Nagytestvér

Obama elnök tanácsadója az ?összeesküvés elméletek? ellen

Az elnök tanácsadója korlátozná a véleménynyilvánítást

Forrás: Aaron Klein, WorldNetDaily

Cass Sunstein

Cass Sunstein, Obama elnök Információkért és Szabályozásért felelős tanácsadója egy tudományos értekezésben taglalta, hogy az amerikai kormánynak be kellene tiltania az ?összeesküvés elméletek? terjesztését.

Az egyik ilyen elmélet, amit Mr. Sunstein betiltana, hogy a globális felmelegedés koncepciója egy szándékosan kigondolt hamis teória.

Cass Sunstein azt javasolja, hogy a kormány ügynökei épüljenek be az ?összeesküvés elméletek forrásainak számító extrém gondolkodók közé?, hogy megakadályozzák a szóban forgó elméletek terjesztését.

2008-ban a Harvard Egyetemen ?Összeesküvés elméletek? címszóval megjelentetett jogi értekezésében Sunstein és társszerzője Adrian Vermeule felteszik a kérdést ?Mit tehet a kormány az összeesküvés elméletek ellen??

?Több lehetséges megoldást is el tudunk képzeni,? írják, ?(1) A kormány betilthatja az összeesküvés elméletek kigondolását. (2) A kormány kivethetne egy fajta adót, pénzügyi vagy egyéb formában, azokra, akik ilyen elméleteket terjesztenek.?

A 30 oldalas értekezésben Mr. Sunstein kijelenti, hogy szerinte a legjobb védekezés az ?extrém csoportokba történő megfigyelő jellegű beépülés lenne.?

?Konkrét stratégiát javasolunk az összeesküvés elméletek forrásainak számító legkeményebb extrém csoportok szétzilálása érdekében mint például a megfigyelő jellegűbeépülés, melynek során a kormány ügynökei, vagy azok emberei (virtuálisan vagy ténylegesen, nyíltan vagy anonim) aláásnák az elméletek követőinek rokkant ismeretelméleteit, azzal, hogy kételyt ébresztenének bennük az elméletek helyességét illetően és így a kormány számára előnyös változatosságot vinnének az ilyen csoportokba.?

Sunstein elmondta, hogy a kormányügynökök online chat szobákhoz és közösségekhez, vagy akár a fizikai világban ténylegesen létező csoportokhoz csatlakoznának, hogy kételyek vagy politikai következményekre tett burkolt célzások terjesztésével aláássák az összeesküvés elméletek hitelességét, valamint egy új adót is kivetnének az ilyen elméletek terjesztőire.

Sunstein definíciója szerint összeesküvés elméletnek számít az az elmélet, amely egy adott eseményt vagy gyakorlatot nagybefolyású emberek mesterkedéseivel (mely során valós szándékukat sikerül titokban tartani) magyaráz.

Sunstein többek között az alábbi ?összeesküvés elméleteket? tiltaná be:

  • A globális felmelegedés egy szándékos csalás,
  • A CIA felelős John F. Kennedy elnök meggyilkolásáért,
  • Az 1996-ban a TWA 800 járatának szerencsétlenségét egy amerikai katonai rakéta okozta,
  • A Trilateral Commission (Háromoldalú Bizottság) felelős a nemzetközi gazdaság legfontosabb eseményeiért,
  • Martin Luther King Juniort kormányügynökök ölték meg,
  • A holdraszállás a valóságban nem történt meg.

Hozzá kell tenünk, Sunstein azért megjegyezte, hogy saját definíciója szerint egyes ?összeesküvés elméletek? igaznak bizonyultak.

Cass Sunstein fent elmített értekezése a klímabotrány kirobbanása előtt jelent meg, amely világosan bizonyítja a világ vezető klímakutatói szándékosan meghamisították a rendelkezésre álló adatokat és kizárták a velük egyet nem értő tudósok érvényre jutását, annak érdekében, hogy elfogadtassák a világgal a globális felmelegedés elméletét.

A teljes cikk angol nyelven

Új könyv Cass Sunstein veszélyes elméleteiről: ?Amerika, fogd be! Avagy a szólásszabadság vége?

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. “?Mit tehet a kormány az összeesküvés elméletek ellen??

    Mit? Talán tárja fel a teljes igazságot az adott kérdésekről, és akkor nem fognak róla elméleteket gyártani. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend