Egészség

A Fehérház séfje szerint a jövő ételei kémiai vegyületekből készülnek majd

Forrás: NaturalNews.com

Bill Yosses az igazi ételek megszűnésére számít (Fotó: Max's Dublin)

Európa legaktívabb gondolkodói az Euroscience Nyílt Fórumon jönnek össze kétévente, hogy megbeszéljék a tudomány legújabb kutatásait, felfedezéseit és újításait. Az idei találkozón, az írországi Dublinban, Bill Yosses, a Fehérház séfje igen nyugtalanító workshopot tartott. Meglátása szerint a jövő ételei nem tartalmaznak majd igazi, természetes hozzávalókat, hanem ehelyett laboratóriumi körülmények között előállított, ételeket utánzó különböző kémiai vegyületekből készülnek majd.

Yosses, néhány élelmiszeripari szakember közreműködésével, megmutatta a hallgatóságnak, hogyan lehet habokból, zseléből, szilárd anyagokból és egyéb élelmiszerszerű kémiai anyagból igazi ételekre hasonlító fogásokat, mint mondjuk citromfelfújtat, vagy a csoki pudingot előállítani. A közönség lehetőséget kapott, hogy megkóstolja a vegyipari csodákat, miközben a szakemberek lelkesen magyarázták, hogy az ilyen ?ételeké? a jövő.

?Vesszük ezeket a vegyületeket és elkészítünk egy fogást,? mondja Hervé This, az AgroParisTech kutatóintézet egyik munkatársa. ?Nem kellenek többé zöldségek, gyümölcsök, hús vagy hal. Semmi sem kell, csak néhány vegyület. A mi feladatunk pedig, hogy a formát, a színt, az ízeket, a frissességet, tehát minden mást, ami még hiányzik, hozzáadjuk az ételhez,? tette hozzá. Szerinte a hagyományos főzési módszerek, mint mondjuk egy tojás feltörése, és egyáltalán, valódi összetevők használata ?olyan, mintha még mindig a középkorban élnénk?.

Bill Yosses, a Fehérház vezető cukrásza, osztja ezeket a nézeteket. Úgy gondolja, hogy a vegyi úton, mesterségesen előállított ételek javítani fognak a konyhaművészet minőségén és a rendelkezésre álló élelmiszerek mennyiségén. A Six One News riportjában elmondta, hogy az általa prezentált információk ?segíthetnek a szakácsoknak megérteni mit is csinálnak valójában és ezáltal javíthatnak konyhaművészetükön, nemcsak az ízek, de a higiénia és eltarthatóság terén is.?

?Az a lényeg, hogy megértsük, mi történik főzés közben molekuláris szinten,? magyarázta lelkesen csillogó szemmel. Amikor azonban arról kérdezték, hogy az említett kémiai tudását latba dobva főzi-e meg az elnöki család asztalára kerülő fogásokat, Yosses nevetve válaszolt: ?Az elnöki család a hagyományos, mondjuk úgy ?boldog?, mindenki számára ismert recepteket részesíti előnyben.?

Bár a fórumon bemutatott futurisztikus ételek ma még ritkaságszámba mennek, ezek a tudományos ?fejlesztések?, ha lehet annak nevezni őket, nyugtalanító jövőképet vetítenek az átlagemberek elé, de legalábbis az asztalukra. Egyes tudósok, úgy tűnik meg vannak győződve arról, hogy az ember által előállított mesterséges ételek felülmúlják a természetes táplálékokat és reményeik szerint a széles tömegek is ezek mellé teszik majd le voksukat (amennyiben lesz választásuk).

Magyarán arra számítanak, hogy a tömegek boldogan élnek majd kémiai vegyületekből előállított zöld zselatinpacákon és meghatározhatatlan kekszszerű valamiken, miközben a Fehérház és az elit családok asztalai továbbra is roskadoznak a természetes körülmények között termesztett, egészséges ételektől, mint például, amilyenek Michelle Obama organikus kertjében teremnek.

A cikkhez használt források:

http://www.rte.ie/news/av/2012/0712/media-3342255.html

http://www.medicaldaily.com

http://www.ndtv.com

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

  1. És a jó k… anyjukat! Egyék meg ők!! Nekem ilyet biztos nem fognak ledugni a torkomon!! Jó étvágyat ennek a tetű séfnek, meg annak a marhának aki ezt a sok hulladékot felzabálja. Ez lenne a jövő étkeink? Kíváncsi leszek mennyi ember fogja ezt “megemészteni” avval a tudattal, hogy az elit friss és finom, zamatos, nap érlelte zöldséget és gyümölcsöt eszik. Nem beszélve a húsról és tojásról. Azt is habbal meg zselével szándékozták pótolni avval a címszóval hogy finomabb és gyorsabb az elkészítése? Tudod kit nézzenek hülyének! Ha a műanyag táplálóbb lenne, akkor a természetben is ezek a mesterséges anyagok termettek volna meg ősidők óta. Már az is kőkori ha egy tojást kettétörsz? Nevetséges. De komolyan. Ennyire hülyének nézni, felháborító. Nekem ugyan ilyen sok szarság nem kell, akinek igen annak a marhának kedves egészségére.

  2. 2012-t írunk és még mindig nem tudnak túllépni azon az együgyű, primitív és teljesen alaptalan hozzáálláson, hogy az emberi test egy gép, berakom a szájba az ételt és hátul kijön a melléktermék. Az emberi test nem ilyen módon működik. Például ha nincs benn az ételben a Nap és a Föld ereje, mint például a gyorsnövesztett multik által árult növények nagy részében vagy a zölden leszedett banánban, narancsban, mandarinban, akkor nem tápláló. Beszéltem már olyan emberrel, aki ivott már Brazíliában napon érett narancsból facsart gyümölcslevet, míg a hazánkban kapható dobozos gyümölcsléket nem issza meg, azt mondta másfél litert pár perc alatt sikerült eltüntetni. A helyes táplálkozásról ajánlani tudom Somlósi Lajos előadásait:
    http://www.youtube.com/watch?v=Jk0DoChB7Mw
    illetve sok egyéb sok előadása van:
    http://www.youtube.com/results?search_query=soml%C3%B3si+lajos&oq=soml%C3%B3si+lajos&gs_l=youtube.3..35i39j0l2.673.8361.0.8432.23.18.5.0.0.0.193.1585.14j4.18.0…0.0…1ac.5A5JC_kZv3k

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend