Globális valuta @hu

Egy bank mind fölött: globális Fed vagy globális IMF

Forrás: The New American

Miközben a G20-ak moszkvai találkozóját követően egyre több cikk jelenik meg a nemzetközi valutaháború veszélyeiről, arról kevés szó esik, hogy a központi banki vezetők és pénzügyminiszterek egy még hatalmasabb Valutaalap létrehozását szorgalmazzák. A végcél, hogy az IMF egy igazi globális Federal Reserve típusú intézménnyé alakuljon és így képes legyen az egész világot elárasztani az általa nyújtott hitellel vagy valutával. Természetesen a vele járó szabályozói hatalommal megfűszerezve.

A Különleges Lehívási Jogokat (SDRs), ami jelenleg az IMF elszámolási egysége vagy ?valutája?, arra készítik elő, hogy átvegye az amerikai dollár szerepét és előkészítse a terepet egy majdani világvaluta bevezetésére, hasonlóan ahhoz, ahogy az eurót alattomosan Európa országaira erőltették saját nemzeti valutáik helyett.

A fővonalas média komolyan veszi munkáját és mindent megtesz, hogy a közvélemény az aktuális vetélkedők, sport kupák és politikai csaták kimenetelével legyen elfoglalva, miközben a világ sorsáról döntő G7-es, G20-as és IMF tanácskozások napirendi pontjairól örülhetünk, ha az éjszakai hírösszefoglalókban egyáltalán említést tesznek. Végül többnyire csak az előre megírt témáknak a nagyközönség számára emészthetővé tett változata ?szivárog ki? a sajtó számára. Az igazságot, jelen esetben a fő csapásirányt, csak azok tudják meg, akik tudatosan keresik.

Például hányan olvasták Christine Lagarde, jelenlegi IMF vezérnek a moszkvai G20-as találkozó február 16-i záróeseményén elhangzott megjegyzéseit arra vonatkozóan, hogy továbbra is várja az IMF tagországoktól a még be nem fizetett összegeket, amelyek célja az IMF pénzek megduplázása? Vajon hányan tudják, akár saját ismerőseink közül, hogy vezetőink még a 2010-es koreai G20-as találkozón megállapodtak, hogy megemelik az IMF számára fizetendő ?kvótáikat?, értsd hozzájárulásaikat, ezzel 750 milliárd dollárra növelve az IMF SDR-ban mért vagyonát?

Az IMF egy másik, rendkívül okos újításcsomagból is profitál, ami szintén hasonló terjedelmű publicitást kapott. Az egyiket Új Hitelezési Alapnak (New Arrangements to Borrow ? NAB), a másikat Általános Hitelezési Egyezménynek (General Arrangements to Borrow ? GAB) hívják.

Aktiválását követően a NAB ?további 370 milliárd SDR (kb. 567 milliárd dollár) forrást jelent az IMF számára,? írja jelentésében az IMF.

?A GAB életbelépése potenciálisan 17 milliárd SDR (kb. 26 milliárd dollár) extra hitelt biztosít az IMF számára,? áll az IMF honlapján.

Figyelembe véve, hogy az Egyesült Államok adósságát ezermilliárd dollárban mérik, az a néhány százmilliárd, amit az IMF összekalapozott, nem tűnhet olyan jelentősnek, azonban a Valutaalapnak ennél sokkal nagyratörőbb tervei vannak. Christine Lagarde IMF vezér, 2012 februárjában egy ezermilliárd dolláros ?tűzfal? (aminek része lenne az Európai Stabilitási Mechanizmus, az ESM is) felállítását szorgalmazta az összeomlóban lévő európai szocialista rezsimek kimentésére. A pénzügyminiszterek lelkesen támogatták az elvileg sürgős kezdeményezést. Ahogyan arról korábban írtunk, a kezdeményezés elfogadása olyan, mintha benzinnel és gyufával látnánk el egy piromániást, aki már több ezermilliárd dollárt égetett el a különböző mennyiségi enyhítéseken és mentőalapokon keresztül.

A Fed mintájára

Ben Bernanke, Fed elnök, a G20-ak moszkvai összejövetelén elmondta, hogy a Fed tovább folytatja ?mennyiségi enyhítés? néven ismertté vált inflációs politikáját, a semmiből előállított digitális dollárok formájában.

A Bloomberg a következőket írta:

A Bernanke vezette Fed a rekordnak számító 3000 milliárd dollárra növelte eszközállományát, az alapkamatlábat pedig a nulla közelébe szorította le.

A múlt hónap során a Fed megerősítette, hogy havi 85 milliárd dollár értékben vásárol kötvényeket a növekedés támogatása és a munkanélküliségi ráta 7,9% alá csökkentése érdekében.

?Úgy hisszük, hogy az amerikai gazdaság támogatásával a globális gazdaságot is megerősítjük,? mondta Bernanke a G20-as minisztereknek a Bloomberg cikke szerint. ?A Federal Reserve továbbra is kiigazító monetáris politikát követ a munkahelyek maximalizálása és az árstabilitás érdekében.?

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

 1. A Bibliában és hozzá köthető mitológiában valószínű járatosabbak vagytok. De ezek szerintem hasonló körítések, mint a mai kor reklám és egyéb média-eszme hordozói, csak elterelnek önmagadtól és a mily könnyen érdekből átlépett jézusi “önmagad előtt imádkozz-tól”.
  Én nem érzem a közösséget a jézust lemészárló ősi kufár-hit képviselőivel és az ő talmudista hagyományaikkal, ami alapján kreálták a jelenlegi rendszert, eszmeiséget. Mikor az ember arra ébred a média előtt, hogy minden emberit elvesztett és ember alatti ember lett.
  Ti ismeritek jobban a Jézus életét de ha jól tudom születni és meghalni tért a kufárok földjére, a nevelése, eszmeisége párthus földön történt. Mely a szkíták földje volt, kikről tartották a kortársak ” a görögök tudnak a legtöbbet erkölcsről de olyan erkölcsösek, mint a szkíták soha nem lesznek, mert ők élik”.
  Nagyon unom már, hogy a jelent uralok, mindig megmondják, hogy mi történt a múltban, az ő jövőjükért.

 2. Sziasztok!

  Én nem néztem meg az Ida által linkelt anyagot, mert nem nagyon van időm ilyesmire, úgyhogy teljesen informálatlanul szólok hozzá. Egy dolgot szeretnék csak említeni. Először is egy vers a Jelenések Könyvéből:

  És megnyilatkozék az Isten temploma a mennyben, és megláttaték az ő szövetségének ládája az ő templomában; és lőnek villámlások és szózatok és mennydörgések, és földindulás és nagy jégeső. (Jel. 11:19)

  Nem szeretnék semmibe semmit belemagyarázni, úgyhogy nem is állítom mint tényt, hogy ez az, de egy nagyon Frigyládának hangzó láda a Menyországban van, vagy lesz valamikor…

 3. Ron Wyatt, amerikai amatőr régész a Golgota Sziklája menti évekig tartó ásatásának köszönhetően, 1982. január 6-án bejutott abba a barlangba, ahová a babiloni ostrom előtt Jeremiás elrejtette az első templom szent ereklyéit. Ennek köszönhetően több, első templomból származó műemlékre is rátalált: az arany tömjénoltárra, a Szent Kenyerek Asztalára, a pusztában felállított gyülekezet sátorára, egy hétágú gyertyatartóra, egy efódra és a Frigyládára, amely egy repedt fedelű kőládában helyezkedett el. A barlang felfedezését megelőzően, Ron több keresztfanyílásra is ráakadt, melyek közül egy a többihez képest hátrébb, és azokhoz képest magasabban helyezkedett el, mely minden bizonnyal Jézus keresztfanyílása volt. Ron felfigyelt a keresztfanyílás lábánál egy földrengés okozta nyílásra, melyre később, Jeremiás barlangjának mennyezetén is figyelmes lett. Végigkövetve a nyílást, Ron arra a következtetésre jutott, hogy a Frigyláda kb. 600 évvel Krisztus keresztre feszítése előtt éppen abba a barlangba került, amely a tényleges keresztre feszítés helyszíne alatt kb. 20 láb (kb. 6 méter) mélységben helyezkedett el. Megvizsgálva a barlang mennyezetét, Ron egy megszáradt, megfeketedett anyagra lett figyelmes, melyre aztán a Frigyláda fedelén is ráakadt. Ekkor állt össze a kép Ron-ban, ugyanis a Bibliában olvashatunk arról, hogy amikor Jézus meghalt, volt egy földrengés és a kősziklák megrepedeztek (Máté 27:51). Egy római vitéz dárdával oldalba szúrta Krisztust, hogy megbizonyosodjon az Ő haláláról, és azonnal vér és víz folyt ki belőle (János 19:34). Ron felismerte, hogy ugyanez a vér és víz folyt keresztül a földrengés okozta nyíláson és hullott a Frigyláda fedelére. Ennek megszáradt, megfeketedett maradványaira talált rá, melyet egy izráeli laboratóriumban megvizsgáltatott. Erről a vizsgálatról beszél ebben a videoban. További részletekért mindenképpen érdemes elolvasni a Frigyláda felfedezésének történetét az alábbi oldalon:

  http://www.youtube.com/watch?v=ETx7efSe5qs&feature=youtu.be

  http://adventista.hu/ujfeherto/?page_id=658

  Dr. Kent Hovind szintén beszél egyik előadásában a Frigyláda felfedezésének részleteiről, melyet mindenképpen érdemes megtekinteni az alábbi linkre történő kattintás után:

  https://www.youtube.com/watch?v=WaTTYWhl3D8

  A következő linkre kattintva pedig a keresztre feszítéskor történtek illusztrációja tekinthető meg:

  http://www.youtube.com/watch?v=zh_Pc_PIXeY

  1. Szia Ida!

   Koszonom az informaciot es a linket.
   Ezt az informaciot nem tudtam korabban.
   Egeszen hihetetlen! De igy volt tokeletes az ujszovetsegi aldozat, hogy az aldozati barany vere es viz folyt a szovetseg ladajara.
   Epp ugy, ahogy Mozes is bemutatta az oszovetsegi aldozatot. Tokeletes!
   Elkepeszto!!!

   1. Szia Sharky!

    “Egeszen hihetetlen! De igy volt tokeletes az ujszovetsegi aldozat, hogy az aldozati barany vere es viz folyt a szovetseg ladajara.
    Epp ugy, ahogy Mozes is bemutatta az oszovetsegi aldozatot. Tokeletes!
    Elkepeszto!!!”

    Igen, én is így gondolom! ( Teljesen lev vagyok nyűgözve tőle! )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend