Gazdasági válság

A Guggenheim Partners vezetője szerint Európa a pénzügyi összeomlás szélén áll

Forrás: CNBC

Scott Minerd, a Guggenheim Partners egyik vezetője a CNBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy szerinte ?Európa olyan, mint egy vasúti szerencsétlenség helyszíne, illetve az Unió egy jelentős pénzügyi katasztrófa szélén áll.?

?Én ezt ?kognitív disszonanciának? nevezem, vagy más szóval, ugyanazokat az intézkedéseket, lépéseket ismételgetik, azt remélve, hogy egyszer talán más eredményre vezetnek.?

?Próbálják növelni a likviditást, azt remélve, hogy ettől javulni fog a helyzet, de nem ez történik,? tette hozzá. Úgy tűnik, nem látják, hogy ?szerkezeti és nem likviditási problémával állnak szemben.?

A befektetők el fognak fordulni az eurótól, hacsak nem találnak valami megoldást arra, hogy kettéválasszák az uniós fizetőeszközt, véli Minerd. Szerinte megoldás lehetne, ha csak az erősebb gazdaságú országokban maradna meg az euró fizetőeszközként, a gyengébb nemzetek pedig kilépnének az euró zónából.

?A probléma az, hogy az európai mechanizmus ezt nem teszi lehetővé.?

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend