Gazdasági válság

Európa után az Egyesült Államokban is bevezethetik a negatív kamatot ? Az ügyfél fizet, hogy a bankban tarthassa a pénzét?

negative-interestForrás: Infowars.com

Miközben az Európai Központi Bank nulláról ? 0,1 százalékra módosította a jegybanknál elhelyezett betétek után fizetendő kamatot, Martin Armstrong közgazdász arra figyelmeztet, hogy a negatív kamat az Egyesült Államokba is hamarosan megérkezik. Ez azt jelenti, hogy az emberek kénytelenek lesznek fizetni azért, hogy a bankba tehessék a pénzüket.

A példanélkülinek nevezett lépéssel az EKB lett az első központi bank a történelemben, amelyik negatív kamatot vezetett be, elvileg azért, hogy ezzel több céges és magánhitel folyósítására ösztönözze a bankokat. Sokan a gyengülő gazdaság élénkítésére tett kétségbeesett próbálkozásként tekintenek a lépésre.

Az ellenzők szerint az intézkedés nem képes hozzájárulni a növekedéshez, ezzel szemben inflációgerjesztő hatása lehet és a foglalkoztatásra is negatívan hathat. Bár az EU bankok eddig nem jelezték, hogy a megnövekedett kiadásokat az ügyfelekre hárítanák, a New York Times újságírója, Neil Irwin szerint ez elkerülhetetlen.

?A bankok nagy valószínűséggel a fogyasztókra hárítják majd ezt a negatív kamatot, vagy legalábbis megpróbálják. Megtehetik például, hogy negatív kamat helyett mondjuk nem fizetnek kamatot, kezelési költséget viszont felszámítanak,? írja. Az eredmény lényegében ugyanaz.

Martin Armstrong szerint hamarosan az amerikai bankok is pénzt kérnek majd az ügyfelektől a pénzük kezelése fejében, tehát fizetniük kell, hogy pénzüket a bankra bízhassák.

Armstrong, aki napra pontosan megjósolta az 1987-es gazdasági összeomlást, arra figyelmeztet, hogy az amerikai bankok egy egész sor új díj bevezetésére készülnek, amelyek felérnek majd a negatív kamattal.

?Az Egyesült Államokban nagy valószínűséggel közvetlenül a fogyasztókra hárítják majd a negatív kamatot, azt állítva, hogy a Fed teszi ezt a bankok kérésére. Larry Summers szépen előkészítette a terepet. Valószínűleg egy ilyen fejlemény bikapiaci hangulatot jelent majd a tőzsdén,? írja Armstrong, megjegyezve, hogy a ?színfalak mögött arról beszélnek, hogy a negatív kamatot a fogyasztókra hárítják majd.?

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. Végül, is amikor a bank költségeit a betétesekre hárították ahelyett, hogy a betéti és hitelkamat közötti óriási különbségből finanszírozták volna a bank fenntartásához és működéséhez szükséges ráfordításokat, már akkor fizettünk azért, hogy a bankban tarthassuk pénzünket.

  A banki haszon már régen nem betéti kamat formájában a betéteseké, hanem teljes egészében a részvényeseké.

 2. Olvassatok több Silvio Gesell-t (írásaiban elemzi a negatív kamat intézményét). Felgyorsítja a pénz forgási sebességét annyira h. az első ausztriai (Wörgl) kísérletnél a 20%-ot csökkent a munkanélküliség 1 év alatt 1932! (a Nagy gazdasági válság idején). A negatív kamat mindenféle képen egy fellélegzés’ az adós-hitelezői viszonyban -visszafelé transzformál jövedelmet.

 3. @ Hi, GLR!

  Sokan nem értik mi a lényege a negatív kamatnak, hisz a betétje után plusz kamatpénzt kap!
  Pedig oly egyszerü: infláció-betéti kamat= …bukta! 😀

  A másik aspektusa : ezzel a hírrel is ösztönzik/manipulálják az embereket, hogy siettessék a big-boom ot, a nagy összeomlást/káoszt ami az NWO= AK eljövetelét segíti elö!

  Szóval elö a cihából, dunsztosüvegböl a színes papírokat és készülj az elkerülhetetlenre!

  …” jöjj el úr Jézus! Ámen!”

  Áldott napot!

   1. Ne kezd már Te is! 😛
    Istennek van humorérzéke, …és neked???
    Ha, nem ismersz akkor úgy kérdezz/szólj, hogy megkedveljelek, vagy ….!

  1. Kedves sandornagy
   A játék,a sport önmagában nem bűnös,gonosz dolog,gondolom te sem ezt akartad mondani.
   A tiszta,felhőtlen örömmel teli,felszabadult játék utáni vágyat még a gyermek korunkból hozzuk magunkkal.A gyermekkortól kezdve az egészséges játék a pihenés és a tanulási folyamat része,amelyen keresztül sok mindent megtudhatunk önmagunkról,a társas kapcsolatokról, a világról.
   A gond az,hogy az ember bűnbeesése ezt is képes volt megrontani.Amennyiben egy játék,vagy sport alapja,része a hiúság,a dicsőségvágy,az erőszak,a kapzsiság(üzlet-pénzimádat) stb., akkor ezt valóban nem helyeselhetjük, dicsérhetjük,de erről nem maga a “játékvágy” ,vagy pl.maga a foci,röplabda stb. tehet,hanem a bűnös ember, aki egy ártatlan labdajátékot is képes volt idáig silányítani.A szerencse játékok,a box, stb,,ahol egymás véresre verésében jeleskednek eme “sportok” résztvevői természetesen egész más (negatív) kategória.
   Globális rituáléról abban az értelemben valóban beszélhetünk,hogy milliók számára vált a nemzetközi üzlet-futball Isten pótlékká,szánni,sajnálni való módon,de erről mint már mondtam, nem maga a játék,a játékvágy tehet.Isten áldjon.

  1. Én ilyenről nem tudok. Ugyanis évek óta nem teszem be a pénzemet. Abszolút nem bízok a bankokban. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend