Lázongó világ

Orosz csapatok a Krím-félszigeten

orosz-deszantosokForrások: ibtimes.com, infowars.com

Az elmúlt két napban egyre több hír jelent meg az alternatív médiában arról, hogy Oroszország különleges alakulatokat küldött Ukrajnába. Mára az orosz haditengerészet flot.com oldala is megerősítette, hogy már a hétvégén csapatokat indítottak Szevasztopolba.

Azt is megerősítették, hogy a fekete-tengeri orosz flottához tartozó Nyikolaj Flicsenkov nevű partra szállító dokkhajóval tengerészgyalogosokat küldtek a térségbe az oroszországi Temryukból. A Flicsenkov tíz BTR-80-as páncélozott szállító harci járművet és 200 katonát szállított a haditengerészet weboldala szerint és további négy hajó csatlakozik még hozzájuk a különleges alakulat katonáival a fedélzetén. A 45. ejtőernyős különítmény katonáit pedig a fekete-tengeri Anapába szállították. A német Nemzetközi és Biztonságügyi Intézet információi szerint Szevasztopolban amúgy is 26.000 orosz katona állomásozik.

Az Ukrán Interfax hírügynökség pedig arról számolt be, hogy a jaltai autópálya szevasztopoli szakaszára tankcsapdákat helyeztek el. Egy helyi újság azzal magyarázza a lépést, hogy a környéken elszaporodott autólopásokat akarják így megakadályozni. [?]

A múlt heti kijevi felfordulás közben Oroszország szép csendben a helyszínre küldte Vlagyiszlav Surkovot, Putyin egyik vezető tanácsadóját, hogy találkozzon Anatolij Mogilev-vel a Krím-félsziget vezetőjével, Vlagyimir Konsztantinov-val és Volodimir Jacuba-val, Szevasztopol polgármesterével (aki azóta lemondott).

Február 20-án egy magát megnevezni nem kívánó orosz kormánytisztviselő azt nyilatkozta a Financial Times-nak, hogy Oroszország, ha kell, a háborútól sem riad vissza a Krím-félszigetért. ?Ukrajna esetleges széthullása háborút robbanthat ki,? mondta. ?Először a Krím-félszigetet fogják elveszíteni, mert mi odamegyünk és megvédjük, ahogy tettük ezt Grúzia esetében is.?

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

    1. Ez az egész valamiért a tavalyi, “Egy heten belül Amerika megtámadja Szíriát” történetre emlékeztet.

  1. Egyenruhás, minden jel szerint orosz fegyveresek megtámadták, majd elfoglalták a Krími Autonóm Köztársaság parlamentjét csütörtök hajnalban az ukrajnai Szimferopolban. A szerda este óta tartó eseményekben 35-en megsérültek, ketten meghaltak a hivatalos tájékoztatás szerint. Bár az orosz védelmi miniszter szerint a Vlagyimir Putyin elnök által szerdán elrendelt rendkívüli harckészültségi gyakorlatnak nincs köze az ukrán helyzethez, az Ukrajnával szomszédos oroszországi nyugati körzetbe csoportosítják a csapatokat. Ukrajna közölte: agressziónak tekintenek minden olyan orosz csapatmozgást, amelyet az orosz haderők a fekete-tengeri hadiflotta krími támaszpontjának területén kívül hajtanának végre. A lengyel külügyminiszter szerint regionális konfliktus fenyeget. Kövesse az ukrán eseményeket a hvg.hu-val percről percre!
    http://hvg.hu/vilag/20140227_ukrajna_krim_percrol_percre#rss

    Másik hírcsatorna kapcsolódó hírei: http://hungarian.ruvr.ru/tag_264447817/

    1. Helyesbítést kérek, nem “fegyveres erők”, hanem fegyvernek látszó tárgyal. Figyel Lemuel, hova ez a sietség ezzel az esti mesével, még csak 16:35 van. Rosszabbak vagytok a gyerekeknél……….

  2. Tovariscs zdraszvujtye :-)!

    Nem kellett több hozzá, mint 25 év, hogy a cionista szdsz-mdf plakát kicsit megváltozzon.
    Szerintem nem csak ukrajnában.

    1. Ez benne van a forráscikkben is. Azért nem tettem bele a magyarba, mert nehezen azonosítható a helyszín.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend