Gazdasági válság, Világkormány

Soros szerint az eurózóna válság a Lehman Brothers-nál is súlyosabb lehet

Forrás: Business Insider

Soros György, legendás hírű befektető szerint egy erős és egységes közép-európai hatalom hiánya miatt a jelenlegi válság súlyosabb kimenetelű lehet, mint a Lehman Brothers bukásakor elindult 2008-as válság.

?Igen nagy az esély arra, hogy ez a válság súlyosabb kimenetelű legyen, mint a Lehman Brothers válság. Ezért is komoly a probléma. Szükség van a válságra, hogy Európában kialakuljon a központi hatalom iránti igény és közös akarat, de azt még nem tudni, hogy ez a központi hatalom mit fog tenni,? nyilatkozta Soros a New York Times-nak.

Soros elmondta, hogy Európának három dologra van szüksége: központi hatalomra, Eurókötényekre és egy kilépési mechanizmusra a csőd szélén álló országok számára.

Ezekben a napokban Soros csökkenő árfolyamokra számít, és úgy gondolja, hogy az Egyesült Államokban egy újabb válság van kialakulóban, amiért is a befektető saját fedezeti alapja mostantól nem elérhető külső befektetők számára (amire 38 éve nem volt példa).

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend