Háborúk, Izrael

Elhalasztják az Irán elleni támadást?

Forrás: haaretz.com

Kedden este 8 óra 58 perckor Izrael Irán elleni háborúja csendben véget ért. A hatalmas légitámadásra vonatkozó tervek visszakerültek a széfek mélyére.

Nem tudni, hogy a háborút teljesen lefújták-e, de az egyértelműnek látszik, hogy elhalasztották. Egy időre legalábbis úgy tűnik, elmondhatjuk, minden rendben, idén nem lesz háború. Izrael 007-es repülő alakulata nem indul bevetésre.

Az amerikai központi irányítás által végzett szimuláció szerint a támadásban 200 amerikai veszítené életét, amennyiben egyetlen válaszcsapás érkezne az izraeli támadásra. A nyomozóbizottság egyetlen tengernagyot, tábornokot, minisztert vagy elnököt sem ?kímélt? az elemzésben. Ennek az amerikai forgatókönyvnek az üzenete, hogy a valószínűsíthető 200 halott vére Izrael kezén száradna.

Amint a nyilvános vita Irán megtámadásáról ilyen alapokra helyeződött, Izrael csak az Egyesült Államok nyilatkozataival és figyelmeztetéseivel szembefordulva támadhatná meg Iránt.

Ez az egyik, Izrael szempontjából fontos információ. A másik üzenet viszont ezzel pont ellentétes. Kedden este 8 óra 20 perckor George Little, a Pentagon szóvivője bejelentette, hogy a Védelmi Minisztérium megtesz mindent, hogy több pénzt tudjon biztosítani Izrael számára a Dome rakétaelhárító rendszer teljes kiépítésére.

Megjegyezve, hogy Izrael biztonsága elsőszámú fontossággal bír Barack Obama és Leon Panetta, védelmi miniszter számára, George Little azt is hozzátette, hogy az Iron Dome rendszer sikerét figyelembe véve, ami a Gaza övezetből kilőtt rakéták 80%-át volt képes elhárítani ebben a hónapban, a Védelmi Minisztérium ?megfelelő mennyiségű forrást igényel az ilyen beszerzésekre, hogy eleget tudjon tenni az izraeli igényeknek.?

Harmincnyolc perccel később Ehud Barak, izraeli védelmi miniszter, köszönetet mondott Leon Panetta-nak és saját magának, megjegyezve, hogy ?a döntés az izraeli védelmi minisztérium és a Pentagon közös munkájának eredménye.?

Lehetséges, hogy Izrael a pimaszság bajnoka, de megharapni a kezet, amelyik etet, bizonyos veszélyeket hordoz magában, főleg, ha az a bizonyos kéz hajlamos odaütni. Ehud Barak nyilatkozata, amelyben megköszönte az Obama kormánynak, hogy ?segít megerősíteni Izrael biztonságát,? arra enged következtetni, hogy Barak felhagyott az elképzeléssel, miszerint Izrael az Egyesült Államok jóváhagyása nélkül is megtámadná Iránt még a novemberi amerikai elnökválasztások előtt.

Ez nagyjából felér egy nyilatkozattal arról, hogy a háborút legalább 2013 tavaszáig elhalasztják.

Előző posztKövetkező poszt

25 hozzászólás

 1. Hinni ennek a reményt adó hírnek naívságra vall.
  Szerintem a trükk ezúttal az lesz,hogy visszavonulást színlelve egy újabb terrorista támadásnak álcázott akcióval be fogják vonni az egész európát és az eddig semlegesnek maradni kívánt országokat a UN-ben egy egységes Irán elleni háborúba az által, hogy felrobbantják a londoni olimpiai stadiont, ahol közel 25o nemzet polgára lesz jelen kb 7o ooo emberrel.
  Mindez ideig nem tudták Iránt berántani egy háború kirobbantásába,sem a szándékos amerikai-britt katonák általi határsértésekkel, sem az iráni vizek közelébe küldött, provokatív hadihajókkal, mint ahogy az történt Vietnám esetében.
  Ezuttal minden UN ország egyet fog érteni Irán megtámadásával, amelyhez a londoni bomba robbantás pusztításával fognak excuse-t biztosítani.
  Ennek az őrűlt ötletnek a tömegprogramozását meg lehet figyelni a hoolywood-i filmekben az elmúlt 3o évben, csak úgy mint ahog az 9-11 esetében volt.
  Annál is inkább nagy a valószínúsége ennek a londoni stadium robbantásnak, mivel az olimpia záró ceremóniájának dátuma Illuminati emberáldozati dátum.

  1. Nem szeretnék egy idealistának tűnni, de ki hiszi el rajtam kívül azt, hogy ezt a merényletet, összefogással képesek vagyunk megakadályozni,……..végül is miért ne? az alaptalan pletykák is hamar terjednek, nem kell YT-os film, csak úgy beszélgetés egy közben “figyelj…te is hallottad? valami hasonló fog történni a Londoni olimpián, mint 9/11-kor” ….jó,jó…bevallom…… én már elkezdtem 2 hónapja, de el kellene egy kis segítség………….csak gondoljatok bele, sokunknak külföldön is vannak ismerőseink…………..heee?
   Persze tudom, hogy akkor is megtelik az a stadion, de legalább sikerül sok embert magához téríteni ebből a Csipkerózsika álomból.
   Én azt mondom: GO VIRAL!!!

 2. Daher, az az érzésem, hogy őrdögöd lesz, Iránt békén fogják hagyni vagy valami sikertelen támadást fognak produkálni és megcsinálja az atomfegyvert,…..abban viszont tévedsz, hogy akkor békén fogják hagyni,….mindannyian tudjuk, hogy háborút akarnak, minél nagyobbat és ezért egy atomfegyverrel rendelkező muszlim ország, olyan mint Irán, pont beleillik a képben,….nem gondolod? Sok jel mutat arra, hogy ezúttal nagyot fog szólni….és mind mindig a vezérek ezt is túl fogják élni, a bunkereikben, a hegy gyomrában,….a nép meg le van szarva. Nyugat azt csinálja amit mondanak neki, kelet és közel kelet úgyszintén,….egy nagy színpad az egész világ,……én ezt így látom.

 3. A nyugat mindig hazudik, évszázadok óta nem tudnak lemondani a gyarmatosításról – persze már igencsak kifinomult módszerekkel végzik. Szükségük lenne az iráni olajra, meg ezzel elzárnák Oroszország ázsiai kijáratát !! Ja, Kína olajimportjának nagy része Iránból származik, tehát Kínán is rúgnának egy hatalmasat !
  Viszont, egy év nagy idő, remélem addig Irán megcsinálja az atomfegyvert és akkor békén hagyják !
  Egyébként az USA-t már nem érdeklik a katonai veszteségek, az ” ágyútöltelékek ” többsége nem USA állampolgár ! Lásd az iraki, afganisztáni veszteségeket ……..

 4. Na mi van, kedves összeesküvés-elmélet hívők, pofára estetek? Mégse lesz háború, és a világvége egy ideig. Érdeklődés hiányában elmaradt 😀

  1. Kedves Marci! Az oldal szerkesztői és úgy gondolom a legtöbb látogató sem szeretne háborút, sem Irán, sem egyetlen más ország ellen sem, világvége pedig a Biblia szerint sem lesz.

   Utolsó idők alatt egy olyan világbirodalmat és sötét kort ért a Biblia, amit egy ördögi diktátor vezet majd. Ennek az időszaknak nem egy, hanem sajnos több háború is része lesz. Ha egy kicsit is ismered a közelmúlt történelmét láthatod, hogy a háborúk és fegyveres konfliktusok száma parabolikusan emelkedett az utolsó száz évben. A fenti cikk csupán egy, bár kétség kívül komoly, összecsapás elhalasztásáról szól.

   Tudom, hogy nem hiszel a Bibliában, de talán Wesley Clark szavai számodra is elgondolkoztatóak: http://www.youtube.com/watch?v=eDQKOgaX-OY

   1. Az, hogy folyton visszalátogatok, erős túlzás azért. Az utolsó válaszoló utolsó mondta talán arra utal, hogy fizetett provokátor lennék? Ezt azért ki kérem magamnak.
    Hiszek Istenben, a Bibliát se nézem le, stb. De a jóslatokra való elvakult hivatkozást hülyeségnek tartom. Olyan nincs, hogy valaki több ezer év múlva bekövetkező folyamatokat lát előre.
    Azt is tudom, hogy a nemzetközi politikai és gazdasági rendszer egyszerűen túl bonyolult ahhoz, hogy mindenféle összeesküvések, titkos csoportok irányítsák.
    Biztosan lesznek háborúk a közeljövőben, és biztosan át fog alakulni a jelenlegi világrendszer, de ez nem forradalmi esemény, hanem lassú folyamatok összessége.

    1. Marci, mondok néhány egyszerű összeesküvést, mond meg légyszíves, hogy te ezeket minek nevezed. Észre vetted, Hogy az RTL Klub és TV2 műsorai, levetített filmjei gyakran azonos jellegűek, csak a szereplők térnek el, miközben azt mondják, hogy egymásnak konkurenciái? Feltűnt, hogy gáz szolgáltatót, egy adott területen, csakis kettő(2) szolgáltató közül választhatsz és nem bármelyik közül, feltűnt, hogy ugyan ez van majdnem minden szolgáltató esetében, miközben azt mondják, hogy piac liberalizáció van? Nekem, ezek a dolgok, piac szereplők közötti titkos kiegyezéseknek és titkos piacfelosztásoknak tűnnek, de nevezhetném összeesküvéseknek is, miért is ne?….és ezt te is beláthatod, már rég nem elmélet kategória…..és ez van minden szinten, ha hiszed, ha nem. A különbség csak abban áll, hogy vannak olyan országok, ahol jobban átverik a lakósságot és van ahol kevésbé, MO-szág az előbbihez sorolható be, valamiért. Én itt, ahol vagyok nem tudom biztosan megítélni, hogy ki is vagy te valójában, de azt viszont érzékelem, hogy itt a legtöbben egyetértünk ezekben a dolgokban, aztán van egy magad fajta hozzászóló aki, hónapok óta ugyan azt megrögzött véleményét mondja el, anélkül, hogy bár mi mást figyelembe venne.
     Ha úgy gondolod, gyere vissza gyakrabban olvasd a posztokat, hozzászólásokat, nyomozz egy kicsit és csak utána vonjál le következtetéseket. Ha ezt nem teszed, akkor sosem fogod megtudni az igazságot amit Isten ajánl mindannyiunknak. Légy igazságos, hallgasd meg mind két oldalt és használt az eszedet, ha kell kérdez meg másokat is.
     Isten Áldjon felebarátom!

    2. “Olyan nincs, hogy valaki több ezer év múlva bekövetkező folyamatokat lát előre.”

     Mint rendszeres bibliaolvasó, én ennek pont az ellenkezőjét látom. Hogy csak két példát említsek, Dániel könyvének kb. fele, és majdnem az egész Jelenések könyve több ezer év múlva bekövetkező folyamatokról szól. A kérdés csak az, hogy az egész Bibliát elhiszem-e, vagy válogatok. Hogy leszűkítsük a témát csak a végső időkre, Jézus személy szerint hitt Dániel könyvében, ugyanis utalt rá egy eseménnyel kapcsolatban. (Máté evangéliuma 24,15)

  2. Hogy lehet valaki ilyen együgyű ignoráns zombi. Néha nem ártana ráklikkelni a forrás-linkekre és elolvasni a mainstream angol cikkeket.

  3. 1. Mi itt néhányan nem hiszünk az összeesküvési elméletekbe, viszont hiszünk az összeesküvésekbe.
   2. Miért estünk volna pofára? Neked nem tűnt fel, hogy itt senki se akar háborút, olyan dolgokat próbálunk megbeszélni, amiről a fő média nem tudósít, mert valakik azt képzelik, hogy ezek a dolgok csak rájuk tartoznak, egyszerű emberekre nem. Ha nem vetted volna észre, mi mindannyian egy csónakba evezünk. Téged tényleg kielégít az MTV, HÍR TV, ATV, RTL Klub és TV2 híradója? Közúti balesetek, gazpalack robbanások, szénmonoxid mérgezések, trafik rablások, tapír baby születés az állatkertbe, szerdától megint drágul a benzin, influenza járvány, megint elromlott egy BKV busz, stb?
   3. Ha neked nem tetszenek ezek a dolgok amiről itt beszélünk, akkor miért látogatsz ide vissza folyton? Ez a viselkedés nekem több mint fura,…engem például hidegen hagynak a politikai jellegű fórumok, mert úgy gondolom, hogy olyan dolgokat ragoznak, amelyek nálam a vicc kategóriába sem férnek bele, tehát nem látogatók ilyen oldalakat. Ezért nem értelek téged…Marci,…miért keresed a fogást rajtunk, mire jó ez neked, ha esetleg valami nem úgy alakul ahogyan mi gondoltuk, akkor mi van, mi nem tévedhetünk? Tényleg nem értem ezt a féle megközelítést….vagy lehet, hogy ez téged nem is annyira érdekel, semmi személyes, csak szigorúan munka…Marci?

  4. Elsősorban Isten Irgalmának és a sok imának – is – köszönhető, hogy most még nem robbant ki a 3.vh.
   Ne gondoljuk, hogy az ördög és az általa irányított világi vezetők hatalmasabbak és erősebbek mint maga a Teremtő,mégha nagyon is így tűnik .

   Az idők végéről :
   “Szeretteim, főképp egy dolog ne kerülje el figyelmeteket, az, hogy egy nap az Úr előtt annyi,mint ezer év, ezer év pedig annyi mint egy nap. Az Úr nem késik ígéretét teljesíteni,ahogy némelyek késedelmeskedésnek tartják, hogy türelemmel viseltetik irántatok,mert nem akarja, hogy valaki is elvesszen,hanem hogy mindenki bűnbánatot tartson.
   Mint tolvaj,úgy jön el az Úr napja.
   Ezen a napon az egek nagy robajjal elmúlnak,az elemek a tűz hevében felbomlanak,a föld és ami rajta van, elenyészik.
   Mivel így minden elpusztul,minden tekintetben szentül és vallásosan kell élnetek,hiszen várjátok és siettetitek az Isten napjának eljövetelét, (…)
   Mi ígérete alapján új hazát várunk,az igazságosság hazáját.” 2Pét. 3,5

 5. Nem véletlenül került kérdőjel a cím végére…

  A cikk maga is halasztásról beszél. Úgy gondoltam, nem szükséges kommentárt fűznöm hozzá, mert a legtöbb olvasónk nagyjából tisztában van a helyzettel, viszont az információt megosztásra érdemesnek tartottam.

 6. nos…200 amerikai? ugyan már….ezeknek 3000+ sem volt akadály 9/11 nél…
  nem ez a döntő….Obama készül a választásra, ha megnyeri akkor elkönyvelhető a 3ik VH…..itt csak a serpenyőben lévő dolgokat mérlegelik…oroszok nemhagyják se Szíriát se Iránt Líbia sorsára jutni (USA szerzi meg az olaj feletti rendelkezést)…

  most a serpenyő arra billent, hogy ne most támadjanak….de ez csak elodázás

  szerencsére a BRICS szépen kezd összefogni…kezdve a dolcsi mellőzésével és arany felhalmozásával…..

  egy balhé (ami világméretű lesz) esetén egyértelmű hogy kik fognak veszíteni…ugyanis mi mindig a vesztesek oldalán voltunk….

 7. Nem eszik olyan forrón a kását a cikkben elfelejtették közölni, hogy a politikusok hazudnak, minden marad az asztalon ez egy taktika és a fentiek nem passzolnak a geopolitikai érdekekhez, törekvésekhez amit a nyugat képvisel háborút akarnak az tény és ha arról beszélnek, hogy béke akkor kell csak igazán háborúra készülni…ez már évek óta el van döntve

 8. Ha valóban elhalasztanák a támadást akkor mit keresnek még ott az amcsi hadihajók, vagy miért tartanak még mindíg arrafelé angol hadihajók? Miért van harckészültségben a ruszki hadsereg a kaukázusban?
  2-3 hónappal ezelőtt egy páncélos hadosztályt szállítottak egy Irán közelében levő szigetre ahol amcsik bázist építenek épp.
  Én ezeknek egy szavát sem hiszem.

  Viszont ha még nem mernek támadni annak csak egy oka lehet. Iránnak sikerült elfognia kb 300 külföldi zsoldos katonát. Egyértelműen bizonyítható, hogy ezek a zsoldosok mind francia állampolgárságúak. Vagyis Iránnak van egy ütőkártyája amit még nem hozott nyilvánosságra. Ha ez kiderülne akkor azt jelentené, hogy a franciák hadüzenet nélkül támadták Iránt és ez ki tudja milyen folyamatokat indítana el. Ugyanis Iránban katari, francia, angol, szaudi zsoldos csapatok bontják a rendet, ölik a civil lakosságot nem pedig a médiában hazudott rendszerellenes tüntetők.

  1. adaware! Honnan származik a 300 francia zsoldos(Légion Étrangére?) infód, megosztanád?

   1. Valami külföldi blogon olvastam róla, talán debkafile már nem tom, meg a jovonk.info-n.

 9. Obama, Ehud Barak, Leon Panetta, George Little……they’re all just a bunch of lying scumbags !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend