Lázongó világ

A következő gazdasági válságot a kiberbűnözők indítják majd

Úgy tűnik gyújtózsinórból nincs hiány. Most már csak az a kérdés, hogy melyiket fogják bevetni a világméretű káosz elindításhoz, hogy a régi rendszer hamvaiból felemelkedhessen az Új Világrend, amelynek élére idővel az Antikrisztus áll majd.

“És ennek helyébe egy útálatos áll, a kire nem teszik az ország ékességét; hanem alattomban jő, és hízelkedéssel jut az országhoz” – Dániel 11:21

Forrás: Telegraph.co.uk

A következő globális pénzügyi válságot kiberbűnözők indítják majd el, egy jelentős bank “eltűnését” eredményezve, állítja Nagy-Britannia egyik pénzügyi vezetője.

Mark Boleat, a londoni City irányelvi vezetője szerint a kiberbűnözők “meg fogják semmisíteni a banki nyilvántartásokat és megváltoztatják az emberek számláin lévő pénzek összegét,” ami neutronbombaként rázza majd meg a pénzrendszert.

Az emberek arra ébrednek, hogy a megtakarításaik eltűntek, a nyilvántartásokat törölték vagy a szolgáltatásbénító támadások miatt nem tudnak hozzáférni a pénzükhöz, nyilatozta Mr. Boleat a Sunday Telegraph-nak. A támadás tulajdonképpen teljesen megbénítaná a pénzrendszert és a célba vett bankot működésképtelenné tenné.

“Egy bank eltűnik – egy nemzeti bank.” – mondja Boleat.

Mr Boleat elmondta, hogy a londoni rendőrség “egy hatalmas földalatti gazdaságot és rendszert tárt fel,” ami képes lenne egy ilyen manipulációra. Figyelmeztetett, hogy a pénzintézeteknek fokozottan kell ügyelniük és komoly befektetéseket eszközölniük ügyfeleik online biztonsága érdekében.

“Manapság bármire fel lehet bérelni embereket. Vannak kiberbűnözők, akik, ha arra kérik fel őket, betörnek a rendszerbe.”

A drámai figyelmeztetés egy egész sorozat virtuális behatolás után érkezett. Hasonló figyelmeztetéseket hallhattunk Benjamin Lawsky-tól, az Egyesült Államok egy befolyásos pénzügyi szervének vezetőjétől is.

Mr. Lawsky, a New York-i pénzügyi szolgáltatások felügyeletének főfelügyelője, a múlt hónapban azt mondta, hogy csupán “idő kérdése”, hogy mikor éri egy “Armageddon jellegű” kibertámadás a globális pénzrendszert.

A helyzetet a New Yorki-i World Trade Center ellen elkövetett támadáshoz hasonlította, aminek hatására az egész világon megingott a pénzügyi bizalom és a kiberbiztonság védelmét támogató befektetéseket sürgetett.

Több komoly intézmény vált kibertámadás áldozatává mostanában. Ezek közül talán a legaggasztóbbnak a JP Morgan, az Egyesült Államok legnagyobb bankja elleni múlt havi kibertámadás tekinthető, amely során 76 millió háztartás és 7 millió kisvállalkozás adataihoz fértek hozzá.

A hekkerek az amerikai lakosság több mint egynegyedének adataihoz nyertek hozzáférést a júniusi támadás során, beleértve neveket, telefonszámokat és email címeket. Az eset legalább hat amerikai pénzintézetet érintett. Egyelőre úgy tűnik, hogy pénzt nem loptak, de az illetékeseket aggasztja, hogy a bűnözőknek sikerült hozzáférniük az adatokhoz.

Előző posztKövetkező poszt

33 hozzászólás

 1. Shanza, egyet értünk!
  Én is erről beszéltem. Ida, továbbra sem értünk egyet, és azt hiszem nem is fogunk.
  Tisztelem az álláspontodat, hiszte is Istent keresed, ezt nincs jogom vitatni, nem is akarom. Sajnálom, hogy te azt képzeled, hogy csak is neked jelenti ki a Lélek az igazságot.
  Amíg valóban Úrnak hívóm Jézust, és Atyának az Istent, addig hiszem, hogy a Lélek lakozik bennem. És nemcsak bennem, hanem mindazokban, akik ugyanerre a hitvallásra eljutottak.
  Az ÚrIsten áldjon meg.

 2. http://www.portfolio.hu/befektetes/a_guru_megmondta_ezert_panikol_most_mindenki.205087.html

  Miért kellenének kiberbűnözők ehhez ?
  A válság gyakorlatilag folyamatban is lehet . Ha nem vettétek volna monetáris eszközök alkalmazásának
  mellékhatásai vannak , olyan mintha egy lufit fújnak fel . De a mellette lévő megszorítások meg a kis-
  embert támadják és szegényítik el , meg a középréteget . Miközben egyesek indokolatlanul meg-
  gazdagodnak . Ez a gazdaság fundamentumait alá ássa és már kevés a mozgástér a válság következő
  hullámának kivédésére .Tehát lépésről lépésre haladunk valami felé és nem sok a kiút lehetősége már .
  A világ ilyenkor változni szokott a világ .

 3. Az, hogy ki hal mártírhalált Jézusért, Isten dönti el, hogy megengedi-e vagy sem. Erőn felül senki sem kísértetik.
  Én ezt Isten kezébe tettem, mint ahogy mindent. Thétával értek egyet. Figyeljük az eseményeket, ez jó dolog, de ne programozzuk magunkat előre mártírnak. Isten tudja, kinek mit enged meg.
  Az örök szenvedés pedig nem fér össze egy szerető Istennel. A végén életet lehet nyerni, vagy elveszíteni.
  Mert a halál és a pokol is a tüzes tóba vettetik, hogy végkép megsemmisüljön, és az élet mindent betöltsön.
  Ez fér össze a szerető Istennel. Hetven-nyolcvan elhibázott évért örökké büntetni valakiket nem igazságos. Az pedig végképp nem jogos elvárás, hogy eközben Istent dicsőítsék a teremtményei.
  Ilyen egyszerű.

  1. A szerető Isten, azért adta az Ő Fiát az emberekért váltságért, hogy aki benne hisz, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen! És erről ebben az életben kell gondoskodni! De, azért, mert valaki a szerető Istenről azt gondolja, hogy hazudik, és nem fogja az Ő szavát állni, az magánügy! Viszont a Szerető Isten ezt is megmondta előre, hogy senkinek ne legyen kétsége felőle: Jel. 14,9 …. és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt; És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

   Jel. 20,12 És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint. ?És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava. És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

   És a halál, és a pokol ( mint hely), csak azután vettetik a tüzes tóba, miután kiadta ítéletre a halottakat! ( Nem lesz az ítélet helye szanaszét!) Továbbá, mint látható, a tüzes tó, nem a megsemmisülés helye!

   ?És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték. …és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt; És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, ….
   Ésa. 66,23 És lesz, hogy hónapról-hónapra és szombatról-szombatra eljő minden test engem imádni, szól az Úr.
   És kimenvén, látni fogják azoknak holttesteit, a kik ellenem vétkeztek, mert az ő férgök meg nem hal és tüzök el nem aluszik, és minden test előtt borzadásul lesznek.
   Márk. 9,43 És ha megbotránkoztat téged a te kezed, vágd le azt: jobb néked csonkán bemenned az életre, mint két kézzel menned a gyehennára, a megolthatatlan tűzre. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik.

   Továbbá a szerető Isten nem kérdezősködik, hogy kinek, mi a véleménye erről, és nem tart szavazást! Ami meg van írva, és amit előre megmondott, az történik.

   Az, hogy kihal mártírhalált, valóban Isten dönti el! Lehet nem “programozni” magát az embernek arra, de nem véletlenül voltak olyanok, akik, amikor odakerültek, inkább megtagadták Jézust, és a hitüket, semmint szembenézzenek azzal! És, bár úgy látszik, hogy ez se teljesen világos mindenki előtt, de más a kísértés , és más, a bizonyságtétel! Mikor a haláloddal is bizonyságot teszel Krisztusba vetett hitedről!

   És végül, a mi hitünk Isten beszédén nyugszik a Jézus Krisztusban. Ha a hit nem Isten ( teljes) beszédén nyugszik, akkor nem azt az Istent imádjuk! Nem kaptunk rá lehetőséget, hogy abból bármit is felülbíráljunk, véleményezzünk, vagy elhagyjunk. Persze meg lehet tenni, de akkor az a hit, nem az a hit, amely a Szent Lélek kijelentésén nyugszik. És ennek a hitnek, nem azok lesznek a következményei, amit várunk…..!

   1. Ida, alapvetően sok mindenben nem értünk egyet, de ez nem baj.
    Ha igaz lenne az örök gyötrelem tana, akkor Krisztus megváltása nem teljes.
    Krisztus nem a szokásos halál gyötrelmeit szenvedte el helyettünk, hanem a legborzalmasabb halált, ami a második halál lelki gyötrelme. Ezért nincs értelme a tisztító tűznek sem. Továbbá, amit a magyar nyelv öröknek fordít, az nagyon sok esetben korszaknak is fordítható.
    Továbbá: a tűzbe miért kerül valami? Azért, hogy elégjen.
    Ez logikus nem?

    Én nem tudnám Istent úgy dicsőíteni, hogy közben tudnám, mert üdvözültként nyilván tökéletes lesz az ismeretem, ahogy Pál apostol is fogalmaz, hogy mások, akár az én barátaim, vagy hozzátartozóim közül valaki, akit életében szerettem, valahol borzalmas kínok között szenved örökké. Ha ezt Isten így engedné, akkor nem szerető isten, hanem egy könyörtölen zsarnok, aki elvárja, hogy jópofizzunk neki és dicsőítsük Őt, mi közben másokat örök gyötrelemmel büntet. Én Istent nem ilyennek ismertem meg.
    Világos, hogy van bűn, és annak van büntetése. Világos az is, hogy Isten ítélkezni fog mindenki felett. Ebben egyet értünk.
    De amit az örök tűzről írtál, abban nem. A magasságos áldjon benneteket.

    1. Szia E.V. az örök tűzről most nem írom ide mindazt, amit az Úr Jézus mondott és az evangéliumokban fellelhető. Egy döbbenetes írást találtam a valódi poklot járt nőtől http://jelenesek.freeweb.hu/dr_glotia_polo.html akinek a sarkát Mihály arkangyal “fogta meg” és “húzta ki” onnan egy szegény indián imájára. Akkor fohászkodott érte amikor az újságban látta a balesetet amiben a fiatal nő összeégett villámcsapás következtében. Csodálatos gyógyulásáról, felépüléséről és hitének megújulásáról két részben, részletesen lehet itt olvasni. A 300-ik sor körül durvul el a dolog …

    2. Éva, köszönöm a blogajánlót.
     Én azonban csakis a Bibliához tartom magamat. Ámen

    3. Egyetlen mondat, de van több is 1Kor 3,11-15 ? Tűz fogja kipróbálni mindenki munkáját. Üdvözülni fognak, de csak mintegy tűz által.

    4. Kedves E.V!

     Nem tudom, hogy te mire alapozod a hitedet, és azt is csak sejtem, hogy miben hiszel. De a keresztények hite, csak Krisztusra, és Isten beszédere, a Szent Lélek kijelentésében alapozódhat. Ugyanis, ha nem azt az evangéliumot hallottad, amely a Bibliában le van írva, akkor sajnos, ahogyan az Ige írja: 2 Kor. 11,4 Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.

     A más evangéliumok , más Jézussal, és más szellemmel járnak. És ebben az esetben az Isten is más! Mert csak abban van meg az Atya, akiben a Fiú is megvan!

     “Ida, alapvetően sok mindenben nem értünk egyet, de ez nem baj.”

     Igazából baj. Mert amit mondok, azt a Szentírás alapján mondom, amely minden kereszténynek a zsinórmérték. És nem igazán szoktam olyat mondani, az üdvösségkérdésében (se), amelyet az Ige, Isten beszéde nem támaszt alá.

     “Ha igaz lenne az örök gyötrelem tana, akkor Krisztus megváltása nem teljes. ”

     Krisztus megváltása teljes, azoknak, akik elfogadják Isten kegyelmét, amit az Úr Jézus Krisztusban adott azoknak, akik akarják azt! De, Isten nem úgy adta a megváltását, hogy azt mindenkire rátukmálta, akár tetszik, akár nem. Akik , hisznek, akik segítségül hívják az Úr nevét, akik befogadták Jézust…stb! (” És, aki mindvégig kitart, az üdvözül….!”)

     A teljes megváltás tana a következő: ?Zsid. 10,14 Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket. ( És, csak a megszentelteket!)
     Aminek az a feltétele, hogy végig megmaradj hitben, és Krisztusban!

     “Krisztus nem a szokásos halál gyötrelmeit szenvedte el helyettünk, hanem a legborzalmasabb halált, ami a második halál lelki gyötrelme.”

     Igen, és ezzel nem is vitatkozik senki. Viszont, nem egy helyen van az megírva az Igében, hogy ez az áldozat, nem automatikusan terjed ki mindenkire, hanem csak azokra, akik hisznek Benne, stb…! ( Illetve, ahogyan azt az utolsó ítéletnél már mondtam, hogy kikre, és hogy hogyan…!)
     Ésa. 53,5 És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.Kol. 1,22 Az Ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állasson titeket Ő maga elé:1 Pét. 2,24
     A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: a kinek sebeivel szógyultatok meg.

     ” Ezért nincs értelme a tisztító tűznek sem. ”

     A “tisztítótűz”, mint olyan, az itt van a földön. Ez idő alatt tisztíttatunk meg: Zak. 13,9 És beviszem a harmadrészt a tűzbe, és megtisztítom őket, a mint tisztítják az ezüstöt és megpróbálom őket, a mint próbálják az aranyat; ő segítségül hívja az én nevemet és én felelni fogok néki; ezt mondom: Népem ő! Ő pedig ezt mondja: Az Úr az én Istenem! Ésa. 48,10 Ímé, megtisztítottalak, de nem úgy, mint ezüstöt, megpróbáltalak a nyomor kemenczéjében.

     A másik tanított verzió nincs. Nem ír róla a Szentírás, tehát nem létezik.

     A korszakkal egyetértek, de ott is úgy van fordítva, hogy korszakokon át. Igazából, abból az ítéletből 1 nap is elég lenne….!

     “Továbbá: a tűzbe miért kerül valami? Azért, hogy elégjen.
     Ez logikus nem?”

     Nem a mi logikánk, véleményünk, vagy kívánságunk számít, hanem , hogy mit mond Isten Igéje! Ha, csak 1 helyen említené a Szentírás a kárhozat szenvedésének végtelen voltát, akkor még elfogadható lenne, hogy némiképpen a fordítás hitelességében kételkednénk. De nem így van!

     “Én nem tudnám Istent úgy dicsőíteni, hogy közben tudnám, ….akit életében szerettem, valahol borzalmas kínok között szenved örökké….”

     Szerintem, kezd el feldolgozni! A Biblia, Isten beszéde ezt írja, ezért így van ( sajnos!). Én se erre szavaznék, ha lehetne, de nem lehet….!

     ” Én Istent nem ilyennek ismertem meg.” ??? Akkor mit olvastál eddig?!

     “Világos, hogy van bűn, és annak van büntetése. Világos az is, hogy Isten ítélkezni fog mindenki felett. Ebben egyet értünk.”

     Oké, de akkor hogyan gondolod ezt az egészet?! Ha Krisztus áldozata mindenkire kiterjed, akár akarja az a valaki, akár nem, akkor mit büntet meg Isten, és hogyan?! Ha mindenkinek a bűnei eltöröltettek, függetlenül attól, hogy elfogadja-e Isten kegyelmét személyesen, vagy sem, akkor kin fog Isten ítélkezni?!

     “De amit az örök tűzről írtál, abban nem.”

     Vagyis Isten hazudott? Mégsem “szentírás” a Szentírás?

    5. Kedves Ida azt írod, “a Biblia, Isten beszéde ezt írja, ezért így van (sajnos)”: nincs sajnos. Az Úr igazságát felülmúlni, többet gondolni annál, lehetetlen. “Én se erre szavaznék, de nem lehet”: közben, ateizmus főleg azért van, mert szörnyű bűnök folytak “büntetlenül” (persze, azzal az emberek saját magukat büntetik, de ez csak később következik: bár a bűnben azonnal benne is van büntetése)
     évezredeken át, és egyre gátlástalanabbul: és az Úr VÁR …
     Próféciák beszélnek “nagyfigyelmeztetésről” (nem konkrétan az az oldal hanem másutt is) amikor az embereknek DÖNTENI kell, mert nyilvánvaló lesz, hogy miről döntenek. Jézus mellett, irgalmassága mellett, vagy ellenében!
     Az Úr még ezt is megteszi … Ne akarjunk igazságosabbak lenni Őnála ! és irgalmasabbak sem ! mert nem fog sikerülni 🙂
     “Mert a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és az én útjaim nem a ti útjaitok – mondja az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.” Izaiás 55.8-9.

    6. Ida!
     Az, hogy milyen a hitem, és hogy mennyire alapul a Szentírásra, hadd döntse el Isten.
     Kezdessz kissé arogáns lenni, ami igen csak ellentétes a Biblia tanításával.
     Nem azt mondtam, hogy Krisztus áldozata minden embert autómatikusan megment, ha figyelmesen elolvastad volna a kommentemet, nem jutottál volna ennyire fals következtetésre.
     A másik. Az Őskeresztények, vagy inkább ókeresztények pontosan értették a Biblia tanítását a test lélek szellem kérdésében. Jusztinus, Ireneusz Papiusz és a többiek egytől egyik úgy írtak az örök gyötrelem tanáról, mint ami ellentétes az Ó és újszövetség tanításával.
     Ennek nézz utána.
     Ne gondold, hogy csak te vagy a bölcs, aki helyesen értelmezi a Szentírást. Próbáldd elfogadni, hogy nemcsak az a helyes, amit leírsz, mert ezzel igen csak meggátolod az értelmes viták kialakulását. Hogy kinek mi lakozik a szívébe, és hogy ki hogyan van Istennel és az Ő fiával, azt egyes-egyedül Ő fogja eldönteni.
     Én tudom, hogy ki számomra Isten és az Ő fia, Jézus Krisztus, és nem egy halandó emberre fogom bízni, hogy megítélje Istennel való kapcsolatomat. Ha megsértődsz, akkor is így van ez, lehet eretneknek nevezni, szíved joga.

     Még egyszer leírom tehát, hogy világos legyen:
     Adott Krisztus áldozata, amely egyszer és mindenkorra tökéletes azoknak, akik hisznek benne.
     Mindenkinek lehetősége van dönteni abban, hogy elfogadja-e, vagy sem. A végelszámolásnál pedi:
     vagy örök élet, vagy örök halál.
     Ez az én hitem, amit, hogy egyértelmű legyek, ugyanabból a szentírásból nyertem, mint te a sajátodét.
     Be kell látnunk, hogy felületesek az ismereteim. Én nem látnokokra, újkori prófétákra bízom magamat, hanem csak is a Bibliára.
     És Istenre, aki kegyelme és szeretete által vezet. Tökéletes nem vagyok, de ott van Krisztus, az én megváltóm, aki betakar az igazságával.
     Ezt hiszem és vallom. Ítéld meg tetszésed szerint.
     De aki ítél az Úr az. Akár az én, akár mások életéről van szó.
     Ámen.

    7. Kedves E.V!

     “Az, hogy milyen a hitem, és hogy mennyire alapul a Szentírásra, hadd döntse el Isten.”
     Valószínűleg, azért figyelmeztetett most általam, hogy ne későn gyere rá arra, hogy nem a Szentíráson alapul a hited! És amelyik hit nem azon alapul, az nem is az igaz Istenbe, és az Ő Felkentjébe vetett hit.
     Eféz. 5,6 Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel; mert ezekért jő az Isten haragja a hitetlenség fiaira.

     “Kezdessz kissé arogáns lenni, ami igen csak ellentétes a Biblia tanításával.”

     Nem, csak megpróbálok tömör, és lényegre törő lenni. Mert az udvariassági körök, sok helyet foglalnak, és ami sokkal rosszabb, még a lényeget is “elmossák”! ( Természetesen nem megbántani, hanem figyelmeztetni akarlak. És még azt is megjegyzem, hogy ez a tipikus “vád” mindazokkal szemben, akik az igazságot hirdetik. )

     “Nem azt mondtam, hogy Krisztus áldozata minden embert autómatikusan megment, ha figyelmesen elolvastad volna a kommentemet, nem jutottál volna ennyire fals következtetésre.”

     Hát, igazából figyelmesen elolvastam ( ahogyan mindig, mindenkiét ), és nekem továbbra is csak ez a “fals megállapítás” jön le:
     “Ha igaz lenne az örök gyötrelem tana, akkor Krisztus megváltása nem teljes.
     Krisztus nem a szokásos halál gyötrelmeit szenvedte el helyettünk, hanem a legborzalmasabb halált, ami a második halál lelki gyötrelme. ”

     Mert ugye ezt azért nem arra írtad, hogy akik elfogadták Isten kegyelmét Krisztusban, akik elfogadták a megváltást, azok mennek örök gyötrelemre…? Mert Jézus megváltása csak akkor nem lenne teljes….! ( Lehet, hogy én figyelmesebben olvastam, mint ahogyan te írtad…!?)

     “A másik. Az Őskeresztények, vagy inkább ókeresztények pontosan értették a Biblia tanítását a test lélek szellem kérdésében. Jusztinus, Ireneusz Papiusz és a többiek egytől egyik úgy írtak az örök gyötrelem tanáról, mint ami ellentétes az Ó és újszövetség tanításával.”

     1. Isten minden gyermeke pontosan érti ma is Isten beszédét, a Szent Lélek által!
     Jn 8,47 Aki az Istentől származik, megérti az Isten beszédét; …

     2. Ha ezek az emberek ilyeneket írtak, akkor ők nem értették, vagyis nem Isten gyermekei voltak. Jn 8,47 … ti azért nem értitek meg, mert nem az Istentől származtok.

     3. A zsidók is anno jobban hallgattak a hamis prófétákra, semmint azokra, akiket Isten küldött. Nincs ez sajnos most se másképpen. És ez is meg van írva:
     2 Pét. 2,1 Valának pedig hamis próféták is a nép között, a miképpen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, a kik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, a ki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak. És sokan fogják követni azoknak romlottságát; a kik miatt az igazság útja káromoltatni fog. ( Ez, már akkor elkezdődött, még az apostolok korában. Nem csak erre a mostani napokra értendő, ahogyan sokan azt magyarázzák!)

     4. Ami ellentétes a Szentírással, az nem Istentől van, hanem emberi okoskodás, filozofálgatás által! Azért adatott a Szentírás, hogy aszerint vizsgáljunk meg mindent ! Mert nem embereknek hiszünk ( akármennyire tiszteletre méltóknak tartjuk is őket), hanem Istennek! És nem Isten beszédét vetjük el, ha amazok azzal ellentéteset állítanak, hanem azokét! ( Még akkor is, ha amazoké a kellemesebb, vagy többen hisznek annak, vagy egyéb!) Márk. 7,13 Eltörölvén az Isten beszédét a ti rendelésetekkel, a melyet rendeltetek; és sok effélét is cselekesztek…..

     5. Az, hogy ki a hamis próféta, és ki nem az, azt mindig abból lehet megállapítani, hogy Isten beszédét szólja-e ( egyezik az amit mond, a Szentírással), vagy sem! Persze szabad akaratunk van, és dönthetünk úgy is, hogy Isten beszédét elvetve, a másiknak hiszünk! ( Viszont ebben a korban, azoknak, akiknek már a Biblia a rendelkezésükre áll, és ismerhetnék Isten beszédét, és mégis inkább a hazugságnak hisznek, a Krisztus áldozata már nem fog használni, hiszen ők vetették meg az Isten beszédét…!)

     6. Isten gyermekei elfogadják, és megértik Isten beszédét: Jn 17,8
     mert a beszédeket, amelyeket énrám bíztál, nékik adtam, és ők elfogadták, és igazán megértették, hogy én tőled jöttem, és elhitték, hogy te küldtél engemet.

     “Ne gondold, hogy csak te vagy a bölcs, aki helyesen értelmezi a Szentírást.”

     Nem gondolom. Mint mondtam, ez Isten minden gyermekének megadatott! Ráadásul, még csak nem is én/mi értelmezzük a Szentírást, hanem a Szent Lélek jelenti ki nekünk az értelmét. Hiszen szellemi dolgokat, csak a Szent Lélek kijelentése által lehet megérteni. Viszont, akik értik Isten beszédét, azok mind ugyanazt, és ugyanúgy tudják kezdettől ( megtérésüktől) fogva. ( Igaz, a szellemi növekedés során, egyre többet, és többet látunk, és tanulunk, és ismerünk meg Isten gondolataiból, akaratából, és a többi titkokból is, de az elején is értjük azt, hogy az, ami oda van írva, az mit jelent. Mát. 13,11 Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ezeknek pedig nem adatott meg. )

     ” Próbáldd elfogadni, hogy nemcsak az a helyes, amit leírsz, mert ezzel igen csak meggátolod az értelmes viták kialakulását.”

     Hát sajnos ez az, amit nem lehet. Vannak dolgok, amikről lehet vitatkozni értelmesen ( azokat is csak és kizárólag a bibliai igeversek idézésével, hogy ki, milyen igékre alapozza ezt, vagy azt a látását , pl a próféciák értelmezésével kapcsolatban (főleg, azok “nehezebbek”, amelyek eddig be voltak pecsételve, és azokra már néhány “elfogadott” értelmezés létezik, és ezektől el kell szakadnia az embernek előbb, hogy maga is “láthassa” azokat)), de a legtöbb dolog nem ezek közé a “vitatémák” közé tartozik. Ha nem így lenne, akkor ítélet se lenne a keresztények részére (2 Tim. 4,1 Kérlek azért az Isten és Krisztus Jézus színe előtt, a ki ítélni fog élőket és holtakat az ő eljövetelekor és az ő országában.) , mert akkor mindenki tetszése szerint értelmezhetné a Szentírást. Viszont, azt is tudjuk, hogy lesz ítélet, és nem mindenki mehet be a mennybe közülünk. Sokakat, a külső sötétségre vetnek, vagy a kárhozat helyére… ) De: Zsolt. 34,23 Az Úr kimenti az ő szolgái lelkét, és senki meg nem lakol, a ki ő benne bízik.
     Zsid. 3,14 Mert részeseivé lettünk Krisztusnak, ha ugyan az elkezdett bizodalmat mindvégig erősen megtartjuk.
     Ezék. 34,22 És megtartom az én juhaimat, hogy többé ne legyenek zsákmányul, és ítéletet teszek juh és juh között.
     Mát. 24,13 De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül.

     ” Hogy kinek mi lakozik a szívébe, és hogy ki hogyan van Istennel és az Ő fiával, azt egyes-egyedül Ő fogja eldönteni. ”

     Talán éppen ezért szeretne az Ige kősziklájára állítani téged, “megbecsült” emberek tanításai helyett. Mert ha nem az írott Ige (az Úr Jézus Krisztus : Jel. 19,12 … És .. a neve Isten igéjének neveztetik.) a kősziklánk, akkor ez a vihar, ami most is ( és mindig is itt volt, csak nem ilyen mértékben) itt van már, és jönni fog, összedönti a “házunkat”.

     “Én tudom, hogy ki számomra Isten és az Ő fia, Jézus Krisztus, és nem egy halandó emberre fogom bízni, hogy megítélje Istennel való kapcsolatomat.”

     Nem is szabad emberre bíznod azt! Magadnak kell megítélned magadat, hogy Krisztusban vagy-e ( János 1 levele!) . Hogy a hited bibliai-e, hogy annak minden szavát úgy hiszed-e, ahogyan az írva van ( és ahogyan azt a Szent Lélek neked kijelentette, hogy az úgy igaz, ahogyan írva van), és nem emberek tanításait követed-e, kiválogatva a Szentírásból azokat, amik neked szimpatikusak. Mert meg van írva: 1 Pét. 5,8 Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:
     Ezért kell az Ige kardját is felvennünk, mert csak azzal tudunk védekezni a támadásai ellen. Viszont, ha azt gondoljuk, hogy “másképpen is lehet értelmezni”, és “értelmes vitát lehet róla folytatni”, akkor sajnos, már el is kapott bennünket…!
     ( Bár, természetesen, ahogyan írtam már, vannak az igeverseknek mélyebb, és mélyebb jelentései is ( ahogyan egy hagyma épül fel , minél jobban lefejted, annál mélyebbre kerülsz), de a felső takaró, ugyanazt jelenti mindenki számára.

     ” Ha megsértődsz, akkor is így van ez, lehet eretneknek nevezni, szíved joga.”

     Nem szoktam megsértődni. És, amit írok, nem magamért írom. Én, a Szent Léleknek hála, eddig is tudtam ezt, és nekem magamnak ez elég is lenne. Az se motivál, hogy mások előtt “valakinek” tűnjek, mert én tudom, hogy ezek nem az én “okosságomból” fakadnak, hanem kizárólag az Isten által adott világosságból, amelyet, mint említettem már, mindenkinek megad, aki az Övé. És aki csak a Tőle való világosságot fogadja el, amelyet a Szentírás tartalmaz. És akik elfogadják, hogy :?1 Ján. 2,27 És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne. 1 Ján. 2,20 És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.

     És vigyáz arra, hogy: Kol. 2,18 Senki tőletek a pálmát el ne vegye, kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében, a melyeket nem látott, olyakat tudakozván, ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével. Kol. 2,23 A melyek bölcsességnek látszanak ugyan a maga választotta istentiszteletben és alázatoskodásban és a test gyötrésében; de nincs bennök semmi becsülni való, mivelhogy a test hizlalására valók.

     ” A végelszámolásnál pedi: vagy örök élet, vagy örök halál.”

     Viszont a Szentírás, Isten írott Igéje, nem ezt írja! Az “örök halál”, vagy “a második halál” , az annyit jelent ebben az esetben, hogy a kárhozatra jutott lélek, örökre távol marad Istentől! De, ez nem a lélek “meghalását”, elpusztulását jelenti.
     Ján. 17,3 Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.
     Jn 17,3 Az az örök élet, hogy téged, az egyetlen igaz Istent ismerjenek, és azt, akit elküldtél, a Felkent Jézust.
     Az örök kárhozat, pedig, amit már írtam! ( A Szentírás szerint!)

     “Az az én hitem, amit, hogy egyértelmű legyek, ugyanabból a szentírásból nyertem, mint te a sajátodét.”

     Ha abból nyerted volna, akkor azt beszélnéd, amit én! De te olyan emberi tanításokra hallgatsz, amelyek ellenkeznek azzal a Szentírással, amelyre én, és Isten többi gyermeke, a hitünket építjük, az Úr Jézus Krisztusban.
     2 Tim. 4,3 Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.
     2 Tim. 3,13 A gonosz emberek pedig és az ámítók nevekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.

     ” Én nem látnokokra, újkori prófétákra bízom magamat, hanem csak is a Bibliára…..”

     Úgy legyen! Én is csak ezért “töröm magam”, hogy kidobjál minden olyan ismeretet, amely ellenkezik a Biblia tanításával! És, hogy elfogadd azokat, amik benne vannak. Még akkor is, ha ez csak nagy szellemi harcok árán megy! Mert ugyan a hitet Isten adja, de annak megtartása a mi dolgunk! És ez nem meg harcok nélkül! 1 Tim. 6,12 Harczold meg a hitnek szép harczát, nyerd el az örök életet, a melyre hivattattál, és szép vallástétellel vallást tettél sok bizonyság előtt.

     És csak bátorításul mondom neked: 5 Móz. 20,4 Mert az Úr, a ti Istenetek veletek megy, hogy harczoljon érettetek a ti ellenségeitekkel, hogy megtartson titeket. Zsolt. 116,17 Néked áldozom hálaadásnak áldozatával, és az Úr nevét hívom segítségül.

     Az Úr áldjon!

    8. Kedves E.V!
     Annyi helyre kellene reagálnom, de az egyház szenvedő részét nagyon komolyan kell venni. Ők már nem tudnak magukon segíteni, rá vannak utalva Istenre és a szeretteikre. A kiberbűnözőktől, hogyan jutunk ide nem tudom, de mindegy is.
     Örök gyötrelem tana érdekesen hangzik, de ilyen nincs. Lucifer, ha bocsánatot kérne megszűnne a pokol állapota. Most Luciferről kellene beszélni, hogyan jutott ide, de ezt most ne.
     Krisztus megváltása teljes, de a világ még nem élvezheti azt a békét, amit Krisztus hozott. Vannak azért olyanok, akik nagy békességben élték az életüket. Itt kevereg még az ördög is és meg kell mutatnunk, hogy nagyon szeretjük a Teremtőnket. Feltétel nélkül akár úgy, mint Ábrahám, még a fiúnkat is feláldoznánk.
     Az élet arról szól itt, a lázadásunkat fel kell adnunk, hogy visszakerülhessünk a paradicsomba.
     Nagyon kevesen kerülnek rögtön a küzdő egyházból a dicsőséges egyházba, ha már így fogalmazok, hogy majd érthetőbb legyen.
     Aki meghalt pontosan tudja mit rontott el vagy mit mulasztott és nagyon bánja.és ha Istennel akar maradni megteheti és tiszta akar lenni.
     Be sem tudnád vonszolni a mennybe, mert tiszta akar előbb lenni.
     egy esküvőre sem mennél oda koszosan.
     A Szentlélek tüze megtisztítja, ami fájdalmas , de mégis jó, mert tudja a vége jó lesz és láthatja Istent. Sok mindenre ki kellene térni, de lehetetlen.
     A pici gyermekek, akik keresztelés nélkül haltak meg, de nem követtek el bűnt vagy akik az anyaméhben haltak meg ugyanígy tisztulnak meg.
     Döbbenetes, hogy aki épp elkerüli a poklot az elején szinte ugyanúgy szenved, mint aki pokolra jut csak ott van remény.
     Az a baj nincsenek szavaink , mert ezek nem helyek, hanem állapotok. Van aki 800 évet töltött a javulás állapotában és azért ilyen sokat , mert aki épp, hogy megmenekült vagy sokan imádkoztak érte , hogy értelmezhető legyen olyan mélyre került., hogy egy évben egyszer jutott le kegyelem egy kis lágy szellő, halottak napján. Akkor azért sokan imádkoznak a rokonokért.
     Ők kérik az imát, borzasztó akiért senki nem imádkozik.
     Én éltem át a földön hasonló fájdalmat égett a lelkem, iszonyatos persze akkorát nem, mert nem tudnánk elviselni.
     Tessék lehet Istent dicsőíteni, imádkozz a rokonaidért , segíteni fog, hogy gyorsabban jussanak előre. Csak az megy pokolra, aki oda akar aztán általában az is megbánja.
     Nekem nagy élményen, akkor edződtem meg. Édesapám nagy kínok között 1991. márc. 29-én nagypénteken délután halt meg.
     Mire összeszedtem magam, 1992 jan. 1-től mindennap kértem a Teremtőt segítse őt. Szüntelen kérni kell nem feladni. 1992. április 24-én húsvétkor közölte velem a Lélek, hogy imáim meghallgatást nyertek és ő jó helyen van már.
     Így csak 13 hónapot töltött el fájdalmas állapotban.
     Mindig kértem Jézust az életemben, hogy segítsek másoknak tanítson, ezt sem értem, azt sem és érteni is akartam. Legyen személyes kapcsolatunk, de valóban személyes. Nem akarom bonyolítani reggelig írhatnám az ima valóban hegyeket mozgat, ha hiszünk benne.
     Van egy jó hírem a végére, azért imádkozz kitartóan, mert nem sokára a világ megújul, megtisztul és nem lesz bűn.
     Megszűnik a tisztítóhely és az első feltámadásban a rokonaid is feltámadnak és találkozhatsz velük.
     A végére, akik nem értik ezt a tisztulást, érthető legyen.
     Lesznek akik szenvedések árán megérik az újvilágot kitartanak és győz a Teremtés. Ha nem így lenne szemberöhögné a gonosz Istent
     Nem azért lesz szenvedés és a gonosz nem azért kap hatalmat, mert ebben az Úr örömét lelné.
     Így dicsőítik meg, hogy kitartanak és a tisztulás itt megy végbe a földön, mert a bűnt, amihez sokszor ragaszkodunk itt kell hagyni a régi világban. A szabad akaratunkat istenre bízzuk, amit minél előbb tegyünk meg és visszakerülünk abba az állapotba, ahogy Ádám és Éva kezdte. Isten áldjon.

    9. Kedves Palas!

     Az a baj, hogy ennek amit leírtál, semmi bibliai alapja nincsen! Ha bármely lélek szól hozzánk, és kijelentést veszünk, azt éppen az Ige alapján kell megvizsgálnunk. Ha egyezik azzal, akkor az a Szent Lélek volt. ( Hacsak az a lélek nem valamilyen bűnt akar megmagyarázni az életünkben az Ige alapján!) Márpedig ilyenre nem találunk semmilyen bizonyítékot a Bibliában. Sőt, csak ennek az ellenkezőjét írja.
     2 Kor. 11,14 Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
     Amely tapasztalat nem egyezik az Igében leírtakkal, az nem Istentől van.

    10. Kedves Palas sok örömet okoznak az írásaid, az, hogy sietősek, még keresetlenebb szavakat hoz elő, a “be sem tudnád vonszolni a mennybe mert előbb tiszta akar lenni” az király (legyek én is rövid 🙂 ) Isten áldja meg minden idődet, amit meg is szaporíthat ! mélységében … szia! Éva

    11. Hűha, gyorsan javítok! az “időszaporításról” mindig a betegség jut eszembe, amikor az ember kényszerszünetet tart szokott tevékenységeiben, és azért írtam a “vertikális” növekedést: hosszában ugyanis, adott és … rövid! Éva

  2. Én hagyományos vagy inkább tradicionális református gyülekezetben nőttem fel. A tüzes tó kérdését sosem értettem és a pokol dolgát is inkább úgy értettem hogy egy Istentől távoli hely ahova azok kerülnek akik nem fogadták el Jézus váltságát –
   Pontosabban azt nem értettem hogy ha már a pokol egy szenvedéssel teli hely akkor miért kell még egy tüzes tó is.
   Egészen addig amíg tisztán nem szerettem volna látni ebben az ügyben. Isten elém hozott olyan igéket amikből megértettem hogy a Tűz tava a megsemmisítés helye. Jézus ezért hívja gyehennának. ( ami egy szemétdomb volt Jeruzsálem határában) És úgy beszél. “el ne VESSZEN , hanem Örök élete legyen! Örök halálról pedig sehol nem olvasok az igében.
   Az édenkertből a bukás után ki lett űzve az emberpár hogy az örök élet fájáról ne tudjanak enni.
   A jelenések könyvében pedig a füstjük száll fel az örökkévalóságok örökkévalóságába.
   Füstje annak van ami elég és végül megsemmisül. Az hogy ezt látják a szentek elégtétel a bűnökért.
   Pokol pedig nem lesz többé, vagyis nem lesz többé büntetőhely. Miután mindenki elszenvedi a bűnért járó gyötrelmet ki ki a saját mértéke szerint végül “elvesznek”. Nem lesznek többé.
   Így semmi nem fogja többé foltként beárnyékolni az újjáteremtett örökkévalóságot.
   Ekkor megnyugodott a lelkem és választ kapott a kérdésére.

   1. Sokáig építettem én is azt az eszmerendszert, ami az egyházatyáktól a fiatalkori konkrét lelkiatyákig tartott. Sok hely van az Újszövetségben pedig, ami a pokolról szól, mégis “abban állapodtunk meg” hogy “lehet” (elképesztő! mondom ma) hogy van pokol ám az üres (így!). A szemétdombbal kapcsolatos kép kedves Shanza épp a “legújabbkori” gondolatommal egyezik, ugyanis aki csinál valamit, mondjuk egy levelet írunk, vagy bármit megalkotunk arról ELDÖNTHETJÜK hogy megőrizzük-e vagy összegyűrjük, kidobjuk, mert értéktelen … pedig annak ANYAGÁT nem is mi hoztuk elő a semmiből. Hogyan ne dönthetné el a Teremtő, hogy KI AZ aki megfelel szándékainak, mert a mi írásunk, ugye, nem válaszol nekünk (vissza) a papírról, de ő szabad akaratú lényeket teremtett akik visszaválaszolhatnak. Sőt, válaszuk kell is 🙂 a Teremtőnek melyhez, hogy az helyes legyen, és MINKET boldogítson, az Isten minden segítséget (kegyelmet) megad.
    Egy matematikai fogalomhoz hasonlítom: “minden határon túl közeledik de soha el nem éri” (aszimptotikus közelítés) az éppen a szabad akaratra értendő ugyanis mindent megkapunk a jó döntéshez de SOHA NEM DÖNT helyettünk az Isten. Éppen ezért bízhatunk abban, hogy megmutatja mindenkinek miről is van szó, a döntés pedig előtt üzenni fog: Válaszd az életet ! Hiszen meghaltam teérted … örök életedért, üdvösségedért, a kereszten!

 4. Ó persze, kiberbűnözők! Melyikek is? Amelyikeket a CIA alkalmaz, vagy a Moszad? vagy az MI6? Érdekes ezek a bűnözők feltörik a bankot, és mindekinek huss eltüntetik a pénzét, s még véletlenül sem meg ezerszerezik több százezer emberét, mert azzal na azzal tényleg odab…@nának a bankoknak, amikor mindenki orba szájba elkezdene költekezni. De nem, ők eltüntetik, még csak nem is ellopják, hanem eltüntetik, az amúgy keypadon betyögött pénzt, hát tényleg, tényleg szar lehet a banknak még egy öt percet rá szánni és újra begépelni a számokat. Olyan szinten hülyítik a népet hogy az hihetetlen, engem is titeket is, mást is mindenkit. Sátán kell? megkapod, Virus kell? az is van, Félelmetes terror hadsereg? Mesze neked világot meghódító ISIS, Apokalipszis kell? az is van, s mindegy nekik, csak féljünk, készülödjünk, ne legyünk magabiztosak semmiben, csak ez a lényeg. Rettegünk itt, rettegünk ott, rettegünk a TV-ben rettegünk az igazságot szóló blogokon…báh, úgy baromság az egész ahogy van, csak azt tesszük amit ők szeretnének hogy tegyünk. Meguntam ezt már pár éve, inkább csináltam egy kis kertet, gondozom, van pár állatkám, elvagyok, megpróbálok inkább Istenhez visszajutni, és a félelem elmult, nem érdekel az Ebola, sem az ISIS, sem a pénz rendszer. Istenben bízok, egyebem nincs, s ha valaki kérdi mi van elmondom a véleményem a világról, ozt jó napot, megyek vissza gyomlálni. Mert egy igazat kaptam magamnak, A gonoszt egy féleképpen lehet legyőzni, ha a jót szolgálod.

 5. ?meg fogják semmisíteni a banki nyilvántartásokat és megváltoztatják az emberek számláin lévő pénzek összegét,?

  Ó, bárcsak az OTP lenne az a bank…. 🙂

  1. Anyukám, abban hiába reménykedtek hogy az adósság is eltűnik majd! Ó dehogy, az örök 🙂 – szemben a megtakarításokkal.

 6. Egy banánszoknyás bennszülött, aki soha nem is hallott a Kereszténységről, se a Bibliáról az pokolra jut? Igen. Ez igazságos? Már hogy lenne az? Isten mindenkit szeret? A bennszülöttet (aki jobb híján a fák ás hegyek szellemében hisz) mért kínozza örökké a pokolban? Vagy nem kerül pokolba? Akkor logikus, hogy nem kellene terjeszteni a Kereszténységet, így senki nem kerülne pokolra. Ez egyszerű logika. Megcáfolni nem tudja senki.

  1. Rosszul válaszolod meg a saját kérdéseidet és logikailag is hibás a levezetés.
   Senki nem kerül pokolra azért mert nem hallott Jézusról. Őket a cselekedeteik alapján ítéli majd meg a szeretet Istene. A pokol pedig egy lehetőség Istentől azok számára, akik Isten nélkül akarnak élni, mivel senkit nem kényszerít arra, hogy Őt viszont szeresse.

   “És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Még egy könyv nyittatott ki, az élet könyve, és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint. A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki cselekedetei szerint.” Jelenések 20:12-13

   Jézus üzenetének és küldetésének lényege, hogy nem kell ítélet alá esned, mert Ő megfizette az árat helyetted.
   “Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.” János 3:17

   Minden más vallásban az ember keresi Istent, pedig valójában Isten keresi az embert és, hogy az újraegyesülést megkönnyítse elküldte a Fiát, hogy rajta keresztül megtaláljuk Őt.

   Istent pedig a külvilágtól elzárt bennszülöttek is megismerhetik, mert ez az ismeret a szívükbe van írva:

   “Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt. 15 Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe. Erről lelkiismeretük és egymást vádló vagy éppen védő gondolataik együtt tanúskodnak majd, azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek rejtett gondolatait az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által.” Róma 2:14-16

   1. Hozzáteszem, szintén az Írásból (V.Mózes, másképp: Második Törvénykönyv) “11Ez a parancs, amelyet ma meghagyok neked, nem elérhetetlen számodra, és nincs messze tőled. 12Nincs az égben, hogy azt mondhatnád: ?Ki szállhatna fel közülünk az égbe, ki hozhatná le azt nekünk, hogy hallhassuk és tetteinkkel követhessük?? 13Nincs a tengeren túl sem, hogy kifogásul azt mondhatnád: ?Ki kelhetne át közülünk a tengeren, ki hozhatná el azt nekünk, hogy hallhassuk és megtehessük, amit Isten parancsol?? 14Egészen közel van hozzád a törvény: a szádban és a szívedben, hogy hozzá szabhasd tetteidet.”

    Áldás és átok, élet és halál: ki ne akarna ÉLNI és főleg, boldogan ?

    “15Nézd, eléd tártam ma az életet és a jót, de a halált és a rosszat is. 16Szeresd tehát az Urat, a te Istenedet, járj az ő útjain, tartsd meg parancsait, szertartásait és rendeleteit, akkor élni fogsz. Megsokasít és megáld téged azon a földön, amelyet elfoglalni indulsz. 17Ha azonban elfordul szíved, és nem engedelmeskedsz, hanem megtévedsz, más isteneket imádsz és szolgálsz, 18akkor ? íme, ma előre megmondom neked ? elpusztulsz… “

   2. A banánszoknyás bennszülöttek ezek szerint csak jobban járnak, igazságosabban ítéltetnek meg. Nem a szavaik számítanak és nem az, hogy megbánták-e a bűneiket, hanem a tetteik. Az igazságos és szerető Isten megbocsájtja majd az Iszlám Állam létrehozóinak és tettlegesen működő “harcosainak”, hogy halomra gyilkolják a keresztényeket, öregeket, asszonyokat, gyerekeket? Meggyónják a bűneiket, imádkoznak pár milliónyi rózsafűzért, aztán várja őket a megbocsátás? Egy arab országban igazán nagy dolog kereszténynek lenni. Az, aki ott keresztény tudott maradni, megérdemelte volna az általatok sokszor említett védelmet, ami azoknak jár, akik hisznek Krisztusban.

    1. Kedves Szofi!
     Félreértetted, amit írtam.
     Egyrészt érdemes abból kiindulnod, hogy egyedül Isten igazságos. Ő nemcsak a külsőségeket látja, hanem azt, ami a szívekben van.
     “Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van.” I. Sámuel 16:7 Tudja minden egyes emberről, hogy volt-e lehetősége meghozni személyes döntését a megváltást illetően, legyen szó bennszülöttről vagy bárkiről.

     A fent idézett részben (Jel. 20) az áll, hogy a halottak (itt csak azokról az emberekről van szó, akik nem ismerték meg Jézust életükben) a cselekedeteik alapján ítéltetnek meg. Szerinted, ha egy embereket halomra gyilkoló emberről van szó, milyen ítélet vár rá a cselekedetei alapján?

     És teljesen igazad van, “nagy dolog kereszténynek lenni” ha az sokba kerül az embernek. Az pedig, hogy Isten gyermekei közül miért halnak egyesek korai erőszakos halált, mi innen lentről nem fogjuk minden esetben megérteni. Azt viszont tudjuk, hogy “aki hisz [Jézusban], ha meghal is, él;” János 11:25
     Pál egyenesen azt mondta: “Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség!” Filippi 1:21

     Jézus pedig ezt mondta: “Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.” Máté 5:10
     És az ilyen nehézségek szinte elkerülhetetlenek: “Nem nagyobb a szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak” János 15:20

    2. Kedves SZOFI!

     Nem egészen így néz ki a dolog. Thea egy kicsit erősen alul írta le a kárhozatot. Az nem egy “lehetőség”, azoknak, akik Isten nélkül szeretnének élni, hanem az a hely, ahol a bűneik miatt, kínoztatnak éjjel, és nappal, örökkön örökké….!

     Igazából mi ítéltetünk meg “igazságtalanul”. Mert a mi bűneinkért szenvedte el , az Úr Jézus a halált helyettesként, azért, hogy mi, akik elfogadjuk Őt megváltónknak, és Urunknak, és végig hiszünk Őbenne, ne kelljen ítéletre mennünk többé! Isten elfogadja Tőle azt az áldozatot, amelyet ezekért az emberekért hozott. Azzal, hogy megbántuk a bűneinket, és megtértünk, ( megmostuk magunkat a Bárány vérében) és befogadtuk Jézust, az Ő igazsága ránk szállt, és ezáltal Isten előtt, mi attól kezdve igazak vagyunk mindaddig, amíg hitben vele járunk.. ( Ha mégis véletlenül vétkezünk, akkor bocsánatot kérünk! )

     “A banánszoknyás bennszülöttek ezek szerint csak jobban járnak, igazságosabban ítéltetnek meg. Nem a szavaik számítanak és nem az, hogy megbánták-e a bűneiket, hanem a tetteik.”

     Mindenki, minden szóért is el kell, hogy számoljon!
     Aki lelkiismerete szerint a jót cselekedte, az megy az élet feltámadására, aki a gonoszt, az az örök kárhozatra. Viszont ott is az érvényes, hogy az, aki gonoszt cselekedett, de közben ( még életében) megbánja amit cselekedett, és a továbbiakban a jót teszi, az bűnbocsánatot kap. ( Ezt is Krisztus miatt, noha nem ismerte ugyan, de mindenkinek, aki szíve szerint, a jót cselekedte, az Ő áldozata, megváltása lesz beszámítva…! Mert nincsen más névben megváltás, és üdvösség!)

     Ezék. 3,20 És ha elfordul az igaz az ő igazságától, és cselekszik álnokságot, és én vetek eléje botránkozást: ő meg fog halni; ha meg nem intetted őt, vétke miatt hal meg és elfelejtetnek igazságai, a melyeket cselekedett; de vérét a te kezedből kívánom meg.
     Ezék. 3,21 Ha pedig te megintetted azt az igazat, hogy az igaz ne vétkezzék, és ő nem vétkezik többé: élvén él, mert engedett az intésnek, és te a te lelkedet megmentetted.
     ?
     Ezeknél vannak jobb igeversek is, csak azok hosszabbak ( itt emberre gondolj):
     Jer. 18,8 De megtér az a nép az ő gonoszságából, a mely ellen szólottam: én is megbánom a gonoszt, a melyet rajta véghezvinni gondoltam.
     Jer. 18,9 És hogyha szólok a nép felől és ország felől, hogy felépítem, beültetem;
     ? Jer. 18,10 De a gonoszt cselekszi előttem, és nem hallgat az én szómra: akkor megbánom a jót, a melylyel vele jót tenni akartam.
     Ezék. 18,23 Hát kivánva kivánom én a gonosznak halálát? ezt mondja az Úr Isten! nem inkább azt, hogy megtérjen útjáról és éljen?

     ” Az igazságos és szerető Isten megbocsájtja majd az Iszlám Állam létrehozóinak és tettlegesen működő ?harcosainak?, hogy halomra gyilkolják a keresztényeket, öregeket, asszonyokat, gyerekeket? ”
     Az Isten a szíveket vizsgálja, és ha valaki közülük megbánja, amit cselekedett, és kéri Istent, és megtér, akkor annak is megbocsát.

     ” Meggyónják a bűneiket, imádkoznak pár milliónyi rózsafűzért, aztán várja őket a megbocsátás?

     Nem! TELJES SZÍVÜKBŐL MEGBÁNJÁK, megvallják, bocsánatot kérnek Istentől, el/befogadják Jézust….! És a továbbiakban Őt követik! ( Ha elhagyják Őt, akkor továbbra is el kell azokkal a bűnökkel is számolniuk!)

     Nincs 100 “miatyánk”, meg 1000 “rózsafüzér”, és egálban vagyunk….! Ezt felejtsd el!

     “Egy arab országban igazán nagy dolog kereszténynek lenni. Az, aki ott keresztény tudott maradni, megérdemelte volna az általatok sokszor említett védelmet, ami azoknak jár, akik hisznek Krisztusban.”

     Mát. 24,9 Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.

     Vannak SZOFI olyanok, akik mártírhalált halhatnak Jézusért. Ez odaát nagy dicsőség. Még az apostolok is akkor örültek a legjobban, amikor : Csel. 5,40 Engedének azért néki; és miután előszólították az apostolokat, megveretvén, megparancsolák, hogy a Jézus nevében ne szóljanak, és elbocsáták őket. Ők annakokáért örömmel menének el a tanács elől, hogy méltókká tétettek arra, hogy az ő nevéért gyalázattal illettessenek.

     Mát. 5,11 Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
     1 Pét. 4,14 Boldogok vagytok, ha Krisztus nevéért gyaláznak titeket; mert megnyugszik rajtatok a dicsőségnek és az Istennek Lelke, a mit amazok káromolnak ugyan, de ti dicsőítitek azt.

  2. Kedves HORUS!

   Amit Szofinak írtam, kérlek azt is olvasd el. Neked is szól.

   “Akkor logikus, hogy nem kellene terjeszteni a Kereszténységet, így senki nem kerülne pokolra. Ez egyszerű logika. Megcáfolni nem tudja senki.”

   A kereszténység :Jézus bennem, én Őbenne! Ez személyes kapcsolat Vele, és Istennel és a Szent Lélekkel ( és által)!
   Jézus azért jött, hogy megváltsa a világot. ( Az ítéletnél, akik a jót cselekedték…! Ahogyan SZOFINAK írtam.) Továbbá a bűnöknek bocsánatjára, azoknak, akik hisznek Benne! Továbbá, Isten országát megalapítsa, és hogy készítsen Istennek népet. Tökéleteset, akik azok, akik Őt befogadták, és végig hisznek Őbenne, és az Ő parancsaiban élnek. Továbbá, hogy összegyűjtse Isten szétszéledt gyermekeit. ( Ján. 11,52 És nemcsak a népért, hanem azért is, hogy az Istennek elszéledt gyermekeit egybegyűjtse.) Hogy menyasszonyt, és népet szerezzen magának….! A foglyoknak szabadulást, a betegeknek gyógyulást,…. Stb!

   1. Tegyél róla, hogy ne így legyen! Ha ismered az Utat, akkor ez már a te felelősséged is!

 7. Ezek a fejesek azért tudnak előre a cyber támadásokról, mert ők maguk fogják ezt csinálni és nem “terrorista-hacker-ek”. Miért? Hogy rávegyenek mindenkit a pénzrendszer durva megváltoztatásának elfogadásra. A WTC tornyok elleni “terror-támadás” miatt az emberek elfogadták a saját jogaikat korlátozó törvényeket, ami állítólag a “terroristák”-tól véd. Ha ma egy hacker támadás miatt eltűnik a megtakarításod a számládról, holnap elfogadod, hogy egy chip a bőröd alatt “tárolja” a pénzed, mert így biztonságosabbnak gondolod. Ugyanaz a forgatókönyv megint.

 8. Hiperrealisztikus műételek. Eredetileg éttermek számára tálalási bemutatóként, nem fogyasztási célra.
  Azonban készül ehető “verzió” is, aminek az íze is rettentően hasonlít az eredeti ételére. A legnagyobb vicc, hogy a TESCO óriási rendelést adott le a “hiperrealisztikus ehető” ételek iránt. Sokkal olcsóbb a műanyag saláta és ehető, ráadásul az íze is ugyan olyan. Lehet, hogy pár év múlva már a zöldségeink is műanyagból lesznek.
  https://www.youtube.com/watch?v=PPQrNkOgttQ

 9. Igen, belső akciók és nem az iszlám állam, nem a terroristák, nem az unatkozó hackerek csinálják majd, hanem az illuminátus gllobalista őrültek…valóban. Ezzel megadva a kegyelem döfést a mai világnak, és jöhet a bélyeg akár minden emberre….a főnix feltámad

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend