Nagytestvér

Új mikrochip birodalom: PositiveID

Forrás: bnet.com

VeriChip – Steel Vault fúzió = beültethető mikrochip birodalom

“Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” (Jelenések könyve 13:16-18)

Az emberbe ültethető mikrochipeket gyártó VeriChip, amely a cég saját bevallása szerint eddig kizárólag egészségügyi adatokat tárolt, illetve kapcsolt a chip hordozójához, megvette a Steel Vault-ot, melynek fő profilja a hitel nyomon követés és a személyazonosság lopások megakadályozása. A fúzió eredményeként létrejött cég a PositiveID nevet viseli.

A tranzakció eredményeként a PositiveID egyeduralomra tett szert a személyazonosításra és egészségügyi adatok tárolására alkalmas emberbe ültethető chipek piacán. Már korábban is olvashattuk, hogy egyesek a Jelenések könyvében olvasható prófécia beteljesedésének tekintik a vállalatot, mivel a chip nem csak személyazonosításra alkalmas, de fizetőeszközként is használható. Mások Obama elnök titkos náci tervének eszközét látják a chipben, melynek segítségével az elnök rabszolgasorba hajtja majd Amerikát.

A legkomolyabb érv a chip ellen, hogy lehetővé teszi a PositiveID számára, hogy a chip hordozójának személyazonosító és pénzügyi adatait összekapcsolja. Csak reménykedni tudunk, hogy a cég megfelelő tűzfalakat állít ennek megakadályozására. Scott Silvermann, a PositiveID elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott:

?A PositiveID elsőként lesz képes sikeres előrelépést tenni a személyazonosság biztonsága és az egészségügyi adatok összevonása terén. A PositiveID azonosító eszközei és az általunk kifejlesztett technológia az emberi társadalmat manapság érintő legfontosabb kérdésekre kínál megoldást.?

Persze csak akkor, ha az emberek hajlandóak lesznek chipet ültetni magukba, beleegyeznek, hogy az Interneten is elérhetővé tegyék egészségügyi adataikat és azokat pénzügyi információikhoz kapcsolják.

A VeriChip mikrochip beültetést népszerűsítő reklámja:

[vsw id=”SYOdgQsUMG4″ source=”youtube” width=”590″ height=”420″ autoplay=”no”]

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend