Természeti katasztrófák

A talaj süllyed Fukusimában, a 4-es blokk egy közepes erősségű földrengéstől is összedőlhet

Forrás: Natural News

A négyes blokk idén nyáron

Bár a legtöbb médium elunta a Fukusima témát, az erőmű körüli állapotok nemhogy javultak volna, de a veszély egyre nagyobb, állítja egy ismert japán diplomata. Mitsuhei Murata, japán volt svájci nagykövete, egy interjú során elmondta, hogy az erőmű négyes blokkja alatt süllyed a talaj, ami összedőléssel fenyegeti az amúgy is meggyengült szerkezetet.

Ez a tényező komoly aggodalomra ad okot, mivel a 4-es blokkban összesen 1500 darab elhasznált fűtőelem található, amelyek összeomlás/robbanás esetén 37 millió Curie sugárzást bocsátanának a levegőbe, tulajdonképpen lakhatatlanná téve a föld jelentős részét.

Az olvasók talán még emlékeznek, hogy ebben a blokkban található az a sokat emlegetett elhasznált fűtőelem tároló, amit az épület tetején alakítottak ki annak idején, és ami komoly sérülést szenvedett a 2011. március 11-én bekövetkezett földrengés és szökőár során.

Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, 2012. március 8-án Hiroake Koide, a Kyoto Egyetem Kutatóreaktorának munkatársa ijesztő képet festett a jelenlegi helyzetről a ?Morning Bird? nevű japán hírműsorban. Koide elmagyarázta, hogy az elhasznált fűtőelemek tárolására épült és jelenleg 1500 darab elemet tartalmazó medence komolyan megrongálódott. Ezek a fűtőelemek folyamatos hűtést igényelnek különben ?a bennük lévő rendkívül erős radioaktív anyag kiszabadulhat.? Egy földrengés esetén, a dőlésveszély miatt jelenleg acéltámasztékokkal aládúcolt, a földtől 30 méter magasságban lévő medencékből elfolyna a hűtőfolyadék, aminek hatására a fűtőelemek leolvadnának, hihetetlen mennyiségű radioaktív sugárzást bocsátva az atmoszférába. Koide elmagyarázta, hogy az elhasznált fűtőelemek biztonságos kiemelése nem lehetséges, mert ?amint a fűtőelemek a levegőbe kerülnének, azonnal sugározni kezdenének és a közelben tartózkodó emberek meghalnának.?

Naoto Kan, korábbi japán miniszterelnök titkára szerint a négyes blokk alatt a föld már 80 cm-t süllyedt a szerencsétlenség óta és a jelenség kiszámíthatatlan ütemben folyik. Amennyiben a folyamat nem áll meg, márpedig a legtöbben úgy gondolják, hogy nem fog, illetve amennyiben újabb, akárcsak egy hatos erősségű földrengés következik be a térségben, az egész szerkezet összeomolhat, aminek eredményeként a tárolókból elfolyna a hűtésül szolgáló víz és óriási mennyiségű sugárszennyezés kerülne a levegőbe.

?Amennyiben a négyes blokk épülete összeomlik, a legpesszimistább forgatókönyv szerint teljes leolvadás menne végbe. Ez lenne az ember történelmének eddigi legsúlyosabb szerencsétlensége. Onnantól kezdve az erőmű megközelíthetetlenné válna ? mivel valamennyi blokkban megindulna a teljes leolvadás és hatalmas tűz keletkezne,? mondta Murata az interjú során. ?Sok tudós mondja, hogy a négyes blokk összeomlása nemcsak Japánt döntené romba, hanem rendkívül súlyos károkat okozna az egész világon.?

Mivel az Egyesült Államokban 31, a fukusimaihoz hasonló erőmű üzemel jelenleg is, az amerikai kormány megpróbálja pozitívabb fényben feltüntetni a helyzetet, állítja Murata. Ez az elsődleges oka annak, hogy miért közöltek olyan kevés információt a szerencsétlenség súlyosságáról.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

 1. New York Federal Reserve bomb plot foiled
  http://abclocal.go.com/wabc/story?section=news/local/new_york&id=8850791
  “Nafis wrote that he wanted to “destroy America” and that he believed the most efficient way to accomplish this goal was to target America’s economy.”
  Hahaha stupid idiot would’ve done a favor to the economy. Of course the Al-CIA-duh knows that.

  False Flag Terrorist Attack on Federal Reserve Bank of New York planned by FBI?
  http://www.youtube.com/watch?v=2-AAh0vT-F8&feature=plcp

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend