Gazdasági válság

A gazdagok és szegények közötti szakadék a világ nyolcadik csodája

Az alábbi cikk az ?Onion? nevű amerikai szatirikus hírcsatorna oldalán jelent meg. Az Onion valós és képzeletbeli eseményeket kommentál szatirikus formában. Az itt olvasható cikk az utóbbi kategóriához tartozik.

Keddi sajtótájékoztatóján a Világörökség Bizottság hivatalosan is bejelentette, hogy a ?Gazdagok és szegények közötti szakadék? lett a világ nyolcadik csodája, az ?emberiség legkolosszálisabb és leghosszabb ideig fennmaradt művének? nevezve bolygónk vagyonelosztását.

?Az emberi faj epikus alkotásai közül egy sem ilyen megdöbbentő vagy tiszteletet parancsoló,? magyarázta Henri Jean-Baptiste, a bizottság elnöke. ?Ez egy fantasztikus, legalább ezer esztendős jelenség, ami csodálattal és alázattal tölt el.?

?A korokon átívelő odaadó gondoskodásnak köszönhetően, ez a hihetetlen méretű relikvia maradéktalanul fennmaradt, félelemmel vegyes tiszteletet parancsolva magának minden új generációtól,? tette hozzá Jean-Baptiste.

A mérhetetlen gazdagság egész világon áthúzódó szakadéka sok millió csodálót vonz évről évre. Az emberiségnek ez a kétséget kizáróan leghatalmasabb alkotása a világ minden pontjáról kitűnően látható, Kelet-Európától, Kínán, Afrikán és Brazílián át egészen az Egyesült Államokig.

A legnagyobb csoda

?A világ eredeti hét csodája eltörpül mellette,? nyilatkozta Edwin MacAlister, a bizottság egyik tagja, a Gazdagok és szegények közötti szakadékról Mexikóvárosban készült fénykép előtt pózolva. ?Az emberi leleményesség csodája ez, ami még a Kínai Nagyfalat, a Gizai piramisokat, de talán még a Nagy Faji Szakadékot is is elhomályosítja.?

A régészek szerint sok millió rabszolga és jobbágy egész életen át tartó kemény munkájának köszönhetjük ezt a csodát. A leletek azt mutatják, a munkát több ezer évvel ezelőtt kezdték, amikor az első elit meggyőzte alattvalóit, hogy a létesítmény az isteni akarat része. Ez a hit a mai napig fennáll.

Bár a történészek tagadják az állítást, sok szakértő szerint a Gazdagok és szegények közötti szakadékot a zsidók építették.

?Sokszor a könnyekig meghatódom megdöbbentő szélességét látva,? meséli Grace Ngubane, 31 éves Johannesburgi lakos, aki a szakadék legszélesebb része mentén él. ?Ezek felfoghatatlan léptékek? nagyon kicsinek érzem magam. Mondhatni jelentéktelennek.?

Az évszázadok során sok ember próbálta átszelni a Gazdagok és szegények közötti szakadékot, de a bizonyítékok azt mutatják, ez csak keveseknek sikerült és sokan belehaltak a próbálkozásba.

A szakadéknak a világ nyolcadik csodájaként történő elismerése pont 50 évvel azután valósulhatott meg, hogy bizonyos mozgalmak a szakadék bezárását kezdték követelni. Azonban néhány elszánt politikus és iparmágnás fáradhatatlan tevékenységének köszönhetően, úgy 1980 körül, hatalmas munkálatok kezdődtek a szakadék megőrzése, sőt, kiterjesztése érdekében.

?Lélegzetelállító!? – mondja Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs elnök-vezérigazgatója, a szakadék egyik főtámogatója. ?Az elmúlt évek nehézségei után nincs nagyobb öröm számunkra, mint látni, ahogy a szakadék napról napra szélesedik. Természetesen vannak ellenzők, akik szerint fennáll a veszély, hogy egy bizonyos szélesség után az egész szerkezet összedőlhet, milliókat rántva magával a halálba, de én személy szerint hajlandó vagyok vállalni ezt a kockázatot.?

?Azonkívül valami azt súgja, hogy ez esetben sem esne bajom,? tette hozzá.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. Szia Mark!

    Szerintem ezt a cikket is érdemes elolvasnod, mielőtt “akcióbalépsz”!

    Akartam is mondani, hogy én nem igazán emlékszem a tanulmányaim alapján, az emberiségnek olyan korszakára, amikor mindenkinek szuper jó volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend