Gazdasági válság, Háborúk

A Goldman Sachs volt elemzője a Dow Jones összeomlását jósolja

Forrás: Infowars.com

Amikor Charles Nenner cikluselemző a Fox Business adásában elmondta, hogy egy komoly, az egész világot megrázó háború kitörésének hatására a Dow Jones 5000 pont alá fog zuhanni, David Asman és Elizabeth MacDonald, a műsor házigazdái nem találtak szavakat.

Charles Nenner, a Goldman Sachs volt technikai elemzője jelenleg a piaci trendek előrejelzésére specializálódott Charles Nenner Kutatóközpont vezetője. Kutatóközpontja olyan számítógépes programot fejlesztett ki, ami bizonyos minták alapján képes előre jelezni a piaci trendeket. Nenner már két évvel a Lehman Brothers csődje előtt jelezte az ingatlanpiaci és tőzsdeválság elkerülhetetlen érkezését.

Mostani előrejelzése szerint a Dow egészen 5000 pontig fog zuhanni, ami igen jelentős visszaesésnek számítana, ha figyelembe vesszük, hogy a vezető amerikai index jelenleg 12 ezer pont felett jár és 2009 márciusában, a válság legkritikusabb szakaszában sem ment 6547 pont alá.

Előrejelzésére alapozva Nenner arra ösztönzi ügyfeleit, hogy vonuljanak ki a piacról, vagy legalábbis adják el befektetéseik legnagyobb részét.

?Megmondtam ügyfeleinknek, a nyugdíjalapoknak, nagyvállalatoknak és fedezeti alapoknak, hogy szinte teljes mértékben szálljanak ki a piacról,? mondta Nenner az interjúban, hozzátéve, hogy a válság néhány hónap alatt fog kibontakozni és a jelenlegi tendencia akkor fog irányt változtatni, amikor a Dow átlépi a 13 ezer pontot.

Mi válthat ki egy ilyen drámai változást? Netán a péntekre meghirdetett ?düh napja? Saudi-Arábiában vagy valami ennél is súlyosabb?

Nenner szerint, aki a háború és béke periódusait is tanulmányozza, az összeomlást ?egy jelentős háború kitörése váltja majd ki 2012 vége és 2013 között?, amire a Fox Business riporterei azt bírták mondani: ?Hűha!?

Ennyire telt a Fox riportereitől, amikor az egyik legpontosabb piaci elemző összeomlást és az egész világot érintő háborút jósol. Hűha.

Mivel a műsorvezető elfejeltette megkérdezni kik között fog kirobbanni ez a háború és miért, csak találgatni lehet, de az nagyon valószínű, hogy a konfliktus gyökereit a közel-keleten és észak Afrikán futótűzként végigsöprő lázongásokban kell keresni.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

  1. Nem tudom, hogy mennyire működik jól Nenner kockázatelemző szabálya, de mindenki figyelmét felhívnám, hogy folyamatos emelkedés után éppen ezen a héten érte el a Dow Jones a cikkben szereplő misztikus és titkos 13.000 pontos lélektani határt…

    http://www.dowjones.com/
    Most éppen 12980 pont.

    Tehát akkor most jön a nagy háború?

  2. Valóban, a háborút nem lehet programokkal jelezni, azonban az ilyen nagy kutyák-véleményem szerint-eléggé közel állnak a háttér erőkhöz annyira, hogy egy betervezett háború kirobbanásáról tudjanak(ami ugyebár a népesség csökkentést szolgálja, de ez már régóta világos).

  3. Ez nagyon érdekes… az oké, hogy a piacot, gazdagságot előre tudja jelezni, na de egy háborút hogyan? Arra nincsenek képletek, sem programok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend