Nagytestvér

Okos mérőórák – mégsem okos döntés

Az okos mérőórák figyelemmel kísérik és rögzítik a fogyasztó áram és gázfelhasználási szokásait, a rögzített adatok segítségével pedig teljes profil állítható fel az adott ingatlanban élőkről.

A HVG cikke szerint:

Svédországban 2009-re minden fogyasztónál okos mérőt szereltek fel, Olaszország 2011-ig, Portugália 2015-ig építi ki ezt a rendszert. Magyarországhoz hasonlóan Hollandia vagy Ausztria még a felmérés időszakában tart. A kormányzat itthon megkezdte a rendszer bevezetési lehetőségeinek feltárását.

A fogyasztók energia-felhasználásáról valós idejű információt nyújt, ami tartalmazza az egyedi gáz és elektromos áram felhasználási adatait, a fogyasztás költségét és hatását az üvegházhatást okozó gázok kibocsátására.

[vsw id=”gvoGBJDPdB4″ source=”youtube” width=”610″ height=”377″ autoplay=”no”]

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

    1. Szóval Az USA-ban ezeket az órákat már tucatjával szerelik le, mert az emberek nem tudnak aludni, fáj a fejük tőle, hogy csak az enyhébb tüneteket említsem, itt meg most kezdik felszerelni őket. Az a felháborító, hogy aki a régi fajta óráját akarja vissza, felárat kell fizessen.

      http://www.theblaze.com/stories/ironically-named-smart-meters-prove-to-be-a-dumb-idea/

      Erről az jut eszembe, hogy egyes politikusok még a mai helyzetben is az eurózónához való csatlakozásunkat hangoztatják, mondván ?megígértük?. Nem baj, hogy süllyed a hajó, nekünk jegyünk van rá, tehát akárki akármit mond felszállunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend