Nagytestvér

Az új törvény értelmében Obama bármikor lekapcsolhatja az Internetet

Forrás: Beforeitsnews.com

Az amerikai kormány abszolút hatalmat kapna az Internet esetleges lekapcsolását illetően a Joe Lieberman szenátor által benyújtott törvényjavaslat értelmében. Az új szabályozás lehetőséget biztosítana az elnöknek, hogy a nemzetbiztonság érdekében átvegye a világháló feletti irányítást.

Lieberman szenátor már évek óta szeretné elfogadtatni a törvényt, hogy biztonságosabbá tegye a virtuális világot, de ez a legújabb törvénytervezet az előzőeknél is messzebbre megy, hiszen teljhatalmat adna az amerikai kormánynak az Internet felett és ezzel, a nemzetbiztonság védelmének ürügyén, véget vethet a szabad véleménynyilvánításnak.

?A törvénytervezet szerint bármely Internetszolgáltatót, keresőprogramot vagy szoftver céget kötelezhetnének, hogy azonnali hatállyal engedelmeskedjenek a nemzetbiztonság által az adott szükséghelyzetben hozott intézkedéseknek,? nyilatkozta Declan McCullagh a Zdnet-től.

Teljes cikk angolul

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend