Nagytestvér

A Facebook új szoftvere figyeli a fotókat és privát üzeneteket és bűntény gyanúja esetén értesíti a rendőrséget

Forrás: Activist Post

A Facebook egy új és kevesek által ismert szoftvert szerzett be, ami figyeli a felhasználók chat üzeneteit és fotóit is, hogy kiszűrje az esetleges büntetendő cselekményeket.

Gyanús tartalom kiszűrése esetén, a program automatikusan riadóztatja a cég egyik munkatársát, aki eldönti, hogy értesíteni kell-e a hatóságokat vagy sem.

Joe Sullivan, a Facebook biztonsági igazgatója szerint a szoftver azokat a személyeket fogja figyelni, akik “laza” kapcsolatokkal rendelkeznek a közösségi hálózatokon.

A Reuters által készített interjúban Sullivan elmagyarázta, hogy a szoftver főleg azoknak a párbeszédeit figyeli, akik laza kapcsolatokkal rendelkeznek a közösségi oldalon. Ez azt jelenti, hogy különösen komoly figyelem helyeződik azokra, akik nem ismerősei egymásnak (mégis kommunikálnak) vagy csak nemrégiben váltak ismerősökké, nincs közös ismerősük, csak ritkán kommunikálnak, nagy köztük a korkülönbség és/vagy földrajzilag távol élnek egymástól.

A figyelőszoftver a bűnözők (például szexuális bűntettekért elítéltek) aktáiban megtalálható, korábban rögzített párbeszédekben található szókapcsolatokat keres. (A Reuters által közzétett történetből kiderül, hogy legalább egy esetben a Facebook chatfigyelő szoftverének segítségével sikerült bíróság elé állítani egy gyerekekre vadászó bűnözőt.)

Mielőtt a Facebook egyik munkatársa személyesen is megtekinti a kiszűrt párbeszédet, hogy eldöntse, értesíti-e a hatóságokat, a szoftver először összeveti az érintett ismerőseinek elemzését és a keresett kifejezések adattárát.

“Soha nem akartunk egy olyan környezetet létrehozni, ahol a munkatársaink magánbeszélgetéseket pásztáznak, így nagyon fontos az olyan technológiák alkalmazása, amelyeknél nagyon alacsony a téves pozitív találatok aránya,”

mondta Sullivan a Reuters-nek.

A szoftvert potenciális gyilkosságok gyanúsítottai ellen is alkalmazták már. Egy konkrét esetben 62 oldalnyi információt, képeket, chat üzeneteket és posztokat gyűjtött össze a Facebook és adott át a hatóságoknak egy idézésre reagálva.

A Facebook valószínűleg szeretné titokban tartani a szoftvert, mivel a legtöbb ember nem veszi jónéven, ha turkálnak a privát üzeneteiben, bűntények után szaglászva.

Ki ne akarná, hogy a gyerekbántalmazókat vagy egyéb súlyos bűntettek elkövetőit elkapják? A kérdés csupán az, hogy milyen messzire mennek majd el az új rendszer alkalmazásával és idővel kiterjesztik-e az apróbb ügyekre, netán gondolat bűntettekre is.

Előző posztKövetkező poszt

38 hozzászólás

 1. Kedves Hatodik Lenin!

  Az Új Földdel kapcsolatban, szerintem nem a mostani Föld lesz,mi nem tudjuk már Paradicsommá változtatni, több okból sem. Jézus mielőtt a mennybe ment, azt mondta, elmegy helyet készít a számunkra.
  Az Új Földön nem lesz nap, nem lesz éjszaka, és nem lesznek tengerek. Isten Dicsősége fog világítani.Nem csak Új Föld, de új ég is lesz.
  Azonkívül lesz egy hely, amit örökké láthatunk,ami emlékeztet a bűnök következményeire. Lehet, hogy az elpusztított mai Föld lesz?
  Lehet, hogy nem jól értelmezem, de az 1000 éves Jézusi uralom a mostani Földön lesz, majd aztán lesz Új Föld.

  1. Kedves Érdeklődő Barátom!Én a Bibliát kissé…speciálisan értelmezem. 🙂 Számomra a Bibliában semmi földrajzi nincsen.Böngészgetve a lapjait feltűnhet,hogy sokkal inkább spirituális,lelki tényezői vannak.Lényegében semmi fizikai nincs benne.Mégis teljes,hiánytalan.Számomra az ember végleges szabadságáról szól,ami egyben egyenlő a fizikai síkon való felülemelkedéssel.Miért teremtett Isten előbb világosságot,aztán a Napot?Mert nem a Nap az igazi fényforrás.Mert a fizikainak ehhez semmi köze.Meggyőződésem,hogy Újföld itt van az orrunk előtt,de csak nagyon keveset látunk belőle.Azt is tükör által és homályosan.Amikor harmóniába tudunk kerülni magunkkal,amikor éppen nem valahol máshol szeretnénk lenni,hanem ott ahol vagyunk,amikor nem valaki más szeretnénk lenni,hanem az aki vagyunk,amikor nem ítélkezünk senki felett,még magunk felett sem,akkor mindig az Újföldet látjuk ilyenkor.Én tényleg abban hiszek,hogy nem a körülöttünk lévő világ fog megváltozni,hanem a mi szemléletünk.Azt hiszem,a Jézus által készített otthonunk már régen készen van.Csak éppen eddig elfogadni voltunk képtelenek ezt.
   Sajnos félreérthetően fogalmaztam számodra,amikor Újföldről mint valami planétáról,geológiai képződményről írtam.Bolygónak neveztem.Ez abból fakad,hogy gyerekkorom óta nagyon érdekel a csillagászat.Azóta persze észrevettem ennek az anyagot előtérbe helyező,a fizikait elengedni nem merő természetét is.Ahogyan az is igaz,hogy ott van benne a lehetőség a legmélyebb kérdés megfogalmazására.Biztosan nem véletlen,hogy jónéhány csillagász az újszülött Jézust meglátogató keleti bölcsekről kollégákként beszél,akik olyan csillagot követtek a messzeségbe nyúlóan,amit csak ők hárman voltak képesek látni,észlelni. 🙂

   1. Kedves Hatodik Lenin!

    Valóban speciálisan értelmezed a Bibliát. Ilyen formán nem tudok mit mondani, mert rengeteg kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban.
    A keleti bölcsek nem az üstököst követték? Azt viszont láthatta mindenki, aki akkor élt, csak azt nem tudták, hogy mi a jelentése.
    Én egy egyszerű gondolkodású ember vagyok, szerintem ilyenből van a legtöbb, és azt gondolom, hogy Jézus is azért fogalmazott olyan egyszerűen, hogy megértsék nagy számban az emberek.
    Attól függetlenül, lehet, hogy Te látod jól a dolgok lényegét.

    1. Kedves Érdeklődő!Eszemben sincs azt mondani,hogy én látom jól a dolgot.Csak annyit mondok,hogy én így látom ezeket.Igyekszem valami képet alkotni arról,amit olvasok.Ezt osztottam meg veled,és mindig megtisztelsz azzal,hogy elolvasod..Annyi történik,hogy igyekszem a puszta betűk mögött meglátni egy élő képet.Hát,én ilyesmit látok… 🙂 Tudom,hogy kicsit homályos és kicsit tükör általi.De úgy érzem,muszáj kivinnem a szavakat és a betűket a puszta papír két dimenziós világából valami számomra kézzelfoghatóbb környezetbe.Párhuzamba állítanám ezt azzal,hogy az a három ember sem csak egy merő csillagászati jelenséget látott abban az égi eseményben.Ők hárman valami mást láttak,amit senki más nem.El is Jutottak Jézushoz.

    2. Nem mellesleg,kedves Érdeklődő,nekem tetszik a gondolkodásod,amit te egyszerűen egyszerűnek neveztél. 🙂

 2. Kedves Hatodik Lenin!
  Kedves Hatodik Lenin!
  Nem hazudok, komolyan írom, hogy velem is olyan dolgok történtek az életem során, hogy már többször meg kellett volna halnom, de azt mondják, hogy addig nem halhatunk meg, amíg a sorsunkat be nem töltöttük. Mindenben egyetértek, Jézus szavai egyszerűek, és tömörek, szerintem sincs szükség a rosszra. Az ígéret szerint nem is lesz. Boldogok, akik az Ő országában élhetnek majd.A jelenlegi kettősség és harc oka ismeretes, de egyszer ennek is vége lesz.. Sokan sokféle képen magyarázzák a Bibliát, ezt onnét tudom, hogy több egyháznál is kerestem az igazságot, megismertem a tanításukat. Kialakult egy kép, és majd az idő múlásával az is, hogy jól értem e, vagy sem. Tanulni azért mindig lehet, ezért figyelek, mert bármikor segíthetnek akik hasonló gondolkodásúak,mint én. Sokszor volt már, hogy a legváratlanabb helyről kaptam fontos információt, amitől érthetővé vált valami.
  Mint írtam, hogy a kényelmetlenséget már megszoktam, abból adódik, hogy nem úgy értettem bizonyos dolgokat, ahogy tanították, így nem örültek a véleményemnek.

 3. Kedves Ida!

  Elfogadom mindenki véleményét, mert nem vagyok nagy tudású ezen a téren, ahogy Hatodik Lenin is írta, hátha a világra és a Bibliára való látásomat szolgálja.

 4. Kedves Thea!

  Az ígéretemet megszegem egy pár mondat erejéig, hogy többet nem zavargok, de megnéztem a videót, amit küldtél.
  Nagyon, de nagyon boldog vagyok, mert szó van benne arról is, ami azt a ” jóindulatú ” figyelmeztetést kiváltotta, történetesen Jézus szavai.
  Nem ismertem Énok könyvét, most sem ismerem, de azért itt, ott találkoztam ezzel a névvel az interneten. Az Arkónokról is megemlítést tesznek. Nekem abban minden benne van, amit megértettem akkor, és nagyon boldog vagyok, hogy van fülem a hallásra. Énok könyve nem befolyásolhatott, mert ezelőtt kb 20 évvel azt sem tudtam, hogy van ilyen.
  A példázatnál maradva, úgy érzem egy hangversenyen vagyok, és nem vagyok süket, nagyon gyönyörűnek érzem, örülök, hogy ott lehetek!
  Nagyon közel van a nagy nyomorúság ideje, kérem az Atyát, hogy ha akkor még élek, adjon erőt, és kitartást, hogy mindvégig a helyes úton maradhassak.
  A jelenések könyvében az is benne van, hogy az emberek annyira szenvednek majd, hogy keresik a halált, de nem lelik. Ezt még nem sikerült megértenem, persze még sok mást sem.

  1. Kedves Érdeklődő!
   Pontosan melyik videó volt? A napokban többet is linkeltem…

   Amit az utolsó mondatodban írsz, az a Jelenések 9:6-ban olvasható és az előtte lévő versekből tudjuk meg, hogy miért “kívánják az emberek a halált”:
   “Felnyitotta azért az alvilág mélységét, és füst szállt fel a mélységből, mint egy nagy kemence füstje, és elsötétült a nap és a levegő a mélység füstjétől. A füstből pedig sáskák jöttek ki a földre, és olyan erő adatott nekik, mint amilyen ereje a föld skorpióinak van.”

   Nagyon fontos információ azonban, hogy ezek csak azokat az embereket bántják, akiken nincs rajta az Isten pecsétje, tehát leginkább az Antikrisztus követőit érinti majd ez a csapás:

   “És megmondatott nekik, hogy a föld füvét ne bántsák, se semmilyen zöldellőt, se semmilyen élő fát, hanem csak azokat az embereket, akiknek a homlokán nincs Isten pecsétje.”
   Jelenések 9:2-6

   1. Igen Thea, erre gondoltam, csak azt nem értem, miért nem lelik a halált. Nem lehet meghalni? Lehet, hogy buta kérdés, de engem foglalkoztat. Mindegy, nincs nagy jelentősége abban,, hogy a többi, ami fontos, érthető legyen.

    1. Szerintem úgy értendő, hogy akármit is csinálnak magukkal, nem fognak tudni meghalni…! 5 hónapig.

    2. Csak azért,mert én is egy érdeklődő típus vagyok,kedves Érdeklődő,az én fejemben is komoly szögek az ilyen dilemmák.Viszonylag hosszú életutam több olyan eseményt is produkált,amiket emberi számítás szerint nem szabadott volna túlélnem.Voltak időszakok,amikor nem is attól ijedtem meg,hogy meghalok,hanem hogy élni fogok.Aztán kezdtem számításba venni azt,hogy egyrészt,Isten a végtelen lehetőségek Istene.Aztán pedig,hogy “Az Isten nem holtaknak,hanem élőknek Istene.”(Márk12:27) Manapság elég csak Jézusnak erre a mondatára gondolnom,és ezzel megnyugszom – már amennyire egy ember képes megnyugodni… 🙂 Szerintem a világ nem a dualitások világa,(mint ahogyan a materialista szemlélet szerint van),ezért nem létezhet egymásnak feszülve,és örök harcukat vívva az elmúlás és az élet.Vagy a jó és a rossz.Vagy a jin és a jang.El kell dönteni!Isten már döntött: Élet.Igaz,nem is dönthetett volna másképpen.Hiszen az élet Istenéről van szó.Az élet önmagában létező,nincs szüksége ellentétpárra támaszkodnia.Az élet csak úgy “lóg a levegőben”,és nincsen körülötte más,csak…élet.Ami engem illet,én ilyesfélét látok Jézus ezen szavaiban (is).Szerintem,ha Jézus szavait nem értjük,az nem azért van,mert annyira bonyolultak.Hanem,mert annyira egyszerűek.
     Jelen cikkhez kapcsolódva pedig azt látom,hogy még “ezek” is mennyire nagyon-nagyon le tudták egyszerűsíteni az internethasználatot.(Láthatóak a hátsószándékaik.) Valamennyire még én is megtudtam tanulni,pedig… Szóval,akkor hát mennyire egyszerűvé tudta tenni Isten az életet,vagyis a Megváltás “használatát”..!

    3. Lenin, ez egy nagyon jó írásod 🙂 Fontos, hogy a jó/rossz nem kiegészítik egymást, ám “az Istent szeretőknek minden a javukra válik” – tehát még a “rossz” is! Ahogy látom a történetedből, neked is javadra vált 🙂

    4. Köszönöm szépen,kedves Éva!Örülök,hogy úgy látod,hogy a javamra vált! 🙂 Már megérte!
     Csodálkozva látja az ember,hogy a “rossz” dolgok hogyan válnak hasznosakká.Jézus még a vizet is borrá tudta változtatni.Habár a víz nem olyan rossz dolog,de a bor jobb… 🙂

   2. Kedves Thea!

    Most azt szeretném leírni,hogy hányan hányfélén értelmezik a Bibliát,többek között kezdve a keresztények különböző ágainál,és a gnoszticizmusnak is egy érdekes értelmezése van,és,hogy hány dolgot megtiltott az Egyház,hogy meg ne jelenjen a Bibliában,és még Jézus és az apostolok beszédének is csak néhány százalékát engedélyezték,és még az apokrif iratok,stb.
    Ott van még Bill Johnson(akinek könyve is megejelent),aki eléggé optimistán értelmezi a Bibliát,és szeretné,ha ezt több hívő is így látná .Rudolf Steiner kb.100 évvvel ezelőtt rengeteg előadást tartott a teremtés történetéről,és sok könyve is kapható jelenleg is.Tehát ember legyen a talpán,aki ezt össze tudja rakni,hogy kinek a nézőpontja áll közelebb a valósághoz.Csak próbálom szelektálni a dolgokat.

    1. Tökéletesen igazad van István, ember legyen a talpán, aki … csak Rudolf Steinerről: igaz, hogy a kereszténységből indult ki, ám egészen máshova jutott!
     Úgy gondolom, tapasztalom, hogy a lényegi kereszténység, a “kérügma” egyértelmű. Mindaz, ami az embernek kell, egyszerű és érthető 🙂 és Isten kegyelme megérkezik, amikor kéred Őt! “Közeledjetek az Istenhez és Ő közeledni fog hozzátok” Jakab levél 4.8 mégpedig nagyobb lépéssel általában, mint amit mi megteszünk. Fontos, hogy ne “zárj le” érzékenyen figyelj mindent… Isten áldjon és vezessen!

    2. Kedves István!

     Azt tudom neked mondani, hogy bízz Isten Igéjében, ami most a kezedben van a Bibliának nevezett könyv formájában. Hidd el, nem vak hit által mondom ezt. Nem véletlenül pont ezek a könyvek kerültek bele. A gnosztikus “evangéliumok” és egyéb iratok nem a csúnya szervezett egyház mesterkedései miatt nem kerültek bele, hanem azért, mert évszázadokkal Jézus halála után íródtak, tehát szerzőik nem ismerték sem Jézust, sem a tanítványokat, ellentmondanak a Biblia többi könyvének és egymásnak is.
     Az apokrif iratokról még azoknak a szerzői sem állították, hogy Istentől ihletet “szent” írások, csupán történelmileg hasznos részletekkel szolgálhatnak bizonyos kérdésekben, de azok között is sok van, ami ellentmond más könyveknek és sokszor még saját magának is.

     Amit Bill Johnsonról írsz nem tudom hogyan jön ide. Nagyon sok jó keresztény könyv van, amik hasznosak így vagy úgy, de nem helyettesítik a Bibliát, legfeljebb kiegészítik. Minél jobban megismered a Bibliát annál könnyebb lesz megítélned majd, hogy melyek azok, amik összhangban vannak azzal és segítségedre szolgálnak.
     Rudolf Steiner egészen más tészta. Egyetértek Évával. Kerüld. Elég ha megnézed mit ír róla a Wikipédia: https://hu.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner
     A Teozófiai társaság, aminek főtitkára volt, egy okkult szervezet. Sokan a modern okkultizmus egyik kiemelkedő alakjának tartják.

   3. Szerintetek hol tartanánk fejlettségben,ha az emberek elengednék az összes rossz(emberi és Isten által is rossznak értékelt)tulajdonságokat,mint félelem,harag,irigység-kapzsiság,egymásra mutogatás-felelősség-áthárítás,ítélkezés,verseny mindenáron,türelmetlenség,és egyéb?Lehet,hogyha már tennénk érte,akkor az egész Földből paradicsomot tudnánk csinálni?

    1. Kedves István!Már miért engednénk el ezeket..?Csak valami nagyon komoly profit érdekében,legfeljebb.OK.Bizonyos emberekre nem haragszom annyira,ha észben tartom,hogy egy örökkévalóságon keresztül csak úgy lehetek együtt azokkal akiket szeretek,és azokkal,akik engem szeretnek,hogy ha az ellenségeim is ugyanezt élik meg.Szóval,a Megváltás tudatában lenni,és elfogadni azt,hogy mindenki osztozik ebben,egy nagyon bomlott versenyhelyzetet fordítana a javunkra.
     A Megváltás nélküli szeretettel már a hippik is próbálkoztak annak idején.Meg lett az “eredménye”.Úgy látom,most a Zeitgeist-et vetették be.Arról nemigen fogod ezeket hallani,hogy Jézus megváltását harsognák.Azt sem igen,hogy “Ö előbb szeretett minket.” (I.Ján.4:19) Nagyon pongyolán fogalmazva azt mondanám,hogy a szeretet nem a mi dolgunk.Isten szeret minket,és megváltott minket.Úgy látszik,ezt sok esetben nehezebb elfogadni,mint szeretni.(Pontosabban szeretet mímelni.)Nem hinném,hogy a világ Paradicsommá változtatásán kéne erőlködnünk.Elfogadva Jézus megváltását ránk és mindenkire nézve,máris észrevesszük,hogy sosem távolodtunk el a Paradicsomtól. 🙂
     Múltkor úgy is rákérdeztél a Jelenések könyve által említett Újföldre.Hát,ott vagyunk… Sosem voltunk máshol.Csak egy Föld van szerintem.Ez az ITTENI és a MOSTANI.Azt hiszem,ez egy olyan pillanat,ami örökre szól.Úgyhogy,van elég időnk ezt észrevenni.Amikor észrevesszük az Újföldet,megértjük,hogy nem a bolygó változott meg,hanem a mi nézőpontunk.Ez itt a reklám helye: ÚJFÖLDET AKAR? VEGYEN MEGVÁLTÁS-SZEMÜVEGET,ÉS LÁSSA JÉZUS SZEMÉVEL A BOLYGÓT! LEHETŐSÉGÜNK AKCIÓS,SŐT INGYENES,MERT JÉZUS AZ ÁRÁT IS KIFIZETTE ÖNNEK!!! 😀

    2. Nem hiszem, hogy vagytok azon a szinten, hogy Rudolf Steinert megítéljétek! Az objektivitás azon fokán van ahonnan könnyebben láthatja át a fejleményeket. Nyelvezete eleve egy fajta szűrőrendszer.
     Az ördög mesterien ferdíti el a dolgokat és vihet téves utakra, hirdethet téves igéket az igazhoz megtévesztésig hasonlóan, Igaz?
     Ti Rudolf Steinerről, meg a jógáról meg a buddhizmusról, meg a mohamedánokról -meg úgy általában mindenről ami nem Biblia meg keresztény- gondoljátok ezt. Sokan meg a csőlátást gondolják egyfajta korlátnak.
     Felelősségünk egyéni és véleményünk természetéből fakadóan téves.

  2. Kedves Érdeklődő,aki megszokta a kényelmetlenségeket!Üdv itt neked,én örülök,hogy itt vagy! 🙂 Remélem,nem bánod,hogy teszek egy rövid megjegyzést az úgy nevezett nagy nyomorúsággal kapcsolatban,amit most te is megemlítettél!Habár mondhatni,hogy korhatáros megjegyzést teszek,TIZENNYOLC ÉVEN FELÜLIT,és nagyon nem szívesen… Pár hete olvastam valami újságban egy szörnyű esetről.Amiszerint Ecuadorban egy város lakossága kegyetlenül meglincselt egy fiatal lányt,majd elevenen megégették. 🙁 Azt akarom ezzel mondani,hogy ennek a lánynak már eljött a nagy nyomorúság ideje…
   Talán nem lep már meg téged,de én a korokat,korszakokat (is) kissé speciálisan értelmezem.Az úgy nevezett nagy nyomorúság egy korszak,ami vagy egyszerre jön el mindenki számára (mint minden globális korszak),vagy egyáltalán nem jön el.Nos,úgy látszik,a nagy nyomorúságnak nevezett baj nem egyszerre érkezik el az emberek számára.Ilyen brutális kivégzések sajnos mindig is voltak a történelemben.Illetve,az előző mondataim alapján mégis azt mondanám,hogy sosem történtek… 🙂
   De ez csupán az én válaszom.Megfontolhatod,de majd te úgy is megtalálod a saját válaszodat.A Biblia olyan,mint az ujjlenyomat.Mindenki számára megvan a saját,megismételhetetlen üzenete.Miközben az Alfája és Omegája mindannyiunk számára ugyanaz.Legalábbis,szerintem.

   1. Kedves Hatodik Lenin. Én is láttam azt a videót, azonban azt is olvastam, hogy többedmagával meg akartak ölni egy embert, és őt tudták elkapni. Borzasztónak találtam én is, végig sem tudtam nézni, mert nem ez lett volna a módja az elszámoltatásnak, de sajnos tett valamit, ami nem volt elfogadható.
    Hasonló véleményeket hallottam már családon belül is, hogy aki meghal, annak itt a világ vége, és hasonlók.
    Az egyéni sorsok szerintem nem egyeznek meg azzal, amit a Biblia mond, mert lesz világvége is, legalábbis szerintem.A korszakok, azok valóban korszakok, most a végidők korszaka van, tele borzalmakkal,.

    1. Érdeklődő barátom,én nem láttam ezt a videót.Szerencsére.Csak valahol olvastam a hírt.Nem tudom,mit tett,vagy mit nem.Nem voltam ott.Ahogy a lincselésénél sem.Te sem.Ahogy mások,mondjuk a “boszorkányok” kivégzésénél sem.De akárhogy is: ezen emberek számára becsengetett a legbrutálisabb vég,aminél nemigen lehet már rosszabb.Maradva a szóban forgó esetnél… Ami nekünk,a mi szemszögünkből csak egy ember,az onnan nézve a száz százalékot jelenti.Néha megpróbálom mások szemével is nézni a világot.Ha már ők is itt vannak… 🙂 Hátha látok valami többletet,hátha szélesedik a világra való rálátásom horizontja.

    2. Kedves Érdeklődő!

     “Hasonló véleményeket hallottam már családon belül is, hogy aki meghal, annak itt a világ vége, és hasonlók.
     Az egyéni sorsok szerintem nem egyeznek meg azzal, amit a Biblia mond, mert lesz világvége is, legalábbis szerintem.”

     Lesz valóban, de az egyén szempontjából a halála pillanata számít, hiszen, ahogyan akkor találtatik, az határozza meg az örökkévalóságban töltendő idejének helyét, módját, és mikéntjét.

 5. Bár a hívő emberek együtt nyögnek és sóhajtoznak a teremtett világgal (Róma 8, 22), de nem félnek.
  Mert nincs mitől félniük azoknak, akik ismerik a jövőt (1János 4, 17), és Isten szeretetében vannak (1János 4, 18).
  Isten, ezzel kapcsolatban is tanáccsal látott el minket:
  “És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni, hanem inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elveszítheti a gyehennában.” (Máté 10, 28)
  “Mert ismerjük azt, aki így szólt: Enyém a bosszúállás, én megfizetek. És ismét: Az Úr megítéli az ő népét. Rettenetes dolog az élő Isten kezébe esni.” (Zsidók 10, 30,31)

  Figyelik a fészbuk oldalam? Ha nincs jobb dolguk, akkor figyeljék – Egészségükre!
  Például ezt is megtalálhatják rajta: http://volarephotography.com.au/current-promotions/dogs-wanted/
  A víz kiver, ha arra gondolok, hogy valaki megláthatja ezt a képet… Már oda is bilincseltem magam a radiátorhoz, hogy a rám törő kommandósoknak erre se legyen gondjuk.

  1. Hol volt szó félelemről?
   Sőt. “Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem. Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak.” (Máté 5:11-12)

   Felhívni a figyelmet arra, hogy merre tart a világ nem egyenlő a félelemmel.

   1. Ezt nekem címezted?
    Mert akkor szeretném elmondani, hogy én nem a cikkre reagáltam, hanem: wiiking
    2015/08/11 – 18:25 “Total kontroll és rettegés keltés!” mondatára.
    Neki, és a hozzá hasonló gondolkodású embereknek próbáltam megírni, hogy nem kell félni semmitől – rettegve meg főleg nem.

    Hogy merre tart a világ, az nyilvánvaló.
    Az kétségkívül erősíti a hitünk, hogy a részleteiben is látjuk a világ hanyatlásának folyamatát, de van egy kérdés: Mi a cél?
    Ha nincs cél, akkor az emberek csak lődörögnek, őgyelegnek, botorkálnak, lézengenek… tévelyegnek (Galata 6, 7,8).

    A Biblia nem hazudik soha! Mit ír? Hogy az emberek tömegei fogják követni a fenevadat (Jelenések 13, 1-18). És itt most elsősorban a keresztényekre gondolj, és ne más vallásúakra.
    Vagyis az emberek figyelnek az idők jeleire, de amikor bekövetkezik a vég, mégis rosszul döntenek, mégis rossz oldalt választanak.
    Miért? Sok mindenért, de alapvetően a “cél” hiánya miatt, ami az ismeret hiánya miatt van.
    Példa: A célom, hogy tengerbiológus leszek. Hogy lehet valaki tengerbiológus? Hogy tanul sokat, elsajátítja az ismeretet; és terepen, a gyakorlatban is bizonyítja a szándéka komolyságát, a rátermettségét.

    Amit idéztél: Máté 5, 11,12,, az, és a hozzá hasonló versek ebben a világban nem minden embernek szólnak, hanem csak azoknak, akik szorosan követik Jézust, és naponta felveszik a keresztjüket.
    Kereszténynek lenni munka és nem szórakozás! Kicsit mélabúsan véleményezünk, adomázunk másoknak, magunknak, magunkban a világ eseményei meg folynak a maguk útján…
    Nem! Egy keresztény nem elviselője a világban történteknek, hanem formálója – és nem csak a földön, hanem a földön kívül is!
    Piszkos Fred után szabadon: Kérem, itt meg lehet… ebbe bele kell halni. Ha nem fáj, akkor nem is kell!

    1. Kedves Ronn!
     Igen, neked. Nem derült ki a hozzászólásodból, hogy Wiikingnek szól. A legegyszerűbb a válasz gombot használni az adott hozzászólás jobb alsó sarkában és akkor úgy is látszik, hogy kinek címezted, ha nem szólítod meg.
     Amúgy pedig igazad van. Az általam idézett részben Jézus a követőihez beszél.
     Akik még nem ismerték meg őt, azokra inkább ez a rész vonatkozik: “Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.” (Lukács 21:26)
     És ez az egyik legfontosabb szerepe az itteni cikkeknek: megmutatni nekik (legalábbis szerény próbálkozást tenni), hogy megértsék mi történik, miért és, hogy van kiút! 🙂

   2. Kedves THEA! (amikor nem vagy kedves kedvedben, azt miből lehet észrevenni?)

    Érdekes, hogy egy gomb megnyomásával mennyi problémát meg lehet oldani – és sajnos okozni is.

    1. Kedves Ronn!
     Válaszolnék a zárójeles kérdésedre, de nem tudom, hogy arra vonatkozik-e, hogy a hozzászólásom nem volt kedves vagy csak úgy általánosságban tűnődtél ezen. Amennyiben az előbbi, úgy az azzal magyarázható, hogy a dolog technikai részét próbáltam elmagyarázni.

     A gombról: Igen. 🙂 És én is leegyszerűsíthettem volna ezt a kört, ha megszólítást is fűzök a kommenthez.

 6. És?
  Akinek nincs rejtegetni valója, annak nincs mitől félnie – a nagy testvértől sem, mert olyankor érdektelenek minősít, és nem foglalkozik veled.
  Máshogy. Ne menj lopni, rabolni, ölni, és a kutya nem foglalkozik veled.

  Persze, ha nyaralás előtt benne felejted a kulcsot a zárban, és ezt még posztolod is (smileyt ne felejts el tenni a bejegyzés után: “Benne felejtettem a kulcsot a zárban. A címem: ……..”), akkor ne csodálkozz, hogy egy üres, és/vagy felforgatott lakásba mész haza.

  1. Az ember törvényei (legalábbis sok közülük) nem az embert, hanem a hatalmat védik. Amikor feláldozod a szabadságot a biztonságért, a szabadságot és a biztonságot is elveszíted.
   Jézusnak sem volt rejtegetnivalója, és nemcsak rejtegetnivalója, de bűne sem, mégis megölték és ellene is a világi törvényeket használták.
   A mai törvények a tisztességes emberekből is bűnözőt gyártanak. Még talán nem tartunk ott, mint az USA-ban, de ott például egy valamirevaló ügyvéd minden emberre három törvényszegést is rá tud bizonyítani. Ha érdekel és értesz angolul: https://www.youtube.com/watch?v=nBiJB8YuDBQ
   Arról nem beszélve, hogy a mai digitális korban úgy gyártanak bizonyítékot ellened ahogy akarnak. Az indok pedig nem az lesz, hogy Jézusban hiszel.
   Lásd itt: https://youtu.be/_8J5XzVcvLc?t=30s

   1. “Az indok pedig nem az lesz, hogy Jézusban hiszel.”

    De akár az is lehet az indok, ha pl azzal mások akármilyen jogát sérted….!

  2. Ha már nagy testvér…ne feledjük, hogy amíg Orwel 1984 regényében a félelemmel, addig a Huxley féle Szép új világ “boldogsággal” táplálták a népet.

 7. Már a látszatra sem adnak! Nyíltan és kökeményen tolják az NWO pestist! Total kontroll és rettegés keltés!
  “Meddig még Uram?” “Jöjjön el a Te országod/Királyságod …”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend