Gazdasági válság, Lázongó világ

A szerző Amerika összeomlására figyelmeztet

Forrás: WND.com

Az egekbe szökő államadósság, a romló erkölcs és egyre erősödő lelki közöny és hitvesztés idején az egyik legújabb New York Times bestseller írója, akit sokan csak ?Modern Nostradamusként? emlegetnek, arra figyelmeztet, hogy Amerikára kataklizmikus összeomlás vár a nem túl távoli jövőben.

Az ?Összeomlás: képes lesz-e Amerika leküzdeni a jelen gazdasági és lelki kihívásait?? című legújabb könyvében Joel C. Rosenberg, ezt a sok politikus, értelmiségi, író és mások által feltett kérdést feszegeti az Egyesült Államok jövőjével kapcsolatban.

?Ami leginkább aggaszt, hogy az amerikai társadalom minden szintjén a vezetés epikus méretű összeomlását tapasztaljuk,? nyilatkozta Rosenberg a WND-nek. ?Valami nagyon rosszul sült el az amerikai kísérletben. A családok összeomlanak, az államadósság robbanásszerűen emelkedik, mind a bal, mind pedig a jobboldali szakértők arra figyelmeztetnek, hogy irányt kell váltanunk, mert a jelenlegi gazdasági, társadalmi és kulturális trend fenntarthatatlan.?

?Sajnos sok vezető nem tud kitörni a régi kerékvágásból, az emberek pedig félnek, hogy beszakad alattuk a jég.?

Rosenberg egyik korábbi nagysikerű könyve ?Az utolsó Dzsihád? néven jelent meg, amelyben az olvasó egy eltérített utasszállítót követhet nyomon, amint az egy kamikaze küldetésre indul egy amerikai város ellen. Rosenberg a könyvet 9 hónappal 2001. szeptember 11 előtt írta. Azóta hívják Modern Nostradamusnak. Az USA Irak elleni háborújáról is írt négy hónappal annak elindítása előtt.

Rosenberg több amerikai és izraeli vezető, például Benjamin Netanjahu, valamint a Forbes Magazin kiadója, Steve Forbes mellett is szolgált kommunikációs tanácsadóként.

A könyvben Rosenberg felteszi a kérdést, hogy a történelem leggazdagabb és leghatalmasabb nemzete vajon végleg hanyatlásnak indult vagy a történelmi reneszánsz korhoz hasonló időszak vár rá.

Sok amerikai úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok hanyatlása visszafordíthatatlan és a gazdasági és társadalmi összeomlás veszélye hatalmas, írja Rosenberg.

Több megdöbbentő felmérésről is olvashatunk a könyvben. Az NBC News és a Wall Street Journal közös, 2008-as felmérése szerint az amerikaiak 73 százaléka már akkor úgy gondolta, hogy az Egyesült Államok hanyatlásnak indult. A Fox News 2010-es felmérése szerint pedig az amerikai lakosság 80 százaléka az amerikai gazdaság teljes összeomlására számít. A CNN 2011-es közönségszavazásának eredménye szerint az amerikaiak a nagy Világgazdasági Válsághoz hasonló válságtól tartanak az Egyesült Államokban.

Az ország 15 ezer milliárd dolláros államadóssága és 65 ezer milliárd dolláros fedezetlen kötelezettségei (amit a kormánynak a társadalombiztosítás, a Medicare és Medicaid alapoknak kell kifizetnie) fenntarthatatlanok, az államnak ezeket soha nem lesz miből kifizetnie.

Rosenberg megemlíti, hogy egyedül az Egyesült Államokban 53 millió csecsemő esett az abortusz áldozatául 1973 óta.

Ez az adat önmagában is borzalmas. Azt azonban sokan elfelejtik (a liberális táborban), írja Rosenberg, hogyha egy olyan társadalombiztosítási rendszert alakítanak ki, amelyben a fiataloknak kellene állni az idősek ellátását és megölnek 53 millió fiatalt, a válság garantált.

A családok morális, lelki és gazdasági hanyatlásnak indultak. A Federal Reserve egyik legfrissebb jelentése szerint a családok átlagjövedelme a 2007-es 126.400 dollárról 77.300 dollárra esett 2010-re, ami 39 százalékos csökkenés.

?Érezni a hanyatlást, de a legtöbb ember számára ez mégis megfoghatatlan gondolat,? mondja Rosenberg. ?Azt mondják, hogy ?De hát mi nem vagyunk Görögország!? Ugyanakkor a családokban megindult a hanyatlás, az összeomlás. A kérdés, hogy mikor illetve, hogy elérjük-e azt a pontot, ahonnan nincs visszaút és elindul az ország teljes gazdasági, kulturális és morális összeomlása.?

?Úgy is fogalmazhatunk, hogy eljön-e az a pont, amikor Isten már nem kegyelmez az országnak és védelmező keze helyett ítéletet mutat.?

Amerika összeomlásának kérdését egyre többen, egyre nyíltabban teszik fel, amire Rosenberg számos példát sorol fel könyvében.

Egy 2010-es Fox News interjúban Judd Gregg, volt szenátornak szegezi a kérdést a műsorvezető Greta Van Susteren, ?Összeomolhat-e az USA gazdasága??

?Igen,? válaszolta Gregg. ?Pontosan ez fog történni.?

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

 1. Wilkersonnal vigyázzatok! Megprófétálta a válságba mely országok dölnek be. Nem úgy lett! Magyarul hamisan prófétált. Mikor kiderült nem kért bocsánatot, nem korrigálta magát. Meg is halt autóbalesetben, mint Branham, aki szintén félrement a prófétálással annak idején. Tehát óvatósan mindent megvizsgálva. Elég botrány volt már az egyházba. Az 1973-ban kiadott látomásait újra olvasva, sem úgy alakultak az események ahogy ő látta.

  1. Koszi Emberke,reszemrol vigyazok:)…ismerem mar regota.Vannak jo tanitasai,de a profeciai nagyon nem jonnek be,mint altalaban a karizmatikusoknak.Miutan elolvastam ujra(valamikor valahol mar talalkoztam ezekkel a “proféciaival”) azon gondolkoztam,hogy egy ilyet barmelyik tapasztaltabb hivo elo tud adni,hiszen tudjuk,hogy mik kovetkeznek,es Wilkerson is csak altalanossagokban beszel.

 2. Kedves mari, talán a The City of London, the Square Mile-re gondolsz…….tudjuk, de az csak ahova a Rothschild bankár család befészkelte magát, persze jelentős dolgok indulnak útra onnan is, de az igazi irányító(ók) nem ők, viszont a bűnbak szerepét pont nekik találták ki…..”a zsidók felelősek mindenért”….hát persze, mert ezt látni, ők vannak majdnem mindig a kirakatban,….ismerős az a történet, amikor Mo.-gon is hajléktalanokat kértek fel 10-20 e. forintért, hogy cégeket alapítsanak? a miért-et ma már tudjuk, úgy hogy a legmagasabb szinteken sincs ez másképp, csak ott éppen más a tét és bántódásuk sem eshet, ha minden a forgatókönyv szerint megy…és én innen nagyon úgy látom, hogy a forgatás nagyon jól halad, lassan elkészül a film befejező része is………a Director igen csak elégedett lehet, már csak el kell adni a sok jegyet, de hidd el, mind el fogják adni…eddig is mindig sikerült nekik….ezek vérbeli profik, nem beszélve a Director-rol ,…na az aztán egy érdekes és tehetséges teremtmény,…. bizony…..szó szerint az.
  Kedves mari, ha kint vagy Londonban vegyél ki, mondjuk úgy e hónap 27.-től 2 hét szabadságot és utazz haza látogatóban vagy szabadságra, biztosan sokat dolgozol, egy kis pihenés neked is jár, …nem tudok semmi biztosat ígérni, de egy kis kikapcsolódás minden képen jót tesz majd.

  kanku

 3. itt a veszes orszag ahol az egesz kiagyalo van es a feszke Nagy Britania..innen indul ki minden aljas szovetseg….a gonoszsag csucsa itt csillog szerteszeljel.

 4. antenor, de vannak sokan akik nem hisznek sem az Úr-ban sem a Bibliába leírtakban, sajnos sokszor még azt sem tudják ami körülöttük a világban zajlik, mert túl elfoglaltak, más dolgok iránt érdeklődnek…..mégis, ha arról beszélünk, hogy, hogyan lehetne felrázni ezeket az embereket, a legjobb megközelítés talán mégis az, hogy először mutasd be nekik azt ami a világban folyik és amikor tudomást szereznek róla szembesítsd őket azzal a dologgal is, hogy sok minden amit megtörtént és ma is látunk le van írva a Bibliában, így talán elkezdenek gondolkodni azon, hogy miként is van ez? talán az a könyv mégsem arról szól, amit általában mondanak róla: “Biblia?…ugyan már…a Bibliát csak azért találták ki, hogy valakik könnyebben irányítsák az embereket” Ugyanakkor azok akik el is hiszik ezt a kijelentést arról is megvannak győződve, hogy ők aztán már igazán tudják mi miért van a világban, mert minden csakis a pénzről szól,…pedig nincs így, ahhoz, hogy látni lehessen az egész képet annál viszont mélyebbre kell ásni mint hol mi “kövesd a pénz útját és minden kiderül” közhely. Persze attól még a pénz talán a legfontosabb, kézzel fogható(még!), eszköz mind közül, de amikor nem volt(van) már rá szükség, akkor majdnem hasonlókat lehet elérni… lánccal, kötéllel, kardal, stb-vel.
  Csak mondom….

 5. Ezekben a cikkekben kissé túl vannak komplikálva a dolgok. Elég ha a Bibliának azon próféciáit vesszük alapul, amelyek USA-ra, vagy Németországra vonaktoznak, s akkor nem kell találgatni. Tudjuk, hogy mi vár ezekre az országokra, s?t, azt is, hogy miért. Nem a bibliai próféciákat nem a napi hírek fényében kell a helyzetekre értelmezni, hanem pont fordítva. Mivel a Biblia kinyilatkozta ezeket a dolgokat a szóbanforó nemzeterkr?l az meg fog úgy történni, ahogy le van írva. Abban pedig az áll, hogy az USA összeomlik, Németország pedig a fenevad birodalmának f? katonai ereje lesz. Mert ezt mondja az Úr. Nem azéret, mert helyzetelemzünk.

 6. “9 hónappal 2001. szeptember 11 előtt írta.”
  “Az USA Irak elleni háborújáról is írt négy hónappal annak elindítása előtt.”
  könnyű jósnak lenni 33.szintű páholytagként.
  “Rosenberg több amerikai és izraeli vezető, például Benjamin Netanjahu, valamint a Forbes Magazin kiadója, Steve Forbes mellett is szolgált kommunikációs tanácsadóként.” ez is önmagáért beszél. a hozzá hasonlóknak és fajtársainak köszönhető az hogy most így áll az usa . és vele együtt az egész világ. osztani az észt az megy,de ne felejtsük már el hogy kik ők! már évszázadok óta terjesztik a liberális moslékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend