Háborúk

Amerikai csapatok érkeznek Izraelbe

Forrás: Whiteoutpress.com

A hír, hogy az amerikai hadsereg több ezer katonát, rakétaelhárító hajót és a hozzájuk tartozó személyzetet készül Izraelbe küldeni szinte semmilyen figyelmet nem kapott a fővonalas médiától. Eleinte megerősítést is nehéz volt találni az értesülésre. Az eredeti hírt közlő mindkét hírforrás vezető izraeli médiumoktól származik. Az egyik forrás szerint a katonai mozgósításra és az azokkal együtt járó hadgyakorlatra januárban kerül sor, míg a második, több részletet tartalmazó forrás késő tavaszi akcióról beszél. Ma már az RT.com is írt  a Megszorító Kihívás 12 (Austere Challenge 12) névre keresztelt hadgyakorlatról.

A Jerusalem Post, Frank Gorenc amerikai altábornagyot, a Németországban állomásozó harmadik amerikai hadosztály parancsnokát idézve, nemcsak hadgyakorlatról, hanem egyenesen bevetésről beszél. Az amerikai tiszt két héttel ezelőtt járt Izraelben, hogy ellenőrizze ?a több ezer amerikai katona Izraelbe vezénylésének részleteit.? Az Irán felől érkező legújabb fenyegetettségre reagálva Izrael történelmének legnagyobb rakétavédelmi hadgyakorlatát jelentette be. Most pedig már azt is tudjuk, hogy az amerikai hadsereg és tengerészet egységei érkeznek Izrael különböző területeire, hogy részt vegyenek a gyakorlatban.

A JTA.org szintén megerősítette az izraeli-amerikai rakétaelhárító hadgyakorlat hírét. ?A múlt hét során kiszivárgott hírek szerint Martin Dempsey tábornok, amerikai vezérkari főnök Izraelbe látogat januárban. A látogatás valószínűleg egybeesik a történelem legnagyobb közös izraeli-amerikai rakétaelhárító hadgyakorlatával,? írja az izraeli hírportál.

Miközben az amerikai csapatok határozatlan ideig Izraelben lesznek, helyettük izraeli katonák érkeznek a németországi EUCOM bázisra.

A várható iráni rakétatámadásokra felkészülendő az amerikai csapatok a THAAD rakétavédelmi (Terminal High Altitude Area Defense) és az Aegis ballisztikus rakétarendszert is magukkal viszik Izraelbe és csatlakoznak a Patriot, az Arrow és hasonló izraeli védelmi rendszerekhez. A bevetés ?végső célja egy közös különítmény létrehozása egy kiterjedtebb közel-keleti konfliktus esetére.?

Szeptemberben az EUCOM (az amerikai hadsereg európai parancsnoksága) rakétavédelmi rendszert telepített Izraelbe, korábban pedig Szaúdi-Arábiát és az Egyesült Arab Emirátusokat látták fegyverekkel, hogy megakadályozhassanak egy esetleges iráni támadást. Most viszont már komoly erőkkel rendelkeznek majd Izraelben és Németországban is. Irán szerint a hadgyakorlat csupán álca.

Az RT egy hete jelentette, hogy az Egyesült Államok F-15-ös vadászgépekkel látta el Szaúdi-Arábiát, melyek összértéke közel 30 milliárd dollár, míg az Egyesült Arab Emirátusokkal megállapodást kötött, hogy Dubai olyan bunkerromboló rakétákat kap, amelyek képesek megsemmisíteni Irán földalatti létesítményeit.

Az Irán feletti sikertelen megfigyelő hadjáratot követően, melynek eredménye egy elfogott amerikai robotrepülő volt, a feszültség tovább fokozódott a két nemzet között. A Hormuz-szoros lezárására vonatkozó Iráni fenyegetésre az Egyesült Államok 15 ezer tengerészgyalogos mozgósításával válaszolt.

Előző posztKövetkező poszt

3 hozzászólás

  1. Igen igazad van nem kéne fegyver fogni! Csak ez a szemétláda “elit” (szar emberek) tudod mindenféle mondvacsinált okokkal buzdítja az embereket, (mert neki kell a pénz meg az olaj) és azok meg mennek mert hát azt hiszik szerencsétlenek, hogy valami jó cél érdekében a hazájukért és a népükért harcolnak. Lásd: a World Trade Center lerombolása… köcsög eliték úgy döntöttek hogy kicsit lerombolják maguknak és akkor majd azt hazudják hogy valami Osama Bin Láden volt (tuti hogy nem is létezett ez az ember) és ezért meg kell ám lakolnia! Bosszút szítanak. Egyes embereknek csak a pénz és utána mikor abból már annyi van hogy a seggét törli vele akkor már csak a hatalom számít. Ezeknek a szarembereknek semmi se szent. Mondjuk tehát hogy valaki téged így átverne hogy előbb jól lemészárolja a családodat és és utána jól elhiteti veled hogy “a Pistabácsi volt az”! Mindenféle kitalált ürüggyel elhiteti veled hogy ez a Pistabácsi egy gonosz bűnöző és még atombombája is van és mekkora fenyegetést jelent!. (júúj csúnya Pistabá!) Na ezek után te mit tennél ? Sajnos az emberek többsége iszonyatosan le van butítva! Ami a TV-ből jön azt kérdőjel nélkül elhiszik… A megoldás ottvan hogy felkell nyitni az emberek szemét! De ennyire képmutató áldemokráciában ez nem könnyű!

  2. Erről a nem rég újból megnézett Retenthetettlen(Braveheart) nevű Mel Gibson-nos film jelenet jutt eszembe, amikor az angol király(I. Edwart ) egy végső csata elején az íreket veti be elsőnek a skótok ellen mondvan, hogy az ír élet úgy is ingyen van nekünk.
    Én mondom nektek, hogy ezt a világot úgy kellene elkezdeni megváltoztatni, ha meg egyáltalán van még rá idő, hogy a férfi testvéreink, nem szabadna katonának menniük!… hagyd ragadjon fegyvert az elit ha meg akar szerzni valamit magának,…de tudom hogy nem fognak, nem azért mert gyávák lennének, hanem azért mert nem húlyék,….szerintetek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend