Háborúk, Lázongó világ

CIA tiszt élő adásban bírálja a líbiai hadműveleteket

Forrás: EndOfTheAmericanDream.com

Nagyritkán előfordul, hogy a fővonalas médiában is előbújik a nap és az igazság kikandikál a reklámok és show-műsorok mögül. Igaz, egy-egy érdekes interjúalany meghívásával nem az igazság leleplezése a cél, mint inkább a műsor fűszerezése, de emiatt főjön a csatorna feje.

Egy ilyen eseménynek lehettek tanúi a CNN nézői néhány napja, amikor a csatorna ?bemondócicái? Michael Scheuer, volt CIA tiszttel beszélgettek a líbiai helyzetről. A CIA szerepéről szerettek volna megtudni egyet, s mást, de az interjú nem egészen a tervek szerint alakult.

[vsw id=”-DrsHIgc3sQ” source=”youtube” width=”590″ height=”370″ autoplay=”no”]

Természetesen Michael Scheuernak igaza van. Az Egyesült Államoknak és a NATO-nak semmi keresnivalója Líbiában. Miért meglepő, ha a ?lázadók? fegyveres támadására Kadhafi fegyverrel válaszol?

Az elmúlt évtizedek során Afrika számos országában folyt népirtás, az Egyesült Államok mégsem lépett közbe.

Most a líbiai polgárháborút humanitárius válságnak keresztelték és a nagyhatalmak, a média propaganda támogatásával, elengedhetetlen szükséget éreztek arra, hogy ?megsegítsék? a bajba jutott lázadókat. Csakhogy nem mindenkit olyan könnyű elhitetni, ahogyan Michael Scheuer is rámutatott, így sok ember szemében ez csak egy újabb amerikai háború az olajért.

Úgy tűnik a líbiai hadművelet a vezető média teljes támogatását élvezi az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

Miért?

Nagyon egyszerű. Az összes vezető médium a politikai hatalom kezében van, a vezetők pedig háborút és olajat akarnak.

Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend