Háborúk, Lázongó világ

Oroszország a NATO rakétavédelmi rendszer megtámadásával fenyeget

Forrás: Infowars.com

Oroszország azzal fenyegetőzik, hogy kilövi a NATO kelet-európai rakétavédelmi rendszerét, amennyiben az Egyesült Államok folytatja az Oroszországot fenyegető rakétapajzs kiépítését, figyelmeztetett Nikolaj Makarov, orosz vezérkari főnök csütörtökön.

?Amennyiben a helyzet tovább romlik megelőző csapás alkalmazása mellett dönthetünk,? mondta Makarov a NATO és amerikai tisztek számára szervezett nemzetközi konferencián, az Associated Press jelentése szerint.

?Amikor az amerikaiak hozzálátnak a rakétavédelmi rendszer harmadik fázisának kivitelezéséhez Európában és úgy gondoljuk, hogy stratégiai nukleáris erőnk hatékonysága veszélybe kerül, súlyos lehetőségek merülnek majd fel a megfelelő orosz válaszlépést illetően,? nyilatkozta Anatolij Antonov, orosz védelmi miniszterhelyettes egy szerdai interjú során.

Oroszország nem olyan régen helyezett működésbe egy radart Kaliningrádban, a lengyel határ közelében, ami képes az Európából illetve az észak-atlanti térségből indított rakéták észlelésére.

Tavaly Dimitrij Medvedev, akkori orosz elnök azt mondta országa ellentámadást indít, amennyiben nem sikerül megállapodni a rakétavédelmi rendszer ügyében. ?Parancsot adtam a fegyveres erőknek, hogy állítsanak össze egy tervet Oroszország számára, hogy amennyiben szükségessé válik, elpusztíthassuk a rakétavédelmi rendszer adatátviteli és irányító központjait,? nyilatkozta Medvedev 2011 novemberében.

2009. április 5-én Barack Obama ígéretet tett egy kelet-európai rakétavédelmi rendszer kiépítésére az iráni rakéták elleni védelemül. ?A Cseh Köztársaság és Lengyelország igen bátran engedélyt adtak a védelmi rendszer befogadására,? mondta Obama Prágában. ?Amíg az Irán jelentette veszély fennáll, a költséghatékony és működőképes rakétavédelmi rendszer kiépítésére irányuló erőfeszítéseink folytatódnak.

Két napja Michel Miraillet, a francia stratégiai és védelmi ügyek parancsnoka azt mondta, hogy az iráni rakéták nem jelentenek veszélyt Európa számára. ?Először is Irán ballisztikus rakétaprogramja sem Európát sem az Egyesült Államokat nem veszélyezteti,? mondta a chicagói NATO csúcs előtt tartott moszkvai rakétavédelmi konferencia során. ?Másodszor pedig az iráni atomprogram csupán civil célokat szolgál.?

A NATO és az Egyesült Államok azonnal reagáltak az orosz fenyegetésre. Alexander Vershbow, helyettes NATO főtitkár azt mondta, hogy a tervezett rendszer nem Oroszország ellen irányul és hozzátette, hogy az orosz interkontinentális és ballisztikus rakéták ?túl gyorsak és kifinomultak? ahhoz, hogy a tervezett rendszer észlelni tudja őket.

John McCain szenátor Litvániából nyilatkozva elmondta, hogy az oroszok a tervezett védelmi rendszert ?ürügyként használják arra, hogy a kérdéses, békés területen komolyabb katonai állásokat építsenek ki, amit paranoiaként lehet értelmezni Valdimir Putyin részéről.?

Márciusban Mitt Romney, az amerikai elnöki posztért versengő egyik jelölt, Oroszországot az Egyesült Államok ellenségeként jellemezte. ?Oroszország minden kétséget kizáróan legnagyobb geopolitikai ellenségünk. Minden helyzetben a legrosszabb oldalon állnak,? nyilatkozta a CNN-nek.

Előző posztKövetkező poszt

12 hozzászólás

 1. Hogyan fogjak megoldani, hogy azon a napon ne legyenek jelen nagyon fontos szemelyisegek, starok, politikusok, uzletemberek, kiralyi csalad tagjai? Persze tudom, hogy egy Lady GaGa-t siman bealdoznak, ha ugy akarjak, de a tobbiek?

 2. Valami a tengeren túl is készülődik, csak azt nem értem miért szivárogtatják ki ezeket a dolgokat,…illetve, hogyne tudnám : 1. mentális programozás esetében kisebb lesz az ellenállás, amiről tud az ember azt már félig el is fogadta 2. megfélemlítés. 3. ???. 4. ???

 3. Igazából a Maja világvégében, nem hiszek, de nagyon úgy állnak a dolgok, hogy valami nagyon rossz dolog van készülőben…
  Ezért félek az olimpiától. Nehogy egy hamis zászlós támadás legyen aztán elkezdődik a harmadik világháború…

  1. Csak hogy tisztába tegyük már végre ezt az ostoba bulváros “világvége” értelmezést:

   “A maja naptárban 52 év = 73 tzolkin = 18 980 nap. A szökőnapok betoldása egy-egy ilyen 52 éves periódus végén történhet meg. Általában 13 szökőnap van 52 évente. Ezt a 13 szökőnapot egyszerre adták hozzá az 52 év alatt 13 nappal elmaradó naptárhoz. Az 52 éves ciklus végét és a szökőnapokat rendkívül szerencsétlen időszaknak tartották. Körülbelül 100 ilyen ciklus alkot egy időszámítási érát.
   A pontosságnak semmilyen elvi vagy gyakorlati jelentősége nincsen, csak annyit jelent, hogy a majáknál nem 3300 évenként kell kihagyni egy szökőnapot, hanem tizenkétezer évenként egy naptáron kívüli extra szökőnapot beiktatni. Ez a pontosság is csak látszólagos a megfelelő számú ciklusonkénti szökőnappal, hiszen a maja 20 éves ciklus 7200 napból, azaz 19,7 valódi napévből állt. Vagyis a maja naptár pontossága az 52 évenként beiktatott 13 szökőnappal együtt adja átlagban a nagy pontosságot, míg az 52 éven belül előfordul, hogy a naptár akár 13 napot is késik, ezzel szemben a Gergely-naptár minden évben ugyanolyan pontos, és pontatlanságát csak 3300 évenként kell egy előre kiszámított szökőnappal korrigálni. Ha ezt a 3300 évenkénti egy napnyi korrekciót is hozzászámítjuk, akkor a Gergely-naptár hosszú periódusokban is pontosabb.
   Az extra szökőnapot a Gergely-naptárnál nem figyelembe véve és a maja naptár átlagos évhosszát tekintve (vagyis a maják javára ferdítve a tényeket) általában így adják meg az évhosszakat:
   Gergely-naptár: 365,242500 nap,
   Maja naptár: 365,242169 nap.
   Az időszámlálást körülbelül 5125 évente újból kezdik és korszakonként számolják. Az új időszámítási kezdet (új kor) 2012. december 22-én kezdődik a majáknál. A közkeletű állításokkal szemben nem az idő ér véget, hanem csak az időszámítás aktuális ciklusa.”

    1. Akkor csak a megfogalmazás volt megtévesztő 🙂 Az hogy véget ér egy világkorszak, abban nem tévednek, ahogy a biblia sem (én az utóbbiban hiszek 20 éve, outsider vagyok mindenféle felekezettől, nem véletlenül)

  2. Olimpia ügy: A BBC már átköltözött London-ból Salford-ba. Hosszú évtizedekig jó volt nekik London-ban. Nyílván nem véletlenül húztak el…
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-1385558/BBC-Salford-Billion-pound-state-art-HQ-wants-work.html
   Kb 50 milliárd forintnak megfelelő összegbe került mindez, mit nekünk világválság…
   És még sok egyéb bizonyíték szól amellett, hogy a feltételezett (ál-)terrortámadás létre fog jönni. Már 2010-ben is jelentek meg a 911-hez hasonló előkészületi agymosások a nép felé, pl ez a cikk: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1385558/BBC-Salford-Billion-pound-state-art-HQ-wants-work.html

  3. Ne aggódj lesz ebben az évben bőven világvége riadó 😀
   Pl.: valahol olvastam, hogy május 20-án hatalmas földrengéssorozat rázza meg az egész világot.
   Június 6-án meg a Vénusz-tranzit miatt lesz világvége :DDD
   Július 21-én meg jön a Nibiru…
   Sőt valahol olvastam, hogy lehet hogy az UEFA kupán is robbantanak Ukrajnában.

   Minden esetre nem tudom eldönteni, hogy melyik a rosszabb.
   Hogy az USA-Izrael megtámadja Iránt lehet, hogy még augusztus előtt
   vagy az a tény, hogy az USA-ban a Nemzetbiztonsági Hivatal(DHS) már minden szinten felkészült a gazdasági összeomlásra.
   A DHS által rendelt több száz millió adag lőszer és rengeteg üzemanyag is mind arra utal, hogy valami nagyon tragikus esemény várható amerikai földön.
   Ha összeomlik a dollár az gondolom a világgazdaságra is hatással lesz.

 4. John McCain szenátor Litvániából nyilatkozva elmondta, hogy az oroszok a tervezett védelmi rendszert ?ürügyként használják arra, hogy a kérdéses, békés területen komolyabb katonai állásokat építsenek ki, amit paranoiaként lehet értelmezni Valdimir Putyin részéről.?

  Miért? Az amerikaiak részéről ez mi?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend