Nagytestvér

Globális Internetcenzúrát akar az ENSZ

social-media-banned

Forrás: libertyblitzkrieg.com

Az elmúlt hónap során az ENSZ számos megkérdőjelezhető és szégyenletes intézkedést hozott. Ezek közül kettőt fontos megemlíteni. Az első a szervezet új terve a fenntartható fejlődésre, aminek elődje Agenda 21-ként vált ismertté (lásd ezt a videót, ha nem tudod miről van szó), utódja pedig, amit 21-es helyett a 2030-as számmal jelöltek, nem egyéb, mint egy üzleti csalás és a Föld védelme helyett, a világ népeinek kizsákmányolását és kordában tartását célozza.

A második hír akár vicces is lehetne, ha nem az ENSZ-re jellemző képmutatásról tenne tanúbizonyságot: Az ENSZ emberjogi paneljét mostantól Szaúdi-Arábia képviselője fogja vezetni.

Az Egyesült Nemzetek nem váratott bennünket túl sokáig újabb húzásával.

A Washington Post cikkéből kiderül, hogy a szervezet milyen cenzúrát javasol kormányainknak az Internet és saját ?védelmünk? érdekében:

Az ENSZ Digitális Fejlesztésekért felelős Szélessáv Bizottsága egy elmarasztaló felhívást adott ki ?kiber VAWG? címmel, ami magyarul a nők és lányok elleni kibererőszakot jelent. Írásában arra a következtetésre jut, hogy az online zaklatás egy ?hatalmas kiterjedésű probléma?, amiről valamennyien hallottunk már.

Az ENSZ megoldásjavaslata azonban egy olyan, a kormányokat és közösségi hálózatokat is érintő, radikális és proaktív irányelv módosítás, ami alapjaiban változtatná meg az Internet működését.

Az amerikai törvények szerint ? amelyek a világ legnagyobb online platformjait is kormányozzák ? a közvetítő szerepet betöltő szolgáltatók, mint a Facebook vagy a Twitter, nem vonhatók felelősségre a felhasználók tevékenységéért. Az ENSZ azonban most azt javasolja, hogy ezeket a közösségi hálózatokat kötelezzék a proaktív rendfenntartásra a felhasználók profiljai és posztjai terén, valamint, hogy a kormányhivatalok kizárólag azoknak a szolgáltatóknak adjanak engedélyt, akik ezt vállalják.

Az online zaklatás egy valós probléma, de hogy a megoldás minden online kommunikáció cenzúrája lenne, az egyenesen felháborító.

Nem tudni, hogy a valóságban hogyan képzelik el ennek megvalósítását, mivel a jelentés nem igen tartalmaz konkrétumokat, de több alkalommal tanácsolja, hogy a közösségi hálózatok alkalmazzanak erősebb zaklatás-ellenes szabályokat és, hogy a kormányok szigorúan és proaktívan tartassák be ezeket.

Jelentése végén a bizottság arra a következtetésre jut, hogy ?a politikai és kormány testületeknek ki kell használniuk engedélyezési kiváltságaikat?, hogy megvédhessék az emberi és női jogokat és csak azoknak a ?telekom és kereső szolgáltatóknak? adjanak engedélyt, akik ?felügyelik tartalmaikat és azok terjesztését?.

Szóval egy olyan szervezet ad leckéket az emberi jogok védelméről, amelyik Szaúdi-Arábia képviselőjét ültette az emberjogi panel élére. Világos.

Függetlenül attól, hogy valaki fontosnak találja-e ezeket a célokat, a javasolt intézkedések messzemenő hatással lehetnek életünkre. Az ENSZ egy rendőri felügyelettel működő társadalmi közvagyonná alakítaná a ma még szabad világhálót.

Az ENSZ javaslat semmilyen szempontból sem adna megoldást a problémára és annak még a legvisszafogottabb megvalósítása is alkalmatlan a feladatra. Felvilágosíthatjuk az embereket a világhálón leselkedő veszélyekre, megtaníthatjuk nekik, hogy miként viselkedjenek ?felelős digitális állampolgárként?, de kötelezni a közösségi hálózatokat, hogy mindent mindenkor megfigyeljenek és online rendőri szerepet töltsenek be, lehetetlen feladat. Ami ennél is rosszabb, hogy ha mégis lehetséges volna, egy ilyen változás megölné az innovációt és a szólás szabadságát.

Ha szerencsénk van, Szaúdi-Arábia vallási rendőrségének vezetője (igen, létezik ilyen poszt) – aki pár éve egy Twitter elleni kirohanásában azt mondta, hogy a közösségi hálózatok, de főleg a Twitter használói ?elveszítették helyüket az örökkévalóságban? ? ráér éppen, hogy a kezdeményezés élére álljon.

Előző posztKövetkező poszt

16 hozzászólás

  1. Igen, valamikor nyáron röppent fel róla egy hír, hogy Januártól tervezik.
   A ma reggeli hírekben meg arról volt szó, hogy kibővítik az e-kassza kötelezettségi körét.
   Lányom: Jól haladnak, a végén még minden üzlet e-kasszás lesz. Ez is a bélyeg kiépítéséhez tartozik?
   Én: Úgy tűnik, igen. Egyre gyorsabbak.
   (12 éves…)

 1. Nekem a fenti cikkről az a Szentírási rész jut eszembe, amit szégyenemre nem tudok pontosan idézni és nem is találom a helyét , de azért megpróbálom leírni: ” Eljön az az idő, amikor amit fülbe súgva mondotok, a háztetőről fogják hirdetni”. Lehet, hogy eljött ez az idő?

   1. Kedves Nemzsi!

    Köszönöm a segítséget, megnéztem az Szentírásban az adott részt és kiderült, hogy pontatlanul idéztem, így nem is illik ide ez az idézet.

 2. Documentary: Sword and the Crescent
  https://www.youtube.com/watch?v=qk_VwZxN9bA

  Along with detailing new groundbreaking research on the uninspired origins of Koran stories and the corruption of early Koran manuscripts, this film also covers: offensive warfare, Muhammad’s immorality and ruthlessness, errors of the Koran, Muhammad and the Bible, absurd Islamic teachings, and Muhammad’s demon possession. Featuring interviews with experts on Islam such as David Wood, Jay Smith and Anthony Rogers. 3 hours and 42 minutes

  Contents:
  Introduction: 00:00 – 03:01
  Muhammad’s Immorality: 03:02 – 24:51
  Muhammad’s Demon Possession: 24:52 – 31:51
  Errors of the Koran: 31:52 – 52:00
  Islam’s Absurd Teachings: 52:01 – 59:09
  Islam and Offensive Warfare: 59:10 – 01:31:14
  Muhammad and the Bible: 01:31:15 – 02:42:14
  Sources of Koran Stories: 02:42:15 – 03:00:23
  Textual Unreliability of the Koran: 03:00:24 – 03:30:51
  Salvation and Conclusion: 03:30:52 – 03:42:34

 3. Ahogy egyre inkább közeledik az”Úr napja”,úgy ez a sátánista rendszer egyre inkább nem fog válogatni az eszközökben.Az igaz keresztények száját természetesen be akarja fogni,hogy minél kevesebben menekűljenek meg.

 4. az utóbbi napokban pedig az olyan oldalak, ahol a média hazugságainak leleplezése van fenn, időleges zárat alkalmaznak rájuk, de ez még csak a kezdet, mert a vezetőjük maga az Antikrisztus, és az apja Lucifer!!!!

 5. A cikk egy hónapot elkésett, mert már sütiket képtelenség blokkolni, a postafiókjainkat pofátlanul már tíz éve törik fel, és nem lehet ellene szinte semmit csinálni. Már 22 postafók címem legalább volt, a kedvencem az, amikor a levél tárgya még megérkezik, csak a hozzátartozó küldemény nem!

  1. Pont most töröltem ki a sütiket kiváncsiságból. Valamint továbbra is 20+ email fiókom van, ami minden gond nélkül működik. Szal nem értem miről beszélsz.
   Amúgy meg egy proxy és/vagy vpn mögé bújva azt csinál az ember amit akar, hiába figyel a szolgáltatód. Ahogy én látom, belátható időn belül ez nem is fog változni. Persze akiknek a zinternet = facebook vagy google, azokat nem nagy kunszt nyomon követni.. Értük nem is kár 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend