Japán bajban van – Gazdasági összeomlás és újabb földrengés?

Gazdasági válság
április 25, 2012 Közzétette: Thea 2,321

Időjelei: Az európai gondok komolyak, azonban sok ember nem is gondolná, hogy Japán is jó eséllyel pályázhat a globális összeomlás kiváltója címért. Amint azt az alábbi videóban Max Keiser vendége, Dan Collins is kifejti, Japán komoly bajban van. Ilyen ingatag gazdasági helyzetben egy újabb földrengés tényleg a kegyelemdöfést jelentené az egykor oly hatalmas és virágzó ország számára.

 A hallott adatokat figyelembe véve el tudjuk képezelni tehát, milyen hatással lenne egy újabb katasztrófa, az amúgy is gyenge lábakon álló országra és ezáltal az egész globális gazdaságra. Ne felejtsük el, Japán a világ harmadik legnagyobb gazdasága. A Japan Today a következőket írja egy esetleges tokiói földrengés következményeiről:

Közel 9600 lenne a halálos áldozatok száma és további 150.000 ember sebesülne meg egy megarengés esetén Tokióban. Egy ilyen katasztrófa a japán főváros jelentős részét romba döntené, áll a kormány által készíttetett jelentésben.

Az ijesztő szimulációról szóló jelentés kiadásakor Japán még mindig messze van az észak-keleti part teljes helyreállításától, amit a Richter-skála szerinti 9.0-es erősségű, pusztító földrengés és az azt követő cunami a földdel tett egyenlővé.

A tavaly márciusi katasztrófa 19.000 halálos áldozatot követelt és a jelen generáció legsúlyosabb nukleáris katasztrófáját okozta.

Tokió viszonylag sértetlenül megúszta a szerencsétlenséget, de egy 7.3-as erősségű földrengés a világ egyik legnagyobb és mindenképpen a legsűrűbben lakott városában 9600 életet követelne, további 147.000 sebesülttel és 21.900 súlyos sérülttel, az előrejelzés szerint.

Az áramkimaradás és a közlekedési hálózat sérülése miatt hozzávetőlegesen 5,2 millió ember nem tudna hazajutni otthonába, és a rengés körülbelül 378.000 épületben okozna kárt vagy döntene romba és 188.000 egyéb építészeti szerkezet égne porrá.

Egy esetleges cunami a Tokiótól több száz kilométerre fekvő, de szintén a tokiói helyi önkormányzathoz tartozó csendes-óceáni szigeteket is elérné, de valószínűleg magában a fővárosban nem okozna további kárt illetve nem járna halálos áldozatokkal.

Tokió az 1923. szeptember 1-i földrengés után.

A földrengésekkel gyakran sújtott Japán legnagyobb városa négy tektonikus lemez találkozása mentén fekszik és egy 7.0-es vagy nagyobb erősségű földrengés négy éven belüli előfordulásának esélye 50%, a Tokiói Egyetem Földrengéskutató Intézetének felmérése szerint.

A kormány által készített előrejelzés nem foglalja magában a további 35 millió lakost számláló külső Tokióban esetleg bekövetkező károkat illetve halálos áldozatokat.

1923-ban, Tokiót és a környező területeket egy 7,9-es erősségű földrengés rázta meg, 140.000 halottat és egy romba döntött várost hagyva maga után.

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

5 hozzászólás ehhez: “Japán bajban van – Gazdasági összeomlás és újabb földrengés?”

 1. Tom szerint:

  You don’t criticize our Dear Leader and commander-in-god you “dumb animal”
  http://www.foxnews.com/us/2012/04/25/marines-discharge-sergeant-for-facebook-posts/

 2. kanku szerint:

  “War on terror is over….. ” Azt hiszem, csak most kezdhetünk el félni igazán + választási kampány fogás Barry-nek,……bár neki erre nincs szüksége, mert egy ilyen tehetséges elnököt biztosan újra választ az amerikai zombi :( ……….na de nem kell felvágnunk, itthon se lesz ez más kép.

 3. Tom szerint:

  The mass of everyday items washed out to sea by Japanese tsunami begins to reach North America 4,000 miles away… not a word about radiation
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2134873/Tide-woe-The-mass-everyday-items-washed-sea-Japanese-tsunami-begins-reach-North-America-4-000-miles-away.html

 4. Tom szerint:

  Obama administration announces ‘War on Terror’ is over; so can we fire the TSA and repeal the Patriot Act now?
  http://www.naturalnews.com/035666_war_on_terror_Al_Qaida_Obama.html

Add Comment Register

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.