Gazdasági válság

A Babson figyelmeztetés

Roger Babson
Roger Babson

Forrás: Zerohedge.com

[Egy] összeomlás érkezik, és ez szörnyűséges lehet. – Az ördögi körforgás eléri tetőfokát, az eredmény pedig komoly üzleti válság lesz. Eladási őrület indulhat be, megdöntve mindent, amit a tőzsde valaha tapasztalt. Bölcs az a befektető, amelyik most szabadul meg adósságaitól.

A fenti sorok a piac összeomlását jósló mai alternatív elemzők bármelyikétől származhatnának. A kijelentés azonban Roger Babson befektető szájából hangzott el a Massachusetts-i üzleti konferencia éves találkozóján 1929. szeptember 5-én.

Mr. Babson jóslata nem a semmiből érkezett. Igazából már két évvel korábban is hasonló előrejelzéseket tett, igaz, 1929 szeptemberében úgy érezte, a válság nagyon közel van.

Beszédének híre délutánra ért a Wall Street-re, amire a piac 3 százalékos hátrálással válaszolt. Ezt a kicsi, de hirtelen esést azóta ?Babson törésnek? nevezték el.

A pénzvilág bennfentesei azonnal válaszoltak, de Mr. Babson köszönet helyett becsmérlést kapott.

A Chicago Tribune közgazdászok és Wall Street-i farkasok egész falkáját mozgósította és számos cáfolatot tett közzé. Még Mr. Babson hazafiasságát is kérdőre vonták ?hirtelen? kijelentése miatt. Irving Fisher, ismert közgazdász a következőket mondta:

“Lehet, hogy csökkentek a részvényárfolyamok, de ez még véletlenül sem nevezhető összeomlásnak.”

Számos kollégájával együtt igyekezett megnyugtatni a befektetőket, váltig állítva, hogy a tőzsdei szárnyalás hamarosan folytatódik.

Bernard Baruch pénzügyi befektető egy mára híressé vált táviratban például a következőket üzente Winston Churchill-nek:

“A pénzügyi viharnak egyértelműen vége.”

Herbert Hoover, akkori amerikai elnök a közvélemény megnyugtatására közölte, hogy a piac jó állapotban van.

Azonban 55 nappal Mr. Babson beszédét követően, 1929. október 29-én, a piac szabadesésbe kezdett, 12 százalékot zuhanva az első napon.

Ma sokan azt hiszik, hogy Fekete Pénteken a piac azonnal összeomlott és másnapra az emberek már kenyérért álltak sorba. Nem így történt. Mint minden válság alkalmával, a piac a nagy gazdasági világválság esetében is fázisokban omlott össze. Az abszolút mélypontot csak 1932 júliusában érte el.

A közben eltelt időben persze több ezer bank és pénzintézet ment csődbe és egyedül az Egyesült Államokban 13 millió munkahely vált köddé.

Az akkori politikai vezetők persze ?kivették a részüket? a bajból. ?Megoldásaik? csak rontottak a helyzeten. Árkorlátozásokat vezettek be, elkobozták az aranyat és a korábbiaknál is autokratikusabb kormányt hoztak létre. Ez nem lesz másként az érkező válság idején sem.

Tehát miközben a piac zuhant, azt gondolnánk, hogy végül Babson megkapta a neki járó dicséretet, elvégre igencsak pontosan megjósolta az eseményeket. Ennek az ellenkezője történt. Miután szeptemberben azzal vádolták, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, később azt vetették a szemére, hogy ő maga idézte elő a válságot.

Vajon Babson jóslata csupán szerencse kérdése volt? Vajon a bikapiacot látva annak ellenkezőjére tippelt, hogy meglássa, mi történik? Egyáltalán nem.

Az ilyen jóslatok nem találgatások és még csak kristálygömb sem kell hozzájuk. Az összeomlások előre jelezhetők. Amikor egy komoly bikapiac során az emberek elkezdenek túl sokat venni, amikor egyre több a tőkeáttétes ügylet, a piac egy kártyavárrá alakul, amit a legkisebb fuvallat is ledönthet.

Mit tanulhatunk mindebből?

Először is azt, hogy amikor a mostani kártyavár inogni kezd, a Wall Street-től nem számíthatunk figyelmeztetésre. Sőt, ennek az ellenkezője várható. Az ő kenyerüket a vásárlók vajazzák. Kitartanak majd amellett (és sokszor ők maguk is elhiszik), hogy a csillagos ég a határ és minden befektetőnek őrülten vennie kell, ha meg akarnak gazdagodni. A befektetők pedig az emelkedést látva két kézzel kapkodnak a részvények után, ahogy tették ezt 1929-ben is.

Ez alkalommal azonban az összeomlás és annak mellékhatásai sokkal szélsőségesebbek lesznek, mint 1929-ben voltak, mert a lufi sokkal nagyobb. A Wall Street pedig a televízióra és a teljes médiagépezetre is számíthat, amelyeknek szintén érdekében áll minél tovább fenntartani a látszatot.

Azért is lesz szélsőségesebb a helyzet, mert maguk a kormányok is a csőd szélén állnak, és szokásos ?megoldásaik?, az árszabályozás, az elkobzások, a nagyobb hatalom, még mélyebb válságba taszítják majd a világot.

Roosevelt 4 napos bankszünetet és az arany elkobzását rendeli el
Roosevelt 4 napos bankszünetet és az arany elkobzását rendeli el

Végül pedig az utóhatás is szélsőségesebb lesz, mert 1929-el ellentétben, amikor a legtöbb ember még hitt a kormányban, ma komoly lázongások várhatók.

1929-hez hasonlóan a király meztelenségére figyelmeztető hangok száma kevés és mivel ezeket a véleményeket a tömegmédia nem adja tovább, érthető módon a tömegek figyelmen kívül hagyják a Babson-féle jóslatokat, lemmingként követve társaikat a szakadék felé.

Időkjelei: A körülöttünk folyó jelentős események mindegyike valamilyen szerepet tölt be az utolsó időknek nevezett eseménysorozatban, legyen szó szándékosan előidézett problémáról vagy egy adódó válság kihasználásáról. Miután a meggyengített kormányok maguk is kimentésre szorulnak majd a következő, és minden bizonnyal végsőnek nevezhető válság kirobbanása után, színre léphet a szegények ?megsegítője? és a világ földi ?megmentője?, az Antikrisztus, aki nemcsak a pénzügyi válságnak vet véget, de a világ számos, eddig megoldhatatlannak vélt bajára is megoldást kínál. Persze nem ingyen?

“…a kire nem teszik az ország ékességét; hanem alattomban jő, és hízelkedéssel jut az országhoz.” Dániel 11:21 

Előző posztKövetkező poszt

30 hozzászólás

  1. A boltokban a polcokról az élelmiszert pánik esetén 1 nap alatt elhordják az emberek. Sajnos nincsenek olyan tartalékaink, mint régen. Főleg falun régen agy családnak 1 évre való tartaléka volt ma ilyen nincs. A háború végén 1945-ben volt olyan magyar család, hogy apát és fiút is elvitték robotra Szovjetúnióba és 3 havi élelmet kellet nekik csomagolni. Ezt ma ki tudná? Azért azt mondtam legalább 2 heti élelmet tartson mindenki otthon.

    1. Ne törődjetek senkivel és semmivel!

      TERMELJETEK!
      VERMELJETEK!
      és VÉDJÉTEK MEG A TERMÉST!

      Ez a túlélés egyetlen esélye! Nagydobra sem kell verni, meg felvonulgatni sem érte, csupán fel kell készülni az általános inségre, mint az egyiptomiaknak a 7 szűk esztendőre.

  2. Én is azt gondolom, hogy mesterségesen lélegeztetőn tudják tartani a dolgokat még jó ideig gazdaságilag, SAJNOS! Már ha akarják egyáltalán és nem a “vérünkben a háború” szlogent gerjesztik újra. Ezt senki nem tudja.

  3. Az íme az események sorban, kadarkúti Éva asszony naplójából:

    2008. február 25. hétfő

    Én: Többször alaposan átolvastam a Jelenések Könyvét, és most megkérdezlek Mesterem: A végső idők eseményei ugyanebben a sorrendben lesznek-e, mint a Jelenések Könyvében?
    Jézus: Minden meg fog történni, amit Jánosnak mutattam, és ugyanabban a sorrendben.
    Én: A választottak elragadása ? ahogy a Szentírásban olvasható ? a végső harangszóra lesz (1 Kor. 15, 51-52), még az Antikrisztus uralma előtt, és a 7 csésze kiöntése előtt. Most még azt szeretném kérdezni, drága Mesterem, hogy a Nagy Figyelmeztetés, melyet Szűzanyánk már régóta ígér jelenései helyén, előbb lesz-e, mint a választottak elragadása?
    Jézus: A Nagy Figyelmeztetés megelőzi az elragadásokat. Ez Atyám végtelen irgalmának, türelmének és szeretetének köszönhető. Ennek következményeként sokkal több lesz a megtért, tisztalelkű ember, akit elragadunk.
    Én: Még azt kérdezném Jézusom, hogy azoknak, akiket majd elragadsz nagy kegyelmedben, előzetesen milyen megpróbáltatásokat kell átélni?

    Jézus: Erre a kérdésre ott a felelet a Szentírásban, a Jelenések Könyvében, olvassátok el a hét harsonaszót!
    Én: Most Jézusom, megpróbálom leírni a Biblia segítségével a végső idők eseményeinek sorrendjét, de csak vázlatosan:

    1, Nagy Figyelmeztetés, Nagy Csoda (Szűz Mária próféciákból)
    2,Megkezdődik a büntetés a harsonaszókkal. (A Jelenések Könyvéből)
    3, A szentek föltámadása (Tess.3,16) és a választottak elragadása a végső harsonaszóra (1. Kor. 15-51,52
    4, Megkezdődik a hét csésze kiöntése: a nagy földi büntetés (Jelenések Könyve). Közben a Bárány, Jézus menyegzőt ül a feltámadt szentekkel, és az elragadott választottakkal a Mennyben. Ezalatt az idő alatt a Földön hagyott emberek felett az Antikrisztus (az álpróféta), aki a Vadállat (a Sátán) embere fog uralkodni.
    Megjelöli az embereket homlokukon, vagy karjukon, és véres keresztényüldözést rendez. Elkezdődik a hét csésze kiöntése, mely fekélyeket, tengerek, folyók vérré változását, nagy hőséget, háborút, sötétséget, mennydörgést, villámlást, földrengést okoz. A szenvedés és halál által sok ember lelke meg fog tisztulni, és a Mennybe jut.
    5, Jézus legyőzi a Sátánt és az Antikrisztust, és tüzes tóba veti, egy angyal ezer évre megláncolja.
    6. Megkezdődik a megtisztított Földön Krisztus ezer éves uralma: az Új Világ. Jézus visszatelepíti az Új Földre az elragadottakat. A vértanúk, akik nem borultak le a Vadállat (a Sátán) szobra előtt, életre kelnek és ezer évig uralkodnak Krisztussal. Ez az első feltámadás. A többi halott csak akkor támad fel, ha letelt az ezer év. A lelkük addig a Mennyben, a tisztítóhelyen vagy a pokolban vár a feltámadásra.
    7, Ezer év után szabadon engedik a Sátánt, aki harcra toborozza az embereket a szentek ellen, de Isten tüzes tóba veti örökre.
    8, Az utolsó ítélet: Minden halott feltámad. Aki nem volt beírva az Élet Könyvébe, azt tüzes, kénköves tóba vetik, örökre. A szentekre boldog Örök Élet vár.
    9, Mennyei Jeruzsálem: Az Új Jeruzsálem alászáll az Égből. Színaranyból épült a város, az utcák is aranyból. Templom nincs benne, mert a Bárány a temploma. Az Isten trónjából fakad az Élő Vizek folyója, két partján az Élet Fái, amelyek minden hónapban teremnek.

    Én: Jézusom! Jól értelmeztem-e az események sorrendjét?

    Jézus: Igen. Éppen így, ilyen időrendi sorrendben fog megtörténni. Veletek leszek mindörökké. Az itt maradottakat is várni fogom nagy szeretettel, hogy a szenvedés kohójában megtisztuljanak és elnyerjék az üdvösséget. Mindenkit szeretnék megmenteni.

    1. 3, A szentek föltámadása (Tess.3,16) és a választottak elragadása
      4, Megkezdődik a hét csésze kiöntése: a nagy földi büntetés (Jelenések Könyve). Közben a Bárány, Jézus menyegzőt ül a feltámadt szentekkel, és az elragadott választottakkal(ezek A keresztények!) a Mennyben……Ezalatt az idő alatt a Földön……Vadállat (a Sátán) embere fog uralkodni……és véres keresztényüldözést rendez.

      Ez a Sátán,csak nem utánuk ment a keresztényeknek mennybe ,hogy üldözze őket,–már “ha ” jó a sorrend.Vagy lesznek , akik maradnak?
      Vagy csak álmos lehetett,Éva asszony amikor írásra vetemedett?

      …….A lelkük addig a Mennyben, a tisztítóhelyen vagy a pokolban vár a feltámadásra.

      Ez a tisztító hely, valami mosoda ?mert az írásokban ,mintha nem lenne.

        1. -És lesz sok hamis próféta!
          A keresztények meg nem hallgatnak rájuk,mert sok van belőlük,és nem fogadhatnak el minden verziót a fantáziálásukból.Sőt igazából egyet sem.

          Kol.3:17 Akármit tesztek ,szóval vagy tettel,mindent az Úr Jézus nevében tegyetek,és általa adjatok szüntelenül hálát Istennek az Atyának!
          Maradj meg te is a jó öreg Szentírás mellett ,és a Mindenható megőriz téged az Ő útján!

    2. Andre, a 6-os pont sem stimmel.

      “Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, a kik elaludtak. Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban; Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.” I. Thessalonika 4:15-17

      A 4-es pontban pedig (bár itt tulajdonképpen csak névbeli eltérésekről van szó és ne érts félre nem kötözködni akarok, de mivel elég egyszerűen átlátható a téma, miért ne tisztáznánk) az Antikrisztus nem egyenlő a hamis prófétával és a Jelenések mindkettőt fenevadnak hívja, Sátánt pedig sárkánynak. (Érdemes elolvasni a Jelenések 13-at)

      1. Köszönöm Thea a kiigazítást, a hatodik pont szeinted nem stimmel, majd meglátjuk a látnok vállalta a vörös vértanuságot, ha lesz időm előkeresem hol lelheted fel

    3. Jézus nem adott és ad más kijelentést mint az Ige, a Biblia.
      Aki ilyeneket hall, lát, beszél, az megtévesztett.
      (Aki hozzátesz vagy elvesz az.. nem folytatom.)

      1. (11) ? A látnokok iránti gyűlölet megállítása

        ?Ó, Jézus Szentséges Szíve, kérlek állítsd le az igaz látnokok iránti gyűlöletet és a féltékenységet követőid között. Imádkozom, hallgasd meg kérlek imámat, adj erőt látnokaidnak, amelyre szükségük van, hogy Legszentebb Szavadat hirdetni tudják egy hitetlen világnak. Ámen?

        (25) ? Ima a látnokok védelméért

        ?Ó, Legmagasságosabb Isten.
        Hozzád könyörgök, hogy valamennyi szent hírnököd számára védelmet nyújts, a világban.
        Imádkozom, hogy védelmet találjanak mások gyűlöletével szemben.
        Kérlek, hogy Legszentebb Szavad a világon mindenhol gyorsan elterjedjen.
        Védd meg hírnökeidet a rágalmazástól, a gyalázástól, a hazugságoktól és mindenféle veszélytől.
        Védd meg családjaikat, és mindenkor borítsd be őket Szent Lelkeddel, hogy azokat az üzeneteket, melyeket ők a világnak adnak, töredelmes és alázatos szívvel fogadják. Ámen.?

      2. Gyuszika!

        ApCsel 2,17 ?Azt mondja Isten: az utolsó napokban kiárasztom Szellememet minden emberre, és prófétálnak fiaitok és lányaitok, a fiatalok látomásokat látnak, az öregek pedig álmokat álmodnak.
        Azokban a napokban kiárasztom szolgáimra is Szellememet, férfiakra is, meg n?kre is, és ?k is prófétálni fognak. Fönt az égben csodákat mutatok majd, lent a Földön meg jeleket, vért, tüzet és füstfelh?ket. A Nap elsötétedik majd, a Hold pedig vérvörös lesz, miel?tt eljön az Úr hatalmas és dics?séges napja. De mindenki meg fog menekülni, aki az Urat hívja segítségül.?

        Vége van már az utolsó napoknak….?!

        Az Úr soha nem hagyta prófétai szó nélkül a gyermekeit. Csak a Sátán igemagyarázását elfogadó “egyházak” azok, akik ezt tanították azoknak, hogy elvessenek minden a Szent Lélek által küldött üzenetet . Bár új KINYILATKOZTATÁS nem érkezik, mint ami a Bibliában olvasható, de a folyamatos prófétai üzenetek végig voltak a földön Isten gyermekeinél : ?Ef 4,11 És ő “adott” némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, 1Thessz 5,19 A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok.

        És azért kell mindent megvizsgálni az Ige tükrében, hogy egyezik e azzal, mert vannak hamis lelkek is, akik üzeneteket küldenek. 2Krón 18,21 Az így felelt: Elmegyek, és hazug lélek leszek minden prófétája szájában….
        Itt a hazug lelken van a hangsúly, a próféták szájában…

        ( Az pedig, hogy ….” aki hozzátesz, vagy elvesz belőle”, az a Jelenések könyvére vonatkozik….!

        Jel 22,19
        Ha pedig valaki elvesz ENNEK a prófétai könyvnek a szavaiból, annak részét Isten is elveszi az Élet Fájáról és a Szent Városból, és mindabból, amik le vannak írva ebben a könyvben.

        De, ha az egész Bibliára vonatkozna , már akkor is, azok, akik azt tanítják a gyülekezetekben, hogy már nincs prófétai szó, nem működnek a Szent Lélek ajándékai, azok máris kimerítették azt, hogy “…és aki elvesz, vagy hozzátesz…” részt….! Mert azt mondja az Úr : Lk 21,33 Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.”

    1. Igen , ki mondja a lényeget , de hazudik is mint a víz folyás .

      A lényeg az , hogy a tőzsdén lévő pénz nem valós pénz
      csak ha kiveszed a fizikai piacra a pénzed .
      Igazából ezért lehet pénzt nyomtatni , ilyen mértékben ami
      most zajlik a világban ,

  4. Hát én most , sajnos a aranyba se , hiszek , de úgyis meglátjuk mi lesz .
    A tőzsde , azért nem omlott be , úgymond a tőzsdén létrehoztak egy lufit
    vagy inflációt ez egy ideig még kitart , de hogy meddig kérdéses .Olvastam
    hogy a második világháborúban a pénz egyre több lett már milliókba számoltak
    , de a értéke meg esett . Legalábbis nálunk .

    http://www.168ora.hu/tudas/valami-telibe-talalta-foldet-130721.html
    Ez egy érdekes cikk , méghozzá azért mert 12800 évvel pont akkor
    találják el a földet aszteoridák , a 25600 éves ciklus felénél .

  5. Már rég össze kellett volna omlani a tőzsdéknek. Virtuális pénzvilágban hetente sokkal több pénzt forgatnak meg, mint az összes pénz a világban. A Jóistennek köszönhetjük, hogy még van kenyér a boltokban.
    Fontos tudni a Teremtő, patika mérlegen adagolva engedi a nehézségeket. Minden együtt történik. A hitehagyás, a természet felbolydulása, a háborús készülődés egyszerre történik. Ahogy kevesebb az ima és áldozat úgy romlik minden.
    Ez az utolsó gazdasági összeomlás lesz a világ nem tér vissza az előző kerékvágásba.
    A bankban csak annyi pénzt érdemes tartani, amit egy hónapban felhasználsz.
    Nekem sajnos 4 gyermek mellett nincs pénzem, de aki teheti vegyen fizikai befektetési aranyat kis címletekben és vigye haza. Most olcsó, mert lenyomták az árát. Igaz a forint gyenge.
    Az oroszok nem véletlenül vásároltak az elmúlt években.
    Az aranynak, ezüstnek lesz legtovább értéke, ha a háború kiteljesedik.
    Aztán, ha az antikrisztus megszünteti az adás- vételt akkor már az arany sem segít.
    Mindenki engedje addig, hogy az Úr erősítse a hitét.

    1. Azért érdekes, hogy Jézus előjelekről beszélt pl. a Máté 24-ben. És arról, hogy az emberek nem vesznek észre semmit, esznek , isznak, házasodnak… És ezt kiáltják: békesség, békesség. Így lesz az ő eljövetele. AKkor miért várunk minden nemű pusztulatot és azután az ő eljövetelét?

      1. Mert ha tovább olvasod ugyanazt a fejezetet maga Jézus mondta ezt:

        “Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha.”
        majd
        “Közvetlenül ama napok nyomorúsága után pedig… feltűnik az Emberfiának jele az égen, akkor jajgat a föld minden népe, és meglátják az Emberfiát eljönni az ég felhőin nagy hatalommal és dicsőséggel.”

      2. Nem mindenki várja a pusztulatot …! Néhányan az Urat várjuk vissza, hogy eljöjjön értünk, és hazavigyen az Atyánk házába, hogy mi is ott legyünk, ahol Ő van. Mert az Ige azt mondja, hogy …és úgy lesz, mint Nóé idejében…! ….Amikor bement Nóé a bárkába , akkor jött Isten büntetése…! Amikor a vőlegény megjön, akkor az 5 okos szűz, akik elkészítették magukat, azok bemennek az menyegzőre, akik nem készültek el, azok kint maradtak…! És, amikor Kijött Lót Szodomából, akkor “indult” Isten ítélete…! Továbbá a Bűn Embere is csak akkor fog megjelenni, ha az, Aki még visszatartja, el kell tűnnie az útból:
        2Thessz 2,7 A törvénytiprás titokban már folyik, csakhogy annak, aki azt most még visszatartja, el kell tűnni az útból.
        2Thessz 2,8 És akkor jelenik meg nyíltan a törvénytipró, akit az Úr Jézus meg fog ölni szájának leheletével, és meg fog semmisíteni eljövetelének fenségével.
        ( 2 Tessz 2,7 A gonoszság titka ugyanis már munkálkodik, csakhogy azt, aki most még visszatartja, előbb el kell távolítani az útból.)

        Lk 21,34 “Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól; és hirtelen lepjen meg titeket az a nap,
        Lk 21,35 mint valami csapda, mert úgy fog rátörni mindazokra, akik a föld színén laknak.
        Lk 21,36 Legyetek tehát éberek és szüntelen könyörögjetek, hogy kimenekülhessetek mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.”
        Lk 21,36 Szakadatlanul ébren legyetek hát, imádkozván, hogy erőtök legyen mindezen bekövetkezendő dolgok elkerülésére és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.

        1. Senki nem vár pusztulást az a bűnnek a következménye. Minden változtatható imával, engeszteléssel. A Jelenések könyvével csínján kell bánni, mert csak Jézus tudja érthetően elmondani. Egy valakitől hallottam érthetően kifejteni.
          Azt mondhatom kb. tudom mi fog történni a következő években, de nem ez a lényeg.
          Pál apostol szavai csengjenek mindig a fülünkben. Szólhatok bár angyalok nyelvén, ismerhetem az összes titkokat , ha szeretet nincs bennem mit sem érek én.
          Csak lépésenként haladjunk, mert eltévedünk és azt vesszük észre, hogy már benne vagyunk az egészben és bepánikolunk..
          Fontos tudni, hogy Jézus szenvedése az utolsó vacsorától a feltámadásig, ezt végig fogja élni az egyház is, de fel kell ismerni.
          Majdnem az eleje mikor Jézust halálra ítélik, hasonló játszódott le XVI. Benedek félreállításával, házi őrizetével. A végén pedig lesz egy háromnapos sötétség, ami után újjászületik a világ, hasonló volt mikor Jézus feltámadt harmadnapra.
          Amit ma tudni kell. Az első pecsét fel van törve a hitehagyás. A második a háború, ami készülőben van és a harmadik, ami ebből következik az éhinség.
          Utána jelenik meg aki tűzszünetet köt és gyorsan népszerű lesz. Nem fogják tudni, hogy ő az antikrisztus.
          Valamikor a hatodik pecsét magasságában lesz a lelkiismeret vizsgálat ezt ennél pontosabban nem lehet megmondani. Akkorra viszont nagy káosz és hitetlenség lesz.

      3. Mert a pusztulat (szellemileg) van itt,anyagilag meg a jólét van itt.
        Bibliai mércével a földön,nagy szellemi nyomorúság van.
        Akik nem vesznek észre semmit ,azok a szellemi vakok,akiknek ez a szellemi szennyvilág megfelel,közben meg az anyagi jólétet élvezik,mert nem ismerik Istent,mivel hiányzik belőlük ez az igény.

        1. Hol van anyagi jólét – merre nézel? Nélkülözők és háborús megtámadott ártatlanok milliószám ! Azért mert nekünk “még” van mit enni ? az ország felének igen kevés !

        2. Amig a tejet-kenyeret megkapod a boltban keszen (50 metert sem kell gyalogolni erte), addig azert viszonylagos joletrol beszelunk. Amig roskadoznak a polcok az arudompingtol, addig nincs itt a nagy nyomorusag a foldon.
          Minden viszonyitas kerdese….

        3. Ha nem csak a nyugatot vesszük, akkor:

          https://www.mozaweb.hu/Lecke-FOL-Foldrajz_10-Ehezes_es_tulfogyasztas_a_Foldon-102633

          Jel. 6,8 És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által.

          http://natgeotv.com/hu/allat-tamadasok

          A MŰSORRÓL
          A vadállatok minden nap emberek sokaságának az életét oltják ki a Föld különböző tájain. A legveszélyesebb fajok azonban nem mindig azok, amelyekre laikusként gyanakodnánk? Milyen indíttatásból öl egy elefánt? Kell-e félnünk a szúnyogoktól? És milyen technikával végez prédájával a bengáli tigris? A válaszokat keresve elemezzen ki drámai állattámadásokat megörökítő filmfelvételeket szakértőinkkel!

          http://index.hu/kulfold/2014/09/15/ne_forditson_hatat_a_tehennek/

          http://hir.ma/kulfold/tehencsorda-tamadas-miatt-halt-meg-egy-no-tirolban/406087

          https://www.youtube.com/watch?v=H5g3Zs9G_70

          http://www.ksh.hu/szamlap/hosszuel_bet.html

          http://www.origo.hu/adsminisites/haboru/zoomap_origo.html

          És ezen nincs rajta Ukrajna. Sőt, még sok más ország se.

        4. Kinyítod a Bibliát és megtalálod benne :Ha van mit ennetek,és van ruhátok,ne panaszkodjatok!

          Ismerek olyanokat is akik 3-autó mellett is nagyon tudnak panaszkodni.Remélem te nem tartozol közéjük .

          És azt olvastad ,hogy Isten gondoskodik az övéiről,csak dolgozni kell?

          Az emberi magánvélemény az pedig nem Istené,remélem te is így látod!

        5. Igen az is, de az Ige azt mondja, hogy …pl Jelenések könyve…! Vagyis, hogy borzasztó fizikai pusztulat is lesz! És erre kérdezett rá Gyuszika, hogy akkor hogyan is van ez, az “esznek, isznak, házasodnak”, miközben “rájuk szakad az ég”, és nem vesznek észre semmit..?!…. ( Persze, ha értetted, akkor bocs!)

  6. Lusta voltam leforditani, de kapcsolodik a cikkhez, erdemes atfutni:

    You can feel it.
    You know the economy is wrong.
    You know your money goes far too fast with the cost of living out of control.
    You know there’s something on the horizon, you feel it hovering but just what it is you’re not quite sure.

    I have correctly predicted every major market turn over the 26 years I’ve been Editor of Taking Profits
    and now I’m predicting a Dow Crash THAT WILL DEVASTATE thousands and thousands of investors, traders, and families.
    Make no mistake my friend, when the Crash starts it will come like a Thief In The Night and in a blink of an eye market prices will devastate account values, homes values will plummet, jobs will be lost, companies will shut down, unemployment will skyrocket.

    I’m Lou Russo and if you happen to be a Life Long Member then you already have seen my past predictions, warnings, and forecasts, with some of the more recent major forecasts including:
    ~ 2008 Credit Crisis and market collapse = That was easy to Forecast
    ~ The 2009 Major Buy Signal for the stock market when the Dow sat at 7,000 (today its over 17,000). Another easy one.
    ~ The Gold explosion of 2008 – 2012 with Gold skyrocketing over $1,000 an ounce USD.
    ~ The November 2012 Bull Forecast that witnessed the Dow climb 4,000 points from 13,000 to present day high of over 17,000
    ~ And of course “The Internet Bubble” Dot.com era that imploded in early 2000 as fallacy stocks like AKAM fell from $345.00 to $0.95 and EQIX $336.00 to $3.00.

    So if you are sitting there feeling snug and secure with your investments, heed the warnings my friend because this one is going to be long and hurt like hell if you do not take the proper steps to secure your future and make millions if invested correctly.
    I believe late this year or early next, the collapse will begin and take the Dow to a 10,000 point loss with the dust settling in early 2017 and peoples lives will be devastated.

    Back in 1987 when I was a broker, the market was just skyrocketing day after day with the Dow in full Bull form more than doubling in price in a little over two years. Headlines of new market highs were in every newspaper and people who never before invested became interested in trading, investing their savings only to see it all lost when the Crash of October ’87 wiped out all their hard earned money. Some heeded my warnings then and went into cash, many ignored my advice, and well, it was sad, very sad, especially when people start to “hope” the market turns around for them.

    So Please………….. Heed The Warnings and do not Sink your ship by sitting on your hands.

    Why you may be asking. Why do i seem to be so convinced a crash is coming?

    1. The Debt level is out of control.
    2. The Baby Boomer Revolution is over.
    3. The most incredible technological era is over (at least for a while).
    Please Understand………………..I’m not a Doomsayer.

    I’m not trying to sell you a bill of goods, create fear among my readers, but the reality is the economy is a “House of Cards” and a wind is coming, in fact, a breeze will start the collapse and send the Dow Crashing to under 7,000 from it’s current level of over 17,000, housing prices will drop 30% -50% of today’s values, food prices will continue to increase, businesses will consolidate, unemployment will come close to 17%, while the economic calendar ticks away to disaster.
    2014 – to early/mid 2015 the market tops and begins and display weakness
    2015 Look Out…………..Because……………
    Fortunes will be lost.
    Fortunes will be made.

    Which side will you be on ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend