Add tovább

Bibliatanulmányok
január 13, 2011 Feltöltötte:Thea 703

Biometrikus személyazonosítók

Joseph Candel

A Bibliában megjósolt, a „fenevad bélyegének” nevezett gazdasági rendszer bevezetéséhez szükséges technológia egyre gyorsabb ütemben fejlődik. Akárcsak az a médiakampány, ami ezt az eljövendő rendszert hivatott népszerűsíteni, illetve bevezetését felgyorsítani. Az RFID (rádiófrekvenciás azonosító) chipek fokozatos elterjedésével, illetve azzal, hogy egyre több kormány gondolkodik a mikrochippel ellátott személyazonossági igazolvány illetve útlevél bevezetésén, a házi kedvencekbe, illetve most már emberekbe is beültetett chipek népszerűségének gyors növekedésével új kérdések merülnek fel, illetve régi aggodalmak kerülnek előtérbe.

A biometrikus személyazonosítók azonosak lehetnek-e a „fenevad bélyegével”?

A Britt kormány megkezdte a biometrikus azonosítókat (Írisztérkép, ujjlenyomat, stb.) is tartalmazó útlevelek kiadását, a parlament pedig a személyazonossági igazolvány kötelezővé tételéről vitázik. Több más ország, köztük Amerika csatlakozott már a kezdeményezéshez. Ezek az azonosítók nem egyenlők a „fenevad bélyegével”, hiszen a Biblia világosan fogalmaz: a bélyeg hordozói kezükben vagy homlokukon viselik majd a jelet.

„Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” (Jelenések könyve 13:16-18)

Ezek az azonosító okmányok azonban előkészítik a terepet. Minél inkább hozzászoknak az emberek az új kormányintézkedésekhez vagy korlátozásokhoz, annál kevésbé fognak később ellenállni, végül megtanulnak együtt élni az új megszorításokkal. Ami eleinte elképzelhetetlennek tűnt és komoly tiltakozást váltott ki a tömegekből, később, miután néhány, majd egyre több ember elfogadta végül teljesen megszokottá válik. Az Antikrisztus és emberi pontosan így használják majd ki a kötelező személyazonossági igazolványok bevezetését. Ugródeszka az eljövendő kontrollhoz.

Miután a személyazonossági igazolványok bevezetése világszerte elfogadottá vált, a mikrochipek beültetésével járó előnyök hangsúlyozása lesz következő lépés. Kényelmes, biztonságos, gazdaságos, leegyszerűsíti a törvények betartatását. Az előnyök listájának se vége se hossza. Mivel tudjuk, hogy az Antikrisztus kormánya kötelezővé teszi majd a „fenevad bélyegét” (Dániel 11:31, Máté 24:15, 21, Jelenések 13:14-18), a mikrochip beültetés tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak. A jelenlegi valutaalapú gazdasági rendszer teljesen megszűnik, mivel a chip segítségével az emberek személyes pénzügyi adati elektromosan elérhetőek lesznek.

Jelenlegi tudásunk arra enged következtetni, hogy a biometrikus személyazonosító igazolványok, illetve a Verichip nem egyenlők a „fenevad bélyegével”, hanem annak előfutárai.

A VerichipTM egy rizsszem nagyságú, fecskendő segítségével egyszerűen beültethető mikrochip. A chipet az amerikai Applied Digital Solutions nevű cég gyártja (bár nevüket előszeretettel változtatják) és már számos helyen használják háziállatok, elítéltek, Alzheimer-kórban szenvedő betegek, gyerekek, katonák, rendőrök és tűzoltók azonosítására és nyomon követésére. Néhány felkapott szórakozó- és üdülőhely tagsági kártya helyett használja a chipbeültetést. A chip felhasználási területei egyre bővülnek majd és természetesen egyre újabb és magasabb szintű típusok követik majd.

Sokszor úgy tűnik, hogy már szinte semminek nincs értelme a világban. Egyre több az erőszak, a gonoszság, hiányzik a szeretet és a megértés. Bár a jelen és az előttünk álló évek nehéznek tűnnek, erőt meríthetünk abból, hogy még emberi mértékkel mérve sem tartanak majd sokáig (Jelenések 12:12, 17:10) utána pedig egy minden álmainknál szebb és jobb világ veszi kezdetét.

A végső idők eseményeinek bekövetkezésével Jézus visszatérésének napja is egyre közelebb van, amikor megszabadítja az Övéit: „Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel és emeljétek fel a fejeteket; mert elközeledik a megváltásotok [megszabadításotok].” (Lukács Evangéliuma 21:28)

Isten azt ígérte, hogy „ha Rá támaszkodunk, megőriz teljes békében” (Ézsaiás 26:3) és a nehéz időkben is mellettünk marad.

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (János Evengéliuma 14:27)

Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd te is érezni ezt a békességet és szeretnéd tudni mi történik a világban és, hogy pontosan hová is tartunk, vagy egyszerűen nem tudod, kinek higgyél, most azonnal megmegtudhatod az igazságot. Egyszerűen mondd el ezt a rövid imát vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:

„Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök élet ajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam és a válaszokat kérdéseimre. Ámen.”

Elmondtam az imát. Most mi van?

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

Az Idők Jelei szívesen fogadja a tiszteletteljes, értelmes hozzászólásokat, amelyek hasznos információkat, bibliai összefüggéseket tartalmaznak az adott poszttal kapcsolatban, hiszen az oldal egyik legfontosabb célja az idők jeleinek figyelése, amire csak együtt lehetünk képesek hatékonyan. A lekezelő, ellenséges vagy személyeskedő hozzászólásokat törölni fogjuk.
A posztok alatti kommentek célja nem személyes naplók megjelentetése, bármilyen jellegű propaganda terjesztése vagy teológiai és egyéb viták lefolytatása. Az ilyen összetett témákhoz és hosszabb párbeszédekhez a fórum vagy kluboldal használata ajánlott.
A csupa nagybetűvel írt (online kiabálás) hozzászólásokat töröljük.
Az itt megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal készítőinek nézeteit.

Egy hozzászólás ehhez: “Biometrikus személyazonosítók”

  1. avatar ... szerint:

    Felnő egy generáció i-phone-on, facebook-on. Az antikrisztus szavazóbázisa most készül. Ezek simán egyet fognak érteni a chipbeültetéssel. Elmebetegnek azt fogják tartani, aki nem veszi föl a bélyeget, és ezzel kb. éhhalálra ítéli magát.

Add Comment Register

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>