Lázongó világ

Miért vett az amerikai pénzügyminisztérium több ezer túlélő készletet a bankfelügyelet számára?

Az elmúlt években rendszeresen olvashattunk arról, hogy az Egyesült Államok különböző állami és rendvédelmi szervei, élükön a belbiztonsági minisztériummal (DHS), hihetetlen mennyiségű lőszert, tüntetések leveréséhez szükséges felszerelést és katonai járművet vásárolt.

Bár az amerikai katasztrófavédelmi szervek semmilyen nyilatkozatot nem tettek mostanában, a különböző hadgyakorlatokból és szimulációkból sokan arra következtetnek, hogy akármire is próbál felkészülni az amerikai kormány, az valami komoly esemény lehet.

Természetesen az egyik lehetőség, ami sokakban felmerül, az amerikai gazdaság összeomlása, míg mások inkább egy kibertámadástól tartanak. Igazából a dominókat elindító momentum beazonosítása nem is annyira fontos, hiszen ilyen horderejű események csakis akkor indulnának el, ha már minden készen áll a fináléhoz, gyújtózsinórból pedig nincs hiány.

A lényeg, hogy a hatóságok készülnek valamire, aminek legújabb bizonyítéka, hogy az amerikai pénzügyminisztérium, aminek legfontosabb feladatai közé tartozik az államadósság és a bankrendszer felügyelete, 200.000 dollár értékben rendelt túlélőkészleteket a bankfelügyelet 3814 dolgozója számára.

A megrendelés célja nem világos. A ZeroHedge szerint a túlélőkészletekből minden amerikai nagybank kap majd, köztük a Wells Fargo, a JP Morgan Chase, a Citigroup és a Capital One bankokkal.

48hour-emergency-kit

A készlet tartalma arra enged következtetni, hogy a pénzügyminisztérium egy olyan eseményre számít, amely során 24-48 órára megszakadhat a kapcsolat alkalmazottaival.

A készlet egyebek mellett tartalmazni fogja a következőket:

 • Övtáska vagy hátizsák (amelyben minden tétel elfér),
 • 2400 kalóriás energiaszelet (legalább 5 éves eltarthatósági idővel),
 • 3 palack 2,5 dl-es víz (legalább 5 éves eltarthatósági idővel),
 • 50 darab víztisztító tabletta,
 • Többször használható napelemes takaró,
 • Védőmaszk (porszűrésre),
 • Kapucnis köpeny,
 • 12-órán át világító fényrúd,
 • 1 pár gumikesztyű,
 • Nyakba akasztható síp,
 • 33 darabos elsősegély készlet,
 • Nedves kéztörlő,
 • Dinamóval tölthető AM/FM rádió,
 • Levegőszűrő maszk.

Miért?

Tudnak valamit, amit mi nem? És miért pont a bankfelügyelők kapnak túlélőkészletet?

Az biztos, hogy munkájuknak köszönhetően tisztában vannak az amerikai gazdaság és pénzrendszer kényes helyzetével. Tavaly például, az adósságplafon megemelése körüli huzavonában, figyelmeztetést adtak ki, ami szerint több generáción át tartó katasztrófa sújthatja az Egyesült Államok gazdaságát, ha a kormánynak nem sikerül újabb hitelhez jutnia.

gethomebagMiközben a kétnapos túlélésre tervezett csomagok a legalapvetőbb tételeket tartalmazzák csupán, érdekes tényező, hogy azokat éppen a bankfelügyelőknek szánják. A prepper közösség az ilyen készleteket ?Bug Out Bag?-nek vagy a helyzettől függően ?hazáig kitartó táskának? (get home bag) nevezi.

Valaki a kormány magasabb köreiben úgy tűnik, látja, hogy milyen veszély fenyegeti az Egyesült Államokat és bár a felkészülés általánosságban véve dicséretes dolog, látva az egyre erősödő társadalmi elégedetlenséget, a rogyadozó gazdaságot és a Fed háttérbevonulását, az időzítés igen ?különös?.

Források: shtfplan.com, zerohedge.com, freebeacon.com

Előző posztKövetkező poszt

58 hozzászólás

 1. Ha ezek a kötélhúzások és önigazolások nem itt az Idők Jelein történnének azt mondanám még el is fogadható. Itt azonban, amikor mindenki tudja, hogy az “egyházak “, mert a sátán szétszaggatta össze fognak omlani és majd egy akol és pásztor lesz és csak egy nyelvet fognak beszélni az emberek, akkor mit vitatkozunk a különbségekről? Krisztus ennél sokkal egyszerűbb. Talán csak THEA ír olyant, hogy tisztánlátást és alázatot kér az Úrtól. Ez az alap enélkül egy lépést sem lehet tenni.
  Lehet kicsit keményen fogalmazok , de ez csak azért van mert még mindig nem vesszük komolyan milyen sötétség ereszkedik le a földre és ennek milyen következményei lesznek.
  Régebben azt hiszem Ida írta, nem lehet majd Bibliát kapni. Ez nem csak annyit jelent majd, hogy így jártam, hanem ha itt majd arról folyik a vita, hogy Jézus Isten volt-e vagy feltámadt-e egyáltalán az nem lesz egyszerű helyzet.

  1. ITT BIZTOSAN nem fog arról “vita” folyni (a kemény magban) hogy Jézus Isten volt-e feltámadt-e egyáltalán. Sajnálom kedves Palas hogy a konvergenciát nem látod. Egyébiránt fontos, hogy nem egy “akol” lesz hanem egy NYÁJ és egy Pásztor és akik – szerintem – itt, sokan írunk abba a nyájba, az Egyházba tartozunk.
   Isten áldjon!

   1. Kedveseim!

    Ide az ?Idők Jeleire? sokféle típusú ember jár! (Sőt, valóban hívő keresztényekként sem vagyunk egyformák: és mint az ujjunk, amelyek tagjai a testünknek, de mégsem egyforma hosszúak.)
    – Mi, akik a Krisztusban szeretnénk FELNŐNI, az e világi életünk végig egy ?fejlődési folyamat? része, amelyben ?Mert MOST tükör által HOMÁLYOSAN LÁTUNK, akkor pedig színről színre; MOST RÉSZ SZERINT VAN BENNEM AZ ISMERET, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem.? (1.Kor. 13:12)
    Így, mi magunk is megosztjuk egymással a ?saját, – rész szerinti ismereteinket? ? anélkül, hogy ismernénk a teljességet. A ?teljesség hiányosságait? a SZERETET PÓTÓLJA, amivel elfogadjuk egymás tökéletlenségeit is, hiszen tudom, hogy én magam sem vagyok tökéletes ? alapon. DE, igyekszem Krisztusban a tökéletessé válás útján járni, és célba jutni.
    (Meglátásainkban, ismereteink miatt, sokszor magunk is ?kötélhúzások részeseivé válunk?, amit egymás iránti szeretetünk, tiszteletünk legalizál.)
    Ennek a csoportnak a ?külső perifériájához? tartoznak azok a ?vallásos emberek? is, akik szívükkel szeretik Istent, a maguk módján meg is akarnak felelni Neki, és úgy gondolják, hogy a vallásuk üdvözíti. Ezért látjuk sokszor, hogy a különböző vallásokat elszántan védelmezik, hiszen az ő látásuk szerint az üdvösségüket védelmezik.
    Akik ezen a ?periférián? felismerik, hogy nem a vallás, hanem a hitük által üdvözülhetnek, azok átsorolnak a hívő keresztények közé.
    Akik csak a ?vallásba rejtett üdvösséget? akarják kierőszakolni, és Isten is csak ennyiért kell nekik, azok, előbb-utóbb a ?világ fiainak? útjára kerülnek. Semmi közük nem lesz a kereszténységhez, ha csak annyi nem, hogy Isten Fiainak kitartó ellenségeivé nem válnak …
    – Aztán jönnek olyan emberek is, akik a ?világ történéseit? nem értik, nem tudják elfogadni, ezért itt keresik az események ÉRTELMÉT és a GYÓGYULÁST, és sokan megtalálják a GYÓGYÍTÓT is. (Sajnos itt sem mindenki jut el idáig, csak azok, akik kitartóan keresgélnek …)
    – Aztán itt vannak a ?ragadozó farkasok? is. Sokszor ?saját bőrükben? jelennek meg, és jól felismerhetőek. Sokszor pedig ?báránybőr? látszik rajtuk, de amikor ?megszólalnak? rögtön megismerhetők, hogy azért jönnek, hogy az ?Istennek szánt lelkekből? ragadományt és zsákmányt szerezzenek … Felismerhető szlogenjük a ?szabadon gondolkodó?, mert ha Isten szerint gondolkodsz, akkor mégsem vagy szabad. (Testvért, vagy csak kereső lelket ragadnak el, nekik mindegy, csak ne Istenhez ragaszkodjon.)

    ?ez csak azért van mert még mindig nem vesszük komolyan milyen sötétség ereszkedik le a földre és ennek milyen következményei lesznek.?
    Nem csak lesznek, DE MÁR VANNAK! Akár az is, hogy az emberiség eljuthatott egy ilyen gonosz szintre. Ez a gonoszság már a múltban is, és saját bőrünkön érezve a jelenben is, életünk MINŐSÉGÉT RONTJA! Negatív ?TÁRSADALMI változásokat? hoz létre a Földön, egészen addig, míg Isten azt nem mondja, hogy ?eddig és ne tovább!?

    ?Régebben azt hiszem Ida írta, nem lehet majd Bibliát kapni.?
    Ez így igaz! és vannak Testvérek, akik már MOST készülnek erre az időkre. Tudják azt is, hogy a Biblia nem csak tiltott lesz, de a HASZNÁLATA HALÁLBÜNTETÉSSEL fog járni!!!
    Miért? Mert a ?Biblia használójával szemben? a gonosz nem tud győzni!!! Ugyan ez lesz az oka a ?kereszténység?, első körben szépszerével, (hitetés általi) eltörlésének. Második kőrben pedig már halállal való büntetésének, akár a ?fenevad bélyege? által is.

    ?Más juhaim is vannak nékem, amelyek NEM EBBŐL AZ AKOLBÓL valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor.?
    János 10:16
    Az ?akol? kifejezés itt egy ?helymeghatározást? jelent, ahol a ?két különböző akolnak? a LAKÓI a nyájak, akiknek EGY LESZ A PÁSZTORUK IS, de a nyájak is eggyé lesznek.

    Szeretettel: Erika

 2. Kedves Thea, Xenia, Erika, Adrián!

  Azért kérdeztem rá a “Krisztus Egyháza” mibenlétére, mert azt hittem, hogy egy konkrét gyülekezetről van szó. A Wikipédián pedig megtaláltam, hogy mi az, ami őket megkülönböztetheti.

  A vita köztetek Adriánnal, vagy Pöttyel azért nem lesz soha termékeny, mert az alap, amire a hit épül nem egyeztethető össze a tudással (ebben az esetben mondjuk a vallástörténészek munkájára gondolok). Nektek, hívőknek semmi szükségetek ez utóbbira, sőt azt hiszem nem is szándékoztok megismerni sem a történelmi Jézust, sem a történelmi kereszténység kialakulását.

  Azt hiszem nem is kell, hogy ezt tegyétek, elég ha hiszitek, hogy minden úgy volt, ahogy az a Bibliában le van írva. Csak az a baj, hogy folyton elkalandoztok a tudomány irányába, Erika le is írta, hogy a Bibliában foglaltakat tudománynak veszi.
  Ez aztán arra ösztönzi azokat, akik ismerik a történelmet, – a régészet újabb és régi eredményeit, az egyházatyák ügyködését a zsinatokon, főleg az első négyen (nikaitól a kalkedoniig) – hogy megpróbálják elmondani, hogy mennyire tévedtek, ha ezt képzelitek, hogy olyan simán ment minden. Nem ok nélkül égettettek el mindent, ami nem egyezett meg a zsinaton hangadó egyházatyák véleményével. Működött a cenzúra, bár ezt ők kanonizációnak nevezik, meg isteni sugallatnak…

  Persze akkor még nem tudhatták, hogy eljön az idő, amikor a Biblia nem csak héberül, arámi vagy latin nyelven olvasható, azt meg végkép nem, hogy mindenki képes lesz olvasni, nem csak a papok, sőt több nyelven is ókori könyveket, (Pl. Sztrabón ókori utazó, földrajzi író könyvét, amelyben Jeruzsálemet Szkítopolisznak nevezi…) na meg agyagtáblákat… Meg azt sem, hogy az arab sivatagban egy kisfiú beleesik a gödörbe és megtalálja azokat a szent iratokat, amelyeket el kellett volna égetni. Nag Hammadi, Qumran…

  Egyszóval elég fárasztó szó nélkül tűrni, hogy milyen magabiztos tudással citáljátok a Bibliát, főleg az Ószövetséget, pedig annak a beemelése a keresztények szent könyvei közé csak 451-es Kalkedoni zsinatban lett elhatározva, az atyák nagy felháborodására. Az a Teremtő Atya, akit Jézus mint Atyját nevez meg, ettől az időponttól lesz YHVH… (Aki egyebekben a kutatók szerint valószínűleg az egyiptomi mitológia Szeth néven ismert szamárfejű istene, a sólyom fejű istenség Hórusz apjának, Ozirisznek a gyilkosa.)

  Hát emiatt érzik sokan a mai napig, hogy az Ószövetség gyűlölködő, népét folyton gyilkolászásra buzdító istensége nem lehet a szerető és bűneinket megbocsátó Jézus Atyja. Ezt Ő többször el is mondja még a kanonizált Szent Könyvben is, de akinek nincs füle a hallásra…

  Ettől függetlenül nagy szeretettel olvaslak benneteket, igazán rendes emberek vagytok, csak az ellenszenves, amikor a Tórából átvett elképzelést sulykoljátok valamiféle kiválasztottságra utalva. Nem vagytok kiválasztottak, ugyanolyan emberek vagytok, mint mindenki más, mert nem abból ítéltetik meg az ember, hogy melyik szent könyv betűit tudja kívülről.

  1. Kedves Szofi!
   Személy szerint elég sokat foglalkoztam a szerinted általunk elhanyagolt témákkal. Mondanám, hogy szívesen küldök neked könyveket erről, de inkább azt mondom, hogy előbb ismerd meg személyesen az érintetteket, mert tapasztalatom szerint így jobban működik. Utána jöhetnek a könyvek.
   Az Ószövetség Istenét azért sem tudod elválasztani Jézustól, mert erre Jézus nem hagyott lehetőséget.
   http://klub.idokjelei.hu/forums/topic/az-oszovetseg-istene/#post-352
   És valóban nem attól függ, hogy kiválasztott vagy-e, hogy mit olvasol, hanem attól, hogy TE mit/kit választasz. Minden a döntéseinken múlik. Az olvasás és az olvasott források fontossága akkor jön a képbe, amikor közelebb szeretnél kerülni a választásod tárgyához.

  2. Kedves Szofi!

   Lenne egy aprócska kérdésem:
   A Bibliának akár az Ó, akár az Újszövetsége alá, melyik történész, vagy vallástörténész, akármilyen tudós, vagy bármely “népcsoport” írhatja alá a nevét, mint annak szerzője?

   Ugyanis, az erre illetékes, napjainkra híres neves ember, (vagy népcsoport) lehetne az által, hogy az évezredekkel korábban “általa megjósolt” eseményeket napjainkban saját szemünkkel láthatjuk beteljesedni.
   És itt a hangsúlyt nem a Bibliai munkát magyarázó “kísérő zenére” tenném a hangsúlyt, hanem a Bibliában lefektetett – szerinted emberi jóslásra.

   Szeretettel: Erika

  3. “akit Jézus mint Atyját nevez meg, ettől az időponttól lesz YHVH? (Aki egyebekben a kutatók szerint valószínűleg az egyiptomi mitológia Szeth néven ismert szamárfejű istene, a sólyom fejű istenség Hórusz apjának, Ozirisznek a gyilkosa.)”
   Eléggé furcsa helyekről szerezheted te a tudásodat, kedves Szofi 😉
   Elég lenne csak elolvasnod az evangéliumokat az Újszövetségből, hogy rájöjj, mennyire semmi alapja nincs a fenti idézetednek. Ez egy most divatos elválasztása és összemosása a dolgoknak (amely el akarja választani az Ó- és Újszövetséget, holott Jézus egyértelműen az ószövetségi szent iratokról beszélt, belőlük idézett (a papok és írástudók pontosan tudták, kit nevezett Atyjának, ezért ölették meg, mert szentségtörésnek tartották); és emellett össze akarja mosni Istent más vallások isteneivel) – újdonság nincs ebben, ez évezredes trükk, csak most újra szárnyra kapott, és sokan kezdik el követni ezt a divatot). Javaslom, hogy ne más írásokból próbáld megismerni a Bibliát, hanem olvasd el, hogy tudd, miről beszélsz.

   1. Kedves Xénia!

    Egy másik idézet, ami sok mindenről árulkodik …
    “(Pl. Sztrabón ókori utazó, földrajzi író könyvét, amelyben Jeruzsálemet Szkítopolisznak nevezi?)
    Ebből már egyenesen az is következik, hogy Jézus “szkíta” az az a mai divat szerint magyar. Ennek a levezetését pedig had ne folytassam …

  4. Kedves SZOFI!

   “…az alap, amire a hit épül nem egyeztethető össze a tudással …”

   A keresztények hite Isten kijelentésére épül, amelyet akkor ad, amikor megtérsz, elfogadod Jézus Krisztust megváltódnak, és Uradnak. Isten ekkor tesz kijelentést ( ad bizonyságot a szívünkbe arról, hogy Ő ( Isten) valóban létezik , és az Ő Fia a Jézus Krisztus, és hogy valóban az Ő ( Isten) beszéde a Biblia.(1Jn 5,10 Aki hisz az Isten Fiában, megvan önmagában a tanú(bizony)ságtétele, aki nem hisz az Istennek, hazuggá tette Őt, mivelhogy nem hitt abban a tanú(bizony)ságtételben, amellyel Isten tanú(bizony)ságot tett a Fia mellett 1Jn 5,11 és ez a tanú(bizony)ságtétel, hogy (világ)korszakra szóló (aioni) életet adott az Isten nekünk, és ez az élet a Fiában van..) Továbbá ekkor válik számunkra érthetővé az, ami abban le van írva ( a Szent Lélek kijelentése, megvilágosítása, értelmezése által) . És tudjuk, hogy a “tudást” is az tartalmazza. Ezért, minden keresztény Istentől tanítottá válik abból, a Szent Lélek által. Természetesen vannak olyan könyvek, prédikációk, tanítások, stb-k, amelyeket másik keresztény írt, stb, és amelyek elolvasása, meghallgatása által hamarabb hozzájuthatunk bizonyos mennyiségű tudáshoz, de ez nem jelenti azt, hogy minden ilyen ( könyvekből, prédikációkból, stb) “tudás” Istentől származik.

   “(ebben az esetben mondjuk a vallástörténészek munkájára gondolok). Nektek, hívőknek semmi szükségetek ez utóbbira, sőt azt hiszem nem is szándékoztok megismerni sem a történelmi Jézust, sem a történelmi kereszténység kialakulását.”

   Szerintem itt nyugaton ( a “keresztény országokban”) mindenkinek van ismerete ezekről a dolgokról. De ezek csak addig jelentenek esetleges “tudást”, amíg valaki személyesen nem Istentől tanul. Ezek a “tudások” legtöbbször nem Istentől vannak, és maximális értékük csak abban van, hogy megláthatjuk belőlük a Sátán munkálkodását azon, hogy az emberek lelkeit megszerezze a kárhozat számára. ( Ahogyan addig, amíg nem ismertük az Igazságot, velünk is tette azt.)

   “Ez aztán arra ösztönzi azokat, akik ismerik a történelmet, ? a régészet újabb és régi eredményeit, az egyházatyák ügyködését a zsinatokon, főleg az első négyen (nikaitól a kalkedoniig) ? hogy megpróbálják elmondani, hogy mennyire tévedtek, ha ezt képzelitek, hogy olyan simán ment minden. ”

   Többségünk ismeri ezeket, de mint mondtam már, amikor átkerülsz a hídon a túloldalra, akkor nem az a táj fog eléd tárulni, mint amit addig az eléd tárt “festményen” láttál.

   “Nem ok nélkül égettettek el mindent, ami nem egyezett meg a zsinaton hangadó egyházatyák véleményével. Működött a cenzúra, bár ezt ők kanonizációnak nevezik, meg isteni sugallatnak?”

   Már a kezdetekben ( az apostolok korában) is megjelentek a hamis tanítók, hamis próféták, hamis munkások. Sokan szívesen gondolják azt, hogy anno, még minden szép, és jó volt, csak a mi korunkra vált látszólag ilyen kaotikussá a “kereszténység”. Mi nem csak hisszük, hanem a Szent Lélek kijelentése által tudjuk is, hogy a Biblia Isten beszéde (Zsolt. 12,7 Az Úr beszédei tiszta beszédek, mint földből való kohóban megolvasztott ezüst, hétszer megtisztítva.,) és hogy Isten meg tudta őrizni azt tisztán. Nem volt lehetőségük annak meghamisítására. ( Nem engedte, hogy olyanok dönthessenek az abba történő kanonizáció felől, akik nem voltak a Szent Lélek vezetése alatt.)

   “Egyszóval elég fárasztó szó nélkül tűrni, hogy milyen magabiztos tudással citáljátok a Bibliát, főleg az Ószövetséget, pedig annak a beemelése a keresztények szent könyvei közé csak 451-es Kalkedoni zsinatban lett elhatározva, az atyák nagy felháborodására.”

   Lehetséges, hogy fárasztónak tűnik, de mint mondtam, mi nem azért citáljuk az Ószövetség igéit, mert azt beemelték valamikor a Szentírásba, hanem, mert a Szent Lélek bizonyságot tett róla bennünk, hogy azok a Szentíráshoz tartoznak.
   Továbbá az újszövetségi igeversek is erről tesznek bizonyságot. Ján. 5,39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam; Luk. 24,32 És mondának egymásnak: Avagy nem gerjedezett-é a mi szívünk mi bennünk, mikor nékünk szóla az úton, és mikor magyarázá nékünk az írásokat?( Jézus idejében az írások, az ószövetség írásai voltak.)
   Isten kilétéről is nyilatkozik Jézus az evangéliumokban. Ján. 8,54 Felele Jézus: …. az én Atyám az, a ki dicsőít engem, a kiről ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek, Pl az a példázat is arról szól, amelyikben a “gazda” szőlőt plántál, és idővel elküldi az Ő szolgáit, hogy a termésből vigyenek neki. És miután a szolgákat ( az ószövetségi prófétákat) megölték a munkások , a Fiát is elküldte, de azt is megölték….!

   “Hát emiatt érzik sokan a mai napig, hogy az Ószövetség gyűlölködő, népét folyton gyilkolászásra buzdító istensége nem lehet a szerető és bűneinket megbocsátó Jézus Atyja. Ezt Ő többször el is mondja még a kanonizált Szent Könyvben is, de akinek nincs füle a hallásra?”

   Luk. 24,45 Akkor megnyilatkoztatá az ő elméjöket, hogy értsék az írásokat. Jn 8,47 Aki az Istentől származik, megérti az Isten beszédét; ti azért nem értitek meg, mert nem az Istentől származtok.

   Csak a Szent Lélektől való újjászületés által származhatunk Istentől. Addig nem vagyunk az övéi. Addig a Biblia igazságait lepel takarja előlünk, amely csak Krisztusban hull le. Persze az evangélium igéi minden Istenkeresőnek nyitottak.
   2Kor 4,3 De ha leplezett is a mi evangéliumunk, csak azoknak leplezett, akik elvesznek.
   2Kor 4,4 Nékik, a hitetleneknek elhomályosította elméjét ennek a világnak istene, hogy ne lássák meg a Krisztus dicsőséges evangéliomának tiszta fényét; Ő Istennek hű képemása.
   2Thessz 2,10 Mindenféle gonosz trükkel igyekszik becsapni azokat, akik a pusztulás felé haladnak, mert visszautasították az igazságot. Pedig, ha szerették volna, megmenekülhettek volna.
   2Thessz 2,11 Mivel azonban nem az igazságot szerették, Isten megengedte, hogy a megtévesztés és hazugság ereje uralkodjon rajtuk, és hogy elhiggyék a hazugságot.

  5. HÁT EZÉRT

   EZÉRT TÖRTÉNIK MINDEN: 2014,12,14,
   A globális valuta újraindítást 100%-ban megerősítették, működésbe hozták és végrehajtják

   http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/12/a-globalis-valuta-ujrainditast-100-ban.html

   A NEMZETEK ARANYÁNAK ELLOPÁSA Az évszázad botránya lehetne 1.rész ? 1,1 trillió dolláros rést ütöttek az ILLUMINATI pajzsán? KAPASZKODJ MEG, MERT A VÉGÉRE ÉRVE MOST NAGYON SOK MINDENT MEG FOGSZ ÉRTENI !

   http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2011/12/az-evszazad-botranya-lehetne-1resz-11.html

 3. Nem tudom mennyire hiteles ez a cikk? Bankárok menekűlnének?
  ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/12/a-globalis-valuta-ujrainditast-100-ban.#.VI735Wfr2qa

 4. Szerintem szimplán csak kötelező lett ilyen csomagok beszerzése. Mondjuk torrortámadás miatt vagy hasonló. ENNYI.

 5. Kedves Thea! Köszönjük a kitartó, kemény munkát és szeretetet amit ebbe az oldalba fektetsz nap mint nap! Szerintem nem vagyok vele egyedül ha azt mondom, tudjuk hogy értünk olvasókért teszed ezt és nagyon értékeljük! Továbbá egyetértek veled, a szeretet a legfontosabb, mert nélküle senkik és semmik vagyunk. Hiszen Isten a Szeretet! Szerintem az I. Korintus 13-at mindenkinek, mindennap el kellene olvasni (magamat is beleértve) mert nagyon könnyen elfelejtjük a lényeget! Szóval, csak így tovább! Szeretünk! <3

 6. Felesleges a csomagokat vizsgálgatni, mert ez egy előre összeállított szett. Aki megrendelte, annak köze nem volt hozzá, hogy mi került bele. Egyébként prepperként vizsgálva ezt a csomagot, az jön le, hogy ez teljesen haszontalan. Pl.: elsősegély csomag, csak akkor ér valamit, ha a felhasználója ért is hozzá. A víztisztító tabletta is elég kb. 2 hétre, ami fölösleges súly, egy BOB-ban. A képen szereplő 2 fésű, pedig tényleg elengedhetetlen a túléléshez… A lámpát mondjuk eltalálták, mert ez a típus egyszerű mint a faék, egy EMP se nyírná ki.

  1. Ez inkább csak olyan, mintha elakarnám valakivel hitetni, hogy majd én vigyázni fogok rá, aztán jól a sz@rban hagyom.

  2. Se kötél, se kés, se hővédő fólia, nem látok plusz zoknit, esőkabátot sem. Nagyon alap felszerelés, és tényleg nem jó sok mindenre. Én iilyent akkor vinnék magammal, ha 20-30 km-ről kellene hazaérnem – az meg gyalog megvan nagyjából 6 óra alatt.
   Esélyes, hogy csak egy ellenőrző pontig kell a BankárBOBbal eljutni…

   1. Elnézést, hővédő fólia van a csomagban. Így már más, a skálán az értelmetlen helyett a minek? fokozatot kapja 😉

    1. Kedves Páál!

     A “pontosításod is” egyre közelebb visz egy gondolathoz, vagy kérdéshez.
     Mi történik akkor, ha a világűr valamelyik részéről érkezve, a Földbe “becsapódik” egy nagyobbacska “kozmikus darab”?

     – A Föld légterébe érve, a súrlódási tényező miatt elkezd égni, illetve izzani.
     – Földet érve “becsapódik” vagy a földbe, vagy valamelyik tengerbe, de valószínűbb, hogy több darabra törik és jut a vizekbe, csak úgy, mint a Föld élő és növényvilágára is az izzó darabokból.
     — A vizekbe jutó darabok megfertőzhetik, vagy ihatatlanná tehetik a vizeket, sőt a becsapódás kisebb, vagy egészen nagy lökéshullámokat indít el. A víz, a hő hatására párát enged.
     — A földön az izzó tömeg vagy törmelékei felgyújtják a fákat és egyéb éghető anyagokat. A becsapódás hatására a levegőbe hatalmas por emelkedik fel, gázok keletkezhetnek, melyek besötétíthetik az égboltot is.
     – A föld, a levegő és a víz hőmérséklete jelentőlen megemelkedik.

     A kellékeket figyelembe véve, nem tudom, miért is van olyan érzésem, hogy a “csomag tartalma” ilyen eseményre van “kihegyezve?” …

     Szeretettel: Erika

 7. Érdekes kérdések merülnek fel a hír kapcsán.
  A hír szerint ezzel a készlettel “hazáig” lehet eljutni. Csakhogy ennek nincs értelme. “Otthon” biztonságban van valaki OLYAN körülmények között, amikor ilyen készletre van szüksége? Ááááá!
  Első gondolat ilyenkor: ez a 2-3 napi készlet a BUNKERIG való eljutást teheti lehetővé! A bunkerig, ahol ezek a szemetek helyet kapnak, míg a lakosság haldoklik, vagy egymást falja fel.
  Node van-e mindenütt 2-3 napi járóföldön belül bunker? Szerintem NINCS. Ekkora bunkersűrűség még az USA-ban sem valószínű, nem is lehetne titokban ennyit megépíteni, túl drága is lenne.
  Valószínűbb, hogy 2 nap alatt a survival pack tulajdonosa A TALÁLKOZÁSI PONTIG jut el, ahonnan szervezetten szállítják el ezeket a bunkerbe.
  Van azonban még egy probléma a túlélő hátizsák listájával: hogy NAGYON HIÁNYOS. Így ez nem véd meg senkitől, símán elveszik tőle a cuccait. Hiányzik belőle a FEGYVER! Vajon miért?
  Kell hogy legyen még egy lista, ami viszont még titkosabb, és a fegyver(ek) ebben van(nak). És még valami: a TÉRKÉP.
  Ha létezik valami, amit a legeslegnagyobb titokban kell tartani, akkor az az: a térkép. Amely a találkozási pontot tartalmazza. De nem illetéktelenek számára.

  Továbbá: mi lesz a családtagokkal, és azok további családtagjaival, rokonaival, mi lesz a barátokkal?
  Valahol el kell vágni a sort, mert mindenki nem fér el a bunkerben. Kegyetlen döntés lesz.

  1. Én még azt a kérdést is feltenném, hogy az idei, tömeges bankár (ön)gyilkosságoknak van-e valamilyen köze ehhez a túlélőcsomagos készülődésekhez?

  2. Ja, és még pár apróság. A túlélő hátizsák tulajdonosa hogyan fog eljutni a megfelelő helyre? Nyilván a népesebb csoportok óvatos ELKERÜLÉSÉVEL (ld. a legutóbbi fergusoni eseményeket, de voltak a vikág más tájain és Amerikában is máskor)
   Tehát legjobb ha éjszakánként menetel. Elkerülve a kivilágított helyeket és fosztogató bandákat.
   Ehhez még valamire szüksége van: éjjellátó (fényerősítő) kukkerre, vagy szemüvegre, ahogy nevezzük. Van ilyen, az amerikai fizetéshezképest nem drága (rákereshető: night vision)
   Még valami hiányzik a survival backpack-ból: egy irányérzékeny sugárzásmérő. Csak hogy tudja a fickó, hogy merre jobb mennie és merre nem.

 8. Mi van ha csak egyszerű biznisz az egész. Valaki rendelt, hogy költse az állami pénzt és csorgott neki vissza.

  1. Úgy másfél órát bírtam nézni. (Itt-ott találni benne olyan részeket, bár nem sokat, ahol felhívja a figyelmet valós veszélyekre, de alapvetően “kiönti a babát a fürdővízzel együtt”.)
   Egy ilyen videó tükrében például Rob Skiba akkor sátán szolgája?

   Miután elfogadtad Jézust, mint megváltódat, a legfontosabb, hogy minél közelebb kerülj hozzá, olvasd az Igét, hogy Istennel való kapcsolatod egyre szorosabb és mélyebb legyen. Ez hoz majd gyümölcsöt. A lélek ajándékainak is ez a célja. A gyümölcs. Először a saját életedben, azután másokéban. (Galáta 5:22, 23 és Márk 16:15-18)

   1. Thea,
    Alapvetően nem önt ki semmilyen fürdővizet,…a babát meg pláné nem. Ez a film az Egyház jelenlegi siralmas helyzetéről számol be, a bukásáról, arról hogy hogyan és milyen eszközökkel bomlasztották azt illetve, hogy honnan “fúj a szél”. Pontosabban mondva, honnan hová fúj a szél. Ezek megértéséhez, a film első felében, a korintusi egyház hibáira és az ellenük megfogalmazott akkori kritikákra hívja fel a figyelmet, hogy lásd az akkori és mostani romlott állapotok párhuzamát. Ez a film egy igazi gyöngyszem, csak a te gyomrod nem az igazságra éhezik, hanem a békére, …ezért nem “bírtad” végig nézni,…állítólag. Az hogy te ezt az egészet (egyház jelenlegi állapota) elintézed egy egyszerű “van itt-ott néhány valós veszély, de azonkívül minden okés,..szeressük egymást gyerekek” az legyen ezentúl a te felelősséged. Azért kár, hogy nem nézted végig, mert többek közt beszélnek C.S. Lewis-röl is, akiről tudom, hogy az egyik kedvenced, és arról, hogy milyen káros hatással volt ő az Egyházra. Ha te nem vagy képes észre venni azt, hogy miről is szól valójában ezek a mézes-mázas dumák: “mi, ateisták, keresztények, muszlimok, hinduk, stb. mindannyian ugyanazon Isten gyermekei vagyunk, mind Őt keressük, mind hozzá imádkozunk,….. szeressük és fogadjuk el egymást,…..megbocsájtás,….ne ítélkezzünk mások fölött, ne különböztessük meg többé egymás,…az ateista melegek is a menybe mennek, akar csak mi keresztények,…nem a vallásokkal van a probléma, hanem a vallásos fundamentalistákkal….” , vagy hogy te nem mersz ez ellen állást foglalni, az nem az én hibám és az megint csak téged minősít. Bánom is én, maradj továbbra is a komfort zónádban, fordítsd meg sok ilyen irreleváns gumicsont jellegű összeesküvés elméletet, mint amilyen ez a poszt is, ha ez hozza el neked a lelki békédet……és az oldal nézettséget.

    “Our Lord attracted sinners because He was different. They drew near to Him because they felt that there was somthing different about Him…and the world always expects us to be different. This idea that you are going to win people to the Christianity faith by showing them that after all you are remarkably like them, is theologically and psychologically a profound blunder.” –Martin Lloyd Jones–

    Ez volt az utolsó hozzászólásom az Időkjelein, mert nem vagyok hajlandó azonosulni ezzel a ragályos langyossággal, amit te, ti itt képviseltek.. Ez az a langyosság, amit Jézus mindennél jobban utált (Rev. 3:15).

    Isten áldjon.

    Fájdalommal a szívében, de továbbra is szeretetben

    Adrián.

    ps. https://www.youtube.com/watch?v=QIxkrFgb0C + vegyél erőt magadon, imádkozz Jézushoz tisztánlátásért…alázatért és nézd meg azt a filmet még egyszer az elejétől a végéig.

    1. Kedves Adrián!
     A vádakat vagy hozzáállást, amit rám akasztasz nem tudom honnan veszed, mert soha nem állítottam ilyesmit. (idézőjelek?)
     Sehol sem állítottam, hogy a szervezett egyházzal nincsenek problémák, csakhogy engem sokkal jobban érdekel, hogy mi van Krisztus egyházával és nem szervezetekhez, hanem egyénekhez próbálok szólni. Nem érdekel, hogy hová tartoznak.
     A film egy egyszerű cessationist anyag, sok van belőle. A C.S. Lewis-ról szóló részt megnéztem, mert az külön is fent van a készítő honlapján. Elég nevetséges és egyben szomorú. Egy kicsit sem ismeri a kérdést vagy a személyt. Sok dolog van, amit CSL másképp gondolt, mint, ami szerintem helyes, de alapvetően a legegyszerűbb, ha a gyümölcseiről ítéled meg. Ezek pedig azokban a lelkekben mérhetők, akik neki köszönhetően találták meg az utat Jézushoz.
     Ne felejtsd el, hogy nem azután fogunk megítéltetni, hogy milyen pontosan találtuk el az Ige teológiai értelmezését (bár ha közel vagyunk az Úrhoz, akkor nyilván eléggé).
     Tisztánlátásért és alázatért mindig imádkozom, szerintem ez alap. Neked pedig azt tanácsolom, hogy ilyen filmek helyett olvass egy kicsit többet. Például elolvashatnád Reinhardt Bonnke vagy C.S. Lewis önéletrajzát és akkor meg tudnád állapítani, hogy a filmben elhangzott, leginkább egyházi személyektől származó idézetek (igei alap híján), ami önmagában is fura, ha szerinted a szervezett egyházzal van a baj, mennyire állják meg a helyüket.
     De a Biblia is “megteszi”.
     Nem ismersz engem, nem tudod mennyire “komfortos” az életem. Ami pedig a nézettséget illeti, most komolyan?

     A bűnösök eléréséről idézel. Furcsa módon miután egy bűnös megtért és esetleg másképp, akár nagyon másképp lát valamit nálad, (például arról, hogyan kell elérni a bűnösöket) már nem elérni, hanem megkövezni akarod.
     “Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.”

     (L)

     “We all accept that we are on a journey, right? If so, then there should be nothing unusual about seeking to know God in a clearer way, seeking to understand the truth in more fullness. For this reason we openly embrace and celebrate the words of Jesus: ?Seek, and you shall find? and ?The Holy Spirit will guide you into all truth?.

     At the same time, we seem mostly afraid of truth we have not yet discovered ourselves. This leaves us in a paradox, where we simultaneously encourage fellow believers to seek the truth, while then rejecting them as heretics when they find it. Which leaves us with a question: Do we really want people to seek the truth, or only to seek our truth, meaning the truth we already have, the truth we are already comfortable with, the truth we have control over?

     Over the course of our lives our belief in certain doctrines change, not because God is changing, but because our understanding of him is becoming clearer to us.

     Unless one has already arrived in heaven ahead of the rest of us, they are on the journey just like everyone else. That’s a good place to be, on the journey, as you get to discuss with others, learn, grow in your understanding of God and his divine nature, and let go of doctrines and beliefs you previously thought to be the truth and take hold of a clearer, deeper understanding of things.” – Mick Mooney

    2. Kedves Thea!

     Tudom, hogy egyre több ?kritikát? kapsz azért, mert emberek felé felmutatod Krisztust, és a hozzávezető keskeny utat. De ettől Te ne csüggedj! és ne is add fel!
     Jézusnak is meg kellett küzdenie az emberek hiányosságaival, ?szeme van, de nem lát, – füle van de nem hall? szindrómával.
     A ?földi egyházak? némelyikének megköszönhetjük, hogy kezünkbe adta, és hozzáférhetővé tette, a saját nyelvünkre, – és minden ország nyelvére – lefordított Bibliát. El kell ismernünk, hogy néha tettek jó szolgálatokat is, Istennek és embereknek, a sok gonoszságon kívül is.
     Magam is ismerek olyan papokat, lelkészeket, akik nem csak a saját földi egyházuknak a tagjai, hanem Krisztus Egyházának is a tagjává váltak.
     Viszont ezek a földi egyházak egységesített rendszere nem azonos, és nem is tagja a Krisztus Anyaszentegyházával/nak! (Nem is volt, és nem is lesz soha!) Mit ne mondjak, sőt … A Bibliában megjövendölt ?hitetőknek? ?hamis prófétáknak? is egyik ?kiváló talaja.?
     Ezek után én sem értem, hogy hívő Testvéreknek miért is kell ezen meglepődni !? és ezen földi egyházak viszonyát Istennel, nekünk miért is kéne méltatni, vagy kritizálni…
     A mi feladatunk a Krisztus Mennyei Egyházának építése, nemre, korra, felekezetre való tekintet nélkül.
     További munkádhoz is sok erőt, és Isten áldását kívánom és kérem.

     Szeretettel: Erika

    3. Kedves Adrián!
     Hozzászólok én is, bár Thea szerintem elég jól megválaszolta az üzenetedet… Ahogy befejezted, talán már el sem fog jutni hozzád, amit írok, mindenesetre késztetést érzek az írásra és megteszem a részem, a többit pedig az Úrra bízom…
     Szóval, nekem úgy tűnik, hogy te langyosságnak látod azt, hogy Thea nem a világ elleni indulatainak a levezetésére használja cikkeket amiket ír. Pedig, hidd el, én is, Thea is és szerintem az oldal rendszeres látogatóinak többsége érez időnként egy tehetetlen dühöt abból adódóan, hogy látjuk hová fajulnak a dolgok… A kérdés azonban minden esetben az, hogy mit tenne Jézus, mi szolgálja a Királyság érdekeit és nem az érzéseink!
     Ugyanis, bármely egyházi szervezet, felekezet, gyülekezet stb. leleplezése még további szakadásokat okozhat egy amúgy is rendkívül tagolt és széthúzó, egymásra mutogató Krisztus Testében. Jól tudod, hiszen itt is megnyilvánult már nem egyszer, hogy a különböző felekezetek tagjai Önnön igazságérzetüktől megrészegülve mutogatnak egymásra és ellenségeskednek, mondva, hogy a másik mennyire meg van tévesztve…
     Természetesen igaz, gondok vannak a történelmi egyházzal, hiszen a rendszer részei, de mit gondolsz, egy ilyen cikk milyen gyümölcsöt teremne? Szerinted egy leleplezett gyülekezet/ felekezet tagjai többségében megtérnének/megváltoznának a hatására, vagy netán megsértődnének és mondjuk a továbbiakban hallani sem akarnának a végső időkről? Persze lehet, hogy te erre azt mondanád, kit érdekel, vesszen a férgese, de meggyőződésem, hogy Jézus nem értene egyet veled. Számára sokkal fontosabb, hogy megtalálja és megmentse az elveszetteket , minthogy jól beolvasson valakinek. Ő a Jó Pásztor, Aki nem akarja, hogy a bárányai közül akár egy is elvesszen. Azt meg nyilván te is jól tudod, hogy egy velejéig romlott, tényleg ártó egyházi vezetőt marhára nem állítana meg egy ilyen cikk, sőt pofátlanul kihasználná a helyzetét és gyorsan az igaztalanul megvádolt áldozat szerepébe helyezkedne, megtévesztve még egy rakás embert.. A legdurvább, hogy sokakban szimpátiát ébresztene maga iránt, még új híveket is szerezne és ellenszenvet generálna az “agresszorral”, vagyis a leleplezés írójával, közzétevőjével szemben. Ha ez nem így működne, nem jutott volna el idáig a világ. Jó példa erre az Illuminati weboldal is (fake, vagy nem tök mindegy), a dolog egy jelenség. Több ezer ember regisztrált és kommentál a Facebook oldalukra, hogy ó szegény Illuminati vezetők valójában milyen jóságosak és milyen igaztalanul vádolják őket ezek a csúnya összeesküvés elmélet gyártók… Nyilván nem arra próbálok célozni, hogy ezek tükrében jobb ha többet senki nem ír leleplező cikkeket, csupán azt próbálom kifejezni, hogy szükségünk van az Úr bölcsességére, ha Theát idézve nem akarjuk kiönteni a gyereket a fürdővízzel. Van amikor állást kell foglalni és bizony van amikor tudni kell befogni és szeretetet mutatni. ?Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok” (Máté 10,16)
     Van egy gyülekezet ahová én is eljárok időnként… A lelkész nagyon jó fej, sokat panaszkodik arra hogy milyen bürokratikus az egyház és hogy elege van, de messze nem tart még ott, hogy azt mondja szakít a rendszerrel és mondjuk misszionáriusnak áll, vagy valami más, radikálisabb módon szolgál tovább. Hozzáteszem, nem tudhatom mi az elhívása. Hiszem hogy több annál amit most csinál, de végeredményben ez közte és Isten között van, nem az én dolgom. Szóval, néha rápillant erre az oldalra is, de alapvetően még hadi lábon áll az egész végső idők kérdéssel, idegenkedik tőle. Igen, ez az oldal, ami szerinted túl langyos, időnként neki túl sok és túl kemény. Elküldhetném a zivatarosba és mondhatnám neki, hogy mekkora balfék, mert nem látja még azokat a dolgokat amikről én meg vagyok győződve, de rosszul tenném és nem is lenne igazam! Látom ahogy az Úr napról napra dolgozik az életében és változik meg a gondolkodása. Szoktam vele ilyesmikről beszélgetni, de nem vagyok agresszív és nem sértem meg. Mindig nagy érdeklődéssel meghallgat és bár sok dologban nem értünk egyet, sosem fajultak el a beszélgetéseink. Alapvetően azért, mert szeretem, tudom róla, hogy a szíve a helyén van és nagyon szereti az Urat. Érte él és a legjobbját akarja adni Neki. Mindenképpen sokat tanulhatok tőle, ha neme is mindenben értünk egyet. Természetesen emberből van hibákkal, de ezt be is látja….Hidd el még sok lelkész és templomba járó hívő van hasonlóan.
     A másik ami még eszembe jutott… keresztény arroganciáról biztos hallottál már. Azt is biztos tudod, hogy az emberek jelentős hányada emiatt utasítja el Jézust, ami nagyon szomorú. Némely hívők annyira meg vannak győződve a maguk igazáról, hogy vérre menő csatákat vívnak más hívőkkel és nem hívőkkel, csak hogy az övék lehessen az utolsó szó. Mert nekünk mindenről azonnal el kell mondanunk a véleményünket, hiszen az az igazság, ami sosem szubjektív! Sajnos én sem vagyok teljesen mentes ettől, de tisztában vagyok vele és imádkozom több szeretetért és alázatért. Gondolom ez nem árthat senkinek.
     Szeretettel:
     Rose

    4. Kedves Erika egy mondatodhoz: “a földi egyházak … rendszere nem azonos és nem is tagja Jézus Krisztus Anyaszentegyházának NEM IS VOLT ÉS NEM IS LESZ SOHA” – írod. Az “egységesített” szót ki is hagynám, mert egységes – önmagán belül – a “protestáns egyházak” nem voltak soha valóban. Református barátnőm, lelkész feleség és munkatárs mondta: ahány gyülekezet, annyi tanítás 🙁
     Már az elején, ahogy “osztódni” kezdett, már nem volt azonos a SZENT Egyházzal aki(k) úton vannak és Jézus az út. Minderre a búza és a konkoly példabeszédét idézném. Együtt nőnek az aratásig és BENNE van a búzatáblában – így az egyházi szervezetben – nemcsak a konkoly, sőt: hanem a valódi termés, a tiszta búza, így Isten Egyháza. Benne van. Nem teljesen külön van 🙂 – legalább! Az igaz, egy másik FOGALOM.
     Kedves Rose, köszönöm a soraidat, útmutató is lehet mert benne a lényeg: mi volna, ha TOVÁBB osztódnék a láthatóan darabokban lévő “egyház” ?! Pontosan így van, botrány ez, akadály, hogy a kívül lévőket Jézushoz vezessük! “Legyenek mindnyájan egy … hogy ÍGY ELHIGGYE a világ, hogy te küldöttél engem” szól Jézus a főpapi imában. (János 17.)
     ————————————————–
     Végül: kedves Adrian ! megkaptad a klubban írt privi levelem?

    5. Kedves Éva!

     Elnézést kérek, ha félreérthetően fogalmaztam.
     Az “egységesített” alatt azt értettem, hogy senki nem mondhatja, hogy “csak az a földi egyház igaz, és üdvözítő, amelyiknek én is a tagja vagyok.”
     Földi egyházakban van, nagyon sok hithű, keresztény Testvérünk, de vannak látszat keresztények is, vagy éppen hit nélkül élők.
     A Krisztusban való hit és cselekedetei tesznek bennünket Jézus Mennyei Egyházának “élő köveivé”, míg hit és a hozzávaló cselekedetek hiányában csak a földi egyház tagjai lehetünk.
     (Az utóbbihoz már annyi is elég, ha évente befizeted az egyházadót.)

     Szeretettel: Erika

    6. Kedves Thea,
     Mára csak egy egy példa abból, ami az igaz keresztény hozzáállást illeti a világban. Lesz még ilyen ígérem, és lesz olyanoktól is, akik valójában báránybőrben bujt farkasok. Aztán jöjjön az összehasonlítás. Ez most csak úgy bevillant, mert hetek óta másra se tudok gondolni mint, hogy miként tudnálak felrázni ebből a Csipkerózsika álomból.
     “Why this site? – The purpose of the site is to equip Christians with the truth, to expose the error of false religious systems, evolution, atheism, secularism, etc., and also to teach apologetics, help Christians defend the faith, and glorify the Lord Jesus.” Fórrás: CARM.ORG

     Egyúttal le szeretném rombolni az egyik illúziódat is, mert hogy ennek az “inkább olvass többet” közhely segítségével újabban diszkreditálni akarsz engem, mintha nem lennék elég tájékozott. Elárulom, hogy az igazság se nem könyv, se nem film függő. Az igazság, az igazság, bárhonnan is jön az és csak egy van belőle. EGY nagy IGAZ, évezredeken átnyúló IGAZ ÖSSZKÉP van és kész, punktum. A többi hazugság.
     De ha te ezt a film nézést ennyire lenézed és felhányod nekem, akkor te miért fordítasz le, nézel meg filmeket, vagy te honnak veszed a például nem biblikus tudásodat?
     Folytassam ugyan ezen logikai vonalon? Folytatom, mégpedig az igazság nevében. Te honnan tudsz erről? “Sehol sem állítottam, hogy a szervezett egyházzal nincsenek problémák…” Csak azoktól akik késztetést éreztek utánajárni a dolgoknak és leírni azt, hogy te is értesülhess azokról? De jó, hogy te ezzel a tudással vigyázni tudsz magadra és nyitott szemmel járni a világban, hogy most már te is felismerhesd a gödröket. De a többiekkel mi lesz, hmm? És főleg akkor mi lesz velük, ha már holnap a gödörbe esnek,….vagy netán meg is halnak.
     Mert, hogy : ezt is írod “…csakhogy engem sokkal jobban érdekel, hogy mi van Krisztus egyházával és nem szervezetekhez, hanem egyénekhez próbálok szólni. Nem érdekel, hogy hová tartoznak.”
     Mond kérlek, miféle keresztény gondolkozás ez?

     Továbbra is szeretettel és türelemmel, mert úgy látom sok itt még a tennivalóm. Nem így terveztem, de nem tehetek mást.

     Adrián.

    7. Sajnos nem értelek, de imádkozom érted.
     (Nem nézek le senkit azért ha filmeket néz. Csupán észrevettem, hogy a linkelt anyagban elég kevés az Ige és sok az emberi okoskodás.)
     Igen, egy igaz összkép van, csakhogy a földön egyelőre nincs ember, aki ennek hibátlanul a birtokában lenne.
     Adrián értem, hogy jó szándékkal írod, amit írsz, de gondolkozz el a szavaid gyümölcsein…

     A fentieket kiegészíteném egy fontos dologgal, ami kimaradt. Nem azzal van baj, ha valaki videókat néz, mindannyian mások vagyunk, inkább azt szerettem volna kifejezni, hogy az Úrral való kapcsolatunkban a legfontosabb a lelki táplálék. Az olyan anyagok (írott vagy egyéb), amik ezt mélyítik el. Amik közelebb visznek hozzá és segítenek, hogy az elénk kerülő helyzeteket ne az érzelmeink, hanem a szellem (az Ige) alapján ítéljük meg, és ezen átszűrve reagáljunk rájuk.

    8. Kedves Adrián!

     Az Isten kegyelme sokkal nagyobb annál, mint azt mi emberként felfogni képesek lennénk!
     Miért mondom ezt? Azért, mert Isten a ?szívek és vesék vizsgálója? aki nem emberi látások szerint ítél!
     A ?földi egyházak? nem azonosak a Krisztus Egyházával!, de a földi egyházakban is vannak olyan Testvérek, sőt Szolgáló Testvérek is, akik a Krisztus Egyházának IS a tagjai.

     Mond, mi értelme lenne a földi egyházak bűneit ujjvégre szedni és a ?fejükre olvasni??!
     A Katolikus Egyháznak is már hányszor lett idézve a Bibliából, hogy ?Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, (1. Tim. 2:5)
     És használt? változott valami? Nem, semmi! …
     Mi értelme lenne a vallásosakat elvadítani a saját felekezeteiktől, ahol a ?kevert abrakban? rátalálhatnak olyan ?gyöngyszemre is? ami – a valódi keresés esetén – elvezeti a Krisztus Egyházába?!
     Mi értelme lenne összevesznünk, vitatkoznunk ?vallásos? emberekkel, mert ezzel tőlünk is és főleg Isten Igéjétől is csak távolabbra kerül?!
     A földi egyházak bűneit szinte mindenki jól ismeri, és nagyon sok embert pontosan ez tartja vissza az Istenbe és Jézus Krisztusba vetett hittől …
     Ennek ellenére, a világban nagyon sok vallásos ember él! Akkor miért is?
     Azért, mert a legtöbb embernek csak az ?olcsó hit? kell !!! ? ahol ?kapni szeretne?, de adni érte majdnem, hogy semmit nem kell !!! Főleg nem kell letenniük a bűneiket !!!
     Mivel ?jól érzi magát a bűneiben? ezért a bűnt is meg akarja tartani, de a kegyelmet is igényelni szeretné Istentől.

     Viszont az olyan ?vallásos emberre? aki valóban az ?Istent keresi? a kegyelem RÁTALÁL, és szükségnek megfelelően Isten vagy MEGTARTJA az adott felekezetben, vagy KIVEZETI belőle, és eljuttatja a Krisztus Egyházába!
     De ez nem tőlünk, emberektől függ, hanem Istentől !!! Erről szól Jézus Főpapi imája is:
     14 Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.
     15 Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
     16 Nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.
     17 Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te ígéd igazság.
     János 17: 14-17
     Hiszed-e, hogy az Atya meghallgatta Jézus imáját, és megadta Néki a kérését? … és van hatalma ezt meg cselekedni is?

     Szeretettel: Erika

    9. Kedves Thea,
     Írod : “A C.S. Lewis-ról szóló részt megnéztem, mert az külön is fent van a készítő honlapján. Elég nevetséges és egyben szomorú. Egy kicsit sem ismeri a kérdést vagy a személyt. Sok dolog van, amit CSL másképp gondolt, mint, ami szerintem helyes, de alapvetően a legegyszerűbb, ha a gyümölcseiről ítéled meg.”

     Azt mondod jól ismered Clive Staples Lewis-t a másik, a többiek meg nem,…meg, hogy kevés az ige? Akkor ezeket a tőle származó idézeteket legyél szíves összevetni az Igével.

     “… for we have good reason to believe that animals existed long before men… For long centuries God perfected the animal form which was to become the vehicle of humanity and the image of Himself … [Eventually,] God caused a new kind of consciousness to descend upon this organism” (The Problem of Pain, pp.133,77).

     “…Man, the highest of the animals” (Mere Christianity, p.139)

     “…but he (man) remains still a primate and an animal” (Reflections On The Psalms, pp.115,129)

     “If … you mean simply that man is physically descended from animals, I have no objection” (The Problem of Pain, p.72)

     “He made an earth at first ‘without form and void’ and brought it by degrees to its perfection” (Miracles, p.125)

     “Nature’s “pregnancy has been long and painful and anxious, but it has reached its climax” (Mere Christianity, p.172)

     “I have therefore no difficulty accepting, say, the view of those scholars who tell us that the account of Creation in Genesis is derived from earlier Semitic stories which were Pagan and mythical.” (Reflections On The Psalms, p.110).

     “There are three things that spread the Christ-life to us: baptism, belief, and that mysterious action which different Christians call by different names ? Holy Communion, the Mass, the Lord’s Supper” (Mere Christianity, pp.62,63).

     “…this new life is spread not only by purely mental acts like belief, but by bodily acts like baptism and Holy Communion.” (Mere Christianity, pp.62,63).

     “There are people (a great many of them) who are slowly ceasing to be Christians…” (Mere Christianity, p.162).

     “There are people in other religions who are being led by God’s secret influence to concentrate on those parts of their religion which are in agreement with Christianity, and who thus belong to Christ without knowing it … For example a Buddhist of good will may be led to concentrate more and more on the Buddhist teaching about mercy and to leave in the background (though he might still say he believed) the Buddhist teaching on certain points. Many of the good Pagans long before Christ’s birth may have been in this position” (Mere Christianity, pp. 176-177).

     “…a Christian can lose the Christ-life which has been put into him, and he has to make efforts to keep it” (Mere Christianity, p.49).

     “Of course I pray for the dead. The action is so spontaneous, so all but inevitable, that only the most compulsive theological case against it would deter me. And I hardly know how the rest of my prayers would survive if those for the dead were forbidden. At our age, the majority of those we love best are dead. What sort of intercourse with God could I have if what I love best were unmentionable to him?
     I believe in Purgatory.” (Letters To Malcolm: Chiefly on Prayer, chapter 20, paragraphs 7)

     “I have the deepest respect for Pagan myths, still more for myths in the Holy Scriptures” (The Problem of Pain, p.71)

     Nézük csak a további gyümölcsöt.
     Mit szólt az okkult fűszerezésű gyerekeknek írt NARNIA KRÓNIKÁI-hoz?

     Esetleg.
     As a child, J.K. Rowling( author of the Harry Potter series) was a voracious reader. ?The Little White Horse?, by Elizabeth Goudge, and ?Manxmouse?, by Paul Gallico ? a tale about a strange creature with a mouse’s body, rabbit’s ears and monkey’s paws ? were some of her favourite childhood tales. Another well-read novel was ?The Lion, the Witch and the Wardrobe? by C. S. Lewis.

     Hogyan tudod ezt az embert egy nagyszerű kereszténynek tekinteni? Csak kérdezem.

     Továbbra is türelemmel,
     Adrián

    10. Kedves Adrián!
     Amikor C.S. Lewis egyik könyve, amit te is idézel, elsőként merült fel az oldalon egy Idával folytatott párbeszéd során, én magam hívtam fel a figyelmét, hogy sajnos az evolúcióval kapcsolatban nem volt ideje megismerni az igazságot földi pályafutása során. Ezzel sok ember van így. És nem csak az evolúcióval kapcsolatban, ami mellesleg nem üdvösség kérdése.
     Nem olyan fontos, de a Keresztény vagyok 1941-42-ben íródott, később sok mindent másképp gondolt, hiszen ő is tanult (One reason why many people find Creative Evolution so attractive is that it gives one much of the emotional comfort of believing in God and none of the less pleasant consequences. – They asked for a paper, pg. 9.)
     A Narnia krónikáit olvastad? Tudod miért és kiknek írta? Ha én írok valamit, és azt elolvassa egy olyan ember, aki később szerintem helytelen irányba megy el, akkor a hiba az én írásomban volt? Mi van azokkal, akik a Bibliára hivatkozva vádolják Istent vagy tesznek szörnyűségeket? A Biblia a hibás?

     A Biblián kívül amúgy mindent úgy olvasok, hogy “elvetem a rosszat és a jót választom”.

     “Mert most tükör által homályosan látunk…”
     … de megmarad az a bizonyos három, ami közül legfontosabb… Kitalálod? 😉

    11. Kedves Thea,
     “Amikor C.S. Lewis egyik könyve, amit te is idézel, elsőként merült fel az oldalon egy Idával folytatott párbeszéd során, én magam hívtam fel a figyelmét, hogy sajnos az evolúcióval kapcsolatban nem volt ideje megismerni az igazságot földi pályafutása során. Ezzel sok ember van így. És nem csak az evolúcióval kapcsolatban, ami mellesleg nem üdvösség kérdése.”

     Ez a kijelentésed több mint nevetséges. Azt mondod az Úrnak nem volt ideje/hatalma C.S. Lewis egész élete alatt, meggyőznie őt arról, hogy a Biblia nem csupán egy mítosz, mind ahogyan azt ő annak gondolta? Ilyen nincs. Te jó ég….kezdek nagyon aggódni érted.

     Szerintem kezdj el sürgősen utánanézni az ellene felhozott kritikáknak, mert úgy tűnik, hogy semmit sem tudsz róla.

     Narnia Krónikákat nem néztem meg, de időnként belebotlottam a tévézés alatt. Néztem 10 percig azt annyi. Nem a jó varázslás kontra rossz varázslásról szól, akár csak a Harry Potter? Azaz “Isten” hozta a csodálatos okkultba gyerekek.
     Mond Thea, te biztos, hogy jól vagy?

    12. Adrián, C.S. Lewis olvasásánál sokkal nagyobb bűneim is vannak, de aggódnod nem kell, mert mind ott vannak a kereszten.

     (Amúgy könyvekről írtam, nem hollywoodi filmekről. A Jézus életéről szóló filmeket sem hasonlíthatod a Bibliához.)

     Továbbra is imádkozom a lelked békéjéért.

    13. Drága Adrian!

     idézlek:?Ez a kijelentésed több mint nevetséges. Azt mondod az Úrnak nem volt ideje/hatalma C.S. Lewis egész élete alatt, meggyőznie őt arról, hogy a Biblia nem csupán egy mítosz, mind ahogyan azt ő annak gondolta? Ilyen nincs. Te jó ég?.kezdek nagyon aggódni érted.?

     (az aggódás szót használod, de az egész hozzászólásod vádló?. hogy van ez Adrian?)
     Én személy szerint 3 könnyet olvastam C.S.Lewistól. Hálás vagyok, mert ?neki? is köszönhetem, hogy még jobban meg akartam ismerni Jézust és az ő Igéjét. Azóta olvasom a BIBLIÁT minden nap. Ez az, amit neked is naponta kéne tenned, hogy ne keményedjen meg a szíved! Vagy Téged az nem zavar, ha a 2. és egyben legfontosabb törvénynek nem engedelmeskedsz? Adrian! Te hova tartasz? Mi a célod ezekkel a hozzászólásokkal?

     Melyik könyvét olvastad? Vagy csak a Google-ból kiollóztad a kritikusainak véleményét. Neked melyik könyvével kapcsolatban van saját bizonyosságod?
     Olvastad pl. ?Csűrcsavar levei? című írását? Kétlem, hogy az ördög magáról ilyen leleplező írást jelentetne meg? Ha erre az írásra azt mondod, hogy az ellenségtől származik az kb. olyan, mint amikor Jézusra azt mondták a farizeusok, hogy az ördög nevében űzi ki az ördögöket?.
     Lukács 11; 14-től

     Imádkozom érted, hogy a szíveddel kezdj látni.
     Isten áldjon!

     Szeretettel,
     Anikó

  2. Drága Adrian!

   Régóta figyelemmel kísérem a hozzászólásaidat. Tudom, hogy elfogadtad Jézust megváltódnak, hiszel benne. Nem tudom, hogyan tértél meg. Felmerült bennem a kérdés, hogy tudod-e, hogy a megtérésedet nem annak köszönhetted, hogy mennyit tudtál vagy nem tudtál az Igazságról, hanem, hogy Isten szeret Téged…..
   Isten a szívek vizsgálója. Senkiről =SENKIRŐL nem tudhatjuk, hogy valójában mi van a szívében. Minden hamis tanító megtévesztett, az ördög talált az életében egy alkalmat, amikor el tudta ragadni a Szeretettől. Általában ezeknek az embereknek valamilyen szörnyű tragédia következtében keményedett meg a szíve. A félelem bezárja az ilyen embereket és átveszi az irányítást a gyűlölet. A legtöbb ilyen ember tudatában sincs annak, amiket mond illetve cselekszik, az ellenség “irányítása” alatt állnak. RABOK. Isten ezt pontosan tudja.

   Ahogy Jézus mondta az Atyának kereszthalála előtt:

   Jn 17,12
   én megtartám őket a te nevedben; a kiket nékem adtál, megőrizém, és senki el nem veszett közülök, csak a veszedelemnek fia, hogy az írás beteljesüljön.

   Drága Adrián! Kiket adott Isten Jézusnak? Mindannyian Isten gyermekei vagyunk. Ahogy fent olvashatod, csak egy veszik el…
   Jézus egy lelket sem nyert erőszakosan, a szeretetével érintette meg az emberek szívét, amitől a kőszívek megolvadtak és visszataláltak az Igazsághoz és ezt követően automatikusan elfordultak minden hazugságtól és bűntől. Jézus mindig rámutatott a körülötte zajló hamis ?eseményekre? miközben hirdette az igazságot, ami az IGE. Ez az egyetlen Igazság.

   Te az Igén keresztül nézed a dolgokat? Ne feledd, az ellenség mindent latban fog vetni, hogy elérje nálad, hogy a tudást ne az Igéből vedd. Ahogy látom (a film alapján, amit belinkeltél)sajnos sikerül neki egyelőre távol tartania az Igétől Téged… Nyert ügye van, ha egy megtért ember, ?okos? emberekre kezd hallgatni, mert napról-napra gyengülni fog a hite és nem fog tudni lelkeket nyerni. A léleknyerés pedig az egyetlen feladatunk, amíg a földi életünk tart. ?Csak? a lelkeket fogja Isten számonkérni rajtunk, akiket megmenthetett volna rajtunk keresztül, ha Istenben maradunk. Isten=Szeretet. Ne távolodj el a szeretettől. Az Igében van az élet!
   Igazad van. Az ördög is szeretettel ?kábítja? az embereket. Mindig is Istent próbálta utánozni. Isten szeretete:.Kor.13. 4-7,
   Az ördög pedig ?szeret? amíg szüksége van rád, azután megöl.
   Az ördög álszeretete miatt nekünk keresztényeknek nem kéne szeretnünk? Akkor, hogy tapasztalhatnák meg az emberek Isten szeretetét?

   Thea igyekszik azt tenni, amit Jézus tenne, ha itt lenne: felhívja a figyelmet az ellenség ?munkálkodásaira?, eközben ragaszkodik Isten Igéjéhez és a szeretethez és továbbadja mindenkinek, akit az vonz 🙂
   Isten áldja ezért!

   Csatlakozz Te is 🙂

   Szeretettel,
   Anikó

   1. Igen, kedves Anikó: “az ördög mindent latba fog vetni” és mennyire jó (lenne) ha ezt már MIND előre tudnánk, minden esetben! Ezért fontos, hogy “legyünk” (együtt) és tágítsuk gondolatainkat és érzéseinket mert nem vagyunk csak fej(értelem) meg csak szív(érzelmek). Egyébként az AGAPÉ szeretet NEM érzelem… alleluja 🙂 ! hanem, tettek …
    Az első bekezdés ragadtatott velem megint billentyűzetet: “az ördög talált az életében egy ALKALMAT amikor el tudta ragadni a Szeretettől” sőt, ráadásul, ez lehet egy olyan alkalom, amikor azt ” bizonygatja” hogy ez a nagyobb szeretet Isten iránt ! Kinél mi jön be …Eszméletlen ! Néhány ilyen történt velem, “halmazatban” szinte egy időben történtek a tragédiák: az állam keresztényüldözése meg se kottyant,még szorosabbra fűztem az Úrral a kapcsolatom teljes idejű szolgálatra – ahogy akkor lehetett egy katolikus fiatal lánynak -köteleztem el magam. Ám az egyházüldözés egyházamon keresztül is elért: “ki nem szólt, csak bégetett, az kapott dicséretet, ki oda se ballagott még jutalmat is kapott” ahogy Weöres Sándor írja a Birka iskola c.versében. Egyszerűen kifogyott alólam a TALAJ hogy szolgáljam az Urat, és a szörnyű visszaélések, tragédiák, amit írsz Anikó (keményíti meg ezeknek az embereknek a szívét. Nem keményítette meg, “csak egyházam” iránt … ) !
    Emlegetik: a “hetvenes évek nagy aposztázia hulláma az egyházban” – így gondoltam később, hogy ebben voltam, pedig nem – most visszaidézem.
    Harminc év alatti volt a fiatal pap, aki megkapva a fizetését, ott volt az asztalán, és csak nézte. “Ennyiért dolgoznak itt a gyárakban – Angyalföldön volt a templom – én meg azért kapom, hogy nehogy tegyek valamit. Adjak neked ebből, kérsz?” persze, dehogy kértem 😀 mondtam (akkor már “mindkét oldalról” kiebrudalva). Amikor aztán ő is megnősült, és ezt előre nem mondta meg nekem csak telefonban közölték amikor kerestem, hogy “nászúton van” ez betette az ajtót (magam mögött).
    A csoda az, hogy minden a javunkra válik, hogy sátánnak nincs esélye ! ALLELUJA ! Ahogy az Úr visszavitt, és húsz év után MEGINT ÉS SOKKAL JOBBAN meggyőződtem arról, hogy ITT VAN A TELJES IGAZSÁG : vajon mekkora igazság az, ami egy ilyen szakadékot áthidal, egy ilyen fájdalmat felülír, ennyi könnyet hoz és annyi szeretetet ?!
    Az első befogadottam (az utcáról, cégvezetőként) mondta nekem több mint húsz éve: “Évike, nagyon benned van a Jóisten!” … hogy kicsoda ? (gondoltam én !!) De még előbb: valakit megmentettem, bevittem pszichiátriára – közben majdnem megöltek mert támogattam az illetőt – és azt mondták: “A bácsinak szeretetre van szüksége, nem másra” – mire azt mondtam, “nem tudom, mi az” … nahát ettől beájultak a fiatal orvosok (most már értem). Mert közben speciel az ő életét megmentve kockáztattam a magamét. Ezt mondtam ÉN !! aki könyvet írtam a HITRŐL, a szeretetről (egy mostani neves vezető kért meg rá) és volt időm, éppen kirúgtak a munkahelyemről az egyházi munkám miatt… és a többi szolgálatról nem is szólva, amit “papi szolgálat” híján, évekig boldogan csináltam, megkapva nem a “birka-iskola” jutalmát 🙂 !
    ———————————————————
    A személyes hiten kívül: OTT KELL LENNÜNK a “csoportosulásokban” éppen azért, hogy amikor a “nagy egyesített egyház a világvallásokkal” létrejön: minden jel erre mutat, és nincs is más útja a KatolIkus Egyház FORMÁCIÓJÁNAK – mintha jóvá lehetne tennünk, amit évszázadokon át nem tettünk, vagyis a világ evangelizációját – a hamis “ökumenével” rá tudjunk mutatni, és be tudjuk bizonyítani, hogy “testvérek, ez már nem kereszténység” ! Itt már nincs Jézus Krisztusról szó !
    FUSSATOK/FUSSUNK KI BELŐLE !
    Éppen ezt mondja az adventista V.Zs.is: ez, mindegyik gyülekezetre, felekezetre vonatkozik majd ABBAN a meghatározott időben !
    Nem mondhatni, ugye, kedves Adrián, hogy az adventisták olyan nagy “katolikus barátok” lennének!?

    1. … egyébként nem is kell majd kifutni belőle, mert Jézus fog “kifutni” belőle, amikor VISSZAVONJA JELENLÉTÉT ahogy a folyamatban lévő próféciák mondják/írják. Nem lehet eléggé sírni, a fájdalom, ami Jézust éri megint hasonlóan, ahogy előkészítette népét és válaszul megölték (nekünk pedig birtokunkban van az új szövetség)
     “Én népem, mit tettem ellened? Vagy miben voltam a terhedre? Felelj nekem!” Mikeás 6.3.

    2. Drága Éva!

     Köszönöm, hogy megosztottad velem a múltad egy kicsi, de annál nehezebb szakaszát…
     Nagy harcosa vagy az Úrnak, Isten áldjon!
     Amit írtál a teljes igazságról csak annyi jutott eszembe, hogy:
     1Kor 13,12
     Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem 🙂

     Nagyon várom, hogy mindannyian, akikben vannak kérdések, világosan meglássuk a teljes igazságot, ahogy azt most még csak egyedül az Atya látja. Addig pedig szeressük egymást, ahogy Ő szeret minket. (persze osszuk meg egymással a látásainkat, mert az egymás épülésére szolgál) ÉS TEREMJÜNK GYÜMÖLCSÖKET! Örülök, hogy Neked is csak ez számít. Csodálatos lesz Veled találkozni odafent 🙂

     Szép estét,
     szeretettel,
     Anikó

    3. Kedves Anikó igazi Testvér vagy 🙂 de pszt. lehet, hogy előbb találkozunk egy nagy munkában, elhívásnak megfelelő közösségben: ahogy Jézusunk akarja majd, ahová vezet … ámen!

 9. A készlet tartalmából sok mindenre lehet következtetni …
  Mindenesetre, nem “vegyi támadásra” készülnek, hanem “olyan valamire” ami az ivóvíz készletet teszi használhatatlanná, és az esemény szó szerinti “porfelhővel” jár.
  Megdöbbentő az 5 éves idővallum is. (5 éven belül számolnak az adott kataklizma bekövetkezésére.)
  Ha ez az az esemény, amit a Biblia is megjövendöl, ami “tűzzel jön”, akkor ez a csomag olyan, mint a betegnek a placebo gyógyszer …

  1. Thea!
   Köszönöm a munkádat!
   Erika! köszönöm,hogy kiálltál Thea mellett. Nagyon jó nekünk, akik az idők jeleit figyeljük. Egyre jobban látom nagy léptekkel közeleg tör zúz tapos az ellenség. Híreket átolvasva mindig imádkozom a bajban lévőkért és miértünk,/hivekért/, hogy bármi jön szégyent ne hozzunk a mi Urunkra. Környezetemben senki nem érti, még a hívők sem, egyszerűen nem látnak. Ha itthon vagyok minden nap megnézem ezt az oldalt is. Nagyon örülök nektek és a jó véleményeknek, az együtt gondolkodásnak.
   Szeretettel:s

   1. Érdeklődéssel olvastam vitáitokat itt és egy másik topikban is PÖTTY nick-nevű hozzászólóval. Már nehezen igazodom ki ebben az eszméletlen mennyiségű felekezetben, szektában és egyéb gyülekezetben, ezért az interneten kerestem rá, hogy vajon miben különbözik a többitől az általatok sűrűn emlegetett Krisztus Egyháza nevű csoport vagy gyülekezet.

    A Wikipédia szerint: “Krisztus egyházának legfőbb jellegzetességei: visszautasítja, hogy a Biblián kívül bármilyen hitvallásokhoz ragaszkodjon. A keresztény hitélet, valamint a Krisztus nevében történő alámerítkezés a bűnök megbánására adott személyes válasz. A legtöbb keresztény egyháztól eltérően a Krisztus Magyarországi Egyháza képviselői szerint a teljes víz alámerítkezéssel történő keresztelő az üdvösség, a pokolba jutás elkerülésének illetve a mennyországba való bejutás előfeltétele. ”

    Ő az, akinek a hívei vagytok?

    1. Kedves Szofi!
     A rövid válasz: nem.
     Én személy szerint egyetlen egyház tagja sem vagyok. Isten nem azt nézi, hogy hová jársz, hanem azt, hogy elfogadtad-e a megváltás ajándékát Jézuson keresztül.
     Ezt a legtöbb itteni keresztény olvasó így gondolja, függetlenül attól, hogy milyen közösségbe jár.
     Biztos hallottad már a hasonlatot, hogy nem attól autó egy autó, hogy garázsban parkol.
     A Biblia szerint az egyház a hívők közösségégéből áll és ez nem egy emberi szervezet, mindenki része, akinek Jézus a szívében van. 🙂

    2. Kedves Szofi,
     Szerintem félreértetted. Amikor a hozzászólásokban valaki Krisztus egyházáról beszél (akár nagybetűvel írva), nem egy konkrét felekezetet ért alatta, tehát nem azt, amelyikre a neten rátaláltál, hanem Krisztus láthatatlan egyházát (menyasszonyát/testét), amely jelenleg szét van szórva a világban, tagjai különféle nevű közösségekbe járhatnak, de nem az a lényeg, hogy itt a földön melyik közösséghez tartoznak/tartozunk, hanem hogy Krisztus testének részei vagyunk. És ez mindenkire igaz, aki megtért és Jézus Krisztus mellett döntött.

    3. Ezt jol le egyszerusitetetek lanyok. Szep kis altalanositas, hogy hirtelen mast ne mondjak. A hivatalos adatok szerint vilag kozel egyharmada “kereszteny”.
     Maskeppen szolva. Huha! De szeles lett hirtelen az az ut….,sot, meg a kapu is tagasabb lett, LOL.
     Akkor mar csak a Máté 7:21-23 szituaciot kellene elmagyaraznotok a kedves Szofi nevu erdeklodonek.
     Azert csak ovatosan kedves Szofi,…csak ovatosan, mert tudod,….a pokolba vezeto ut……………….
     Raadasul ott vannak azok a franya ordogi reszletek is.

    4. Kedves Adrián,
     Nem igazán értem, hogy mit értesz általánosítás alatt. Éppen arról beszéltünk, hogy nem a “hivatalos” kereszténység számít, hanem az, hogy ki tért meg valóban, kinek van közössége Istennel.
     Egy személyes megjegyzés (remélem, nem haragszol meg érte): szerintem sokkal többet veszítesz azzal, hogy nem jársz sehova, mintha eljárnál egy tökéletlen, de Isten gyermekeiből álló gyülekezetbe. Így, amikor olvasod az Újszövetséget, a nagy részét szerintem át kell ugornod, mármint a gyülekezetről, a gyülekezeti életről szólókat (pl. Pál levelei), mert azok rád nem vonatkoznak 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend