Egészség

Legújabb GMO tanulmány: korai halál és súlyos daganatok a Monsanto kukorica hatására

Forrás: NaturalNews.com

A genetikailag módosított kukorica és a Monsanto féle Roundup műtrágya és gyomirtó hatására a kísérleti patkányokban döbbenetes daganatok alakultak ki, több szervük károsodott és végül idő előtt elpusztultak. Így lehetne néhány szóban összefoglalni a Monsanto által gyártott genetikailag módosított organizmusok hosszú távú hatásával foglalkozó legújabb tanulmány eredményeit.

Szakemberek szerint a tanulmány az eddigi ?legalaposabb kutatás, ami valaha megjelent a genetikailag módosított termények és a Roundup gyomirtó patkányokra kifejtett hatásáról.? A szörnyű eredmények futótűzként terjednek az Interneten és még a fővonalas média is számos cikkben foglalkozik a megdöbbentő fotókkal.

A daganatok olyan komolyak, hogy némelyik állat csupán a kinövések mérete miatt alig jut levegőhöz.

?A Monsanto Roundup gyomirtó és a GMO kukorica a vétkes, állítja az új döbbenetes tanulmány a rák kialakulásáról,? írja a Grocery, egy népszerű brit kiadvány.

?A tudósok azt találták, hogy az állatokban még igen kevés mennyiségtől is emlőrák alakult ki és komoly máj és vesekárosodást szenvedtek, a hímek esetében négy, a nőstényeknél pedig hét hónap alatt,? írja a cikk.

A Daily Mail a következőket írja:

?Új vita a GMO ételekről miután a francia tanulmány azt állítja, hogy a kérdéses takarmánnyal etetett patkányokban daganatok alakultak ki. A GMO diétán tartott állatokban emlőrák alakult ki, azonkívül súlyos máj és vesekárosodást szenvedtek. Az eredmények szerint a hímek 50, míg a nőstények 70 százaléka pusztult el idő előtt, a kontroll csoport 30 és 20 százalékához képest.?

A Caen Egyetem professzora, Gilles-Eric Seralini által vezetett tanulmány az első olyan komoly munka, ami alaposan megvizsgálta a genetikailag módosított organizmusok hosszú távú (az élet teljes tartamára vonatkozó) hatását. Az ember nyilván elgondolkozik azon, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy a GM kukorica hatósági engedélyezése előtt nem végeztek hasonló tanulmányokat, de sajnos ilyen komoly befolyással rendelkezik a vállalati lobbi és az emberi kapzsiság.

A tanulmány az Élelmiszer és kémiai toxikológiai folyóiratban jelent meg és a napokban tárták a nagyközönség elé egy londoni sajtókonferencián.

Néhány megdöbbentő részlet a tanulmányból:

  • A hímek 50, a nőstényeknek pedig 70 százaléka idő előtt elpusztult.
  • A nyomokban (a hatóságilag az ivóvízben megengedett mérték alatti) Roundup gyomirtót tartalmazó vizet fogyasztó patkányoknál 200 illetve 300 százalékkal nőtt a nagyméretű daganatok kialakulásának esélye.
  • A GM kukoricát és nyomokban Roundup-ot tartalmazó táplálékot fogyasztó patkányoknál máj illetve vesekárosodást figyeltek meg.
  • A tanulmány során a patkányok NK603-at kaptak, ami a Monsanto szabadalmazott genetikailag módosított kukoricája és amit széles körben használnak egész Észak-Amerikában, emberi és állati fogyasztásra egyaránt. Ugyanebből a kukoricából készülnek a reggeliző pelyhek és a kukorica chipsek is.

A Daily Mail a következőket írta még a tanulmányról:

Jose Bove, az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának francia elnöke és a GM termékek ismert ellenzője, a GM termények termesztésének és importengedélyek kiadásának azonnali felfüggesztését indítványozta. ?Ez a tanulmány végre bebizonyította, hogy igazunk van, és sürgősen felül kell vizsgálnunk a GM termények engedélyezési folyamatát,? közölte egy nyilatkozatban. ?Az országos és európai élelmiszerbiztonsági hatóságoknak új, közpénzből finanszírozott tanulmányokat kell lefolytatni, hogy egészséges élelmiszereket biztosíthassunk Európa lakosságának.?

A tanulmány címe ?Három GM kukoricafajta ez emlősök egészségére kifejtett hatásának összehasonlítása? és az alábbi linken teljes terjedelmében elérhető: http://www.biolsci.org/v05p0706.htm

Néhány további említésre méltó szemelvény:

Elemzésünk egyértelműen eddig nem ismert mellékhatásokat állapít meg a 3 GMO fajta fogyasztása esetén, amelyek hatása nemenként és esetenként adagtól függően eltér. A mellékhatások leginkább a vesére és a májra, a szervezet méregtelenítéséért felelős két legfőbb szervére hatottak, bár a mellékhatások eltértek a három különböző fajtánál. Egyéb mellékhatások a szívet, a mellékvesét, a lépet és a vérképző rendszert érintették. A kapott adatok alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy májmérgezés állapítható meg, valószínűsíthetően az adott GM kukoricákban található új rovarirtók miatt. Emellett nem lehet kizárni egyéb nem szándékos, direkt vagy indirekt hatást az anyagcserére.

Néhány idézet a kutatóktól:

?A kutatás hihetetlen számú daganat kialakulását mutatja, amelyek gyorsabban jelennek meg és agresszívabban nőnek, különösen a nőstény állatok esetében. Számomra megdöbbentő ezeknek az egészségre kifejtett negatív hatása.?

?Várható, hogy a genetikailag módosított kukorica és a Roundup gyomirtó komoly hatással lesz az emberi egészségre.? ? Dr. Michael Antoniou, molekuláris biológus, King?s College London.

?Ez az első alkalom, hogy megvizsgálták a GM kukorica és a Roundup gyomirtó, illetve a kettő kombinációjának hatását és az eredmény nagyon súlyos. A hím patkányok esetében máj és vesekárosodást, illetve rendellenességeket, beleértve daganatok kialakulását tapasztalták, ami viszont ennél is aggasztóbb, hogy a nőstény állatoknál rendkívül súlyos emlőrák kialakulása volt megfigyelhető. A kísérlet végére a nőstények 80 százalékában alakult ki emlőrák.? ? Patrick Holden, a Fenntartható Élelmiszert Tröszt igazgatója.

Előző posztKövetkező poszt

36 hozzászólás

  1. Hogy lehetne megtudni, hogy Magyarországon mely cégek forgalmazzák készítményeiket ezekből a vetőmagokból? :S

    1. Magyarországon tilos GM növényt termeszteni.
      Minden élelmiszeren kötelező feltüntetni, ha 0,1%-nál több GM összetevőt tartalmaz.

  2. Jézus mondja: “Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól” (Jn 17,15)

    Tényleg szörnyű ez a sok méreg, csoda, hogy még élünk. Ezért is kellene jobban törődnünk az odafelvalókkal, az örök életünkkel….és még sem tesszük. Aki még teheti, rohangál a “bio polcok között” és egy vagyont költ általa “egészségesnek” gondolt csomagolt vackokra, és nem is sejti, hogy valóban GAZDAGODOTT-persze nem ő , hanem akik eladták neki….

    Van is egy legenda:
    a házaspár (persze a mennyben nincs házasság) sétálgat a mennyországban és valóban gyönyörködnek Isten országában, milyen csodálatos itt minden….
    Megszólal az asszony:
    – Látod, papa, ha nem ettük volna azt a sok reform és bio ételt, már 10 évvel előbb itt lettünk volna…..

    :-))))

  3. Szegény patkányok, még őket is sajnálom, micsoda pusztítást tud okozni….az ember. Valahol olvastam egy kísérletről, ahol mindig 2 szem kukoricát vagy 2 szem szóját és így tovább, kínáltak fel a kísérletben résztvevő rágcsálóknak. A két mag közül az egyik GMO volt, a másik, ha még eddig nem “esett” volna még le, nem volt GMO-s 🙂 , (csak vicceltem na)…és láss csodát, az egerek ösztönösen, elsőnek, mindig a nem GMO magot választották….hmmm!?….meg kell hagyni, nagyon érdekes dolgok ezek. A “buta” állat ezt ösztönösen tudja, mi pedig, már lassan, félistenként. még mindig azt mondjuk a GMO-ra, “de ízletes” ez a főt kukorica..,ugye drágám? kérsz még egyet?”. Hát ennyit az istenek lehetünk propagandáról. Gondolom ez az utolsó két mondatom nem mindenki számára lesz érthető, de se baj, a lényeg úgy is a kísérlet story-n volt.
    Ezt az istennek lehetünk, az a bizonyos Sanyi tudná jól elmesélni, ugye Jeromos? nem semmi volt az a pali.

    1. Az állatoknak valóban nagyon jó érzéket adott az Úr: pl a macskának egyszer adtunk margarinos kenyeret, és csak nézett ránk, nem értette mit akarunk, merthogy a margarin szerinte nem ennivaló. Ami természetes anyag, azt megeszi, ami nem az, azt nem. 🙂
      Sőt egyszer vettünk télen primőr paradicsomot, de olyan rossz volt, hogy ehetetlen. Kidobtuk a tyúkoknak, akik minden friss dologért versenyeztek, a paradicsomra is rárontottak, egy-kettő belecsípett, aztán testületileg otthagyták.

      Bár érdekes dolog, ha mi is ilyenek lennénk mit lehetne megennünk?

      1. Éva,
        Te tényleg margarinos kenyeret akartál adni a világ legkegyetlenebb ragadózójának?
        Válsz a kérdésedre: Az embereket nem kell félteni, szélsőséges esetben még embertársaikat is megeszik………te megennél, ha nagyon, nagyon, nagyon éhes lennél? 🙂 Csak nem,………………………………….vagy igen?
        puszi, kanku

    1. Magyarország elvileg még GMO mentes övezet termesztés szempontjából! Csak azt felejtik elmondani, hogy mi magyarok nem igazán jutunk a magyar termékekhez! Exportra termelnek a gazdák! Ha nincs export megrendelés, akkor levágják az állatokat, nem vetnek, nem aratnak! Úgyanis, a “belsö értékesítés” nem , vagy csak alig működik! Gondoljatok TESCO, és társai című sztorira! Viszont “valakik” sokat keresnek azzal, hogy más országokból hozzák be még a “makói” hagymát is! (ott nem tilos a GMO! meg a külömböző vegyírtók, gombaölők,stb!)
      Jó, ha készűltök rá, hogy ha rossz termés miatt, a többi ország nem engedi exportálni a saját termésüket, akkor mi, magyarok fogjuk kezdeni a sort az éhezésben! A magyar mezőgazdaság már teljesen tönkre téve! Vannak úgyan “borászatok”, meg “Tokaji”, de azzal nem lakik jól az ember!

      1. Hát igen, nagy igazságokat írtál. Sajnos így is, úgy is szívunk, mert a kereskedelemben kapható árucikkektől nemtudjuk magunkat függetleníteni, azok meg kitudja honnan származó alapanyagokból készültek, de szinte biztos, hogy gm és roundupos meg egyéb mérgekkel kezelt élelmiszereket tartalmaznak.
        Az ilyen monsanto és hasonló kapzsi, aljas cégek mint rákos daganat növekednek az emberiség testén.

        A jelenlegi emberi rendszer valóban megérett a pusztulásra. Remélem, hogy tetteik jutalma hamarosan utoléri már őket.

    2. Az oldalon nem találok utalást arra, hogy ki üzemelteti, honnan származó információk ezek.
      Nem zavarna, de kinézetre is olyan, mint egy Móricka rajz. Mondjuk mintha én csináltam volna.

  4. Már írtam a magyarországi irodájuknak (sajnos már ilyen is van), hogy egyék meg ők a szenyezett mutáns szemetüket a rákos patkányokkal együtt és igyanak rá egy kis ROUNDUP-ot, ha olyan ártalmatlan, mint amilyennek mondják.

    1. Képzeld mit láttam az egyik telephelyükkel szemben az út másik oldalán a határban, egy magyar magkereskedő céget…aha sokáig tarthat beszennyezni a készletet csak át kell mennni az úton éjjel…. vagy együtt működnek talán?

      1. Bármit el tudok képzelni, hisz láthatjuk, hogy milyen agresszív, gátlástalan banda. Nem értem, hogy a fenébe működhetnek itt, amikor a GMO elvileg nem engedélyezett az orszgban. Dehát pénzük az van, mindenkit megkenhetnek, ahogy az USA-ban és Dél-Amerikában tették.

        1. A Roundup-ot adják el ami szintén kárositja a dns-t és születési rendellenességeket okoz.

        2. Bizony, bizony…régen láttam egy dok.filmet(talán a The World According to Monsanto-ban) amelyben többek között,pont erről volt szó, amit a Tom említett. Egyes latin amerikai országokban ott tartanak, azoknál a családoknál akik a kezelt földek közvetlen közelében élnek, hogy torz, genetikailag-fizikailag sérült, babákat hoznak a világra. Mindenki tudja mi okozza(a vegyi permet), de sem a lakosság sem a helyi hatóság nem tudja megállítani a folyamatot, túl erős az ottani cég lobbija. Az orvosok csak annyit tehetnek, hogy felhívják a szexuális életre érett fiatalok figyelmét, hogy lehetőség szerint kerüljék a teherbeesést….ennyi…..illetve nem tejesen, a folyamat folytatódik, valahogy így,…az a bizonyos GMO termés ide érkezik Európában(is) és ezzel etetik azokat az állatokat, amelyeknek friss húsát az emberek megvesznek majd a hentesnél illetve az élelmiszeripar feldolgozza “yummy” felvágottnak, stb-nek,…..jó étvágyat. Ők azt mondják PROFIT én azt mondom NÉPESSÉGCSÖKKENTÉS,….mit tehetünk? jelenleg alig, ha lehet tenni ellene valamit. De képzeljük csak el a következő “HAPPY END”-et. Nem tudom hány hektár föld van jelenleg GMO termékkel bevetve, de azt tudom hogy rengeteg. Mennyit ilyen termést használnak fel ma ezekből az állat tenyésztők ill. az élelmiszergyártó ipar, ahhoz, hogy étel kerülhessen mindannyiunk asztalára? Pontosan ezt sem tudom, de szerintem rengeteget,…na most már,..eltudjátok képzelni, hogy mi tudna történni abban az esetben, ha egyik napról a másikra hirtelen betiltanák a GMO termelést, forgalmazást? Ha ez az óriási alapélelem utánpótlás kiesne ebből a sérülékeny körforgásból? Aztán ráadásként, hoznának egy olyan, egyébként abszolút logikus rendelet is, hogy azokon a földeken, ahol GMO termesztés folytattak mondjuk 15 évig tilós lesz rajta bármilyen emberi vagy állati fogyasztásra alkalmas hagyományos növényt termeszteni. Merre kúsznak majd az élelmiszer árak….fel vagy még feljebb? Hát nekem kérem szépen ilyen és hasonló vízióim vannak mostanában,…..most akkor forduljak orvoshoz?

        3. Szerintem csak a szabadföldi termesztés tilos. Tehát ha jól értem, pl. fóliában termelhetnek mondjuk GM vetőmagot, vagy GM bármit. A gyomirtót meg ha engedélyezték nekik, akkor árulhatják.
          Nyilván ott a lényege a dolognak, hogy kiszabadul-e a genetikai izéjük, s ha igen, azt el tudják-e adni nálunk is lopásként, vagy 5 év kötélre ítéljük őket a nagyszüleikig felmenőleg GM szennyezésért.
          Nincsenek sajnos illúzióim…

    2. Kedves Ilij, “.. magyarországi irodájuk(sajnos már ilyen is van)..” Azt mondod, már ilyen is van? Na figyelj.
      http://www.cegbirosag.com/Cegdokumentum/Ceg/0109366115
      Ha bejön az oldal, az elektronikus dokumentumok alatt ráklikk a mérleg-re, aztán lejjebb ráklikk a Tovább>-ra aztán kezdj el lefele görgetni,…jó sok év mi?….ok, ha megállt nézd meg jól az első évet(cég indulásának évét), aztán dörzsöld meg a szemed alaposan, nézd meg újból….ha megint ugyanaz az év, akkor jól látod. Most akkor kérlek, fogalmazd át az előző mondatod elejét, valahogy így:
      Gyerekek képzeljétek el, hogy ezek a szemetek már—–ota itt vannak Mo-gon, hogy rohadna le a………mindenkori termésük!

  5. What the matter, you don’t like the wonders of evolution created by random blob of chemicals called the human brain?! Look at that rat, it’s beautiful, MUHAHAHA. Yes we need that so called cancerous destruction before we become something godlike after the weak overpopulated scum dies out. Yes I can see I now, I’m illuminated, death and destruction is the way to ascension. MUHAHAHAHARRRG YEEEAAHHH.
    …go to sleep now everything is fine.
    Love and kisses, we are one.

    Uncle Tom

    All right I’m just messing with you all… but a lot of people in bio-tech and elsewhere think like this. You might want to watch The Sunset Limited with Tommy Lee Jones and Samuel L Jackson to see a consistent atheist and a lame mainline Christian arguing, it’s theatrical but the ending is great.

  6. Jó néhány elismert szakember vitatja a tanulmányt, főleg a metodikájt kritizálják. Nem csoda, a Monsantonak akkora profitja van, hogy a szakmabeliek jelentős részét, meg a politikusokat is meg tudja vásárolni.

    1. “Jó néhány elismert szakember vitatja a tanulmányt..”

      Amelyik vitatja, kötelezően gm-os roundupos kukoricát nekik. Ezután nem ehetnek másfajtát. Ez vonatkozzon a monsanto összes tulajdonosára, haszonélvezőjére és dolgozójára is.

        1. Kedves Thea

          Az általad lefordított cikk állításai és a belinkelt eredeti tanulmány (www.biolsci.org/v05p0706.htm) eredményei nem igazán egyeznek. Nincs benne szó idő előtt elpusztult patkányokról, sem rákos daganatokról. Ezt a tanulmányt 2009-ben írták. Elolvasnám a most publikáltat is, de sem a NaturalNews, sem a MailOnline cikkében nincs link.
          Remélem tudsz segíteni.

          Köszönöm!

      1. http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2012/09/21/GMO444_Rak44_Vilagvege_-_avagy_Seralini_prof_pocsek_statisztikaja/
        Az a baj, hogy a kutatás meglehetősen részrehajló volt, vagyis a kutatást végző prekoncepciója az volt, hogy a GMO növény rákot okoz, ezért vagy tudatlanul, vagy tudatosan manipulálta a kísérlet menetét és eredményét. Ilyesmire sajnos tudományos körökben gyakran fényt derítenek, és pont az ellenkező hatást érik el, a GMO-barát lobbi és tudományos nézet tovább erősödik.Természetesen a GMO gyártó cégek által végzett kutatások pontosan ilyen részrehajlóak és manipuláltak, simán megtehetik és meg is teszik, hogy a számukra kedvezőtlen eredményeket közzé se teszik. Mivel nem adnak kísérleti magokat a GMO-ellenes kutatóknak, a “független” vizsgálatok száma nagyon csekély. “Független” meg talán nem is létezik, mivel a két tábor (GMO támogatók és ellenzők) radikalizálódott, és a prekoncepciók megakadályozzák a valós eredményeket hozó kísérleteket. Arra meg évtizedek kellenek, hogy vizsgálják pl. a reprodukcióra hatást, tehát hogy okoz-e az adott GMO meddőséget. És felhívom a figyelmet arra, hogy szintén káros a GMO-kat egy kalap alatt kezelni. Egyáltalán nem mindegy például, hogy a módosítás csupán a szárazságtűrőség növelésére irányul, más hasonló struktúrájú növényből vízvisszatartásért felelős jobb gén átültetésével, vagy a módosítás hatására a növény saját sejtjeiben termeli a rovarirtó szert mint a MON810 kukorica, olyan koncentrációban ami akár ezerszerese a hasonló anyagot tartalmazó permetezőszer megengedett koncentrációjának.
        Szó ami szó, igazán ideje lenne sokrétű, független vizsgálatoknak az összes GMO növényre, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

  7. Mi lesz az engedélyezett hepatítisz B “védőoltással hiszen az is GMO -s rekonbináns DNS-be oltják a virust amit aztán a 13 éves gyerekeinkbe oltanak kötelezően…..a kukoricát nem lehet megenni és kárt kell okozni a gazdáknál ha ilyet találnak, de a mocskos kormánytagok kötelezően beoltathatják a gyerekeinket gén kezelt emberi fehérjével a serdülő lányokat fiúkat …
    SZÓ SE LEHET RÓLA , A KESZTYŰT FELVETTÜK ÉS A LEVEGŐT KISZORÍTJUK A FÉRGEKBŐL, A GYEREKEINKÉRT ….. ÉRTETTÉTEK !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend