Lázongó világ

Az USA készen áll a katonai válaszra Ukrajnában, mondja a vezérkari főnök

dempseyForrás: zerohedge.com

Miután a diplomácia csúfos vereséget szenvedett a Krím félsziget, és a jelek szerint hamarosan akár Kelet-Ukrajna leválásának kezelésében (igaz, John Kerry-vel a ?válságkezelő? csapat élén, ez nem igen volt kérdéses), az Egyesült Államok a ?nehéztüzérség?  bevetésére készül.

Először is az amerikai energiaügyi minisztérium tegnap bejelentette, hogy folynak az előkészületek az amerikai stratégiai olajtartalékból történő első értékesítés lebonyolítására, amire 2011 júniusa óta nem volt példa. A minisztérium egy olyan ?próbavásárlásról? beszél, amivel a ?rendszer működési kapacitását kívánják ellenőrizni?, de valójában egy Putyin elleni lépésnek szánják, akinek a magas árak sokkal fontosabbak, mint az orosz tőzsde teljesítménye.

Az Egyesült Államok pedig most még egy szinttel tovább lépett. A Bloomberg, Martin Dempsey vezérkari főnököt idézve közölte, hogy ?amennyiben a krími zavargások fokozódnak, az amerikai hadsereg készen áll Ukrajna és Európán belüli szövetségesei számára katonai lépésekkel is támogatást biztosítani.?

Ennyit az Obama és Putyin közötti egyórás, békés telefonbeszélgetésről.

További részletek a Bloombergtől:

Az Atlanti Tanács weboldala szerint Dempsey azt mondta, hogy ?tárgyalt orosz kollégáival, ugyanakkor egyértelmű üzenetet kíván küldeni Ukrajna és a NATO tagállamok számára arról, hogy az amerikai hadsereg készen áll a katonai válaszlépésre, amennyiben ez szükségessé válik.?

?Azt próbáljuk üzenni [Oroszországnak], hogy ne mélyítsék el ezt a dolgot Kelet-Ukrajnában, hanem hagyják a körülményeket úgy alakulni, hogy megállapodás születhessen a Krímben. Bizonyos egyezmények kötnek bennünket NATO szövetségeseinkkel. Biztosítottam őket, hogy amennyiben [Európában] bármi működésbe hozza ezeket a kötelezettségeket, mi válaszolunk,? mondta Dempsey.

A tábornok szerint az orosz csapatok betörése a Krím félszigetre kockázatot teremt valamennyi európai és NATO szövetséges számára.

?Amennyiben hagyjuk, hogy Oroszország ezt tegye, tehát, hogy az orosz kisebbség védelmére hivatkozva bevonuljon egy szuverén országba, ezzel súlyos kockázatnak tesszük ki Kelet-Európát, mert Kelet-Európában és a Balkánon számos helyen van ilyen kisebbség.?

Az igazi kérdés természetesen, hogy Putyin miként reagál majd a szócsata ilyen mértékű fokozódására, mert abban igencsak kételkedünk, hogy összecsomagol és odébbáll.

photo credit: General Frank Grass via photopin cc

Előző posztKövetkező poszt

19 hozzászólás

 1. Hogy az USA közvetlenül beavatkozik e? Nem valószínű. Maximum drónokkal, de azokat eddig is küldtek. Viszont fel fogják fegyverezni az ukrán nacionalistákat. Ez túl sokra nem jó, azon kívül hogy provokálják az orosz medvét. Putyin elég higgadt ahhoz hogy elkerülje a világégést. Persze nem árt felkészülni a legrosszabbra. Akinek van otthon némi ivóvíz és élelem tartalék, valamint önvédelmi fegyverek és egyéb túléléshez szükséges kellélek, az nyugodtan aludhat. Ha egy globális méretű konfliktus kitörne, itt Magyarországon nem lennénk túl nagy veszélyben. A cigányság abnormális népességszaporulata sokkal nagyobb probléma ránk nézve.

  1. Pont a sajat hofitarsaink miatt lennenk veszelyben elsosorban, hiszen a boltok polcai kiurulnenek.
   A forint elszallasa garantalt lenne. Fizetes nelkul pedig nem dolgoznanak a bolti eladok, sem az aruszallito soforok.
   Az a kis viz, meg elelem amit fel tudsz halmozni nem sokaig lenne eleg. Sot! Varhatoan egy ido utan hordakban vadaszna a nep a megmaradt elelmet.
   Tokeletesen felkeszulni nem tudsz. Lehetetlenseg.

   Ezt erdemes elolvasni, mit jelenthet egy fizetoeszkoz bedoles (ami mar egy reszleges allamcsod eseten is megtortenhet itt):

   http://varositulelo.blog.hu/2012/09/02/tulelni_az_argentin_allamcsodot

 2. Nem lesz háború! A koreai háború óta (Kínaiak kiverték Őket) keleten úgy hívják Amerikát h.: papírtigris! Ha katonailag is elmélyülne ez a konfliktus azt tudja a NATO is h. eltörpül! Kína és Oroszország mellett -plusz még további szövetségesek is ott vannak a “keleti” tömbben.

 3. 1. Mi kell az “elit” azon tervéhez, hogy a Föld népességét drasztikusan lecsökkentsék? Világháború.
  2. Mi kell az “elit” azon tervéhez, hogy eltöröljék a nemzetállamokat? Világháború.
  3. Mi kell az “elit” azon tervéhez, hogy nemzetek nélküli világkormányt emeljenek ki a romokból? Világháború.
  4. Mi kell az “elit” azon tervéhez, hogy a globális új világrendet bevezessék, azaz leválthassanak minden régi rendszert? Világháború.
  5. Putyin, Oblama, és hasonszőrű állami vezető cimboráik mindannyian az elithez, vagy a pórnéphez tartoznak-e?
  6. Mibe fogadunk, hogy ugyanazok (illumin4ti) osztják a lapokat az említett vezetőknek?

  1. A népirtáshoz, már nem kell fegyver elég a cionista befolyás és a gyógyszer és élelmiszer ipari cégek (pl.Monstramo) szabad keze.
   Te tudod mit eszel, felelősséggel mernéd-e állítani, hogy amit beviszel a szervezetedbe milyen hatásokat vált ki, akár hosszabb távon?
   Szerinted működik még a szervezet mely ellenőrzi ezeket, ha igen milyen befolyás alatt van?
   Szerintem az atlantistáknak, ha az oroszok együttműködnek nem lenne szükségük háborúra.
   Ők csak téged és engem akarnak kiirtani a saját létük illetve az uralmuk alá tartozó természetet nem veszélyeztetnének egy atomháborúval.
   Szerintem itt tényleg két pólus van kialakulóban, ameddig a medve a porondon az esélyeink javulnak.

   1. Szia Therm!A medve (Oroszország) a Góg féle háborúban fog lejönni északról.A Jelenésekben van szó hogy a föld egy -negyed részén háború lesz,hogy hol,nem tudom.Érdekes ez az élelmiszer kérdés hiszen egy kormány vagy párt sem tesz ellene semmit sem! Akkor mi keresnek felekezetek a politikában?Legalább is magyarban.Én úgy érzem hogy itt 10-15 év van talán hátra.Üdv Dobermann

 4. Amerika mindig a Nato csapatokat kuldi elore .Amerikai katonat csak a legvegso esetben vet be. (A dogcedulat osszeszedni)..

 5. … Nagyon keménynek érzi magát az Usa.. és a Nato .. csak nehogy beletörjön a szarvuk az Orosz
  medvébe!!!!!

  1. Szia Therm!Ha magyarországon ilyet mondanál a Hit gyüliben anitszemitának mondanának téged!Én nem mondalak annak!Nálam zavar van ebben a kérdésben!Üdv Dobermann

 6. ez miről ugat? Én teljesen biztonságban éreztem magam, ameddig ide nem jöttek a jenkik.
  ez az amneszty a külügyminisztériumhoz közeli cég.

  1. Mesa ! Nem tudom, hogy Arizónában mi szokás, de ez egy keresztény honlap, ezért megkérlek, hogy a közönséges stílustól kímélj meg minket ! Tudod a kutya ugat, az ember meg beszél. Köszönöm.

    1. Szia Thea ! Ne haragudj, de a kérdésed olyan bulvárosra sikeredett. Szó nincs róla. Én csak pót adminoskodtam, és megkértem…

 7. Elso korben ez a valasz:

  Mozgolódnak az oroszok 2014.03.13 11:16

  A Reuters hírügynökség arról számolt be az elmúlt percekben az orosz védelmi miniszterre hivatkozva, hogy orosz katonák az ukrán határ közelében hadgyakorlatba kezdtek. A tájékoztatás szerint 8500 orosz katona érintett a gyakorlatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend