Gazdasági válság

A befektetők szerint őrültség nem venni aranyat

Richard Evans, telegraph.co.uk

Az egyik vezető pénzügyi cég befektetési elemzője szerint a jelenlegi zavaros pénzügyi helyzetben nem venni aranyat ?az őrültség egyik formája?

?Szerintem nem venni aranyat az őrültség egyik formája. Azt is megkockáztatom, hogy a mazochista hajlam kezdeti tüneteiről lehet szó és orvosi figyelmet igényel,? nyilatkozta Robin Griffiths, a Cazenove Capital technikai stratégája a CNBC-nek, megemlítve, hogy szerinte a dollár a teljes megsemmisülés felé halad.

Mr. Griffiths szerint az arany árának 10 éve tartó szárnyalása nem fog megállni, sőt inkább felerősödik.

?Bár az arany az elmúlt 10 év legjobban teljesítő befektetése volt, a trend még egyenlőre lineáris,? mondta. ?Hamarosan azonban exponenciális emelkedésnek lehetünk szemtanúi és az árfolyamat a végén többet fog emelkedni, mint az elmúlt 10 év során összesen.?

Szerinte a befektetőknek az arany árfolyamának rövidtávú, időnkénti csökkenését befektetési lehetőségnek kell tekinteni.

Az ilyen és ehhez hasonló kommentárok háttereként ott van az amerikai FED óriási monetáris élénkítő csomagja, a mennyiségi enyhítés (Quantitative Easing), ami sokak szerint óriási inflációt és a dollár árfolyamának zuhanását fogja eredményezni.

?A dollár gyengülésének trendje nagyon erőteljes,? mondta Mr. Griffiths. ?Fontos megszabadulni minden jelentős, hosszú távú dolláralapú befektetéstől. Olyan valutát birtokolni, amit a megsemmisülésbe nyomtatnak, márpedig ez a hivatalos irány, őrültség.?

?Az igazi, kézzelfogható vagyon fedezetet biztosít az agyonnyomtatott papírpénzzel szemben, tehát az arany- és egyéb árualapú befektetések vásárlása elengedhetetlen.?

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend