Gazdasági válság, Világkormány

?A válság lehetőség?: A globális válság a legjobb út a globális kormányzáshoz

Forrás: Andrew Gavin Marshall, globalresearch.ca

Probléma, reakció, megoldás: ?A válság lehetőség?

2010 májusában Dominique Strauss-Kahn, az IMF ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy ?a válság egy lehetőség? és egy új globális valuta bevezetését sürgette, ?melyet egy kemény irányítás alatt álló központi bank lenne hivatott megtenni,” hozzátéve, hogy ?valószínűleg még messze vagyunk attól, hogy ez kivitelezhető legyen.? Talán nem is olyan messze.

A globális kormányzás fogalma komoly fejlődésen ment keresztül, melynek során a főbb globális politikai és gazdasági szereplők, intézmények keményen dolgoztak, hogy a globális kormányzáshoz szükséges apparátus létrejöjjön. Modern világunkban a globális kormányzás egy nemzetközi szervezetekből, agytrösztökből, multikból, nemzetekből, nem kormányzati és filantróp szervezetekből, katonai szövetségekből, hírszerzési hivatalokból, bankokból és érdekcsoportokból álló bonyolult, összefonódásokkal és átfedésekkel teli háló. A 80-as években ismertté vált és eredetileg a multik globális elterjedésére utaló kifejezés, a globalizáció, lefektette  a folyamatra leginkább jellemző ideológiai és szervezeti alapokat. A globális társadalmi, gazdasági és politikai integráció nem egyenletes ütemben halad. A globális szintű gazdasági integráció mindig előrébb fog állni a társadalmi kölcsönhatások többi szektoránál, mind a sebességét, mind pedig az integráció mértékét illetően. Röviden, a globális gazdasági kormányzás sebessége fogja meghatározni, hogy azt milyen ütemben követi majd a társadalmi és politikai globális kormányzás.

A globalizáció folyamata szilárdan megalapozta a globálisan integrált gazdasági rendszert és most a globális gazdasági válság lehetővé teszi a globális gazdasági kormányzás bevezetését: probléma, reakció és megoldás. Amikor nyomást kell gyakorolni egyes nemzetekre, melyek nem követik a globális kormányzás szervezeteinek utasításait, a piac ellenük fordul és megindul a gazdasági hadviselés, gyakran valutaspekulációk és származékos kereskedés formájában. A gazdasági háború eredményeként a szóban forgó nemzet kénytelen ugyanazokhoz a szervezetekhez fordulni segítségért, akiktől a támadás ered: probléma, reakció és megoldás. Ismét.

A globális válság, ami tulajdonképpen még csak most kezdődött, idővel a Nagy Globális Gazdasági Válsággá növi ki magát, az egész világot soha nem látott gazdasági katasztrófába taszítva. Ez lesz a végső katalizátor, a legáthatóbb válság és egyben legkézenfekvőbb lehetőség a globális kormány megalakulásához. 1988-ban az Economist ?Készülj a Főnix megjelenésére? címmel megjelent cikkében azt írta, hogy 2018-ra a világ globális valutát fog használni, amit a cikk ?Főnixnek? nevezett.  Nem szabad elsiklani a főnix név mellett, hiszen a történet szerint a főnix elpusztul és hamvaiból egy új főnix emelkedik a magasba. A pusztítást, mint a teremtés egyik formáját szimbolizálja. A válság lehetőségként való megtestesítője. Az Economic cikke is megemlítette ezt a hasonlatot, és kifejtette, hogy egy gazdasági és monetáris összeomlás minden bizonnyal egy globális valuta létrehozásához vezetne, hozzátéve, hogy ?néhány valuta-zűr, egy-két értéktőzsdei összeomlás és valószínűleg egy vagy két esés szükséges ahhoz, hogy a politikus belássák nincs más választásuk.?

Joseph Candel: A világnak nagyon kétségbeesett helyzetbe kell kerülnie ahhoz, hogy egy minden felett uralkodó világvezetőt elfogadjon. Békében és biztonságban, az emberek nem esnek kétségbe. A háború, a terrorizmus, a gazdasági összeomlás és a katasztrófák mind elősegítik a világkormány megalakításához szükséges hangulat kialakulását. Minden újabb válsággal közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, amikor a föld népei kétségbeesetten könyörögnek ?Mindegy ki, csak húzzon ki a bajból!?

David Rockefeller szerint ?a globális átalakulás küszöbén állunk. Már csak a megfelelő, kellő horderejű válságra van szükség és a világ népei el fogják fogadni az Új Világrendet.?

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend