Nagytestvér

A kiszivárgott tervezet szerint a Trans-Pacific Partnerség globális Internetcenzúrát hoz

Forrás: Openmedia.ca

Miközben az Ebola miatti félelem erősödik, a bal kéz sem tétlenkedik?

A Wikileaks október 16-án a Trans-Pacific Partnerség (TPP) szellemi tulajdonjogokra vonatkozó fejezetének második, módosított változatát is kiszivárogtatta.

A Trans-Pacific Partnership (TPP), vagy Trans-Pacific Partnerség a világ eddigi legnagyobb kereskedelmi és gazdasági megállapodása, ami, ha végül aláírják, a világ GDP-jének több mint 40 százalékát magában foglalná. A szellemi tulajdonjogokra vonatkozó fejezet számos területet lefed, a gyógyszeripartól kezdve, a szabadalmak bejegyzésén és a szerzői jogokon keresztül a digitális jogokig. Szakértők szerint a megállapodás komoly hatással lesz az információszabadságra, a polgári szabadságjogokra és az orvosságokhoz való globális hozzáférésre.

Annak ellenére, hogy a partnerség létrejötte ilyen komoly változásokat hozhat az egész világra, a 12 ország részvételével indított tárgyalások teljesen titokban folynak. Még a résztvevő országok kormányain belül is csupán keveseknek van hozzáférése a tervezet teljes szövegéhez, a lakosság, akit az új szabályok leginkább érinteni fognak, semmit sem tud róluk.

Bizonyos nagyvállalatok ellenben betekinthettek a szöveg egyes részeibe, amelynek eredményeként hatalmas lobby erőket mozgósítottak, a saját érdekeik szerinti változtatások megvalósításáért. Ezek a változtatások többnyire a fejlődő országok kárára történtek, miközben a közvéleménynek továbbra sincs semmilyen beleszólása a folyamatba.

A Wikileaks sajtónyilatkozat ITT megtekinthető

Miközben a résztvevők a TPP tárgyalások következő, október végén Ausztráliában sorra kerülő fordulójára készülnek, egyre nagyobb nyomás nehezedik a tárgyalófelekre, hogy a megállapodást minél előbb tető alá hozzák. Az aláírás egyik legnagyobb akadályát éppen a szerzői jogok képezik. Elképzelhető, hogy az újonnan kiszivárgott dokumentum is nehezíteni fog a tárgyalók helyzetén.

Bár sokan még az év vége előtt szeretnék, ha a megállapodás hatályba lépne, igazából a TPP tárgyalások befejezésére nincs hivatalosan kitűzött határidő. Ugyanakkor egyre több irányból próbálják sürgetni az aláírást. Legutóbb például Lee Hsien Loong, szingapúri miniszterelnök javasolta, hogy a partnerség aláírását még az idén alá kell írni a ?további határozatlan idejű késleltető tényezők elkerülése végett?, ami alatt a 2016-os amerikai választásokat értette.

A kiszivárogtatott fejezet első jogi elemzése ITT elolvasható angol nyelven

A Transzatlanti Partnerségben résztvevő országok
A Trans-Pacific Partnerség tárgyalásaiban résztvevő országok
Előző posztKövetkező poszt

193 hozzászólás

  1. Tisztelt kommentelők!

    Sajnos azt kell látnom hogy nagyon nem világos sokak számára hogy mi is az új világrend legfőbb célja! A világot 3 nagy részre kell osztani…kelet közép és nyugat…Bricks ide vagy oda vatikán ide vagy oda putyin ide vagy oda Aurum ide vagy oda minden úgy halad ahogy el van tervezve.

    A szabadkőműves hálózatok és a világ elitje pontosan tudja mit csinál az ellenállás csak abban van közöttük hogy háború és pusztulás árán lépjünk be vagy finomabb módszerekkel gazdasági kollaborációk útján!

    Mig putyin kina india nem akar háborút addig többen is igen..ennyi….de mivel mindig is előre gondolkodtak és a tervben benne van a vatikán bukása igy nem is kell lenni meglepve…minden úgy folyik ahogy várható…ezt csak azok nem látják be akik már azt hiszik hogy itt valami nagy megmenekülés lesz a keleti blokk miatt és megússzuk az új világrendet…a világelit nem azért dolgozott az utóbbi 200 évben hogy most hirtelen feladja vagy ne legyen már kész forgatókönyve…ezek a forgatókönyvek kész vannak már régen…..

    Nem akarok senkit megbántani de álomvilágban él az aki azt hiszi hogy megakadályozhatja az új világrend létrejöttét! A világelit olyan nagy hatalmasságokból áll akik a rendszer felett állnak és mind barátok üzletfelek! vagy a barátság vagy az üzlet fogja megkívánni és a saját szabadkőműves alkotmányuk hogy tartsák magukat ahogy 200 éve tartják! Putyin is illumináti Li is az mexico canada meg usa már egy blokk…most magukhoz vették dél amerika felét….másik vonalon kollaborációban már benne van brazilia stb..lsd Bricks.. Az európai unio halott dolog azt is le kell váltani SOROS már késziti is elő a menetrendet egy idelye ez is világos…A középső térséget Putyin fogja irányítani ehhez kérdés ne férjen hiszen a tartalékokat tekintve jelenleg oroszország a legnagyobb hatalom a földön… a keleti blokkot meg Kina fogja uralni….Remélem most már kezd fényre derülni a nagy valuta bedöntés meg meg a megmentjük a világot halandzsa érvelésre!

    Az egész csak a végső elrendezés semmi más…mindenki csinálja amit kell neki a tortából a legnagyobb szeletet próbálja elvenni és biztosítani magának!

    A meroving dinasztiák királyi családok és elit klánok pedig ahogy eddig is ahogy korábban is tartják magukat a cionista forgatókönyvhöz ..miszerint a földön a hatalmat nem a pápaiságnak kell vinnie hanem a meroving vérvonalból valakinek! Sion temploma készül a vatikán szarban van….a dinasztiák elkezdték a tisztogatást…meglátjuk mi lesz a vége…

    a David icke féle probléma reakcio megoldás elmélet pedig olajozottan működik…az új világrend fényre derült ..megvan a probléma..(nem mintha titkos lett volna)..szólja a haveroknak hogy saját magunkat kezdjük ki….(probléma megoldva)..erre az emberek még örülni is fognak…..akárki jön megakadályoznia világvégét:))))

    Lesz világrend…..
    vagy így vagy úgy de létre fog jönni….sajnos…..

    1. Kedves TeeRPaaK!

      “Sajnos azt kell látnom hogy nagyon nem világos sokak számára hogy mi is az új világrend legfőbb célja! ”
      Sajnálattal kell közölnöm, hogy minket a célja nem is érdekel …

      “ezt csak azok nem látják be akik már azt hiszik hogy itt valami nagy megmenekülés lesz a keleti blokk miatt és megússzuk az új világrendet?”
      Akik emberekben reménykednek, azokra lehet, hogy igaz ez az állításod …
      De itt ezen az oldalon a többség nem emberekben, és emberi szabadításban reménykedünk.
      Tudjuk, hogy az Istenhez hű lelkek szabadítása elsőre és megváltoztathatatlanul közel 2.000 évvel ezelőtt a Golgota Keresztjén Jézus Krisztus által MEGTÖRTÉNT !
      Ez a győzelem VÉGLEGES ! – még akkor is, ha emberi szemeinkkel úgy látjuk, hogy a “meccs folytatódik” tovább. VIGYÁZZ! MERT EZ CSAK “OPTIKAI CSALÓDÁS”!

      “A meroving dinasztiák királyi családok és elit klánok pedig ahogy eddig is ahogy korábban is tartják magukat a cionista forgatókönyvhöz ..miszerint a földön a hatalmat nem a pápaiságnak kell vinnie hanem a meroving vérvonalból valakinek! ”
      Tudjuk! azt is, hogy a közeljövőben megállíthatatlanul színre lép cion királya! (az Antikrisztus)

      “Sion temploma készül a vatikán szarban van?.a dinasztiák elkezdték a tisztogatást?meglátjuk mi lesz a vége?”
      Mi lesz a vége?
      Ha igazán érdekel akkor a Bibliából megtudhatod Te is:
      Mi már tudjuk, hogy uralkodása 7 évig fog tartani, és utána elpusztíttatik maga is, és népes sokasága is!
      Méghozzá nem emberek által, hanem a kereszten győzedelmeskedett Jézus Krisztus és Szentjei által!
      Neked is döntened kell, hogy ideig-óráig akarsz-e élni cion királyával, vagy örökké Jézus Krisztussal ?!
      Ez a Te döntésed, és a te felelősséged!

      Szeretettel: Erika

  2. Internet cenzúra ide, vagy oda, de még előtte “Ingyen internet kell minden egyes magyar családban!”
    Tudniillik újabban, pont az internetadó ügy kapcsán, az egyik “ellenzéki” párt ezt követeli a dicső nemzeti kormányunktól. Hoppácska.
    Ezekszerint Magyarország nem csak a bankkártya fizetés területen van lemaradva, hanem az internetén is.
    Sebaj, az eddig mindig jól bevált problem-reaction-solution nevű megoldást mindig elő lehet kapni a fiókból. Na ezt is benyaltuk 🙁

  3. Jak.1:26Aki a szájára nem tud vigyázni,annak vallásossága hiábavaló!Az ilyen vallásosság nem ér semmit!
    Ide írtad ezt a nagy rakás sületlen maflaságot,ez is azt mutatja kitől tanultál!
    Előbb ember módjára viselkedjél,aztán láthatod meg amihez most süsü vagy te szerencsétlen!
    Kinek a vágya a Jézuséit összekeverni a Sátánéival?A Sátáné meg a TIED!

    Na őgyelegjél itt magadnak,nem te vagy az első aki megmart!

    1. Kóbor Bari,
      Nincs erre szükség, hidd el. A többiek is látják és mindenkinek megvan a pro vagy kontra véleménye. És ez így jó. Mi sem vagyunk tévedhetetlenek. Kérlek nyugodjál meg,…nem éri meg.

    2. Kedves Kóbor Bari,Ezt most ugyanolyan címezetlenül írtad,mint Ida azt a hozzászólását,amitől kitört belőled a dühlavina.Most vegyem ezt én is magamra és ugorjak neked?
      Egyébként még nem nagyon olvastam ezen az oldalon olyan hozzászólásokat,amikbőll úgy sugározna a gyűlölet,és lenézés,mint a Tieidből.Kérlek gondolkozz el Jézus tanításain.Gondolok itt ilyenekre,hogy szeressük az ellenségeinket(gondolom Idát annak tartod),hogy ne ítéljünk(főleg hamis ítélettel ne).

      1. Kedves Edua , Adrian

        Köszönöm a jótanácsokat nemhiába írtam ,amit írtam.

        Edua,igazad van,annyira gyűlölöm a gonoszkodás minden fajtáját ,hogy nem is leplezem,,ha nektek nem tűnik fel ,az nem az én hibám!
        Vesd be a meszelt falat borsóval,én meg majd meg magyarázom,amit kérdeztél!
        Szólj ha kikelt!

        1. Kedves Bari,
          Ugyancsak fontos, hogy ne veszítsük el a hidegvérünket és emiatt majd esetleg a méltóságunkat is.

        2. Kedves Adrian
          Tisztellek téged,de azt gondolom,hogy e világ bolondjainak nem lehet itt mindenki előtt méltósága!A hazugság munkásainak inkább,nekik van pártosságuk és közönségük!
          Nekem olyan nem kell,elég ha egy-két ember ért meg valamit,az itt leírtakból,és megszűnik a tévelygése.

        3. Kedves Kóbor Bari,
          Nem mindegy, hogy mi miatt veszted el a méltóságodat. Kívülálló szemével olvasva a hozzászólásaidat süt belőle az indulat, a gyűlölet, a másik lenézése (mint ahogy Édua is írta), csúfolódsz, gúnyolódsz – és ezzel éppen a te méltóságod csorbul, pedig az ellenkezőjét szeretnéd elérni. Ezen lenne érdemes elgondolkodni, illetve azon, hogy mi Jézus véleménye arról, aki rossz szóval illeti a felebarátját. (“Én azonban azt mondom nektek: ha valaki haragot táplál magában a másik ember ellen, azt már el kell ítélni. Ha pedig haragjában azt mondja valakinek: ?Te hitvány bolond!? ? azt a Főtanács fogja elítélni. Ha pedig odáig megy, hogy a másikat ?istentelen hülyének? nevezi, az megérdemli, hogy az örök tüzre dobják.” Máté 5:22)

        4. Kedves Xenia
          Téged is tisztellek ezért elmagyarázom neked ezt az igét.
          Ha egy rendes fordítású bibliát veszel a kezedbe,akkor azt fogod látni,hogy a Mt.5:21-24-ben az úgy van írva,hogy ne mondj ilyet a te testvéredről(hittestvéredről),
          Rossz szóval illeti testvérét (atyjafiát),vagy hitványnak nevezi,vagy istentelen hülyének.
          Mert Jézus sem nevezte atyjafiainak a farizeusokat,hanem a Sátán fiainak nevezte,és nem vétkezett földi élete során.Sőt soha!
          Erre írta Jakab:4:11Testvéreim,ne kritizáljátok egymást,mert aki a testvérét vádolja,az a törvény kritizálja és ítéli el……….(és csak hittestvériség van a bibliában,igaz?)
          És nem hiszed ,hogy Pál vétkezett amikor azt mondta ,:aki nem szereti az Urat legyen átkozott!
          Vagy :Isten mentsen meg minket az istentelen és gonosz emberektől.

          Én meg már kifejtettem ,hogy kik lehetnek az én hittestvéreim! Igaz?Tehát szerintem nem vétettem!
          A szóban forgó hölgy ,meg nemhogy nem hittestvérem ,még csak nem is kívülálló,hanem a farizeushoz hasonló hazudozó!

          Ezeket a dolgokat összekeverni,csak A SÁTÁNNAK A SZÁNDÉKA !

        5. Amit Idáról írtál (amivel jellemzed), abból semmi nem igaz. De azt hiszem, erről felesleges tovább beszélni, mert úgysem látod be. Nem tudod kívülről szemlélni sem az ő, sem a saját hozzászólásaidat.
          Sem Jézus, sem az ő követői nem hülyéznek le embereket.

        6. Xenia
          Amit Idáról írtam,az még megváltozhat,csak előbb meg kell térnie,ha ez megtörténik az látszani fog minden dolgán,aztán még hittestvéremmé is válhat.
          De ez most még nem valóság,bár úgy legyen!
          Én nem ítélem el,csak megítélem a mai állapotát,ami a megtéréséig tart.
          Nagyon sok a világban a megtérésnek látszó,álmegtérés,ebben sokan vannak most is ,voltam benne én is.

        7. Kedves Kóbor Bari!
          A gonoszkodást lehet gyűlölni,de az embert szeretni kell (legalább annyira , mint magunkat) És szeretettel inteni , nem megvetéssel és gyűlölettel.Plussz a kedvesség is kötelességünk. (Beszédetek legyen mindenkor kedves,Kol 4,)
          “Gyümölcseikről ismeritek meg őket.”(Mt 7,16)
          “A Lélek gyümölcsei pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.”(Gal 5,22)

        8. Kedves Edua
          Az ember egyenlő a cselekedeteivel ,erre sok ige van.

          A Sátánéi és a Krisztuséi közt soha nem lehet szeretett együttélés,csak ha kívülálló,nézd meg a prófétákat,Jézust vagy az apostolokat-tanítványokat.

        9. “Az ember egyenlő a cselekedeteivel ,erre sok ige van.”
          Ezek alapján nagy bajban vagy.Nem szeretnék a helyedben lenni.
          El sem gondolkozol azon, hogy mi van akkor ha Ida Jézusé?Márpedig igen, de nekem úgyse hiszel.

  4. Kedves ÉVA!

    Én úgy látom, hogy aki Krisztusé, az nem tud elmenni a világ(emberek) bajai, fájdalmai, nyomorúságai mellett érzéketlenül. Ha a Krisztus Szelleme van bennünk, akkor ugyanazt a bánatot, szomorúságot , irgalmasságot, szeretetet, tapasztaljuk , ami Krisztusban is van. ( És önismeretünk növekedésével egyre inkább!) Legalábbis én ezt tapasztalom megtérésem óta is ( bár én előtte is az érzékenyebb emberek közé tartoztam, akiket bántott az igazságtalanság, kegyetlenség, gúnyolódás, stb, akárkikkel is történt az!). És még azt is gondolom, hogy azért, mert mi átjutottunk a “hídon”, nincs okunk “köpködni” a túloldalon lévő emberekre, még akkor se, ha azok nem akarnak, vagy tudnak átjönni. Azután még azt is, hogy ahhoz meg végképpen nincs jogunk, hogy egyeseket elriasszunk azok közül, akik esetleg tétováznak, vagy még tétováznak. Hiszen tudjuk, hogy az Úr is azt mondta, hogy aki követni akarja Őt, az jó ha számot vet magával, mielőtt az útra lép. Hogy menni fog-e neki az! Meg azután a “magot” elvetve, már az Isten adja annak a növekedést, és Ő az, aki tudja, hogy lesz-e belőle “növény”, és “termés”, vagy sem.
    Bár gondolom ezekben egyetértünk. Nem kell az embernek mindent a saját bőrén megtapasztalnia, elég ha csak “lát”, és “hall”. Amit meg nem “lát”, és “hall”, azt az Úr úgyis megmutatja…! Mert bennünk a Krisztus lelkülete van. (És gondolom, hogy sokan vagyunk úgy, hogy amikor más életeket látunk, és más életek felől hallunk, akkor tudunk csak igazán hálákat adni a mienkért!)

  5. Kedves jelenlevők ,van ám ilyen kersztény testvére a Sátánnak,mint ez a harcos C.-s JT-s.Egy báránybőrbe bújt farkast csak felismek.
    De aki a testvérének érzi,Itt jelezheti!
    Az enyém NEM!

    1. Kedves Kóbor Bari
      Kérlek világosíts fel engem,ki az a harcos C,JT.-s,aki báránybőrbe bújt farkas?
      Sajnos nem értem kiről beszélsz.

      1. Az aki annak ellenére ,hogy Jézus követőjének vallja magát,a Jézus parancsából nemhogy nem tart meg semmit,hanem fel sem foghatja.Mert az értelmi szintje a Sátáné!
        Az itt elhangzottakból jól ki tudja ,következtetni az ,aki Jézushoz tartozik,hogy ki az aki az igét szólja,és ki az aki ide okádja amit a Sátánnál összeevett!

        Van itt pár jó szándékú ember ,azoknak írom,hogy nem tartozhatnak a Jézuséi semmilyen Őt gyalázó önjelölt álkeresztényekhez, akikből csak a mocsok dől,és van képe Jézust emlegetni.Zsid13:13
        Én sem tartozom semmilyen földi egyházhoz.

        Egyébként ez a kígyó,a sarkamba mart ,én meg rátapostam a fejére!ahogy írva van,Ezért lett ilyen dühös

        1. “Új parancsot adok nektek: szeressétek egymást! Ahogyan én szerettelek titeket, nektek is úgy kell szeretnetek egymást! Arról ismeri majd fel mindenki, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást.” János 13:34-35

        2. 1Kor.5:9-11……..11Azt írtam nektek,hogy ne vállaljatok közösséget olyan emberrel,,aki magát Krisztusban a testvéreteknek mondja,mégis paráznaságban él,vagy a pénz a mindene,vagy bálványokat imád,vagy káromkodik,vagy részeges ,vagy csaló.Az ilyennel még csak ne is egyetek együtt.
          Mt.7:15-16Óvakodjatok a hamis prófétáktól,akik juhoknak álcázva közelednek hozzátok,de belül olyanok ,mint a ragadozó farkasok!Arról ismeritek fel őket ,hogy mit tesznek,és annak mi az eredménye……..

        3. Azt nem írja sehol,hogy a Sátán munkásával vállaljatok keresztény testvéri közösséget.Ezért kell megnézni,ki kinek szolgál!

        4. Kedves Kóbor Bari,
          Én ilyet nem tapasztaltam mostanában itt, amit idéztél. Azt igen, hogy elszabadultak az indulatok, az viszont nem egy személyhez köthető. Az ítélkezés nem a mi dolgunk, és egyébként ezekben az írásos hozzászólásokban annyira könnyű félreérteni egymást.
          “Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát.” 2Korintus 5:18

        5. Kedves Xenia
          Azért te sem úgy látod ,hogy Jézus összebarátkozott a Sátán fattyakkal a János 8:42-47-ben.Nem kell mindenkivel jóban lenni.Jézus sem kímélte őket,én sem szívlelem egyiket sem,amelyik a testvéremnek állítja be magát,közbe jobban ismerem ,mint ő saját magát.

        6. Kedves Xenia

          Ezt a kedves Idától!
          Drága KÓBOR BARI!

          ?Én is had kérdezzem meg ,honnan veszed a bátorságot,hogy úgy cimzetlenül beszólsz mindenkinek egy frankót ,mert Te úgy látod .Aztán arra nem gondolsz,hogy nem ,csak én ,hanem bárki más is lelkiismeretesen beszélget bármilyen témáról valakivel,te meg letolod címzetlenűl ,mint egy sz..ros gatyát.Mert nem a kedvedre való témáról beszél!?

          Ha kevésbé lennél indulatos, és figyelmesebben elolvastad volna a hozzászólásokat, akkor esetleg(!) láttad volna, hogy nekem(!) is voltak címezve megjegyzések, az én hozzászólásomra/aimra(!), mint válaszok(!), amely nyilvánvalóvá tette a számomra, hogy nem arról a témáról van szó, amelyről én beszéltem. Illetve olyan megjegyzések, hozzászólások születtek azokhoz, amelyek egyértelművé tették a számomra, hogy nem értik a hozzászólásomat, és a témával sincsenek tisztában. Én ezekre írtam, hogy ?elbeszélünk egymás mellett?! És ez nem ?beszólás? volt ( amit keresztény ?berkekben? mi nem alkalmazunk, mint egymásnak címzett hozzászólási lehetőséget! És a megjelenésedig nem is nagyon történt ilyen itt?! ), csak tisztázás! De, ha téged nem érintett, mert mással beszéltél, akkor szerintem hagyhattad volna azt az ?inget? azokra, akiknek ?ingük? volt! Nem kellett volna idézned, hogy : ?Akármit tesztek, az Úr dicsőségére tegyétek??! Gondolom, ahogyan most (is) te tetted?! Gratulálok!

          ??Nem te voltál az egyetlen hozzászóló, és ezért nem is céloztam senkire kifejezetten,csak tettem egy megállapítást, ??

          Kinek címeztem?! Neked? Kinek írtam? Milyen nevet látsz a címzésben?

          ?Látod ,ezért esztelenség amit csináltál!Csak úgy sumák módon a levegőbe,had lássa mindenki a véleményedet,mert mindenki biztosan a te véleményedre kíváncsi!!!Aztán ,hogy ki-kivel beszélget,az le van tojva!?

          Kinek címeztem?! Neked? Kinek írtam? Milyen nevet látsz a címzésben? De, ha nem voltál a véleményemre kíváncsi, akkor miért olvastad el?!

          ?Csak nehogy pár nap múlva meg azzal gyere ,hogy klimaxos vagy ezért viselkedtél így ,mint már volt szerencsém megtapasztalni egy hasonló beállítottságú harcos hölggyel.?

          Én eddig tisztességesen, és tisztelettel beszéltem veled is! Attól, hogy véleményt mondtam valamiről, még nem vagyok ?harcos típusú? hölgy. Ezt ezidáig nálad láttam! A ?stílusod? is magáért beszél. Mint mondtam, csak az udvariasság vezetett rá, hogy válaszoljak neked. Nem tapasztaltam eddig, hogy bármit is értenél, megértenél, felfognál, ezért választ se írtam volna neked semmire, ha értettem volna, hogy mit szerettél volna mondani, és egyáltalán mire! Gondoltam, hogy ha már idézgetsz, akkor valószínűleg vetted magadnak a fáradságot, és olvastad, és értelmezted a hozzászólásokat, nem csak úgy előkaptál valamit, valamire, amit azután nekem címeztél. Ami azért (hogy válaszoltam) mégis csak szerencsés dolog volt, mert így láthattunk egy ?Reformátust? is.

          ?Ha jónak látod mocskolódd ki magad ,mert én többet nem válaszolok,de tudd előre,magadról fogsz írni!?

          🙂 🙂 🙂

          ?Ami jótanácsokat küldtél nekem ,azokon ejtsd át magadat előbb légyszives.
          Aztán ,ha szükségem lesz egy bizalmas letolásra,akkor neked fogok szólni!?

          Ne fordulj hozzám az ügyben, szerintem elég, ha tükörbe nézel, és elmondod, amit szeretnél?.!

          Isten áldjon!

          Ha neked ebben nincs kivetni való,akkor mit mondhatnék?
          Mindenki magának dönti el,hogy mit lát jónak,de nekem úgy tűnik mintha a kedves ida a száján tojta volna össze magát!

        7. “én sem szívlelem egyiket sem,amelyik a testvéremnek állítja be magát,közbe jobban ismerem ,mint ő saját magát.”
          Itt tévedsz Kóbor Bari, nem ismered egyik hozzászólót sem egyáltalán. Személyesen én sem ismerek senkit innen.
          A hozzászólásokat megítélheted, reagálhatsz rájuk, elmondhatod a véleményedet, de ne ítéld el a hozzászólót. Ha még az Atya is a Fiúra bízta az ítéletet, akkor bízd te is őrá 😉

        8. Ha személyesen ismerném se lenne jobb ,itt is annyit tud mint személyesen!
          Én meg maradok inkább abban ,hogy inkább Krisztus parancsának engedelmeskedek.
          A hozzászólás elárulja kiről van szó. 😉
          1Kor.5:12-13……Ti is csak azok felett bíráskodhattok,akik a gyülekezethez tartoznak…..

        9. Kedves Kóbor Bari!

          Csak a, ha megütik az egyik orcádat…ból írom!

          “Nagyon klassz, hogy már megint elvitatkozunk egymás mellett, és osztogatjuk a ?tanácsokat? egymásnak, anélkül, hogy az alapkérdésről beszéltünk volna egy szót is!”

          Ez volt neked, az a “hatalmas beszólás”, és “ajtócsapkodás”. Már megírtam, hogy a nevemre is jöttek hozzászólások, és azért gondoltam, hogy amelyek nem a nevemre jöttek, azok is ahhoz a témához íródtak!

          Ha erre a “hatalmas beszólásra” (amely azoknak azért szóltak, akik nekem címezték a hsz-aikat), csak annyit írtál volna , hogy :…” Ida, nem neked szól itt minden hozzászólás, nem a te témádra írtunk…”, akkor még bocsánatot is kértem volna, azzal, hogy félreértettem!De te azóta csak “földhöz csapod magad, habokat túrsz, köpködsz, ordítasz, és ócsárolsz…”! Olyan flegma, megvető, és undorító stílust engedsz meg magadnak, amely azért “ideát”, ahol én vagyok, nem annyira szokványos. Olyan stílusban beszélsz, amilyet csak az igazán hitetlen emberek tesznek, akik nem számolnak azzal, hogy minden szavukkal el kell számolniuk! A többi lelkületet, amellyel ezt tetted, és teszed, már nem is minősítem! És ezek szerint, még a magad hozzászólását se tudod elolvasni, értelmezni, és nem is “látod” azt, hogy miket, és hogyan írsz.

          Eféz. 4,29 Semmi rothadt beszéd a ti szátokból ki ne származzék, hanem csak a mely hasznos a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak. Kol. 3,8 Most pedig vessétek el magatoktól ti is mindazokat; haragot, fölgerjedést, gonoszságot és szátokból a káromkodást és gyalázatos beszédet.

          Nézd! Nem magamért írtam ezt se le! Azokat is csak azért, hogy hátha megérted, hogy te mit írtál, ha újra olvasod! Viszont abban igazad van, hogy ha te az Úr Jézusé vagy, akkor én biztos, hogy nem! És biztosra veheted, hogy én se vállaltam/ok veled semmilyen közösséget!

          Azért Isten áldjon!

        10. Lennél szíves idézni,hogy ki gyalázta itt Jézust?Nem kötözködésből kérdezem,de nem tudok rátalálni.

  6. Hogy a cikkről is szóljunk valamit: jól kiszivárogtattuk gondolatainkat itt az interneten 😀

  7. Az imacsoportban lehetne rögtön az első a listán, hogy imádkozzunk megértésért és fentről való szeretetért magunk és minden olvasó számára. 😉 Már 9-en vagyunk 🙂

    1. Kedves Thea ! Minek ide csoport ,szekta vagy Egyház. Az ima olyan mint egy csendes meditáció, személyes és nagyon belsőséges. Nem fér bele senki és semmi .Az embernél nincs magányosabb a földön,nézd mikor megszületik vagy mikor meghal.Magányos vándor itt ezen a világon,de egyszer haza kell térnünk mert nem ez a mi világunk.Az sem számít férfi vagy nő az örökké valóságban ezek semmit nem jelentenek.A teremtő tudat az amely keresi a formát hogy minél tökéletesebbé váljon a teremtés.Idő mint kulcs szó, a mi fogalmunk szerint van NEKI bőven úgy hívják örökké valóság.Tudod a Jelenésekben az angyal megígérte hogy” Idő többé nem lészen” ö mondta én hiszek neki.És vigyáz magadra mert belőled is csak egy van!

      1. Nagyon magányos lehetsz…

        (Üzenem annak, aki ezt íratta veled, hogy ne fárassza magát, mert nem megy vele semmire.)

        1. Valóban szeretem a magányt.És valóban fáraszt az írás.De az üzeneted át adom hidd el “mivel hívő vagy” meg fogja kapni.Az üzenetedben pedig valóban benne van .AZ IDŐK JELEI.Nem szabad megsértődnöd pont neked aki hivatott vagy hirdetni az igét .És vigyáz magadra ne hogy eltévedj ebben a nagy káoszban.

        2. Evola!
          Neked már nem kell jobban eltévedned, ebben az állapotodban lelki halott vagy a valódi Teremtőd számára.!

      2. EVOLA! Ha jól látom ez vagy te.
        Szent BIBLIA. Ebben hiszek. Ebben nem hiszek. Ebben hiszek, ebben nem hiszek. Ezt elhiszem, a másik igét semmi képen.
        Megkérdezhetem mi alapján,válogatsz hogy mi igaz és mi nem, és főleg azt, hogy miért is?

      3. A másik témában, amit válaszoltál nem vagy már önmagad ura, mert ellentmondásokban élsz. Egy illúzió vesz körül. Tudod mi van a végén ki az az angyal? Ebben az állapotban tudod mi vár rád? Nem Krisztus tudatra van szükségünk, hanem a valódi Krisztusra! Amerre te tartasz valóban csak a magány lesz. Most még az Úr kegyelme tart, de meddig?
        Keress egy jó nagy kalapácsot és csapj rá vele az ujjadra talán visszatérhetsz a valóságba!

  8. Kedves Ida!
    Sajnálom, hogy a hozzászólásomból az érzéketlenség jött le neked.
    “De most azután , hogy láttuk, hogy az a pár nő mire képes?.! Szóval, igen?! Az asszonyok a legveszélyesebbek általánosságban?! ”
    Éppen az általánosítás ellen hoztam fel példának, de úgy látszik ellenkező hatása lett. Én azt látom, hogy ez a fajta általánosítás, hogy mindennek a férfi az oka, mert a férfiak ilyenek, meg olyanok, én bezzeg, mivel nő vagyok, sokkal empatikusabb stb. stb. vagyok – egyértelmű, hogy honnan ered. A sátánnak ez a célja, hogy magunkat különbnek lássuk másoknál, és ne jöjjünk rá arra, hogy valójában bűnös emberek vagyunk, mindannyian Isten kegyelmére szorulunk, akár férfi, akár nő, és nincs különbség. Ilyen esetben nem úgy látom, hogy az együttérzés a megoldás, lovat adni a másik alá, hanem felnyitni a szemét az igazságra. Mi tudjuk, hogy a háború honnan ered, nem a férfiaknak köszönhető, és ha nem lennének férfiak a világon, háború akkor is lenne, mert a nő természete ugyanolyan bukott, bűnös, mint a férfiaké. A cikkel erre akartam példát hozni, nem kell igazából ahhoz keresztyénnek sem lenni, hogy valaki belássa, hogy ilyen állítás (“ha nők irányitanának nem lennének sem háborúk ,sem éhinségek”) abszolút nem állja meg a helyét. De éppen ez a sátán célja, hogy a fókusz más legyen, bűnbakot találjunk, és ne ismerjük fel a saját bűnös voltunkat, mert akkor még esetleg rájönnénk, hogy Istennél van szabadulás.

    1. Kedves Xénia!

      Köszönöm, hogy megmagyaráztad, hogy mire gondoltál. Én nem akadtam fenn Sztrugackijnak ezen a szólásán, mert Ő Adriannak arra a kérdésére válaszolt ezzel, hogy “…és, ha a nők olyan okosak, akkor miért nem győztek le bennünket ennyi ezer év alatt….”, stb! És Ő erre írta ezeket a válaszokat, mondván, hogy miért …, és hogy , abban az esetben, ha nem úgy lett volna…, akkor valószínűleg…!
      Persze ez gyakorlatban vált volna el egyébként is. És a magam részéről, én is csak arra akartam rávilágítani, hogy azért meg volt annak az oka, hogy a nők jogokat akartak maguknak. Amely okok létezésének még most is tanúi lehetünk, ha felemeljük a fejünket, és körbe nézünk….!

  9. Mindenkinek aki olvassa!

    Fontos lenne, hogy kijelöljük azt az egy órát amikor mindenki elengedi a világ dolgait és elvonul a közös imádságra!!!!!!!!!
    Mivel ez nem egy gyülekezet,így nem ellenőrizhető a létszám az imádság idején.Amúgy mindenkinek elhisszük,hogy itt volt.
    Thea indított a fórumon egy IMA oldalt ahol lehetőség van ezt átbeszélni.
    Minnél előbb történik ez meg annál hatékonyabb a dolog.

    Számomra nagyon érdekes ahogy itt “csatázunk” nagyon tisztán látszik ki milyen szinten van.
    A lényeg mégis ez.:

    1.
    Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
    2.
    És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
    3.
    És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
    4.
    A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
    5.
    Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
    6.
    Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
    7.
    Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
    8.
    A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
    9.
    Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
    10.
    De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
    11.
    Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
    12.
    Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
    13.
    Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

    Ezt kell mindenkinek magáévá tenni elsősorban aki itt hozzászól a másikhoz.
    Szép napot!

    1. Kedves Gábor! El árulnád ,hogy honnan tudod ki milyen szinten van .Ahol nincs se tér se idő ugyan kihez mihez méred magad vagy másokat? Ezek szavak semmit nem jelentenek üres fogalmak.Még a földön se mondanád meg hogy kivan fejjel lefelé, vagy felfelé.Csak valamihez vagy valakihez tudod meghatározni magad.Mint az idő ,szerinted az öröké valóságban mit jelenthet.? A semminél is kevesebbet.Mert a világ is és az ember is csak múló állapot. Gondolj bele mikor alszol az idő a tér mennyire megváltozik , pedig csak a tudatod teremtett egy más valóságot ,akkor és ott az ép olyan valóság mint ez a pillanat.A színtiszta tudat mely azonos a lélekkel (csak azért használok ilyen emberi fogalmakat mert amire nincs szó azt nehéz elmondani) teremt magának látszólag valóságokat. Kérdez meg egy született vak embert mit szokott álmodni,színeket vagy formákat lát e,vagy örök sötétségben él.Vajon milyen jel alatt született.Tudod ha az ember lelke legalább álmában nem szárnyalhatna a maga teremtette világokba “abba bele halna”.Most már tisztán látod ki milyen “szinten” van.

      1. Evola!
        Már mondtam illúzióban élsz! Mindenkinek a szavai visszatükrözik a lelkét, pontosan tudni te merre felé tartasz.

      2. Evola. Ne foglalkozz ezekkel az emberekkel sem a véleményükkel, Ők még nincsenek azon a szinten, hogy megértsék a mondanivalódat 🙂

        1. Kedves Ferenc!
          Nagy kísértés azt gondolni, hogy valaki mások felett áll, más szinten. Pontosan lehet tudni, hogy milyen kutyaszorítóban van, ha ezt ő nem is érzi. Milyen szomorú ennek a vége, ha így marad. A mai idők miatt már nem lehet kertelni. Remélem te nem ugyanebben a cipőben jársz.

      3. Kedves Evola!

        Nem tudom ki milyen szinten van,és nem magamhoz mérem az itt jelenlevőket.
        Mint már mondottam mindet és mindenkit az igén kell átszűrni,hogy hiteles képet kapjunk róla.
        Azért vagyunk itt,hogy egymást segítve haladjunk a számunkra kijelölt úton.
        Az idő mindig relatív fogalom.Szeretnék neked az igéből idézni.:
        2Pét 3.8
        Szeretteim, főképp egy dolog ne kerülje el figyelmeteket, az, hogy egy nap az Úr előtt annyi, mint ezer év, ezer év pedig annyi, mint egy nap.
        Ha a nap alatt van az IDŐ akkor része a napnak.
        Mindenkinek arra van ideje amire,és ami számára fontos.
        Ezt mondod Te.:Mint az idő ,szerinted az öröké valóságban mit jelenthet.? A semminél is kevesebbet.Mert a világ is és az ember is csak múló állapot. Gondolj bele mikor alszol az idő a tér mennyire megváltozik , pedig csak a tudatod teremtett egy más valóságot ,akkor és ott az ép olyan valóság mint ez a pillanat.A színtiszta tudat mely azonos a lélekkel (csak azért használok ilyen emberi fogalmakat mert amire nincs szó azt nehéz elmondani) teremt magának látszólag valóságokat. Kérdez meg egy született vak embert mit szokott álmodni,színeket vagy formákat lát e,vagy örök sötétségben él.Vajon milyen jel alatt született.Tudod ha az ember lelke legalább álmában nem szárnyalhatna a maga teremtette világokba ?abba bele halna?.Most már tisztán látod ki milyen ?szinten? van.
        Ez filozófia?
        Írod,hogy magányos vagy és senki nem megy és nem jön másokkal sehova.
        Egyedül születünk,egyedül halunk meg.
        Valóban amikor egy kisgyerek megszületik egyedül teszi mindazt ami rá van bízva.vagy mégsem?
        Hát nincsenek ott vele páran?Anyukája mindenképpen vele van,segít neki.Ott vannak mondjuk a szülésznők ,egy orvos talán.
        Azután pedig a kis életében mindennap ott van valaki aki segít neki,figyel rá törődik vele.
        Ami a legfontosabb,hogy a kezdetektől ott van vele az Úr és vigyáz rá.
        Hiszen Ő adta a szüleinek és Ő hozzá is fog visszatérni ha elvégezte a feladatát.
        Ha pedig élete folyamán szellemi öntudatra ébred,onnét kezdve soha nincs egyedül és megélheti azokat a nagyszerű dolgokat amikre elhívatott.
        Ez a lélek már nincs egyedül a halál pillanatában sem,de ha mégis akkor a másik oldalon ugyan úgy várják mint amikor megszületett 3D ben.
        Jók az álmok?Miért?
        Valóságosak?
        Befolyásolni tudod őket?
        Mire jössz rá ha álmodsz?
        Ki tudod védeni a sátán csapdáit?
        Öntudatlanul fekszel,lelassult biológiai funkciókkal.
        Gondold végig ,hogy amikor az ébren töltött idő alatt a sátán megkisért a napi rutinja szerint,mennyire ki vagy szolgáltatva neki.
        Sokszor nem is ismered fel a támadást.
        Az van írva,hogy az utolsó napon a kiválasztottakat is megtéveszti.Akkor hol lesznek a nem kiválasztottak.Illetve azok akik nem fogadták be Jézust.
        Szép napot neked!

  10. Kedves Sztrugackij!
    Dícséretes, ahogyan szembe mész az árral. Csak így tovább, ne add fel. Ha válaszokat keresel, akkor kesress amíg találsz. Csak tudd, hogy mit is keresel. Pál apostol is hasonlóan járt. Lehet, hogy nem ez a megfelelő fórum de ki tudja? A te szemszögödből nézve a dolgokat tényleg nehéz rátalálni az igazságra. Én sem Jézust kerestem, de mégis Ő lett a válasz kérdéseimre. Írod, hogy mennyire fontos a tapasztalat. Hát a keresztyének Istenével is így van. Mondhatunk mi sokmindent, de amikor majd személyesen találkozol vele, meglesz az első tapasztalat, akkor minden lényeges kérdés a helyére kerül. E világ ura nagyon összekutyult mindent, ahogyan ezt előre megírták a próféták, és valoban nagyon nehéz külnbséget tenni fekete és fehér között, igazság és hamisság között. Nekünk keresztyéneknek természetes, hogy minden válaszunk a bibliából van, hiszen nekünk már volt interakciónk a biblia Istenével. Van személyes kapcsolatunk Jézus Krisztussal Isten Fiával. De ezt csak hit által lehetséges. A biblia azt írja, hogy “a hit, pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgokról való meggyőződés.” Előtte mi is keresők voltunk. Mi nem tudunk neked sem hitet sem tapasztalatot adni. Sőt megváltoztatni sem, ez nem is tisztünk. A megváltás műve Jézusé és a meggyőzés a Szent Szellemé. Mi annyit tudunk tenni, és kell is, hogy tegyük, hogy elmondjuk azt az örömhírt ami a bibliában van, hogy van kiút a bűnből, van örök élet, és hogy Isten nagyon szeret, annyira, hogy az egyszülőtt fiát feláldozta érted. Ezt vagy elhiszed és elfogadod vagy nem. A döntés a tied. A következmény viselése is a tied. Attól mert te ateista vagy az igazság igazság marad, csak te ezt nem fogadod el, és másban reménykedsz. (Ahogyan olvasom az írásaidat nagyon szépen becsomagoltad és elrejtetted a benned lévő fájdalmat, sérelmet és csalódást. Van, vagy volt valami az életedben amit utálsz, valakire haragszól és Isten a hibás. Ez az én gondolatom, és nem szeretnélek megbántani vele. Én is tévedhetek, ember vagyok. Van jónéhány tapasztalatom emberismeret terén. Addig amíg magadban nem tudod lerendezni vagy feldolgozni a benned lévő dolgokat, nem tudsz tovább lépni és leragasz ott. Ha kell segítség, szivesen segítek, nem kell itt nyilvánosan mindenki előtt kiteregetni a belső dolgokat. Ha mégis tévedek, akkor vissza az egész. Hagyd figyelmen kívűl.) Kérdezni és megkérdőjelezni dolgokat nem bűn, úgyhogy csak így tovább. Keress és találni fogsz. Légy kitartó. Isten áldjon

  11. Üdv-Sztrugackij
    Amúgy 18+ ismét, amiket irkálgatni fogok! Fontos, hogy egy messzi-messzi galaxisból.
    1/ Megleled azt az Istent amiről alább olvastam, hogy keresed. Egyszerűbb mint bárki hinné! Tükör előtt őszintén és egó nélkül. Nekem tetszik ez a mondat: “…A bölcs vágytalan. Mert akinek vágya van, az a dolgokat csak szemlélheti. De aki vágytalan, az az igazságot meg is lelheti…” valahogy így van egy keleti bölcseletben.
    2/ Nincs férfi és nő. (Tán sejted is ezt vagy tudod éppen.) Lélek van, porból készült sárból gyúrt testben. Isten sem férfi, sem nő. Gyakorlatilag mindkettő lelke egy lélekben. Aztán a testekbe zárt lelkeket nevelik azzá, amik lesznek. Na és persze a sár test hormonjai (amik felett még uralkodni is lehet amúgy) erősítik a “helyes” utat. Szintén távol keleti bölcselet: “a nemeslelkű olyan mint egy völgy, ha férfi is megőrzi női lágyságát is… valahogy így van írva. S belegondolva: attól, hogy lágy, még bőven lehet férfi is, beteljesítve a sár testének feladatát, ha az egyáltalán. Sok jó szerető tudja ám ezt! S boldog családban élők is! A nő pedig férfias erejét őrizheti meg. Mert mindkettő mindenkiben benne van. Csak nem szabad kiölni az emberekből! Pontosan ezzel tesznek nagyon nagy károkat, bántalmazásokat a TEREMTŐ MINDENHATÓ ISTENNEK!!! Mert ez nagyon sok bűn forrásává válik az egóval vegyülve! Szenvedést és kínokat hozva a föld teremtményeire!!!

    Ismerős mondatokat írok most: Egy fiú nem sír, mert bátor (pedig de sírna, s kész az elfojtás és lelki kár is, amit egy életen át hordoz és nyomorít meg másokat és magát is vele). A lányok babáznak, pedig de szívesen játszanak az autókkal is… Kész is probléma egy életre. S ha akarja, ha nem, pár naposan a fülét kilyukasszák! Pedig lehet, hogy ezzel idézik elő a későbbi pl. epekövesedését, mert éppen egy olyan akkupunktúrás idegpontot sorvasztanak el általa, ami e területet érinti…
    Szóval én ritkán gratulálok egy újszülötthöz (max hálát adok, hogy egészséges és él, s üdvözlöm mint ifjú trónörököst). Én inkább megvárom míg 18 éves lesz 😀

    S leírom azért: Csak szerintem és csak ebben az időben lévő gondolataim írtam le, amik változhatnak.

    1. Űdv Uhu
      Tűzetesen figyelem a sorsom alakulását ,kb húsz évvel ezelött tapasztaltam meg ,hogy azok a személyek amelyek irányomban igazságtalanok voltak az én megitélésemben balesetet szenvednek,lenyomorodnak ,meghalnak ilyen olyan féle betegségekben.Nem kivántam egyikünek sem rosszat,viszont a velem szembeni igazságtalanságok mérhetetlen keserűséget állandóan éreztem az egész lényemben. Aztán számtalanszor kihivtam a sorsot magam ellen,és végül megbizonyosodtam ,hogy valamiféle erő mindig a számomra kedvező irányba tereli az eseményeket vagy befolyásoloni tudom azokat az Idön kivül ,de nem tudatosan ,hanem valahogy tudatallatt,de mindig kedvezőleg számomra . Nincs ennyi véletlen .Megprobáltam a kwantumekhanikában válaszok találni,de az még nagyon gyerekcipőben jár,csak azt tudjuk eddig biztosra ,hogy a puszta megfigyelése is megváltoztatja egy adott eseménysorozat végkifejletét.
      Ötlet ?

      1. Ötlet!
        Istennek tetsző élet. Testvérek, Isten irgalmára kérlek titeket: Adjátok testeteket élő, szent, Istennek tetsző áldozatul.
        Ez legyen észszerű hódolatotok. Ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem alakuljatok át gondolkodástok megújulásával, hogy fölismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi kedves neki, és mi a tökéletes.
        A nekem adott kegyelemnél fogva azt mondom mindegyiteknek: Senki se becsülje magát kelleténél többre, hanem gondolkodjék magáról mindenki józanul az Istentől neki juttatott hit mértéke szerint.
        Amint ugyanis egy testben több tagunk van, de nem ugyanaz a föladata mindegyik tagnak,
        éppúgy sokan egy testet alkotunk Krisztusban, egyenkint viszont egymásnak tagjai vagyunk.
        A nekünk adott kegyelemnek megfelelően azonban különböző ajándékaink vannak: aki a prófétálást kapta, prófétáljon a hit szabályai szerint;
        aki tisztséget kapott, gyakorolja tisztségét; aki tanító, oktasson;
        aki a buzdítás ajándékát kapta, buzdítson; aki alamizsnát oszt, tegye egyszerűségben; aki elöljáró, legyen gondos; aki irgalmasságot gyakorol, tegye derűsen.
        Felebaráti szeretet. Szeressetek tettetés nélkül. gyűlöljétek a rosszat, ragaszkodjatok a jóhoz.
        Ami a testvéri szeretetet illeti, legyetek gyöngédek, tiszteletadás dolgában legyetek előzékenyek.
        Igyekvéstekben ne lankadjatok, legyetek buzgó lelkűek: az Úr az, akinek szolgáltok!
        Legyetek örvendezők a reménységben, béketűrők a nyomorúságban, állhatatosak az imádságban.
        Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, s gyakoroljátok a vendégszeretetet.
        Áldjátok üldözőiteket, áldjátok és ne átkozzátok!
        Örvendezzetek az örvendezőkkel, a sírókkal pedig sírjatok. Éljetek egyetértésben.
        Ne legyetek fönnhéjázók, hanem alkalmazkodjatok az egyszerű emberekhez. Ne képzeljétek magatokat önmagatoktól okosaknak.
        Ellenségszeretet. Rosszért rosszal senkinek se fizessetek. Törekedjetek a jóra (nemcsak Isten, hanem) az emberek előtt is.
        Amennyiben rajtatok múlik, lehetőleg éljetek minden emberrel békességben.
        Bosszút ne álljatok, szeretteim, hanem hagyjátok az ítélet haragjára, mert írva van: “Enyém a bosszú, én majd megfizetek”, mondja az Úr.
        Sőt “ha ellenséged éhezik, adj neki enni; ha szomjazik, adj neki inni; mert ha így teszel, égő parazsat raksz a fejére.”
        Ne győzzön rajtad a rossz, te győzd le jóval a rosszat.

        Ebben megtalálod a számodra megfelelö magyarázatot a történésekre,ami szerintem ez a pár sor.: Bosszút ne álljatok, szeretteim, hanem hagyjátok az ítélet haragjára, mert írva van: “Enyém a bosszú, én majd megfizetek”, mondja az Úr.

        1. Ez mind szép és jo Gabor, de vedd figyelembe, hogy Pal ezt mar az Urhoz megtért keresztyéneknek irta… a Gyülekezetnek. Egy ateista, egy Istent tagado ezzel nem sokat tud kezdeni.
          Pl.: “… gondolkodjék magáról mindenki józanul az Istentől neki juttatott hit mértéke szerint.”

        2. Kedves Sztrugackij, ez nálam is megfigyelhető az életem alakulásának folyamán. De nálad lehet hogy pont azért hogy meghozza a változást az életedben, és megtaláld Jézust! Legyen áldott napotok!

      2. Üdv!
        Ötlet akad, de tudomány nem sok. 🙂
        Van a pont (fizikai definíció szerint) s van egy tárgy, amin végtelen pont jelölhető ki. S van a végtelen. Van anyag, ami él valamitől. A végtelenben is van anyag. A végtelen is él valamitől. Számomra az univerzum lelke csak annyira megfoghatatlan mint pl. az emberi testbe zárt lélek.
        Már így is túl sokat beszéltem. Nekem nem áll szándékomban igét szórni. Jómagam sem tudom, hogy jól gondolom-e. Azaz érzem, hogy jól gondolom, de azt csak saját felelősségemre tehetem meg.
        Van a mondás, hogy “Az ördög a részletekben lakozik”. Ez jelentheti azt is, hogy muszáj a részletekre figyelni (bankok és felebarátok esetén valóban), hogy el ne tévedj, de jelentheti azt is ám, hogy a részlet maga az ördög, tehát inkább nem kell belebonyolódni, mert akkor tévedsz el. 😀
        Szerintem minden igen egyszerű.

        1. Örülök ,hogy ennyire bonyolult számodra ami különben egyszerű.
          Szép napot neked és jó olvasgatást.
          Mondom neked ,hogy az utolsó időkben mindenre a tudomány válaszait keresik majd.
          Itt tartunk.
          Mindenki döntse el melyiket válassza Jézust vagy a tudományt!
          Szép napot neked.

        2. Örülök, hogy örülsz.
          Sajna vagy nem sajna, de be kell vallanom, hogy igen keveset olvasok el abból, amit itt találok.
          A híreknek is általában csak a főcímét, általában elegendő információt ad számomra, hogy merre is haladunk. De ezzel a nézelődésemmel azért növelem a blog látogatottságát és talán anyagi bevételét is ezáltal.

          Azt kell írjam, hogy tetszik vagy nem tetszik, de elérkezett oda a világ nagy vallásainak zöme is, hogy kénytelen a tudomány után kullogni és sorra módosítani a korábbi meggyőződését. (Amik miatt azért sok ezer ember halt meg annak idején és talán még napjainkban is.)
          Vegyünk egy igen egyszerű példát: C-vitamin.
          Hol lelhető ez fel akármelyik szent iratban? Főleg az, hogy azon kevés földi élőlények közé tartozunk, akik nem állítják elő maguknak, hanem folyamatosan pótolnunk kell?
          A mannán is “vita folyik”, hogy mi a csuda is lehetett az egészen pontosan 😀
          Lehet, hogy ez a C-vitamin?
          Ezt én nem gúnyolódás érzésével írom (mert bizony én nem tudom igazam úgy mint Ti, ezért nem zárom ki annak lehetőségét sem, hogy Nektek van igazatok!), de a tény az tény és az igen makacs dolog!

  12. Annyi mindent elmondtatok, azokra nem térnék ki, de miért így alkotott bennünket a Teremtő az fontos.
    A bűnbeesés előtt Ádámot és Évát egyenrangúnak teremtette. Vannak a férfinak feladatai és vannak a nőnek. A lelkét kettéosztotta, kiegészítik egymást és visszatükrözik Isten képmását és ebben Ő gyönyörködött. Az angyalok között is ezért támadt zűrzavar.
    Úgy találta viszont ki ezt az egészet, hogy vele közösséget alkossanak és úgy legyenek boldogok.
    Ez egy hármas viszony. A bűnbeeséssel ez felborult és ezt szenvedjük azóta is. Krisztus óta ez a harmónia amennyire lehet visszaállítható, de ha Őt kihagyjuk akkor baj van. Előbb utóbb harmadikként valaki vagy valami befészkeli magát. Lehet ez egy szerető, de lehet egy szenvedély is, ami fontosabbá válik. Hittel, imával ez visszaállítható.
    Annyit azért elmondanék és lehet azt is mondjátok nekem könnyű, mert amikor rábíztam magam az Úrra több fázisban nehezen, akkor azt mondtam rábízok mindent. Nekem a feleségem Ő választotta ki, de attól ez lehet nagyon nehéz is, pedig tudom hozzám való. Tudnék sokat írni, mitől lehet könnyebb, de ennyi most elég. Erre Ida sem mondhatja nincs ilyen a Bibliában, hogy valakinek az Úr választ feleséget.

    1. Üdv!
      Nekem is az Úr jelölte ki a megfelelő és leendő feleséget.
      Mégse egyszerű,de ISTEN jó és kegyes,nekünk marad az alázatos hittel teli élet.
      Ez éppen elég!

      Szép napot!

  13. Kedves Ida és Többiek!
    Úgy látszik egy -egy cikkhez koncentrálódik a csapat és bár írtam Sztrugackijnak, hogy a lélek mikor költözik a testbe és mi köze a csimpánzokhoz, de ott már lehet nem olvassa el, lehet átmásolom.
    Gábornak volt egy nagyon fontos gondolata, ahhoz majd írni kell.
    Mikor jöttem nem gondoltam ilyen témához kell szólni, de valóban fontos és úgyis minden összefügg.
    Ida a mai élet sem leányálom a családoknak és ezt legjobban az anyák érzik. Már az általános iskolában tönkreteszik a gyermekeket, lányokat és fiúkat is és ez később is kihat. Többféle szerepben kell megfelelni, feleség, anya. Férj, apa. Minden férfinak és nőnek elsőfokú hivatása, hogy anya és apa legyen. A férfiaknak elsősorban az apasággal van gondjuk, de nem mennék részletesen bele semmibe. Az már jó, ha valaki elméletileg tudja mi a helyes, de a gyakorlat az sokkal nehezebb.
    Ma nagyon nehezek a kapcsolatok a családban és jó, ha itt tudsz írogatni, megosztani gondolatokat, aztán netán itt sincs sikerélmény az lehangoló.
    Én örülök, hogy kevesebbet idézel és több a saját megélt gondolat. Azt azért gondolhatjuk, hogy a bűnbe esett ember a házasságával sem boldogul könnyen. Mielőtt elfelejteném két dolgot, aki párkapcsolatban él, vagy fog szerintem meg kell élnie.
    Egyik: Tűzbiztos házasság(Fireproof) ez neten elérhető film. Lehetőleg mindenki külön nézze meg, ha még nem látta. Nagyon tanulságos és még jó film is.
    Másik: Gyökössy Endre: A Boldog Házasság. Ez könyvben van és felemelő.
    Nekem még kedvencem a Ószövetségből a Sirák fia könyv, ami nektek nincs. Sokat beszél a bölcs, derék asszonyról, aki éke a férjének. Ez az egyik kulcs az okos asszony jól tudja kezelni a férjét.

    1. Kedves PALAS!

      Örülök neki, hogy a hozzám szólásod arról árulkodik, hogy te is figyelmesen elolvastad, és értelmezted azt, amit írtam, és szorosan ahhoz a témához kapcsolódik!
      Isten áldjon!

  14. Nagyon klassz, hogy már megint elvitatkozunk egymás mellett, és osztogatjuk a “tanácsokat” egymásnak, anélkül, hogy az alapkérdésről beszéltünk volna egy szót is!
    Egy percre se volt kérdéses, hogy mi van egy keresztény családban, ha az az ige alapján működik. Még az se volt kérdés, hogy akkor mi van, ha az egyik fél nem keresztény, de a másik az ige szerint él.
    És én nem vagyok olyan önző, hogy kizárólag magammal foglalkozzak. Az én életem, egyébként is Isten kezébe raktam.

    Az alapvitatéma, amin kiakadtam, az az volt, hogy mennyire rossz dolog is ez az emancipáció! Mert bezzeg, amikor a férj akármikor megverheti, megcsonkíthatja, megkínozhatja, leköpheti, szidalmazhatja, kifoszthatja, elkártyázhatja, megölheti, megerőszakolhatja, elzavarhatja, “csicskáztathatja”, stb, az asszonyt, az….igen! Na az az igazi! Mert az Isten először teremtette a férfit, és ezért ő a főnök. Jogai csak neki vannak, az asszony meg imádkozzon, hogy egyszer csak sikerül meghalnia….! Vagy neki, vagy a férjének! Mert természetesen válni (asszonynak) nem lehetett. Meg nem is volt hová mennie, mert többé-kevésbé az apja se volt különb…. Vagy többnyire még az oktatta ki a leendő vejét, hogy hogyan is tanítsa móresre a lányát, lehetőleg már az elején, akár ok nélkül is, mert jobb megelőzni a bajt! Továbbá, ahová került a menyecske, ott is az egész bagázsnak ő volt a lábtörlője. Az asszonynak meg saját vagyona se volt, hogy világgá menjen. Beszélni meg szégyen volt róla, meg istentelen dolog is, hogy kiteregesse a családi szennyest…! ( Amit ugye a férj megcselekedni nem szégyellt….)
    A világ ezen részén is ezek voltak a leosztások! És a világ nagy részén még ma is ezek! Szóval én nem gondolom, hogy véletlen volt az, hogy a nők jogokat akartak maguknak! Csak legalább annyit, ami egy állatnak is van….!
    Mert azért, ahogyan SZTRUGACKIJ is írta, se tanulni, se kedvére valót dolgozni ( mert persze azért dolgozni, dolgozni kellett az asszonyoknak ! Kinn a mezőn, meg otthon is mindent, gyerekek, állatok az ő nyakába…stb), se semmit. Csak lesni, hogy a férj mit kíván, parancsol.

    “elsőéjszaka jogával élhet”

    1. Ida,
      Szép kis áldozati szerepet öltöttél az istentelen világ nőire. Gratulálok csak így tovább.
      Azt mondod, hogy amit Isten szabadjára engedett a világban, mert az nem akar Ő róla tudomást venni, azt a egyenjogúsítás , meg fog oldani? Ne haragudj, de ezen tényleg nevetnem kell. Azon viszont sírnom, hogy te ezek szerint őszintén elhitted ezt a női egyenjogúságáért folytatott harc maszlagot, hogy ez tényleg erről szól.

      1. Adrian!

        Én is tudom, hogy honnét származik, és mi volt a cél. De, ha nem lettek volna az említett gyakorlatok, akkor nem lett volna belőle harc! Mert azért , akármennyire is a Sátántól valónak gondolod/ják, azért nem adták azt annak idején olyan könnyen! Sok “harcos” nőt bolondokházába zártak, megvertek, és hasonló…! (Ahogyan most se tudsz senkit meggyőzni arról, hogy az amit a hírekben mondanak, vagy amit olvas, az nem igaz, és nem tudsz kivinni az utcára harcolni senkit, amíg a saját bőrén nem érzi!) Ha pedig szerinted én osztottam ezt a szerepet ki, akkor bizony azt kell, hogy mondjam, nem vagy elég tájékozott ebben a dologban! Nem mindenki az élet napos oldalán él, és élt! Nem azt mondtam, hogy nem voltak akkor is olyan családok, amelyben a szeretet honolt ( akár hívők, akár hitetlenek voltak), hanem azt, hogy bizony nem volt, és most se fenékig tejfel a legtöbb nő élete! Azért nem az amerikai filmekből kell tájékozódni, hogy milyen is az “istentelen” világ nőinek az élete. ( Abból csak azt tudhatjuk meg, hogy milyenné szeretnék tenni….!) Ajánlom, hogy némi információt szerezz az arab, indiai, kínai, afrikai, és egyéb kultúrkörből. ( De igazából itthon is keresgélhetsz, mert itthon is van mit mesélni, sokaknak….!)
        Az egyenjogúsítás olyan törvényeket produkált, amelyek valamennyire védték a nőket, és legalább valamennyi jogot adott nekik is.( Annak idején még ahhoz se volt joga, hogy ahhoz menjen feleségül, akihez akart. De még sok helyen az ilyen ötletért is verés járt!) ( Persze itt is, mint mindenben, lettek olyanok is, amelyek kihasználhatók a férfiak ellen. És vannak sajnos olyan nők, akik ki is használják. De a nagy átlag az sajnos abba a kategóriába esett, és esik, amelyiknek egy-egy ilyen törvény által valamelyest jogilag egy fokkal jobb helyzetbe került. )

        Továbbá én még azt is mondom, hogy az, mindenkinek a saját döntése, hogy hisz-e Istennek, elfogadja-e Krisztust. De, ahhoz egy nőnek is joga van, hogy ezt megtehesse szabad akaratából, és ha nemet mond, akkor is úgy élhesse le az életét , hogy ő döntött, de nem volt az egész élete egy rakás kényszer, és nyomorúság, és gyötrelem! Mert a pokol, ha odakerül, az úgyis megvárja! De még azt se gondolom, hogy Isten nem könyörülhetne rajta is, ha akármilyen istentelen életet él is. ( Mert ugye, te se gondolod, hogy ez csak a férfiaknak jár!)

        Továbbá, szeretném, ha nem sértődgetnél meg, mert nem téged “kritizáltalak” ( nem is tehetném, hiszen igazából semmit nem tudok rólad, és azért nagy “bátorság” lenne, ilyen esetben “tanácsokat” osztogatni. De azt gondoltam, hogy ez evidens a számodra is.) Viszont azt is gondoltam, hogy tisztában vagy azzal te is, hogy nem csak olyan emberek éltek/nek a bolygón, akik azt keresik, ami a másiknak jó. Ha téged az ilyen információk, és élmények elkerültek, akkor adj hálát az Istennek érte.

        Persze természetesen én is úgy gondolom, hogy egy kapcsolatban ( akár hívő, akár hitetlen), úgy kell élni, hogy a másikat tiszteletben tartva, és szeretve. Ami azt jelenti, hogy én keresem, ami neked tetszik, és jó, te pedig keresed, ami nekem tetszik és jó! Innentől pedig , ha ez meg van, akkor a legnagyobb butaság az lenne, ha a másik tekintélyét rombolnám. Persze ebben az esetben, ez nem is történhetne meg.
        Továbbá, azt az idézetet nem “üzentem” neked ( már csak a fent említett okok miatt se tehettem volna), hanem csak leírtam, hogy azért az a prédikátor is látott egyet s mást, ha ezt mondta. ( És ugye, ott keresztény férfiakról volt/van szó!)

        1. Tevedes szerintem.
          Az egyenjogusitas celja (legalabbis a politikai/penzugyi celja) az volt, hogy a nok is dolgozhassanak, azaz adot fizessenek, azaz adosrabszolgava valjanak. A csalad mint legkisebb egyseg bomlasztasa csak “szerencses hozadek”.

        2. Sharky ,azaz cápácska – már a nicknevedből lerí a bárányi ártatlanság 😀
          Az ugye szóba sem jöhet ,hogy egy felvilágosult asszony nem hajlandó többé kiszolgálni a férfi kényét kedvét ,csak azért mert a férfi ,a teremtés koronája ?Ugyan, kérem, hova,az asszonny minnél butább annál jobb,ezért nem engedték a könyvek közelébe soha,nehogy felébredjenek és véget vessenek a férfi dominanciának.
          Minnél jobban megisemerlek annál jobban megy el a kedvem tőletek. 🙁
          Sebaj,majd kopogtatok máshol,mert ti eszméletlenül fanatikusok vagytok.

        3. Valóban SHARKY?! És az, hogy a politikai/pénzügyi célja mi volt ( amit én nem is vitatok, hogy arról az oldalról a profit lehetőség lebegett a szemük előtt…, hiszen a szegényeknek ( az alsó osztálybelieknek) mindig is dolgozniuk kellett ahhoz, hogy megélhessen a család! ( Akár varrónő, mosónő, cseléd, vagy csak “otthon” mindent! Mindig is rabszolgák voltak! ), az azt jelenti egyből, hogy a nők azért mentek ki harcolni, mert borzasztóan unták már a körömreszelgetést, a dolgos, hűséges, kedves, figyelmes, áldozatos, stb, férjük mellett?! Ezek szerint , szerinted a nők annyira ostobák, és buták, hogy fel sem tűnt nekik , hogy verik őket?! Hogy a hozományukat “elverik” a férjek, esetleg kártyára, örömlányokra, a kocsmába, vagy csak úgy ?! Hogy nem tanulhatnak, nem mondhatnak véleményt. Hogy az apjuk mondja meg nekik, hogy kihez kell hozzámenniük?! Hogy a család összes férfitagja nekik parancsol?! Azután meg a férje is! Hogy még utolsó hetes terhesként is ki kell menni nekik a földekre kapálni. Vagy markot szedni?! Vagy fonni, szőni, kenyeret sütni, stb…, ha nincs olyan segítsége, akit a férje elengedne hozzá, hogy valamit segítsen neki…?! Hogy napszámba kell menniük, vagy hogy a cseléd munkánál többet nem vállalhatnak ( ami esetlegesen még egyéb szolgáltatásokkal is jártak/nak a háziúr felé) ?! Hogy ne említsek többet!
          Ezek szerint , szerinted így van! Szerinted nem lett volna előbb-utóbb valami kitörési kísérlet a részükről, ha az a “szemét elit” , nem veszi ki a kezükből a körömreszelőt…! Ma is boldogan élnének a férfiak és a nők, mert csak rúgni kell az asszonyon egyet, és már is helyén vannak a dolgok?

          Kedves SZTRUGACKIJ! Biztos, hogy te férfi vagy?! Vagy csak én gondoltam rólad azt?

        4. Draga IDA!
          Ebbe most valamiert nagyon vehemensen belementel.
          Szerintem nem kellene jobban.
          Megkerdezhetem en is toled, hogy ferjnel vagy-e? Meg hogy hany eves vagy?
          Nem banto szandekkal. Csak most mar kivancsi vagyok… 😀

        5. Kedves Ida!
          SZTRUGACKIJ egyértelműen nő. Nincs az a férfi, aki így ócsárolná a saját nemét 😉

        6. Drága SHARKY!

          Nem mentem bele vehemensen, csak azt gondoltam, hogy hátha globálisan is látni tudjátok férfi szemmel, ezt a témát! Nem csak jól működő családok vannak, és többnyire sajnos nem olyanok vannak! És volt olyan munkám ( bár nem ez volt az elsődleges információforrásom) , ahol sok mindent láttam, hallottam. Többet, mint amennyit szeretnék, vagy szerettem volna. És igen, férjnél vagyok, gyerekeim is vannak. De nem gondolom, hogy a világ nyomorúsága mellett közönyösen, megértés nélkül kellene elmennünk, csak azért, mert esetleg a mi életünk nem olyan.

        7. Kedves XENIA!

          Még csak nem is ócsárolja őket, csak normális…! Gyanúsan…!

        8. Nem, Ida, nem ez a normális, illetve ahogy vesszük. Nyilván tudjuk, kit szolgál (ugyanazt, akit mi is egykor), és ha ezt vesszük figyelembe, akkor normális hozzáállás. De még akkor is lehetne a józan ésszel felülkerekedni ezen a sok belső keserűségen és rájönni, hogy igazából nem különb a nő a férfinál, és fordítva sem.
          Hogy csak egy példát említsek: “Hogy nem engedték a férfiak a nőket vezető szerephez -ez is a sátáni terv része-mert ha nők irányitanának nem lennének sem háborúk ,sem éhinséget -pontosan a nagyon magas szintű empátiájuk miatt . ”

          Csak egy kis példa erre a magas szintű empátiára:
          http://www.hirek-erdekessegek-aktualitasok-magyaroknak.angliaimunkakezdes.hu/hirek/ok-vettek-fel-rejtett-kameraval-az-iszlam-allam-hetkoznapjait?option=com_content&Itemid=5&catid=2&id=19516&view=article&month=10&year=2014
          (Külön kiemelve “A nők a legveszélyesebbek” c. bekezdést)

        9. Kedves XENIA!

          Igen! Látom, te is az “emancipált” nők fellegvárából hoztál példát! De, azt hiszem “igazad van”, nem kell nekünk szánakoznunk az “istentelen világ, erkölcstelen nőin”. Nem kell még véletlenül se a szívünkre venni, ha azokkal ( vagy akár férfiakkal) , akik a “Sátán tervét támogatják” teljes mellszélességgel, erőszakosak, kegyetlenek, és pláne nem kell együtt éreznünk velük, ne adj’isten megértenünk, hogy mit, és miért tesznek! Nem kell nekünk azzal tisztában lenni, hogy az állandó félelem, rettegés, milyen hatással van a személyiségre! ( Azzal se kell törődnünk, hogy azon a területen is milyen nagy a démoni nyomás!) Féljenek csak, és rettegjenek! Nem is érdemelnek mást! Mi meg, csak előre “Jézus nevében”, hulljon a “gonosz”!

          Az egész világ lángokban áll, és állt eddig is a történelem során. De most azután , hogy láttuk, hogy az a pár nő mire képes….! Szóval, igen…! Az asszonyok a legveszélyesebbek általánosságban…! ( Főleg azok, akiknek ennyi bizonyíték elég is ehhez …!)

          Számomra az egész itteni beszélgetésből ( a hozzászólásokból), azért az le jött , hogy a keresztény emberek nagy része is csak magára tud, és akar figyelni. Eszébe nem jut, hogy meghallja, netán megértse azt amiről a másik beszél. Elakarja mondani, amit ő elakar mondani , akár kapcsolódik a tárgyalt témához, akár nem! ( Ami nem is lenne probléma, ha jelezné, hogy nem az adott témához szól hozzá, hanem csak elakarja mondani, a maga gondolatát! De többnyire azért úgy hangzik a hozzászólása, mintha az általa meg se értett témához szólna hozzá!) Pszichológiai elemzéseket végez, megpróbálván kitalálni, hogy ki, mit, és miért mondhat ( persze, miután még az írást se tudta elolvasni, és megérteni, ezért nagyon helyes következtetések születnek!) ! Osztogatja a tanácsait ez alapján, és “szeretetlennek”, “türelmetlennek”, és hasonlónak nevezi azt, aki esetleg megakasztja a gondolatmenetét, szólván, hogy nem ez az eredeti téma, és ha ahhoz vannak a hozzászólások, akkor elbeszélünk egymás mellett! Továbbá az önismeret , amelyre azért minden kereszténynek el kellene jutnia, ha Krisztust követi, az többé-kevésbé nem létezik. ( De leginkább többé!) Persze ez mindenkinek a magánügye lesz Úr Jézussal!

        10. Drága Ida
          –Számomra az egész itteni beszélgetésből ( a hozzászólásokból), azért az le jött , hogy a keresztény emberek nagy része is csak magára tud, és akar figyelni. Eszébe nem jut, hogy meghallja, netán megértse azt amiről a másik beszél. Elakarja mondani, amit ő elakar mondani , akár kapcsolódik a tárgyalt témához, akár nem! ( Ami nem is lenne probléma, ha jelezné, hogy nem az adott témához szól hozzá, hanem csak elakarja mondani, a maga gondolatát! De többnyire azért úgy hangzik a hozzászólása, mintha az általa meg se értett témához szólna hozzá!) Pszichológiai elemzéseket végez, megpróbálván kitalálni, hogy ki, mit, és miért mondhat ( persze, miután még az írást se tudta elolvasni, és megérteni, ezért nagyon helyes következtetések születnek!) ! Osztogatja a tanácsait ez alapján, és ?szeretetlennek?, ?türelmetlennek?, és hasonlónak nevezi azt, aki esetleg megakasztja a gondolatmenetét, szólván, hogy nem ez az eredeti téma, és ha ahhoz vannak a hozzászólások, akkor elbeszélünk egymás mellett! Továbbá az önismeret , amelyre azért minden kereszténynek el kellene jutnia, ha Krisztust követi, az többé-kevésbé nem létezik. ( De leginkább többé!) Persze ez mindenkinek a magánügye lesz Úr Jézussal!–

          Gondolom aki az eszet osztotta ,az én voltam,aki pedig informálódás nélkül félbeszakította ,az meg te.
          Többnyire ,úgy hangzott a hozzászólásom,mint ha valaki írására válaszoltam volna,te meg beszóltál ,én meg vissza ,úgyhogy innentől én vagyok a hunyó.
          Ha nem is az eredeti témáról van szó,többet ki nem igazítok senkit ,mert a végén még beszólsz ,én meg vissza ,és megint én leszek a gonosz!

          –Draga IDA!
          Ebbe most valamiert nagyon vehemensen belementel.
          Szerintem nem kellene jobban.–
          Fogadj szót Sharkinak,légy oly kedves ,rám úgysem halgatnál!

        11. Drága KÓBOR BARI!

          Nem te voltál az egyetlen hozzászóló, és ezért nem is céloztam senkire kifejezetten, csak tettem egy megállapítást, ami számomra a tanulság volt a “vitából”! Azt pedig csodálkozva hallom, hogy “beszóltam” neked…!???? Részemről az is csak egy megállapítás volt , hogy elbeszélünk egymás mellett megint, mivel nem is arról a témáról beszéltünk! Erre te felvilágosítottál (testvéri szeretettel), hogy valóban nem az a téma, még akkor se, ha esetleg úgy is hangzanak a hozzászólások! Ezt megköszöntem neked!
          Innentől már csak udvariasságból válaszoltam a megjegyzéseidre. ( Amelyek viszont valóban beszólogatásnak érződtek! Gondolván, “jóval győzd meg a gonoszt…”!)
          Továbbá, bármennyire is szeretnéd, ha rólad lenne szó mindig, de igazából semennyire nem így van! 🙁
          És azért így, ha már megengedted magadnak “keresztényként” ezt a megjegyzést: “Draga IDA!
          Ebbe most valamiert nagyon vehemensen belementel.
          Szerintem nem kellene jobban.?
          Fogadj szót Sharkinak,légy oly kedves ,rám úgysem halgatnál!”,
          hadd kérdezzem meg, hogy honnét veszed a bátorságot arra magadnak, hogy bárkivel így beszélj? Honnét veszed, hogy megengedheted magadnak, hogy valakire is rászólj, hogy miért szól hozzá valamihez…? Vagy valakinek válaszol…? Vagy hogy mit ír…? Neked címeztem? ( De, ha válaszolsz is arra, amit írtam, akkor nem kellene inkább értelmes érveket felhozni, ha valamivel nem értesz egyet…? Vagy az nem megy…?! …ezek szerint nem megy…!)
          És végül! Ne keverj magaddal össze senkit! Nem ugyanazok az indulatok működnek mindenki szívében( ahogyan az látható az írásod(aid)ból is), amik benned…!

          Isten áldjon!

        12. Kedves Ida
          –hadd kérdezzem meg, hogy honnét veszed a bátorságot arra magadnak, hogy bárkivel így beszélj? Honnét veszed, hogy megengedheted magadnak, hogy valakire is rászólj,–

          Én is had kérdezzem meg ,honnan veszed a bátorságot,hogy úgy cimzetlenül beszólsz mindenkinek egy frankót ,mert Te úgy látod .Aztán arra nem gondolsz,hogy nem ,csak én ,hanem bárki más is lelkiismeretesen beszélget bármilyen témáról valakivel,te meg letolod címzetlenűl ,mint egy sz..ros gatyát.Mert nem a kedvedre való témáról beszél!

          –Nem te voltál az egyetlen hozzászóló, és ezért nem is céloztam senkire kifejezetten,csak tettem egy megállapítást, —
          Látod ,ezért esztelenség amit csináltál!Csak úgy sumák módon a levegőbe,had lássa mindenki a véleményedet,mert mindenki biztosan a te véleményedre kíváncsi!!!Aztán ,hogy ki-kivel beszélget,az le van tojva!

          Különben meg le kell lombozzalak,mert itt pár embert többre tartok magamnál.Persze ezt lehet nem hiszed!

          Csak nehogy pár nap múlva meg azzal gyere ,hogy klimaxos vagy ezért viselkedtél így ,mint már volt szerencsém megtapasztalni egy hasonló beállítottságú harcos hölggyel.
          Ha jónak látod mocskolódd ki magad ,mert én többet nem válaszolok,de tudd előre,magadról fogsz írni!

          Ami jótanácsokat küldtél nekem ,azokon ejtsd át magadat előbb légyszives.
          Aztán ,ha szükségem lesz egy bizalmas letolásra,akkor neked fogok szólni!

        13. Szerintem Ida nem magáról beszélt vagy nem csak hiszen írta is, hogy munkája közben tapasztalt durva dolgokat. Nem csoda, a fájdalom – míg meg nem szűnik – az fáj, rendesen! Néha csak egy pici kellene a férfiaktól elsősorban a GYERMEKEK irányába, mint írtam is már előbb.
          Egy három kisgyerekes (a legnagyobb volt háromésfél) anya iszonyúan egyedül volt a gyerekekkel, egy komfort nélküli lakásban, két pelenkás, egy bilin és csak hideg víz … szoba-konyha. A gyerekek ellátása a konyhában, és a “fegyelmezés” ! Beszélgettünk, és sóhajtott, hogy a Jenő csak szólalna meg ha hazajön, csak egy mondatot AZZAL A HANGJÁVAL !
          Nagyon mélyre vannak vetve az anyák, ha a férfi “vendég” otthon 🙁 és közben a gyerekekért mindent!

        14. Drága KÓBOR BARI!

          “Én is had kérdezzem meg ,honnan veszed a bátorságot,hogy úgy cimzetlenül beszólsz mindenkinek egy frankót ,mert Te úgy látod .Aztán arra nem gondolsz,hogy nem ,csak én ,hanem bárki más is lelkiismeretesen beszélget bármilyen témáról valakivel,te meg letolod címzetlenűl ,mint egy sz..ros gatyát.Mert nem a kedvedre való témáról beszél!”

          Ha kevésbé lennél indulatos, és figyelmesebben elolvastad volna a hozzászólásokat, akkor esetleg(!) láttad volna, hogy nekem(!) is voltak címezve megjegyzések, az én hozzászólásomra/aimra(!), mint válaszok(!), amely nyilvánvalóvá tette a számomra, hogy nem arról a témáról van szó, amelyről én beszéltem. Illetve olyan megjegyzések, hozzászólások születtek azokhoz, amelyek egyértelművé tették a számomra, hogy nem értik a hozzászólásomat, és a témával sincsenek tisztában. Én ezekre írtam, hogy “elbeszélünk egymás mellett”! És ez nem “beszólás” volt ( amit keresztény “berkekben” mi nem alkalmazunk, mint egymásnak címzett hozzászólási lehetőséget! És a megjelenésedig nem is nagyon történt ilyen itt…! ), csak tisztázás! De, ha téged nem érintett, mert mással beszéltél, akkor szerintem hagyhattad volna azt az “inget” azokra, akiknek “ingük” volt! Nem kellett volna idézned, hogy : “Akármit tesztek, az Úr dicsőségére tegyétek…”! Gondolom, ahogyan most (is) te tetted…! Gratulálok!

          “?Nem te voltál az egyetlen hozzászóló, és ezért nem is céloztam senkire kifejezetten,csak tettem egy megállapítást, ?”

          Kinek címeztem?! Neked? Kinek írtam? Milyen nevet látsz a címzésben?

          “Látod ,ezért esztelenség amit csináltál!Csak úgy sumák módon a levegőbe,had lássa mindenki a véleményedet,mert mindenki biztosan a te véleményedre kíváncsi!!!Aztán ,hogy ki-kivel beszélget,az le van tojva!”

          Kinek címeztem?! Neked? Kinek írtam? Milyen nevet látsz a címzésben? De, ha nem voltál a véleményemre kíváncsi, akkor miért olvastad el?!

          “Csak nehogy pár nap múlva meg azzal gyere ,hogy klimaxos vagy ezért viselkedtél így ,mint már volt szerencsém megtapasztalni egy hasonló beállítottságú harcos hölggyel.”

          Én eddig tisztességesen, és tisztelettel beszéltem veled is! Attól, hogy véleményt mondtam valamiről, még nem vagyok “harcos típusú” hölgy. Ezt ezidáig nálad láttam! A “stílusod” is magáért beszél. Mint mondtam, csak az udvariasság vezetett rá, hogy válaszoljak neked. Nem tapasztaltam eddig, hogy bármit is értenél, megértenél, felfognál, ezért választ se írtam volna neked semmire, ha értettem volna, hogy mit szerettél volna mondani, és egyáltalán mire! Gondoltam, hogy ha már idézgetsz, akkor valószínűleg vetted magadnak a fáradságot, és olvastad, és értelmezted a hozzászólásokat, nem csak úgy előkaptál valamit, valamire, amit azután nekem címeztél. Ami azért (hogy válaszoltam) mégis csak szerencsés dolog volt, mert így láthattunk egy “Reformátust” is.

          “Ha jónak látod mocskolódd ki magad ,mert én többet nem válaszolok,de tudd előre,magadról fogsz írni!”

          🙂 🙂 🙂

          “Ami jótanácsokat küldtél nekem ,azokon ejtsd át magadat előbb légyszives.
          Aztán ,ha szükségem lesz egy bizalmas letolásra,akkor neked fogok szólni!”

          Ne fordulj hozzám az ügyben, szerintem elég, ha tükörbe nézel, és elmondod, amit szeretnél….!

          Isten áldjon!

        15. Ida kedves,
          Íród: “?Számomra az egész itteni beszélgetésből ( a hozzászólásokból), azért az le jött , hogy a keresztény emberek nagy része is csak magára tud, és akar figyelni.”

          Elárulnád, hogy ezt az “egzakt” eredményt, hogy a fenében sikerült kiszámolnod?
          Te tényleg valami olyasmit tudsz, amit itt senki más nem.
          Szerintem időnként vissza kéne fognod a lovaidat, mert ez a benned lévő női bizonyítási készség pont arra mutat rá, amiről én is beszéltem a mai nőkkel kapcsolatban. Túlzottan meg akarod mondani a frankot és szenvedélyesen ragaszkodsz, hozza, hogy mindig a tiéd legyen az utolsó szó . Nem tudom, honnan vetted ezt a viselkedési tanítást, de az biztos, hogy nem abból a Bibliából amit olyan vehemensen hirdetsz.
          Jobb, ha él hiszed, hogy nem áll jól neked ez a szerep. Még a végén az az őrült gondolata támad néhány gondolkodó embernek, hogy keresztény asszony létedre mégis csak az agyadra mehetett a sátántól való női egyenjogúság.

        16. Mondjátok meg – annak szól akit illet – hogy miért bántjátok/leckéztetitek saját észjárással és tapasztalataitokkal a testvéreteket ?! Le kellett volna hogy jöjjön idáig, hogy itt fájdalom van, lehet, saját életében érintettként IS de mondta, hogy miket látott … Nem tudjátok, hogy szeretet nélkül pokol az emberek élete akár nő az illető akár férfi ?!
          Ismerek valakit, aki évtizedek óta reménytelen alkoholista, híresen ügyes, sok dologhoz ért de már képtelen a munkára mert még a házassága elején a baráti kör szeme láttára csalta meg a felesége – hallottam, és magyarázom ezt…
          Ez az ember elképzelhetetlenül torz lett, annyira, hogy az édesanyja életét kell őmellette félteni és ha bárkinek ezt a “mentséglevelet” elmondanám nem is hinné mert elképzelhetetlen, hogy valaha “normális” volt 🙁 és bármilyen normális paraméterek vonatkoztak rá.

        17. Gyülöletes és undorito ez a mai noi feminism.
          (John MacArthur, egyébként a kedvenc pastorom itt, CA-ban van a Church-e, rendszeresen hallgatom a radioeloadasait.):)

        18. Jo kis video, Adrian.
          Veletlenul megint a “Nap Rend”, es a hatterhatalom… 😀

    2. Kedves Ida
      Kol.3:17 Akármit tesztek ,szóval vagy tettel,mindent az Úr Jézus nevében tegyetek,és általa adjatok szüntelenül hálát Istennek,az Atyának.
      Most akkor menjünk tüntetni a női jogokért a Jézus nevében?És szóljunk azoknak is ,akiket a feleségük rendszeresen ver!Mert ilyenek is vannak!

      Írod-Egy percre se volt kérdéses, hogy mi van egy keresztény családban,-
      Szerinted mindenki tisztában van ezekkel a dolgokkal?

      Írod-És én nem vagyok olyan önző, hogy kizárólag magammal foglalkozzak.-
      Ez nagy öröm ,csak azok a dolgok másoknak lettek odaírva,ha nem haragszol!

      Neked ,ez nem tetszik,másoknak meg az ajtócsapkodós kirohanás.

      1. Kedves KÓBOR BARI!

        Igazából egy szavadat se értem, hogy mit, miért írtál, de ezt feltudom dolgozni. Hogy a hozzászólásokban mi , miért volt írva, ezt akkor most már értem. Én azt gondoltam, hogy az eredeti témáról van a beszélgetés, ami úgy tűnt, hogy nem volt mindenkinek érthető, hogy mi is volt pontosan a probléma, és hogy ezért születtek olyan válaszok, amikről nem volt említés se, hogy azok esetleg kérdésesek lehetnek! Köszönöm, hogy pontosítottad, hogy erről szó sem volt, csak hozzászólások voltak, csak úgy szabadon.

        “Most akkor menjünk tüntetni a női jogokért a Jézus nevében?És szóljunk azoknak is ,akiket a feleségük rendszeresen ver!Mert ilyenek is vannak!”

        Hát én nem invitáltalak se téged, se mást, és nem is volt ilyen ötletem. Én csak az emancipációval kapcsolatosan tettem megjegyzéseket, hogy annak azért meg volt az oka. Mint látom ezt azért nem igazán értetted meg, de, természetesen, te azt tedd, amit jónak látsz…!

        “Írod-Egy percre se volt kérdéses, hogy mi van egy keresztény családban,-
        Szerinted mindenki tisztában van ezekkel a dolgokkal?”

        Nem tudom, de mivel nem ez volt a téma, ezért nem is gondoltam rá, hogy ezt ki kellene fejteni.

        “Írod-És én nem vagyok olyan önző, hogy kizárólag magammal foglalkozzak.-
        Ez nagy öröm ,csak azok a dolgok másoknak lettek odaírva,ha nem haragszol!”

        Nem haragszom, csak mint mondtam nem tudtam! Én azt gondoltam, hogy a témához kapcsolódóan hangzottak el a reagálások. Legalábbis én úgy szoktam tenni, ezért gondoltam ezt, hogy esetleg mások is. 🙁

        “Neked ,ez nem tetszik,másoknak meg az ajtócsapkodós kirohanás.”

        Mármint milyen ajtócsapkodós kirohanásra gondolsz?! Esetleg arra érted, hogy nekünk nagyon el kellene ítélnünk azt, hogy egy nő nem annyira akarja magát pl folyamatosan megveretni…?! Vagy, valami ilyesmi?… nem értelek!

        1. Ja! Értem már! Az az “ajtócsapkodós kirohanás”, hogy pontosítottam a témát! Azt gondolván, hogy mindenki arról beszél, amiről mi lent…! nc!

        2. De az is lehet, hogy ők se értették! Legalábbis úgy néz ki, hogy rajtad kívül senki nem reklamált….!

        3. Kedves KÓBOR BARI!

          Szerintem az is elég lesz, ha jelzed, hogy nem a témába vágó a hozzászólásod! Akkor már én is megfogom érteni…! 🙂

        4. Drága Ida

          Imádok vitázni,de most földkörüli útra kell mennem biciklivel,ezért előfordulhat ,hogy egy darabig nem tudok válaszolni!
          Megértésedet köszönöm,mire visszajövök ,már újra rendeben lesz minden!
          Isten áldjon

    1. Kedves TbAttila
      Köszönöm a dicséreted ,és egyuttal átengedem Jézusnak aki által mindenki megismerheti az egy igaz Istent,én is így ismertem meg amit ide írtam.
      Dicsőség Istennek minden igazságáért és szretetéért!

  15. Sziasztok. Nagyon parázs kis vita alakult ki, ami szerintem nagyon jó. Én még nem kommenteztem, de nem tudok elmenni innen, hogy pár gondolatot ne írnák le. Valaki írta, hogy mivel a nő teremtetett másodiknak, így “logikus”, hogy a férfi viselje a kalapot, vagy valami hasonló. Szerintem ebben nincs semmi logika. Ha valaki Istent logikusan megértheti akkor az szintén isten. A férfi azért a teremtés koronája, mert Isten így akarta, és ezt rendelte el. Akkor is ha ez sokaknak nem tetszik. Az én családomban, én a férfi vagyok a család feje, én is főzők, mosok és takarítok a sokszor 13 óra meló után, és mindent megteszek ami tőlem telik, hogy meggyőzzem a feleségem egyes problémás megoldásokban, de vannak esetek, amikor nem jutunk ugyanarra a véleményre és a döntést meg kell hozni. Akkor pedig úgy lesz ahogyan én akarom. Van, hogy olyan sulyú dolog, hogy hagyom, hogy a feleségem akarata érvényesüljön, de van amikor nem. A felelősség mindig a FÉRFIÉ!!! A férfi lesz számonkérve és nem a nő. Akkor is ha a nő viseli otthon a kalapot. Lehet ezzel egyetérteni vagy sem, de így van/lesz. A bibliában sok tanítás van a házastársak szerepéről, ami jó mindkettőnek. Mert úgy vagyunk megteremtve, hogy mindkét fél akkor tud kiteljesedni, és lesz kiegyensúlyozott, ha betölti az Isten reá ruházott szerepét.ekkor áldás száll az életére, akkor is ha nem keresztyén. A követendő példa JÉZUS. Ő tudott szelíd meg kemény is lenni. Mindig a másik embert tartotta szem előtt és neki kedvezett. Csak az imádság idejére volt “önző”, hogy csak magával foglalkozott. Nagyon sok házasság azért nem működik, mert nem jutnak érvényre az isteni rendelkezések vagy rosszul élünk vele. Nem a másikra kell mutogatni, a másik fejéhez verni az igét, hanem kötelező érvényünek tekinteni önnmagunkra nézve ami reánk vonatkozik. Akkor is, ha a másik fél, akár férfi akár nő, nem teszi ugyanazt. Ugyanis mindenki magáról fog számot adni, elsősorban. Hallottam egy asszonyról, aki miután megismerte Jézust, és átadta neki az életét elkezdett úgy élni, ahogyan Isten tanít erről a bibliában. Iszákos férje volt és napi szinten megverte. De a nő elhatározta, hogy szeretni fogja. Igyekezett MINDENBEN a kedvében járni. A férfi eleinte élvezte és kihasználta. Aztán kezdte zavarni és megverte miatta. De mikor látta, hogy a felesége így is szereti és ragaszkodik hozzá, érdekelte, kereste és meg is találta azt a Jézust, aki a feleségével ezt tett, és ő is keresztyénné lett. Ezt a torténetet ő maga mondta el. Két évig tartott ez az állapot. Nem kevés idő. Az igének engedelmeskedni MINDIG áldást von maga után és életeket ment az órök kárhozatból.

    Valaki azt írta, hogy Isten bosszuálló és hogy kétféle mércét alkalmaz. Azt kell, hogy mondjam, hogy igaza van. A mi szemszögünkből nézve így igaz. De kérdem én: Igazságos az, hogy Jézus helyettünk halt meg a kereszten? Pedig Isten titka és igazsága ebben rejlik. A világot, benne az embert is Isten teremtette. Ki vagy te ember, hogy megkérdőjelezd a Felséges Isten döntéseit? Hol voltál te ember, amikor Isten megteremtett mindent és megalkotott téged. Ki adott neki tanácsot?
    Az, hogy mi igazságos és mi nem azt Isten döntötte el még a világ teremtése előtt. A mi igyazságérzetünk sokszor nem egyezik az Istenével. Ez legtöbb esetben azért van, mert nem vagyunk vele olyan szoros közösségben, hogy meglássuk az Ő szempontját is, vagy hogy megértsük Őt. Amit eddig Isten nekünk embereknek kijelentett az úgy lett és lesz is. Akkor is, ha nem hiszünk vagy nem fogadjuk el. Istennel nem kell mindenben egyetérteni, attól még úgy lesz minden. Isten azt tesz amit csak akar. És tudjuk az igéből, hogy jót akar. De aki ellene áll, annak nem lesz jó. Ez van.
    Jó lenne a bibliát nemcsak olvasni, hanem elhinni is amit ír sőt hozzá igazítani az életünket, megcselekedni ami ránk vonatkozik. KERÜL AMIBE KERÜL!!! Akkor nagyon sok kérdésünkre választ kapnánk, sőt nem is lenne kérdés.
    Áldjon meg bennünket Isten hittel és engedelmességgel.

    1. Kedves TBATTILA,
      Nagyon tetszett a hozzászólásod, jó volt elolvasni. Remélem máskor is leírod majd véleményed, ha az időd engedi.
      Isten hozott közénk.

      1. Attilanak ez a (fél) mondata is tetszett neked Adrian?: “Az én családomban, én a férfi vagyok a család feje, én is főzők, mosok és takarítok a sokszor 13 óra meló után, és mindent megteszek ami tőlem telik, hogy meggyőzzem a feleségem egyes problémás megoldásokban… ”
        Ezalatt mit csinal a feleség?

        1. Sharky .

          Ez így “nem ér a nevem” : Megint jó kedvre derítettél ; Kéretik egy őszinte válasz – Saját tapasztalat is van / volt a ‘kinyilatkoztatásban’ ?

        2. Feleseg (egy darab!) es harom gyermek mellett rengeteg tapasztalatom van, kerdezhettek barmit. 😀
          A fenti viszont csak vicc volt. 😀

        3. Köszönet a jelzésért : Én is viccnek értékeltem ; Az egyéni / családi tapasztalat fontos, és az esetek / döntések többségében mérvadó is – Az ‘egy darab’ feleségről ítélve, akkor te ebben is monoteista vagy .

        4. Ria,
          Már nem is tudom,…lehet elfelejtettem mondani, hogy a világ mára a feje tetejére állt….., nem véletlenül. De most jut eszembe, azért mégis mondtam valami olyasmit, hogy a férjek elveszítették tekintélyüket, az istenadta szerepüket. Van ennél lejjebb? Szerintem van, csak bírjuk kivárni a végét.

          Ui. Én is szoktam porszívózni, felmosni, mosott ruhákat kiteregetni, füvet vágni, stb, de csak azért mert többé már nem kell halásznom, vadásznom, méhészkednem, állatokat nevelnem és mert valahogy nekem is le kell vezetnem a fölösleges energiáimat. Ügyesen kivágtam magamat nem? 😉

        5. Lehet elfelejtetted mondani Adrian? Nagyot hibaztal ezzel, ui. én egy masik bolygon élek, nem ott ahol te, igy mit sem tudok arrol, hogy sok civilizacio törmeléke és romja hever szanaszét a földi vilagban, tanujeleként annak, hogy az ember Isten nélkül képtelen egy tartos és békés vilagrendet felépiteni. 🙂
          Szerintem is van lejjebb, és ez a lejjebb, a masodik 3,5 évben fog majd teljes egészében megmutatkozni.
          Ha pedig te ugy érzed, hogy a fölös energiadat a haztartasi munkaba valo besegités altal tudod levezetni legfoképp, akkor tegyél ugy, haszontalan tevékenységgé biztos nem valik. 🙂
          A férjek visszatudnák szerezni a tekintélyüket, amint a férj szamara rendelt isteni parancsolatoknak vetnék ala magukat, Aki ehhez a bölcsességet is személyvalogatas nélkül megadja.
          Az “isteni rend” a tekintély és az egymas iranti felelosség rendje. A Biblia ezt az 1Kor 11:3-ban fejezi ki. Isten ugy rendezte be a csaladot, hogy abban mindig van egy “fő” és minden csaladtag ennek a főnek a tekintélye alatt él, akit szamara Isten jelölt ki. A férfi Kriszus tekintélye alatt él. A csaladja vezetéséért és a rola valo gondoskodasért Őneki felelos. Az asszony a férje tekintélye alatt él és neki felelos a háztartás vezetésének és a gyermekek gondozasanak modjáért és ebbeni magatartásáért. A gyermekek mindkét szülojük tekintélye alatt élnek, a gyermekek feletti tekintély azonban lényegileg a férfié.
          Isten rendje a hazaspárok szamara sehol sincs érthetobben és egyszerubben kifejtve, mint amit a Biblia legelso kijelentése ad meg a férfi és no kapcsolatara: “Annakokáért elhagyja a férfiu az o atyjat és anyjat, és ragaszkodik az o feleségéhez: és lesznek ketten egy testté”. A hazastarshoz “ragaszkodas” felöleli a férj és feleség kapcsolatanak minden vonatkozását.
          A hazassag boldogságának alapfeltétele a kölcsönös tisztelet, valamint az Isten altal mindegyik fél szamara megszabott magatartas helyes megértése. Hazastarsat tisztelni azt jelenti, hogy többnek tekintjük, egy személynél, – olyan valakinek, akit Isten jelölt ki egy szent poziciora, hiszen ez a pozicio a legfobb Méltoságtol szarmazik.
          A feleség férje alá rendeltsége nem az o leuralasat jelenti, hanem oltalmat, ami a szellemi lelki és fizikai oltalmat is magaban foglalja. A férj az oltalmazoja feleségének “a lathatatlan vilag fejedelmei és hatalmasságai” ellen is (Ef 6:12). Errol beszél Pál az 1Kor 11:10-ben: “Ezért kell az asszonynak hatalmi jelt viselni a fején az angyalok miatt. Ezzel Pál azt állapitja meg, hogy az az asszony akit férje tekintélye nem véd, ki van szolgaltatva a természetfeletti gonosz hatalmak befolyasanak. Az asszonyok az ilyen támadasoknal könnyebben sebezhetok, hamarabb becsaphatok. Abban van védelmük, ha magukat a férjük tekintélye alá helyezik.
          Isten terve az, hogy a férj, ott alljon a felesége és a vilag között, megakadalyozva igy sok fizikai lelki szellemi megterhelést.
          Ha a férj megfut e szerepe elol, vagy pedig azt az asszony ragadja magahoz, ezt megszenvedi mind a csalad, mind a tarsadalom.

          Most mar csak azt aruld el nekem Adrian, hogy hogyan merészelted megszüntetni a Yahoo-dat az én tudtom nélkül? :))
          [ Jo persze mondtad régebben, hogy sok szemetet kaptal azon, ezért még nekem is ajanlottad, hogy save-eljek le arrol minden addigit, és valtsak én is. Na de akkor is… 🙂 ]

        6. Na jolvan, Adrian!
          Ne fenyezd magad.
          Mosogatni, felmosni en is szoktam, sot! meg a szemetet is kiviszem. Fuvet is nyirtam mar.
          Csak a vasalas es a teregetes utalatosak az en szemeim elott!!! 😀 😀 😀

        7. Kedves Ria!
          Csak azt akartam ezzel mondani, hogy nálunk megoszlik a családi teher, mivel olyan berendezkedésű a mai társadalom, hogy egy fizetésből nem leheteltartani a családod. Ezért a több évezredes modell nem alkalmazható manapság, és meg kell osztani az otthoni munkát, miután mind a falaség és mind a férj dolgoznak. Így igazságos. Hidd el, a feleségem is kiveszi ebben a részét, nem én csinálok mindent. De nem is ő, ahogyan ezt valaki beállította, hogy a férj csak kiszolgáltatja magát. De ettől még az Isten által felállított családi modell működik. És áldás van rajta.

        8. Okay Attila, de errol nem szoltal egy szot sem az elozo kommentedben, igy nem volt vilagos szamunkra, hogy addig, amig te “halalra” dolgozod magad, addig a feleséged miben tevékenykedik.

        9. Kinek kinek mit ad az Ur!

          En a magam reszerol mar lassan 10 eve ugy vagyok, hogy direkt nem engedem a felesegemet dolgozni. Holott tobbszor is lett volna ra alkalom.
          Lehet, hogy en vagyok maradi, de a magam reszerol ragaszkodom ahhoz, hogy a csaladot a ferfinek kell eltartani. A nonek pedig a haztartast vezetni, es a gyerekeket rendezni. (Ez is teljes embert kivan egyebkent).
          Soha sem a bevetelek es a penz oldalarol kozelitettem meg ezt, hanem elvi oldalrol. Voltak jobb napjaink mint a mai idokben, es voltak igen nehez idoszakaink is. De ebben a felallasban mindig osszetartott es egyuttmaradt a csalad, barmi tortent is. Nalunk ez csak erositette a koteleket.
          Es erdekes modon a mai napig nem haltunk ehen. 😀

          En tudatosan nem foglalkozom azzal, hogy a jelenlegi vilagi berendezkedes hogyan kenyszerit ra arra, hogy ket kereso kell a csaladban. Engem ne kenyszeritsen ra! Ignoralom!
          Es egeszen jol elvagyunk nelkule. Mindig nyilt ajto. Mindig volt kiut a legnehezebb helyzetekbol is. Aztan meg nehezebbek jottek. Sokszor lehetetlennek tunoek is. Onnan is volt kiut.
          “Aki ker, az kap. Aki keres, az talal. Es a zorgetonek ajto nyittatik!”

    2. Kedves TBAttila!
      A férj-feleség kérdését én is így látom alapvetően, ahogy te. Hozzátenném, hogy szerintem igazából könnyebb a nőnek, ha a döntés súlya nem rá nehezedik. Ideális keresztyén házasságban ez így is működik, hogy a férfi felelősségteljesen hoz döntéseket, az Úrral megbeszélve, a család (és nem elsősorban a saját) érdekeit tartva szem előtt. Én személy szerint azért szoktam imádkozni, hogy az Úr vezesse a férjemet, adjon neki bölcsességet a döntéshozatalokban, és elfogadom a döntéseit az Úr vezetéseként. De ez nálunk úgy működik, hogy megkérdez engem, mérlegeli a dolgokat, és utána dönt. És azt tapasztalom, hogy egyáltalán nem önző érdekek vezérlik, hanem sokszor úgy dönt, hogy neki nagy lemondással jár, hogy nekem jó legyen. És így nekem könnyű, mert tapasztalom, hogy szeret, és szeretetből hozza a döntéseket. Viszont szerintem más a helyzet, ha nem Krisztus a központ a házasságban, ha az egyik fél pl. hitetlen. Persze, az Ige írja, hogy a hívő feleség (a magaviseletével) megmentheti a férjet (én is ismerek ilyen mai történeteket erről), viszont ez nem egy sablon, hogy akkor a hívő feleség mindenben engedjen a férjnek. Hiszen látunk arra is példát az igében, hogy még a hívő férjnek sem kell mindenben engedni (lásd Ananiás és Safira esete). Ha a férj döntése egyértelmű pusztulást/rombolást von maga után, a nőnek nem kell ezt hagynia (lásd Nábál és Abigail). Szóval az igei útmutatás, irányvonal adott, de sajnos a bűnös emberi természet miatt a házasságban ez nem mindig valósulhat meg, hiszen csak akkor működik, ha mindkét fél magáénak érzi. Ahogy Jézus is mondta, a válás nem Isten akarata (sőt, Isten gyűlöli a válást), de az ember keményszívűsége miatt ez olykor elkerülhetetlen, még hívőknél is.

      1. Kedves Xénia!
        Nagyon jól írtad le a véleményed. Nálunk is így van, de nem akartam bőven kifejteni, csak a lényeget, mert így is hosszúra sikeredett. A példa, amit írtam az sem átlagos. Inkább a lelkületet akartam bemutatni. Sokszor máskánt történik, de a szív hozzáállásának ilyennek kell lennie. A Krisztus követés áldozattal, fáradsággal, stb. jár, de Isten megadja az erőt is hozzá. De ahhoz nekünk kell elöszőr lépni. Tudom, hogy ezt könnyű mondani, de nem én találtam ki. Mindenkinek megvan a maga keresztje, de azt a keresztet hordozni kell, naponta. Kinek ez, kinek az. Természetesen emberek vagyunk, annak minden erősségével és gyengeségével együtt. De törekednünk kell a tökéletességre, mégha ebben a földi életben nem is érjük el. Sajnos hívők is válnak el, de mindig szem előtt kell tartani azt az igazságot, hogy nem helyes, sőt, természetellenes. Mert, hogy a világban ez van tudomásul veszem, de akik ismerik az Isten akaratát és ezt teszik az nincs rendben. De még erre is van bocsánat, csak nehogy ürügy legyen a bűnre. Akik Istent szeretik, MINDEN a javukra van! MINDEN! Vagy elhisszük, vagy nem. A mi ismeretünk korlátozott. Isten viszont mindenható.
        Köszi a hozzászólást

    3. Miután többször elolvastam,én is egyet értek a te írásoddal,és örülök,hogy sokkal szebben fogalmazol mint én.Ez is egy ajándék!
      Esetleg a kettős mércét,ha kifejtenéd,mert én ezt a két útnak gondolom.

      Téged is áldjon Isten ,meg minden Őt keresőt,végül az ellenségeinket is.

      1. Kedves Kóbor Bari!
        A Róma 9,18-ra gondolok elsősorban. Isten azt tesz amit csak akar. Van akinek sokat megbocsát, pl. Dávid népszámlálása, amikor 70 000 ember meghalt, másoknak, máskor egy kevésért is büntet. Pl. Uriás amikor megfogta a frigyládát nehogy leessen a szekérről, vagy Anániás és Szafira, stb. Isten nem egyenlő mércével mér, mégis igazságos. Manassének megbocsátja a gyermekáldozatot, Saulnak nem bocsát meg. Jákobot szerette Ézsaut gyűlölte amikor még az anyjuk méhében voltak és nem tettek sem jót sem rosszat, és hosszú még a sor. Isten SZUVERÉN ÚR. Ezt el kell fogadni, és nehéz megérteni. Más a mi mércénk, és más Istené. Mi humánusak vagyunk, Isten nem. Nem mi vagyunk a középpontban hanem Isten. Ez a gyökere sok bajnak, hogy ezt sokan nem így gondolják. Főleg a felvilágosult ember nem. Pedig ha ezt elfogadjuk, sokkal könnyebb lenne sokminden.

        1. Kedves TbAttila
          Igen, ez így nagyon igaz!
          Ezt emberi jogi logikával,nem lehet megmagyarázni,ez van a szeretete által!
          Az igaz útra vágyóknak ,mindent megbocsájt,a büszke öntelteknek felrója,amit elkövettek!
          És eközben az igazak sem dicsekedhetnek,csak Istenük ismeretével.

  16. Azon érdemes inkább gondolkodni,hogy aki Krisztusnak veti magát alá,az az isteniszeretetnek veti alá magát,és ennek kell látszani az egész életén,a csládjában is meg az egész életvitelében.Ezért mondta Jézus ,az én igám könnyű!És ez az az Isten szerinti bölcsesség,ami a világ szerint bolondság!
    Mert mit mond a világ,akik a Sátáné szerint működnek?El kell nyomni mindenkit a nekik adott hatalom által,hazugsággal jogtalansággal,és egyebekkel,felesleges dolgokért,mégtöb hatalomért,meg egyéb lomért.
    Mi szerintünk meg ez a bolondság!

  17. Kedves Vitázók
    Akit az zavar ,hogy “alá van rendelve”férjének,gondoljon arra,hogy a férje meg Krisztusnak van alárendelve,Krisztus pedig az Atyának,a gyerek pedig a szüleinek.Ez nem azt jelenti ,hogy egy soviniszta rendszer tagjai vagyunk,hanem azt ,hogy az egymás iránti szeretet,jóakarat és tisztelet alapján engedelmeskedünk a felénk rendeltnek (akinek a tanácsa ,úgy gondoljuk többet ér a sajátunknál).Ezért van az ,hogy végül minden szófogadó keresztény az Atya akaratát viszi véghez.Akinek hitetlen házastársa van ,ott előfordulhat,hogy a férje olyan életmódot kíván tőle amit Krisztus nem enged meg az Őt követőknek,ilyenkor is az ige az irányadó,van rá pár szabály.
    A másik problémára pedig,:van akarata Istennek,Jézusnak a szülőnek,a gyereknek, hívőnek-hitetlennek és Sátánnak is! Nyilván minden keresztény,a Jézus, azaz általa az Atya akaratát viszi véghez és nem azért mert annyira fél tőle,hanem azért mert tetszik neki az Atya azáltal ,ahogy Jézustól megismertük,és vágyik az Atyával ,Jézussal ,az összes őt követővel találkozni,és együtt élni azon a helyen,amit Isten az Őt követőknek megígért.Mert mondjuk a Sátán ígérete az nem nagyon tetszik neki(nekem sem),és ezt jól meglehet ismerni itt ,ahol most vagyunk!
    Aztán ,ha valaki jobban szereti a saját gyerekét mint Krisztust,akkor alkalmazza az életében a gyereke útmutatásait aztán meglátja ,hogy mire megy vele!
    Mert mindenki annak a szolgája ,akinek az akaratát végrehajtja,hát jószerencsét neki!Péld.22:15

    1. ITT NEM AZ EGYSZERŰ női alárendeltségről van szó ,hanem az isteni rendszerről ,amely abszolut hierarchikus felépitésű ( piramis) és ez nagyon messze áll az igazi szbadaság fogalmától.Ha te elfogadtad Istent ,alárendeltje vagy és neked is lehetnek alárendeltjeid.Tiszta sor 😀
      Én azt az Istent keresem,amelyik egyenlő partnerként kezel 😀

      1. Kedves SZTRUGACKIJ!

        Azt nem fogod megtalálni! Abból a szempontból egyenlő partnerként kezel, hogy ha egyszer elfogadtad Őt, még akkor is akármikor mondhatsz nemet. De olyan istent nem találsz, aki téged egyenlő partnerként kezelne.
        És ezt jó, ha minél előbb feldolgozod, mert csak ez az élet adatott, hogy ellenállj.
        Mert elvégzett dolog, hogy az emberek egyszer meghalnak, és utána az ítélet….!

        1. Kedves Ida,ne feledd ,hogy egy ateistával beszélsz és az isteni végitélet számomra csak egy űres frázis és ez is csak a te hited szerint.számomra ez nem érv. 😀 A hinduizmus végtelen lehetőséget ad ,hogy jóvátedd hibáidat, és egyre bőlcsebbé válj a reinkarnációid álltal.Nincs pokol és nincs végitélet,hanem addig maradsz a Földön,amig jóvá nem vállsz ,és csak akkor éred el a Nirvanát. Ez sokkal emberségesebb és hatékonyabb módszere világ jobbá tételéhez,ahol a földi létnél lejjebb nincs.
          Egy élet még arra sem elég ,hogy teljesen megismerd közeli rokonaidat ,nemhogy az isteni igazságot és aszerint is élj hogy a mennyországba kerülhess. És ezen a legájtatosabb imaözön sem segithet. 😀
          Csak az vihet előre ha mindent a saját börödön megtapasztalhatsz ,átélsz minden drámát és örömet e világon.

        2. Néha olvass Müller Pétertől is,elsőként ott az alapműve -a Kigyó és Kereszt. 😀

        3. Müller Péter mostani arckifejezése igen elgondolkodtató (vagyis elrémisztő) ugyanis fixen – naponta – szellemmel tartja a kapcsolatot és kínai jóslásokból keres válaszokat.
          “Eredetileg” keresztény – volt !

        4. De az is lehet, hogy ők se értették! Legalábbis úgy néz ki, hogy rajtad kívül senki nem reklamált….!

        5. Ez a válasz, itt fent KÓBOR BARINAK ment, csak nem tudom, hogy hogyan került ide.

        6. Kedves SZTRUGACKIJ!

          Nem felejtettem el! Különben nem írtam volna! Arról pedig már írtam, hogy az, hogy mik közül válogatunk, vagy mit választunk, az egy dolog! Viszont csak az igazság az, ami számít! Ez nem egy áruház, ahol kiválaszthatjuk magunknak a szimpatikus “vallást”, és ha azt visszük haza, akkor az is lesz az igazság. Lehet, hogy így gondoljuk, amíg a földi életünk tart, de utána már szembesülnünk kell a valódi igazsággal. És, miután itt is megtehetnénk azt, hogy az igazságot kiderítjük ( ha lehetőségünk volt rá) , és mégse tettük meg, akkor sajnos már nem lehet kicserélni az “árút”!

        7. “SZTRUGACKIJ”

          Ateistaként miért hozakodsz elő *itt* a Buddhizmussal ? : Mint “esetleg” jobban elfogadható ( vagy tetsző ? ) alternatívával ; Tudod a szoknyások azt gondolják, hogy őszinte az érdeklődésed a kereszténység irányában, ami a fentiek szerint számodra “üres frázis” – Ők már csak ilyenek a lelki alkatuknál fogva, és szeretik a tündérmeséket { A korábbiakban már jeleztem, hogy eltévedtél, mert ez nem az a közösség ahol az ilyen-olyan izmusokat ütköztetik – Mindenesetre egy jelzésedbe kerül és számtalan ateista / buddhista oldal linkjével tudunk ellátni }

        8. Ha esetleg mégis komolyan gondolod, hogy “lemászol a darwini fáról”, akkor annyi segítség adható, miszerint a buddhistáknál sem ‘üres frázis’, hanem *negatív ítélet* a lélekvándorlás – És a leendő döntést / választást megnehezítheti, hogy egyes irányzatok szerint vándorolnak fűbe-fába is { Persze mielőtt választanál, azért racionálisan / tudományosan gondold át a népszaporodás ( mindenki külön egyéniség volt / van / lesz ) és a vándorlás fogalmát .

        9. Kedves SERAF!

          “Tudod a szoknyások azt gondolják, hogy őszinte az érdeklődésed a kereszténység irányában”

          Nem gondoljuk azt! SZTRUGACKIJ egy pillanatig se titkolta, hogy mi a véleménye a kereszténységről! Mi csak válaszolunk a kérdéseire, mert nem gondolom/juk(?) azt, hogy nekünk kellene átirányítanunk egy másik oldalra…! Főleg, hogy látom te is tudsz neki adni információkat a szabadon “választható vallásokról”…!

      2. Strugackij,hát mi az igazi szabadság?
        Írod–Én azt az Istent keresem,amelyik egyenlő partnerként kezel –Csak keresd!
        Az egyik ,a Teremtő,akit az Őt keresők megtalálnak!

        A másik meg az e-világ rövid életű Ura,akit keresni sem kell !Aki elveszi az övéinek a maradék eszét is!2Kor.4:4

      3. “Én azt az Istent keresem,amelyik egyenlő partnerként keze”l
        Van olyan is. New Age-nek nevezik.

        1. New Age?Azt mondják ott a Góré a hazugság atyja!
          Hogy lehet annak hinni?még a végén becsap valakit!

      4. Ezek a jelszavak, a “szabadság, egyenlőség, testvériség” jól belevájták magukat az emberek lelkébe, tényleg jó jelszavak: meg lehet nézni mit eredményeztek igen hamar? Ölték egymást (a francia forradalomra, jakobinusokra gondolok).
        CSAK egyenlő partner legyen az Isten ?! Az Úr Isten ennél SOKKAL többet tett az emberért. Alá- alázta magát: “én az Úr és a mester megmostam lábaitokat, példát adva, hogy ti is mossátok egymás lábát”: az isteni rend az, hogy aki vezető akar lenni, legyen a többi szolgája. (Nézd csak meg a családban, a picike körül forog minden, ahogy érkezik egy kisbaba!) Az Úr Jézus az élete odaadásával példát adott – vajon nem azokat tisztelik és ünneplik az emberek (aradi tizenhárom, forradalom hősei) akik odaadták életüket másokért ? Kikről tanítanak az iskolákban ? az árulókról hogy példa legyen a gyerekek előtt?
        A szabadság pedig … Henri Bouladnak, a nemzetközi karitász egyik vezetőjének van egy könyve: “Használd szabadságodat” melyben kifejti, hogy alapvetően fontos az ember szabadsága. Legalább száz oldal, röviden írom a lényeget.
        Talán ismertek olyan embereket, akiknek ANNYIRA fontos volt a szabadságuk, hogy teljesen LEKÖTÖTTE őket és emiatt egy cseppet sem voltak szabadok!
        Az életünk során választunk. És akkor, amikor szabadon választunk, el is köteleződünk hiszen a mi választásunk volt, igaz?! Akkor VALÓSUL MEG a szabadságunk, hihetetlen, de így van.
        Ha van egy lány, akit állandóan környékeznek a fiúk, zsonganak körülötte, nem tudja, hogy kihez kösse az életét – már a töprengése sem szabadság – míg, amikor döntött, megszűnnek számára a többiek: végre nem kell “félnie” hogy megint ki legyeskedik, kit kell(ene) tekintetbe venni, stb. Érted ? Ez a paradoxon EGY a keresztény paradoxonok közül. A könyvben sokkal jobban van leírva …

    2. Szerintem az alárendeltség és az egyenlő partnerként való kezelés nem zárja ki magát a házasságban. Ha a szeretet az alap, akkor ez a kérdés nem is jelent gondot. A gond ott van, amikor ez az alá-fölérendeltség a házasságban a főnök-beosztott, vagy durvábban az úr és (rab)szolga viszonynak felel meg. A Bibliából egyértelmű, hogy Isten nem ilyennek tervezte a házasságot, ő egyenrangú feleket teremtett (az oldalbordából, nem a férfi lábujjából teremtette a nőt), akikre eltérő felelősséget bízott. Mint ahogyan Jézus alárendelt, és mégis egyenrangú az Atyával, ugyanilyen egységet akar a házasságban is.
      Olvastam valahol, hogy a zsidó nők meglehetősen nagyobb szabadságot élveztek az ószövetségi időkben a többi néphez viszonyítva. Ezt bizonyítja az Énekek Éneke is, amely a maga nemében egyedülálló – abban a korban, amikor a nőket más társadalmak elnyomták, alacsonyabb rendűnek tekintették, itt ebben a műben egyenrangú partnerként jelenik meg a nő a férfi mellett.

  18. Üdv!
    Mielőtt itt egymásnak esnek páran azért nem ártana valamit tisztázni.
    Mindent az igén átszűrve kell megvizsgálni.
    Tehát mit mond ISTEN igéje a nőről és férfiról?
    Mit mondd a párkapcsolatról ezen belül a házasságról?
    Mindenkinek van bibliája lapozza fel és olvasson utána.
    Akik támadják egymást azok készüljenek fel jobban,akik védekeznek azoknak ott az IGE.
    Jól mondta Thea” süteményes könyvből” idézzen?
    Szép napot!

  19. Csatlakoznék az imakörhöz,mert eljött az ideje. Rohamos léptekben teljesednek be a számunkra előre megírtak. Nem gondoltam volna, hogy ennyire világos lesz /mármint a nagy lépések, mivel a szövevényeket úgysem tudjuk/, a hamisítások évszázada amiben élünk – többek között és még minden más. Nem olvastátok? a pápa-ság elfogadta az egynemű párokat és azt is,h. gyerekeket neveljenek. Nem találom a forrást.S.

    1. A Trans-Pacific Partnerséggel kapcsolatos tárgyalások régóta folynak, a fenti cikk a szerzői jogokról szóló fejezet átdolgozására vonatkozó Wikileaks híren alapul, ami 2014. október 16-án került közzétételre.

  20. Jézus szavai: “Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt; És hogy az embernek ellensége legyen az ő háza népe. Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.”
    (Máté 10.34-37)

    Hát őszintén szólva én jobban szeretem a szüleimet, mint Jézust. Jobban szeretem a gyermekem, mint Jézust. Ez így van rendjén. És te kit szeretsz jobban? Jézust? Akkor mond meg a gyermekednek: “Én nem szeretlek annyira téged, mint Jézust!” – és méltóvá leszel Jézushoz! (jaj bocs, asszem megint kiforgattam a szavakat, félre értelmeztem, kiragadtam a szöveg környezetből, stb…)

    1. ?Miután megtanultam Istent a földi szeretteimnél is jobban szeretni, a földi szeretteimet is jobban fogom szeretni, mint most. Amikor a földi szeretteimet Isten kárára vagy Isten helyett szeretem, egy olyan állapot felé haladok, amelyben a földi szeretteimet egyáltalán nem fogom szeretni. Amikor az első helyre valók az első helyre kerülnek, a második helyre valók felerősödnek, nem pedig gyengülnek.? C.S. Lewis

      1. Kedves Thea ! Árulj el nekem egy nagy titkot ,miért kell a világ összes nyűgjéhez, bajához vallásos idézeteket ,bölcseleteket fűzni.

        1. Örülnék, ha a világ összes bajára tudnék egy idézetet. Amikor valaki már szavakba öntött egy gondolatot, ami segíthet egy kérdés megválaszolásában, miért ne használhatnám?
          Azért is lenézel, ha a matematikában mások által felállított képleteket használok egy egyenlet megoldására?
          Ha pedig Istenről kérdeznek, nem válaszolhatok egy süteményrecepttel.

  21. Üdv!
    Elég egyértelmű a dolog.
    Hiszen tudjuk ,hogy manapság mindenkit igyekeznek bekapcsolni a véráramlatba.
    Most még nagyon sok információhoz hozzáférünk,mint pl.ez a cikk is.
    Érdekes,hogy Thea átlag két naponta tölt fel új cikkeket.
    Nagyon sok információ terheli így az oldal követőit.
    A legtöbb cikket egy szűrőbe tesszük (szűrő az IGE)és azonnal kiderül érdemes e vele foglalkozni.
    Hiszen minden előre megvan írva.Amiket ellenünk terveznek azokon nem tudunk változtatni csak a reakcionk ami segít rajtunk.
    Jézus megmondta csak az történik meg amit a mennyei atya megenged.
    Ezért hát nyugodtan variálhatnak a hátunk mögött,hiszen a végét úgy is tudjuk.
    Szép napot!

    1. Igen, jól megfogalmaztad. Én is így gondolom. A fenti cikk egy pici pont a sok nagy pont között, amiket a Bibliából előre tudunk. Ezért is van, hogy az ilyen jellegű cikkek elég rövidek, hiszen a pont bejelöléséhez ennyi is elég. 🙂

    2. Kedves Gábor
      Annyit azért hozzá tennék,hogy azon,amit ellenünk terveztek,valamelyest változtathatunk,a Sátán romboló munkájának hatását,még ha csekély mértékben is,de tompíthatjuk,csökkenthetjük hűséges imával,személyes hitbeli helytállással,akit lehet,megtéréshez segítve.
      Isten áldjon.

      1. Kedves LEGKISEBB ATYAFI!
        Sok mindent hozzá lehetne tenni a cikkhez és a kommentekhez is.Hiszen ha visszaolvasunk ezen az oldalon,több évre visszamenőleg,láthatjuk milyen gondosan van felépítve minden.Sokszor olyan érzésem van, hogy tudom az egészet és mégsem tehetek ellene semmit.Nekem személy szerint nagyon fontos az ima, és működik is.Mert ugye azt mondta Jézus a tanítványainak és mindenkinek akivel beszélt, hogy.:
        14,13 s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban,
        15,16 Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle.
        16,26 Azon a napon majd a nevemben kértek, s nem mondom azt nektek, hogy kérem értetek az Atyát,
        14,14 bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.
        16,23 Azon a napon már nem kérdeztek tőlem semmit. Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.
        Nekünk tehát nincs is más dolgunk mint hinni és kérni.
        Higgyünk tehát benne és kérjünk tőle de ne elsősorban magunknak, hanem embertársainknak.
        Mentősként dolgozom 21éve. Ha azt mondom elég volt bárki elhiheti.Naponta találkozom olyan emberekkel akiknek nagy szüksége lenne Jézusra.
        Mindig beszélek róla(sajnos nincs sok idő és sokszor nem is alkalmas az idő) de kaptam már pozitív visszajelzéseket olyanoktól akik nagy bajban voltak.
        Találkoztam több megszállt emberrel is.A megdöbbentő az,hogy a pszichiátriák tele vannak ilyenekkel.
        Kitalált diagnózisok, szedált betegek,akiknek esélyük sincs Jézust befogadni, mert olyan tudatállapotban vannak.
        Hogyan is képes egy 40kg nő 3 90kg férfival elbánni?Ha nem kap gyógyszert, a démon ami benne van minden fizikai, szellemi tulajdonságát felerősíti.Gyógyszer beadást követően zombivá válik.
        Miért is írom mindezt?
        Mert ez is egy pont a pontok között.
        Biztosan jócskán vannak itt olyanok akik valamelyik felekezeten belül hűségesen szolgálják Jézust.
        Arra gondoltam,hogy aki úgy érzi segíteni akar egy másik bajban lévő embernek,mert ezen oldal olvasói között szép számmal akadnak ilyenek is,mondjon el egy tanulságos történetet az életéből.Jelöljünk ki egy időpontot amikor egységes imát kezdeményezünk.Nem kell egy helyen lenni,csak mindenkinek egyszerre kell elkezdeni az imát.
        Mert tudjuk mit mondott erről Jézus “ha ketten egyetértenek abban, hogy valamit véghez visznek, megadatik nekik” és “ahol ketten vagy többen az én nevemben összegyűlnek, én ott vagyok közöttük.”
        Mert mindenkinek szüksége van erre az erőre, hogy átjusson azon, amin épp most megy keresztül. Ezért fontos, hogy tartozzon egy kis csoporthoz vagy közösséghez, és meg kell kérnie őket arra, hogy imádkozzanak érte.
        Itt mindannyian egyformán érezzük hatását ezeken a cikkeken keresztül a sátán romboló munkájának.
        Ki az aki bizakodva néz a közelgő eseményekre?
        Ha nem lenne a hitünk,valóban lenne okunk a félelemre.Valljuk be őszintén,hogy igenis félünk.Ha nem is saját magunkért szeretteinkért mindenképpen.
        Hány olyan család van ahol Jézus neve falakat épít a családtagok közé?
        Most kezdődik az az időszak, amikor az embernek saját házanépe lesz a legádázabb ellensége
        ? apák és fiak, anyák és leányok, apósok, anyósok és menyek, vejek fordulnak egymás ellen.
        A tizenéveseknek az okozza majd a legnagyobb gondot, hogy valahogy elviseljék szüleiket,
        akikkel egy fedél alatt kell élniük.
        A szülők gyűlölete már most is gyors ütemben terjed a világban, akár egy járvány. A
        képmutató szülőkkel együtt élni kényszerülő tinédzserek kezdik megutálni felmenőiket. Már
        nem csupán egyfajta ártatlan ellenérzésről van szó, amelyet idővel ?kinőnek? ? valódi gyűlölet
        ez, amelynek következtében a vérrokonok egymás halálos ellenségeivé válnak.
        http://van-remeny.webnode.hu/profeciak/david-wilkerson/a-jovo-legnagyobb-ifjusagi-problemaja/

        Szép napot!

        1. Jó ötlet a közös ima. A klubban létre lehetne hozni egy csoportot és aki szeretne részt venni csatlakozhat hozzá. Ha például heti rendszerességgel tennénk, mindig egy konkrét időpontban, az még jobb lenne. A csoportban pedig közzé lehetne tenni konkrét kéréseket, válaszokat az imára, stb.

        2. Pont azon gondolkoztam én is, amit az utolsó néhány mondatodban fejtettél ki Gábor, az egymás ellen forduló családtagokról, stb-röl,….hogy miként jutottunk el idáig. Arról jutott ez eszembe, hogy minap valaki itt említette a férfi sovinizmust. Sokan nem is fogják fel milyen fontos egy társadalomban, egy családban, hogy megmaradjon a ház urának tekintélye. Hogy az legyen, amit az apa mond és az asszonyoknak ne lehessen folyton beleszólása, hogy ne vitatkozzanak folyton különböző dolgokon a gyerekek előtt(ami persze lehetetlen), mert ilyenkor a gyerekek a széthúzást, a családapa iránti tekintély meg nem adását, az ellene fellázadást látják, azaz a későbbiekben ők is ugyanezt fogják csinálni, amikor majd saját családjuk lesz. Egy egészséges társadalom megtartása szempontjából borzasztóan fontos dolgok ezek, de a felnőtt emberek ezt nem képesek felismerni. Egy tudatos paradigma váltás indítottak el valamikor a XIX. század elején, amikor beindultak az első női egyenjogúságot kifejező mozgalmak. Itt pénzre, szervezésre, társadalmi átszervezésre volt szükség és ezeket valakik ki is fizették, lehetővé is tették. Tudjuk kik, és azt is tudjuk, hogy mind férfiak voltak. Az eredményt pedig mindannyian látjuk. Széthúzó széteső családok milliói, lázadó gyerekek, válások, laza élettársi kapcsolatok, szexuális szabadság, morálisan széteső társadalom. Elnézést kérek a női olvasóktól, senkit sem szeretnék ezzel megbántani, de ez az igazság, ezért tartunk itt jelenleg. Ez persze nem az ő hibájuk, mivel ők is csak áldozatok ebben a történetben.
          Könyvet lehetne írni erről a kérdésről, ez nem vitás, de én egy ezzel foglalkozó jó kis cikkel is beérném.

        3. Udv Adrian!

          Akkor ezt ajanlom neked:

          http://www.aggressivechristianity.net/

          Jobban mondva azt a nehany gondolatot, amit – ha kicsit lejjebb gorgetsz majd az oldalon- a “CHANGED GODS, CHANGED DIRECTIONS” alatt ir General Green.
          A 60-as evektol kezdodo ellenkultura. Erdemes elolvasni a tapasztalatait.

        4. Adrian, a nő nem a férfi szexuális rabszolgája,mérhetetlen egócentrikusságának lábtörlője,cselédje , dühének boxzsákja( ezt takarja a feleség kifejezés a legtöbb minoteista vallásban ) hanem egy vele egyenrangú lény,mi több, sokkal empatikusabb.A nő tud férfi nélkül boldog lenni de a férfi nő nélkül élőhallott.Kivéve a buzikat. Ezért terjed a buzikultusz mert a nő nem hajlandó tovább elviselni azt a megaláztatást ,amit a himsovinista frigy intézménye igér,inkább elválik és egyedül él,vagy női társat keres magának.
          A férfi csak fizikailag erősebb egy nőnél és a vak harciasságban ,de álltalában nem tud ésszerű és helyes döntéseket hozni az életben ,ha nem fegyverekről,fociról,és egójának bizonygatásáról volna szó.
          Ezzel a hozzászólásoddal is -te mint férfi – csak azt bizonyitottad,hogy mekkorra mérettel rendelkezel …
          😀

        5. SZTRUGACKIJ,
          Azért valahogy az mégsem csak a véletlennek köszönhető, hogy a világ minden táján a férfiak viselik a papucsot nem de? Láti, láti…megint a Bibliában leírtaknál kötünk ki. A férfi teremtett elsőnek és csak másodiknak a nőt. Volt benne logika hidd el. Ettől volt mindenki számára egyértelmű, hogy ki is lesz a főnök a későbbiekben.
          Ha olyan okosak a nők mint ahogyan mondod, akkor ennyi évezreden keresztül vajon miért nem sikerült még mindig a férfiak főlé kerekedniük?
          Azt mondod, többet ésszel mint erővel? Szerintem is.
          De ha így jobban tetszik, azt illette meg a főnöki status, aki eltudta kergetni az oroszlánt és aki képes volt eltartani a családját.
          Tudtad, hogy a női emancipáció is az őrdögtől való? 😀

        6. Adrian! Te tudod, hogy miért kellett a nőnek harcolni az emberszámba vevésért?!

          Nézz el közel-keletre, keletre, délre és nyugatra, és még jó pár helyre! Kb olyan viszonyok voltak mindenütt….! ( Persze, lehet, hogy neked az ideális állapot lenne…!) Azért nem nagyon látok én itthon se sok “papucs” férjet! Nálunk még azokat is annak veszik, akik csak szeretik a feleségüket ( még ha nem is annyira, mint az Úr az egyházat…!, és egyszer egyszer elmosogatnak, míg az asszony főz, vagy mos, vagy vasal…, vagy más…!)
          Ahogyan egy férfi prédikátor mondta : a férfiak szeretik előkapni azokat az igeverseket, amely arról szól, hogy egy asszonynak mi a “dolga” velük szemben, de azért az ujjukat se mozdítják meg, hogy ők is megtegyék azokat a kötelességeiket, amelyeket nekik kellene, amit Isten rájuk bízott…!

        7. Kedves Ida
          Honnan van benned ez a mélységes megbántottság a férfiakkal szemben?
          Ha volt férfi,aki vétett ellened,és fájdalmat okozott neked,mi az akadálya annak,hogy tiszta szívből megbocsáss neki,és önzetlenül,Krisztusi lelkülettel tudd szeretni őt?
          Ha sok férfi nem úgy cselekszik,ahogyan Isten szeretné azt velük kapcsolatban,változtathat ez az Istennek ezzel,a férfi-nő viszonnyal összefüggő jó tervén, akaratán, teremtési rendjén?
          Te sosem szoktál/elfogultan/ olyan igehelyekre hivatkozni,amelyek női “jogaidat”tartalmazzák?
          A szeretet mégsem fedez el sok bűnt?

        8. Adrien
          “” A férfi teremtett elsőnek és csak másodiknak a nőt. Volt benne logika hidd el. Ettől volt mindenki számára egyértelmű, hogy ki is lesz a főnök a későbbiekben.””

          Persz ,hogy volt benne logika,gonosz logika.
          Társadalmi szinten ebből fakadt a kereszténység diszkriminációra épült hóditó és gyarmatósitó doktrinája Ha lenézhetjük saját fajtársunkat ,mert nő, akkor simán lenézhetjük és emberszámba sem kell vennünk ,mert fekete,mert rézborű,mert sárga,mert más istenben hísz,stb…Übermenshen filozofia ,Hitler is ezt hirdette magáról és a német népről,természetesen a zsidóktól átvéve a doktrinát ,melyek a biblia szerint hirdették magukat ,mint kiválasztott nép,amely a többi felett áll .
          Aki azt hiszi magáról hogy fontosabb és bármiben is felette áll egy másik értelmes élőlénynél,tulajdonképpen sokkal alacsonyabrendűbb nála ,pontosan azért mert nem rendelkezik kellő bölcsességgel ahoz,hogy ezt felfogja és megértse. 😀
          Hogy nem engedték a férfiak a nőket vezető szerephez -ez is a sátáni terv része-mert ha nők irányitanának nem lennének sem háborúk ,sem éhinséget -pontosan a nagyon magas szintű empátiájuk miatt . 😀
          Egy nő sokkal keményebben helyt áll fizikailag is ,mint egy férfi a gyengébb fizikai jellemzői ellenére is.
          Munkába megy ,ahol ledolgozza a nyolc órát ,utánna otthon gyereket nevel,főz,mos ,takarit és férjét is ki kell elégitenie,netán eltűrni néhány verést ha nincs kedve a dologhoz.
          A férfi ledolgozza a nolc órát,hazamegy ,beveri magát a fotelbe és várja ,hogy az asszonny -a házirobot -a kényére kedvére járjon,mikozben megcsalja fűvel fával , a feleség mindent tud,de elválni nem mer mert a Teremtés Koronája szétveri a fejét és a gyerekkel terrorizálja az isteni jog szerint .

          Ebből az következik,hogy Isten bosszúálló, a legaljasabb módszerekkel áll bosszút minden nőn ezerizinglenin is ,csak azért mert elöször ök ettek a tudás almájából.Hogy utánna a férfi is evett,az már nem számit.
          Kettős mérce.

        9. Lányok lányok, nem értitek a lényeget.
          Még egyszer nagyon leegyszerűsítve, aztán befejeztem, mert limitált gondolkozású büszke néppel fölösleges vitatkoznom.
          1. Szabad akarattal rendelkező emberek vagyunk, akik mind élni szeretnénk, ha csak lehet békében.
          2. A sikeres, békés és főleg a szabad akaratú együttéléshez pedig rendre van szükség. Eddig bírtok követni?
          3. A jó rend megköveteli, hogy a legkisebb közösségben is, ami a család, legyen egy valaki akik osztja a lapokat. Erre azért van szükség, hogy a sikeres és békés együttéléshez egyként, rend-esen cselekedjenek. A nem egyként, a nem rend szerinti cselekvést pedig mindennek lehet nevezni, csak sikeresnek, békésnek és rend-esnek nem.

          Ida,
          “a férfiak szeretik előkapni azokat az igeverseket, amely arról szól, hogy egy asszonynak mi a ?dolga? velük szemben, de azért az ujjukat se mozdítják meg, hogy ők is megtegyék azokat a kötelességeiket, amelyeket nekik kellene, amit Isten rájuk bízott?!”
          Nem igazán tudlak hová tenni, ha ezt a mondatot nekem címezted. A másik pedig, minden ami a világban történik és nem biblikus az nem Istentől való, így azt sem igazán értem, hogy miért mosod össze azokat az igazságtalanságokat az én mondandómmal. A két történet olyan messze van egymástól, mint a földi élet az mennyországétól. Azon, hogy ez a Sztruga akárki nem bírja megérteni ezeket a dolgokat nem csodálkozom, de hogy te sem, az már igazán elszomorít.
          Ajánlom szíves figyelmetekben. Nagyon tanulságos volt,…..képzeljétek, még számomra is.
          https://www.youtube.com/watch?v=ZI32NJg5-04
          https://www.youtube.com/watch?v=gTBX0d85ZeU

        10. “3. A jó rend megköveteli, hogy a legkisebb közösségben is, ami a család, legyen egy valaki akik osztja a lapokat. Erre azért van szükség, hogy a sikeres és békés együttéléshez egyként, rend-esen cselekedjenek. A nem egyként, a nem rend szerinti cselekvést pedig mindennek lehet nevezni, csak sikeresnek, békésnek és rend-esnek nem. ”
          Ez nagyon szépen működik egészen addig amíg a férjnek valóban Krisztus a feje és ez szerint él:”Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért;”(Ef.5.25) Viszont ha ez nincs meg,akkor a rend , béke és egység borul akkor is ha az asszony a saját szerepét tökéletesen betölti.

        11. Adrian
          3. A jó rend megköveteli, hogy a legkisebb közösségben is, ami a család, legyen egy valaki akik osztja a lapokat.

          És aki osztja a lapokat,az gondolom az Atya, aztán Jézus,.Aztán meg a férjek végrehajtják amit Isten rájuk bízott,:pld.szeretettel neveld gyerekedet,szeretettel bánj feleségeddel stb…
          Mert akkor így helyes!

        12. Még azt is mondhatnám, hogy ezt a mai “idilli” család képét, szituációt, próbáljátok felnagyítani globális méretig, aztán helyettesítsétek az apa szerepét az Atyáéval, aztán kezdjetek el gondolkodni,…. de kinek?

          További szép napot hölgyeim.

        13. Kedves Edua és Bari,
          Egyetértek, nagyon is. Ezért is ajánltam Derek Prince ezzel a kérdéssel foglakozó 2 részes videóját.

        14. Kedves fiúk egyszer személyesen hallottam Derek Prince előadását (kivételesen a Hitgyüliben kb 15 éve): azt mondta, “az a baj” – szóval, általánosan, nagy világ-baj – “hogy a férfiak nem szeretik a gyerekeiket”. Mély tiszteletem a kivételnek!
          A nőknek/anyáknak FŐLEG ez fáj … csodálkoztok ? Nem rólunk van szó, mikor is volt szó rólunk ? 🙂

        15. Kedves ADRIAN!

          “Még egyszer nagyon leegyszerűsítve, aztán befejeztem, mert limitált gondolkozású büszke néppel fölösleges vitatkoznom.”

          Pont erről beszéltem én is, hogy a “limitált gondolkodású, büszke néppel ” felesleges vitatkozni! Csak Legkisebb Atyafi meggyőzött arról, hogy nem mondhatok olyat, hogy “majd” minden férfi nehéz eset”! De most enyhén megint elbizonytalanodtam….!
          Ugyanis éppen arról a megjegyzésedről volt szó, és a vita is ebből keletkezett, hogy ” Hogy az legyen, amit az apa mond és az asszonyoknak ne lehessen folyton beleszólása,…” ! Vagyis törvény tiltsa meg az asszonyoknak, hogy beleszólásuk legyen a család életébe, és az legyen előírva, hogy az van, amit az apa mond! És, ha apa fogja a család havi keresetét ( aminek felét, vagy akár többet is, az asszony hozott haza, de ha nem, akkor is ebből 1 hónapig kellene a gyerekeket is etetni, stb), és elviszi, és “el játék gépezi”, akkor az legyen! Fő a tekintély! Azután az asszonyt apa elküldi, az asszony “mocskos szüleihez”, hogy kérjen tőlük pénzt, mert neki kell a kaja, és a sör…! Az asszony pedig menjen, kérjen azoktól szó nélkül, mert nehogy már a visszabeszélésével, és vitatkozásával, apát arra kényszerítse, hogy megverje…! A gyerekek előtt, hogy azért a tekintély is fenn maradjon…!

          “1. Szabad akarattal rendelkező emberek vagyunk, akik mind élni szeretnénk, ha csak lehet békében.”

          Na itt a probléma! Mi is!

        16. És akkor tökéletes( a tökéletlenség határain belül persze) egy házasság még akkor is, ha a kedves feleség történetesen ateista. Mert ateistából lehet keresztény, viszont fordiitva nehezen tudnám elképzelni, vagy tévedek? Szia Ria!

        17. Szia Laszlo, ezt nevezem frissességnek…. igy hajnalok hajnalan. 🙂

          Egy hazassag soha nem lehet “tökéletes”, ha az egyik fél ateista… ha egyikük tagadja azt az Istent, akire a masik az életét tette, és Őbenne van minden bizodalma. Mivel nem ugyanazt az igazsagot valljak, igy nézeteik az életük minden területén különbözoek, amik kettejük között komoly feszültséget, összeütközéseket okoznak, az egymas meg nem értése pedig allando konfliktust von maga utan. Egy ateista feleség soha nem értheti meg, hogy Isten a férjet, mint Krisztus átruhazott hatalmát helyezte el a hazassagban együtt a feleséggel, aki viszont a gyerekek fölé rendeltetett, amig a férj nem tartozkodik otthon ill. a gyerekek közelében. Ezért nehéz lenne egy ateista feleségnek alarendelnie magat a férjének, ha nem látná, hogy az átruhazott hatalmat Isten adta neki. Fel kell ismernie, hogy az igazi kérdés Isten hatalma, nem pedig a férje. Ha egy csalad tagjai megértik a hatalmat, sok probléma eltunik abbol az otthonbol.

          Ateistabol természetesen lehet keresztyén, az viszont lehetetlen, hogy egy oszintén, tiszta szivbol, igazan Istenhez tért keresztyén ateistava lehet, mivelhogy: ” Mert lehetetlen dolog, hogy akik egyszer megvilagosittattak, megizlelvén a mennyei ajandékot, és részeseivé lettek a Szent Szellemnek, és megizlelték az Istennek jo beszédét, és a jovendo vilagnak eroit, és elestek, ismét megujuljanak a megtérésre, mint akik önmaguknak feszitik meg Istennek ama Fiat, és meggyalazzak Őt” (Zsid 6:4-6). Bar itt egy elesett ember megujulasarol beszél az ige, de ugyanakkor az is megértheto ebbol, hogy aki mar megizlelte… stb., azt a hivot fogja Isten Szelleme… O mar bele van épülve Krisztusba. Voltaképpen teljesen elképzelhetetlen, hogy aki teljes énjével megtapasztalta Krisztust, Tole ujra elszakadjon. Ha hallunk is ilyenekrol, annak hite nem volt valodi.
          Szia.

        18. Kedves Ria! Pontosan ez az egészben a csodálatos, hogy erőt adott az Úr ahhoz , hogy a FELESÉGemet, a gyermekem édesanyját, a szerelmemet elvezethetem a mi Urunkhoz, aki a Jézus Krisztus ! Ez a folyamat kicsit lassú, de már látom a szemeiben , a tetteiben is a rügyet. Békesség!

        19. Ez igazan örvendetes Laszlo, és ha te magad tudod, hogy hol a helyed, mi a te Istentol kapott megbizatasod mint férj és apa, aki egyben a csalad szellemi vezetoje, a csalad papja, akkor abbol a rügybol, hamarosan hatalmas fa növekedhet. 🙂 Isten aldasa legyen rajtatok és az együttes munkalkodasaitokon, szeretettel kivanok hozza jo eloremenetelt.:)

        20. lehet keresztényből ateista…keresztény vagyok….de elvesztettem a hitem miután az öcsém idén január 17.én kereken 18.5 évesen meghalt agyvérzésben….tudom hogy van valami az élet után…de én ebből az istenből nem kérek aki hagyta az öcsémet ilyen fiatalon meghalni…
          ez az idézet jár a fejemben öcsém halála óta:

          Ha Isten hajlandó megelőzni a rosszat, de nem képes rá, akkor nem mindenható. Ha képes rá, de nem hajlandó, akkor aljas. Ha nem képes és nem is akarja, akkor miért neveznénk Istennek? Különben miért történnek rossz dolgok jó emberekkel?
          Franklyn c. film

          régóta követem az oldal tartalmát, tudom, hogy ez most sokaknak kiveri a biztosítékot
          elnézést mindenkitől eme hozzászólás miatt

        21. Elolvastad figyelmesen ezt a két utolso mondatomat Attila? –> “Voltaképpen teljesen elképzelhetetlen, hogy aki teljes énjével megtapasztalta Krisztust, Tole ujra elszakadjon. Ha hallunk is ilyenekrol, annak hite nem volt valodi.”
          Nyilvan a te hited Istenben, nem volt valodi. Aki így beszél ahogyan te, annak a hite nem valodi, de még csak meg sem ismerte Istent.

        22. Szia Attila!
          A hozzászólásod alapján kicsit pontosítva azt mondanám, hogy nem ateista lettél, hanem keserű, hiszen most is tudod, hogy van Isten, csak nem értesz egyet valamivel, ami szerinted az Ő hibája.
          Van sok nehéz helyzet az életben, amire nem biztos, hogy ebben a testben kapjuk meg a választ, de van sok amire igen. Én nem ismerlek téged és nem ismertem a testvéredet, de Istent ismerem és tudom, hogy Ő a szeretet.
          Ha a testvéred hívő volt, akkor például miatta nem lehetsz szomorú, hiszen sokkal jobb helyen van, mint mi most. Ebben az esetben inkább magadat sajnálod, mivel neked lett nehéz az ő elvesztése miatt. Hidd el, hogyha ezt a bánatodat Isten elé viszed és megkéred, hogy segítsen, akár abban, hogy ne keseredjen meg a szíved, akár abban, hogy megtaláld a választ a miértekre, segíteni fog. Ez egy döntés. Te döntöd el, hogy az élet nehézségei jobbá vagy keserűvé tesznek. A keserűség az egyik legpusztítóbb dolog a világon, úgyhogy minél hamarabb nézel szembe ezzel és próbálod leküzdeni, annál jobb.
          A Biblia azt mondja, hogy “azoknak, akik Istent szeretik minden a javukra dolgozódik ki.” (Róma 8:28) Ez nem azt jelenti, hogy minden dolog alapvetően jó, hanem azt, hogyha ebben a bukott állapotú világban valami rossz történik egy hívővel, Isten abból is képes jót kihozni. Ehhez azonban az kell, hogy ezt a terhet Istenhez vidd.
          Hidd el, hogy ezzel a hozzáállással csak egyre mélyebbre süllyedsz a szomorúságban. Saját magadat teszed tönkre és az ördög pontosan ezt akarja.
          Szóval, ha úgy döntesz, hogy mindezek ellenére (vagy éppen ezek miatt) Istenhez fordulsz, meg fogod kapni a válaszokat!

          Egy másik fontos dolog, hogy az emberek haláláról nem Isten tehet, hanem mi magunk. Ha Isten a mi kérésünk nélkül folyton beleavatkozna a világ dolgaiba, akkor az olyan, mintha robotokat teremtett volna, akik soha nem képesek rosszat tenni. Csak így lenne lehetséges, hogy ne legyen semmilyen betegség, káros étel, környezeti hatás, stb. genetikai probléma, ami például a testvéred halálához vezetett. Ehhez már az Éden kertjében meg kellett volna akadályoznia, hogy Ádám és Éva szabad döntést hozzon arról, hogy Istent vagy a saját akaratukat válasszák, ami az ember halandóságát eredményezte.

          Viszont van megoldás! Fordulj Istenhez minél előbb, és megkapod! http://idokjelei.hu/2012/01/a-legjobb-felkeszules-a-jovore/
          Nem veszíthetsz semmit. Illetve mégis. A keserűséget.
          Imádkozom érted!

        23. Példának még a Jób esete,aki mindvégig szerette Istent,a Sátán által rámért csapásokban.
          Azért mert ismerte!

        24. Kedves Attila
          Ha esetleg még sohasem gondoltál a következőre,akkor szeretnék valamit a szívedre helyezni.Szerinted,ha a testvéred most az ÚrJézusnál van,ami mindennél jobb,ahogy Thea is írta,akkor mennyire lenne szomorú,ha azért nem láthatnád Őt viszont soha a mennyben,az Úrnál,mert most félre érted Isten szeretetét és szándékait,és emiatt örökre elutasítod AZT az ISTENT,aki újra össze kapcsolhatna elvesztett testvéreddel?
          Isten áldjon.Egy másik Attila.

        25. Az ilyen eseményekhez az ilyen szintű próbákhoz más ember nem igen tud szólni, és nekem nem verte ki a biztosítékot. Mások lehet, azért hallgatnak, mert távolból nem tudunk támogatni, nem tudjuk megosztani Veled a fájdalmad! Annyit mondhatok Neked, hogy vezető pásztor is, hasonló esetben az egész szolgálatot majdnem otthagyta… (a felesége halt meg egy autóbalesetben).
          Próbát írok, neki is próba volt és mindenkinek, ahol a szív annyira fáj … Arra gondolok sokszor, hogy Ábrahám mire volt képes, mert HITT az Istennek de az Úr nem kérte, hogy áldozza neki az öregségében született egyetlen fiát. Már emelte a kést és az Úr szólt: elég!
          Ám Ő, az Úr viszont, elküldte Egyszülöttét: a Fiú testet öltött, éppen azért, hogy gyalázatos halállal haljon meg értünk … miattunk ! Ám feltámadt, és ÉL !
          Éppen most ezért gondold át, éppen most, ezért gondolkozz, olvasd a Szentírást, meglásd, az Úr majd megvigasztal! Alakul most egy imacsoport, majd imádkozunk Érted ! Szeretettel
          Éva

        26. Köszönöm kedves Gábor a helyzetjelentést, hogy egy picit megismerhettelek (21 éve mentős, sokat mond)és Wilkerson tisztán-látását: “A forradalom elvonult az utcákról, és immár bevonult az otthonokba”. A végén pedig a szeretet ellenforradalmát. Jókor vagyunk jó helyen 🙂

        27. Kedves ÉVA!
          Nagyjából ismerem David Wilkerson-t.
          Örülnék neki ha itt mindnyájan egy kicsit többet ismerhetnénk meg egymásból.
          Szép napot!

        28. Kedves Éva!
          Ezt neked is jól esik majd olvasni
          .David Wilkerson – Amikor minden próbálkozásunk kudarcot vall

          Istennek különösen tetszik, ha akkor is hiszünk, amikor minden próbálkozásunk kudarcot vallott. Jézus azt mondta Tamásnak: “Mivel láttál engem, hittél; boldogok (angolban: áldottak), akik nem látnak és hisznek” (János 20,29).

          Áldottak azok, akik akkor is hisznek, amikor semmi jele annak, hogy választ kapnának imáikra ? akik a reménységen túl is bíznak, amikor minden próbálkozásuk kudarcot vallott.

          Valakit utolért a reménytelenség, minden reménye szertefoszlott és eljutott emberi lehetőségei határára. Egy szeretted a halállal szembesül, és az orvosok nem biztatnak gyógyulással. A halál elkerülhetetlennek tűnik. A remény elhagyott. Nem történt meg a csoda, amiért imádkoztál.

          Ekkor jönnek a Sátán hordái, hogy megtámadják az elmédet félelemmel, haraggal, és nyomasztó kérdésekkel: “Hol van most a te Istened? Annyit imádkoztál, hogy már nem maradt könnyed. Böjtöltél. Ráálltál az ígéretekre. Bíztál.”

          Káromló gondolatokat fecskendez az elmédbe: “Hiába imádkoztál. Kudarcot vallott a hited. Nem kell elhagynod Istent ? csak ne bízz benne többé. Nem éri meg!”

          Még Isten létének a megkérdőjelezését is betölti az elmédbe. Ezeket az eszközöket használja a Sátán évszázadok óta. A valaha élt legistenfélőbb férfiak és nők közül is átéltek néhányan ilyen démoni támadásokat.

          Akik a halál árnyékának völgyén mentek át, halljátok meg ezt az üzenetet: a sírás eltart néhány sötét, borzalmas éjen át ? ám abban a sötétségben hamar meghallod az Atya suttogását: “Én veled vagyok. Most nem mondhatom el, hogy miért történt mindez, de egy nap majd megérted. Meglátod majd, hogy mindez része volt a tervemnek, és nem a véletlen műve. Ez nem a te hibád volt. Tarts ki! Hadd öleljelek át fájdalmad órájában!”

          Kedvesem, Isten mindig is jóságosan és szeretetből cselekszik. Amikor minden próbálkozásunk hiábavalónak tűnik, és elérünk képességeink határára ? az Ő szeretete akkor is megmarad. Ragaszkodj erősen a hitedhez!

          Állj erősen az Ő Igéjében! Ebben a világban nincs más reménység.asni.

        29. Kedves Gábor ez az üzenet talált 🙂 miközben sírok ám 🙂 hiába, Wilkerson mindig ott van a szeren (most meg igazán odaát).
          Döbbenet, hogy Sátán mit képes művelni amit évtizedekkel utóbb értettem meg de azt is, hogy ami nem sikerült pedig nagyon “jó” lett volna és ÉRTHETETLEN volt hogy miért nem “hiszen minden megvolt hozzá” az végül mégis így lett sokkal jobb…
          Egy filmszínésznő ledöbbent, amikor a vele forgatott filmet meglátta, onnan egy csomó ideig nem filmezett mert EGÉSZBEN teljesen más volt a film mint amit apránként ő eljátszott: valahogy így érzem magam! Apránként, mindig a jót/jobbat/legjobbat akartam, és az eredmény … visszanézve teljesen más!
          A 21 éves mentős múltad valóban sokat mond: amikor felbukkantak mindig rájöttem, hogy kiket tisztelek igazán (pszt a tűzoltókat is 🙂 ) magam is “mentettem” egy csomó embert, hajmeresztő szoc.munkával, gyerekek mellett (nem igazán boldogok, ha erre visszaemlékeznek) 🙁 és igen, hasonlóan sokáig, több mint 20 évig. Most alakul hogy VÉGRE visszatérek ehhez de hogyan ?! keresem az útjelző táblákat, de remélem, ez nem olyan lesz, mint anno az a filmszínésznő 🙂 vagy magam, hogy “nem tudom mit cselekszem”?!
          Sokszor gondolok, éneklem magamban a kat.egyház húsvéti himnuszát nagy kedvencem, elérhető a neten is https://www.youtube.com/watch?v=wZSyiDBy9WA 8.perc körül: “Lám milyen szükséges volt Ádám vétke … hogy ilyen fölséges Megváltót kívánt és érdemelt” nem magyarázom, a megváltás titkába burkolózom (főleg ilyen hidegben 🙂 ) … és milyen jó lenne ezt a himnuszt végigénekelni! Ámen!
          Isten áldja meg további munkáidat kedves Gábor!

        30. Erre még, amit írtál, a sötétségről, a kísértésekről: tudtad-e tudtátok-e hogy Teréz anya csak közvetlenül a halála előtt szabadult meg attól az állapottól hogy “mindent megkérdőjelezett” hogy vajon “igaz-e … ” és itt nem sorolom, nem káromkodom.
          A naplóját halála után találták meg a nővérek, álluk leesett. Így csinálta ezt a művet, biztatott, ápolt, gyógyított, tanított, szervezett …
          Milyen hatalmas az Úr az Ő szentjeiben!

    3. Kedves Gábor
      Valóban mind a cikkekhez,mind a kommentekhez igen sok mindent mást is hozzá lehetne tenni,ezt az egyet azonban szükségesnek éreztem,mert szerintem mindnyájunkat megkísérthet egyfajta “fatalista” beletörődés, az “úgyis megváltoztathatatlan” tényekbe,ami helytelen lenne.
      A hűséges,igaz hitből fakadó ima,főként a közös testvéri ima,és a helytállás hegyeket mozgathat meg,ezért az ezzel kapcsolatos javaslataitoknak nagyon örülök,én is ilyesmikre gondoltam,ilyesmiket reméltem ettől a felvetéstől.
      “Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.Illés ugyanolyan ember volt,mint mi,és amikor buzgón imádkozott azért,hogy ne legyen eső,nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig./!/Aztán ismét imádkozott,és az ég esőt adott,és a föld meghozta termését.”Jak.5.16.-18.
      Arra nem is térnék ki,ennek a pont 3,5 évnek milyen végső idős összefüggései lehetnek,ezen ige így,önmagában is hatalmas ígéret mindannyiunknak.
      Minden jót neked,Isten áldjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend