Tudomány és technika

Az olajcsúcs vége?

Forrás: The Daily Bell

20.000 milliárd dollár értékű olajpala lelőhelyet találtak az ausztráliai Coober Pedy városa körül. Coober Pedy körül hozzávetőleg 3,5-233 milliárd hordó olaj található, aminek eredményeként Ausztrália olaj importőrből olajexportőrré válhat. Dél-Ausztrália 20.000 milliárd dollár értékű olajon ül, áll több független jelentésben is, ami azt jelenti, hogy az ország önellátó olajtermelővé válhat. A Brisbane-i Linc Energy két jelentést is kiadott néhány napja, amelyek szerint a próbafúrások és szeizmikus felmérések alapján 3,5-233 milliárd hordó olaj található a Coober Pedy körüli Arckaringa mederben. Amennyiben a nagyobb érték bizonyul helyes becslésnek ?az többszöröse Ausztrália olajszükségletének,? nyilatkozta Peter Bond, a Linc ügyvezető igazgatója. – Forrás

Mit próbáltak az emberekbe sulykolni eddig? Fogy az olaj és a fogyasztói társadalom fenntartásához drasztikus lépésekre van szükség.

Számos cikk jelent már meg arról, hogy az elit különféle (hol mesterséges, hol hamis vagy eltúlzott) hiánykampányok és hisztériák segítségével próbálja manipulálni az embereket. [Időkjelei: Ami nem jelenti azt, hogy nincs semmi baj a földdel. Az emberiség, és leginkább az uralkodó hatalom soha nem bánt kesztűs kézzel bolygónkkal.]

Az olajcsúcs az egyik legrégibb és legmakacsabb. A piac (vagy hívhatjuk láthatatlan kéznek) megtalálná a módját, hogy több energiát állítson elő, akár több olaj előállításával vagy más energiaforrásból, amennyiben az olaj valóban kifogyóban lenne. Már jó ideje lehetett tudni, hogy itt is egy manipulációról van szó.

Az elit az ilyen és ehhez hasonló félelemkeltő mémeket az emberek irányítására használja. Ezek a mémek alapos megelőző munka eredményeként születnek, a Tavistock vagy hasonló intézményekben, majd tudományos folyóiratokon és elit agytrösztökön keresztül terjednek tovább, hogy azután a fővonalas média segítségével kapjanak nagyobb publicitást, míg végül az ENSZ és társintézményei ?kezelik? az ügyet, különféle egyezmények és intézkedések formájában.

Egyes becslések szerint az elitnek kevesebb, mint 6000, a föld különböző stratégiai pontjain elhelyezett szövetségesre van szüksége, hogy bármilyen általuk kigondolt paradigmát létrehozhasson, és csupán néhányuknak kell tudni, hogy mi is történik valójában.

Így működik a rendszer és így képesek bizonyos mértékben titokban tartani ezeket a mesterkedéseket. A XXI. század azonban jelentősen megváltoztatta a játékszabályokat, hála az internetes információs forradalomnak, mert egyre többen jönnek rá, hogy mi is történik valójában és az elitnek egyre keményebben kell dolgoznia a hiánykampányok fenntartásán.

Sok ezek közül összeomlóban van, az olajcsúcs azonban nem könnyen adja meg magát. Néhány további szemelvény a cikkből:

Mr. Bond szerint komoly esély van az amerikaihoz hasonló olajpiaci robbanásra Ausztráliában.

A Wall Street Journal arról adott hírt a múlt héten, hogy az Egyesült Államok átveheti Szaúdi-Arábiától a világ elsőszámú olajtermelője címet az idén és mindez az olajpala kitermelésnek köszönhető.

Az olajpala kitermelésnél új technológiákat alkalmaznak, amely során először függőlegesen, majd vízszintesen fúrnak akár több mint egy kilométer távolságra is az olajat tartalmazó palarétegeken keresztül.

Az eljárás eleinte rendkívül költséges volt, de a technológia fejlődése igazi olajpiaci fellendülést jelenthet az Egyesült Államok számára.

Mr. Bond szerint a dél-ausztráliai lehetőségek ?hatalmasak? és még ha a becslések alsó határa bizonyul is helytállónak, a 3,5 milliárd hordó olaj rendkívül komoly mennyiség. ?Komoly esély van arra, hogy eljött a következő olajpala fellendülés,? mondta.

Tehát most már két ország is túlszárnyalhatja Szaúdi-Arábia olajtermelését. Az igazság az, hogy mindig is furcsa volt, hogy a közel-kelet legyen a föld egyedüli komoly olajlerakata. Túl sok a véletlen. Szaúdi-Arábia birtokolta a világ legnagyobb olajtartalékát és emellett hajlandóak voltak kizárólag dollárban kereskedni.

Az olajhiány és a szaúdi együttműködés tette lehetővé a dolláralapú tartalékrendszer kialakítását.

Most azonban, hogy a dolláralapú tartalékrendszer összeomlóban van és a hatalmi elitnek nincs már szüksége a régi felállásra, továbbléphetnek a globális valuta bevezetése felé.

Ezek után egyre másra bukkannak fel az olajlelőhelyek a világon, a kitermeléshez szükséges módszerekkel együtt.

Az olaj, legalábbis részben, egy élettelen anyag, a hiányt viszont az ember hozta létre, mégpedig ugyanazok az emberek, akik most azt mondják, hogy rengeteg olaj áll rendelkezésre csak a kitermelés nehézkes.

Talán miután ma már több ezer oldal foglalkozik Nikola Tesla rejtve maradt felfedezéseivel a térenergiáról, lehet, hogy az elit úgy gondolja, a föld energiatartalékaira vonatkozó valós információk is előbb utóbb napvilágra kerülnek.

Gondoljunk csak bele: Itt vagyunk és élünk. A világegyetem hihetetlen energiákkal rendelkezik, hiányról szó sincs.

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

  1. Az csak önáltatás, hogy sok az olaj, csak manipulálják az árakat. A magas olajár miatt haldoklik a gazdaság (recesszió), így aztán kérdés, kienk jó ez az állapot, hiszen minden forradalom a történelem során az éhezés és nincstelenség miatt robbant ki. Ha az Elit, vagy mit tudém én kie manipulálná az árakat azzal saját jövőjét veszélyeztetné. Inkább fordítva van, azért jönnek a szenzációs hírek a nagy tartalékokról, hogy azt higyük minden rendben van és ne tegyünk fel kérdéseket.

    http://anonymus-hu.blog.hu/2013/03/27/szaud-amerika

    1. Szia Anonymus Gesta Hungarorum!

      Írtad:
      “Az csak önáltatás, hogy sok az olaj, csak manipulálják az árakat. A magas olajár miatt haldoklik a gazdaság (recesszió), így aztán kérdés, kienk jó ez az állapot, hiszen minden forradalom a történelem során az éhezés és nincstelenség miatt robbant ki. Ha az Elit, vagy mit tudém én kie manipulálná az árakat azzal saját jövőjét veszélyeztetné. Inkább fordítva van, azért jönnek a szenzációs hírek a nagy tartalékokról, hogy azt higyük minden rendben van és ne tegyünk fel kérdéseket.”

      Nem. Igazából nem önálltatás. Valóban van elég olaj. Sőtt több mint elég. Csak azt nem tudják az emberek, hogy már a múlt század elején is megvoltak azok az alternatív energia források, hozzájuk kapcsolódó találmányokkal, amelyek az egész bolygó lakosságát tisztességes életkörűlmények között tartotta volna, ill most is tartaná! Csak ezeket “eltüntették”, magán trezorok mélyére, hogy azok a “források” hozzanak profitot némelyeknek, amiket a pénzhatalmon lévők akarnak! És az már más kérdés, hogy mindezek úgy vannak tálalva, mintha ez az emberiség javát szolgálnák!

      Itt ez, csak egy-két példa a sok közül ( bár szerintem a többségéről még csak nem is tudhatunk!):

      http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=rn73Tjv5D3c&feature=endscreen

      http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=laRrpaZvPY8

      “A magas olajár miatt haldoklik a gazdaság (recesszió), így aztán kérdés, kienk jó ez az állapot, hiszen minden forradalom a történelem során az éhezés és nincstelenség miatt robbant ki. Ha az Elit, vagy mit tudém én kie manipulálná az árakat azzal saját jövőjét veszélyeztetné.”

      Általában nem az elit, vagy a gazdagok szoktak meghalni egy -egy forradalom alatt. (A mai közlekedés mellett pedig esély sincs rá, hogy ők elkaphatók lennének forradalom esetén. Ráadásul titokban is vannak tartva ezek a dolgok a tömegek elől! Kérdezz meg mondjuk a közértben bárkit az “Elitről”! Szerintem 1000 emberből 1-et ha találsz, aki tudja, hogy miről beszélsz! Bár az is lehet, hogy túlbecsültem!)
      Elsősorban a nép egymást ( a szomszédját) kezdi el ölni, kifosztani, stb! Ez pedig a gazdagoknak nem annyira rossz. Legalább “megtisztul” a föld a nemkívánatos elemektől. Bőven elég nekik, ha elégséges rabszolga marad nekik az eddigi életszínvonaluk fenntartásához!

      “Inkább fordítva van, azért jönnek a szenzációs hírek a nagy tartalékokról, hogy azt higyük minden rendben van és ne tegyünk fel kérdéseket.”

      Már nem ott tartunk, hogy a kérdéseinket esetleg figyelembe vennék! Már a “törvény” szerint, “gyanú esetén”, bármikor behatolhatnak a lakásodba, letartóztathatnak, elhurcolhatnak, fogva tarthatnak ,….stb, és neked arra SINCS JOGOD, hogy RÁKÉRDEZZ, HOGY MIVEL VÁDOLNAK, GYANÚSÍTANAK!
      Remélem érted a dolgot! Még akkor is bűncselekményt (törvényszegést) követsz el, ha csak rákérdezel!

      Szerintem, ha csak azokat a “törvényeket” nézzük, szerte a világban, amiket mostanában hoznak, azt láthatjuk, hogy “baromira” nem érdekel senkit az, hogy a népet “elaltassa” bármivel is, mivel már “meg van dolgozva” az egész emberiség! Kit hogyan “dolgoztak” meg : nyomor, hazugság, elbutítás, viszonylagos jólét , munkanélküliség, …. háboruk, forradalmak, járványok, …..stb! És a médiák jelentőségéről ebben , gondolom nem kell írnom!

  2. “Gondoljunk csak bele: Itt vagyunk és élünk. A világegyetem hihetetlen energiákkal rendelkezik, hiányról szó sincs.”

    1 Tim. 6,10
    Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal.

  3. “Ellenőrizd az olajat és ellenőrzöd az államokat, ellenőrizd az élelmet és ellenőrzöd a népeket”

    Ezt is mondta:

    “Az átlagember úgy készülhet fel a háborúra(WW3), hogy vidékre költőzik és létrehozz egy farmot. De vigyen magával puskát is, mert az éhezők hada fog kószálni mindenütt.”

    Na ki ő? Nem, ő nem egy próféta.

  4. Igaz.
    20 eve olvastam egy akkor mar 20 eves kiadasu egyetemi tankonyvben, hogy 20 ev mulva ki fog fogyni az olajkeszlet. Ennek mar 2x meg kellett volna tortennie tehat.
    Az olajkeszletek viszont nem hogy csokkennenek, inkabb novekednek.
    Volt szerencsem beszelni egy okleveles kutfuroval nehany evvel ezelott (azthiszem ilyen kepesitesu szemelybol 4-5 van Magyarorszagon). O mar akkor azt mondta, hogy rengeteg feltarast vegeznek. Csak Mo.-on tobb tucat lelohely van “ledugozva”. A feltarasok utan ugyanis nem veszik igenybe ezeket, amig van mas forras. Vilagszerte pedig joval nagyobb nagysagrendben vannak ledugozott kutak.
    Az energiahiany egy mestersegesen gerjesztett piac, a magas profit erdekeben.
    Ez az egesz tortenet szepen mutatja, mennyire “politika vezerelt” es elbutitott az oktatas es a tomegtajekoztatas.
    “Fizessetek birkak vagyonokat egy tank benzinert, amit a vilagon a legkonyebb eloallitani egyszeru leparlassal (en is csinaltam ilyet fiatal vegyeszgyakornok koromban), egy olyan alapanyagbol, ami ingyen jon a foldbol.” – a legjobb biznisz.

    1. Ejnye, no! A kutyafáját! Már megint “burkoltan antiszemitáztok”?! 🙁
      Nem megmondta nektek itt, néhány testvérünk, hogyha olyan dolgokról beszéltek, amelyekhez valami közük lehet zsidószármazásu embereknek, az burkolt uszítás! Antiszemitizmus! Zsidóüldözés! 🙁
      Beszéljünk, az időjárásról! Hopssz! Lehet, hogy a HAARP , és más okosságok óta, már arról se lehet?! 🙁
      Akkor, hogy vagytok? 🙂 (Ajaj! Jézus is zsidó származásu volt!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend