Nagytestvér, Tudomány és technika

A Google a pénztárcánkat is irányítani akarja

Forrás: csmonitor.com

A Google, egy New Yorki sajtóeseményen bemutatta a Google Wallet, azaz Google pénztárca névre keresztelt új mobil fizetőrendszert, melynek lényege, hogy a felhasználó a mobiltelefonját használja bankkártya helyett és azt érinti hozzá vagy húzza el a fizetőegység előtt. A részletekről egyelőre még nem sokat tudni, de úgy tűnik, hogy az első Google Wallet alkalmazással a Nexus S 4G Sprint mobiltelefonban találkozhatnak a felhasználók, mielőtt más eszközökre is elérhetővé teszik.

A korlátozott számú tesztvásárlásokat San Franciscóban és New Yorkban fogják végezni, majd még idén nyáron további városok csatlakozása várható.

?Első körben a Google Wallet a Citi MasterCardot és egy feltölthető Google kártyát fog támogatni, amit szinte bármilyen más bank- vagy hitelkártyáról fel lehet tölteni,? írja Rob von Behren és Jonathan Wall, Google mérnök a Google blogján. ?Ahol a MasterCard PayPass-t elfogadják fizetőeszközként, ott a Google Wallet-tel is lehet majd fizetni.?

Vajon mit tartogat még számunkra a Google? ?A hűségprogramok és kuponok bizonyára fontos szerepet játszanak majd a Google Wallet népszerűsítésében,? írja Bill Ray a Registertől. Ray szerint a Google Wallet tömve lesz kuponokkal, akciós ajánlatokkal és különböző fizetési alkalmazásokkal és a Google valószínűleg kihasználja majd a lehetőséget egy online és offline fizetési felületet beindítására.

Jelenleg a Google Wallet szinkronban lesz a Google Offers programmal, ami a népszerű GroupOn-hoz hasonló, napi ajánlatokat felkínáló program.

?A kereskedelem új korszaka kezdődik, melyben az online és offline fizetés egyesül,? nyilatkozta Stephanie Tilenius, a Google egyik ügyvezetője a sajtóeseményen. ?Szerintünk a vásárlás élményét még nem alakította át kellőképpen a technológia, még nem vált varázslatos élménnyé. Mostantól azonban a telefonunk pénztárcává alakulhat: egyetlen érintéssel fizetünk és spórolunk.?

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend