Gazdasági válság

Putyin huliganizmussal vádolja az Egyesült Államokat a pénznyomtatás miatt

Forrás: Rianovosti

Vladimir Putyin, orosz miniszterelnök huliganizmussal vádolja az Egyesült Államokat, amiért az amerikai kormány pénznyomtatással próbálja kezelni az ország pénzügyi problémáit.

?Hála Istennek, vagy talán szerencsétlenségünkre, mi nem nyomtatunk tartalékvalutát. Ezzel szemben mit tesz az USA? Úgy viselkednek, mint a huligánok. Bekapcsolják a nyomtatót és szétszórják a pénz szerte a világban, nem törődve legfontosabb kötelezettségeikkel,? nyilatkozta Putyin az Orosz Tudományos Akadémián, gazdasági szakemberek számára tartott konferencián.

Putyin a második mennyiségi monetáris enyhítőprogram (Quantitative Easing 2), melynek keretében a Fed 600 milliárd dollár értékben vásárol amerikai kincstárjegyet, június 30-i befejezésére reagált megjegyzésével. A tavaly március 30-án befejezett első mennyiségi enyhítés az elsőnek csupán a fele értékben pumpált frissen nyomott dollár milliárdokat a gazdaságba.

Az orosz vezetés azt szeretnék, ha a dollár tartalékvaluta szerepét egy valutakosár venné át, amelynek természetesen az orosz rubel is része lenne, bár elemzők szerint reálisabb célkitűzés lenne a rubelt a FÁK regionális tartalékvalutájává fejleszteni.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend