Nagytestvér, Tudomány és technika

Zöld az út az iPhone felvételi funkciók letiltásához kormányépületek és politikai rendezvények közelében

Forrás: NaturalNews

Nyilván van, akinek tetszenek az olyan újítások, mint például az egyes új autómodellekben megtalálható távindító funkció. Azt azonban ne felejtsük el, hogy amennyiben valaki távirányítással képes beindítani az autónkat, ugyan azzal az erővel le is állíthatja vagy ránk zárhatja az ajtókat, különösen, ha erre valamelyik hatóság felszólította. Az ilyen technológia mindig kétirányú.

Ez egy fontos tényező az Apple új szabadalma szempontjából is, aminek lényege, hogy a cég vezeték nélkül képes legyen kikapcsolni bármelyik iPhone kamera funkcióját, amennyiben az bizonyos védett helyszínek közelébe kerül. Egyesek úgy gondolják, hogy a módszert részben arra használnák, hogy megakadályozzák, mondjuk egy tüntetés vagy politikai esemény résztvevőit, hogy felvételt készítsenek az esemény során vagy kommunikáljanak egymással.

Sok példát láthattunk rá a közelmúltban, milyen gyorsan és egyszerűen elérhetővé tehető egy telefonnal készült felvétel emberek milliói számára. Számos ilyen videó található az Interneten, egyértelművé téve egy konfrontáció vagy fontos esemény részleteit. A telefonok kamera funkciója komoly hatalommal bíró eszköz, és jelentős előnyt jelent a fővonalas médiával szemben, hiszen nem lehet mindenhol jelen, bár szívesen használja az ilyen felvételeket.

Ez hamarosan megváltozhat.

A 8.254.902 számú amerikai szabadalom egy gombnyomással lehetővé tenné egy ?módszer vagy szabály betartatását egy vezeték nélküli eszközön?.

A szabadalom a következőket tartalmazza:

Berendezések és módszerek egy vezeték nélküli eszköz funkcionális vagy működési tényezőinek megváltoztatására egy bizonyos esemény bekövetkezése esetén. Az egyik megvalósítás szerint az esemény lényege megállapítani, hogy a vezeték nélküli eszköz egy másik eszköz hatótávolságán belül található-e. Ily módon lehetséges az eszköz funkcióinak engedélyezése vagy korlátozása (eszköz ?irányelvek?). Az ilyen irányelvi betartatás több szempontból is hasznos, beleértve az eszköz által kiadott zaj és/vagy fény kikapcsolása (például egy moziban), a vezeték nélküli eszközök egymással történő kommunikációjának letiltása (például oktatási/tudományos környezetben), vagy bizonyos elektronikai eszközök ?alvás üzemmódba? helyezése, amikor az eszköz érzékeny helyszín közelébe kerül.

Tehát ?érzékeny helyszínek? közelében (ami bármit takarhat) lehetséges lesz minden felvételi funkció távirányításos kikapcsolása, illetve az adott helyszínen a készülékek egymással történő kommunikációja (telefonálás).

Ugye mennyivel nagyobb biztonságban érezzük magunkat?

Az új funkció segítségével a hatóságok saját megítélésük alapján fogják meghatározni, hogy egy adott helyen és időben mit lehet dokumentálni a telefonon.

Nem hangzik túl jó fejleménynek a szabadság pártolóinak.

A fejlemény annál is inkább érdekes, mivel a legújabb fejlesztésű fényképező gépekben a vezeték nélküli kapcsolat fontos funkció lesz, ami rosszat sejtet a fotóriporterek és újságírók számára, akik már így is kénytelenek megharcolni alkotmányos jogaikért.

Michael Zhang a Petra Pixel technológiai portálon a következőket írta:

?Amennyiben ez a technológia széles körben elterjed és a kamerák részévé válik, mindenfajta fényképezést ellehetetleníthetnek azáltal, hogy egy ?geobarikádot? húznak az adott hely köré, legyen az egy mozi, celebek által frekventált hely, tüntetés vagy egy szupertitkos szoba, mondjuk az Infinite Loop utca 1-ben, a kaliforniai Cupertino-ban.?

Néhány megnyugtató szó a Petra Pixel-től:

?A vállalatok rengeteg szabadalmat nyújtanak be különféle technológiai újításokra, amelyek közül sok soha nem kerül megvalósításra. Egyelőre nem aggódnék túlságosan az Apple beadvány miatt, de jó figyelmeztetésül szolgál arra, hogy milyen irányba halad a világ.?

A tudás hatalom. Ennek a szabadalomnak a fejleményeit mindenesetre figyelemmel fogjuk kísérni.

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

    1. hmmm….nem tudom mennyire képmutatás, de talán még se akarnak senki háborút?
      csak a háttér Cabal próbál meg mindenáron sz**t kavarni?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend