Nagytestvér

Az FBI neheztel az Apple-re és a Google-ra az új titkosítás miatt

Tech-Report--FBI-Upset-with-Google--Apple-Over-Privacy-Issues---YouTube
?Eljön a nap, amikor emberi életek függhetnek attól? hogy hozzáférünk-e ezekhez az eszközökhöz.?

Forrás: Infowars.com

A poszt-Snowden korra tervezett eszközöket kínálnak a technológiai megacégek

James Comey FBI igazgató jól lehordta az Apple-t és a Google-t az eszközeiken bevezetett új titkosítási szabványért, amelyek így megakadályozzák a hatósági hozzáférést.

Comey megnyilvánulása nem az első ez ügyben. Korábban az amerikai igazságügyi minisztérium is szót emelt az Apple iMessage és FaceTime szolgáltatásainak újdonsült titkosítása ellen.

A rendfenntartó erők és kormányhivatalok azért kritizálták a cégeket, mert jelenleg szinte lehetetlen hozzáférniük a jelszóval védett telefonok böngészési előzményeihez, vagy a rajtuk tárolt fotókhoz és videókhoz. Az Apple és a Google a múlt héten jelentette be olyan új technológiák bevezetését, ami megnehezíti a rendőrségi betekintést a mobiltelefonokba.

?Egyszer csak előáll egy profitorientált cég és bejelenti, hogy ők lesznek az ügyfelek első védelmi vonala a saját kormányukkal szemben,? nyilatkozta Brian Pascal, a Stanford Egyetem munkatársa a Wall Street Journal-nak.

Comey azt mondja, nem érti, ?miért dobnának piacra egy olyan terméket, ami szándékosan lehetővé teszi, hogy a felhasználók hivatalos szervek hozzáférésén kívülre helyezzék magukat?.

Azt is hozzátette, hogy a ?Snowden utáni korban? ez azt jelzi, hogy (egyes cégek) túl messzire mennek.?

[highlight]?Eljön a nap, amikor emberi életek függhetnek attól? hogy hozzáférünk-e ezekhez az eszközökhöz.?[/highlight]

A Washington Post hozzáteszi, hogy a ?jogi és műszaki változtatásokat elsősorban az NSA kémkedés miatti düh váltotta ki, a kiszivárogtatás hatásait pedig leginkább a rendőrnyomozók érzik, akik mostanában bírósági végzéssel felvértezve kutatják át a mobileszközöket, amennyiben persze a bíróság olyan megalapozott gyanút állapít meg valamilyen bűntettel kapcsolatban, amit a telefonon található adatokkal kíván megerősíteni.?

?A dühöt a bírósági végzés nélkül folytatott keresések váltották ki,? nyilatkozta Orin Kerr, az amerikai igazságügyi minisztérium számítástechnikai ügyekre specializálódott ügyvédje a Postnak.

Az Apple azzal érvel, hogy az új titkosítási szabványt a tolvajok és hekkerek ellen, a telefonon található adatok védelme érdekében vezette be. Az új iOS 8 mobil operációs rendszer alapbeállítás szerint titkosítja az adatokat, amennyiben a felhasználó beállított jelszót a telefonon.

Az FBI egyik volt tanácsadója egyenesen kijelentette, hogy az Apple tulajdonképpen bűncselekményre buzdít az újítással.

Az Apple ezzel ?bejelentette a bűnözőknek, hogy tessék ezt használni,? mondta Andrew Weissmann. ?Bármilyen csaló, erőszakos személy, vagy extrém esetben terrorista is kihasználhatja ezt.?

Időkjelei: Nem tudom, hogy az FBI vállal-e ilyesmit, de ezek a nyilatkozatok marketingfogásnak sem rosszak?

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

  1. “Nem érted” Sharky 😉
   Az egyik, a szolgáltató az kiabálja, hogy az emberek privacy-ja mindennél fontosabb. A másik meg azt, hogy “hát miért nem akarjátok megérteni, hogy ebben a veszélyes világban nem engedhetünk meg magunknak ilyen luxust.” A nép pedig így tétovázik: “hát nem is tudom, talán nem kéne mindent tudniuk. Végül is, nincs itt semmi terror fenyegetési konkrétum.”
   Aztán bekövetkeznek a megjósolt robbantások és mindenki befogja látni, hogy erre transzparenciára tényleg szükség van. Fő a biztonság. Mission accomplished.

   1. Miért a biztonság a fő? Talán félsz meghalni? Félsz, hogy halálod után nem Isten színelátására fogsz jutni? Ajánlom nézd végig az Európai Parlament LIBE albizottsága üléseinek a videófelvételeit [az EU oldalán megtekinthető] a Snowden ügyből kifolyólag, és rá fogsz jönni, hogy mekkora tévedésben élsz. Te is megeszed a különböző sátáni marketing szöveget..
    De ajánlom a figyelmedbe: a következő operációs rendszert, a Windows10-t teljesen a titkosszolgálatokra szabták, operációs rendszer szinten beépített “keylogger” [billentyűzet leütés naplózó] ami alapból küldi a naplófájlt a megfelelő külső helyre, beépített fájlművelet naplózó [mit nyitottál meg, mit indítottál el – lopott, bocsi illegális program használata -, mit tartalmaz a megnyitott fájl kulcsszavakra], ja és természetesen küldi kifelé a megfelelő címre, hogy a többi aprónak tűnő érdekességről már ne is beszéljek.
    Ilyen világban szeretnél élni? Gondolj bele, hogy ez olyan világ, mintha a hálószobádban egy web kamera lenne elhelyezve és online közvetítene mindent – de tényleg mindent – ami a hálóban történik. EZT SZERETNÉD?
    DE: A hír tartalmához azért tudni kell, hogy az USA-ban van egy Patriot Act [Hazafias törvény], ami kötelezővé teszi minden USA polgárnak és cégnek, hogy teljes hozzáférést biztosítson – bíró végzés esetén – bármelyik rendszeréhez. Ennek a fene nagy ÚJ TITKOSÍTÓ PROTOKOLLNAK is lesz “backdoor”-ja, [hátsóbejárata], mert egyébként törvénysértő lenne mind az Apple, mind Google.
    Egyetlen biztos út van: független, nyílt forrású és USA-n kívüli fejlesztő cégek, közösségek termékeit kell használni. Csak ezzel garantálható, hogy valamennyire megtudod védeni a magánszférádat.
    Apologéta

  2. “James Comey FBI igazgató jól lehordta az Apple-t és a Google-t az eszközeiken bevezetett új titkosítási szabványért, amelyek így megakadályozzák a hatósági hozzáférést. …”

   Hiszi a piszi… ezen a híren jót nevettem. 🙂

   Majd pont emiatt nem fognak hozzáférni a gépek tartalmához…. osztom Sharky véleményét, szerintem együtt fejlesztették, s ez meg a szokásos altatás. Arról nem is beszélve a világ összes digitális fényképezőjéhez, okos TV-jéhez, telefonjához, otthoni hálózatra nem kötött kamerához, internetet még hírből sem látott laptopokhoz,,, bármihez hozzáférnek de nem az FBI szintjén – a szálak ettől feljebb vezetnek a piramisban.

   Ezeket az elektronikus csodákat direkt úgy fejlesztették, hogy a “Nagytestvér” ellenőrizni tudjon bennünket miután rászoktatták a jónépet. Az eszközök nem a hagyományos (leárnyékolható, mérhető) rádiófrekvenciás sávban kommunikálnak, hanem egyfajta “alagúthatásra” épülnek s “egyszerű” piezoelektromos kristályokat használnak CPU-ba, memóriába integrálva. Rájöttek hogy a kristályok a gyártás egy bizonyos szakaszában szétválasztva örökre valósidejű kapcsolatban maradnak egymással legyenek azok a tér bármely pontján, akár több ezer fényévre innen, s innen már csak egy ugrás a sugár… akarom mondani h adatátvitelre használják a fel-fedezést. Az is lehet hogy súgtak nekik merre kellene kaparászni…

   …mert a technológia nem új, – az összes magasan fejlett (földönkívüli) civilizáció ebben a “sávban” kommunikál. Azért mert lehallgathatatlan, s bármikor, bárhonnan hozzáférnek az otthoni erőforrásaikhoz, ahogy egy hasonlót manapság szintén próbálnak elterjeszteni -> felhő alapú számítástechnika (cloud computing). A Természet is használja ezt elég csak a közismert nyulas kísérletet említeni, amikor a kicsit az anyjától elválasztva több ezer kilométerre vittek egy tengeralattjáróra majd megölték, amiről az anyja valós időben “értesült”… ezen a csatornán. De ez ettől még jóval mélyebbre vezet a nyúl üregében, mert maga a megfoghatóság látszatát keltő ANYAG, az anyaginak hitt világunk egyik alapelvét találták meg, s nincsenek kétségeim időt, pénzt, emberi életeket nem kímélve évtizedeket kísérleteztek ezzel, s régen rájöttek hogyan lehet felvenni a kapcsolatot a párhuzamos világokkal vagy “kapukat” nyitni a tér távoli pontjai között ahogy ezt a tőlünk bölcsebb csillagközi testvéreink évezredek óta tudják…

   1. Vigyázz Vándor, itt “keresztény fundamentalisták” a site gazdái, szerintük földönkívüli élet nincs is, “csak nefilimek meg bukott angyalok”, akik az ufójelenségen keresztül megvezetik a zEmberiséget. 🙂
    Egyébként az ő megközelítésükben is van értelme ennek a technológiának, mert teljesen mindegy, hogy valóban földönkívüli “testvéreinktől” vagy éppen nefilimektől, bukott angyaloktól való a technológia, aljas szándékkal ellenünk használják…

    1. Kedves Paladin
     Azok a “keresztyén fundamentalisták”,az oldal gazdái,szerintem nem nézik le,vagy nevetik ki azokat,akik ilyesmikben,/UFO stb./hisznek,és rosszindulat sem jellemzi őket ez ügyben,az viszont tény, olyan igazságokat ismertek és tapasztaltak meg,amik előled sincsenek elzárva,ha őszinte és egyenes szívvel keresed Istent és az igazságot.
     Minden jót neked,Isten áldjon.

 1. Az igazi terrorizmust, csalást, az emberek durva átverését pont azok hozták létre, és hozták be a társadalmakba, akik most azt hazudják az arcunkba, hogy ellene küzdenek. Gondoljunk csak Európa szándékos elárasztására a nyúl szaporaságú és egyre öntudatosabb iszlám bevándorlásra, amely a népek akarata ellenére, KÉNYSZERREL, ál-liberális hazudozással, a demokrácia igazi lényegét a sárba tiporva van ránk erőszakolva.
  Valakik úgy tesznek, mintha a demokrácia meg a szabdság lenne a céljuk, de az igazi célok jól láthatóan ezzel pont ellentétesek.
  Kb. ugyanazok, akik 300 évvel ezelőtt elárasztották Amerikát a munkára kényszeríthető négerekkel és kiirtották a büszke, szabadságszerető, erőszakos idegeneknek dolgozni nem hajlandó indiánokat, nos ugyanezek most a szabadságszerető és célokal, vágyakkal, álmokkal megáldott európai középosztályokat irtják ki, és helyettesítik olyan lakossággal, amely számára az ENGEDELMESSÉG (=iszlám) alapvető érték.
  Akik ezt művelik, azoknak meg az uralkodás az alapvető céljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend