Járványok

A botrány ellenére a Baxter gyártja az új vakcinát

Az amerikai Baxter gyógyszeripari cég, amely néhány hónappal ezelőtt a madárinfluenza vírussal fertőzött oltóanyag miatti botrány eredményeként vált ismertté, nyerte el a H1N1 vírus elleni vakcina kidolgozására vonatkozó megbízást.

A Baxter megerősítette, hogy az Egészségügyi világszervezettel együttműködve az új virus elleni védőoltás kidolgozásán dolgozik.

A Baxter számos kormánnyal folytatott már együttműködést különböző fertőző betegségek, illetve potenciális bio-terrortámadások elleni védőoltások kifejlesztésében. Szeptember 11-ét követően a cég gyártotta a fekete himlő elleni védőoltás-készletet, 2003-ban pedig a SARS vírus elleni védőoltás kidolgozására vonatkozó megbízást nyerte el.  2006-ban az angol kormány bejelentette, hogy a Baxter által gyártott vakcinával az egész lakosságot szeretné beoltani egy esetleges influenza járvány megelőzése végett.

A Baxter név azonban egy ennél sokkal baljósabb ügylet miatt vált ismertté a közelmúltban.

Amint azt több csatornából is megtudhattuk, a Baxter által biztosított és a cég osztrák leányvállalata által 18 ország számára leszállított vakcina halálos H5N1 madárinfluenza vírust tartalmazott.

Csak a gondviselésnek köszönhetjük, hogy a lakosság beoltásának megkezdése előtt a Cseh-köztársaságbeli laboratórium menyéteken még egyszer tesztelte a vakcinát.  Valamennyi menyét elpusztult, így látott napvilágot a megdöbbentő felfedezés.

A Cseh lapok azonnal felvetették az összeesküvés lehetőségét, miszerint a történtek egy szántszándékkal elindított járvány tervének részét képezték. A vádakkal számos ország egészségügyi hatósága egyetértett.

Eleinte a Baxter ?ipari titok? címszó alatt próbálta meg elhárítani a kérdéseket és semmilyen magyarázatot nem volt hajlandó közölni arról, hogyan fertőződhetett meg a vakcina a H5N1 vírussal.  A növekvő nyomásnak köszönhetően később azt nyilatkozták, hogy a H5N1 tételek szállítása véletlen volt.

Mivel annak az esélye, hogy egy biológiai fegyvernek számító vírus véletlenül hozzákeveredjen egy oltóanyaghoz a nullával egyenlő, más magyarázat nem marad, mint, hogy a fertőzéssel a H5N1 vírust a lehető leghatékonyabb vírus-fegyverré akarták alakítani a hagyományos influenza vakcinán keresztül. Így az oltást követően a vírus nagy valószínűséggel már levegő útján is terjedt volna.

Az ügyet az teszi nagyon gyanússá, hogy a közönséges H3H2 influenza vírust pont a rendkívül halálos H5N1 vírussal keverték. A H5H1 vírus önmagában több száz ember haláláért felelős, ám a betegség levegő útján nem terjed és csak kis mértékben fertőző.  Ha azonban összekeveredik a közönséges influenza vírussal, ami rendkívül gyorsan és könnyen terjed, mindezt pedig levegő útján is teszi, egy rendkívül ?hatékony?, halálos, biológiai-fegyver kategóriába sorolható vírust kapunk.

Egyes vélemények szerint a mostani ijedelem is innen ered.

Most már tudjuk, hogy a Baxter az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve kívánja az új influenza elleni védőoltást kifejleszteni, melynek eladásaiból több milliard dollár haszna származik majd.

Miért bízzák a feladatot egy olyan cégre, amelyről már bebizonyosodott a súlyos gondatlanság vétke, a legrosszabb esetben pedig az emberiség történelmének egyik legsúlyosabb bűntettének kísérletével állunk szemben.

A cég, amely a föld egész lakosságát veszélybe sodorta, néhány héttel később elvárja tőlünk, hogy megtiszteljük bizalmunkkal és szó nélkül, mosolyogva hagyjuk, hogy beoltsanak az általuk előállított oltással.

Ahogy azt Mike Adams a Natural News csatornán kommentálta ?Ha fekete himlővel fertőzött borítékot küldesz egy szenátornak, terrorizmus vádjával letartóztatnak.? Hogyan lehetséges, hogy a Baxter, miután a világ számos laboratóriumába a fekete himlőnél sokkal veszélyesebb anyagot küldött, megússza egy egyszerű ?Boccsal.?

Az Egészségügyi Világszervezet nyilatkozata szerint, bár szoros figyelemmel kísérik a Baxter által megfertőzött influenza oltással kapcsolatos vizsgálatot, nem nagyon aggódnak az ügy miatt.  Lehet, hogy nekünk azért kéne.

Következő poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend