Globális valuta @hu

Létrehozója szerint az euró elpusztítja önmagát

Időkjelei: A Bibliából tudjuk, hogy az eljövendő világkormány egyben egy új gazdasági rendszer bevezetését is jelenti majd, amiben senki sem fog tudni venni vagy eladni a Fenevad Bélyegeként ismert jel nélkül. Egy ilyen rendszer globális bevezetése sokkal egyszerűbb, ha az egész világ egyetlen pénznemet használ, legyen az egy ma is létező valuta vagy a mostaniak helyébe lépő új. A cél mindkét forgatókönyv esetében a pénzvilág teljes centralizálása, hogy minden ember megélhetése ettől függjön.

Forrás: naturalnews.com

?Menjünk előre!? ? ?Nem! Szálljunk le!? ? ?Nem! Forduljunk vissza!?

Miközben egyre több uniós ország helyzete válik kritikussá gazdaságilag és a közös valuta alapjai pedig igencsak remegnek, az Euró egyik létrehozója is annak bukását jövendöli.

Oskar Lafontaine, német pénzügyminiszter, az euró kidolgozásáért és bevezetéséért felelős egyik szakember, most az egységes valuta beszüntetésére szólít fel, hogy a dél-európai államok esélyt kapjanak a talpra állásra. Szerinte amennyiben ez nem történik meg, a jelenlegi fiskális útvonal egyenesen egy ?katasztrófa felé tart?.

?A gazdasági helyzet hónapról hónapra romlik, a munkanélküliség pedig olyan szinteket ért el, hogy a demokrata szerkezetek is kétségessé váltak,? idézte a politikust a Telegraph.

?A németek még nem jöttek rá, hogy Dél-Európa, Franciaországot is beleértve, előbb vagy utóbb, a jelenlegi és egyre mélyülő nyomor miatt, kénytelen lesz ellentámadásba lendülni a német hegemónia ellen,? mondta, hozzátéve, hogy a fiskális válság nagy részét a németek által az exportnyereségek miatt szorgalmazott bér megszorítások okozták.

?A megszorításoknak befellegzett?

A német baloldali párt weboldalán Lafontaine azt írta, hogy Angela Merkel kancellárasszony azonnal ?fel fog ébredni önhitt álmából?, amint a szorult helyzetben lévő európai országok összefognak és követelik a válságkezelő intézkedések megváltoztatását, Németország rovására.

Lafontaine súlyos jóslatai további hitelt nyertek, amikor Pierre Moscovici, francia pénzügyminiszter bejelentette ?a megszorítások végét és a francia válságpolitika győzelmét, tovább rontva az amúgy is gyengülő francia-német kapcsolatokon,? írta a lap. A helyzet mindenesetre kezd eldurvulni a két ország között.

?A megszorításoknak vége. Ez egy döntő fordulat az EU projekt történetében az euró óta,? nyilatkozta Moscovici a francia televíziónak. ?Látjuk a megszorítás dogma végét. Ez egy győzelem a francia megközelítés számára.?

Lafontaine elmondta, hogy támogatja a monetáris uniót, de ma már fenntarthatatlan tartja.

?A remény, hogy az euró létrehozása racionális gazdasági viselkedésre kényszerítheti az összes felet hiábavaló volt,? mondta, hozzátéve, hogy a politika, ami belső leértékelésre kényszerítette Spanyolországot, Portugáliát és Görögországot ?katasztrofális? volt. A gazdasági helyzet ebben a három EU országban és Írországban a legrosszabb.

Az euró hónapok óta hanyatlik és miközben az EU a magas munkanélküliséggel és magas kormánykiadásokkal küzd, a szakértők egyre kevésbé bíznak a valuta vagy akár az EU jövőjében.

Alapvető hibák az euró szerkezetében

Az euró néhány alapvető hibája:

Szűk pénzforrások. Közgazdász szemmel nézve az eurózóna nem kifejezetten optimális környezet egy valutának. Más szóval, nem volt jó ötlet. Ennek egyik oka, hogy a különböző tagországoknak különböző monetáris politikára van szükségük, de az unióban ez nem lehetséges.

Túlságosan szűk költségvetések. A szakértők úgy gondolják, hogy a megszorítás politika teljes bukás, sőt katasztrófa volt, mert tovább növelte az adósságterheket, különösen Dél-Európában. ?Az euró a megszorítások öngyilkos megállapodásává vált.?

Kevés kereskedelem. Németország kivételével, az EU államok kicsivel több mint a fele csak egymással kereskedik. Ahogy Dél-Európa fokozatosan halad a mély válság, Észak-Európa pedig a recesszió felé, ez a kereskedelmi forgalom tovább csökken.

Mint a legtöbb szocialista állam esetében, az európai országok sem rendelkeznek elegendő forrással ahhoz, hogy a bölcsőtől sírig tartó szolgáltatásokat nyújtsanak állampolgáraiknak. Ez milliókat fog feldühíteni, amikor rájönnek, hogy a feneketlennek hitt európai pénzverem mégsem az.

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

 1. Sokan mondják a “félelemkeltő” hírekre, hogy hülyeség, összeesküvés-elmélet, de sajnos az a gond, hogy egyértelműen azonosítható kibontakozó problémák előtt állunk, amire nincs megoldás. Belénk neveltek egy sablonos, egységes gondolkodást és nem leszünk képesek változni, amikor a változás azt kívánná. Az egyik filmben volt egy gondolat: “a válság meghozza a változást” az emberekben. Hát kíváncsi leszek mire megy az önmagát oly nagyra becsülő homosapiens. Az elképzelésem a jövőről, aminek megteremtésére évek óta nagy energiát és munkát fektetek, elhalványodni látszik, mert csak ebben a rendszerben állná meg a helyét. Talán jobban meg kéne élni a MÁ-t, mert a JÖVŐnek élni lehet elvesztegetett idő.

 2. “Bukás

  A világgazdasági rendszer tehetetlenségénél fogva mindenképpen igyekszik fenntartani arculatát.
  Az AEÁ erőforrásainak java része a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában folyó tartós háborúskodásban emésztődikfel.
  Az iszlám és a nyugati életfelfogás közötti szakadék mélyül, a két világ közötti súrlódások, összecsapások ereje egyre hevesebb.
  A szélsőséges iszlám erők elérik céljaikat, bizonytalanná teszi a fejlett világ olajellátását.

  Az egyetemesítés (globalizáció) nemkívánatos mellékhatásai felerősödik, ugrásszerűen növekszik a nemzetközi bűnözés szerepe, amely a világgazdaságba és az államéletbe beépülve annak meghatározó tényezőjévé válik.
  A fogyasztói társadalom ragaszkodik a lényegéhez, a folytonos gazdaságinövekedéshez.
  A hirdetések eszközei fokozatosan még erőszakosabbakká válnak, emiatt a még jobban hajszolt emberek élete évről évre reménytelenebbé lesz.

  A globalizáció egységesítő hatása egyre erősödik.
  Az azonossá gyúrt emberek társadalmahallatlan veszélyek hordozójává válik.
  Az ugyanolyanná válás, ugyanúgy gondolkodás épp azt jelenti, hogy az emberek az állatokhoz hasonlóan kezdenek viselkedni.
  Ebben az ember számára természetellenes helyzetben kiszámíthatatlan, hogy változások esetén mi fog történni.
  Az emberekből kilúgozták az emberre jellemző erkölcsi gondolkodást, a személyes felelősség érzetét.
  A belőlük válsághelyzetben összeverődött tömegek bármire képesek.

  A környezeti válság fenyegetéseire tekintet nélkül, minél többet kicsikarva kiaknázzák a bolygó olaj,
  földgáz, szén, lignit, olajpala és olajhomok készleteit.
  Az energiaárak ugrásszerű emelkedése így sem kerülhető el.
  A pazarló rendszer azonban fennmarad, még jobban pusztítva az embert éltető természetes környezetet.
  A szegények és a gazdagok közötti ellentét még kirívóbb lesz, a csökkenő népességű gazdag országokba való bevándorlás ellenőrizhetetlenné válik.
  A természeti csapások egyre nagyobb pusztításokat okoznak, amelyek feltartóztathatatlan népvándorlásokhoz vezetnek.

  Az erőforráshiány elsősorban a szegényebb, nagy népsűrűségű országokat sújtja.
  A kőolaj és földgáz hiánya miatt a mezőgazdasági termelés csökken és a ma Észak-Koreában tapasztalható éhínség általánossá válik.
  Mivel számos ilyen helyzetbe kerülő ország atomfegyverrel is rendelkezik, világszerte elképzelhetetlenül súlyos összeütközések alakulnak ki.

  A természet fokozódó szennyezettsége, a természetes környezet romlása újabb és egyre pusztítóbb betegségek sokaságának megjelenéséhez vezet.
  Az emberi immunrendszer nem tud alkalmazkodni a mérgezett környezet okozta végzetes változásokhoz.
  Az orvostudomány képtelen kezelni az újabb fertőző kórokat, az immunrendszer újabb és újabb betegségeit.
  Az egészségügy rendszere összeomlik.

  A kaotikus folyamatok kezelhetetlensége nyilvánvalóvá lesz.
  Az egyenként még talán megoldható kérdések hatalmas mértékben felerősítik egymás káros hatásait.
  A pénzügyi és gazdasági világrendszer szétesik,a világrend összeroppan és a végítélethez hasonlító viszonyok alakulnak ki.
  A válságba zuhanó fogyasztói társadalmak tömegei az ugyanolyanná gyúrt gondolkodásuk miatt képtelenek alkalmazkodni.
  A csupán a kocsivezetésre, távirányítók, maroktelefonok kezelésére kiképzett,
  csak a szűk szakmájához értő emberek társadalma bénulttá válik.

  A rájuk zúdult balsors miatt a felbőszült emberek bűnbakokat keresnek.
  A tömegek azokra a hirtelen kiemelkedő hangadókra hallgatnak, akik leginkább megérzik az akaratlanul is állatias viselkedésre beállított emberek lelke mélyén kavargó torz indulatokat.

  A tömegek azok ellen fordulnak, akik vezették őket és amint a 20. században is annyiszor, utólag felfoghatatlan és értelmezhetetlen borzalmakat követnek el.
  A legsúlyosabb zavargások a fejlettnek nevezett országokat sújtják.”

 3. Oskar Lafontaine sosem tartozott a mértékadó német politikusok közé – legfeljebb az Unió pénzügyi “fenegyereke” volt – ezt jól mutatja az is hogy ö volt az egyik “szülöatyja” a közös Európai valuta – az EU – bevezetésénél…. Most ugye, rájött ( na nem volt nagyon nehéz neki – látván a több mint 10 év óta eltelt idö EU-s “sikereit”, elsösorban Dél-Európában) – szóval most rájött, hogy mégsem volt olyan jó ötlet a közös valuta – és vissza akarna táncolni, hogy majd késöbb azt mondhassa. “én elöre megmondtam” – na ennyit Lafontanine-ról….

  Amugy meg, egyértelmü a dolog, a “Hibák az euró szerkezeténél” – a cikk végefelé jól össze van foglalva a lényeg – de a 3 közül mégis a középsö esik a legsúlyosabban a latba – nevezetesen ez:

  ” az európai országok sem rendelkeznek elegendő forrással ahhoz, hogy a bölcsőtől sírig tartó szolgáltatásokat nyújtsanak állampolgáraiknak” …..

  Hát éppen ERRÖL van szó, – pontosan …..

  Erröl viszont NEM az EU bevezetése tehet – sokkal inkább az a európai nemzetek között (is) rendkivül népszerü mentalitás – miszerint az emberek hajlamosak alapjáraton mindig TÖBBET költeni, mint amennyit megkeresnek, vagy megengedhetnének maguknak – AHELYETT hogy tartalékokat képeznének esetleg – a feleslegesen és meggondolatlanul elköltött pénzekböl …. És sajnos igaz ez mind nemzeti, mind egyéni, családi szinten ….Na ja, az állampolgár kitöl is tanuljon vagy vegyen mintát ? – A rendszeresen és alaposan túlköltekezö államtól ??? Ugyan már !

  Szóval – EU ide vagy oda – amig az emberi fejekben – egyénileg is és államilag, társadalmilag is csak ez az “utánam a vízözön” mentalitás fog müködni – addig találhatunk ugyan kifogásokat, és nyafoghatunk, hogy EU, meg megszoritás, meg válság – a sor hosszan folytatható lenne – NEM fog a világ, sem az világnak az Európai része sem kilábalni a slamasztikából, amibe önmagukat kormányozták bele az emberek, a kormányok, a társadalmak ….

  Emberek, NEM bünbakokat kellene keresni – hanem megtanulni az aranyszabályt, hogy “addig nyujtózkodj, ameddig a takaród ér” …..

  Édesanyám egyik kedvenc mondásával élve:
  “Nincs olyan SOK pénz amit el ne lehetne költeni,
  és nincs olyan KEVÉS pénz amit be ne lehetne osztani” …..
  Bár csak minél több ember, és minél hamarabb felfedezné ennek a mondásnak a realitását
  – úgy össznépi és egyéni szinten is….

  1. “Erröl viszont NEM az EU bevezetése tehet ? sokkal inkább az a európai nemzetek között (is) rendkivül népszerü mentalitás ? miszerint az emberek hajlamosak alapjáraton mindig TÖBBET költeni, mint amennyit megkeresnek, ”

   Ha tudsz 220 euróból spórolni, akkor emelem kalapomat előtted. Mert nekem ennyi a havim, rendes munkát meg évek óta nem találok. Igazad van lehet ebből spórolni, lecsatlakozok az áram – gáz szolgáltatóról, nem fizetek se telefont, se adót, szóval semmit.

   Biróm, hogy mindig azok kiabálnak, kiknek tele a pénztárcájuk. Mert szerintük mindenki hajhászásból vesz fel hitelt, egy házat nem kell karban tartani?, szigetelés stb. MA MEG NINCS HOSSZÚTÁVÚ BIZTOS MUNKAHELY, sőt egyre kevesebb van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend