Tudomány és technika

A kutatók úgy gondolják csupán évekre vagyunk az ?örök? fiatalságtól

everlasting-youth

Forrás: news.com.au 

Egyre több kutató gondolja azt, hogy az első ember, aki megéri az 1000 éves kort, már itt él közöttünk.

Szerintük a véget nem érő fiatalságot elhozó biológiai forradalom már csupán egy karnyújtásnyira van tőlünk.

A szóban forgó törekvés középpontjában egy Aubrey de Grey nevű kutató, a Cabridge Egyetem gerontológusa, a kaliforniai központú Hanyagolható Öregedés Technológiai Stratégiák (SENS – Strategies for Engineered Negligible Senescence) kutatóközpontjának alapítója áll.

?Első célom, hogy leszoktassam az embereket a ‘halhatatlanság’ kifejezés használatáról, mert rendkívül károsnak tartom. Nem csupán helytelen, hanem kifejezetten káros,? nyilatkozta a kutató a Motherboard-nak.

?Ez ugyanis azt jelenti, hogy a halál kockázata, bármilyen okból kifolyólag, nulla, én viszont egyetlen halálozási okkal, mégpedig az öregedéssel foglalkozom.?

De Grey kutatásának célja, hogy visszafordítsa az élettel járó elhasználódás hatásait, nem pedig magát az öregedés folyamatát próbálja megállítani.

?Arra a kérdésre válaszolva, hogy ma életben van-e az az ember, akinek nem kell az öregedéssel járó rossz egészségi állapottal megküzdenie, azt kell mondanom, hogy ennek az esélye nagyon magas.

Valószínűleg 80 százalék lehet.?

Aubrey de Grey, forrás: Twitter
Aubrey de Grey, forrás: Twitter

A hosszú élet eléréséhez de Grey megpróbálja elpusztítani azokat a sejteket, amik már elvesztették osztódási képességüket, lehetőséget adva így az egészséges sejteknek, hogy pótolják a szükséges szöveteket.

?A terápiák, amiken jelenleg dolgozunk, nem lesznek tökéletesek, de arra megfelelnek majd, hogy egy középkorú embert, mondjuk egy 60 évest, annyira megfiatalítsunk, hogy biológiailag legközelebb 90 éves korára legyen ismét 60 éves.

Ez azt jelenti, hogy nyertünk 30 évet. Ennyi időnk van arra, hogy kitaláljuk, hogyan fiatalíthatjuk meg ismét, kronológiailag 90 éves korában, hogy ismét 30 elteltével, tehát 120, legközelebb pedig 150 éves korában legyen biológiailag 60 éves.

Azt gondolom, hogy 30 év bőven elég lesz ennek megtalálására.?

De Grey szerint az ő módszerét valószínűleg jóval a többi gerontológus által kutatott technika előtt sikerül majd kidolgozniuk, akik inkább azzal próbálkoznak, hogy miként lehet a testet károsító anyagcsere folyamatokat megakadályozni

?Mindig egy lépéssel a probléma előtt járunk majd. Egyszerűen csak újra és újra megfiatalítjuk ugyanazokat az embereket, ameddig csak akarjuk.

Az igazi áttörés az lesz, amikor középkorú egereket tudunk majd megfiatalítani laboratóriumi körülmények között.

Amint képesek leszünk egereken véghezvinni ezt, az emberek tudni fogják, hogy már csak idő kérdése, és embereken is képesek leszünk rá.

Ez tehát a célom és jó eséllyel hat vagy nyolc éven belül el is érjük.?

Időkjelei: Az ember 6000 éve próbálja Isten megkerülésével visszaszerezni, ami az Éden kertjében elveszett, ahelyett, hogy elfogadná a Jézuson keresztül küldött ajándékot.

Érdekes, amit a kutató a halhatatlanságról mond, főleg, ha tudjuk, hogy minden ember halhatatlan, a kérdés csupán az, hogy az örökkévalóságot hol akarja tölteni majd: Istennel vagy nélküle. Ez egy olyan kérdés, amiről valaki nagyon szeretné elterelni a figyelmet…

Előző posztKövetkező poszt

15 hozzászólás

 1. A titok a nikotinamidhidrogén, a NADH vagy kereskedelmi nevén ENADA.
  Igen ám, de naponta nem 5 mg-ra van szükség, hanem 1000 mg-ra.
  Most kísérleteznek ennek a mennyiségnek az olcsóbb előállításához,
  A NADH a niacin – B3 vitamín leépült változata.
  Magyarországon a Fény utcai piacnál kapható. 1 doboz, amiben 30 drb NADH található, 5 mg-os kiszerelésben 10.000 FT

  1. Te beteg vagy? akkor menj ki és végy magadnak akár 2-3 dobozzal. Azt amit a tudósok próbálnak megoldani saját erejükböl soha nem érnék el. A teremtöt JEHOVÁT nem lehet hülyének nézni hiszen a Biblia lapjain világosan leiratta az emberiség -gel kapcsolatos szándékát amit meg is fog valósitani . Az emberiség pedig azért van ebben a gyalázatos helyzetben világszerte mert figyelmen kivül hagyta azt amit az édenkertben elhangzott , vagyis azt hogy az ember nem függetlenitheti magát az ISTENTÖL , mert nem ugy lett megteremtve . Róma5;12 Róma 6;23 Ezen hozzászóláshoz NO COMMENT! EZ IGY VAN ÉS PONT.

 2. A “hallhatatlanság” valóban helytelen, mert itt a halhatatlanságról van szó, egy “l” betűvel. Egészen mást jelent és valóban sokszor írják így.

    1. Pont a legelső előfordulásnál, de miután Szofi szólt javítottam. 🙂

    2. Az más! 3-szor elolvastam, és már kétségbeestem, hogy már nem tudok olvasni…! 🙂

 3. Gyuszika így igaz. Mindent a Biblia, elsősorban az Ószövetségben leírtak szerint hajtanak végre, mert megvan hozzá a technológia.
  Az alábbi cikk arról árulkodik, hogy a Föld másik oldalán is dolgoznak a témakörön, sikert remélve..

  “Hétszáz éves átlagéletkor smile hangulatjel
  Vlagyimir Szkulacsev orosz akadémikus (akinek közelmúltban tett felfedezése hatalmas nemzetközi feltűnést keltett) szerint nem azért öregszünk, mert elhasználódik a szervezetünk. Szerinte testünk be van programozva önmaga elpusztítására. ?Kutatásaink alapján az emberi szervezetben egy sajátságos óra működik, amely számolja az éveket ? jelentette ki Szkulacsev.
  Ezek az időmérő sejtek az agy mélyén rejtőznek, a hipotalamuszban, s adnak parancsot az öregedésre. Ennek az utasításnak engedelmeskedve a hipotalamusz, az agyalapi mirigy és a máj a véráramon keresztül túladagolja a hormonokat. A támadást a sejtek energiaközpontjai igyekeznek visszaverni, és oxigént bocsátanak ki. De a sejteknek ezek a buborékok mérget jelentenek, amely megöli a DNS-molekulát. Vagyis: a sejt megöli önmagát, és az ember öregedni kezd.?
  Amennyiben az elmélet igaz, magától adódik a következtetés: elég, ha ifjúkorban az ember bevesz egy olyan tablettát, amely képes megkötni a veszélyes oxigént.
  Ebben az esetben a DNS-molekula védve lesz ? s az ember több száz éves kort ér el!
  Szkulacsev szerint a szer olyan betegségek és halált okozó tényezők megelőzésére adhat lehetőséget, mint az infarktus, a cukorbaj, a rák és az AIDS. A bonyolult szerves molekulákat mesterségesen már előállították, de emberen még nem próbálták ki őket.
  ?Fő törekvésünk az, hogy választási lehetőséget adjunk az embereknek élet és halál között? ? fogalmazta meg a nemes célt az akadémikus.”

  Vladimir P. Skulachev

  http://www.belozersky.msu.ru/en/component/contact/contact/1-skulachev-v-p.html?allpapers=1

  1. “Ezek az időmérő sejtek az agy mélyén rejtőznek, a hipotalamuszban, s adnak parancsot az öregedésre. Ennek az utasításnak engedelmeskedve a hipotalamusz, az agyalapi mirigy és a máj a véráramon keresztül túladagolja a hormonokat. A támadást a sejtek energiaközpontjai igyekeznek visszaverni, és oxigént bocsátanak ki. De a sejteknek ezek a buborékok mérget jelentenek, amely megöli a DNS-molekulát. Vagyis: a sejt megöli önmagát, és az ember öregedni kezd.?”

   Igen, ezt is már régóta tudják ( ha esetleg a megfelelő szerveket nem is találták még eddig meg, vagy nem tették eddig közzé, hogy konkrétan mely szervek működésétől függ!) , és ezzel már régóta próbálkoznak, hogy anti-oxidánsokat juttassanak a szervezetbe, de eddig még nem tudták megállítani az öregedést…! Ugyanis ezeket a sejteket, és szerveket is a DNS program alapján hozza létre, illetve újítja meg a szervezet. ( Bár régen azt tartották, hogy az agysejtek nem szaporodnak, de azóta már rájöttek, hogy mégis. És, azt is látjuk, hogy hiába cserélődik ki a testünkben 7 év alatt minden sejt, az újak, mindig a korunknak megfelelőek lesznek , és az újabbak már minden, a testrészt ért traumát megjegyeznek, és aszerint szaporodnak. Pl, ha valakinek valamilyen vágásból, égésből, vagy egyébből származó heg lett a testén, az ott, helyileg található sejtek, már élete végéig úgy fognak szaporodni, hogy az látható marad. Stb. Ugyanez vonatkozik a bőr rugalmasságától kezdve, bármiig a szervezetben.

 4. Ahogyan látom, itt “életelixírrel” próbálkoznak ezt létrehozni. Pedig már sok évvel ezelőtt rájöttek, hogy minden ember DNS-e tartalmazza ez egész biológiai életprogramját ( milyen tempóban öregszik, adott korában milyen immunállapotban lesz, milyen betegségeket kaphat majd el (mikre lesz érzékeny akkor, stb), stb. És halálát is, ha nem baleset történik vele. Arra is rájöttek, hogy nem mindenkinél egyforma hosszúságú a DNS-nek az a “fonala”, amelyről szó van. Továbbá arra is, hogy egy visszafordíthatatlan “lejátszás folyik” ebből, és az ember akkor hal meg, amikor “elfogy” a lejátszandó “anyag”! ( Ekkor úgymond végelgyengülésben!) Akkor még ( az akkori genetikusok) tudták, hogy ahhoz, hogy változást lehessen elérni , a DNS-t kellene manipulálni, és meghosszabbítani a “fonál” végét. ( Persze ők csak szigorúan tudományos oldalról nézték, Istent nem kalkulálták bele a dologba, csak azt látták, hogy hogyan van megalkotva, programozva az ember élethossza…!)

 5. Ez ellentmond a népességcsökkentés, a “Túlnépesedés” propagandának. Azt elfelejti hozzátenni, hogy bizonyos csoportra gondol akik ezt “élveznék”. (Persze úgy sem fog sikerülni.) 120 év az Isteni szám. Világszerte gyilkolnak minket minden lehetséges módon, majd pont engem vagy téged akarnak “fiatalíttatni” 🙂

  1. “Ez ellentmond a népességcsökkentés, a ?Túlnépesedés? propagandának. ”
   nincs sehol semmiféle ellentmondás.
   Afrikában, Indiában és Közel-keleten erős túlnépesedés van, egy családban akár 5-6 gyerek is, mégha 2-3 meghal betegségben háborúban akkor is gyors a népesség növekedése.
   Addig Európa és Észak-Amerika népesség csökkenés és elöregedés és ebből következő bajok.
   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_growth_rate#/media/File:Population_growth_rate_world_2005-2010_UN.PNG

   Megoldás: 1.bevándorlókat befogadjuk és ezzel töltjük fel a lakosságunkat. Gondolom ezzel járó bajok már világosak.
   2. valahogy rávesszük magunkat hogy mostantól 2-3 gyerek az alap.
   3. valahogy az öregedő népességet munkanépesen tartjuk sokáig, mondjuk fiatalítókezelés ha majd lesz. Így nyugdíjkorhatár kitolódik még jobban.

   Nálunk népességfogyás van és nem túlnépesedés, de a világ sok részen pedig túlnépesedés van és ezzel járó konfliktusok.

   Összesítve a világ népessége nő közel exponenciálisan.(mivel növekedés minden hátráltató tényező ellenére sokkal nagyobb mint a fogyás.)

   Nincs semmi propaganda vagy ellentmondás.

   Fiatalítókezelés a gazdag nyugatiak kiváltsága lesz sokáig, utána keletiekké, valszeg Afrikában sokáig nem is opció,mivel túl drága lesz.
   Kezdetben sok tízmillió dolláros lesz,utána lassan esni fog,ÁM a szegény napi 1 dollárból élők sose fogják tudni megengedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend