Háborúk

Irán válasza az amerikai armada hadgyakorlatára

Forrás: Infowars.com

A Perzsa-öbölben gyülekező amerikai és brit hadihajókról tudósító Telegraph cikk megjelenését követően Ali Fadavi, az iráni Forradalmi Gárda egyik parancsnoka arra figyelmeztetett, hogy ?Izraelből semmi sem marad, ha Iránt megtámadják?.

?Válaszunk Izrael számára világos: Szerintem semmi sem marad Izraelből (ha megtámadja Iránt). Figyelembe véve Izrael kis méretét és sebezhetőségét egy komoly iráni rakétatámadással szemben, nem hiszem, hogy egyetlen hely is biztonságban maradhat Izraelben,? mondta egy másik magas beosztású iráni katonai vezető, Mohammad Ali Jafari tábornok.

Megerősítette, hogy egy országa ellen idított támadás esetén Irán lezárná a Hormuz-szorost, megtámadná az USA közel-keleti bázisait és kilépne az atomsorompó egyezményből.

?Az Irán körül elszórtan elhelyezkedő amerikai katonai bázisok komoly gyengeségnek tekinthetők. Az általuk felállított rakétaelhárító pajzsok, a rendelkezésünkre álló információk alapján, csak néhány rakétára működnének. Ha azonban nagymennyiségű rakétával találnák szemben magukat, a pajzsok elveszítenék hatékonyságukat és nem működnének,? mondta.

A Telegraph cikk szerint a nyugati vezetők biztosak abban, hogy Irán megpróbálná lezárni a Hormuz-szorost, ha nukleáris létesítményeit támadás éri. A világ összes olajszállítmányainak hozzávetőlegesen 35 százaléka halad át jelenleg a szoroson.

?Amennyiben háború törne ki, Iránnal az egyik és a nyugattal és az USA-val a másik oldalon, természetes, hogy gond lesz a Hormuz-szorossal. Az energiaexport sérülni fog. Természetes, hogy ez fog történni,? mondta Ali Jafari.

A Telegraph szerint az Iráni Forradalmi Gárda csapatai a ?belépési engedély? megtagadásával fogják gátolni a szoros forgalmát és célzottan a hadi és kereskedelmi hajókat támadnák.

A cikk szerint 25 ország, köztük az USA, az Egyesült Királyság, Franciaország, Szaúdi-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok hadihajói kezdték meg hadgyakorlatukat szombaton az öbölben. A multinacionális gyakorlatban három Nimitz osztályú amerikai repülőgép hordozó vesz részt, amelyeken több katonai légi jármű található, mint amennyivel az iráni hadsereg összesen rendelkezik.

Ilyen nagy hadgyakorlatot még soha nem tartottak a térségben, amely során a Hormuz-szoros blokádjának feloldását gyakorolják.

Októberben Irán is hadgyakorlatot tart a Perzsa-öbölben, hogy demonstrálja, képes megvédeni országát a támadástól. Irán beharangozása szerint az októberi hadgyakorlat ?az Iszlám Köztársaság történelmének legnagyobb légvédelmi gyakorlata lesz és egy izraeli katonai támadásra adott leglátványosabb válasz,? írja a Telegraph.

A hadgyakorlat során Irán pilótanélküli repülőket, föld-levegő rakétákat és a saját minősítésük szerinti legmodernebb radarokat is használni fognak. Egy esetleges izraeli támadás kivédésére a Forradalmi Gárda az ország különböző pontjain található 3600 stratégiai helyszín védelmét is tesztelni fogja.

Amerikai kormányforrások szerint a támadás elkerülhetetlen és még a novemberi választások előttre várható.

Augusztusban is hasonló hírek röppentek fel. Alon Ben-David, akit a Daily Mail megbízható katonai tudósítónak tart, azt állítja, hogy Izrael ?közelebb van egy Irán elleni támadáshoz, mint valaha?.

Előző posztKövetkező poszt

104 hozzászólás

  1. Ujujuj! Ekkora szópárbajt! Huh! Mi lesz itt? Egy újabb vallásháború? Én úgy tudom, hogy az ördög a részletekben lakozik. És örül, amikor a kiszemelt áldozatai összekapnak. Na mindegy…

  2. Atkopizom nektek a kovetkezo kommentet innen,hogy ne kelljen keresgelnetek,ha csak magat a linket adnam meg:

    http://kitekinto.hu/iszlam/2012/08/02/letagadtak_az_izraelnek_irt_levelet/#ujkomment

    secretmatch|7 napja |Permalink|Komment elrejtése
    @Kara kán:
    Tudod, ha az adott szó érne valamit Perzsiában akkor most nem lenne ilyen konfliktus helyzet.
    Ha lehetne hinni az iráni vezető szavának, hogy kizárólag békés célú a nukleáris programja akkor azt mondom nem kell beleavatkozni az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsanak sem. De, Mahmoud Ahmadinejad aki nyíltan tagadja a holocaustot, ez lehet egy szabad véleménynyilvánítás, de lehet provokáció is?Azért gondolom, hogy provokáció mert 2006 -ban a holocauston gúnyolódtak Iránban. Ugyanis megnyitották a holocaust karikatúrák kiállítását.
    A napokban szembesülünk egy másik esettel, nevezetesen a Mohamed prófétát gyalázó
    amatőr filmről. Az iszlám kapásból a producer meggyilkolására szólít ……………………..!
    Izrael nem szólított fel 2006 -ban senkit a karikatúrák elkövetője(i) ellen, inkább a mai napig arra összpontosít, hogy sajátmagát védje az ilyen őrjöngő elvakult feldühödött vallási determinált iszlamisták miatt!
    Véleményem szerint védje meg magát Mohamed!
    Védje meg Izraelt az Ábrahám szövetsége!

    1. Izrael egy appartheid állam, mely zsidó diaszpórái és általuk uralt, létrehozott gazdasági-bank rendszere segítségével politikai támogatást kap és kiszipolyozza a kolonizált országok erejét, munkáját a létrehozó cion nagyuraknak. Az itt élő más vallásúakat, bőrszínűeket kirekeszti, megkülönbözteti. De ezt tették, még kreált államuk nélkül, háttér páholyokból, szabadkőműves szervezeteken keresztül a cion nagyurak embereket, nemzeteket löktek háborúkba, világháborúkba, szenvedésből hatalmat, előnyt profitálva. 100milliók halála, vére, csak él míg a rendszerük működik, mert ez egy közösség, mely benn erősített, talmudi ördögi hitből, felsőbbrendűség tudatból táplálkozva legutóbb másfél millió iráni haláláért, szírek százezreiért, libanoniakért,….. mert a talmud szerint ha goj ellen elkövetsz valamit, nem bűn ha nem saját kezeddel követed el. Emberek szenvedés egy csoport beteg, egoista közösségéért. Lehet példákat felhozni, önálltatni, megtámogatni médiával de ami embertelen, ördögi az marad, semmilyen fátyol nem teszi jóvá.

  3. Ida írásából idézem:
    …….Korán: A Korán az iszlám elsődleges és legfontosabb forrása. A muszlimok szerint Isten által kinyilatkoztatott mű, és Isten szavait tartalmazza. Bár az iszlám az Isten által leküldött többi könyvet is elismeri (Tóra, Biblia), egyedül a Koránt tartja romlatlan, változatlan formában megmaradtnak.
    A Korán kizárólag a Mohameden keresztül kinyilatkoztatott szövegeket tartalmazza, más prófétákra és kinyilatkoztatásokra csak ezen keresztül utal. A Korán szövegét tekintve az iszlám különböző irányzatai között nincs különbség, valamennyi irányzat ugyanazt a 7. század közepén Mohamed kortársai által a próféta szavaiból összeállított szöveget fogadja el
    Koránként.
    ?Hitük szerint csak Istent ? Allahot ? lehet imádni. Az Allahban való hit az iszlám vallás alaptétele, hiszen Allah egyedüliségében és mindenhatóságában hisznek, és egyedül Isten az, akit áhítatosan imádni és szolgálni kell, és csak hozzá lehet segítségért és bűnbocsánatért fordulni, bármilyen közbenjáró vagy közvetítő nélkül. ?Allah az egyetlen; Allah az örökkévaló; Nem nemzett és nem nemzetett; És senki nem fogható hozzá.? (Korán 112:1-4) Muszlim az, aki ?aláveti magát?, aki átadja magát Istennek, vagyis az iszlám híve.?……

    A kereszténység, tudomásom szerint, sok és véres harcot folytatott a vallás nevében,a vallási vezetőkkel. Az árulásaikról még csak nem is írtam.
    Lásd: a magyarokat eláruló pápa, a tatárok felé….törökök felé…stb….
    .De már írtam, a hüje(hülye) testvéreink a magyarok,kaptak látomást a Jézusuktól.

    http://ujbiblia.blogter.hu/460981/natalia_nover_maria_a_vilag_kiralynoje__unnepe

    De ezt meg ők nem tartották be
    A vallási és történelmi tényeket nagy, és nagyobb, összefüggésekben kell nézni,és értékelni.
    Keleten más a vallás!
    Más a kultúra!
    Nem ártana EZT is figyelembe venni!

    1. Amire itt a “kereszténység” nevében utalsz, az nem egyéb, mint az akkori hatalom. Semmiben sem különbözik a mostani uralkodó osztálytól és nincs köze a hívőkhöz, akiket akkor is üldöztek és hamarosan egyre intenzívebben üldözni fognak.
      Például néhány pápáról tudni lehet, hogy még Istenben sem hitt.

      “Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,” Máté 5:43-44

    2. Kedves Abdullah!

      Igen, én a wikipédiából ollóztam ki azt a részt, a többit pedig tanulmányaim alapján tettem hozzá. Sajnos elkapkodtam a dolgot, nem figyeltem eléggé a Szentlélek hangjára, aki már akkor is figyelmeztetett belül, hogy nagyon felszínes az ismeretem, ahhoz, hogy véleményt mondhassak róla!
      De az Istent szeretőknek minden a javukat szolgálja( még az okoskodás is), úgyhogy számomra ez áldássá vált! Mert Ria által, világossá tette előttem a Szentlélek, hogy szellemileg az a vallás a másik oldalé ( és az az isten, nem a mi Istenünk, csak szeretné elhítetni, hogy az! ( a világgal sikerűlt is))! Tudjuk, hogy Sátán mennyire szereti másolni Istent, úgyhogy létrehozott egy ellenvallást, ellenistennel (amely ő maga), ellenprófétával, ellenszentírással!

      Kérlek, ne vedd magadra sértésként, semmi nem áll tőlem távolabb, mint hogy meg akarjalak bántani!
      Én se voltam mindig hívő keresztény, és emlékszem rá, hogy mennyire könnyű is megtévesztésben élni. Az ember csak azután fogja fel, miután megtér, és megismeri Jézus Krisztust, Istent a Szentlélek kijelentése és az Ige által.

      Amit a “kereszténység” álcája, neve alatt elkövetett bűnökről írtál, azzal mi is teljesen egyetértünk ( nem kétséges előttünk, hogy azok az emberek kit szolgáltak!)!Azok között, az akkor élő testvéreink ellen elkövetett bűnök is voltak!
      De mi kizárólag az Úr Jézus Krisztushoz és a mi mennyei Atyánkhoz, Istenhez tartozunk a Szentlélek Isten által, aki bennünk lakozik!
      Mi az alábbi kicsiny nyáj vagyunk:
      Luk. 12,32
      Ne félj te kicsiny nyáj; mert tetszett a ti Atyátoknak, hogy néktek adja az országot.

      Amazok cselekedeteinek elszenvedői, nem pedig részestársai!
      Mennyei állampolgárok, nem pedig bármely földi hatalmassághoz tartozók!
      Mi Isten gyermekei vagyunk, akik átutazóban vannak itt a földön! Hogy bizonyságot tehessünk az Igazságról, hogy bennünk Isten megdicsőíthesse az Ő Fiát, a Jézus Krisztust a Szentlélek által, és hírdethessük az Ő Evangéliumát, amely által hívja Isten megtérésre, bűnbocsánatra és vele való személyes kapcsolatra az embereket, ingyen, kegyelemből, a Jézus Krisztus Golgotán elvégzett áldozata alapján!
      És azoknak akik, az igazságot keresik:
      Sof. 2,3
      Keressétek az Urat mindnyájan e föld alázatosai, a kik az ő ítélete szerint cselekesztek; keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!
      Ján. 7,37
      Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék.
      Mát. 11,28
      Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

  4. rég olvastam annyi baromságot együtt mint itt néhány kommentben. kedves Ria és ida először is a mai biblia az csak egy válogatás az evangéliumokból,nagyon sok írást kihagytak (apokrif íratok) mert azok csak “megzavarhatják” a hívők gondolkodását.(no komment)
    azt hogy Istent melyik nép hogy nevezi az szinte mellékes.mindenesetre anno a muzulmánok mondták ki elsőnek hogy “egy az Isten” csak mindenki másképp imádja.
    a zsidó történelem szinte teljesen hazugságokra épül (kezdve az Ó szövetséggel.)
    az ortodox zsidók a mai napig nem ismerik el Izrael állam létjogosultságát,mivel “vallásuk” szerint csak a messiás eljövetelekor alapíthatnak új országot.
    a másik lényeges dolog meg az hogy a legkirekesztőbb vallás az a zsidó vallás,mive4l magukat felsőbbrendű lénynek gondolják,és a többi népcsoportot, (gojok) alantas lényként kezelik.tanulmányozni kellene sok embernek a Talmudot.(nem véletlen gyűlölik szinte az egész világon őket)
    persze az aki bigott keresztény,az csak azt fújja amit a bibliában olvashat.
    az emberiség történelmében a legnagyobb népirtások azok mindig valamilyen vallás (Isten) nevében történtek.

    1. Eloszor is:a Talmud azoknak a “zsidoknak”a Bibliaja,akik annak hazudjak magukat,az igazi semita zsidok Bibliaja a Tora (Torveny) es a profétak,Zsoltarok Peldabeszedek stb.
      Masodszor :engem nem erdekel a teremtmények meséje arrol,hogy a Bibliat kik,miert es mikor irtak at vagy hagytak ki belole,amikor a kanonizalt(Szentiraskent elismert konyvek) irasok boven elegek a hivok udvosségéhez,az Isten szavanak valo engedelmességhez.

    2. Kedves lolek!

      “rég olvastam annyi baromságot együtt mint itt néhány kommentben”

      Jó lett volna, ha pontosítod, hogy mire is gondoltál! Így most csak arra tudok válaszolni, amit megértettem belőle!
      Az, hogy a mai Biblia csak egy válogatás, a meglévő íratok közül, ez stimmel.
      Viszont az a helyzet, hogy Isten megmondta, hogy neki gondja van a saját Igéjére:
      ?Iz 55,11
      úgy leszen az én igém, mely számból kimegyen; nem tér vissza hozzám üresen, hanem végbeviszi mind a mit akartam, és foganatos lesz azokban, mikre küldöttem. *
      ?Jer 1,12
      És mondá az Úr nekem: Jól láttad; mert vigyázok én igémre, hogy megcselekedjem azt. *
      Ebben az is bennefoglaltatik, hogy amikor válogattak a meglévő íratok közül, a Szentlélek által, ki tudták választani (” és foganatos lesz azokban, mikre küldöttem. * “) azokat, amelyeket Isten akart látni az Ő könyveiben( Bibliájában).
      Mivel nem vagy hívő, ezért nem tudom neked jobban elmagyarázni a tényt, csak azzal, hogy mi tudjuk(!), hogy az Isten szava!
      ?1 Kor 2,14
      De a test szerint való ember, * nem fogja föl azt, mi Isten Lelkéé, mert az bolondság előtte, és nem értheti, mert azt lélek szerint kell megitélni. **
      1 Kor 1,18
      Mert a kereszt igéje az elveszendőknek ugyan bolondság; azoknak pedig, kik üdvözűlnek, azaz, nekünk, Isten ereje. *
      1 Kor 3,19
      Mert e világ bölcsesége bolondság az Isten előtt. * Mert írva vagyon: Megfogom a bölcselkedőket álnokságukban. **

      “azt hogy Istent melyik nép hogy nevezi az szinte mellékes”

      Erre csak annyit tudok mondani, hogy az én hozzászólásomban, arra hívtam fel a figyelmet, hogy “Allah az nem egy név, hanem Isten arabul”. Úgy láttam, hogy nem mindenki tudja.
      Másik hozzászólásomban jeleztem, hogy a muszlimok, tulajdonképpen Izrael Istenét imádják, ahogyan mi keresztények is.( Miután az Iszlám, tulajdonképpen egy hamis keresztény tanítás)

      De ezzel ki is fújt a “melyik nép”, úgyanis, csak ez a 3 “vallás” imádja a Teremtőt, a többi bálvány imádó nép. ( Visnu, Buddha, stb.)
      Bár amennyiben számodra ez egy és ugyanaz, akkor már úton vagy a Fenevad világvallásához.

      “a zsidó történelem szinte teljesen hazugságokra épül (kezdve az Ó szövetséggel.)”
      Mint fent írtam, mi tudjuk(!), de neked természetesen jogod van azt hinni, amit akarsz!

      “az ortodox zsidók a mai napig nem ismerik el Izrael állam létjogosultságát,mivel ?vallásuk? szerint csak a messiás eljövetelekor alapíthatnak új országot.”

      Miután a Messiás már 2000 évvel ezelőtt eljött, csak ők még azt se ismerték fel,Ján. 12,40
      Megvakította az ő szemeiket, és megkeményítette az ő szívöket; hogy szemeikkel ne lássanak és szívökkel ne értsenek, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.
      Róm. 11,7
      Micsoda tehát? A mit Izráel keres, azt nem nyerte meg: a választottak ellenben megnyerték, a többiek pedig megkeményíttettek:
      Róm. 11,8
      A mint meg van írva: Az Isten kábultság lelkét adta nékik; szemeket, hogy ne lássanak, füleket, hogy ne halljanak, mind e mai napig.
      ? Róm. 11,9
      Dávid is ezt mondja: Legyen az ő asztaluk tőrré, hálóvá, botránkozássá és megtorlássá.
      Róm. 11,10
      Sötétüljenek meg az ő szemeik, hogy ne lássanak, és az ő hátokat mindenkorra görbítsd meg.
      Róm. 11,11
      Annakokáért mondom: Avagy azért botlottak-é meg, hogy elessenek? Távol legyen; hanem az ő esetük folytán lett az idvesség a pogányoké, hogy ők felingereltessenek.
      Róm. 11,12
      Ha pedig az ő esetök világnak gazdagsága, és az ő veszteségök pogányok gazdagsága, mennyivel inkább az ő teljességök?
      Róm. 11,15
      Mert ha az ő elvettetésök a világnak megbékélése, micsoda lesz a felvételök hanemha élet a halálból?
      ezért én nem igazán adok a szavukra. Számomra valóban a Biblia a mérvadó! Abban pedig az van írva, hogy összegyűjti Isten az Ő népét, az utolsó időkben.( persze van még jó sok minden, ami összefügg, de nem akarom a fél Bibliát kimásolni) Most azokban vagyunk. Az már megint a te dolgod, ha úgy gondolod, hogy az összegyűjtésnek úgy kell megtörténni, hogy ma még puszta, holnap meg már itt az egész nép ( a semmire, és a semmi közepén ,ingben- gatyában!). Na megazután Krisztus eljövetele összefügg az Armageddoni csatával, ( az ortodox zsidók szerint csak ezután jöhetne létre Izrael!), amikor is a népek éppen Izrael ellen gyűlnek össze. Nekem logikailag se jönne össze, hogy akkor “mivan?”, ki ellen is jönnének a seregek, ha nem is létezik Izrael?!
      De lehet, hogy én vagyok sötét!
      Ez már csak saját tapasztalat, hogy Isten általában előkészíti a dolgokat, hogy mire rá kerül a dologra a sor, addigra minden készenálljon!
      ?
      “a másik lényeges dolog meg az hogy a legkirekesztőbb vallás az a zsidó vallás,mive4l magukat felsőbbrendű lénynek gondolják,és a többi népcsoportot, (gojok) alantas lényként kezelik.”

      Igazából nem tudom, hogy te mit hiszel el a történelemből, vagy mit nem, de én úgy emlékszem a tanulmányaim alapján, hogy ez többnyire minden népre jellemző. Csak egy-két példa: rabszolgaság, (fehér ember magasabb rendű, néger állat, a Japánok felsőbbrendüek a Kinaiaknál, Hitler árjái,…stb.)

      “az emberiség történelmében a legnagyobb népirtások azok mindig valamilyen vallás (Isten) nevében történtek.”

      Én se mondtam mást!

      “persze az aki bigott keresztény,az csak azt fújja amit a bibliában olvashat.”
      Ha abban van az igazság, és te tudod, akkor annak hiszel, és azt mondod!

      Végezetül, csak annyit tudok mondani neked:
      Jn 5,24
      Bizony, bizony mondom nektek, hogy a ki az én igémet hallgatja, és hisz annak, ki engem küldött, örök életet bír, és nem jő itélet alá, * hanem átmegy a halálból az életre. **

    3. Kedves Lolek!
      A – rég olvastam annyi baromságot – kezdetü felütés nem ennek az oldalnak a stílusa. Mindenkinek tiszteletben tartjuk a véleményét, de tisztában kell lennünk a bibliai megközelítéssel, hogy rész szerint van az igazság. És különben se mondjunk olyat, amit egyszer majd, odaát szégyelni fogunk!
      Bizonyára Te is tudod, hogy annak idején az egyházatyák miért hagyták ki az apokrifokat. Ma is azt tartjuk ezekről, hogy hasznos és érdekes írások, csak nem ihletett művek.
      Az hogy egy az Isten, helyes megállapítás, de ma már azt is tudjuk, hogy nekünk, mezei embereknek három féle módon jelentette ki magát, és az a három rész mind személlyes tulajdonságokkal bír, amely abszolút egységet képez.
      Az egy az Isten mohamedán megközelítésnek azonban van egy sajnálatos folytatása is, és pedig az hogy Mohamed az ő prófétája – amivel csak ők értenek egyet.
      A kereszténység és a bibliai jövendölések megközelítése szempontjából alapkérdés, hogy kicsoda az a Jézus, aki Isten fiának jelentette ki magát.
      Feléd is ez a nagy kérdés: kinek ismerted meg Te Jézust?

  5. Lehetseges Kanku,hogy a Roma 11-ig még nem jutottal el? Ha nem,az nem baj…,mert ami kesik nem mulik:).

  6. Bízzuk Allahra.
    A muzulmánok, mindig NYUGAT-ra vágytak.
    Izrael megsemmisülése után, a muzulmánokat libazsíros kenyérrel kell fogadni, és mutatni kell,hogy merre van nyugat. Remélhetőleg a londoni pasa, kézben tudja tartani Angliát.

    1. Mekkora mazlija az emberisegnek az,hogy nem egy ilyen Allah nevezetu nemletezo valakire vagy valamire van/lesz bizva a sorsa.

        1. Hogy eltud olvasni ezért megkerestem magyarul is.

          Jonathan Cook

          Izraeli sikerkönyv, amely megdönti a nemzeti tabut

          A zsidó nép fogalma mesterséges találmány, állítja a történész
          [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
          Senki sem lepődött meg jobban, mint maga Shlomo Sand, hogy tudományos könyve tizenkilenc hétig az izraeli sikerkönyvek listáján szerepelt, és a történelem professzor sikeres lehetett, annak ellenére, hogy könyve megkérdőjelezi Izrael legnagyobb nemzeti tilalmát.

          Dr. Sand szerint, a zsidó nemzet fogalma – amely indoklásul szolgált arra, hogy a zsidó nemzetnek szüksége van egy biztonságos lakhelyre ? nem más, mint egy valamivel több, mint száz évvel ezelőtt kitalált mítosz. Mint ismeretes, Izrael állam létrehozásának szükségességét ez a mítosz támasztja alá.

          Dr. Sand, a Tel Aviv Egyetem professzorának szűkebb szakköre Európa történelme. Dr. Sand jelenlegi könyve a történelmi, és a régészeti kutatások eredményeinek széleskörű alkalmazására épül. A könyv nem csak a zsidó nemzet fogalmának valószerűségét vonja kétségbe, hanem több – ugyanolyan ellentmondó állítást is tartalmaz.

          Dr. Sand többek között azt is állítja, hogy a zsidókat soha sem űzték ki a Szent Földről, s a mai zsidók többségének nincs történelmi kapcsolata azzal a földdel, amelyet ma Izraelnek neveznek. Dr. Sand szerint, a mai Izraelnek a palesztinokkal való jelenlegi viszályának kérdésében, az egyedüli politikai megoldás a zsidó állam megszüntetése.

          Úgy tűniknik, hogy a ?Hol, és mikor találták fel a zsidó nép létezését?? c. könyv izraeli sikerének története megismétlődik világszerte. A múlt hónapban megjelent francia fordítás rohamosan fogy, és máris három utánnyomást igényelt. A könyvnek, egy tucat másnyelvű fordítása is folyamatban van. A könyvnek az Amerikai Egyesült Államokban jövőre tervezett kiadással kapcsolatban, a Verso Kiadó, az Izraeli Lobby részéről támasztott nehézségekre számít.

          A szerző szerint, Izraelben, ha nem is üdvözlik a könyv megjelenését, legalább érdeklődnek a könyv mondanivalója iránt. Tom Segev, Izrael egyik kiemelkedő újságírója ?lenyűgözőnek, és állásfoglalásra késztetőnek? nevezte a könyvet.

          Dr. Sand szerint, a saját kollégái húzódoznak a könyv következtetéseinek általános elfogadásától. A fentiektől egyedül Israel Bartal, a Jeruzsálemi Héber Egyetem, zsidó történelem tanára. Bartal, a Haaretz izraeli napilapban nem tett különösebb erőfeszítést. Dr. Sand érveinek, és bizonyítékainak megdöntésére. Bartal, e helyett a történelmi szakmát védelmezte, és azt igyekezett bizonyítani, hogy az izraeli történészek ezekben a kérdésekben nem is olyan tudatlanok, amint azt Dr. Sand állítja.

          A könyv ötlete régen megszületett, mondja Dr. Sand, de mindmáig vártam vele. ?Nem állíthatom, hogy különösebben bátor lettem volna, a könyv megjelenését illetőleg. ? ?Megvártam, amíg rendes egyetemi tanári státust szereztem. Izraelben nagy ára van annak, ha valaki ilyen, és ehhez hasonló nézeteket terjeszt.?

          Dr. Sand fő érve szerint valamivel több mint száz évvel ezelőtt a zsidók csak a közös vallás alapján tekintették magukat zsidóknak. A huszadik század elején a cionisták elvetették ezt a nézetet, és a nemzeti történelem megalkotásához láttak ? amely arra az kitalált állításra épült, hogy a zsidók a vallástól függetlenül is önálló népként léteztek.

          Dr. Sand szerint, a zsidóknak, a vallási alapú meghatározása alapján, a judaizmus eszméjétől idegen volt az a gondolat, hogy a zsidóknak vissza kell térniük az Ígéret Földjére.

          ?A cionizmus megváltoztatta Jeruzsálem gondolatát. A cionista mozgalmat megelőzően, a szent helyek a vágyakozás helyeit jelölték meg, nem pedig a tényleges lakóhely lehetőségét. A zsidók 2000. évig nem azért maradtak távol Jeruzsálemtől, mert oda nem volt lehetőségük visszatérni, hanem amiatt, mert vallásuk megtiltotta nekik az oda való visszatérést a messiás eljöveteléig.?

          A legnagyobb meglepetést a Biblia korabeli régészeti leletek tanulmányozása okozta.

          ?Nem vagyok cionista, de ugyanúgy mint a többi izraeli, én is azt feltételeztem, hogy a zsidók egy Júdeában élő nép volt, akiket a rómaiak onnan időszámításunk kezdete uán 70-ben száműztek.

          ?Amikor, azonban a bizonyítékokat kezdetem vizsgálni rájöttem, hogy Dávid, és Salamon királyságai legendák.

          ?Ugyanaz a helyzet a száműzetéssel is. A zsidóság mibenléte a száműzetés nélkül nem magyarázható meg. Amikor, azonban a száműzetésre vonatkozó történelmi bizonyítékok után kezdem kutatni, kiderült, hogy erre vonatkozó bizonyítékok nem léteznek. Egyetlen egy sem létezik.?

          Ennek az az oka, hogy a rómaiak nem száműzték a népeket. Mi több, a zsidók Palesztinában hatalmas többségükben földművelők voltak, és minden bizonyíték arra utal, hogy azok földjüket soha sem hagyták el.?

          Dr. Sand, szerint egy másik elmélet sokkal elfogadhatóbb: A száműzetés a keresztények által kitalált mítosz volt, amelynek az volt a szerepe, hogy a zsidókat megtérítsék a keresztény vallásra. ?A keresztényeknek az volt a célja, hogy a zsidókat meggyőzzék, arról, hogy elődeiket bűneik miatt száműzte Isten.?

          Ha, tehát nem volt száműzetés, hogyan lehetséges, hogy olyan sok zsidó élt szétszóródottan a világszerte, mígnem a modern zsidó állam haza nem hívta őket.??

          Dr. Sand szerint, a kereszténységet megelőző, és az azt követő is, a zsidó vallás hittérítő vallás volt, és nagy szüksége volt a megtértekre. ?Ez korabeli római forrásokkal bizonyítható.?

          A zsidók járták az akkori világot és térítettek, leginkább Jemenben , és észak Afrika berber törzsei között. Századok múltán, mai dél Oroszország területét magába foglaló egykori a kazár birodalom lakossága tömegesen áttért a zsidó vallásra. Innen származnak a kelet európai Askhenazi zsidók.

          Dr. Sand felhívja a figyelmet arra, hogy ezekben a kérdésekben az izraeliek a tömeges tagadás állapotában vannak. A közelmúltban a sajtó részletesen beszámolt a Káspi tenger közelében lévő kazár birodalom fővárosának leleteiről.

          A legnépszerűbb izraeli újság, a Yedioth internetes honlapján vezércikk jelent meg a következő címen: ?Az orosz régészek megtalálták a rég elveszett zsidó fővárost.? Egyetlen újság sem írt a fenti leletnek a jelenlegi zsidó történelemfelfogást érintő jelentőségéről.

          Ma nem így tanítják az izraeli iskolákban, de a cionista vezetők többsége, beleértve s Izrael első miniszterelnökét, Davis Ben Guriont is, aki még azt vallotta, hogy a mai palesztinok, a helyben maradt eredeti zsidók leszármazottai, akik később áttértek a muzulmán vallásra.?

          Dr. Sand annak tulajdonítja az izraeli történészeknek, a saját könyvében feltárt adatokkal, és érvelésével való egyértelmű azonosulás hiányát , mert az egyetemeken tanított ?zsidó történelem? építménye olyan mint egy kártyavár.

          Dr. Sand szerint, Izraelben a történelem tanítás problémái abból adódnak, hogy az 1930-as években a történelmet két részre osztották: általános történelem, és zsidó történelem. A zsidó történelemnek ezek szerint külön tárgyköre van, mert a zsidó tapasztalat egyedülállónak minősül.

          Ezzel ellentétben, azonban nincs külön zsidó politikai tudományi, vagy zsidó szociológiai katedra. Csak a történelmet tanítják a fenti módon, és ez lehetővé tette a zsidó történelemtudósoknak a saját világukba való elszigetelését, és nem kötelezte őket a korszerű kutatási módszerek alkalmazására.

          ?Engem Izraelben amiatt bírálnak, mert az európai történelem szaktanáraként zsidó történelemmel foglalkozom. Egy ilyen könyv megírására azért is fontos, hogy a világszerte elfogadott modern kutatási módszereket a zsidó történelemre is alkalmazzuk?- jelentette ki Dr. Sand.
          [/expand]

        2. Szia Abdullah!

          Kar volt faradnod azzal,hogy megkeresd nekem ezt az iromanyt,amikor nekem minden dologban csakis az a mervado,amit Isten kijelentett a Bibliaban a zsidokrol es az o tortenelmukrol,ezenkivul ahhoz sincs semmi koze,amit arrol irtam,hogy kitol is fugg,ill.kire is van bizva az emberiseg sorsa.

        3. Kedves Abdullah!

          Én viszont köszönöm, hogy megkerested magyarul is. Ria eltudja olvasni angolul is, én viszont nem!

          A témához viszont azt mondom, hogy a helyzet a következő!
          Miután valaki megtér, vagyis elfogadja Jézus Krisztust megváltójának, akkortól újjászületik, és megnyílik számára Isten Igéje!
          Vagyis mi TUDJUK az igazságot! Nem csak hiszünk benne, vagy reméljük, hogy igaz, vagy akármi!
          Számunkra nem kell bizonyíték, mivel Isten ( arab nyelven Allah) maga jelentette ki a szívünkbe! És minden igazsággal így van ez!
          Mi ismerjük Izrael történelmét. Azt is tudjuk, hogy miért akarja Sátán “legyalulni” Izraelt a föld színéről. ( Erre egy hitetlen zsidónál nincs is jobb eszköz!)
          Viszont, ha Te is akarod tudni az igazságot ( mindenről), akkor csak egy út van hozzá, ez pedig az Úr Jézus Krisztusba vetett hit!
          Ha őszintén kéred Allahtól, ki fogja jelenteni a szívedbe, hogy Jézus Krisztus az Ő Fia, aki meghalt azért ( feláldozta magát értünk, bűnösökért, hogy Isten igazságosságát megelégítse, halála által, mint szeplőtelen áldozat!), hogy Isten megbocsáthassa neked, nekem, és mindannyiunknak a bűneinket, és a belé ( Jézus Krisztusba) vetett hít által, te is Isten gyermekévé válhatsz! Onnantól személyes kapcsolatod lesz a Szentlélek által az Úr Jézus Krisztussal, és Allahhal! És nem utólsó sorban megmenekülsz a kárhozattól, ha mindvégig megmaradsz a hitben!
          És onnantól már te is tudni fogod az Igazságot!

          Allah, és az Úr Jézus Krisztus áldjon meg!

        1. Kedves Abdullah!
          Függetlenül attól, hogy szerintem semmi jelentősége annak, hogy ki vagy ki nem építette fel a templomot, mert egy keresztény számára a legfontosabb, hogy “aki hisz a fiúban örök élete van”, a Bibliában szó nincs arról, hogy Heródes építette volna újjá a templomot. Ezt Josephus, az I. századbeli történész állítja, (ő is inkább átépítésről beszél), ő pedig tévedhet.

          “De ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik.” Ap.Csel. 7:48

    2. Kedves Abdullah!

      Te tudod, hogy a muzulmánok is Izrael Istenében hisznek?
      Az Allah név, annyit tesz, hogy Isten.
      Az Úr Jézus Krisztusban megtért keresztények, akik előtte muszlimok voltak, azok is Allahhoz imádkoznak.
      Úgyhogy, ha Allahra ( Istenre) bízod, akkor javaslom, olvasd el a Bibliát ( az az Ő eredeti könyve!), és akkor megláthatod, hogy mit tervez!
      Egyébbként mi is arról írunk!

        1. Kedves Abdullah!

          Igen, sajnos az un. “keresztény” vallás is tele van bálványokkal, és sokan követik azokat a tanításokat. Ez nekünk újjászületett keresztény hívőknek is nagyon fáj.
          De hát Sátán mindig is embergyűlölő volt, akit lehetett, és lehet, azt távol tartja Jézustól! Akár így, akár úgy! Csak, hogy üdvösségre ne juthassanak a Jézus Krisztusban, és Istent ne ismerjék meg a szeretett teremtményei!

          Azért Téged a mi Istenünk áldjon meg, és juttasson el a Jézus Krisztusban való hítre!

      1. Mar bocs Ida,de en soha nem voltam muszlim,mielott az Ur Jezus Krisztushoz megtértem es soha nem is imadkoztam Allah-hoz.Allah,nem JHWH,vagyis Jehova… aki Abraham Izsak es Jakob Istene.
        A Koranban sehol nincs kijelentve,hogy Allah-nak fia volna egyaltalan,az meg vegkepp nem,hogy meghalt volna a buneinkert.

        Az “Allah” szo az “El”-bol szarmazik,a sémita térségi osi istenfogalmabol,es azt jelenti:az Eros,a Mindenhato.Hasonlit a zsido “Elohim” névhez.Ez magaba foglalja a tobbes szam lehetosegét,mint tobb szemely isteni egységét:”Akkor azt mondta Isten:Alkossunk embert a kepmasunkra,hozzank hasonlova…”.”Allah” ezzel szemben egyes szam.Az “Allah” az iszlamban mindig csak egyet jelent,sohasem harmas egyseget,még ha ez tokéletes lenne is.Allah nem atya,nincs Fia es nem Szent Szellem sem.
        Allah kijelentese a Koranban megmutatta Mohamed profétanak a zsidosagtol es keresztyenségtol elvezeto utat(szura 3,60).
        A Koran szovegének nagy szazaléka ellentmond a Biblia kijelentéseinek.Ennek tudataban a Koran hamisitassal vadolja a Biblia szerzoit.
        Ha tehat a koran Allah kijelentése,es a Biblia Isten Igéje,akkor a Koran istene es a Biblia Istene sohasem lehet egy es ugyanaz az “élo es igaz Isten”! Akkor Allah mas isten,es Mohamed egy masik isten profétaja.
        Allah nem Jezus Krisztus Atyja,es nem a mi Atyank,hanem Allah egy masik isten,es Mohamed szelleme mas,mint a Szent Szellem.

        1. Kedves Ria!

          Valamit félreértettél!
          Abdullahnak én a magyar fordítást köszöntem meg, mivel én sajnos nem tudok angolul. Rád annyiban hívatkoztam, hogy Te tudsz, neked nem volt szükséges .

          Utána, én már volt muszlimok bizonyságtételére hivatkoztam, hogy Ők megtérésük után is Allahhoz imádkoznak, mivel az nem egy név, hanem arabul azt teszi, hogy Isten.( Ők mondták,hogy nincs más szavuk rá! )

          Viszont a logikáddal is teljesen egyetértek, “Ha tehat a koran Allah kijelentése,” “akkor a Koran istene es a Biblia Istene sohasem lehet egy es ugyanaz” “Akkor Allah mas isten,es Mohamed egy masik isten profétaja.” ,”es Mohamed szelleme mas,mint a Szent Szellem.”!

          És nagyon köszönöm, hogy erről az oldalról megvilágítottad, én nem gondoltam még így végig! (Csak, ahogy tanultam, hogy a Judaizmusból származik. stb. Igaz annál többet nem is foglalkoztam vele! Viszont nagyon örülök, hogy feljött ez a téma, így legalább tanultam!!!!)

          Természetesen én se mondtam, hogy az nem hamis, hanem üdvözítő “vallás” lenne! Vagy, hogy a Szentlélek munkálkodott volna Mohamedben!

        2. En nem is az angol forditasra reagaltam Ida, – azon nincs is mit félreérteni- ,hanem erre a mondatodra:
          “Az Úr Jézus Krisztusban megtért keresztények, akik előtte muszlimok voltak, azok is Allahhoz imádkoznak.”Ezt a mondatodat ugy(is) lehetett erteni,(még a ferjemnek is felolvastam es o is ugy ertelmezte) mintha a keresztyen,megterese elott muszlim lett volna:)).
          Okay,most igy rendben vagyunk.

        3. Bocs Ria!

          Már rájöttem, hogy mit nem értettél.
          Én azt azért írtam, mert Abdullahnak válaszoltam, aki mint muzulmán(is) Allahhoz imádkozik!
          De jó, hogy félreértetted, mert így, megtudtad osztani velem, az Iszlámmal kapcsolatos világosságodat!
          És mostmár tudom, hogy az az “Allah”, nem az az “Allah”!

        4. Orulok Ida,hogy atadhattam neked egy ismeretet,amit el is fogadtal.
          Ez a mondatod amit Abdullah-nak irtal->”Azért Téged a mi Istenünk áldjon meg, és juttasson el a Jézus Krisztusban való hítre!” – mar jobban nez ki:).
          A keresztyen teologiaban sehol nem olvasunk olyat,ami a fanatikus mozlemok kozott immar szalloigévé valt:”Szombaton megoljuk a zsidokat,vasarnap a keresztyeneket.”
          A mi Istenunk pedig,a minden ember iranti szeretetre tanit,ill.szolit fel bennunket.
          Azt pedig,hogy mit tettek azok,akik keresztyennek hazudtak (es még ma is annak hazudjak) magukat,azokhoz az igaz keresztyeneknek semmi kozuk.
          (Az utolso két mondatom azoknak szol,akik allandoan a keresztes haborukkal es az ehhez hasonlokkal tamadnak).

  7. Sziasztok mindenki!
    Én is újjászületett keresztény vagyok,de nem akarok hozzászólni a témához,csak annyit , vélemények pro- és kontra, hogy nem tudjuk egymást meggyőzni az igazságról.A Szent Szellem mutatja meg az igazságot a többi pedig csak agyalás.A végén meglátjuk majd, de jaj annak aki a hamisságot követi.
    A Mindenható áldjon meg titeket!

    1. Isten áldjon Téged is. 🙂
      Igazad van és emlékezzünk Pál tanítására: “És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában: Hogy a ti hitetek ne emberek bölcseségén, hanem Istennek erején nyugodjék.” (I. Kor. 2:4-5)

    2. Igazad van, de keresztények is szoktak beszélgetni egymással, és néha szükségszerű “meggyőzni” egymást, hisz nem ülhetünk ölbe tett kézzel, hogy a Szentlélek majd úgyis elvégez mindent….. egymás hite által épülünk….. nincs “magányos” keresztény…… és lehet hogy sok mindent másképp látunk, de lehet hogy évekkel később az illető ráébred, hogy “annak a valakinek évekkel ezelőtt igaza volt és most már én is így látom”….

  8. Ha netan erre a mondatra erted azt Steve,hogy Isten megjelenik:
    “És nagynak s szentnek mutatom, és megjelentem magamat a pogányok sokasága előtt, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr!”,akkor tudnod kell,hogy itt arrol van szo,hogy Isten nem szemelyesen jelenik meg,hanem az O hatalmat mutatja meg a poganyokon,mint ahogyan Isten e kijelentese szamos helyen irva van a Bibliaban,anelkul,hogy emberi szemmel lathatoan mutatta volna meg magat.Isten dicsoségének es hatalmanak meglatasarol van szo,ebben a mondatban.
    Azt pedig nem latom irva itt,hogy a mohamedanok elveszitik a hituket sot,nezz korul a vilagban,kulonosen europaban,es meglathatod hogyan terjeszkednek.Az iszlam hit terjesztese a vilagban,az o “szent haboru”-juk alapelve.Ez naluk eloiras,es aki lemond errol a haborurol,az szembeszegul Allah torvenyevel.
    Ennek ellenere vannak arabokbol es zsidokbol allo keresztyen gyulekezetek,akik egynek tudjak magukat Krisztusban.
    Erre a kerdesedre pedig:
    “én meg azt kérdeztem, hogy mi lenne az az egyértelmű jel, isteni tett, isteni megnyilvánulás amire biztosan azt mondhatnánk, hogy ő tette!!” ,en azt az egyszeru valaszt tudnam adni,hogy olvasd el a Jelenesek konyvet a 6.fejezettol a 19.-ig es megtudhatod.
    A hittan oran es az ott tanitok maguk altal megfogalmazott es eled lokott “szentleckei”-bol nem is csoda,hogy nem tanultad meg a zsido nép Isten altalali kivalasztottsagat.Miert nem a Bibliat olvastad? Amibol pl.megtudhattad volna a kovetkezot:”Nem azert szeretett meg,es nem azert valasztott ki benneteket az Ur,mintha valamennyi nép kozt a legnagyobbak volnatok,hiszen a legkissebbek vagytok valamennyi nép kozt,hanem azért,mert szeret benneteket az Ur,es megtartja azt az eskut,amelyet atyaitoknak tett.Ezert hozott ki benneteket az Ur eros kézzel,es ezert valtott ki a szolgasag hazabol,Egyiptom kiralyanak,a faraonak kezebol”(5 Mozes 7:7-8).Isten “orokre” (Zsoltarok 89:5) kivalasztotta Izraelt,es kivalasztasa visszavonhatatlan(Roma 11:29).Pal apostol ezt irja a Roma 11:1-2-ben:”Azt kerdem tehat:elvetette Isten az O népét? Szo sincs rola!…Az Isten nem vetette el az O népét,amelyet eleve kivalasztott”.
    Ezert vedelmezi tehat Isten Izraelt,akik egyaltalan nem torekednek vilaguralomra,szemben az iszlammal,a panarabizmus letrehozasaval,elsoként Izrael ellen.

    1. Szia Ria!

      akkor most lassan kezdem elvesziteni a fonalat!!!
      tehát Izrael Isten kiválasztott népe!!!
      A Zsidók a háttérhatalom irányítói!!! itthon is és máshol is ez sztem vitán felül áll!!
      akkor ki is az agresszor és az elnyomó az nem igazán érdekel hogy ehhez kiválasztottak egy nagyhatalmat(“a történelem nélküli” Amerikát)!

      A zsidók- a háttérhatalom nyomja el a világot, van bérencük bőven itthon is!!!

      Isten valóban ezt akarja????
      Komolyan ez a terve???
      nem tűnik túl jófejnek nem???

      1. “Izrael Isten kiválasztott népe”.
        Van benne valami.
        Csak az a feltűnő,hogy Isten kiválasztott népét a földön már mindenki gyűlöli.
        Vajon miért????
        Lehet,hogy Isten azért választotta ki a “kiválasztott népet”,hogy velük kezdje a számonkérést?
        Allah nagy!
        Kitudhatja Allah akaratát.

        1. Kedves Abdullah,
          Biztosan haragudni fogsz rám, de akkor is fel kell tennem ezt a kérdést.
          Nektek azt tanítják, hogy Allah-on kívül van egy másik isten is akinek a létezését, teszik vagy sem, de el kell fogadnotok? Mert a te szavaidból én erre következtetek,….idézem:
          ” “Izrael Isten kiválasztott népe”.
          Van benne valami.”
          Hát miféle tanítások ezek? vagy csak te vagy eltévedve?
          Ezzel szemben egy igaz keresztény testvérem pedig így vélekedik egy “másik teremtőről”:
          “Mekkora mázlija az emberiségnek az, hogy nem egy ilyen Allah nevezetű NEMLÉTEZŐ valakire vagy valamire van/lesz bízva a sorsa.”
          Azt hiszem ez szükségtelen tovább ragoznom.

          Áldjon meg téged az Úr megtévedt felebarátom….és kérlek ne haragudj rám.

        2. Jezus ezt mondta a Janos evangeliuma 15:18-ban:”Ha gyulol titeket a vilag,tudjatok meg,hogy engem elobb gyulolt tinalatoknal.
          Az en nevemben pedig ne beszelj,mert en pl.nem gyulolom a zsidokat,aki a vilagon elok koze tartozom.

        3. Kedves Abdullah!

          “Csak az a feltűnő,hogy Isten kiválasztott népét a földön már mindenki gyűlöli.
          Vajon miért????
          Lehet,hogy Isten azért választotta ki a ?kiválasztott népet?,hogy velük kezdje a számonkérést?”

          Hát az itélet valóban Isten házanépén kezdődik! De aki itt a földön, még életében megítéltetik, az nem megy a pokolra utána! A zsidókról is tudjuk, hogy itélet alatt vannak, de ők is Isten szemefényei! És soha nem hagyja el őket Isten! ( Gondold csak meg, évezredek óta megvannak! És még mindig zsidók! Lehet, hogy Isten vigyáz rájuk?!)

          Ami a gyűlöletet illeti, remélem tudod, hogy nem csak a zsidókat, az igazi keresztényeket, de a muszlimokat is utálják. ( És milyen véletlen, mind a hárman ugyan azt az Istent imádják! A muszlimok ősatyja is Ábrahám volt! Csak ők nem Izsáktól, hanem Ismaeltől származnak, de Ábrahám Istenét imádják, és tartják saját Istenüknek is!) De az igazság leginkább az, hogy Istent gyűlölik! Sőt ez a világ tulajdonképpen jóformán csak arról szól, hogy kit, miért lehet utálni.

          Viszont van egy jó hírem a számodra! Ha megkéred Allahot, hogy jelentse ki neked az igazságot, és az Ő akaratát, akkor megfogja tenni, ha valóban akarod, és neki adod az életedet!
          Mert minden kereső talál, és minden zörgetőnek megnyíttatik! És akik szomjúhozzák az Igazságot, azok megelégíttetnek!

          Kérem rád Allah áldását, és az Úr Jézus Krisztusét!

  9. Én úgy tudom, hogy a Bibliában nincs benne az, hogy Izrael provokálja az ellenségét, mint ahogy most is teszi. Itt Irán nem támadni fog, hanem visszavágni, ha őt megtámadják, és ez azért óriási különbség. Itt nem Irán az, aki fenyegetőzik, hogy megtámadja a másik felet, meg hogy jobb, ha aggódnak, hanem pont hogy a másik fél. Tehát már itt sántít, hogy valójában ki is az ellenség. A Biblia nem azt írja, hogy emberek fogják újra helyreállítani Izraelt, hanem maga Isten, tehát ez az Izrael nem az Isten akarata szerint történt. Nem véletlen, hogy az Ortodox zsidók nem helyeslik ezt az Izrael államot, ők tudják, hogy mi is áll a Bibliában. (Lásd a lenti linket) Jézus is külön választotta a zsidókat, megjelölve, hogy egyesek a Sátán zsinagógájához tartoznak. Lásd a talmud miket ír, ami ellentétes a teremtő Isten akaratával sok helyen. Másrészről viszont szerintem Izraelre nem fog atombomba hullani, mert akkor nem fog tudni felépülni a templom, ami pedig része lesz az Antikrisztus felemelkedésének. http://www.nkusa.org/

    1. Tevedes. Miota a jelenlegi elnok kormanyozza Irant az ot tamogato szelsoseges (mondhatni fanatikus) fomuftik tamogatasaval, azota havonta hallani a nyilatkozatait: Izraelt el fogjuk torolni a fold szinerol. Izrael egy eloskodo a tersegben. Izrael allama nem letezik. Izraelt a tengerbe fogjuk szoritani. stb. stb.

      Mondok neked egy peldat:
      Tegyuk fel, hogy te egy kertes hazban elsz a csaladoddal. A haz elotte lepusztult volt, de te felujittattad. Rendbe raktad a kertet. Egy viragzo kis kornyezetet hoztal letre. Sot! Adomanyokkal tamogattad a szomszedaidat es a gyerekeit, annak ellenere, hogy ok egy kicsit fujtak rad irigyseg miatt. De te nem torodtel vele.
      Aztan egyszer csak az egyik tavolabbi (mondjuk sotet boru etnikumhoz tartozo) szomszedod elkezd fenyegetni. Aztan ugy tizen osszegyulnek a hazad elott, kesekkel, kapakkal felfegyverkezve. Ordibalnak befele, hogy gyere ki. Ordibalnak befele, hogy holnap mar lesz puskajuk, es be is lonek az ablakodon. Sot kezigranatjuk is, es meg azt is bedobjak a gyerekszobaba.
      Te mit fogsz csinalni? Nem kihivod-e a rendoroket?
      Es mit fogsz csinalni, ha a rendorok nem jonnek ki idoben, hanem azt mondjak: majd kimegyunk, ha mar ver fog folyni (jellemzo es ismeros ugye?)
      Mit csinalsz, ha mar latod, hogy az egyik kisebbsegi hozza az utcaban a granatot, amirol jol tudod, hogy be fogjak dobni az ablakodon?
      Nem-e veszed elo a puskadat es losz kozejuk?

      Pontosan ez a helyzet Izraellel kapcsolatban is. Az a fold 50-60 evvel ezelott meg pusztasag volt. Sivatag volt ott, nem palesztina…

      Es igen. Izrael nem mint agresszor fog fellepni, ezt jol latod. Az en szamomra vilagos, hogy ha csapast mer is Iranra, az egy tiszta onvedelmi helyzet. Teljesen ugyanaz, mint amit en a fenti peldaban probaltam leirni.
      Es itt is a bibliai leiras errol, Ezekiel 38:

      1
      És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván:
      2
      Embernek fia! vesd tekintetedet Góg ellen, és Mágóg földjén, Rós, Mések és Tubál fejedelme ellen, és prófétálj felőle.
      3
      És mondjad: Ezt mondja az Úr Isten: Ímé, én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme.
      4
      És elcsalogatlak, és horgokat vetek szádba, és kivezetlek téged és egész seregedet, lovakat és lovagokat, kik mindnyájan teljes fegyverzetbe öltözvék, nagy sokaságot, nagy és kis paizszsal, fegyvert viselők mindnyájan;
      5
      Perzsák, szerecsenek, libiaiak vannak velök, mindnyájan paizszsal és sisakkal;
      6
      Továbbá Gómer és minden serege, Tógarma háza messze északról minden seregével, sok nép van veled.
      7
      Készülj hozzá és készítsd elő magadat te és minden sokaságod, kik te hozzád gyűltek, és légy nekik vezérök.
      8
      Sok idő mulva kirendeltetel: esztendők végével bejösz a földre, mely a fegyvertől már megnyugodott, melynek lakói sok nép közül gyűjtettek egybe Izráel hegyeire, melyek szüntelen való pusztulásban voltak; és e nemzetség a népek közül hozatott ki, s aztán lakozék bátorságosan mindnyája;
      9
      És feljösz, bemégy mint a szélvész, és leszel mint a felleg, hogy beborítsd a földet, te és minden sereged s a sok nép veled.
      10
      Így szól az Úr Isten: És lészen abban az időben, hogy tanácsok támadnak szívedben, és gondolsz gondolatot.
      11
      És mondasz: Felmegyek a nyilt földre, jövök azokra, kik nyugalomban vannak s bátorságosan laknak; kik laknak mindnyájan kőfal-kerítés nélkül, sem zárjok, sem kapujok nincs nékik;
      12
      Hogy zsákmányt vess és prédát prédálj, hogy fordítsd kezedet a már népes pusztaságok ellen s a nép ellen, amely a pogányok közül gyűjtetett egybe, mely jószágot és gazdagságot szerez s lakozik a földnek köldökén.

      1. Ez nem így van, te is tudod. A példád hűen tükrözi az agresszió fogalmát, azt leszámítva, hogy ennek pontosan az ellenkezője fedi a valóságot. Magyarul loptad a földet. Hiába magyarázod a magyarázhatatlan, minden ember számára egyértelműen bizonyított tény, hogy loptad. Semmi közöd ahhoz, ami nem a tiéd. Azért, mert nem művelik a “lakatlan sivatagot” nem azt jelenti, hogy a tiéd. Hülye vagy baszki. Alapvető emberi értékekre fittyet hánysz és üres szavakat -jobb esetben hazugságokat- prédikálsz. A kisebbségi komplexusod kezelésére ha gondolod, tudok szakembert ajánlani. Fordulj hozzá még most.

        1. Igen? Akkor magyarázd meg a mi kis “Honfoglalásunkat”.
          http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_landtaking

          Vagy azt a kis appró éjszak amerikai ügyet 200 évvel ezelött. MINDEN ország ugy jött létre, hogy egy másikat elfoglaltak. Mi ebben a nagy cirkusz? A külömbség Israel-el az az, hogy maga az Úr rendelte el nekik mikor és hol legyen a nemzetük. Tetszik vagy nem tetszik ez a valóság.

        2. Joe, ne keverd össze az Ó Testamentumot a modernkori Izrael megalapításával.
          Amikor Jézus eljött, sok zsidó azért volt csalódott, mert ők egy fizikai királyságra számítottak, Jézus pedig lelki királyságot alapított.
          Végül az általuk áhítozott királyságot 48-ban a globalista elit hozta létre, mert az ördög mindig is Istent utánozta és ő is Izraelt akarja, az antikrisztussal az élen és bent a templomban (II. Thes. 2:4). Akik az igazi messiást elutasították, most kapnak egy másikat, egy hamisat. Erről szól az utolsó hét év. Nem véletlenül választottak egy okkult szimbólumot a zászlójukra. (http://www.youtube.com/watch?v=T8yuBoA4R9o és http://www.youtube.com/watch?v=mPFn76lQa0Y)

          Sok keresztény sajnos összemossa a fizikai hatalmakat a lelkiekkel.
          Igen, a Bibliából az derül ki, hogy az utolsó időkben sok zsidó rájön majd, hogy tévedett és megtérnek (ahogy Éva lent kifejtette), de az ő megtérésüknek nincs köze Izrael államához, ami az antikrisztusi kormány központja lesz. Lásd Máté 24:15 és II. Thes. 2:4

        3. Thea sokan pedig tévesen lelkizik azt ami fizikai. Nagyon sok ÓT prófécia még a jövöben van.

          Eze 37:11 És monda nékem: Embernek fia! ezek a tetemek az Izráel egész háza. Ímé, ezt mondják: Elszáradtak a mi csontjaink és elveszett a mi reménységünk; kivágattunk!
          Eze 37:12 Annakokáért prófétálj, és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten: Ímé, én megnyitom a ti sírjaitokat és kihozlak titeket sírjaitokból, én népem! s beviszlek titeket Izráel földjére.

          Eze 20:33 Élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy er?s kézzel és kinyújtott karral és kiontott búsulással uralkodom rajtatok.
          Eze 20:34 És kiviszlek titeket a népek közül, és egybegy?jtelek titeket a tartományokból, melyekbe elszéledtetek, er?s kézzel és kinyújtott karral és kiontott búsulással;
          Eze 20:35 És vezetlek titeket a népek pusztájára, hol szemt?l-szembe törvénykezem veletek.

          Ez 1948 Május 14-én beteljesült. 🙂 Attol a naptol fogva a Sátán és az ő szolgái (mohamedánok) szüntelenűl el akarják pusztitani. Ne akarjuk az Urat dobozba zárni, hogy a mi pici elménknek megfeleljen. Isten nem fejezte be a Zsidokal lévő tervét 70AD-ben!

        4. Thea, amúgy tisztában vagyok a Jel 2:9-el, és mit jelent a mai világban. De ne felejtsük az Úr számtalanszor felhasználta az ellenségeket az Ő tervei végrehajtásához.

          Hogy a mai Izrael Isten vagy Sátán munkája majd kiderül. De egy biztos, az Úrnak van még terve a Zsidókkal. Az igazi zsidókkal, akiknek még lepel fedi a szemüket.

          Döljünk hátra és élvezzük a müsort. Ugy érzem érdekes hónapok várnak a világra.

        5. Igen, nyitottnak kell lenni, mert sok mindent csak az idő előrehaladtával fogunk teljesen megérteni.
          Én azonban élvezni nem tudom, mert szomorú a szívem a sok szenvedés és igazságtalanság miatt, ami a világra vár és, ami már most is történik. 🙁

        6. Fil 4:8 Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hír?ek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekr?l gondolkodjatok.

          Ne légy szomorú…

        7. Javaslom olvass egy kis Bibliat, mielott butasagokat beszelsz.
          Nem akarok kiseloadast tartani, de alapveto dolgokkal tisztaban kellene lenni azert.

          Egyertelmu, a vilag egyik legregebbi irasa alapjan, hogy Isten Abrahamnak adta azt a foldet, melyet ma sokan eloszeretettel (es rettento gyulolettel a masik fel fele) Palesztinanak neveznek.
          Abraham gyermekei orokoltek a foldet es a jogot, hogy ott lakhassanak.
          A zsidok evezredek ota vezetik a csaladfajukat. Es IGEN, egeszen Abrahamig visszamenoleg. Pontosan azert, hogy megkerdojelezhetetlen legyen: az a fold az o orokseguk, melyet nem ember adott nekik.
          Tehat mi az ember, hogy elvegye azt? Ki az a Babilon, es ki az a Roma, amely elvehette toluk azt a foldet?
          Raadasul allt ott egy Templom is (tobb is mellesleg), es a nevek is ismerosek szamodra talan, meg ha nem is ismered az Irast: Abraham, Salamon, Jezus (kinek csaladfaja szinten pontosan le van vezetve Davidtol). Ezek bizony nem palesztin emberek voltak, barmennyire is faj.
          Ugyhogy az igazsag az, hogy Izrael tesz folyamatosan kedvezmenyeket a foldrajzi teruleteinek feladasaval a masik oldal fele, hogy kerulje a konfliktust es igyekezzen beket teremteni.
          Az en velemenyem szerint nem kellene ezt tennie, de nyilvan nalam sokkal okosabb emberek a donteshozok.

          Mindazonaltal, amint a Bibliaban is meg van irva, hogy Izrael fiai az utolso idokben osszegyujtetnek ismet atyaik foldjere, ez megtortent. A vegleges helyreallitast azonban mar nem emberi ero fogja elvegezni.

          A fentiek pedig tenyek, akar tetszik neked, akar nem.

        8. Egyszerűen nem értem, hogy honnan veszitek, hogy Izrael államnak nem “szabadna” létezni!
          Igen, a zsidók átok alatt voltak, és szétszórattak, azért mert nem tartották meg Isten azirányú törvényét, hogy minden hetedik évben hagyják a földjüket műveletlenül. stb.
          [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]

          3 Móz. 25,2
          Szólj Izráel fiainak és mondd meg nékik: Mikor bementek a földre, a melyet én adok néktek, nyugodjék meg a föld az Úrnak szombatja szerint.
          ? 3 Móz. 25,3
          Hat esztendőn át vesd a te szántóföldedet, és hat esztendőn át messed a te szőlődet, és takarítsd be annak termését;
          ?3 Móz. 25,4
          A hetedik esztendőben pedig szombati nyugodalma legyen a földnek, az Úrnak szombatja: szántóföldedet ne vesd be, és szőlődet meg ne mesd.
          ? 3 Móz. 25,5
          A mi a te tarló földeden magától terem, le ne arasd, és a mi a te metszetlen szőlődön terem, meg ne szedjed; mert nyugalom esztendeje lesz az a földnek. ……..

          ? 3 Móz. 26,23
          És ha ezek által sem jobbultok meg, hanem ellenemre jártok:
          ? 3 Móz. 26,24
          Én is bizony ellenetekre járok, és hétszeresen sújtalak titeket a ti bűneitekért.
          ? 3 Móz. 26,31
          És városaitokat sivataggá teszem; szenthelyeiteket is elpusztítom, és nem lesz kedves nékem a ti jóillatú áldozatotok.
          3 Móz. 26,32
          És elpusztítom ezt a földet, hogy álmélkodjanak rajta a ti ellenségeitek, a kik letelepednek ebbe.
          ? 3 Móz. 26,33
          Titeket pedig elszélesztelek a pogány népek közé, és kivont fegyverrel űzetlek titeket, és pusztasággá lesz a ti földetek, városaitok pedig sivataggá.
          ? 3 Móz. 26,34
          Akkor örül a föld az ő szombatjainak az ő pusztaságának egész ideje alatt, ti pedig a ti ellenségeitek földjén lesztek; akkor nyugodni fog a föld és örül az ő szombatjainak.
          ?3 Móz. 26,35
          Pusztaságának egész ideje alatt nyugodni fog, mivelhogy nem nyugodott a ti szombatjaitokon, mikor rajta laktatok.
          3 Móz. 26,42
          Én pedig megemlékezem Jákóbbal kötött szövetségemről, Izsákkal kötött szövetségemről is, Ábrahámmal kötött szövetségemről is megemlékezem, és e földről is megemlékezem.
          ?3 Móz. 26,43
          A föld tehát pusztán hagyatik tőlük, és örül az ő szombatjainak, a míg pusztán marad tőlük, ők pedig békével szenvedik bűnöknek büntetését, azért, mert megvetették az én ítéleteimet, és megútálta lelkök az én rendeléseimet.
          ? 3 Móz. 26,44
          De mindamellett is, ha az ő ellenségeik földén lesznek is, akkor sem vetem meg őket, és nem útálom meg őket annyira, hogy mindenestől elveszítsem őket, felbontván velök való szövetségemet, mert én, az Úr, az ő Istenök vagyok.
          ? 5 Móz. 4,27
          És az Úr szétszór titeket a népek közé, és szám szerint kevesen maradtok meg a népek között, a kik közé visz titeket az Úr.
          ? 5 Móz. 4,28
          És szolgáltok ott emberi kéz által csinált isteneknek: fának és kőnek, a melyek nem látnak, nem is hallanak, nem is esznek, nem is szagolnak.
          5 Móz. 4,29
          De ha onnan keresed meg az Urat, a te Istenedet, akkor is megtalálod, hogyha teljes szívedből és teljes lelkedből keresed őt.
          ? 5 Móz. 4,30
          Mikor nyomorúságban leéndesz, és utólérnek téged mindezek az utolsó időkben, és megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára:
          ? 5 Móz. 4,31
          (Mert irgalmas Isten az Úr, a te Istened), nem hágy el téged, sem el nem veszít, sem el nem felejtkezik a te atyáidnak szövetségéről, a mely felől megesküdt nékik.

          De amikor lejárt az idő, Isten elkezdte visszahozni őket a földjükre. ( Gondoljátok meg, hány évszázadon keresztül háborúztak (Keresztesek, Királyok) a Szentföldért! Amig Isten nem engedte, nem győzhettek! Ha a Sátánnak ilyen irányú hatalma lenne,( hogy bármilyen országot létrehozzon, vagy kiírtson), már régen fennállna Izrael, vagy szét se szórattak volna! Ő valóban nagy hatalommal bír, de Isten, az Isten. Övé a Föld is,és minden rajtalévő! Egy verebecske se eshetik le az Ő tudta nélkül! ( A Bibliában se Sátán nagyságáról, hatalmáról, stb-ről olvasunk, hanem Istenéről! Arról, hogy amit Ő elhatároz, azt véghez is viszi!) Ha Sátán teljesen szabadkezet kapott volna a földön, akkor Ádámmal és Évával már be is fejezte volna az emberiség történetét! Hiszen tudjátok: az Isten azt mondta nekik, hogy azon a napon(!), amelyen a tudás fájáról esznek meghalnak! Sátán szószerint vette, és rögtön bepróbálta! (Arra nem gondolt, hogy egyrészről azonnali szellemi halál lesz, másrészről pedig Istennél 1000 esztendő olyan mint 1 nap! Közben meg szaporodnak, és sokasodnak!))
          Én olvastam róla, hogy hogyan is lett Izrael újra. Azokat a földeket zsidó telepesek megvásárolták az akkori ott lakó palesztin gazdáiktól(?) , akik mellesleg nem művelték, csak néha legeltettek rajta. Tulajdonképpen az egész mai Izrael állam terűlete zsidók által felvásárolt ( kemény munkával megművelt, termőre fordított,) föld, az Angolok lefízetése csak arra kellett, hogy támogassák Izrael állam kikiáltását! A Palesztinok majd 2000 évig, egy kapavágás nem sok, annyit nem tettek rajta! Viszont eladták!
          Tulajdon képpen azóta szeretnék nagyon ( ingyen) “visszakapni”, amióta házakat, városokat építettek, fásítottak, megművelték a földet,kiépítették az infrastrukturát! Vagyis kultur hellyé tették!
          Amikor kiűrítették a zsidó telepeket, és lerombolták az ott épűlt házakat, akkor is csak azért háborogtak, dobálták őket kővel, meg köpködtek, hogy: “a rohadt, büdös zsidók, sajnálják a szegény palesztinoktól a házaikat , kertjeiket, meg a cuccaikat!” ( előtte békében éltek együtt!)
          ( Mellesleg a Szerb háború idején, amikor elhajtották, vagy megölték a magyarokat, pl. azért szidták a “büdös” magyarokat a szerbek, mert elvitték a TV távírányítóját! “Hogy milyen szar emberek is ezek, csak azért elvitték, hogy ők ne tudják használni!” Meg a hűtőt is kihúzták, így megromlott a benne lévő kaja, ő meg most ehet krumplit…! stb.)
          A másik dolog pedig, amit megint csak nem értek: hogy lenne az armageddoni csata, ( ahol kifejezetten Izrael ellen fognak összegyűlni a népek!) ha nem lenne Izrael állam!? A pusztát kik akarnák megtámadni?! És Úr Jézus is minek jönne megvédeni a sivatagot?!
          És ha nem építették volna fel Jeruzsálemet, meg Izraelt, minek építenének zsidó templomot?! stb. És miért akarna a romok közé, a semmi közepére költözni a Fenevad?!
          Szóval nem értem, hogy azt tudjátok, hogy a történelem könyvekben leírtak nem teljesen felelnek meg az igazságnak, de ha valami a YouTube-on jelenik meg, azt nem itélítek meg?
          Gondoljátok, hogy Sátán azt nem használhatja megtévesztésre?!
          Nem sokára elkezdődik mind a zsidó, mind a keresztény űldözés! Szerintetek az ilyen “okosságok”, hogy azok a zsidók, nem is zsidók, meg a “sémita zsidók” nem is ismerik el Izrael államot, ( megjegyzem: Ábrahámig, Izsákig és Jákóbig vezethetők vissza! Ők voltak a zsidók ősapjai! Már Táré, Ábrahám apja se számit zsidónak!), nem visznek közelebb hozzá bennünket?!
          Ami pedig az illuminátus tagokat, meg a többieket illeti: szerintetek melyik nép az, ahol nincsenek gazemberek, vagy kevésbé “jók”? Eljönne-e Isten itélete erre a világra, ha az emberiség, legalább alulról megütné a mércét? Nem pont ezért figyeljük -e az idők jeleit, mert mi is látjuk, hogy ezt ami most folyik a világban Isten nem fogja tűrni sokáig, ahogy le is íratta a Jelenések könyvében?!
          Egy nép sincs akinél azt látnánk, hogy minden tagja “tökéletes!”
          Na meg azután, Isten kegyelme, Jézus váltsága, a Szentlélek bennünk való munkája nélkül , mi milyenek lennénk?!

          Egyébként az az átok is él még Izraelre, hogy: “és megátkozom azt aki téged átkoz, és megáldom azt, aki téged áld!”
          [/expand]

        9. I can only agree with those who stand alongside Israel,…but let’s not forget the other side of the coin.

          Jeremiah 11:9 And the LORD said unto me, A conspiracy is found among the man of Judah, and among the inhabitants of Jerusalem.

          Jeremiah 11:10 They are turned back to the iniquities of their forefathers, which refused to hear my words, and they went after other gods to serve them, the house of Israel and the house of Judah have broken my covenant which I made with their fathers.

        10. Drága Kanku!
          Légyszi legközelebb magyarul! Nem tudok sajnos angolul!
          Egyébbként nyílván, hogy én se vagyok gyilkolás párti, én is borzasztóan sajnálom, hogy idáig süllyedt a világ!
          Én kizárólag Igei alapon írtam a dolgot! Na meg úgye, hogy ott minden talpalattnyi föld visszavásárolt!
          És főként arra céloztam, hogy nagyon legyünk éberek, mert a hitetés már elkezdődött, most is tart, és fokozódik! Ha még azokat is eltudják bizonytalanítani, akik az Igét ismerik, akkor mi lesz a többiekkel?!
          És apródonként, óvatosan és elbagatelízálva történik a hitetés!
          Viszont amikor visszajön az Úr, a nemzetek asszerint lesznek megítélve, hogy hogyan bántak a zsidókkal, Izraellel!

  10. Egyesek itt Isten által védelmezett Izraelről beszélnek, hol ott a ma létező 1948-ban létrehozott állam már réges rég nem az az Izrael. Isten pusztulásra szánta a zsidó államot mert azok elfordultak tőle, és meg is tette eszt a Rómaiakat eszközül használva. Ebből adódóan a ma Rothschild által létrehozott cionista illuminati Izreal állam létezése ellentétes Isten akaratával. Ezzel tisztában vannak a valódi Sémita zsidók is, akik teljes mértékben ellenzik Izrael állam létezését. Nem mellesleg a fő gonosznak kikiáltott Irán több-százezer Sémita zsidónak nyújt fedezéket, de ezt nem közli a cionista média.

  11. Az biztos egy ilyen fanatikus nem kiszámítható Iránnak nem szabad hogy atomfegyvere legyen,és meg is kell akadályozni.Ha szét kell érte bombázni akkor úgy,állandó fenyegetettség lenne a világnak,és sajnos már majdnem biztos hogy van is nekik atom fegyverük,csak az a kérdés a centrifugálással és a dúsítással hogy állnak.

    1. Nem kiszámítható? Mikor is támadott meg utoljára másik országot Irán? És mikor az USA és mikor Izrael?
      És ha ezeknek utánanézel, akkor ki lesz a nem kiszámítható? Az egyik, akinek azt sem engedik, hogy békés célra dúsítsák az uránt, vagy a másikak – amelyek amellett hogy rendszeresen támadnak meg szuverén országokat olyan üres lőzungok keretében mint ‘demokrácia’ meg ‘terror elleni harc’ – amelyek közül az egyik vetett be eddig élesben atomot a világtörténelemben, a másik pedig eltitkolt atomarzenállal rendelkezik, nem írt alá semmilyen atomsorompó meg ki tudja milyen egyezményt, NAÜ-t még veltlenül sem enged be az országba? De mégis naponta fenyegetőzik és számonkéri Iránon az atomügyeit? Ez a két ország mondja meg, hogy kinek mit szabad és mit nem? Nem lóg ki a lóláb? Észak-Korea kiszámítható ezek szerint? Vagy Pakisztán?

      Nem zavar, hogy nagyon nincs is más lehetősége Iránnak mint tényleg atomfegyvert gyártani, amivel végre sakkban tudná tartani az agresszorokat? Mert úgylátszik a szokásos rakétatámadással való ‘ szóbeli visszavágás’ nem lesz elég, hogy ne támadják meg?

      1. VÉGRE EGY OLYAN HOZZÁ SZÓLÁS AMI TELJESEN IGAZ!!! TÜKRÖZI A JELENLEGI VALÓS ÁLLAPOTOT!!!GRATULÁLOK ZOTYA!!!CSAK AZ A BAJ EBBŐL AKÁR VILÁGHÁBORÚ IS LEHET!!!

    2. Hai Hitler vagy Hai Obama!!!!!

      Te komolyan gondolod is amit leírtál??????

      Ember!!!!! Te Gyerekek nők családok MEGÖLÉSÉRŐL beszélsz!!!!

    3. Igen, USA már nagyon sok helyen járt, leigázott, pusztított….és Irán? És láttad két szemeddel hogy mit dúsítanak,? tényleg mi a szándékuk? És a többi országnak lehet atomfegyvere, nekik nem? ki dönti ezt el? Irán még soha sehol nem szállt meg senkit……Kell az USÁNAK Irán területe és kész, ezt még vak is látja…….

  12. Nézd, Thea,
    tényleg dicséretre méltó az a felvilágosító munka, amit végzel ezen a weboldalon.
    Okos, intelligens lány vagy.
    Ne menj bele mélyebben ebbe az összeesküvéselmélet-féle életfelfogásba!
    Fogadd el ezt tőlem… Pihenj egyet!
    Van egy jó ismerősöm, szintén testvér. Sokáig tartott kilábalnia, de összeszedte magát és most rendben van. Még időben történt, de most nem tudni, mennyi időnk van még hátra. Ne kockáztass!
    Isten áldjon meg téged !
    Ahava

  13. Irán miért rossz,ő nem akar háborút,de gondolom már unja h. basztatják már joideje

    1. Háromszög felső egyharmadában egy szembogár!
      Mert újabban Ahmadinejad is már az új világrend megalakulását(NWO) sürgeti…azért. Akkor most már csak az Új Világrend fogalmával kellene megismerkedni, bár gondolom nem most szálltál le a falvédőről,….na pá.
      Jah…és Isten hozott közénk!

    2. Ha kimosod a szádat, közben megnyugszol kicsit, s rá fogsz jönni, hogy az iszlám nem csupán egy hamis vallás a sok közül, hanem VILÁGURALOMRA TÖRŐ POLITIKAI HATALOM !
      Ez nagyon fontos jellemzője, s az is, hogy az iszlám világon belül egyszer egyik diktátor felé, aztán egy másik felé billen el a mérleg serpenyője: nem egyeztek meg még ugyanis – és soha nem is fognak – affelől, hogy ki legyen a világdiktátor !
      Ahol mecsetük van, azt az országot már – saját törvényeik szerint – önmagukénak tekinthetik; s ne áltassuk magunkat, ez alól Magyarország sem kivétel.
      Legújabb szlogenük:
      “Először a szombati népek, aztán a vasárnapi népek!” Mármint a kiirtásuk sorrendje. Ugye, kitaláltad: először a zsidókat, aztán a keresztényeket.
      Úgyhogy, barátom, itt játszik az is, aki részt vesz, s az is, aki nem!
      Döntened kell még ma ! Nem lehetsz tovább egy lojális humanista. Gondold meg a dolgokat, mielőtt elalszol – az esti ima kitűnő időpont az ilyesmire is.
      Jó éjt!

      1. Kedves AHAVA,
        Ha már ilyen felvilágosult hangulatba vagy áruld el nekünk légyszíves, hogyan is jött létre az a iszlám vallás, amely szerinted világuralomra törekszik. Válaszként az is jó, ha megadsz néhány linket ezzel kapcsolatban,….csak hogy ne kelljen túl sokat írdogálni.

        1. Kedves Kanku!

          Most nem tudtam eldönteni, hogy a kérdésed komoly-e. Bár nem tőlem kérdezted, de ha megengeded én válaszolok.

          Az Iszlám, tulajdonképpen egy keresztény tévtanítás!
          Annak idején,( most a nevét nem tudom püspök) “megtérítette” Mohamedet, aki áttért pogányból keresztény hitre.
          Nem volt igazi a megtérés, tehát nem egy újjászületett keresztényről beszélünk, ( az egyház (610 körül)akkori állapotát tükrözi, már televolt megtéretlen, vallásos emberekkel) és miután a Szentlélek tanítása,megvílágósító kegyelme nélkül olvasta a Bibliát, megalkotott egy , a saját “értelme” által leszűrt tanítást. ( meg sikerűlt neki a Sátántól is “segítséget, tanítást” szereznie!)
          2 Tim 4,3
          mert lesz idő, mikor a józan tanítást nem tűrik, hanem kivánságaik szerint magoknak mestereket gyüjtenek, viszkető füleik lévén, *

          Korán: A Korán az iszlám elsődleges és legfontosabb forrása. A muszlimok szerint Isten által kinyilatkoztatott mű, és Isten szavait tartalmazza. Bár az iszlám az Isten által leküldött többi könyvet is elismeri (Tóra, Biblia), egyedül a Koránt tartja romlatlan, változatlan formában megmaradtnak.
          A Korán kizárólag a Mohameden keresztül kinyilatkoztatott szövegeket tartalmazza, más prófétákra és kinyilatkoztatásokra csak ezen keresztül utal. A Korán szövegét tekintve az iszlám különböző irányzatai között nincs különbség, valamennyi irányzat ugyanazt a 7. század közepén Mohamed kortársai által a próféta szavaiból összeállított szöveget fogadja el
          Koránként.
          “Hitük szerint csak Istent ? Allahot ? lehet imádni. Az Allahban való hit az iszlám vallás alaptétele, hiszen Allah egyedüliségében és mindenhatóságában hisznek, és egyedül Isten az, akit áhítatosan imádni és szolgálni kell, és csak hozzá lehet segítségért és bűnbocsánatért fordulni, bármilyen közbenjáró vagy közvetítő nélkül. ?Allah az egyetlen; Allah az örökkévaló; Nem nemzett és nem nemzetett; És senki nem fogható hozzá.? (Korán 112:1-4) Muszlim az, aki ?aláveti magát?, aki átadja magát Istennek, vagyis az iszlám híve.”

          Ugyanez elmondható a mormon vallásról, és több más “keresztény” alapu tanításról!

          Tudod, ahogy az Igében olvashatjuk:…2 Pét 2,1
          Voltak azonban hamis próféták is a nép között, * a mint közöttetek is lesznek hazug tanítók, kik veszedelmes szakadásokat hoznak be, és azt, ki őket megváltotta, az Urat megtagadják, ** hirtelen veszedelmet hozván magokra.
          2 Pét 3,16
          a mint minden leveleiben is szól ezekről, melyekben némelyeket nehéz megérteni, miket a tudatlanok és állhatatlanok meghamisítanak, mint egyéb irásokat is, a magok veszedelmére.
          ?1 Ján 4,1
          Szerelmesim! ne higyetek minden léleknek, * hanem próbáljátok meg a lelkeket, ** ha Istentől vannak-e; *** mert sok hamis próféta jött e világra.

          Ennyi.

      2. megsúgom Neked, hogy a perzsa állam (értsd: Irán) 1500 éve NEM TÁMADOTT MEG SENKIT!!!

        Ellenben a Te Isteni hatalmad (mely nem tör világuralomra, nem demokráciának álcázott totális diktatúra 4 évenkénti show-al) vagyis az USA alig 200 éves fennállása alatt megszámlálhatatlan országot rohant le mondvacsinált ürügyekkel az olajért, mely népirtásból (100 millió indián) és nemzedékeken keresztüli rabszolga kereskedelemből gazdagodott meg…

  14. egy biztos mi most (sajnos és megint csak kényszerből) az USA/Izrael terrorista provokálók oldalán vagyunk.
    no és mint mindig a magyarok a vesztesek oldalán álltak…..

  15. “Amerikai kormányforrások szerint a támadás elkerülhetetlen és még a novemberi választások előttre várható”
    Ugyanezen a véleményen vagyok jó néhány hónapja,……így aztán nuku elnökválasztás, Obama meg marad szépen a helyén, ….higgyétek el nekem, ez az ember még fog meglepetést okozni Amerikának,…. sajnos rossz értelemben.

  16. A a nagy kerdes az, hogy lessze belole vilaghaboru?? Az egyik oldalom nyuhat a masikon kelet…. Vajon medig hajlandoak elmeni? Az idozites is erdekes… pont amikor globalis problemakal kuzd a vilag. Szerintetek ?

    1. Az oroszok ,kina , japán irán mellett van én is a perzsák mellet vagyok velük legalább van közös múltunk .

  17. Az biztos, hogy itt nem beszélhetünk jó és rossz oldalról. Mindkét kormány mögött ugyanazok az erők munkálkodnak. Ezt háborút a globalista hatalom indítaná és az egyszerű emberek szenvednének tőle mindenhol a világon.

    1. Ezt írod: “Mindkét kormány mögött ugyanazok az erők munkálkodnak.”
      ???
      Gondold át még egyszer, aztán azt sem bánom, ha törlöd a hozzászólásomat – a tiéddel együtt.
      Kérlek…!

      1. http://theintelhub.com/2012/06/24/ahmadinejad-calls-for-new-world-order/
        Nem hiszem, hogy véletlen “fordításról” van szó. Én nem látok az elit kártyáiba, irán “szakértő” sem vagyok, de úgy gondolom, hogy az elmúlt világháborúkhoz és egyéb fontos háborúkhoz hasonlóan, most sem bízzák a véletlenre a konfliktusok alakulását. Az elitnek mindkét oldalon ott a keze. Nyilván a legtöbben Iránnal szimpatizálnak, mert nem nekik jutott az agresszor szerep.
        És az iráni nép szenvedné meg leginkább. 🙁

        1. Csak az nem biztos, hogy amit az egyik ért NWO-n, azon a másik is ugyanazt érti.

        2. A cikkben leirt katonai felallas, – melyben mindket fel kolcsonosen hadgyakorlatokkal fitogtatja erejet ugyanazon a teruleten – tipikus.
          Biztosan emlekeztek, vagy olvastatok ennek iskolapeldajat: Tonkini Obol konfliktus. (Ez vezetett a vietnami haboru kitoresehez.) Melyrol aztan kiderult, hogy nem is tortent meg.
          Csak azt ne felejtsuk el, hogy a jelenlegi felallasban ugy nez ki, hogy mindent osszevetve a vilagtortenelem eddigi legnagyobb hajohada allomasozik a tersegben.
          Ami mellesleg rengeteg anyagi eroforrasba kerul naprol napra. Nem veletlenul gyultek ott ossze, es nem veletlenul van ez finanszirozva…

        3. Szerintem ő is tudja, hogy mit ért ez alatt a kifejezés alatt a világ. Biztos perzsául is lehet találni más szavakat, ha ő nem a globalisták NWO-jára gondolt és nem akarja, hogy félreértsék. Én a helyében kerülném ezt a kifejezést.
          Szeretnénk hinni, hogy van jó hatalom ezen a földön, de én nem tudok egyet sem mondani.
          “Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét, és ezt mondta neki: “Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem.”” (Máté 4:8-9)

        4. Kedves Thea!
          Nem kell senki kártyáiba belelátnunk ahhoz, hogy meglássuk: Izrael államának 1948-as létrejötte és majd’ világméretű elismerése mennyire csípi és zavarja az arab világ szemét.
          Az ország hivatalosan is egy teljes jogú állam, akárcsak Európa bármely állama. Azért Európát említem, mert az áll a weboldalad olvasóihoz legközelebb, illetve, mert az a legbüszkébb kontinens a földkerekségen. Európa bármely állama felhördülne, ha csak egyetlen olyan fenyegetést kapna, mint amit Izraelnek kell naponta többször elviselnie!

          Kicsit utánaolvasva kiderül, hogy Izrael megalakulása után hányszor próbálták ezt az dunántúlnyi kis országot lerohanni, megsemmisíteni az arab világ armadái. Röhejes, ahogy mégis vissza kellett vonulniuk, mert megfélemledtek és természetesen veszítettek – maguk után hagyva egész hadiipari felszereléseket, amikhez még csak hozzá sem nyúltak a tulajdonosaik.
          Javaslom itt a neten a hatnapos háború és a jóm kippúri háború rövid történetének elolvasását, ha nekem nem hisz a tisztelt nagyérdemű.

          Itt nem arról van szó, ki az erősebb, ki a jobb.
          Itt egyszerűen el kell fogadnia mindenkinek, hogy az az Isten, aki a zsidóságnak adta közel 6000 évvel ezelőtt a Tízparancsolatot, amely egyben 10 ígéret is (!!!), Az hozta létre az Ő Saját ígéretei szerint az országot, Erecet, s meg is védelmezi azt.

          Gondolod, hogy évezredeken keresztül átsegítette az Ő Népét a legnagyobb viharokon, s most elpártolna tőle??? Hazuggá tenné Önmagát ! De ez nem lesz meg, mert a Mindenható BETELJESíTI mindazt a próféciát, amit az emberiségnek adott. Ha tetszik ez az ősellenségnek, ha nem.

          Nos, ez az Isten áll Izrael mögött, s most recseghetnek a székek a sok humanista alatt.
          Az iszlám terror országai pedig a saját népüket is képesek feláldozni a világhatalom érdekében. Ez a különbség a “népek világossága”-Izrael és a sötét, fanatikus iszlám között.

          Megjegyzem csak neked, hogy szíved megnyugtassam: Izrael, mielőtt bevetéseket hajtott volna végre a gázai övezetben, helikopterekről arab nyelvű szórólapokat szórt le a polgári lakosság közé, amelyben figyelmeztette őket a közelgő támadásra.
          Nem Izrael az, aki nem vigyáz akár az ellenséges országban élő békés lakosságra – épp az elvetemült imámok és politikusnak mondott bábfigurák azok, akik nem kímélik, sőt ÉLŐ PAJZSKÉNT használják saját nemzetük gyermekeit!

          Fel kell végre ébrednie Magyarországnak is!!! Itt az idő a megtérésre, ugorjon ki mindenki a csipkerózsika-álomból, mert “nyakunkon a török” – helyett az aktuális Mohamed.

          S aki a legnagyobbat nevet a hozzászólásomon, az fog a legnagyobbat koppani. Utána majd elhallgat.

        5. Szerintem megtérni annak kell, aki nem fogadta el Jézust, mint megváltóját. 🙂
          “Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.” (János 14:6)

          Az általad említett ígéretekhez pedig feltételeket is szabott Isten. Olvasd el V. Mózes 28-at például.
          Jézus pedig mindent megváltoztatott és új szövetséget kötött az Ő népével, így “Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” (Gal. 3:28)

        6. Izrael állam “létrejöttéhez” nem kevés vér tapad, kezdve a világháborútól. Az egyetlen ország a térségben, amely fegyverekkel lopott földön tanyázik és a mai napig a népirtás fogalmát erősítik, miközben a másik oldalon arról papolnak, hogy ez mekkora bűn, Auschwitz ésatöbbi. Jelenleg a Palesztin ŐSlakosságot kíméletlenül gyilkolják, nőt, gyermeket sem kímélve, élő pajzsként használva őket, miközben ha a világon -jogosan- egy zsidót csak sértés ér, már egyből a média foglalkozik vele, Auschwitz ésatöbbi. A világ összes nemzetállama által elítélt illegális zsidó telepek építését PALESZTIN földön, többszöri figyelmeztetés ellenére sem hajlandóak leállítani! ENSZ missziókat, orvosokat, segélycsomagokat, élelmet, gyógyszereket nem engednek Palesztin területre, mert az nem fejezné ki a népirtás totális fogalmát. Persze ha ezt valaki szóvá teszi, Auschwitz ésatöbbi. A gazdasági agressziójuk a világ ellen a leggusztustalanabb dolgok egyike, jelenleg is emberek millióit tartanak nekik köszönhetően éhbéren, de természetesen ha ezt valaki ki meri mondani, akkor Auschwitz ésatöbbi. Ő a saját jellemére büszke, hogy zsidó, de ha te lezsidózod, akkor antiszemita vagy, Auschwitz ésatöbbi. A sunyi, hátbatámadós, fillérekért dőzsölős gusztustalan jellemük miatt rühelli őket közel 6 milliárd ember ezen a földön. Bármelyik háború a világon zsidó manipuláció miatt következett be és jelenleg is Izrael az egyetlen állam, amely nem írta alá az atomsorompó egyezményt, mondván, hogy nekik nincsen atomfegyverük, mit és miért írjanak alá? Izrael birtokában jelenleg 300 atomfegyver van. A Hirosimára dobott bomba ereje 15 kilotonnás volt, ami kb. 20 km-es átmérőben mindent elpusztított. Az orosz “cár bomba” egy kicsit bizarrabb volt, (elvileg szétszerelték) amely hidrogénbomba és az ereje 50 Megatonnás, ami barátok közt is elég, kicsiny országunk “teljes pusztulásához.” Mondanom sem kell, hogy amit Izrael birtokol az nem 50 Mt-ás és nem egy darab van belőle. Az atom hátulütője, hogy nem csak a cél semmisül meg, hanem valószínűleg a tulajdonosa is. Egy izraeli bolha, amely folyamatosan pattog az arab világ közepén, nagyon bassza a csőrét az összes környező országnak és a világnak.
          Illene tudni róla, hogy az ókori Mezopotámia (hol voltak akkor a zsidók…jajjjjj) ” a civilizáció bölcsője” melynek lakói i.e. 3500-ban a babilóniaiak, a perzsák, az akkádok, a hettiták…stb. (zsidók sehol) már égetett agyagtéglából építették a palotáikat, csillagokat vizslattak, olyan hangszereken játszottak, amelyeken manapság sem tud egy zsidó sem, műtéteket hajtottak végre, miközben egy 60-65 éves “szuper állam” dirigál a világon? Ugyan már…Ez csak színjáték, a cionizmus enyhén szólva leáldozóban van, ezt nap, mint nap bizonyítják. Minden nap egyre hangosabban üvölt a bolha, ami annak a jele, hogy nagyon közel vég. A zsidók által hőn áhított kiválasztott nép fogalmát egy racionálisabb gondolkodású ember másként látja, mert azt a be nem bizonyított tényt, miszerint ők a kiválasztott nép, egy kicsit másképp értelmezi és nem úgy, hogy ők lesznek a világ urai. A vallásukból eredő felsőbbrendűségi komplexusuk pedig csak megvezetés. Ők állnak jelenleg útjában annak, hogy a világban béke és csend honoljon. Mindez akkor következik be, amikor Izraelt újra Palesztinának fogják hívni, melynek fővárosa nemzetközileg elismerten is Jeruzsálem lesz.
          Izrael (az USA-t rángatva persze) az elmúlt években 1 millió irakit gyilkolt le.
          Ha “csak” 5 évet veszek alapul, -ami valljuk be nagyon sok, mert effektíven a háború, a harcok nem tartottak évekig- ez azt jelenti, hogy naponta 550 embert gyilkoltak le, pedig még gázkamrájuk sem volt. Sőőőőt, elviekben ezért mentek Irakba, ugye. Gázért. Ha a náci Németországot és szövetségeseit a mai napig büntetni kell, akkor Izraelre nagyon, nagyon csúnya jövő vár, okulva a II. világháború “bűnös” államainak a megtorlásából, ugye.
          Szóval ezt a maszlagot amit leírtál, gondold át még egyszer, mert ennyi hablatyot az ember 10 év alatt nem szed össze az internetről.

        7. Bonyolult ez az Izrael téma nagyon. Ahavával egyet értek abban, hogy az Úr továbbra sem vetette el Izraelt, és nagyon szereti őket. Nekünk keresztényeknek akkor is szeretett testvéreink, ha nem látták még be hogy Jézus a Messiás. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy az illuminátusok vezetői is legtöbben közülük valók test szerint (ha ugyan nem mindenki), de szellem szerint az ördög atyától ugye…

          De a jövő a helyreállás Izrael számára is:
          (Róma 11:25) Mert hogy ne a magatok eszétől vezettessétek magatokat testvéreim, akarom, hogy értsétek meg azt a titkot, hogy részleges megkövesedés támadt Izráelen mindaddig, míg a nemzetekből kiváló, teljes szám be nem jut.

          (Róma 11:26) Így fog aztán egész Izráel megmenekülni, mint írva van: ?Megérkezik Sionból az, aki kiragadja őket, aki Jákóbtól az istentelenséget elhárítja,

          (Róma 11:27) és akkor én ilyen szövetséget kötök velük: Elveszem vétkeiket.?

          (Róma 11:28) Az örömüzenetnek megfelelően most ugyan ellenségek tiértetek, a kiválasztásnak megfelelően azonban szeretettek az atyákért.

          (Róma 11:29) Mert a kegyelemajándékok és Isten meghívása megbánhatatlanok.

          Ahogyan az arab világban uralkodó hamis isten sem állhat meg sokáig az Úr ellenében, és ott is naponta nőni fog a megtértek száma.

        8. Valóban. Megtérés Jézus elfogadása. A többire nem válaszoltál. Szerinted Izrael létrejötte micsoda ??? Puszta véletlen? Jézus a királyok Királya és az uraknak az Ura !
          A farizeusok anno néztek Jézusra és jelet követeltek, pedig ott állt előttük hús-vér testben !
          Ma a keresztények megtérésről beszélnek és Izraelt agresszornak nevezik? Akkor hol Úr neked Jézus az életedben ???!

        9. Sajnos nem véletlen. Nézz utána az I. és II. világháború kitörése mögött rejlő igazi okoknak. Mondjuk keress rá Albert Pike nevére.

  18. Izrael elpusztítása lehetséges. Az kivitelezhetetlen, hogy az összes zsidót megöld, mert mindenhol ott vannak.

    Idióta emberiség nem bír a seggén ülni. Van már zászló a holdon, de még mindig egymást írtjuk, gratulálok.

  19. Én nem drukkolok senkinek sem, ezek egytől egyik ügyefogyott, gonosz, halnivágyó banda…..de
    Az iráni kormány bizonyára nem olvassa a Bibliát, miszerint Izrael elpusztítása lehetetlen, Isten óvja a népet:)

    1. Pontosan!
      Ha ez a haboru az Ezekiel 38-39 altal vazolt haboru, akkor a forgatokonyv szerint ebbe maga Isten fog beavatkozni, evszazados “rejtve maradasa” utan eloszor. A nevezett iras szerint Izrael elpusztitasa ilyen modon lehetetlen. Ambar megszallasa – ha csak nehany hetre is – lehetseges.
      Mindazonaltal ha Isten nyilvanvalo modon mutatja meg magat – mint ahogy az Ezekielnel is irva van – akkor az az iszlam vallas megtoresehez es Mohamed profeta tekintelyenek azonnali hanyatlasahoz vezetne. Egyuttal pedig a zsidok vallasa melletti egyertelmu kinyilatkoztatas is lenne, melynek egyertelmu politikai kovetkemenye az oszovetsegi aldozat helyreallitasa es a templom megepitese lehet.
      Ezert hat tortenelmi es soha nem latott esemenyek tanui lehetunk a kozeljovoben.
      A rossz hir azonban az, hogy egy ilyen merteku katonai konfliktus az olajar azonnali es drasztikus emelkedeset vonja maga utan. Melynek kovetkezteben az uzemanyagarak elszabadulasa miatt akadozhat a lakossag elelmiszer ellatasa meg a fejlett orszagokban is. Magyarorszag tekinteteben ez a kilatas egyenlo az allamcsoddel. Talan nem veletlenul keszulnek otthon a “rendkivuli” esemenyekre a torvenyhozasban is?

      1. Es megegy dolog.
        Ha globalis krizis alakul ki az energiahordozok aranak drasztikus emelkedese miatt, es ennek kovetkezteben a “fejlett nyugati” allamok jo reszeben szuksegallapotokat hirdetnek, az egyuttal magaban hordozza a lakossagi bankszamlak es megtakaritasok befagyasztasat is. Eljohet egy olyan allapot, amikor napnta csak 100-200$-t vehetsz ki a bankautomatakbol.
        Ennek viszont az a kovetkezmenye, hogy az emberek tomegesen fognak az egyhazhoz es Istenhez fordulni kilatastalan helyzetukben. Tehat megindulhat a tomeges megteresek hullama is, amire tobb predikator is felhivta mar a figyelmet az utobbi idoszakban…

        1. Ebben biztos vagy?
          20-40 ezer forint naponta elég is lenne sztem!!!

          egyébként meg én úgy tudom, hogy válságos kilátástalan időben a szerencsejáték üzemeltetőknek nő meg nagyon a bevétele!
          mert annyira kilátástalan helyzetben az emberek azt hiszik hogy most jön el az ő napjuk és most szerencséjük lesz!!!!

          én ezt hallottam

      2. Sziasztok!!!

        Mit tekintenétek Isten megnyilvánulásának???
        Mi az amire biztosan azt mondhatnánk, hogy ő Isten, ezt most Isten tette???

        időjárás??? ——- HAARP
        valami égi jelenség??? ——– sok olyan fegyver, repülő van miről nem tudnak az emberek csak a gazdagköcsögök!
        hegyomlás ——– HAARP
        Isten szól a fellegek közül? ugyan bármikor megoldják egy repülőről akár kivetítik az arcképét!!!

        Szóval mi lenne az a jelenség, jelenés amire azt mondanátok, hogy ő ISTEN ez Isten műve!!!???

        jah és lehet hogy az iráni vallás oda, de egy ökör maradna aki megnyomja a piros gombot, amivel ha nem is atom de mondjuk 1millió rakéta indul el europa felé vagy bármerre!!

        1. Ezekiel 38:

          21 És előhívom ellene minden hegyem felől a fegyvert, ezt mondja az Úr Isten; egyiknek fegyvere a másik ellen lészen.
          22
          És törvénykezem vele döghalállal és vérrel; és ömlő záporesőt, jégeső köveit, tüzet és kénkövet, mint esőt bocsátok reá és seregére s a sok népre, amely vele lesz.
          23
          És nagynak s szentnek mutatom, és megjelentem magamat a pogányok sokasága előtt, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr!

          Ez azert eleg egyertelmu. De persze ha igy lesz, akkor is meg lehet majd magyarazni HAARP-al, stb.
          Azt nem gondolnam, hogy Isten nyiltan megmutatna magat, mert akkor nem lenne szukseg hitre a tovabbiakban. A fentiek azonban konnyen bekovetkezhetnek…

        2. Amen!… Sharky,…es ugy is lesz,ez 100%.Es nemcsak “konnyen bekovetkezhetnek” :).Amit egyszer Isten kijelentett hogy ugy lesz,az biztos ,hogy ugy lesz!
          Isten pedig valoban nem fogja nyiltan megmutatni magat.Miert is tenné? …nem a moziban vagyunk.Bar en ugy ertelmeztem,hogy Steve, Isten nem valami szemelyes megjelenesére gondolt,hanem valamiféle fizikai megnyilvanulasara.
          Egyebkent nem ertem,hogy ez miert fontos valakinek is ahelyett,hogy a komoly megtérésén dolgozna.

        3. RIA!

          azt irták itt hogy Isten megjelenik és a mohamedánok elvesztik hitüket!!!

          én meg azt kérdeztem, hogy mi lenne az az egyértelmű jel, isteni tett, isteni megnyilvánulás amire biztosan azt mondhatnánk, hogy ő tette!!!

          időjárás nem játszik, földrengés, pusztitás nem játszik
          égi megjelenés nem játszik…

          ha mondjuk 3ad napra felépit valami gigantikus építményt na az már igen!! az lehetne bizonyíték!!

          arra lennék kiváncsi hogy szerintetek mi lehetne bizonyiték még???

          ha meg nem fogja megmutatni magát”mert nem moziba vagyunk” akkor meg miért írjátok, hogy az lesz???

          és Isten tényleg ezt a népet védi amelyik az egész világot magának akarja???
          hát őőőőőőőőő
          akkor erre mit mondja!
          Hittan órán én ezt nem tanultam és a szentleckékben sem ez jött le nekem!!!

        4. Kedves Steve!
          Miután Jézus eljött, az Ő népe azokból áll, akik elfogadták Őt megváltójukká.
          Ahogy korábban is írtam:
          “az ígéret a Jézus Krisztusban vetett hit alapján adassék azoknak, akik hisznek… Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által… Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.” (Gal. 3)

        1. én csak azt nem akarom hogy valami gyökér politikus miatt aki a saját haszna miatt eladta az országot kelljen katonának bevonulnom és golyófogónak beállítsanak valahol távol a családomtól!!!
          mert a sok gazdag elkényeztetett faxt nincs kedvem megvédeni!!!!!

          ennyi!!!!

        2. pedig Steve ha megnézed pl. a két utolsó világháborút azok is erről szóltak…
          úgyhogy nekünk proliknak egy 3.-ban is ez lesz a sorsunk

        3. Mar meg is kapta otthon mindenki a “behivot” csak most meg “polgari vedelemnek” hivjak…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend