Idők jelei

Világmegmentőre várva

Mióta a világ a digitális térbe költözött, a korábbi, szintén nem kevés bájthoz képest is olyan mérhetetlen mennyiségű információ zúdult ránk, hogy az elmúlt pár hétben jobbnak láttam inkább hallgatni és figyelni, azt is többnyire a számítógéptől távol, mint írni.

Nem mondhatjuk, hogy hiány lenne olvasni és néznivalóból, összeesküvés és egyéb elméletekből a koronavírussal kapcsolatban, így nem éreztem szükségét annak, hogy akár egyet is hozzáadjak az amúgy is széles kínálathoz. Cseppet sem változott a véleményem a tekintetben sem, hogy a legjobban azzal járunk, mi magunk és környezetünk egyaránt, ha figyelmünket az örökkévaló kérdésekre irányítjuk. Sőt, ez most fontosabb, mint valaha.

Természetesen én is követem a híreket és időnként ránézek az alternatív oldalakra, de mindezidáig nem jött szembe semmi, amit megosztásra érdemesnek tartottam volna. Kicsit úgy érzem magam a híreket olvasva, függetlenül attól, hogy éppen egy közösségi oldalt vagy egy konkrét médium portálját olvasom, mintha egyszerre minden ismerősöm és újságíró megpróbálna valami nagyon fontos, de egymásnak teljesen ellentmondó dologról meggyőzni, nem utolsó sorban természetesen a koronavírus járvány eredetét, kimenetelét vagy kezelését illetően, egészen a mesterségesen létrehozott vírusról szóló elmélettől, a véletlenül a világra szabadított járványon át, odáig, hogy a világ legújabb mikrobiológiai közellensége nem is létezik.

Félre ne értsen senki: sok minden nem stimmel a járványra vonatkozó hivatalos, sokszor naponta változó kommunikációval és magyarázatokkal kapcsolatban és egészen bizonyos vagyok benne, hogy néhány számunkra kevésbé ismert, de befolyásos ember mesterkedéseit a helyzet nagyon megkönnyíti, de ez mit sem változtat a lényegen. A lényeg alatt pedig azt értem, hogy a mennyeknek országa eljött és a fél világ mégcsak nem is tud róla.

Azt is értem, hogy sok keresztény testvéremet az utolsó időknek nevezett korszak közelsége miatt érdeklik ezek az elméletek és ez az oka annak, amiért egy hónap elteltével én is tollat, akarom mondani billentyűzetet ragadok.

A kérdés mindenki fejében természetesen az, hogy elérkeztünk-e ahhoz a bizonyos utolsó pár évhez, aminek apropójából tulajdonképpen ez az oldal is megszületett. A kérdésre nem tudom a pontos választ, de mivel Jézus a tanítványait is megszidta, amikor azok képtelenek voltak megítélni az idők jeleit, úgy gondolom, hogy hozzávetőleg mindannyiunknak tudnunk kell felelni rá. Szerény véleményem szerint ez az idő még nem érkezett el, ugyanakkor azt is gondolom, hogy a világban kialakult helyzet olyan körülményeket teremtett, amelyek segítségével mindez nagyon gyorsan megváltozhat.

Ahogy Pál sokak számára ismerős mondatai is sejtetik: „Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia. És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével.” (2. Thessalonika 2:7-8)

Egy biztos, a koronavírus járvány megmutatta, mennyire gyorsan képes megváltozni a világ körülöttünk és milyen sebességgel rendeződhetnek át az erőviszonyok. A keresztények évekig találgattak, hogy mi lesz az a bizonyos esemény, aminek hatására elindulnak a dominók. Egy gazdasági válság? Háború? Járvány? Éhínség? Úgy tűnik, hogy egy aprócska vírus egyszerre képes kiváltani valamennyit. Azt is láthatjuk, hogy milyen kevés kell a teljes pánikhoz. Vajon, ha holnap megjelenne egy karizmatikus vezető, aki kiutat mutatna a káoszból, mennyi időre lenne szüksége a többség megnyeréséhez?

Itt persze még nem tartunk, de a terep szemmel láthatóan készen áll a hamis megváltó érkezésére és ezzel elérkeztünk ahhoz a témához, ami miatt a gép elé ültem.

Az Idők jelei olvasói számára bizonyára nem újság, hogy az iszlám világ is egy megváltóra vár, akit ők Mádinak neveznek. A muszlimok egyébként Jézust prófétaként és gyógyítóként, de nem Isten Fiaként tisztelik, így az általuk várt Mádi nem azonos Jézussal. Az iszlám írások szerint ez a bizonyos Mádi az idők végén jön el, így nagyon is elképzelhető, hogy az ő személye és a hamis messiás ugyanarra utalnak. Ezt persze eddig is tudtuk, de ami érdekessé teszi a kérdést, hogy a ma élő muszlim vezetők közül többen azt állítják, hogy személyesen találkoztak a Mádival.

A Jerusalem Post 2020. január 20-i számában Brian Schrauger leírja, hogy a Mádi tulajdonképpen „az iszlám messiás, a Mohamed után élt 12 imám közül a tizenkettedik. Állítólag 879-ben született és a síita muszlimok szerint a mai napig az emberiség elől rejtve, de életben várja, hogy a világot elborító zűrzavar idején ismét megjelenjen, kimentse az emberiséget és elhozza a béke és az iszlám aranykorát, vagyis egy olyan időszakot, amikor az emberiség Allah és a Korán hatalma alatt áll.”

„A nyugati világban kevesen tudják, de az Iráni Iszlám Köztársaság vezetői ezt a ’messiási’ hitvallást tekintik államuk alapjának. Iránban valamennyi polgári és katonai összejövetelen megidézik a Mádit és ő határozza meg politikai döntéseiket és szolgáltatja az inspirációt a jövőhöz.”

Khomeini ajatollah szavaival élve: „Az iráni nemzet hatalmas kiváltságot tudhat magáénak: az országot a Mádi imám lelke hatja át … országunk számos nagy tudósa személyesen is találkozott szeretett imámunkkal megidézése alkalmával és sokan tettek neki személyes esküt, sokan hallhatták szívmelengető szavait és érezhették gyengéd érintését, kedvességét, törődését és szeretetét.”

Vagyis az iszlám vezetői szerint a Mádi itt van és hamarosan láthatóvá válik. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a fenti sorokat még a járvány hivatalos elterjedése előtt írták. Vajon most mit gondolnak a muszlim vezetők?

Ezzel még nincs vége az érdekes összefüggéseknek.

Az Israel Today 2020. február 20-i keltezéssel a következő posztot tette közzé:

„Egy izraeli rabbi azt állítja, hogy rendszeresen találkozik a messiással” és „Izrael vezető rabbijai félnek elhagyni az országot, nehogy elmulasszák a messiás érkezését”

Ryan Jones egy háromórás rádióinterjúból idézi Yaakov Zisholtz rabbit, aki szerint Kanievsky rabbi közvetlen kapcsolatban áll a messiással. A kilencvenes éveiben járó rabbi az ultra ortodox közösség vezető alakjának számít és számtalan alkalommal beszélt a messiás eljövetelének közelségéről. Most azonban úgy tűnik, hogy ennél is többet állít.

Zisholtz rabbi szerint „a megváltás folyamata gyorsan elkezdődhet és végbe is mehet. Fontos, hogy az emberek megőrizzék nyugalmukat és megfelelően cselekedjenek a megfelelő időben. Minden generációnak megvan a maga potenciális messiása és mindig vannak igaz emberek, akik tudják, hogy ki az. Ez természetesen a mostani generációra is igaz.

Élet halál kérdése, hogy az emberek megtudják, a Messiás mennyire közel van már. Nem hallottál még Gógról és Magógról? Ez történik hamarosan. A helyzet egy igazi lőporos hordó. Mindenkinek tudnia kell, hogy kint reked vagy bent éri mindez.”

Ezek egy ultra ortodox izraeli rabbi szavai, nem pedig egy evangéliumi prédikátoré, aki bibliai próféciákat elemez éppen. Bár a rabbi semmilyen konkrét időponttal kapcsolatban nem kötelezte el magát, érdekes megfigyelni, hogy elmondása szerint több vallásos zsidó ismeri a ’messiás’ kilétét, sőt, találkozott is vele.

Érdekes adalék a történethez, hogy Yaakov Litzman, Izrael egészségügyi minisztere március 26-án azt mondta: „imádkozom és remélem, hogy a Messiás még a pászka ünnepe előtt eljön, hogy megmentsen bennünket. Biztos vagyok benne, hogy eljön és kivezet bennünket, ahogy Egyiptomból is kivezetett annak idején. Hamarosan szabadok leszünk és a Messiás eljön, hogy megszabadítson a világ gondjaitól.”

A pászka ünnepe azóta elmúlt a zsidók által várt Messiás érkezése nélkül, mégis érdekes hallani ezeket az egyre nyíltabb kijelentéseket egy bizonyos ’Messiásról’, akiről Jézus azt mondta a Benne nem hívő zsidóknak:

„Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok.” 1

Ennek a maga nevében érkező személynek kiléte egyelőre nem ismert számunkra, de ami leszűrhető a körülöttünk kialakuló, szűnni nem akaró káoszból, hogy mennyire sebezhető az emberiség és milyen egyszerű dolga lesz eleinte a hitetőnek. Persze csak eleinte, mert az idő előrehaladtával a hazugság minden erejére, jelére és csodájára2 szüksége lesz, hogy megtartsa hatalmát, mielőtt az elmúlhatatlan élet végleg elsöpri a színről.3

  1. János 5:43 []
  2. 2. Thessalonika 2:9 []
  3. 2. Timótheus 1:10 []
Előző posztKövetkező poszt

73 hozzászólás

  1. Újra szeretném fogalmazni a gondolataimat. 🙂 Főleg azokat, amiket jelen cikkel kapcsolatban, vagy az utóbbi cikkekkel, a koronavírusról szóló cikkekkel kapcsolatban hozzászólások formájában közöltem.Már nem szeretném rossznak mondani vagy rossz dolognak beállítani a médiabeli hírek követését, vagy a szűkebb-tágabb világ változásainak bárminemű figyelését.Még akkor sem, ha tudom, hogy ezek többnyire művi és mesterséges rendszerek leírásai.Ha valaki úgy érzi, hogy ez ad neki töltést, feltöltődést, akkor csinálja ezt.Mindenki a maga helyén és módján tegye a legjobbat, azt tegye, amitől úgy érzi, hogy attól amit tesz, ő maga is a helyére kerül.Azonban mindenkinek érdemes megfontolnia, hogy mennyi ideje járja már ezt az utat.Nehogy fölöslegesen rója valaki ugyanazokat a köröket, csodálkozván, hogy ismétlődnek ugyanazon problémái – még ha a színpad változik is valamelyest közben.De mivel mindegyikünk a maga útját járja -habár akár tetszik, akár nem, irányunk azonos és mindenkivel közös-, az is eseti és egyéni, hogy ki milyen ‘tempóban’ járja saját útját.Szerintem egyikünk sem gyorsabb vagy lassabb, hanem mindannyian úgy haladunk ahogy kell, és mindannyian azt az utat járjuk közös irányban, amelyik a legjobb számunkra.Senki számára nincs más út, csak a legjobb út.És senki számára nincsen más irány, csak a legjobb irány.Éppen ezért javaslatom annyi lenne, hogy mindenki fenékig és csordultig élje meg adott helyzetét és útját.Őszintén.Az őszinte embert ugyanis nem lehet becsapni.Döntően nem lehet becsapni.Mindenki merítkezzen meg amennyire csak bátorsága és éberléte engedi helyzetének jelenpillanatában, és ez elég az idők jeleinek felismeréséhez.Ki-ki ahogy a saját értelme felől van meggyőződve, azt élje meg bátor szenvedéllyel.Mindannyiunk szemei előtt ott van az Örökkévaló, és ebben a látványban éri meg a legjobban elmerülni, nem számít, hogy ki hol van, hol tart, tejet iszik vagy húst eszik-e.

  2. “Keressétek először az Isten országát, és az ő igazságát, és ezek mind megadatnak nektek.” Úgy gondolom, ez a kettő nem különbözik egymástól.Isten országa és az Ő igazsága egy és ugyanaz.Istentől származó létformaként a mi országunk és Isten országa is ugyanaz.Istennek, embernek, szülőnek, gyermeknek -legyen az tékozló vagy tékozatlan- egy szülőháza van.Szerintem ez az igazság.Az Evangélium, elfeledett eredetünk és homályba veszett származásunk újbóli és újbóli felemlegetése; az erre való gyakorlattá tett emlékezés – Evangélium.Keressük az idők jeleit, de Jézust nem találjuk.Mit jelent tehát igazából, hogy az ‘idők jelei’?Keresni Jézust, és megtalálni mindent.Mindent is. 😉 😀 Nem bonyolult.Hanem könnyű és gyönyörűséges.Keresni az örökkévalóságot.Ami minden pillanatban JELen van.VAN.

    1. Hát, igen.Az embereket szabaddá tenni nem egyszerű.Hogy is lehetne szabaddá tenni azokat, akik eleve szabadok és szabadnak születtek?Magamból kiindulva -ki mást is vehetnék alapul?- látom, hogy……ezt nem könnyű látni. 😀 Szabad, Istentől született lelkek átadják magukat vallásoknak, hogy aztán egész földi életük a jó és a rossz küzdelméről szóljon – ahol természetesen mindig “én” vagyok a jó oldalon.Tehát akkor Marxnak volt igaza.Mert őt még Darwin is alátámasztotta.Hallelúja!Megy ez a sátánozás, meg antikrisztusozás, meg szabadkőművesezés.Pedig Édenben nincs se sátán, se antibandi….a kőművesek lehetnének szabadok, de Itthon nincs mit építeni.Minden kész. “Bevégeztetett.” Ez a jó hír, maga a Jóhír.Mégis pokolian rossz hír az embernek.Saját magunktól kell minket megmenteni.De már ez is kész.Így kell elfogadnunk, sőt szeretnünk magunkat! :))) Istenem, de baromian paradox lelkek vagyunk! 😀 De szerintem, kedves bori, jobb nekünk ez, ami éppen jelenleg is van: úton lenni.Úton lenni, és sosem érkezni meg, és még csak nem is vágyni a megérkezésre.Az út a mi otthonunk.Egy végtelen csoda vonzásában lenni örökösen.Mert Ő felemeltetett a földről, és mindeneket magához vonz.Ez a vonzás, ez a vonzalom a mi otthonunk, ez Éden.És jelenleg éppen itthon, Édenben vagyunk.Hol máshol is lehetnénk?Minden Éden.Egy gyönyörűségesen csodálatos úton vagyunk, ami otthonról visz minket….haza. 🙂 Mi mást mondhatnék?Hiszen az örökkévaló Isten jelenében élünk.A Biblia egészsége ezt adja elő.Aki darabokra szedi -mint ahogy ebben az angol nyelvű cikkben is van-, tényleg úgy jár el, mint Dr. Frankeinstein.Na de, a történet éppen ettől izgalmas! :mrgreen: Mi pedig, ugyebár, esemény- és tevékenységfüggők vagyunk.Nem baj, még ez sem baj!!!Csak éljük meg minden pillanatát! 😉 Ha már mindenképpen el kell basznunk az egészet, legalább basszuk el jól. 😀

      1. Jól beszélsz!

        Ő pedig már megérkezett. Neki már jó.
        Néhány napja teperték le a “rend” őrei. Ugye, hogy sosem tudjuk mikor ér véget az utunk?
        Floyd fájdalmai és szenvedése ellenére is békében halt meg, mert azt mondják a barátai, hogy kényelmes egy ember volt. Azért volt az, mert tudta, hogy ő sem tökéletes és mégis kegyelmet kapott Istentől.

        https://youtu.be/lirHz93qJ50

        https://youtu.be/dY2LDjS6vbo

        És a sok felháborodott igazember mégis tűzzel akarja eloltani a tüzet miközben azt kiabálják, hogy “We want justice!”

        1. “Prophet!” said I, “thing of evil!—prophet still, if bird or devil!—
          Whether Tempter sent, or whether tempest tossed thee here ashore,
          Desolate yet all undaunted, on this desert land enchanted—
          On this home by Horror haunted—tell me truly, I implore—
          Is there—is there balm in Gilead?—tell me—tell me, I implore!”
          Quoth the Raven “Nevermore.” ~Edgar Allen Poe: The Raven

          https://www.youtube.com/watch?v=2UXrhW-nH5M

        2. Szia bori!Ma egy Fb. ismerősöm ezt az egyszerű és talányos, rövid mondatot tette közé: “Mindenki különböző módon hal meg.”
          Mivel ez a megállapítás semmire sem utalva, csak úgy ott ‘lógott a levegőben’, több minden is eszembe jutott róla.Az egyedül meghalás magánya.Meg hogy egyszer úgyis kinyiffanunk.Ez mind igaz.Aztán eszembe jutott valami olyasmi, ami számomra teljesen átértékelte és teljesen más megvilágításba helyezte az egészet: mert mindannyian eredetiek vagyunk.Ezért halunk meg mindannyian különböző módon.Mert mindannyian eredetiek vagyunk.Minden halál egyszeri és megismételhetetlen.Észbontó.Van egy másik észbontóan észbontó vonatkozása is: minden ember egyszeri és megismételhetetlen.Ez egyszeriben szétválaszt minket, de meg is világítja közös eredetünket. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/The_mirrour_which_flatters_not._%281639%29_%2814777333714%29.jpg

        3. Épp egy temetésen nyertem meg egy rokonom – akit távol tartottak tőlem – szoros barátságát. “Na elég volt a sír(ás(ból – éreztem a temetés végén sírja mellett és onnantól már semmi nem választ el tőle 🙂 alleluja !
          “Az imádkozás olyan, mint a lélegzés” mondja Heidi Baker ! Ámen !

        4. Az ember maga az imádság.Én is tudok nagyokat mondani. 🙂 Na, tudja ezt valaki überelni? 😉 Az ember maga az imádság.Ha már nagyokat mondunk, én akkor ezt mondom.De a legviccesebb benne az, hogy én ezt komolyan gondolom.Ez olyan komoly dolog, hogy csak komolytalankodva bírom előadni.Mész az utcán, ülsz otthon, nézel magad elé egy temetésen, és jobb, ha belegondolsz, hogy te vagy az imádság.’Az’ imádság.Az a bizonyos kimondhatatlan fohászkodás.Talán nincs is más ilyen lény az egész világmindenségben, amelyik egyszerre ilyen csodálatos és elveszett, mint az ember.Egyenesen Istentől eredő, és mégis folyamatosan vigasztalásra szoruló.Aki maga a jó hír, az a bizonyos Jóhír, és mégis gyászfüggő.Körbevesszük magunkat információkkal, tudással, eseményekkel, teszünk-veszünk, imádkozunk, miközben potenciálisan az a létforma vagyunk, amelyik előtt egy rózsa látványától teljesen feltárulkozhatnak az idő jelei.

        5. Azt még el kellett volna az előbb mondanom, hogy ez a fenti egy igazán nagyszerű gondolat Heidi Baker részéről.(Előző hozzászólásom egyelőre piros betűs ‘moderációra’ várakozik, mert a már nem működő e-mail címemet adtam meg véletlenül.)Szeretem nagyon az ilyen falakat döngető gondolatokat.Az imádság, mint légzés.Ez igen! 🙂 Ezen az oldalon, ahol az idők jeleire vonatkozó félreértésekből kifolyólag még mindig sokan foglalkoznak konspirációkkal, újra és újra egyértelművé kell tenni a konspiráció szó jelentését.A konspiráció szó jelentése: együtt lélegezni.Amikor imádkozom, Istennel konspirálok, azaz együtt lélegzem Vele.És: amikor lélegzem, beszívom-kifújom, imádkozom.Nagyon nagy! 🙂 💡 A lélegzés eredeti formája pedig ez: lélekzés. ❗ ❗ 💡

        6. Meg kell nézni az életét https://www.youtube.com/watch?v=Vx0_gofGIRs&list=PLBeHbmPDa7D5lA0QbtER3bO-BBrNXpqtI&index=2&t=0s másfél órás film, de … amiről álmodunk !
          Nem tudom, melyik interjúban mondta ezt kedves Oszkár de valahol …. https://www.youtube.com/watch?v=bPFkTJXemzI&list=PLBeHbmPDa7D5lA0QbtER3bO-BBrNXpqtI&index=41

          Ez a Pünkösd ! Most megint https://www.youtube.com/watch?v=eiuVDi0XQrc&list=PLBeHbmPDa7D5lA0QbtER3bO-BBrNXpqtI&index=43 “Rámesett öt tonna szeretet” “azóta boldog vagyok” – mesélte valaki aki jelen volt Heidi Baker egy alkalmán (Mo-on is járt).

          Ideje volna ajándékainknak MŰKÖDNI 😀

  3. “És az egész világ követé a Fenevadat.” Miközben emberek elképesztő tömegeinek figyelmét köti le ez a világméretű mozielőadás, elsikkad a lényeg.Hogy is mondjuk mi, magyarock? ‘Sok bába közt elvész a gyerek.’ Hogyan állhatott elő ez a helyzet?Úgy, hogy legtöbbünk elméjében egy személy képe vibrál erről a Fenevadról.Pedig sokkal inkább egy trükk, vagy a mozis hasonlatnál maradva: egy trükkfelvétel.Amit még szellemnek nevezni is túlzás.De mindenesetre, lenyűgöző sikerességgel fordította magára az ‘ellenállók’ százmillióinak figyelmét.Akik így ennek a fajta ‘ébredésnek’ átadva magukat, elfordulnak a lényegtől.A keskeny utat lecserélik egy frappáns populárisabb pályára.Az elégedetlenkedők, az újvilágrend-jövendölők és a világvége próféták hangorkánja elnyomja az Evangélium, a Jóhír hangját.Nem, nem a környező világban nyomja el, hiszen az nem is számít.Az Evangélium hangja sosem kívülről érkezik.De fura, hogy az idők jeleiből önmagukat kitanultnak vélt elmék is beálltak ebbe a sorba vallástól, hiedelemrendszertől, filozófiától, szellemi iskolától és irányzattól, politikai meggyőződéstől függetlenül – miközben ugyanezen világvégéből iskolázott embereink évek óta egy nagy világvallás elharapózásától óvták a hitben gyengébbeket.

    De nem baj, mert semmi sem baj.Az viszont bizonyos, hogy az Evangélium nem hirdettetik.Ha hirdettetett is, most már csak alig.De ez éppen elég.Ott szól mindannyiunkban.Úgyhogy, aggodalomra semmi ok.Még a látszat ellenére sem. Ahogy Jézus mondta: “Nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.” Nem azért, mintha én bármiben is jobb lennék, de ami engem illett, egy jó ideje inkább már ennek a lényemet teljesen és maradéktalanul kitöltő hangnak, füllel nem hallható hangnak a mindent kitöltő és mindent szülő forrását figyelem – pedig nem is szól ez a hangforrás semmit sem.Hogy akkor miért hallgatom?Ha erre bármit is mondanék, az már nem az eredeti válasz lenne.Szóval, javaslom, hogy inkább figyelj te is erre csendre.Vagy ha ez nem megy még, figyeld meg a madarakat és a virágokat.Ha ez sem megy, nem baj, mert akkor tényleg jobb, ha egyelőre a tömegek által szélesre taposott pályán maradsz.A keskeny út megvár, mindig ott lesz, bárki ráléphet bármikor.Még én is. 🙂

  4. Jézusban hinni hasznos dolog. 🙂 Ezzel az igazán velősnek számító megállapítással itt mindenki egyetért, azért is írom itt le örömmel.De miért is hasznos Jézusban hinni?És most első sorban magamat emlékeztetem az Evangéliumra, mert sokszor hajlamos vagyok lényegtelen kérdésekkel foglalkozni a valóság helyett.Szóval, miért is hasznos hinni Jézusban? Mert mivel Jézus jelenti a közvetlen kapcsolatot, talán pontosabban kifejezve, szövetséget Istennel, ezért ebből a hitből a saját képzelt kereteimet meghaladó erő és bátorság származik.Mind a kettőre, erőre és bátorságra szükségem van ahhoz, hogy mélyen magamba nézve meg- vagy felülvizsgáljam önmagam.És erre miért van szükségem?Az Evangélium tanulmányozása eleve önvizsgálatra késztet.De miért van ehhez szükségem erőre és bátorságra?Azért, mert én is, mint minden ember, valamilyen szinten a felszínen meszelt sírnak tűnök, de belül……de belül………..tátong egy sötét világ, amit magára hagytam.Miközben félelmetesnek tűnik ebbe a sötétségbe belemerülnöm, addig maga Jézus a világosság – életem és hitem forrása, táplálója.Jézus világossá teszi számomra eredetemet, ha bízom abban, hogy mélyen önmagamba nézve a rettenetes ellenállásom mögött mégsem a rossz gondolataim és érzelmeim sötét világát, hanem származásom világos Hazáját találom meg: Édent, ahol Isten is lakik.Miért lényeges eredetem és származásom felfedezése?

    Még a materialista tudományos lélektan is tisztában van vele, hogy minden embernél mennyire életre szóló az eredetünkkel való kapcsolatunk.Maga az anyánk.Az első három évünkben egész életutakat kijelölő történéseken megyünk keresztül, és édesanyánknak ebben végzetesen nagy szerepe van.Az anya-gyermek kapcsolat életünk korai szakaszában kihat fejlődő lényünk teljességére.Ha a korai anya-gyermek kapcsolat kiegyensúlyozatlan, kiegyensúlyozatlan személyiség formálódik.A megszilárdult és rögzült személyiségnek vissza kell térnie a forráshoz, önképének eredetéhez.Nem kell vissza mennünk az anyánk méhébe ahhoz, hogy újra szülessünk, ahogy Nikodémusz gondolta.De merve újra gyermekké lenni, egy lelki úton fel kell tárnunk eredetünket.Minden kapcsolatunkat, legfőképpen önmagunkkal való kapcsolatunkat így hozhatjuk rendbe: megpillantani azt a lényeget, ahonnan kapcsolatunk az édesanyánkkal ered.Ez megvilágítja, hogy az anya-gyermek kapcsolat eredete az Istenben rejlik.Az anyánk eredete Isten, ahogy minden élőlény forrása is Isten.Hit és a hit gyakorlásának kérdése, hogy mennyire közelítjük meg eredetünk forrását, vagyis, hogy mennyire elmélyült kapcsolatban élünk Istennel.Ha ez a kapcsolat megvan, minden megvan.Ha ez a kapcsolat nincs meg, semmi sincs meg.Egész-ségben lenni Istennel egész-séget jelent mindennel.Az Istennel való két-ség nem egész-séges, megbetegít.Ha nincs kapcsolatom Istennel, hiába vagyok minden tudás és információ birtokában a terjeszkedő világhatalomról, az Antikrisztus teljes uralmának eljöveteléről.Hiába áltatom magam egy bizonyos felszínen, hogy egy rozsdásodó fizikai bélyeget nem veszek fel a testemre, sem a jobb kezemre, sem a homlokomra, amikor már ezt a mélyben, lélekben rég megtettem.Megtettem akkor, amikor tékozló fiú módjára a feledés homályába kényszerítettem eredeti hazám valóságát.És újra és újra megteszem, amikor magamba nézve megriadok a rólam, eredetemről mindent feltáró világosságtól, attól a világosságtól amit sötétségnek nézek, és riadalmamban azt hiszem, hogy egy újabb réteg külső meszeléssel távol tarthatom magamat attól.Még a materialista tudományos lélektan is kiemelten foglalkozik eredetünkkel való kapcsolatunk lényegességével, Jézussal azonban fel is fedezhetem Szülőhazám jelenlétét az éppen aktuális pillanat csodájában.Ha ez a pillanat tiszta, minden tiszta.Ha a jelenem az Istennel való kapcsolatom teljességét, vagyis a valóságot jelenti, akkor az örökkévalóság szabadságában élek – ha ezt nem tudom megélni, akkor hiába látok át világméretű cselszövéseket, a fenevad diktatúrája eljövetelének JELeit, ez a tudás nem fogja közelebb hozni hozzám az eleve JELen lévő Istent.

  5. Kedves Mindenki!
    Sok idő telt el azóta, hogy hozzászóltam itt valamelyik témához, igaz akkoriban szinte minden át lett beszélve, de visszatérnek gondolatok és másképp kerülnek terítékre. Mozgalmasabb volt ez a fórum többen szóltak hozzá. Ma minden el van altatva, mintha semmi nem történne a világban meg vagyunk vezetve. Gondolkodtam szóljak-e hozzá, de a Lélek indított és mivel elkezdődött a szorongattatás ideje kezd komolyra fordulni a helyzet. Nem kell mindent tudni és nem is lehet megérteni feltétlenül mi történik a magasabb dimenziókban, de egy dolog nagyon fontos. Legyünk mindennap kegyelmi állapotban és törekedjünk rá. Így elkerülhetjük, hogy a „világ megmentője”, ha átveszi a hatalmat ne essünk a karjai közé, mert senkit nem fog kímélni.
    A gonosz szellemek nem szeretik, ha tudsz róluk és még csak nem is félsz , sőt másnak is segítesz gyűlölnek téged. Már 26 éve annak, hogy a frontvonalon harcolok és nehezítem a másik oldal akcióit.
    Régóta tudni lehet az antikrisztus mit akar, min dolgozik. Évtizedek óta járja a világot néha megpihen, de rég elfogyott a türelme. A Mennyei Atya, ha nem lépne közbe pár hónapon belül tönkretenne mindent a földön. A lelkiismeretvizsgálat és egy nagy csoda ad majd még lehetőséget, hogy az emberek megváltozzanak.
    A világ gazdasági tönkretétele zajlik és lezajlott egy „próba” hogyan lehet az emberek szabadságát korlátozni az egész világon. A vírus mesterségesen lett kifejlesztve, melyben az is benne volt, hogy valahogy Kína korlátozva legyen a fejlődésben, de a lényeg, hogy menjen minden tönkre. Amíg a Notre Dame felgyújtásáért vagy a Srí Lankán történt merényletért a szabadkőművesek a felelősek, addig a vírusért az Illuminátus a hunyó és nagyon gyártani akarják már a chipeket.
    Merre jár manapság a „Megmentő”? Az elmúlt hónapokban többször járt Rómában egyeztet a hamis prófétával, gyakorlatilag Róma elesett. Az ottani kormány behódolt neki. Salvinit szinte ő távolította el, mert szüksége lesz a bevándorlókra, ha kitör a keresztényüldözés Európában.
    A víruson módosítani fognak és visszatér és pusztítóbb lesz. Lesznek más járványok is. Adjunk hálát a Jóistennek, hogy nem pestist engedett tombolni. Tavaly novemberben Kínában voltak tüdőpestises betegek is és karanténba is zártak többeket. Ha az szabadul rá a világra most borzasztó állapotok lennének. Sokkal gyorsabban terjed emberről emberre is és akár 100 baktérium is elég, hogy lebetegedj. Ha aznap nem látnak el menthetetlen vagy kb. tíz fertőzöttből kilencen meghalnak. Nagyon kevés helyen vannak felkészülve egy komolyabb járványra.
    Egyébként minden évben vannak pestises betegek egy USA-ban is. Még 2012-ben volt egy ember USA-ban, aki mindhárom fajta pestisbetegségen átesett és csodával határos módon túlélte. Hetekig ki volt ütve aztán egyszer csak magához tért, de pl. több ujját elvesztette.
    Imádkozzunk, hogy legyen lelkierőnk a világ már nem lesz olyan amilyen volt. Kérjünk erényeket, hogy a bűnöknek ellen tudjunk állni . Kérjük Krisztust adjon erőt, hogy tisztán tartsuk a lelkünket és másoknak is segíthessünk.

    1. Az Anti-Krisztus János apostol szerint már ebben a világban van és Isten népe közül kerül ki, igaz jelenleg még nincs hatalma arra, hogy üldözze Isten igaz népét, majd később fog megjelenni az őt képviselő egyház és annak vezetője, akik állami segitséget fognak igénybe venni világi céljaikhoz, mert ők maguk is a világból valók és nem élik meg Isten parancsolatait, nem töltik be. Nem hisznek öbenne, ezért nem is igazulnak meg, hanem továbbra is a régi természetük szerint élnek. Valójában gyülölik az ellenlábasaikat és a vesztükre törtnek, mint ahogy a középkori Pápaság is ezt tette az eretnekekkel, ,elevenen égette el őket azért mert jogosan kritizálták a papságot és igazán tanitották a bibliát, nem úgy mint a klérus.

      “Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók.
      És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.
      Nem azért írtam néktek, mivel nem ismeritek az igazságot, hanem mivel ismeritek azt, és mivel semmi sincsen az igazságból, a mi hazugság.
      Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.
      Senkiben nincs meg az Atya, a ki tagadja a Fiút. A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.
      A mit azért ti kezdettől hallottatok, az maradjon meg bennetek. Ha bennetek marad az, a mit kezdettől fogva hallottatok, ti is az Atyában és a Fiúban maradtok.
      És az az ígéret, a melyet ő ígért nékünk: az örök élet.
      Ezeket írtam néktek azok felől, a kik elhitetnek titeket.
      És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.
      És most, fiacskáim, maradjatok ő benne; hogy mikor megjelenik, bizodalmunk legyen, és meg ne szégyenüljünk előtte az ő eljövetelekor.
      Ha tudjátok, hogy ő igaz, tudjátok, hogy a ki az igazságot cselekszi, az mind tőle született.” János Apostol I. levele 2. rész

      1. Péter, nagyon nyomja a “begyedet” a pápaság, tehát a kétezer éves katolikus Egyház, mert csak ferdén szemléled, kívülállóként, nagyon piszkos szemüvegen át, “bedoppingolva” ötszáz éve! Nemsokára lehetőséged lesz az igazsággal szembesülni, amikor beteljesedik az Izajás 2, 2 – 5! Csak mellékesen jegyzem meg, hogy már hét éve megkezdte “ámokfutását” az AK előfutára, beteljesítve a Jel 13, 11! Vagyis a Hamis Próféta személye, kiléte már nem titok!

        1. Szerintem a legtöbb Protestáns ember nem túlságosan kedveli a pápaságot, aki a Szent Inkvizició intézményén belül eretnekség vádjával több százezer embert kinzott meg és küldött a máglyára történelme során. Nem mellesleg az egyházi hagyományokat elébe helyezte a Szent-Írásnak, bálványszobrokat emeltetett a templomba. Némelyik Pápa még vadászatokon és háborúban is részt vett, mint harcos. Nem éppen Krisztus tanitásai szerint éltek, tiltották a házasságot maguk számára, politizáltak, háborúkat inditottak. Mi ez ha nem Krisztus ellenesség? Eleve a püspöki szerep ami a bibliában van leirva teljesen különbözik emezekétől, akik azt mondják magukról, hogy ők Róma püspökei, hát lehet Rómáé de nem Krisztusé.

        2. “Igaz ez a beszéd: Ha valaki püspökséget kiván, jó dolgot kíván.
          Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos;
          Nem borozó, nem verekedő, nem rút nyereségre vágyó; hanem szelíd, versengéstől mentes, nem pénzsóvárgó;
          Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;
          (Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)
          Ne legyen új ember, nehogy felfuvalkodván, az ördög kárhozatába essék.
          Szükséges pedig, hogy jó bizonysága is legyen a kívülvalóktól; hogy gyalázatba és az ördög tőribe ne essék.
          Hasonlóképpen a diakónusok tisztességesek legyenek, nem kétnyelvűek, nem sok borivásba merültek, nem rút nyereségre vágyók;
          Kiknél megvan a hit titka tiszta lelkiismerettel.
          És ezek is először megpróbáltassanak, azután szolgáljanak, ha feddhetetlenek.
          Feleségeik hasonlóképen tisztességesek, nem patvarkodók, józanok, mindenben hívek legyenek.
          A diakónusok egy feleségű férfiak legyenek, a kik gyermekeiket és tulajdon házaikat jól igazgatják.
          Mert a kik jól szolgálnak, szép tisztességet szereznek magoknak, és sok bizodalmat a Jézus Krisztusban való hitben.”

          Timótheushoz írt I. levél 3. rész

    2. Kedves Palasz! Köszönöm, hogy visszajöttél! Nagyon hiányoztak a hozzászólásaid. Örülök, hogy végre megint itt vagy. 🙂

  6. Évekkel ezelőtt kezdett lassan felderengeni előttem a médiabeli hírek árnyékvilága, és egyre gyanúsabbá vált, hogy tartalmuk valójában semmiről sem szól.Természetesen bennem is, mint mindenkiben, Istennel az oldalamon is volt egyfajta hiányérzet.Ez jó, ha van!Még jobb, mióta szembe mertem fordulni vele.Úgy veszem észre, éberen tart a bennem felsejlő ismeretlen.Észrevettem, hogy a hírekből jövő jelek nem az idők jelei.Sok évig adtam át ezeknek a figyelmemet, mire észrevettem, hogy semennyire sem lehet ezekre támaszkodni.Nagyon zavaró volt annak a belátása, hogy elforduljak a médiabeli hírektől.Bántott annak a gondolata, hogy évekig tévedésben éltem.De kénytelen-kelletlen be kellett ismernem: a forrás nem arrafelé van.Igazság szerint, évekig tartott ez a zavar nálam.Egyre jobban magamra maradtam.Férfiasan be kell vallanom, félelmetes volt.Honnan szerzek támogató információt, útjelzőket ezentúl?A kellemetlenségek, sőt szorongásaim ellenére továbbra is beláttam, hogy korábbi utaimat el kell engednem, és az igazi forrás felé fordulnom.Évekbe tellett ezt a falat áttörni.Azonban, ahogy előbb írtam, Istennel az oldalamon, áttörtem saját korlátaimat, és Istennel az oldalamon információt továbbra sem kaptam – de erőt igen!Tudni nem tudok többet, mint sűrű médiabeli információvadász éveimben.Valójában kevesebbet tudok biztosan, mint bármikor korábban.Mert azóta sem kapok infót, hanem ‘csak’ erőt.Ez azóta fokozódik, mióta egyre inkább át merem adni magam annak, hogy az előbb említett hiányérzet elsőre félelmetesnek tűnő sötétje magába nyeljen.Minél görcsösebben ragaszkodtam a fényhez, annál kevésbé tűnt fel a világosság.Ennyit tudok (az idők jeleiről). Nem túl sok.De nekem erőt ad.Nekem úgy tűnik, az igazi jelek ‘töltést’ (energiát), és nem pedig tudáshoz juttató információt hordoznak.

    1. Óhatatlanul bele-beleütközöm én is ilyen-olyan hírekbe – illetve, ezeket inkább híresztelésnek nevezném. 😀 Első körben azt hihetné az előzetes elvárásokkal érkező felületes szemlélő, de egyenesen Istentől származó tiszta lélek, hogy majd a koronavírus “fenyegetéséből” kell izé…kimenteni az emberiséget, egy erre hivatott önjelölt elvtárs képében.Csakhogy a dolgok mehetnek abba az irányba is, hogy szabadító harcosunk a jogaitól és dédelgetett demokráciaképétől megfosztott emberiséget kell majd kiszabadítsa a karanténból, ahová a ‘zsarnokok’ zárták és száműzték őket.És ezt mondja majd a világnak: “Sosem volt vírus veszély, csak egy globális hazug vetítés!” :mrgreen: :mrgreen: Ez is egy elképzelhető forgatókönyv!Ha már mindenképpen a mozizás szemszögéből akarock a dolgokra nézni.És hány kimenetel lehetséges még!!! (Ha hány, akkor az nem jó, mert biztosan beteg, vírusos. 😀 ) A pillanat tükrében megjelenő valóság minden titkot felfed.Ha ez a tükör homályos, minden homályos.A hírek az eredetünkre mutatnak, a híresztelések pedig az ellenségünkre.Az egyik egész-séges, a másik két-séges (beteg, vírusos ikszdé).

  7. TERMÉSZET – az idők jelei a természetben

    “Legyen meg a te akaratod…”
    Mostanában van szerencsém egy nagynak mondható vidéki telek rendberakásában.Ez jelenti rendszeresen már egy ideje a hétvégi elfoglaltságomat.Főleg az elhanyagoltsága miatt sok munkát ad.A talaj és a felszín megmunkálása során megfigyeltem, hogy a pusztulás, a halál, az elmúlás ide ‘rétegződött”. A talaj mentén.Az élet felfelé tör, az elmúlás lefelé húz.A halál a kiindulóhelyzetben akar maradni.Lent.Fent gyönyörűen süt a Nap, lazán úsznak a felhők, színes a magasság.Sokáig el lehet nézegetni a repülő madarakat, a dimbek-dombok magaslatait, a fák koronáinak hullámzását.Lent, a talaj mentén meg…megy a bomlás.Hiábavalóságot szenved el az illúzió.Rágcsálók, gyíkok, bogarak, giliszták pusztulnak.Soxor emberi gondatlanságból, vagy éppen az ember akaratából.A szánalom és gyönyörűség élményének kettőssége uralt el, a fent és a lent egyszerre zajló események miatt – amiket most csak egy mikró környezetbe helyezve írtam le.De ez a kettősség egy igen ősi gyökerű jelenség.Megfekszi a gondolataimat, hogy egyazon világ és természet rejti mind a kettőt.Ilyenkor az ember megpróbál bölcs lenni, meg okos, mert kettéhasított elménk magyarázat után kapaszkodik.És megállapítom én is, hogy a világ ilyen, meg hogy a világ olyan… Pedig nincs emberi bölcsesség és pallérozott ész, ami ezt megfoghatná… Félretettem hát az okoskodásomat, és nem akarom már a megfejthetetlent megfejteni.Nincs a világon annyi tudás, ami ezt megfejthetné.De nincs nehezebb, mint félretenni a tudást, ezt tapasztalom. “Az én tudom!” hozzáállást.Ez a hozzáállás megakadályoz abban, hogy valami komfortzónámon túli, váratlan szemszögből nézzek az egészre.Mentális programozottságom szerint akarock dönteni, hogy a dolgoknak hogyan kéne látszódniuk.És ez eltávolít attól, hogy benne legyek a valóságban.Miért félek az igazság szembesülésével, amikor “mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít”? Ennek a pillanatról pillanatra való gyakorlása feltárja az idők jeleit.A legegyszerűbb időben, a legegyszerűbb helyen bukkan fel: itt és most.De én ott vagyok-e?A pillanat mélyén való önmagamra ismerés hozza a megnyugvást: “ne az én akaratom legyen meg”. Azért írok itt annyiszor hasonlóról, mert tapasztaltam, hogy amikor sikerül akaratomat félreállítani a képből és az útból, ott és akkor világossá válik és beteljesült valósággá lesz Isten ígérete, ami minden emberre vonatkozik, minden pillanatban.Csak egyetlen pillanat feltárja az örökkévalóságot, mert az örökkévalóság VAN minden pillanatban.

    1. “Az élet felfelé tör, a talaj lefelé húz” – pont abból a “lefelé”-ből lesz az élet ami felfelé törHET!

      Ha már kertben vagy, megajándékozlak egy fantasztikus mondattal (nem győzöm hallani) : ‘”a víz negyedik halmazállapota a növény” 🙂

      Ha megszakad a növényben a “vízoszlop” … mi van akkor ?

      És ott erednek a folyók ahol legsűrúbbek az erdők. MI indítja, hozza fel a forrást mélyből – a magas hegyekben – például a Dunát ?! A fák gyökerei … Alleluja ! 🙂

  8. METANOIA
    “Ha meg nem tértek…”
    Hangzik el jó párszor a Bibliában.Azt vettem észre, hogyan is térhetnék meg, amíg másokban látom a kialakult helyzet forrását, a magam szerepét, felelősségét pedig nem veszem észre.A megtérés az egyetlen kiút, nem pedig az, hogy készülök egy ellenem irányuló ellenséges támadásra.Ha megtérek, többé nem az önvádlás jut szerephez, hanem meglátom eredetiségemet.Mert bár csavarogjak el tékozló fiú módjára, eredetiségemen nem eshet csorba.Ha nem térek meg, az önvád állapottá válik, és ebbe a status quóba észrevétlenül belopózik szinte az egész világ.Nem lesz nyugtom, ha nem térek meg.Ha nem térek meg, épp úgy nem veszem észre a Megváltó jelenét, mint ahogy az ‘eljövetelét’ sem. Ha nem szállok magamba, rettenetes dolgok kell leperegjenek fejemre felszerelt szemeim előtt, hogy észrevegyem a legnyilvánvalóbbat: önmagamat (önmagam, személyem illúzióját). A próféták az örökkévalóságot látták, nem pedig a jövőt.Az örökkévalóság pedig örökké a valóság, az VAN most is, azt éljük ezekben a pillanatokban is.Én sem a nagy hitemről vagyok híres, de teljes mértékben el tudom képzelni, hogy a megtért embernek megjelenik az Úr hatalmas angyala, és ezt mondja neki: “Nyugodjál meg!Tartsd a szemed az örökkévalóságon (a múlhatatlan élet nem arra hivatott, hogy illúziókat söpörjön el), nézd meg ezt a pillanatot, mert amit ebben a pillanatban látsz, az a valóság!Ne tekints se a múltba, se a jövőbe, hanem legyen kezed az eke szarván, harsogjanak bármit is az internetes csatornák, önjelölt weboldalak vagy egyéb ‘jövőbe látó’ fórumok.” A próféták az örökkévalóságot látják.Vagy ha úgy tetszik, a jelen pillanatot.Így is lehet mondani.Feltűnt nekem, ha adott helyzetemben nem látom a megváltó Jóistent, nem a valóságot szemlélem, és soha nem fogom Őt észrevenni – önmagamtól.Illetve, attól a személytől, akivel én az évtizedek során annyira megtanultam azonosulni, hogy az isten- és világképemet adó önképemen már át sem látok.Magam részéről nem dőlök be már, hogy bármi múlhatatlan élet elsöpör majd bármit is, és megtegyen helyettem valami olyasmit, ami az én felelősségem.Én vagyok a múlhatatlan élet, éppen úgy a jelen pillanat, mint az örökkévalóság.Sorsára engedem illúzióimat, nem akarock semmit velük, főleg nem elsöpörni akarom, mert ne az én akaratom legyen meg.Én nem is vagyok. 😀 Amikor jelentőséget tulajdonítok egy kemény gürivel, évtizedek során legyártott önképnek, akkor akarhatok csak bármit is, és kételkedem a jelen pillanat valóságában, és várok egy olyan jövőre, ami már több örökkévalósággal ezelőtt a nemlétező múlté lett. https://orult.hu/wp-content/uploads/2018/04/megnyugi.jpg

    1. Ezt pont ma olvastam és szerintem hasonló gondolatok járhattak az ő fejében is 🙂
      “Ha Isten kész volt megbocsátani nekünk, akkor miért nem bocsátott meg? És mi értelme lehetett annak, hogy inkább egy ártatlan személyt büntessen meg? Amennyire én látom, egyáltalán semmi, ha a büntetésre bírósági értelemben gondolunk. Másrészt viszont, ha adósságra gondolunk, nem kevés értelme van annak, hogy valaki, akinek van valami vagyona, fizessen ahelyett, akinek nincs. Vagy ha a ,,bírság (büntetés!) megfizetését” nem büntetés értelemben vesszük, hanem általánosabb értelemben, mint pl. ,,vállalni a következményeket”, vagy ,,kifizetni a számlát”, akkor természetesen általános tapasztalat, hogy ha valaki csávába került, akkor a kiszabadításával járó nehézség rendszerint egyik jó barátjára hárul.
      Nos, miféle kutyaszorítóba került maga az ember? Megpróbált saját maga boldogulni, mintha a saját maga ura volna. Más szóval, a bukott ember nemcsak tökéletlen teremtmény, akinek meg kell javulnia, hanem lázadó, akinek le kell tennie a fegyvert. A fegyverletétel, a megadás, a bocsánatkérés, megértése annak, hogy rossz úton jártunk, és készen állni arra, hogy újrakezdjük az életet az alapokról, ez az egyetlen kivezető út a ,,kutyaszorítóból”. Ez a megadási folyamat — ez a mozgás teljes sebességgel hátra — az, amit a keresztények megtérésnek neveznek. Nos, a megtérés egyáltalán nem kellemes dolog. Sokkal nehezebb valami, mint megalázkodni. Azt jelenti, hogy elfelejtjük mindazt az önhittséget és makacsságot, amibe évezredek alatt begyakoroltuk magunkat. Azt jelenti, hogy megöljük saját magunk egy részét, hogy egyfajta halált vállalunk. A megtéréshez viszont egy jó emberre van szükség. S itt van a probléma lényege: csak egy rossz embernek van szüksége megbánásra, viszont csak egy jó ember tud tökéletesen megbánni valamit. Minél rosszabbak vagyunk, annál jobban van rá szükségünk, és annál kevésbé tudjuk megtenni. Egyetlen személy tudná megtenni, az, aki tökéletes, s épp neki nem volna rá szüksége.”

      1. Megadási folyamat, drága Thea ? Inkább felismerési folyamat … Mint az elveszett drachmát ha az ember megtalálja: utána örömünnepet ül melyre azonnal vendégséget hív össze … elrejti a kincset a szántóföldben és persze ÖRÜL hogy az majd MIND az övé lesz, satöbbi. Megtalálás, és megőrzés: öröm fakad fel, a régi utak ilyenkor elmaradnak már teljesen. Szerintem.

        1. Szia Éva!
          Kinek mi. Ha figyelmesen elolvasod, látni fogod, hogy ez inkább arról szól, ami ezt megelőzi. Az idézet egyébként C.S. Lewis-tól van, aki egy egész könyvet szentelt annak az örömnek, ami ezután következik. Ráadásul ez az önéletrajzi kötete, a címe pedig Az öröm vonzásában. 🙂

        2. Amennyire csak lehet, magam részéről maradnék inkább mégis az első szám első személynél, ami bizonyára sok tévedést vonhat maga után, mint minden keskeny út – de ez egyben a hitelesség és az eredetiség záloga is, mint minden keskeny út.Szeretném hagyni a másolatokat.Szintén maradnék még a cikk utolsó soránál.Anélkül, hogy kifejezetten a cikkre akarnék ezzel vetíteni bármit is.Hiszen ebben a vonatkozásban bizony még én is kénytelen vagyok magamra ismerni.Nevezetesen, hogy csak valaminek az elpusztítása, elsöprése árán vagyok képes valami másnak az eljövetelét elképzelni.Ami engem illet, hagyom, hogy ez a felismerés jobban kirajzolja a valóság kontúrvonalait.Erre a ‘hasznos pusztításra’ eléggé könnyen vagyunk nevelhetőek – idomíthatóak.Jól szemlélteti, hogy még akkor is az ‘építő célzatú’ pusztítás a kívánatos, amikor magát a ‘félresöprő erőt’ egyrészt elmúlhatatlannak, másrészt életnek nevezzük.Ez a mondat rendesen átfogja mindannak a lényegét, ami ‘idők jelei’ becenéven már évtizedek óta terjed, és rabul is ejt minden hozzám hasonlóan felületesen mérlegelő, fájdalomkerülő / örömkereső kettős vezérlésre programozott -eredetére nézve pedig egyenesen Istentől származó- lelket.És ez volt az, ami engem pár éve arra kezdett inspirálni, hogy újra gondoljam ezt az egészet.Feltéve magamban, magamnak a kérdést: vajon mikor elégelem meg végre az elsöprő szentséges erők irgalmas pusztítását, és mikor veszem észre végre magamat ebben az egész világra szóló történetben?Azt, hogy ki is vagyok én valójában, eredetileg.Meddig vagyok képes vajon elmenni abban, hogy ne a saját felelősségemet, hanem a kegyelmes és jóságos pusztító erőket akarjam hagyni felszínre törni?Meddig áltatom még magam ebben az armageddoni csatában azzal, hogy mindenki fellép a harc és a tettek színterére, csak éppen én állok itt kiüresedett húsdarabként, tudomást sem véve a pusztulásról?Tényleg, meddig?Hiszen az Evangélium MOST van.Az örökkévalóság most VAN.Az elmúlhatatlanság MOST van.Az élet most VAN.Mindezek ezen adott pillanatban is jelen vannak, függetlenül attól, hogy figyelmet szentelek-e a jelen pillanat végtelen jelen-tősségének, és attól sem függ a valóság, hogy én a világ nekem nem tetsző részét tudat alatt inkább akarom elsöpörni, mint hogy szívesen lássam itthon megint elcsavargott tékozló fiú testvéremet: saját eltévedt figyelmemet, éberségemet.Mint minden hírnek, az idők jeleinek is az Evangéliumról kell, hogy szóljanak.Az Evangélium pedig eredetinek mutatja be az embert, kimondva róla azt, ami: Krisztus teste. 🙂

      2. “Minél rosszabbak vagyunk, annál jobban van rá szükségünk, és annál kevésbé tudjuk megtenni. Egyetlen személy tudná megtenni, az, aki tökéletes, s épp neki nem volna rá szüksége.”

        Where sin abounds, grace abounds more.

  9. Számomra ez a vallásilag, spirituálisan stb. agyon hiszterizált időszak abba az irányba látszik tenni jó szolgálatot, hogy egyre inkább körvonalazódjon bennem, hogy nem az a lényeges, hogy tökéletlenek vagyunk, hanem az a lényeges, hogy eredetiek vagyunk.Vagy ha úgy tetszik: tökéletességünk éppen az eredetiségünkben áll. 🙂 Igyexem ezt nem elfelejteni, és emlékeztetni magam, hogy a valódi idők valódi jelei eredetileg az időtlenségről szólnak.A ‘hírek’, pontosabban a híresztelések ellenére a valóságban továbbra is az Evangéliumról szólnak.Ami jó hírt jelent.Hiszen az Evangélium maga a valóság.És nem az a lényeges, hogy erről elfeledkezem-e, elfeledkezünk-e saját, önálló valóságunk gyártása közben – mert a valóság ettől még örökké az marad, ami: örökkévalóság.Minden innen indul ki és ide is tér vissza.Mint a ‘tékozló fiú’. Aki nem az ördög vagy egyéb hitető lélek munkálkodásában fedezte fel ‘tékozlását’, nem másokat hibáztatott, hanem magába nézett.Magába szállt.(Elérkezett az ideje, hogy önvizsgálatot tartsatok! – lehetne röviden összefoglalni Jézus összes tanítását.) Úgy tűnik, a ‘tékozló fiú’ önmagába nézve pillantotta meg az idők jeleit, melyek hazavitték őt.Nem egy illékony, illuzórikus világban kereste az idők jeleit, nem ott, ahol az idők jeleit az óra mutatói kísérik, hanem lénye halhatatlan mélységeiben – és az Evangéliumot találta meg.A valóságot.Tapasztalatom szerint, ha az önvizsgálatom során az önvád megakadályoz abban, hogy megpillantsak valami magasztosat, akkor felvállalom még az illúziót is, és kezdek kifelé fordulni, hogy megtaláljam ellenségemet.És egy komolyan vett projekciómmal sosem leszek képes elmenni két mérföldre.

  10. Mivel a téma nagyon időszerű, gondoltam ismét pár összefüggésre felhívom figyelmeteket. Jelzem csak a katolikus szempont alapján és összefüggésben lehet értelmezni, beleértve a magán kinyilatkoztatásokat is. Ezen utóbbiak, tehát kapcsolat a természetfeletti világgal konkrét igazság, mindkét oldalon. Számunkra az Úr Jézus és a Szűzanya által a kiválasztás, elhívás kegyelmi szintjén. A túloldalon is számtalan formában, de legjelentősebbek amelyek a Szentírásban is szerepelnek. Tehát történelmi tény, hogy egy “pápa tanúja volt” egy párbeszédnek az Úr és Lucifer között, aki engedélyt kért és kapott, hogy egy évszázadig próbára tegye az Egyházat, abban az ábrándjában, hogy sikerül elpusztítania! Elkezdődött 1917 végén, mégpedig a Jelenések 12, 1 Napba öltözött Asszony – Fatima október 13, tanúja volt hetvenezer zarándok! És 3. a vörös sárkány – Oroszország, bolsevik forradalom, világszintű csatája. Mindkét tábort hús-vér emberek, ellentétes világnézetet valók alkották, alkotják. Érdekes módon hetvenhárom évre rá beérett a magvetés világszinten, hogy beteljesedjék a Jel 13, 1 – 10 prófécia. de megértéséhez szükséges felismerni, be azonosítani a tengeri vadállat kilétét: “szabadkőművesség”! Tehát “elpárologtak” a kommunista elvtársak, megjelentek a (szabadkőműves) urak, az előzetesen felébredt különböző páholyok, különböző pártok jelöltjeikkel. Semmi sem volt “véletlen”. Ez személyes tapasztalatom, akik belecseppentünk a levesükbe, és nem tettük magunkévá “eszményeiket” lekoptunk. Mégpedig elsősorban azért, mert a “proli” a mai napig nem lát és hall csak az általuk közvetített hullámhosszon! És nem is sejtik, hogy kik vezetik azóta persze a “háttérből” az emberiséget! Ami a Jel 13, 11 beteljesülést illeti, még a katolikusok közül is csak kevesen ismertük fel, tudjuk, hogy beteljesült 2013. 03. 13. azzal, hogy az egyházi szabadkőművesség átvette a gyeplőt a Vatikánban! Az Új Világ Rend nem mese, hanem “valósággal” ránk omlik, ha akarjuk, ha nem! A mostani koronavírus “maszlag” is az Antikrisztus útját hivatott egyengetni, végső stádiumként! Egyébként az Igazság könyvében van utalás a 3. Templomra, amelyet a jelenlegi technikai eszközökkel “talán” három nap alatt is fel fognak tudni építeni Rómában! És nem Jeruzsálemben! Fontos felismerni, hogy először “egy nép” – Izrael – volt a választott nép, az Ó-Szövetségben. Az Új-Szövetséggel az Egyetemes – Katolikus Egyház tagjai lett a választott nép, világszinten! Ellenben ez nem azt jelenti, hogy a kívülállók mind elvesztek, hiszen mindannyian Isten teremtményei vagyunk! Ami az idők jeleinek, eseményeinek felismerését illeti, valóban ki-ki hite és lelki ajándékainak függvényében képes felismerni és értelmezni! Szintén a katolikusok közül, akik ismerjük M. G. Szt Lajos műveit, belőle értesültünk, hogy a VÉGSŐ IDŐK APOSTOLAIT Mária, az Úr Jézus Édesanyja fogja felnevelni és kiképezni, azaz a Napba öltözött Asszony! Ezt a kiképzés elkezdődött 1973 óta és tart napjainkban is! Tagjai katolikus papok és hívek, akiket maga Szűzanya választott ki és hívott meg, miként Szent Fia Apostolait! És a legközelebbi esemény a Fatimai 3. titok beteljesülése, Szentatyánk, XVI. Benedek az igazi, hiteles pápa ki menekítése 93 évesen a Vatikánból. Nemsokára bekövetkezik a “nagy figyelmeztetés”, vagyis a lelkiismeret megvilágításának ajándéka, a Szentlélek kiáradása az egész emberiségre, 2. pünkösd. Ne feledjük, az Egyház kálváriája hét éve elkezdődött, a templomok bezárása, a szentáldozások betiltása, mi más, ha nem halál – látszólag! Ez katolikus szemszögből megközelítve, persze egyesek kedélyét nagyon felborzolja, de a lényegen nem változtat. Egyébként érdemes minél alaposabban tájékozódni a második, dicsőséges eljövetelt előkészítő, követő eseményekről is, a Szentírás alapján, mert pár év és “beteljesedik”.

  11. Vannak dolgok, amiket biztosan tudhatok.Tudhatom, de meg nem foghatom.Megfoghatatlanok, legalábbis az érzékeim -szemem, nyelvem, fülem…_ számára.Dolgok, “amiket szem nem látott, fül nem hallott, és még csak a szív sem sejti”. (Pál / Ézsaiás) És a teljes értelmemet és minden gondolatomat meghaladják.Mit tudhatok?Tudhatom például, méghozzá teljesen biztosan tudhatom, hogy -ahogy Pál apostol írja- Krisztus teste vagyok.Na de, valóban tudom-e?Hiszem-e?Minden nap edzés, mondhatni, próba alá kerül ez a tudásom és hitem.Minden lélegzetvételemmel.Belégzéskor.Kilégzéskor.Ez nekem tananyag, méghozzá egy olyan iskolában tananyag ez nekem, ahol nem bukhatom meg – csak tanulhatok.(De tudni sosem. 😉 Nincs tudás, csak tanulás.) Tanulok Krisztus teste lenni.De nem a tudásom fogja ezt beteljesíteni, mert nem is lehet beteljesíteni azt, ami már eleve teljes.Tanulmányi úton vagyok, egy otthonról haza vezető úton, hogy megtanuljam azt, ami mindig is voltam, ami most is, és kezdetektől fogva VAGYOK: Krisztus teste. “Mert az Isten teremtette igaznak az embert…”(A prédikátor könyve) Teremtésemtől kezdve -ami nem is mérhető időben- Krisztus teste vagyok.Ez biztosan tudható.Ez a fejsze éle, és amikor erre nem vagyok tekintettel, kicsorbul a fejszém – meg kell élezni, hogy ne kelljen erőlködnöm.(A prédikátor könyve) Minden erőlködésem eredménye: illúzió.Az illúzió pedig összeomlik.Ezt látom magam körül.Egy illuzórikus világ összeomlását, amit én teremtettem, nem az ördög, amiért én vagyok a felelős egyetlen személytelen személyben, nem pedig az ördög.Én.Pedig én nem vagyok, hanem a Krisztus teste van.VAN.Én vagyok a nemvagyok. 🙂 Hogy ki mit lát és tanul -ha lát és tanul egyáltalán valamit, vagy teljesen hiába történik minden- az az ő dolga.Azért az illúzióért ő a felelős.Nem foglalkozom vele.Itt van az én saját, jól bejáratott illuzórikus világom, ez éppen elég nekem.Annyit javaslok azonban illúziógyáros testvéreimnek, hogy az általánosítások helyett pillantsatok be bátran és hittel a csekélyke, körülöttünk zajló felszín alá, hogy e érzékkielégítő felszín alatt a sötétben is megtanuljatok merni látni – nem a szemeitekkel.Pillantsátok meg ti is magatokat.MAGatokat.MAG.A magvát annak, amik vagytok.Krisztus testét.Javaslom nektek, hogy ahogy én is, éljetek ezzel e nagyszerű lehetőséggel, amit Thea nyújt itt ezen az oldalon, és írjatok minél többet.Magam részéről arról akarock írni, ami bent VAN, nem pedig arról, ami kint.Úgysem tudnék mást tenni, mindenki önmagáról ad hírt így vagy úgy, még ha nem is tudja.Igyexem minél többet első szám első személyben írni itt ezentúl, hogy észrevegyem látómezőmben a sok illúziót, hogy túl lássak rajtuk, és észrevegyem a hamisítványon túli eredeti valómat.

  12. Miert nem nezzuk egy kicsit mas szemszogbol a dolgokat?Sokan varjak a jeleket hogy be kovetkezzenek.De mi van ha a vilagvege nem majd,hanem most kovetkezik be valamennyiunknek?Akkor mindhiaba az egesz tudomany ha nem vagyunk fel keszulve.Amugy az emberiseg a kezdettol fogva allando rettegesben volt tartva,ugy az uralkodok, tobbnyire a papok altal.Az egyhaznak rengeteg dolgot sikerult elferditenie,mindig a tudomany ellen volt,csak most az utobbi idoben ismerte be annak a fontossagat.Meg Lucifert is egy borzaszto fergeteges undorito szornynek tartottak,aki viszont a legszebb volt az angyalok kozott.Meg Jezus szuleteset is elferditettek,mondvan hogy Jezus december 24en szuletett,holott szeptember 24 volt.Rengeteg mas dolog van meg amit nem erdemes reszletezni.
    A lenyeg az hogy legy jo es cselekedj jot az embertarsaiddal 🙂

  13. Kedves Éva!

    Veszedelem rengeteg volt a történelem során…egy templomot nem hiszem, hogy fél év alatt felépítik, pedig az antikrisztus ideje alatt fog épülni, de 3,5 év után megszegi a szerzôdést, de akkor nem sok idô lesz az áldozat brmutatására max 3 év?!

    Bár már láttam robot daru rakja a téglákat egymásra és pár nap alatt kész.

    https://youtu.be/5bW1vuCgEaA

  14. Nagyon jó cikk, de szerintem, remélem, hogy a kegyelem I idô még eltart egy darabig. +20-30év, a templom sincs még sehol…

    1. A templom – a hozzá vezető út – előrehaladott állapotban van ! A mai technika lehetővé teszi hogy egy-kettőre megépüljön. A római pápaságot kell nézni … utsó vagy … (de, én katolikus vagyok) !
      Még nem olvastam a cikket, de a vírus pont úgy csapott le ahogy meg van írva “mint egy tőr” ! És készülnek a hétmilliárd embert elérő oltások, benne a “lehetőség” – minden bizonnyal – hogy aki beteg, azt követni lehessen – meg mindenkit. Hogy ez ilyen hamar, ilyen hirtelen érkezik, az tényleg váratlanul ért, de, ennyire brutálisan ?!

      Pedig, várjuk …

      1. Kedves Éva! “Róma Pétere” még nem lett megválasztva, ahogy Malakiás jövendölte – és utána jön el az “Igaz Bíró”. Ez a mostani pápa csak egy ellenpápa, amilyen sok volt az elmúlt két ezer évben, ugyanis a XVI. Benedek még él. Az emeritus pápa egy nem létező fogalom. Ez csak kihalásos alapon működik.

        1. Van elég szomorúság … igen, kedves vándor ! Mostanában Reisinger Jánost hallgatom minden nap, például a szeretet törvényéről. Micsoda okfejtés ! “A szeretet TARTOZÁS” – állapítja meg a végén. https://www.youtube.com/watch?v=-MqkQzfvRVc&list=PLuAiL6ufHg62-8CiL21k-OqPh88XbtQo1&index=48
          De, minden előadása, az idők jeleire nézve, Dániel könyvének magyarázata, a Megváltó második eljöveteléről is – ami a Galga TV sorozata volt – lenyűgöző ! Most éppen sorba veszi a parancsolatokat https://www.youtube.com/watch?v=iSqrun3D_p0&list=PLuAiL6ufHg62-8CiL21k-OqPh88XbtQo1&index=49
          Akinek csak KIS IDEJE van, ismerje meg !

        2. A világot a szűzanya menti meg-szűzmária- nem tudjátok?
          A sok “titulusa” közül az egyik a világ megmentője. A béke királynőjeként elhozza a békét a földre stb.. Imádjátok, boruljatok le előtte, magasztaljátok nevét. Felszámolja a koronavírust.
          Szegény szerencsétlen emberek, meddig sántikáltok még kétfelé, ha az Úr az isten kövessétek Őt, ha más akkor kövessetek mást.

        3. Ha rám gondolsz, Lacika, nem sántikálok kétfelé. Örülök ha jól vagytok !

        4. Lacika, kereszténynek mondod magad-de nem gondolod-hogy Isten helyett az ég királynőjét azaz a Mária köntösbe bujtatott Astarótot imádni förtelmes bálványimádás? Nem e azt tanitotta e Jézus hogy egy Isten van az Atya akit imádni kell?

          “Nem látod-é te: mit cselekesznek ők Júda városaiban és Jeruzsálem utczáin?
          A fiak fát szedegetnek, az atyák gyujtják a tüzet, az asszonyok pedig dagasztanak, hogy az ég királynőjének béleseket készítsenek, és az idegen isteneknek italáldozatokkal áldoznak, hogy engem felingereljenek.
          Avagy engem ingerelnek-é ők, azt mondja az Úr, és nem magokat-é, hogy gyalázat borítsa arczukat?” Jeremiás próféta könyve 7. rész

        5. Kedves Péter, Lacika nem gondolja így. Ő inkább azt, hogy szerinte a “katolikusok” teszik ezt, nem ismerve, hogy ez NEM ÍGY VAN – ez egy feltételezés, ami mindig nagyon elszomorít.

        6. Helló . A mostani Ferenc pápa az utolsó , Malakiás jövendölése követhető az összes pápa felismerhető . Ő a római Péter , Assisi Ferenc Pietro néven ismert ami Péter .Az elsőt is így hivták és az utolsót is . Nem lesz több . Elbukott küldetésben a katolicizmus , gátló romboló anyagi hatások gyűrték le . Ez nem Krisztus útja világi intézmény képviselet lett elég hamar …

      2. Kedves Thea ! Nem csodálom, hogy sokáig néma voltál , s nem tettél semmit közzé !!! Az emberben eredően van egy egészséges kíváncsiság, ha valami még nem tapasztalt új eseménnyel/katasztrófával találkozik !!!! Mikor fiatal voltam, ifjúsági bibliaórán volt egy bölcs mondás : ” vannak bizonyos keresztyének, akik többet foglalkoznak a sátánnal, mint az Úr Jézussal ! – Ez hallatlan szomorú ! Mindenesetre az emberiség ezzel a hamis , kitalált Koronavírus hiszti pánik hazugsággal új szakaszba lépett !!!- Sokan bizakodóak : még egy – két hónap vagy netántán egy év és ismét visszatér az élet az eddigi kerékvágásba ! Sajnos az új korszak ( New Age mozgalom-szemlélet ) egyre jobban fog fokozódni egészen a hamis messiás – az antikrisztus !!!!- megjelenéséig, aki majd előáll és hamis békét teremt, amit nagyon sokan követni fognak !!!(Imádkozzunk, hogy minél kevesebben legyenek !!!! )

        1. Már ez is hamis: a “rémhír” terjesztés, mintha maga a pánikkeltés nem az volna. Nem szabad hagyni, hogy a sokféle (!) tévszemlélet terjedjen-fokozódjon ! Az Úr Isten igazságai annyira egyszerűek !
          Ezért fontos, hogy rendszerben lássunk, amit NEM KEZD KI bármely hazugság, tévút, sőt, segíteni tudjunk az eltévedteknek.

      3. Sajnos ez nem feltételezés Éva, a római katolicizmus egy szinkretista vallást hozott létre, beleolvasztva a rituáléjába a nap-kultuszt és az ősi anyaistenségek imádatát. Ezért találsz annyi szobrot a templomokban és azért látod a Mária-körmeneteket ahol az ókori pogány anyaistennő imádat ritusa szerint egy felöltöztetett szobrot hordoznak végig a városon. Az ilyesféle bálványimádás nem csak az ókori Babilonban, Kanaanban vagy az antik római-görög világban volt jelen, de mind a mai napig él ázsiában (főleg indiában) és afrikában.

        1. Kedves Péter. Ha röviden tudsz választ adni: ki a te ISTENED? És kik a “társaid? Hogy ne azt kérdezzem: Milyen közösséghez tartozol? És mióta létezik ez a társaság? Van szükséged “megváltásra?

  15. Az egyik bekezdésre reagálva: inkább szidjon le Jézus, hogy nem tudom megítélni az idők jeleit, minthogy valami rossz válaszban ringassam mag, csodálkozván közben ártatlanul, hogy miért látok és érzek ennyi szenvedést.Nem tudom megítélni az idők jeleit.Az idők jeleit sem.És akkor mi van? 🙂 Még Jézus szidalmait fogadni is jobb, mint magabiztosan tudni ilyen dolgokat. (De még nem olvastam tovább az ígéretesnek tűnő cikket, és estig sajna nem is fogom tudni ezt megtenni.)

    1. Szerintem ez ugyanannak a hibának a két véglete és mindkettő a büszkeségből ered. Az egyik véglet az arrogancia, az alázat teljes hiánya. “Ha pedig valaki azt hiszi, hogy tud valamit, még semmit sem ismer úgy, a mint ismernie kell.” 1. Kor. 8:2
      A másik pedig, amikor annyira félünk attól, hogy hibázunk és mások kinevetnek, hogy félünk bármit is kijelenteni.
      A legjobb mindkét végletet elkerülni.

      1. Amíg ilyen mélyreható figyelmességgel fogtad meg szavaim lényegét, és amíg, gondolom, ugyanilyen sikeresen fogadod meg saját tanácsod a csapdák elkerülésében (habár második csapdád nélkülözi a frappáns isteni igét, s így mondanivalód mint félkarú óriás mutatja az idők jeleit), addig elolvastam végig a cikkedet most.Mert “az óra pedig most vagyon.” 🙂

        1. Számomra a két véglet elkerülésére tett kísérlet sajnos nem egyenes utat jelent, hanem a kettő közötti kanyarokat, remélve, hogy a kanyarok egyre enyhébbek az idő előrehaladtával. Egész régen inkább az első volt jellemző rám, aztán a második. Az Igét a te mondanivalód alátámasztásaként írtam, de látom csípős kedvedben vagy.

        2. Hát biztosan azért, mert csíplek! 🙂 Jaj, mélységes bocsánat a csííípkelődésemért!Sajnálom, hogy nem bíztam benned.Foghatnám az utóbbi napjaimra is akár ezt a paranoiát. 😀 De hát nem ez az igazság.Mindenki olyan világot csinál magának, ahogy kételye / hite engedi.Örülök nagyon, hogy vagy, és hogy létrehoztad ezt az oldalt, mert a céljaim egy része itt válhatott elméletből gyakorlattá. https://nicoleciccarelli.files.wordpress.com/2013/12/cropped-cropped-heart-rays-of-sunlight4.jpg?w=954&h=800&crop=1

        3. Thea
          2020/05/04 18:08

          Oké, Oszkár, semmi gond, spongyát rá! 🙂 https://1.bp.blogspot.com/_u2tYu-uzSZY/TBJUXQHzuNI/AAAAAAAAB_M/RlMDWUxcteg/s1600/valentine-heart-of-magic-wallpaper.jpg

          Oszkár
          2020/05/04 – 1:08

          Akkor jóóóó, örülök neki, igazán köszönöm! 😀 https://fsa.zobj.net/crop.php?r=xNxToFVw8NQTvUGgsZoXkG5we4P-ibBGVjhdBLbWL1ARnlPVyTMn2XsUI9u516RwLNV_47gGLCvNnVQjw4q3tuCmTu7Rf3Fk-Vr5g2Gq6A-nHfmNaPebUA1W6cGYcz_-um7cXkri_zm4DI6c És köszi azt is, hogy aztán világos magyarázatot adtál!Ha elsőre ezt írod, és így, első szám első személyben, ahogy én is írtam, lehet, hogy (ennyire) nem értem félre.De nem te tehetsz róla, ha félreértettem.Csak egy kicsit világos, hogy miért azt válaszoltad, mert szerintem egyik általad említett véglethez sincs köze a hozzászólásomnak.Neked azt jelentette, amit.Ez aztán kiderült.Ha te úgy érzed, hogy az az ige alátámasztja a mondanivalómat, akkor jó.Engem teljesen más indíttatás vezérelt.Arra a bizonyos ‘középútra’ hajaz inkább, és hozzászólásomnak eredetileg nincs köze senki büszkeségéhez vagy arroganciájához.

    1. Szia!
      Csak egészen röviden.
      https://youtu.be/ejhpzNpYgA4

      Kérdés. Fordult már elő olyan veled, hogy több év után jöttél rá valamilyen általad terjesztett tanítással kapcsolatban, hogy az téves volt, hogy mindvégig rosszul láttad és értelmezted az írásokat?

      1. Szia!
        Ez a kérdés is szerepel a fent említett ipari mennyiségben. Mivel nem igazán szeretek videókat küldözgetni, ezennel megtörném a láncot. Arról nem beszélve, hogy ezt a kérdést már többször kiveséztük itt az oldalon, szerintem veled is.
        A második kérdésedre a válasz: természetesen előfordult már ilyen.

      2. Kedves Éva!

        Veszedelem rengeteg volt a történelem során…egy templomot nem hiszem, hogy fél év alatt felépítik, pedig az antikrisztus ideje alatt fog épülni, de 3,5 év után megszegi a szerzôdést, de akkor nem sok idô lesz az áldozat brmutatására max 3 év?!

        Bár már láttam robot daru rakja a téglákat egymásra és pár nap alatt kész.

        https://youtu.be/5bW1vuCgEaA

    2. Abszolút igaz ! “Minimálisan sem készítik fel híveiket a szellemi megtévesztés ellen” !! ahogy írtad …

      1. Szia Thea!
        Ha lejjebb görgetsz az általad feltett videó alatt, a kommentelők között találsz egy Reformed Christian nevű hozzászólót, aki részletesen megválaszolja a videóban felsorolt kérdéseket. Ha érdekel a téma keressél rá. További szép estét.

        1. Köszi, kedves vagy, de az évek során ipari mennyiségű anyagot és vitát láttam ezzel kapcsolatban. A lényegen nem változtat. Egy napon mind ott állunk majd az Úr előtt, akár Ő jön le előbb vagy mi távozunk korábban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend