Készpénznélküli társadalom

420 bank egységes világvalutát követel

Az alábbi cikk a bestseller író, WorldNetDaily újságíró és Gilford Securities pénzügyi csoport ügyvezető, Jerome Corsi Red Alert (vörös riasztás) című online hírlevelének kivonata.

Charles Dallara, az IIF vezérigazgatója

A világ 420 legnagyobb bankját és pénzintézetét képviselő Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF- Institute of International Finance) ismét az egységes világvaluta bevezetését sürgeti Jerome Corsi Red Alert jelentése szerint.

?A világ vezető gazdaságainak kötelessége lenne leülni és addig dolgozni, míg megállapodás nem születik,? nyilatkozta Charles Dallara, a Nemzetközi Pénzügyi Intézet vezérigazgatója a Financial Timesnak.

A Dallara által október 4-én közzétett IIF állásfoglalás egyértelművé teszi, hogy a világnak egy egységes valutára van szüksége az egyre nagyobb veszélyt jelentő valutaháború elkerülése érdekében.

?Az elmúlt néhány hónap keskeny szegmensekre összpontosító egy- vagy kétoldalú irányelv intézkedései, beleértve számos bevezetett vagy csak javasolt kereskedelmi és valutaintervenciót és pénzügyi intézkedést, tovább rontották a dolgok hátterében álló makrogazdasági egyensúlyhiányt,? írja Dallara. ?Emellett növelték a protekcionista nyomást, hiszen a legtöbb ország ádáz harcot folytat az egyetlen növekedési forrást jelentő exportpiacokért.?

Dallara szerint vissza kellene térni a G-20 csúcstalálkozón megvitatott javaslathoz, mely szerint a Nemzetközi Valutaalap által kiadott Különleges Lehívási Jogok (SDR ? Special Drawing Rights) váltanák fel a dollár tartalékvaluta szerepét.

Az ENSZ júliusi jelentése szintén a dollár, mint tartalékvaluta leváltását szorgalmazta, és javasolta, hogy a Valutaalap egy új egységes világvalutát vezessen be.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend