Nagytestvér

Bill Clinton orwelli ?Igazság Minisztériuma? az Internet számára

Forrás: Paul Joseph Watson, Infowars.com

A félreinformálás minisztériuma

Mr. Bill nem-volt-viszonyom-azzal-a-nővel Clinton, akiről tudjuk, hogy élő adásban hazudott a világnak a Monica Lewinsky botrány során, egy Internet felügyelőszervezet felállítását javasolja az 1984-ből ismert Igazság Minisztérium mintájára, amit az amerikai kormány vagy az ENSZ működtetne és ?az Interneten terjedő téves információk és pletykák kezelése lenne a feladata.?

A Mr. Clinton által használt kamu retorika hallatán még Orwell is forogna a sírjában. Elképzelése szerint az ügynökség ?független? és ?átlátható? lenne, de a kormány alapítaná és működtetné. Tudják, drága, de olcsó.

?A szervezet egy független kormányintézmény lenne, amelynek visszahívására egyetlen elnöknek sem lenne felhatalmazása, vagy valami ilyesmi, mert az emberek így nem gondolnának arra, hogy csupán a hírek cenzúrájáról és helyükben egy új hazugság megjelentetéséről van szó,? próbálta eladni az ötletet a volt elnök.

Mindegy mennyi és milyen barátságos vagy hízelkedő jelzővel illeti a javaslatot, Mr. Clinton tulajdonképpen egy állami médium létrehozását szorgalmazza a kommunista Kína mintájára.

?Úgy működne, mint a PBR (Nemzeti Közszolgálati Rádió) vagy a BBC, vagy valami hasonló, azzal a különbséggel, hogy ennek igazán függetlennek kell lennie és feladata nem a véleménynyilvánítás, hanem a lényeges tévedések azonosítása lenne,? mondta Clinton.

Más szóval, ahogyan nemrégiben felesége, Hillary Clinton panaszkodott, az amerikai katonai-ipari hatalom ?vesztésre áll az információs háborúban? a független médiumokkal szemben és sürgette, hogy tegyenek valamit az egyensúly visszabillentése érdekében, mert így túl sokan botlanak bele a hatalmi elit örök bosszúságába: az igazságba.

Bár belátta, hogy egy ilyen szervezet ?nem lenne hiteles az Internet aktív használói szemében,? Clinton mégis úgy gondolja, hogy az ügynökségre szükség van ?az interneten terjedő téves információk és pletykák? ellensúlyozására, írja a Politico.

Ez ugyanaz, mint Cass Sunstein ?tudatos beépülésre? vonatkozó elképzelése. Cass Sunstein jogász professzor, Obama elnök tanácsadója információs ügyekben azt indítványozta, hogy a politikai oldalak számára tegyék kötelezővé az ellenvélemények megjelentetését vagy alternatívaként kormánypropagandát tartalmazó felugró ablakok telepítését.

A Politikai Filozófia Szakfolyóiratban (Journal of Political Philosophy) 2008-ban megjelent cikkben Sunstein elmondta, hogy a kormányügynökök online chat szobákhoz és közösségekhez, vagy akár a fizikai világban ténylegesen létező csoportokhoz csatlakoznának, hogy kételyek vagy politikai következményekre tett burkolt célzások terjesztésével aláássák az összeesküvés elméletek hitelességét, valamint egy új adót is kivetnének az ilyen elméletek terjesztőire.

Sunstein olvasatában számos olyan elképzelés is összeesküvés elméletnek számít, amiben a legtöbb ember hisz Amerikában, mint például, hogy a John F Kennedy elnök ellen elkövetett merénylet egy mélyre nyúló politikai összeesküvés része volt, vagy hogy az ember által előidézett globális felmelegedés a kormányok és globális intézmények által gerjesztett hisztéria. A Sunstein-féle rezsim szerint ezek az elméletek tiltólistára kerülnének.

Bill Clinton felhívása egy igazság-meghatározó kormányintézmény létrehozására a Sunstein-féle veszélyes, a szólás szabadságát korlátozó napirend továbbfejlesztése.

Hillary Clinton felhívásában, hogy a médiát ?visszafoglalják? a hatalom számára, néhány konkrét médiumot is említett, mint például a Russia Today csatornát, ami azért ?áll nyerésre? mert mer igazi híreket sugározni, fontos kérdéseket feltenni, valódi oknyomozó riportokat készíteni és nem úgy viselkedik, mint a fővonalas sajtó Amerikában, ami mára nem egyéb, mint a kormánypropaganda engedelmes szószólója.

A Russia Today, ahol Alex Jones, Max Keiser, Wayne Madsen, Paul Craig Roberts és Webster Tarpley rendszeres vendégek, és ahol igazán égető témákról hallhatunk és ahol meg merik kérdőjelezni a Fehérház álláspontját, fontos szerepet játszik a kasztrált amerikai média által hagyott információs hézagok betöltésében. Ez az, amit Clintonék szeretnének megváltoztatni.

[Az RT vagy RussiaToday egy globálisan fogható, többnyelvű, non-stop hírcsatorna a világ híreivel és az orosz kormány finanszírozza.]

Amikor a Russia Today az amerikai repülőterek hirdetőtábláin akarta reklámozni csatornáját, melyek provokatív szövege arra emlékeztette volna az embereket, hogy ismerjék meg a hírek mindkét oldalát, a reklámokat villámgyorsan betiltották.

Ezért az elit agresszívabb fellépést követel az információszabadság ellen. Céljuk, hogy az emberek feltétel nélkül elfogadják a kormány által közvetített híreket, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok kormánya világelső a hazudozásban és a megtévesztésben.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend