Idők jelei

Párizs ég

Ravi Zacharias írása alapján

Igen. Párizs ismét égett, a lángok és a halottak pedig gyászos jövőt vetítenek elénk.

Az újságok ?vérfürdőről?, ?mészárlásról?, ?merényletekről?, ?gyilkosságról?, ?vérről?, ?halálról, ?sikolyokról? és ?terrorról? írnak. Mintha mindezt már láttuk volna, pedig új áldozatokról van szó, akiknek az élete hirtelen véget ért, és ami megtörtént, nagyon is valóságos. Neveket olvasunk a közösségi oldalakon. Történeteket gyerekekről, akik többé nem mennek haza, házasságokról, amiket a halál egyik pillanatról a másikra kettészakított, fiatalokról, akik előtt ott állt az egész élet. Nem kell ismernünk őket ahhoz, hogy érezzük a fájdalmat.

Az ilyen apró részletekben vívott hadviselés pusztítóbb lehet egy kiterjedt háborúnál, mert a gyilkosok helyett az emberiséget teszi érzéketlenné.

Olyan gyilkosokról van szó, akik egyetlen országot sem képviselnek. Megvédi őket a gyökértelenség és a hit hiánya. A nyugat apránként pusztul el, míg egy napon végre megértjük, hogy miről is szóltak a hízelkedő hatalmasok által védelmezett gyilkosok hazugságai, de akkor már nem lesz helye ellenvéleményeknek.

A meggyilkoltak sírjait a ferdítések vastag rétegei takarják be. Az egész világ egyetlen hatalmas bírósággá vált, ahol ravasz ügyvédek leplezik az igazságot.

 1. szeptember 11-hez vagy a Bostoni robbantásokhoz hasonlóan a legújabb párizsi merényletek esetében sem fogjuk megkapni a válaszokat, mert kérdéseinkre vagy újabb hazugságokat küldenek vagy a gyilkosok megújult dühével találjuk szemben magunkat.

Milyen hit lapulhat ilyen érzéketlen gyilkosságok mögött? Nem kapunk választ. Van, aki szerint a béke vallása teszi ezt. Mások pedig politikai elméletnek nevezik, amit a vallás köntösébe burkoltak. Megint máshol maga a kérdésfeltevés is halált jelent, mert a válasz elárulná az igazságot, így tehát folytatódik a szemfényvesztés.

Folyamatosan százakat látunk meghalni és ez sajnos nem a gyilkosokat, hanem a közvéleményt teszi érzéketlenné. A mai kor képmutatása halálos. Az emberiség nemcsak tolerálja az elhitetést, de még meg is jutalmazza. Hazugságokkal próbálják fehérre meszelni az igazságot és ezért a felnövő generáció aratja majd a vihart.

Nagy a kísértés, hogy cinikussá váljunk. De nem! Van Valaki, Aki mindent lát, mindent tud és mindenek felett győzni fog, mert már győzött!

A dicsőség Ura is a gyűlölet áldozatává vált a földön.

Hazugságok küldték a keresztre. A hatalom megpróbálta felülírni a valóságot, miközben a politika és a vallásos demagógia nemesnek tüntette fel a hazugságot. Aki azonban látja a kezdetet és a véget, mindezt legyőzte. Nem a gonoszság és sötétség ellenére, hanem azon keresztül.

Ellenségei győzelmét saját vereségükre fordította. Sötét tetteik végül az Ő győzelmét szolgálták.

Egy fához szögezték, nem tudva, hogy ezzel a világot fektetik a lábai elé. Keresztet adtak Neki, nem sejtve, hogy az Ő kezében trónná válik. Kitaszították a városon kívülre, nem tudva, hogy abban a pillanatban a világegyetem kapuit nyitották meg, hogy beengedjék a Királyt.

Azt remélték, hogy kiirthatják üzenetét, mert nem értették, hogy ezzel éppen azt a Nevet ültették el az emberek szívében, amit el akartak pusztítani.

Azt hitték, hogy falnak szegezték Istent, hogy kiszolgáltatottan és legyőzötten áll előttük, nem sejtve, hogy Isten érte utol őket.

Nem a gonoszság sötét titokzatossága ellenére, hanem azon áthatolva győzött.

A hazugság előbb utóbb elavul. Egyedül az Igazság áll meg örökké.

Előző posztKövetkező poszt

17 hozzászólás

  1. Nem Jaryd, csak a “zsidó” szót tartalmazó kommentek nem mennek át automatikusan. Sajnos ezt muszáj volt bevezetni. 🙁

 1. Kedves Éva,

  mindenképpen ilyen győztes lesz az a kereszt, amit mi is felveszünk.
  Nem saját keresztet, hanem az övét vesszük fel, azt a könnyű igát, amiben ő már győzedelmeskedett.

  Nagyon lelkesítő volt ez a cikk, a múltkori videóval egyetemben. Thea, kifejezetten ujjongok, hogy egyre erőteljesebben világít a remény ezen az oldalon! Lehet, hogy mindig is így volt, csak most kezdem látni, de az is lehet, hogy valóban egyre inkább az Ígéretről és a reményről szól minden, ezt nem tudom. Csak jó látni.

  1. Éva: “Kedves Thea tényleg gyönyörű ez a szakasz ahogy Shanza előbb kiemelte. ”

   erre akartam reagálni, csak nem úgy sikerült… 🙂

  2. Az elmúlt kb. két hétben valóban több bátorító cikk került fel az oldalra. Ez nem egészen tudatosan történt így, de merem remélni, hogy a Szent Léleknek nagy szerepe volt benne. 🙂

   1. Kedves Thea! Én is köszönöm a cikket és az előzőeket is. Nagyon szerencsés vagyok, hogy egykor véletlenül rátaláltam az oldaladra.

    Azért is írok, mert találtam egy nagyon jó és alapos leírást a nagyhatalmak és a “Pusztító Világerő” közt zajló harcról, amiből kitűnik mi is a szerepe Putyinnak. Ha időd engedi, megéri elolvasni, mint azt a hozzászólásokból is látni lehet. A poszt még az elindított népvándoroltatás előtt született és Ukrajna után.

    http://tutiblog.com/soros-gyorgy-eseteben-a-valosag-rosszabb-mint-a-legrosszabb-osszeeskuves-elmelet/

 2. Ha nem gondolkozunk miért történnek ezek a dolgok, rabszolgákká válunk, elfogadjuk a médiában tálaltakat, legalitást kap a Gonosz jelenléte, ez pedig káoszhoz pusztuláshoz vezet majd!

 3. Sziasztok!

  Jó lett ez a cikk .. Nem tudom ki irta, de a téma is meg a megfogalmazás is csillagos ötös.
  Amúgy régóta olvasom az idők Jeleit kisebb nagyobb kihagyassal, nagYon hasznosnak találom.
  Bék?s napokat!

  1. Kedves Bilivör!
   A forrásban megadott Ravi Zacharias cikk alapján fordítottam/állítottam össze, az ötös így leginkább őt illeti. 🙂

 4. “Egy fához szögezték, nem tudva, hogy ezzel a világot fektetik a lábai elé. Keresztet adtak Neki, nem sejtve, hogy az Ő kezében trónná válik. Kitaszították a városon kívülre, nem tudva, hogy abban a pillanatban a világegyetem kapuit nyitották meg, hogy beengedjék a Királyt.”

  Csodálatos megfogalmazás!! Milyen jó ezt olvasni! Isten győzött bárhogy tombolt is a gonosz, végül maga a gonosz a saját dühöngésével bevégezte a küldetést, amit pedig épp megakadályozni akart!
  Isten kegyelmes zsenialitása ez. Végül minden úgy történik ahogy Ő akarja. Krisztus testének pedig be kell töltenie itt a Földön azt ami Krisztus szenvedéseiből még hátra van. (nem a megváltásból mert az kész) megtért hívők mi vagyunk a tagok Krisztus testének tagjai..
  A sátán az elvakult terroristákkal és a vérre szomjazó hírhajhász médiával csak rémisztgetni akar. De nekünk biztos királyunk van aki a sötétséget is a javunkra fordítja amíg eljutunk a történelemben oda hogy minden térd meghajol Krisztus előtt!!

  köszönöm ezt a cikket!

  1. Kedves Thea tényleg gyönyörű ez a szakasz ahogy Shanza előbb kiemelte. Most az jutott eszembe, hogy vajon a MI KERESZTÜNK lehet-e ilyen … győztes?! annak kell lennie, tudom … nem könnyű. Gondolataiddal könnyebb 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend