Oroszország egyre több csapatot mozgósít Irán északi határán

Háborúk
április 13, 2012 Közzétette: Thea 3,972

Forrás: Pakalertpress.com

Az orosz hadsereg, egy esetleges Irán elleni támadásra felkészülendő, akciótervet állított fel az orosz csapatok mozgósítására az Iránnal határos Örményországban, Grúzián keresztül, állítják jól informált orosz források.

Viktor Ozerov, az orosz biztonsági tanács elnöke elmondta, hogy az orosz katonai parancsnokság akciótervet készített egy Irán elleni támadás esetére.

Oroszország NATO nagykövete is egy Irán elleni támadás veszélyére hívta fel a figyelmet.

„Irán a szomszédunk,” mondta Dimitrij Rogozin. „Amennyiben Irán bármilyen katonai konfliktusba keveredik, az közvetlen veszélyt jelent Oroszország biztonságára nézve.” A nyugatellenesnek számító Rogozin jelenleg Oroszország miniszterelnök helyettese és ő felel az ország védelméért.

Orosz honvédelmi források szerint az orosz hadsereg nem hiszi, hogy Izrael rendelkezik az iráni védelmi eszközök legyőzésére képes katonai eszközökkel, így amerikai részről is katonai beavatkozásra számítanak.

A mozgósítás célja valószínűleg nemcsak a térségben található orosz érdekeltségek védelmére irányul, hanem Irán számára is támogatást jelent.

Több forrás is említette, hogy egy Irán elleni támadás „beláthatatlan következményekkel” járna.

A sokak által olvasott Nezavisimaya Gazeta újságban megjelent cikk, orosz katonai forrásokat idézve állítja, hogy az Irán és Szíria körüli helyzet „arra ösztönzi Oroszországot, hogy megerősítse csapatait a Kaukázusban, a Kaszpi, a Mediterrán és a Fekete tenger térségében.”

A hivatalos szóvivői irodából újabban kiszivárgott valamint hírügynökségi hírek szerint az izraeli támadás szinte biztosra vehető idén nyárig.

Mivel egy ilyen konfliktus komolyan veszélyeztetné az orosz érdekeltségeket a térségben a támadásra való felkészülés már két évvel ezelőtt megkezdődött az örményországi Gyumri-ban található 102-es katonai bázis modernizálásával. A bázis geopolitikai szempontból rendkívül fontos helyen van.

Az orosz hadsereg szeptemberre tervezi szokásos évi hadgyakorlatát, aminek a Kavkaz 2012 nevet adták, de a források szerint az ehhez szükséges eszközök és csapatok mozgósítása már most elkezdődött az Irán elleni támadás veszélye miatt.

Teljes cikk angol nyelven 

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

4 hozzászólás ehhez: “Oroszország egyre több csapatot mozgósít Irán északi határán”

 1. Norbert szerint:

  Meg is érett ez a világ már egy háborúra,adóság hegyek mindenhol,nagyon gazdag és nagyon szegény emberek,sok sok millió embernek nincs állása,világszerte egyre kisebb a kereslet mindenre,ahogy elszegényedtek az emberek,a történelem ismétli önmagát,minden egyes gazdasági fejlődést egy háború előzött meg,ahhoz hogy építeni kelljen rombolni is kell.

 2. G. Höltermann szerint:

  Az USA és szövetségesei nyitogatják a pofonládát! Előbb utóbb kinyílik és nagy füles lesz a vége. Nem mindenkinek tetszik a világ átrendezése. A beavatottak, a nemzetek feletti hatalom képviselői nem veszik észre, hogy már sok régió már nem akar részese lenni a szép új világjuknak. Nem kell a kamatrabszolgaság és egy vékony kőgazdag elit világuralma.

 3. saman szerint:

  Ha kitör a harmadik világháború, annak győztesei nem lesznek,csak vesztesei.

 4. Tom szerint:

  Elárulom hogy az a 0,1% adó pár évtized után 30-40% lesz, csak meg kell nézni az amerikai bevételi adó történelmét, szinte ugyanigy kezdődött.
  http://www.portfolio.hu/en/economy/hungary_pm_confirms_plan_of_new_financial_transaction_tax.24096.html

Add Comment Register

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.