Gazdasági válság

Előrevetített PIIGS fosztogatás: 3233 tonna arany

Forrás: ZeroHedge

Bár a fővonalas médiában nem sokat hallani róla, az elmúlt 48 óra legfontosabb híre kétségkívül az volt, hogy szuverenitása és még néhány számára fontos dolog elvesztése mellett, a görög lakosság aranykészletének is búcsút mondhat hamarosan, méghozzá teljesen törvényes módon, hiszen az ország élére felülről, választások nélkül elhelyezett bankár vezetők önkényesen megváltozatták az alkotmányt, ami ezt a lépést lehetővé teszi. Az új alkotmány feljogosítja az ország hitelezőit (értsd: fizetésképtelen európai bankok), hogy megszabadítsák Görögországot aranytartalékától, ami az Arany Világtanács adatai szerint legalább 111,6 tonnát jelent.

A kör bezárul, az európai periféria banki intervenciója elérte célját: az arany elkobzását. Mégis mennyi aranyat rabolhatnak a banki oligarchák? (Hihetetlen mennyi weboldal gondolta, hogy az arany érinthetetlen, mivel azt regionális és országos bankok őrzik és ezért olyan erős az euró. Sajnos nem így van és erre nem is kell más bizonyíték, mint az arany várható lefoglalása és átvándorlása olyan országokba, ahonnan az soha többé nem tér vissza.)

Ahogyan azt az Arany Világtanács legújabb adataiból láthatjuk a PIIGS országok, akikre valószínűleg a görögökéhez hasonló sors vár, várhatóan 3234 tonna aranytól lesznek kénytelenek megválni, ha a fenti lépés valóban bekövetkezik. Erre annál is inkább megvan az esély, mivel a várható alkotmánymódosítások a következő fontos lépés, a magánkézben lévő aranybefektetések beszolgáltatásának elrendelését is nyilván megkönnyítik majd.

Mennyi pénzről beszélünk? Mai áron körülbelül 185 milliárd dollárról (138 milliárd euró). Természetesen mire a piac észbe kap, és rájön mi történik, a sárgafém spot ára sokkal magasabb lesz. Az is lehet persze, hogy sokkal alacsonyabb, értsd rögzített, hiszen az aranypiac nem tudni meddig lesz még nyitott, amikor is visszatérnek a Roosevelt féle aranyelkobzás és árrögzítés napjai.

Az alábbi táblázatban a 40 legtöbb arannyal rendelkező ország aranykészletét láthatjuk tonnában és tartalékuk százalékában. Szegény Írország mindössze 6 tonnájával lecsúszott a listáról. (Magyarország 3 tonnájával pedig?)

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

  1. Virtuális pénzből valódi értékkel rendelkező pénzt és extra uzsorakamatot nyerni. Ez jó (gonosz) biznisz. És mi van azokkal a retkekkel, akik helyett közterheket fizetünk meg? sorolhatnám a démonkrácia emberellenes eszközeit

  2. Érdekesen hangzik, de hivatkozások nélkül ez a cikk egy közepes összeesküvés-elmélet szintjét üti meg. Jó lenne utánaolvasni kicsit ennek a dolognak…

      1. Köszi, így már más.

        Nyilván nagyon kemény évek ezek a görögöknek, nem irigylem őket egyáltalán. De azt is látni kell, hogy azt a pénzt, amit most nem tudnak visszafizetni, egyszer megkapták és elköltötték. Ez valakiknek a megtakarítása volt. Én is morcos lennék, ha valakinek kölcsön adnék, az felelőtlenül elköltené és még neki állna felljebb, mikor visszakérném a pénzem.

        Persze lehet vizsgálni, ki vette fel, hová lett a pénz, ki a hibás, miért adósítanak el külföldről reménytelenül országokat. De nagyon hasonló ez az egész egy olyan modern kori dzsentri család életéhez, amilyet sokat láthatunk magunk körül is. Vettünk hitelre házat, autót, elmentünk hitelből nyaralni, vettünk okostelefont, HD tévét, stb. Aztán nem tudtuk fizetni a részleteket, a gázszámlát. Először kikapcsolták a villanyt, aztán elvették az értékeinket is: autónkat, házunkat.

        Ugyanez történik a görögökkel is: elszúrták, és most a hitelezők elveszik az értékeiket. Fél éve olvastam, hogy már görög szigetet is lehet venni. Azaz el kell adják a szülőföldjüket, és az aranyukat is az adósság fejében. Nagyon szomorú ez, de nem véletlenül történik. Sajnos a demokrácia sem működik jól, de ez már egy másik téma…

        1. AJÁNLOM FIGYELMEDBE..!!!!

          DRÁBIK JÁNOS S A TÖBBIEKET…!!!!

          UTÁNA MONDJ VÉLEMÉNYT….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend