Tudomány és technika

Az emberi klónozás megvalósulása elkerülhetetlen

“Emberi klónozás. Hol húzzuk meg a határt?” – 1993. november 8.

Klónozzanak-e a tudósok embert?

A kérdés megfogalmazása szándékos. Nem arról van szó, hogy ?amennyiben ez lehetségessé válik? megtegyék-e, mert előbb-utóbb az ember klónozása megvalósítható lesz. Tehát nem az a kérdés, hogy lehetséges lesz-e, hanem, hogy mikor. A tudomány gyors fejlődését figyelembe véve ez a nap hamarabb jöhet el, mint gondolnánk.

A tudományos fantasztikum kategóriájába tartozó könyvek évtizedek óta foglalkoznak a kérdéssel. A Szárnyas Fejvadász című film másolatai például rendkívül fejlett klónok, akiket szinte egyáltalán nem lehet megkülönböztetni az igazi emberektől. Létrehozóik úgy programozták őket genetikailag, hogy rövidebb élettartammal rendelkezzenek és ez volt lázadásuk kiváltója is.

Ironikus módon a film Philip K. Dick 1968-ban írt, ?Álmodnak-e az androidok elektromos birkákkal?? című könyve alapján készült. Csaknem 30 évvel később, 1996-ban, a birkák ismét a a hírekbe, amikor skót tudósok segítségével megszületett Dolly, az első klónozott emlős. Dolly néhány alkalommal elleni is képes volt, és viszonylag normális életet élt. A külső szemlélő számára csak egy közönséges birkának tűnt.

Néhány hete arról érkezett hír, hogy a tudósok klónozott embriók segítségével állítottak elő őssejteket. Az embriókat a kutatás számára adományozott petesejtekbe ültetett bőrsejtek segítségével állították elő.

“Az emberi klónozás közelebb van, mint gondolnánk” – 2001. február 26.

Mivel az őssejtek bármilyen sejtté fejlődhetnek, az őssejtek egy részéből szívsejt lett, ami az első lépés egy olyan teljes szerv létrehozása/lemásolása előtt, ami genetikailag megegyezik a páciensből klónozott sejtekkel.

A bioetikusok attól tartanak, hogy ezzel az eljárással idővel teljesen kifejlett embriókat növeszthetnek béranyák segítségével, ami végső soron az ember klónozását eredményezné. Az orvoskutatók számos alkalommal kijelentették, hogy ez soha nem fog megtörténni, hogy a technológia nem elég fejlett hozzá, hogy ez etikátlan lenne, és sorolhatnánk. Amennyiben azonban mégis lehetségessé válik, valaki, valahol meg fogja tenni. Amikor pedig megtörténik, a tudomány és technika berkeiben folyó vita villám gyorsan társadalmi, filozófiai és lelki dilemmává változik.

Aki nem látta még és tervezi megnézni Tom Cruise Feledés című új filmjét, ne olvasson tovább!

A film végén a Tom Cruise által alakított karakter megtudja, hogy ő tulajdonképpen egy klón és számos példány létezik belőle. Bizonyos emlékeik közösek, azonban a jelen tapasztalatai eltérnek mindegyiküknél. Ettől függetlenül egyikük végez magával, hogy ezzel megmentse az emberiséget a földet leigázó gépektől, mindezt úgy, hogy közben tudja, hogy klónjai folytatni fogják életét (életüket?) a bolygón.

Ez egy alapvető kérdést vet fel, aminek megválaszolását az olvasóra bízom: Mitől ember az ember?

Forrás: floridatoday.com

Előző posztKövetkező poszt

15 hozzászólás

 1. Kedves andre! Légy szives mondd meg, hol lehet olvasni magyarul a Jó Pásztor üzeneteit! Köszönöm.

 2. Kösz Tanitvany,ovakodunk…legtöbben tudjuk,honnan fuj a szél.
  A boszorkanykörök,majd pedig a “zöldek” a Földanyat is elobanyasztak,s ez igy a New Age fo istenévé valt,ami “Gaia-mozgalom” néven muködik többfelé,amely környezetmento célokkal indult el “természetesen”.

 3. KATOLIKUSOK :
  Épen így ti is,
  kívülről igazaknak látszotok ugyan az emberek előtt,
  de belől ,
  rakva vagytok képmutatással
  és
  törvénytelenséggel.
  Kígyók,
  mérges kígyóknak fajzatai,
  miképpen kerülitek ki
  a gyehennának büntetését ?
  Színből hosszan imádkoztok;
  ezért
  annál súlyosabb lesz
  a ti büntetéstek.

  Jel. 17,16
  És a tíz szarv,
  a melyet láttál a fenevadon, ezek meggyűlölik a paráznát,
  és kifosztják és mezítelenné teszik,
  és eszik annak húsát,
  és megégetik őt
  tűzzel.

  ?1.
  2013 február 1-én az általunk csatolt bizonyítékok alapján ,
  hivatalunk megállapodást kötött az európai nemzet képviselőivel????.
  az emberiség ellen
  elkövetett bűncselekmények
  és bűnügyi összeesküvésekben való részvétele miatt.
  3.Az említett nemzetek kormányai által kiadott diplomáciai jegyzék a Vatikán Államtitkára, Tarcisio Bertone bíboros részére lett átadva 2013 február 4-én hétfőn, tájékoztatva Bertonét a közelgő elfogatóparancsról, és felkérte hivatalát, hogy ennek tegyenek eleget.
  4.Válasz nem érkezett a jegyzékre sem Bertone bíborostól, sem hivatalától; de hat nappal később Benedek pápa lemondott.
  5.
  4. A törvényszék és az említett nemzetek ???.kereskedelmi zálogjog bejegyzésére ezen nemzetek bíróságai által a Római Katolikus Egyház ingatlanaira és vagyonára 2013 március 31-ével kezdődő Húsvétkor.
  6.Ez a zálogjog csatolva lett a közös és globális ?Húsvéti helyreállítási kampányhoz?, amely a Katolikus egyház tulajdonait a polgárok részére lefoglalja mint közvagyont a nemzetközi jog és a Nemzetközi Büntetőbíróság Római alapokmánya alapján.
  6. Ez a döntésünk a továbbiakban,???.a pápa utódjára ugyanazon kötelezettségekkel jár, így érvényesíteni kell a kereskedelmi zálogjogokat és a ?Húsvéti helyreállítási kampányt? a Római Katolikus egyházzal szemben a tervek szerint.?

  ?A Nemzetközi Törvényszék felhívja Napolitanot, hogy ?ne játsszon össze a bűnözőkkel?,
  és jelentse be a globális kampányt a Vatikán tulajdonainak lefoglalására és indítson vizsgálatot
  az emberi jogokról Olaszországban.
  Róma, helyi idő szerint 9:00 óra.?

  ????Olaszországban, hogy felszámolják a Vatikánt, ???.!
  Egy őrült vihar söpört végig Rómán néhány órával azután, hogy a pápa bejelentette, hogy lemond, erre egy hatalmas villám csapott le a Szent Péter Bazilika kupolájára.

  Lehet,
  hogy az Úr is bejelentette,
  hogy az ítélet
  elkezdődött?!

  1. Lehetséges, de nem szabad elfelejteni, hogy jel nem adatik a végidőkig, az a jel pedig egyértelmű: fényesség támad keleten, nyugatig látszik. Az azt megelőző események is egyértelműek (hallanunk KELL sok baljós eseményről). Nem tartom kizártnak, hogy mennyei jel van a villámcsapásban, de az a szakasz, amire utal, JanosEvangelium14, gyaníthatóan nem kezdődött el.
   Jelenések könyve a “forgatókönyv”.

 4. Amerikai Egyesült Államok 29 szövetségi államában a helyi alkotmány kiegészítései tiltották, hogy azonos neműek házasodjanak. Mai nappal még jobban kifordulás következtében, mind az 52 államban házasodhatnak a beteg testvéreink…

  HAMAROSAN HALLOTOK HÍREKET A HAMIS PRÓFÉTA MEGJELENÉSÉRŐL 2013.ápr.1. – 08:50

  Nyájam bárányai, béke veletek.
  A nagy hitehagyás növekszik minden nap, ami egy nagy jel mindazoknak, akik arra várnak. Én nagyon hamar eljövök. Minden készen áll az én ellenségem kezdi, ” ravaszság műsorát”, amely több millió lelket kárhozatba visz. Imádkozzatok választott helytartómért , az én Benedekemért és az egyházért, hogy a Kálvária elviselhetőbb legyen.

  Az egyház megkezdte a keresztútját, az ellenség már ítéletet hozott felette, a misztikus test fájdalomba merül, de a gonosz erők nem dönthetik le. Előre, Cyreneusok, segítsetek imáitokkal, hordozni Egyházam keresztjét! Az egyház alapjaiban megremeg és úgy tűnik, hogy a gonosz erők elpusztítják, de nem, az Egyház Én vagyok, és a pokol kapui nem dönthetik le. Az egyházamra az egyházszakadás ostora mér döntő csapást.

  Készüljetek Én népem, hogy együtt menjetek fel a Kálvária szomorú útján, ahol majd keresztre feszítik az Egyházamat, mert akkor majd feltámad egy új karizmatikus és spirituális egyház, amely összegyűjti az idő szerint Isten összes gyermekét az én uralkodásom alá a A Mennyei Jeruzsálemben.

  Hamarosan hallhattok a híreket a hamis messiás megjelenéséről legyetek nagyon óvatosak, tudjátok jól, hogy mindez csalás, ne figyeljetek rá. Csak bennem bízzatok, mert én vagyok az örök Pásztor, ne féljetek, mert az Ég nem hagy el titeket. Erősítsétek meg a hiteteket, hogy győzedelmeskedjetek minden nap a csatában, és eljuttok az Isten Országába és az Ő Örök Dicsőségébe.

  Mondom még egyszer, készüljetek fel a “figyelmeztetés” érkezésére, mert amikor minden destabilizálódik, és a béke elvész, akkor amikor el fogom küldeni “a lelkiismeret ébredését”, amely megmutatja az igazságot, és meg fogja erősíteni a hiteteket, így képesek leszek megharcolni a végső nagy csatát, amely megadja nektek a szabadságot, és méltóvá tesz bennetek arra, hogy Isten gyermekeinek nevezzenek titeket, Atyám örököseinek. Imádkozzatok, böjtöljetek, tartsatok bűnbánatot, és jó élet gyónást, tápláljátok magatokat gyakran az Én Testemmel és a Véremmel, így el tudjátok viselni az örökkévalóságig vezető út nehézségeit.

  Én békét hagyok rátok, az én békémet adom nektek. Tartsatok bűnbánatot és térjetek meg, mert az Isten Országa közel van.
  A ti Örök Pásztorotok: a Názáreti Jézus.

  Tegyétek ismertté az üzeneteket az egész emberiségnek.

   1. Ezek a Kolimbiából érkezett üzenetek részei

    ELJÖVETELEM ÓRÁJA KÖZELEDIK ÉS AZ ÉN NÉPEM MÉG MINDIG NEM TÉRT MEG BŰNEIBŐL! 2013. Júl.22. 10:35

    AZ ATYAISTEN SÜRGŐS FELHÍVÁSA AZ Ő HŰSÉGES NÉPÉHEZ

    Én népem, béke legyen veled.

    Eljövetelem órája közeledik és az én népem még mindig nem tért meg bűneiből! Az emberiség bűne túllépte az emberi viselkedés határait, a bűn már nem bűncselekmény Isten ellen, hanem olyan hétköznapi, mint a létezés maga. A Teremtő törvényeinek semmibevétele is a mindennapi élethez tartozik az emberiség legnagyobb része számára. Mindent az emberi gondolkodás szempontjából figyelnek meg és ítélnek meg. Isten tanításait nem veszik figyelembe és elítélik, mint elavultat. A mai ember már nem látja Istent, önmagát isteníti és bálványozza annyira, hogy magát Istennek gondolja.

    Ez az anyagias világ modernizálta a bűnt és minden hanyatlásra azt mondja: így szokás. A bűn rákfenéje, a gonosz, és a korrupció megfertőzött minden társadalmat, és elpusztította az erény és az emberi értékek ajándékát. A gonoszság és a bűn lánca az emberbe kerül már az anyai méhben. A gyermekek úgy születnek, hogy lelkileg meg vannak jelölve szüleik gonoszságának, lázadásának és engedetlenségének a foltjával. Ha az Isteni Igazságosságom nem jönne, hogy helyreállítsa a rendet és a jogot, minden teremtett dolgot elpusztítana az ember.

    Az emberiség szorongásának hatalma megtöri teremtett dolgok harmóniáját, a mai ember szeretetlensége és az önzése hatással van az univerzum spirituális egyensúlyára. A bűn megtöri a teremtés harmóniáját és befolyásolja a szeretet kódját, amellyel az ember és a teremtett világ létrejött. A környezetszennyezés és a természeti erőforrások tönkretétele is súlyos bűn az Atya szeretete ellen. Minden nemzet, amely kíméletlenül kitermeli a természeti erőforrásokat, és nem tesz semmit hogy megjavítsa az egyensúlyt, törlésre kerül, és földjei és természeti erőforrásai más nemzeteknek adatnak! Az apokalipszis lovasai már közelednek, és a lovak zörgése pusztítást és a halált hoz! Ezt kapja a gonosz és bűnös nemzedék, amiért ellenszegült az Alkotójának, és megmásította a törvényeit, amely élet, béke, szeretet, harmónia , egészséges emberi együttélés és a teremtés egyensúlya.

    Az eljövetelem közel van, ébredj fel Én népem,hogy ne legyen meglepetés az érkezésem, mert akkor nagyon késő lesz azok számotokra, akik nem várnak Rám.

    A ti Atyátok, Jahve, a Nemzetek Ura.

    Tegyétek ismertté az üzeneteimet az egész emberiségnek.

    http://www.mensajesdelbuenpastorenoc.org/english.html

    Jelenések könyve 6. rész

    1. És látám, mikor a Bárány a pecsétekből egyet felnyitott, és hallám, hogy a négy lelkes állat közül egy monda, mintegy mennydörgésnek szavával: Jőjj és lásd.
    2. És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülőnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön.
    3. És mikor a második pecsétet felnyitotta, hallám, hogy a második lelkes állat ezt mondá: Jőjj és lásd.
    4. És előjőve egy másik, veres ló, és a ki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.
    5. És mikor felnyitotta a harmadik pecsétet, hallám, hogy a harmadik lelkes állat mondá: Jőjj és lásd. Látám azért, és ímé egy fekete ló; és annak, a ki azon üle, egy mérleg vala kezében.
    6. És hallék a négy lelkes állat közt szózatot, a mely ezt mondja vala: A búzának mérczéje egy dénár, és az árpának három mérczéje egy dénár; de a bort és az olajt ne bántsd.
    7. És mikor felnyitotta a negyedik pecsétet, hallám a negyedik lelkes állat szavát, a mely ezt mondja vala: Jőjj és lásd.
    8. És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által.
    9. És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak.
    10. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, a kik a földön laknak?
    11. Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, a míg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, a kiknek meg kell öletniök, a mint ők is megölettek.
    12. Azután látám, mikor a hatodik pecsétet felnyitotta, és ímé nagy földindulás lőn, és a nap feketévé lőn mint a szőrzsák, és a hold egészen olyan lőn, mint a vér;
    13. És az ég csillagai a földre hullának, miképen a fügefa hullatja éretlen gyümölcseit, mikor nagy szél rázza.
    14. És az ég eltakarodék, mint mikor a papírtekercset összegöngyölítik; és minden hegy és sziget helyéből elmozdíttaték.
    15. És a földnek királyai és a fejedelmek és a gazdagok és a vezérek és a hatalmasak, és minden szolga és minden szabad, elrejték magokat a barlangokba és a hegyeknek kőszikláiba;
    16. És mondának a hegyeknek és a kőszikláknak: Essetek mi reánk és rejtsetek el minket annak színe elől, a ki a királyi székben ül, és a Bárány haragjától:
    17. Mert eljött az ő haragjának ama nagy napja; és ki állhat meg?

    1. “ELJÖVETELEM ÓRÁJA KÖZELEDIK ÉS AZ ÉN NÉPEM MÉG MINDIG NEM TÉRT MEG BŰNEIBŐL!
     2013. Júl.22. 10:35 ”

     Na, ez tényleg nagyon prófétikus, látva az időpontot, amikor keletkezett / keletkezik majd…. izzééé 😀

    2. >> “Az emberiség szorongásának hatalma megtöri teremtett dolgok harmóniáját, a mai ember szeretetlensége és az önzése hatással van az univerzum spirituális egyensúlyára. A bűn megtöri a teremtés harmóniáját és befolyásolja a szeretet kódját, amellyel az ember és a teremtett világ létrejött. A környezetszennyezés és a természeti erőforrások tönkretétele is súlyos bűn az Atya szeretete ellen. Minden nemzet, amely kíméletlenül kitermeli a természeti erőforrásokat, és nem tesz semmit hogy megjavítsa az egyensúlyt, törlésre kerül, és földjei és természeti erőforrásai más nemzeteknek adatnak! ” <<<

     Az egész írás, főleg ez a rész, jó példája a New Ages, ezoterkus, Új Világrend tanításainak….. óvakodni kell tőle!

  1. Gyanítom, hogy a nagyfigyu-n 🙂
   és pont április 1.-jén posztolta a tréfamester.. lol

   Szerintem már Dolly előtt is lehettek ember klónok, valahol egy három emelet mély laborban a sivatag közepén.. Csak a birkával nézték meg, hogy a publikum hogyan reagál a témára. Vagy a másik elmélet ami téma volt akkoriban, hogy annyira nem megy nekik a klónozás, hogy kerestek egy állatfajt, aminek 2 példányát az emberek 99%-a képtelen megkülönböztetni egymástól, pláne az akkori nem HD tévén keresztül, és rábökték az egyikre, hogy na ez itt a klón, ilyet is tudunk 🙂
   Még valami olyasmi is berémlik, hogy a birka után azzal jöttek elő, hogy ha sehol nem engedik őket játszani, akkor majd nemzetközi vizeken megcsinálják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend