Gazdasági válság

A nélkülözők mostantól lejárt szavatosságú élelmiszert is vásárolhatnak Görögországban

Forrás: NaturalNews.com

Görögország egyre komolyabb gazdasági problémáit tökéletesen illusztrálja a kormány legújabb kétségbeesett intézkedése az egyre nagyobb számú munkanélküli és az éhezők élelmiszerrel történő ellátására. A Voz Populi hírportálon megjelent cikk leírja, hogy a nemrég elfogadott új törvény értelmében a görög kereskedők mostantól eladhatják a lejárt szavatosságú élelmiszereket, természetesen az eredetinél jelentősen alacsonyabb áron, a lakosság legszegényebb rétegeinek megsegítését tűzve ki célul, akik már legalapvetőbb szükségleteiket sem tudják megfizetni. Természetesen az intézkedést sokan kritizálták, egyesek diszkriminációval vádolva a kormányt, mások azért szólaltak fel, hogy az új szabály sok visszaélésre ad lehetőséget.

Mivel az árszabályozási kísérletek eddig nem jártak sikerrel, mint ahogy az ország gazdaságát fellendíteni hivatott megszorító intézkedések sem érték el a tervezett hatást, a görög kormány minden szalmaszálba megpróbál belekapaszkodni, hogy fenntartsa a rend látszatát egy olyan országban, ahol a munkanélküliség átlépte az átlag 25 százalékot, a 15 és 24 év közötti fiatalok körében azonban az 54 százalékot is meghaladja.

?Egyre mélyebbre süllyedünk a válság mocsarában és még nem értünk a fenekére,? nyilatkozta Dimitrisz Aszimakopoulosz, a Görög Kisvállalkozások Szövetségének (GSEVEE) vezetője a phillyBurbs.com szerint. ?180 ezer cég áll a csőd szélén és ezek közül 70 ezer esetében néhány hónapon belül várható, hogy végleg lehúzza a redőnyt.?

A lejárt szavatosságú élelmiszerek értékesítéséhez visszatérve, a hónapot és napot is feltüntető termékek esetében (amelyek közé a hús és tejtermékek is tartoznak) az eladhatóság egy héttel hosszabbodik meg, míg a hónapot és évet jelölő áruknál egy hónappal tovább maradhat a termék a polcon. A csupán az évet feltüntető termékeknél a szavatosság egy negyedévvel hosszabbodik meg az új törvény szerint.

Mivel a görög gazdaság szinte minden területe összeomlóban van, sokak szerint az intézkedés összességében nem sokat nyom a latban az egyre emelkedő árakkal szemben. Az EU-tól érkező ismételt és a problémákat inkább még tovább mélyítő mentőakciók pedig egyre több ellenállást, tüntetést és sztrájkot váltanak ki a lakosság körében.

Az amúgy is mélyponton álló és a túlélésért küzdő magánszektorra, a megszorító intézkedések részeként kivetendő adóemelés miatt 70 ezren mentek utcára Athénban és 17 ezren Thessalonikában. A tüntetések miatt több szolgáltatás szünetelt, a repülőgépjáratok nem indultak, több kórház, cég és közlekedési társaság leállt.

Antonisz Samaras, görög kormányfő arra figyelmeztetett, hogy amennyiben országa november 16-ig nem kapja meg a szükséges 31,5 milliárd eurós mentőcsomag részletet, a kormány minden pénze elfogy. Yiannis Stournaras, pénzügyminiszter, még drámaibban fogalmazva, kijelentette, hogy ez sokak számára egyenlő lenne az éhezéssel.

Előző posztKövetkező poszt

15 hozzászólás

 1. Ujabb NWO-hir Magyarorszagrol:

  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/titkolodznak-a-tuzoltok-felfegyverzese-kapcsan-2117209

  Ezek szerint:
  – a tuzoltok eletmento/elsosegely nyujto kepzeset leallitottak
  – a tuzoltokat nem onvedelemre (maroklofegyverrel) hanem komoly fegyveres harcra (gepkarabellyal) kepzik
  – 2013 januar 1-tol a rendorok utasithatjak a tuzoltokat a fegyveres harcra
  – a fegyveres kepzes egyertelmuen belfoldi helyzetre es a lakossag ellen iranyul

  Cool

  1. Nem semmi jelenet lesz! Elől rohan két tűzoltó kalasnyikovval, utánuk kettő fecskendővel! Azután mérlegelnek, és azt használják, amelyik …?!

  2. Miből gondolják ők odafent, hogy az elárult rendőrök, tűzoltók majd lojálisak lesznek? Majd amikor ilyen testi lelki kiképzésen esnek át mint a Full Metal Jacket filmben, majd akkor….talán…..addig kb olyan mint, ha a szomszéd János bácsinak nyomnák a kezébe egy fegyvert, hogy tartson rendet. Élesben nem olyan egyszerű háborúsdit játszani.

   +18 http://www.youtube.com/watch?v=hNbaf1Uoqk8&playnext=1&list=PL168E637509E17374&feature=results_video

   1. Valoszinusitem, hogy a tuzoltokat szuksegallapot eseten hasznalnak igy.
    Szuksegallapot eseten pedig statarialis biraskodas van.
    Azaz vagy losz a parancsra, vagy helyben kivegez a felettesed…

    1. Persze Sharky, úgy gondoltam én is, csak kínomban( elképedésemben!) próbáltam “hüje lenni”!
     Én azért nem vagyok annyira (semennyire) optimista, azzal kapcsolatban, hogy a “szomszéd Jánosbácsik”, ha kapnak hatalmat, hogy tartsanak rendet, akkor azok továbbra is “barátságos szomszéd bácsik” maradnak!( Néhányan igen, de a többség….!) Csak az Isten tudja, mi lakik az emberben! Elég csak körbe néznünk a világban! Meg ami itt volt, a volt Jugoszláviában! Tegnap még jó szomszéd, összejártak kártyázni, stb, ma meg fegyverrel terel ki az erdőszélre, megásatja a síromat, és bumm! Meg lehetne sorolni napestig!
     És még csak nem is kell, hogy keresztény legyen az áldozat! Akkor mi mire számíthatunk?!

     Mát. 10,17
     De óvakodjatok az emberektől; mert törvényszékekre adnak titeket és az ő gyülekezeteikben megostoroznak titeket;
     Márk. 13,9
     NYOMORÚSÁGOKNAK KEZDETEI EZEK. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik.
     Luk. 12,52
     Mert mostantól fogva öten lesznek egy házban, a kik meghasonlanak, három kettő ellen, és kettő három ellen.
     ? Luk. 12,53
     Meghasonlik az atya a fiú ellen, és a fiú az atya ellen; és az anya a leány ellen, és a leány az anya ellen; napa a menye ellen, és a menye a napa ellen.
     Mát. 10,21
     Halálra adja pedig testvér testvérét, atya gyermekét; támadnak magzatok szüleik ellen, és megöletik őket.
     ? Mát. 10,22
     És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megáll, az megtartatik.
     ?
     Egyszerűen annyira felgyorsultak az események! Annyira kész van minden a hatalom átvételre!

  1. Szokásos felállás. Sok igazság összekeverve kevés(de éppen elég) hazugsággal.
   Csak hogy egyet ragadjak ki : BIBLIA PLÁGIUM állítása a nevetséges Zeitgeist filmrésszel alátámasztva. Erről beszéltem régebb is,….mindig ugyanoda lyukadunk ki, “Jézus nem létezett/létezik” a “Biblia egy plágium”, viszont Allah és barátjaival sosincs baj, ők frankok, őket tiszteletben kell tartani. Vajon miért a mi szentírásunkkal, a mi Istenünkkel van valakiknek mindig baja, akarják mindig lejáratni? Ezen érdemes elgondolkodni és nem azon, hogy lesz e vagy sem háború, vagy új világrend, vagy akármi.

   1. Tudod, hogy új “világvallás” is kell! Ehhez mégjobban “meg kell fúrni” a kereszténységet! “Annak” félre kell tétetni az útból!
    Amit mi tudunk, azt a megtéretlenek nem tudják, hogy :
    ??Ján. 1,1
    Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
    ? Ján. 1,2
    Ez kezdetben az Istennél vala.
    ?Ján. 1,3
    Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
    ? Ján. 1,4
    Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

    A Sátán is ( nagyon-nagyon jól!) ismeri Isten Ígéjét! És mindig, mindent megtett (tesz) annak érdekében, hogy megingassa az emberek hítét Istenben, és az Ígében ( még a hívőknél is megpróbálkozik, hát még a hitetleneknél!)! Ezt pedig, még jó idejében elkezdte! A Nóé előtti világ se véletlenűl “úszott” el! ( Ő ismerte Isten üdvtervét is!), Már Bábel után elkezdte, a külünböző ” bálványimádó vallásokat” létre hozni! Neki az egy “főnyeremény” volt, hogy az emberek többé, nem értették meg egymás beszédét! ( Nincs komunikáció, nincs információ!) A hálón, olyan “felvílágosító műveket” is lehet találni, ahol 10-20 éves, úgymond “keresztény” múlttal dicsekvő személyek, keményen támadják az Bibliát, Isten kinyilatkoztatott Ígéjét! Ördögtől valónak, Illuminátusok által “megbabráltnak”, stb-nek nevezve! ( És sokan követik Őket! Magukat hívő keresztényeknek tartó emberek!) Persze, tudjuk, hogy megtéretlen ember nem érti az Ígét, és nincs is bizonysága róla, hogy az az Isten Szava! De gondoljunk bele(!) 10-20-30 -stb év templomba, gyülekezetbe, stb-be járás! Megtérés nélkül!
    Ezek a “vallásos” emberek, akik maguk se tudják, hogy nem keresztények, ezek lesznek az Antikrisztus legfőbb rajongói! ( Ne felejtsünk el hálát adni a Mennyei Atyánknak a megtartó, és mindenféle kegyelméért!)

    Ján. 1,5
    És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

    És ahogy eddig is beszéltük, most jön majd az emberiség lesötétebb korszaka!( Nem csak mi készülünk, ők is!)

    Ja!: “viszont Allah és barátjaival sosincs baj, ők frankok, őket tiszteletben kell tartani.”
    Mi baja lenne Sátánnak, egy olyan vallással, amit ő hozott létre, a saját imádatára?!
    Mi vagyunk az ellenség! Sátán a világ “istene”!

    1. U.i: és még azt elfelejtettem hozzátenni, hogy azt se felejtsük el, hogy még a 2000 év során, a “keresztények” üldözték, öldösték a legjobban a Keresztényeket!

     2 Tim. 3,12
     De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak.
     Ján. 16,2
     A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.

 2. ” tovább mélyítő mentőakciók pedig egyre több ellenállást, tüntetést és sztrájkot váltanak ki a lakosság körében.”

  én ennek fikarcnyi jelét sem látom……

  rohadt kaját esznek már és tűrik? nincs kint 5 millió ember az utcán és 48 óra alatt elsöpörnék az IMF bábokat?

  hát akkor meg is érdemlik!!

  a baj az, hogy ők rajtuk tesztelik amit majd eu szinten fognak bevezetni…és mivel birkamódra tűrik a nyúzást és teljes kizsákmányolást és generációkon átívelő egészség károsodást ezét vérszemet kap a Cabal és gyorsított ütemben vadássza le a nemzetállamokat….

  görögök! nem kéne ébredni?

  1. A lejárt szavatosság nem feltétlenül jelenti azt, hogy az élelmiszer romlott. Rohadtnak pedig biztos nem rohadt…

   1. Viszont a lejárt szavatosságú élelmiszernek nem a szemétlerakó lenne a helye? Ha pedig megsemmisítenék, akkor miért kérnek érte pénzt egyáltalán? Ez nem nyerészkedés a szegények kárára?

    1. Kereslet kínálat. Ha van rá kereslet és megcsinálták és pénzbe került akkor miért adnák ingyen,
     Ez a korai szavatosság is csak egy ostoba kormányzati reguláció, elvégre ki az a hülye aki romlott cuccot akar eladni azért hogy megmérgezze vagy akár meg is ölje a jövőbeni vásárlóit, úgy csődbe menne a szabad piacon az első szavatosság lejárta után mint a huzat, ha meg a nép szemetet akar enni akkor egye azt. A reguláció csak arra való hogy a mérgeket valamiféle mesterséges korruptált hatalom akiben az emberek biznak az leigazolja és kihirdesse hogy ez jó neked lásd aszpartám története.
     A reguláció a versenyhelyzetet öli el és monopóliumokat tart életben elvégre úgy nehéz csődbemenni ha nincs versenytársad mert nincs pénzük 50 ügyvédi irodát fogadni 10000 oldalnyi állami bürokráciára. A bio cuccok pont emiatt drágák mert nekik 500 rostán kell átmenni miközben kemikáliákra semmit nem költenek de az óriások meg csak arra költenek viszont rájuk nem vonatkozik ugyanaz a törvény. Ők poroszkálnak a szbad piacon versenytárs nélkül a sok hülye meg azt akarja hogy ahelyett hogy a kis versenytársakat felszabadítsk inkább az óriásokat is húzzák le hogy már a szemét kaja is sokba kerüljön, nagyon ravasz. Nem is tom minek mentem ebbe bele….

    2. Kata: Attól, hogy egy élelmiszernek lejár a szavatossága, még nem szükséges megsemmisíteni, mivel sok esetben simán fogyasztható. A cikkben is olvashatod, hogy 3 kategóriába sorolják őket. Normál esetben persze ki kell vonni a forgalomból a lejárt szavatosságú élelmiszereket. Hogy mikor kell kivonni, az elő van írva. Fenti esetben kicsivel meghosszabbítják az időt. A hús és tejtermékeknél elvétve lehet probléma, de a többinél simán egy adott időintervallumon belül simán meg lehet enni a lejárt szavatosságú élelmiszereket is és még csak baja sem lesz annak, aki ezt megteszi.
     Akkor van gond, ha olyan élelmiszert árulnak, aminek már rég lejárt a szavatossága, csak az ügyes-okos kereskedő átdátumozta és az átdátumozott időt növeli meg a mostani lehetőséggel.

     Szerintem pl elég gáz, hogy mi tonna számra dobáljuk a szemétbe az ételt -pedig lehet, hogy még ehető-, máshol meg éhen pusztulnak, mert egy száraz kenyérhéj sem jut nekik. Múltkor hallottam, hogy az éttermekben átlag heti 100l moslék keletkezik. Csak remélni tudom, hogy nem igaz.

     Az biztos, hogy nem lennék a görögök helyében, bár ki tudja, mikor követi őket más ország, akár pont mi. :O

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend