Idők jelei

Hollandiában erőszakkal hajtottak végre eutanáziát egy idős nőn

„A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” – János evangéliuma 10:10

Sokáig tanakodtam, hogy írjak-e erről a felkavaró esetről, mert meg kell vallanom, ezúttal számomra is nehéz volt meglátni a napot a felhők mögött, pedig általában elég könnyen megy, de aztán rájöttem, hogy nem minden helyzetben ez az én feladatom. Illetve akármilyen kifordult világban élünk is, „nincs olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék”1 és mint láthatjuk, erre nem mindig kell az utolsó ítéletig várni.

A LiveAction és a DailyWire tehát a következőkről számolt be:

Az úgynevezett „méltóságos halál” hívei nem veszik számításba, hogy bizonyos esetekben az orvosok vagy a család önző érdekektől motiválva is kezdeményezheti az eutanáziát. Hollandiában sajnos ennél is messzebb mentek az érintettek, amikor egy idős nőn akarata ellenére hajtottak végre eutanáziát, mert a családnak már terhes volt gondoskodni a betegről.

Én ezt mondjuk nem eutanáziának, hanem gyilkosságnak hívnám, de maradjunk a sajtó által használt kifejezésnél, bár a helyzetet ez egy cseppet sem szépíti meg.

A LiveAction szerint a demenciában szenvedő 74 éves nő korábban említette néhány embernek, hogy „ha eljön a megfelelő idő” vállalná az orvos közreműködésével végrehajtott öngyilkosságot. Közben demenciája fokozatosan rosszabbodott, azonban sohasem tett hivatalos nyilatkozat, amiben beleegyezését adja az eutanáziához, időközben pedig az állapota meghaladta azt a pontot, ahol ez lehetséges. Orvosa ekkor kijelentette, hogy a nő „elviselhetetlenül szenved” és elvégezte az eutanáziát.

A LiveAction így foglalta össze a szomorú esetet:

A nővel nem tudatták, hogy mi fog történni, azzal indokolva eljárásukat, hogy „nem akarnak szükségtelen aggodalmat okozni”. Kávéval kínálták, amibe belekeverték az altatót, a nő azonban ezt nem volt hajlandó meginni, majd fizikailag harcolni kezdett az orvossal, aki megpróbálta végrehajtani az eutanáziát. Annyira keményen küzdött, hogy az orvos felszólította a családtagokat, hogy fogják le, amíg ő elvégzi az eutanáziát.

Az ügyben vizsgálódó orvosi bizottság felmentette az orvost az etikai vádak alól, azzal érvelve, hogy jóhiszeműen járt el, a döntést azonban felülbírálta a Regionális Eutanázia Felügyeleti Bizottság, amely kijelentette, hogy az orvos eljárása etikátlan volt és öt másik hasonlóan felkavaró esettel együtt ki fogják vizsgálni.

Jelenleg semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy mentális képességeinek birtokában a nő valaha kifejezését adta volna annak, hogy meg akar halni, arra viszont igen, hogy élni akart. Voltak rossz napjai, amikor azt kívánta, bárcsak meghalna, míg más napokon élni akart.

A „méltóságos halál” támogatói szerint a döntés veszélyezteti azokat a demenciában szenvedő betegeket, akik meg akarnak halni.

Veszélyezteti? Mitől? Az élettől?

„Legalább tisztán látunk,” nyilatkozta Bert Keizer, egy holland eutanázia létesítmény orvosa. „Azok számára, akik előrehaladott demenciában szenvednek, de saját akaratukból meg akarnak halni, ez egy negatív döntés, mert ha már nem tudják jelezni, hogy még mindig meg akarnak halni, az eutanáziát csak akkor végezhetik el rajtuk, ha önszántukból megisszák az altatót.”

Tavaly 83 mentális betegségben szenvedő embert öltek meg ilyen módon Hollandiában.

  1. Máté 10:26 []
Előző posztKövetkező poszt

56 hozzászólás

  1. Péter, te nagyon szereted hangsúlyozni, hogy a kereszténység mennyire nem bibliai és az iszlám vallás követõi mennyivel karakteresebbek. Meg hogy milyen nagy az antiszemitizmus, amibe már az arabok nem kedvelése is beletartozik. Kérdésem volna: Te ismered az iszlám országok bevándorlási politikáját? Szerinted az is követendõ? Mert az biztos hamar megoldaná az egész migránskérdést. Mindegyik meghetne amerre a part szakad.

    1. Nem tudom Antenor igazából. Annyit tudok, hogy az Egyesül Arab Emirségekben rengeteg bevándorló él a világ majd összes szegletéből. Amikor Indiába utaztam néhány éve, volt szerencsém átutazóban lenni Dubaiban, sokféle embert lehet látni arrafelé lakni a fehértől és sárgától kezdve a barna minden szinárnyalatáig. A nagybani kereszténységre gondolok egyébként, akik ugyan vallásosnak tünnek, de voltaképpen ugyanolyan erkölcsök szerint élnek mint egy ateista. Paráználkodnak házasság előtt, válogatják a partnereiket és talán meg sem házasodnak-a válást pedig teljesen hétköznapinak tekintik-némelyik szabad felekezetben még a homoszexualitás is tolerálva van. Ezekről beszélek. S közben ők a legnagyobb utálói a muszlimoknak, annak ellenére, hogy azok különbek a hétköznapi életben erkölcs terén, még ha irott törvények szerint is élnek és nem ismerik a jézus Krisztus, a Mi urunkat… Az Isten előtt nem lesz személyválogatás a végitéletkor, ki ki a cselekedei alapján lesz megitélve. Szives figyelmedbe ajánlom a Rómabeliekhez irt levél 2. fejezetét, nagy tanulságokat rejt. Éppen nekünk kellene nekik példát mutatni kegyességben és jócselekedetekben, hátha megtérnek az a Jézusban, de igy-hogy gyakran alaptalanul, különösebb ismerettség nélkül itt egyesek utálkoznak, az visszataszitó számomra. Amit pedig hallottam a pakisztáni ismerősömtől, hogy miért utálják sokan az ugynevezett “keresztényeket” a muszlim világban, ennek főképp történelmi és jelenkori oka van-pl. a keresztesháborúk szörnyü mészárlásai muszlim civilek körében, vagy az USA hadseregének nem publikus túlkapásai, dróntámadásai, “eltévedt” rakétái…

      1. Peter! A Templomos lovagok, akik nemes emberek egy csoportja voltak, tarsadalmi nyomasok hatasara felvettek magukra a keresztenyseg kontoset, magyarul semmi kozuk nem volt a keresztenyseghez. Ezaltal az inkvizicios marhasagot el is felejthetjuk.
        A Dubai tartozkodasrol pedig koztudott, hogy nem is adnak kulfoldieknek allampolgarsagot/letelepedesi jogot, csak egy rovid idore, vagy szerencse altal! Tehat azokat, akiket ott lattal, azok nem abban az orszagban elik az eletuket.
        Tovabba Szaud-Arabia es a kornyezo Arab orszagok tudtommal egyetlen egy bevandorlot sem akartak befogadni, Torokorszagon kivul!
        Ami az erkolcsi nivot illeti keresztenyek kontra muszlimok. Szerintem a muszlimok moralis torvenyei pont azok, amelyek engedik a poligamiat. Lasd Mohamed profeta perverzioi, pedofilia stb.
        Dubai-ban pedig sok a homar muszlim, mivel a lanyokat igyekeznek szuzen ferjhez adni, ez miatt homok banyak lesznek.
        Azt nem tagadom, hogy rengetek az all kereszteny, de azt azert ne allitsuk mar, hogy a Muszlimok erkolcsosebbek nalunk, mert sokszor lathatjuk, hogy nem igy van.

        1. Idegen, mi a bajod a poligámiával? Ábrahámnak, Dávidnak és Salamonnak is több felesége volt, mégsem tette őket erkölcstelenné ez a keleti szokás, Isten soha nem is rótta fel egyiknem sem, kivéve Salamonnak-aki túlzásba vitte. Az meg, hogy szüznek kell lennie a lánynak házasság előtt a zsidó és a keresztény kultúrkörben is elvárás volt. Mohamed a kor hagyományai szerint egyáltalán nem volt Pedofil, házassága pedig megegyezéses házasság volt, nem szerelmi. A középkorban mindenfelé szokás volt akár 14 éves lányokat is feleségül adni, ez európában is igy volt. Nemileg már érettek voltak ekkorra. Olvass utána!

        2. Péter!

          “…Mohamed a kor hagyományai szerint egyáltalán nem volt Pedofil…”, stb…

          Ha mindig minden tett, cselekedet, az adott kor és nép hagyományai szerint ítéltetik bűnnek, akkor nincs semmi probléma semmivel a világban. Most sem, hiszen ebben a korban ilyen hagyományok születtek …
          Minden kornak és népnek megvoltak a maga hagyományai, amelyek az adott korban teljesen elfogadottak voltak. Vagyis ezen az alapon ítélve, kizárólag az a bűn, ha valaki veszi magának a bátorságot, és egyik néptől elfogadja az összes cselekedeteit – mint adott nép hagyománya, szokása -, a másikat pedig ugyanazért bűnösnek nyilvánítja.

          Egyébként az iszlám tannal kapcsolatban már Jézus után 600 évvel kezdődően beszélünk. Vagyis már a keresztény hit szerint itt volt Isten Fia, aki személyében kijelentette Istent és az ő akaratát, és megváltotta a világot. Aki azt hirdette, hogy szeressétek egymást, és úgy cselekedjetek az emberekkel, ahogyan ti szeretnétek, ha cselekednétek veletek. Azután jön egy rettentő erőszakos ember 600 év múlva, és azt mondja, hogy Jézus eddigi tanítása ugrott, az Isten új kinyilatkoztatást tett, és ezentúl az az igaz, amit én mondok – mert azt mondja, hogy az utolsó kinyilatkoztatás az érvényes mindig – , és az a minta – én lettem a mester – amit én teszek…. És, aki ezt nem hiszi, azt öljétek meg…!

          Szóval akkor ön ki mellett kardoskodik? Jézus, vagy Mohamed?

          Egyébként én úgy gondolom, hogy a kanonizált újszövetségi szövegek alapján is érdemes lenne végig gondolnia ezt a fent vázolt helyzetet, mert talál majd olyan szövegeket, amelyek eléggé kizárják azt a lehetőséget, hogy Jézust és Mohamedet ugyanaz az Isten küldte. Legalábbis ama szövegek alapján én úgy látom, hogy a Fiúban kijelentett Isten, és a Fiú cselekedetei, amelyet az ő Atyjánál látott, nem nagyon hasonlít a Mohamed által hirdetettre és annak cselekedeteire …

          Persze önre bízom a döntést, hogy érdemesnek tartja e végig vinni ezt a gondolat szálat.

        3. Egyébként pedig Péter, a poligámia ügyét Jézus és az apostolok rendezték. A kanonizált újszövetségi írásokban megtalálhatja az erre vonatkozó verseket. Persze ezt megint csak önnek kell eldöntenie, hogy kit tart a mesterének.

          Még az előző önhöz szólásomat kiegészíteném azzal, hogy Mohamed eredetileg kereszténynek indult – és ismerte Jézus és az apostolok erre vonatkozó tanításait is -, de azután személyesen más “evangéliumot” kapott Gábriel arkangyalon keresztül, amely eltörölte Jézus beszédét….

        4. Ida én egyáltalán nem vagyok mohamedán-én is Jézusban hiszek. Órákat vitatkoztam velük vallási ügyben, de hasztalan. Ők is vallják ugyan, hogy Jézus nagy próféta volt, de mint Isten Fia is, azt egyáltalán nem. Nem mindenkinek adatik meg a hit sem. Igy nem is eröltetem tovább náluk ezt a kérdést, de itélkezni sem itélkezek felettük, Isten ismeri a szivüket-nem én. Igyekszem a jót, a hasznosat meglátni bennük és tényleg mint mondtam, a kultúra-amiben élnek rendkivülien elragadó számomra és sok tekintetben az ókori zsidókéra emlékeztet. Szép renddel zajlik náluk az élet, rendben vannak anyagilag és egészségileg is-legalábbis ez az én megfigyelésem. Kétségkivül példaként lehetne beállitan őket az itt élő európai bevándorlók és a törzsgyökeres angolok számára is, hogy nagyjából hogy is kell kinéznie egy összetartó, egészséges család, rokonság.

        5. Péter! Az ön itteni, iszlámmal és annak híveivel kapcsolatos megnyilvánulásai nem erről szólnak, amit most írt. Azokat a keresztényeket vádolta itt mindenféle gyűlölködéssel, rasszizmussal és hasonlókkal, akik világosan látják és rá akartak világítani önnél is, hogy mi is az iszlám, kitől jött az “új evangélium”, és milyen szellem uralja. Illetve, hogy ennek hívei, ezek az emberek mit keresnek itt. Arról is ír János apostol, hogy az kicsoda és milyen szellem uralja, aki nem hiszi és vallja, hogy ki a Krisztus.

          Továbbá Jézus adta az új, a szeretet parancsolatát, ami minden emberre kiterjed és nem csak szorosan az atyafiúságra ( ez utóbbi is csak abban az esetben, ha szófogadóak az atyafiak, különben lehet megkövezni… ). Addig és azóta se az működik a zsidóknál se, amelyről az ószövetségi könyvekből és Jézus pl eme : “… Hallottátok, megíratott, szeressétek felebarátaitokat, gyűlöljétek ellenségeiteket… – én pedig azt mondom nektek….” mondatából is világosan látszik. Vagyis az a hit se – amely önt lenyűgözi – a szereteten alapul, hanem a félelmen és a hatalmon ( “féld az Urat, a te Istenedet…”) . Az iszlám is csak ugyanazt tanítja, és az az ottani kívülről látható “rend és összetartás” csak ugyanezen a félelmen és hatalmon alapul, igen-igen kevés kivételtől eltekintve. ( Azt pedig csak mellékesen jegyzem meg, hogy az ön által egészségesnek tartott társadalmi berendezkedésre Jézus azt mondta, hogy a betegeknek van szükségük orvosra…. )

          A kereszténység pedig azt tanítja, hogy az összetartásnak a képmutatás nélküli szereteten és megbocsátáson kell alapulnia. Szóval még az is erkölcsösebb keresztény szempontból, ha valaki nem képmutatóskodik, hogy szereti a másikat, ha valójában nem így van.

          Egyébként elítélni vagy megítélni valamit az két különböző fogalom, és itt a többiek nem elítéltek, hanem megítéltek , és csak megpróbálták figyelmeztetni önt is, hogy Jézus azt mondta, hogy óvakodjatok azoktól az emberektől, akik juhoknak ruhájában jönnek hozzátok, de belülről ragadozó farkasok… Márpedig az, hogy ki micsoda belülről, azt abból is következtetni lehet, hogy ki a mestere. Mert minden tanítvány előbb utóbb olyan lesz mint a mestere Jézus szerint. A keresztények Jézusra fognak hasonlítani, a muszlimok Mohamedre, más vallások hívei pedig annak a mesterére….

          Elnézést, nem akartam ilyen hosszan értekezni erről, de úgy gondolom, hogy érdemes lenne ezen az igei vonalon is megvizsgálnia az eddigi látását róluk és a vallásukról.

        6. Ida, a poligámia engedélyezett volt az Ókori Izraelben, Jézus idejében és még jóval utána is is a keleti hagyományok szerint. Ha gondosan olvassa az Új-Szövetséget a kitétel főleg az egyházi előljárókra vonatkozott, presbiterekre és püspökökre, akiktől megkövetelték az egynejüséget. Néhány muszlim ország, lásd Irán, Iraq itélkezései pedig vallási alapuak, akárcsak az ókori izraelben, mivel ezekben az országokban az egyház és az állam nincs különválasztva. S nem különben a biblia párkapcsolati modellje még az apostolok szerint is-patriarcha rendszerü, ha elolvassa Pál apostol nők státuszával kapcsolatos “himsoviniszta”utasitásait. Ezért mondom azt, hogy a mostani kereszténység ezen a téren is elvilágiasodott és nem az apostolok utasitásai szerint él, és fura módon barbárnak nevezi azokat a kultúrákat, amelyek ráadásul tőlük sokkal “biblikusabbak”, ha lehet igy fogalmazni. Ida, jézus azt mondta valóban, hogy szeressük az ellenségeinket, kezdje hát Ön a muszlimokkal- szeresse őket, ugyanis a folyamatos negativ beállitás nem épp jelzője a keresztény szeretetnek, amivel ön itt dicsekszik voltaképpen úgy, hogy az ellenkezőkét tanusitja.

        7. Péter, te újjászülettél víz és tűz (Szent Szellem) által, vagy csak vasárnapi templomjáró “keresztény” vagy ? Azért kérdezem ilyen kíméletlenül, mert furcsa módon sokunk által szemet szúr az a sok téveszme és főleg az a muszlim-iszlám tolerancia, sőt rajongás amiket itt eregetsz. Én is utánanéztem az iszlámnak, sokat olvastam róla, és ismerve a történelmét és keletkezését azt állítom, hogy sátán óriási hitetése és stratégiai megtévesztése volt az egész vallás létrejötte mögött. A bibliai kijelentés alapján pontosan azonosítható az állítólagos Gábriel angyal képében megjelenő megtévesztő és minden rothadt gyümölcse az elkövetkező 1400 évben, máig. A célja az ott élő kereskedő népek megtévesztése és egységesítése és így a szellemi lefogáson túl, a keresztények és zsidók elleni tömeges uszítás, fenyegetés, háborúzás. Tehát egy bukott ellenerő létrehozása, mely álcázott módon hirdeti a hamisított istent (allah). Aki a szellemi tervek és ezen világ aspektusaival képben van az jól tudja mi ezeknek a szerepe, célja és vége. Ez utóbbi a teljes pusztulás lesz. Amennyiben te szellemi alapon is (az emberi, kultúrális szinten túl) támogatod és elismered az iszlámot, az a te bajod, ezért a szellemi paráznaságért te fogsz felelni, de minket ne akarj erre vinni ! Semmivel sem könnyebb vagy tisztább okkultizmus ez, mint a legdurvább miszticimus, a gnoszticizmus vagy mágia.

        8. Utána olvasni és megtapasztalni az két eléggé különböző dolog.Az első csupán adatokkal bélyegzi tele az ember agyát, ezzel szemben a második eleven élmény.Torontóban, ahol viszonylag sok ideig akadt szerencsém élni, sokféle nációval volt dolgom – iszlám országokból jöttekkel is bőven.Keresztény országokból jöttekkel is bőven, meg buddhista meg hindu országokból jövőkkel is.Tapasztalatom szerint nem az ilyen származás határozza meg az embert.Éppen ezért -szerény véleményem szerint- a szenvedést nem az iszlám, nem is a keresztény inkvizíció okozza, hanem az, amikor igaz származását az embernek, minden embernek, beleértve saját magunkat is, nem ismerjük fel, és azt hisszük tévesen, hogy alapvetően az egyik ember mohamedán, a másik ember meg keresztény, a harmadik meg hindu… Mintha Isten bármelyik is lenne…

          Egyébként most találkoztam egy jó kis mémmel:
          “Valaki más vallásában te is pokolra jutsz.” 😀 :mrgreen:

        9. Péter! Ön se nem zsidó, se nem muszlim vallású , hanem keresztény elvileg. Jézus a házasságot 1 férfi és 1 nő egyesülésében határozta meg. Azután még azt is hozzátette, hogy amennyiben válásra kerül a sor és újraházasodásra, akkor már abban az esetben is paráznaságról van szó. A kereszténységben ettől kezdve a poligámia nem engedélyezett, illetve addig még volt türelmi idő, amíg olyanok tértek meg, akiknek több nejük volt addig. De, gondolom, hogy onnantól kezdve nekik is dönteniük kellett, hogy melyik asszonnyal hálnak, mint feleségükkel azontúl. Az pedig csak mellébeszélés, hogy az egynejűség csak a püspökökre vonatkozott. Az volt a keresztény családi modell, és egy püspöknek ezt kellett bemutatnia a keresztény híveknek.

          A zsidó vallásban lehetett valakinek több neje, ágyasai, rabszolga női, és még kitudja mi minden – ahogyan az iszlámban is – , ezért még a paráznaság fogalom is eléggé nehezen körülírható abban a vallásban a férfiakra nézve.

          A többi hozzám szólásával semennyire nem akarok foglalkozni. Szóval, ha akar bibliailag elgondolkodik ezeken, amiket leírtunk, vagy ha nem nem.
          Mindenesetre csak annyit akarok még hozzátenni, hogy a legtöbb keresztény tisztában van azzal, hogy nem test és vér ellen van tusakodás itt a földön…

        10. Oszkár! Egy idegen országban idegenként élni és úgy találkozni más vallásokkal, illetve azok képviselőivel, akik ugyancsak idegenként élnek ott, nem ugyanaz, ha mintha valakit a hazájában , otthoni terepen ismersz meg. Pl szerintem többet és hitelesebben tudnának a tapasztalataikról beszélni a muszlim országokban élő keresztények, és más vallásúak, mint olyan emberek, akik csak egy “színházban” találkoznak velük. De ez vonatkozik egyéb vallás képviselőire is.

        11. Nem voltam idegen abban az országban, és az az ország sem volt idegen nekem.Nem vallásokkal találkoztam ott, és még csak nem is vallások képviselőivel, hanem emberekkel.Emberekkel, mint te vagy én.

        12. Arpiel vigyázz a kigyó nyelveddel, hogy úgy állitasz be, mint aki maga is egyetért az iszlám vallási tanitásaival, holott megmondtam, hogy én Jézus Krisztusban hiszek, nem pedig Mohamedben! Az pedig, hogy kultúra, életmód tekintetében, s mint embereket becsülöm őket, az az én dolgom azt hiszem. Vannak hinduk és más pogány népek is a világban, akikkel nem értünk egyet, de még nem ok arra, hogy kirekesszük és megbélyegezzük őket-annak ellenére sincs-hogy esetleg ők másképp cselekednek! Ismételten a Rómabeliekhez irt 2. fejezetet ajánlom figyelmedbe és részemről a vita le is van zárva veled ebben a kérdéskörben, meg talán más témákat illetően is-ha továbbra is alaptalanul vádaskodsz!

        13. “A zsidó vallásban lehetett valakinek több neje, ágyasai, rabszolga női, és még kitudja mi minden – ahogyan az iszlámban is – , ezért még a paráznaság fogalom is eléggé nehezen körülírható abban a vallásban a férfiakra nézve.” Nagyon helyesen mondtad Ida, ez igy van-ezért is nincsen semmiféle ok arra, hogy bárki itt itélkezzen. Teremészetesen én is egyetértek az egynejüséggel, amit a biblia szorgalmaz-igy is volt elrendelve a kezdetekben-viszont nem tesz rossz vagy jobb emberekké másokat, ha netán több feleségük is van-főleg olyan kultúrákban, ahol mint mondtam a szerelmi szenvedélyeknek nem tulajdonitanak nagy jelentőséget. Meglátásom szerint jól is teszik, hogy nem szerelmesek. Itt a nyugaton nagyon sok problémát okoz ez az önző szenvedély a tapasztalatok szerint. A legfőbb dolog volna a kölcsönös tisztelet, hűség és szeretet, illetve a felelősségvállalás.

  2. Ma nagyon kevés keresztény van tisztában azzal, hogy milyen egy Isten szerinti nő és férfi…

    Egyetértek Péter veled én is.
    Jó meglátásaid vannak.
    A nyugati világ keresztényei sajnos vallásossá váltak, még az ún. karizmatikusok közül is sokan.
    Egyházaik, felekezeteik tanításait-gyakran emberi bölcselkedések csak-, kialakult szokásokat követve, nem a Szentlélek vezetésére hallgatva élik életüket, gyakran megalkudva a hamissággal, a hazúgsággal.
    A Krisztus követők nem vállalnak közösséget a hazúgsággal, a hamissággal hanem gyűlölik azt és annak képviselőjét-legyen az emberi vagy politikai, gazdasági, stb. rendszer- és nem alkuszik meg vele.

  3. Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy az emberi élet utolsó szakasza nem lett túl szépre tervezve. Alapvetően keveseknek adatik meg, hogy viszonylag normálisan távozzanak. Lelki értelemben is elég furcsa, hogy egy jól felépített személyiségre, milyen nehéz életszakasz vár. Időskori megkeseredés, szellemi és testi leépülés, amik nem igazán kedvezőek lelki értelemben. Szomszédnénim is a sokadik esés-kelés után 80 felett már többször sóhajtozott, hogy jó lenne meghalni., pedig előtte mosolygós életvidám ember volt. Azért vannak kivételek, pl egy aggastyán szerzetes
    Antropológiai értelemben az idősek eutanáziája nem új keletű. Több, főleg törzsi társadalomban az időseket magukra hagyták vagy saját maguk választottak valamilyen módszert a fáradt testük elhagyására. Azért alapvetően jelen civilizációnk az idősek aranykora. Hihetetlen sok energiát fordítunk rá, hogy minél tovább megmaradjanak. Ugyanúgy a házi kedvencek is végelgyengülésig jól vannak tartva, néhány kultúrában még haszonállat szarvasmarha is. A cikkben egy egészen elképesztő eset olvasható. Ez a lefogásos megitatás egészen döbbenetes.
    Amit kifejezett nem szeretek az idősekkel kapcsolatban, hogy politikai, gazdasági és egyéb társadalmi befolyásuk túl magas, de sok esetben a családokban is vezető pozícióban vannak. Tehát gyakorlatilag miattuk, folyamatosan mindig egy kicsit a múltban élünk. Nekem alapvetően nem tetszik, hogy ezek az energiák ilyen erősen mozognak a világban. Ha nem tesszük helyre az idősek pozícióját a társadalomban, ami leginkább a kert végében egy karosszék lenne, akkor nem lesz egészséges a civilizációnk.

    1. Szia Neverend!
      Két dolgot tennék hozzá ahhoz, amit írsz.
      Az egyik, hogy fontos különbséget tenni az eutanázia vagy a külső segítséggel történő öngyilkosság és a között, hogy valakit, amikor már nagyon idős és beteg, elengedsz és hagysz meghalni, tudva, hogy ő is ezt akarja. Ez sem egyszerű döntés, de azért elég nagy a különbség.
      Amit pedig az időskorról és arról írsz, hogy az idősek túl nagy mértékben befolyásolják a döntéseket, szerintem éppen úgy igaz a fiatalokra is. Elég rendszeresen beszélgetni a 20 év körüli korosztállyal, hogy az ember rádöbbenjen, mennyire nem tudják mi történik körülöttük.
      Szerintem alapvetően nem a kor a kérdés, hanem az egyes emberek szívének állapota. Nekem több ismerősöm is dolgozok idős ápolóként, vagy kifejezetten végső stádiumban lévő betegek ápolásával foglalkozik és egyértelműen megmutatkozik, hogy ki hisz Istenben és ki nem. Az előbbiek békében távoznak, míg az utóbbiak… inkább nem részletezném.

      1. Szia, így van általánosítottam. Az is általánosságban igaz, hogy aki hisz Istenben békében távozik, alapvetően a hívőknek könnyebb. Viszont erre is tudok ellenpéldát, hogy hitt, de mégsem tudott megbékélve elmenni. Van mindenféle történet. Amúgy én nem igazán kedvelem az időseket, néhány kivételt eltekintve. Főleg politikai vagy magasabb társadalmi pozíciókban nem szeretem őket látni. A fiatalok pedig azért ilyenek, mert ilyen világot teremtett az előző generáció. A legtöbbjük pedig még mindig kerékkötője annak, hogy itt legalább valami környezettudatosság és egyéb szükséges paradigmaváltás bekövetkezzen. Van a léleknek az adott életére egy jelentős külső tapasztalata és én tartom, hogy van egy hozott is. Mindenesetre nagyon nem mindegy, hogy volt e valakinek gyerekszobája. Még mindig van egy generáció, amelyiknek a nagy többségének nem volt és sajnos ez jelentősen kihat a mai jelenben. Azért hamarosan azok kihalnak.
        Még annyit, hogy a cikkben szereplő eset már inkább gyilkosság kategória, ilyenforma lebonyolítással, de alapvetően ezt az eutanázia témát sem kellene erőltetni. Nagyon bizarr amikor már így intézményesítve van.

        1. Hogy-hogy “bizarr” ?! Thea a valóságot hozza, az “bizarr” !! Ehhez képest a környezettudatosság …

        2. Számomra furcsa, szokatlan esetleg különös (ami a bizarr szinonimája) a “valóság”. Jelen estben, hogy létezik olyan hogy Regionális Eutanázia Felügyeleti Bizottság, méltóságos halál hívei, eutanázia központ személyzettel. Meg az is, hogy az orvost felmentették az etikai vádak alól. Szóval az egész helyzet kávéval, rokonokkal. A másik vonalon pedig megy az abortusz harc, ami szintén nagyon lehangoló. És akkor még nem beszéltünk az okokról és a következményekről.

        3. Okok és következmények ? A Földre szállt le a sátán, mert TUDJA HOGY KEVÉS IDEJE VAN HÁTRA ! a cikk is ezzel kezd: a tolvaj azért jön hogy öljön és pusztítson …

          Következmény pedig a látszólagos győzelme: a harc a lelkekért folyik.

      2. 11 évvel ezelőtt anyukám komoly balesetet szenvedett.Én Budapesten éltem a magam életét, amikor ez a történés mindent megváltoztatott.Miután elhagyhatta a kórházat, haza költöztem vidékre, az ápolásába / gondozásába fogtam.Ami egy kényszer helyzet volt, és alapjaiban zúzta le az addigi életvitelemet.Olyan körülmények sodrásában találtam magam, amiben három lehetőségem volt: kidőlök, elmenekülök vagy a csekélyke tartalékaimon túl, a digitális atom világban, Pest betondzsungelében rám rakódott erőmet meghaladva beleállok a helyzetbe, abba a jelenbe, azon a helyen, ahol és amikor mindez éppen történik.Természetesen csak ez az utóbbi volt az egyedüli elfogadható út számomra, és kb egy év elteltével, amikor anyukám jobban lett, és már sokkal bátrabban magára lehetett hagyni, és amikor már azt hittük, hogy lassan fellélegezhetünk, egy szerencsétlen pillanat okán újra kezdődött az egész… Bő másfél év után már napi 24 órai gondozásra szorult, amihez szaksegítség kellett, ami szerencsére egy nagyon optimális helyen, ott vidéken, meg is volt oldható.A további rendszeres látogatások és a további szükséges odafigyelés során részemről (és a két tesóm részéről), ami egy hónap híján két évvel ezelőtt ért véget, további mérhetetlen szenvedésnek voltam tanúja -főleg- az idősek között.

        Úgy döntöttem, hogy elegem van a szenvedésből.Sem látni, sem érezni, sem okozni nem akarom többé.És ez a döntés szó szerint mindent megváltoztatott.Tapasztalatom szerint, amíg többé-kevésbé tudatosan haladtam-sodródtam ezen döntésem felé, teljesen kristálytisztává vált számomra, hogy a békesség és a gyógyulás a bensőnkből fakad.Anyukám halála óta, aminek már hamarosan két éve lesz, csak erősödtek ennek az alapjai a szememben, és hálás vagyok Istennek azokért a dolgokért, amiket nekem volt szerencsém merő rettenetként és horrorként megélni.Mert sem rettenet, sem horror nincs ezen a világon, és semelyiken sincsen, ahogy maga a gyógyulás is illúzió.Akinek elege van a szenvedésből, az bármelyik pillanatban véget vethet minden szenvedésnek, és az Istennél még csak az sem lehetetlen, hogy megértse bárki, hogy sosem volt szenvedés a világon.Csak az Út van, amit a döntéstől a döntés megértéséig járunk, és a cél az, hogy ez az utazás is egy megérkezés nélküli hasznos érzékcsalódássá váljon.Tehát lényegében nincsen cél sem, mert nincsen mit elérni, hanem ami (Aki) VAN, az már most VAN.Itt VAN.

      3. Ha már erről szól a cikk, és a holland hölgy tiltakozása ellenére történt … akkor témánál vagyunk, és igen, kérem, részletezd … legalább virágnyelven ahogy szoktál írni, kemény témákról is, finoman 🙂

  4. Ki miért és mitől MIGRÁNS? Kedves Péter. Miért vagy migráns Angliában? Vagy egyértelműen fogalmazva: mit keresel Angliában? Jobb fizetést, könnyebb megélhetést, nemde? Harminc hat évvel ezelőtt én is azzal a “titkos” szándékkal utaztam Magyarországra nagynénénkhez turistaként, hogy onnan tovább lépjek nyugatra. De hála Istennek az anyaországiak magatartása, “székely góbé”, román stb arra késztetett, hogy mélyebben magamba szálljak. Így jutottam arra a felismerésre Isten kegyelméből, hogy visszajöttem SZÜLŐFÖLDÜNKRE, amely egyúttal azt is jelentette: mindennap felvegyem azt a keresztet amelyet a Mennyei Atya számomra rendelt ERDÉLYBEN. Őseinket sem a török sem a tatár nem tudta elüldözni, akkor tőlünk függ, hogy a megszállóinknak, vagyis a románoknak sikerülni fog-e, sőt még meddig tart a csalással, hazugsággal szerzett “kincsük”.
    Sajnos sokan megfeledkeztek vagy nem is tudják, hogy a KÁRPÁT MEDENCE azaz Nagy Magyarország Földünknek egy kiváltságos része majdnem ezer éve, tehát “van országunk, amelynek államformája KIRÁLYSÁG! Hozzáteszem, hogy nem alkotmány ellenes gondolataim vannak, de spirituális – lelki – értelemben igenis KIRÁLYSÁG A MI HAZÁNK! Speciális királyság, amelynek a királyi székében egy Asszony ül. Egy Nagyasszony. A MAGYAROK NAGYASSZONYA!” (idézet a KARDVIRÁG 5. évfolyam 1. számából – Virrasztás a Hazáért. Munkácsy-Kovács László nagymester.) Vagyis nekünk magyaroknak KIRÁLYNŐNK VAN immár 980 – kilencszáznyolcvan éve. Őt szolgálni itt és most a jelen körülményei közt és erre elvezetni testvéreinket számomra az életszentség útjának megtalálása, még napszámosként is falún ideális, városon már nehezebb a pénzfüggés miatt. De ezt csak az tudja aki vasárnap az UTOLSÓ LEJÉT beteszi a “perselybe” és a következő hetet nyugodt szívvel-lélekkel tudja kezdeni mintegy előkészületül arra az időre amikor mindazok akik a közeljövőben nem veszik fel a FENEVAD BÉLYEGÉT – mikro-csipet? – sem el nem adhatnak sem nem vehetnek semmit. Elvándorolt honfitársaimnak üzenem GYERTEK HAZA amíg lehet és nem lesz túl késő, vessétek le a régi embert az anyagiast és váljatok lelki emberekké mert a jövő csak egyesek számára hozza el az ÖRÖK ÉLETET, boldogságot. Minél többen és hamarabb visszatérünk az EGY AKOLBA AZ EGY PÁSZTOR nyájaként, annál hamarabb elérkezik a szabadulás napja számunkra, de vigyázat Ferenc pápa akla tulajdonképen a Hamis próféta akla tehát már jól benne vagyunk a végső idők sodrásában. Csak idő kérdése és nálunk is elkezdődik az igazi, hiteles keresztények üldözése, vértanúsága.

    1. Kedves Kapisztrán, a Pápaság mindig is mindenkor politikai stratégiai játékot játszik. Ők az egyház népszerüsitésén fáradoznak és visszasirják a vallás és a politika összefonódásának időszakát. Ferenc pápa csak egy a sok közül, egy mementüja annak a különös játéknak, amit a pápaság folytat. Sajnálatos, hogy épp magyarország lett az első koronaországa a Szent-Széknek ebben az ügyben. Felrúgták a vallási és világnézetre vonatkozó európai egyezséget és katolikus alapú “demokráciát” épitenek. Változnak a szelek. Lassan de biztosan sodródunk a középkor világa felé. A migránsozás, idegengyülölet és a vallási türelmetlenség épp ennek a jelzője.

  5. Péter légy szíves mutasd be a te színtiszta szeretetedet, fogadj be legalább két “migránst” egy évig. Szolgáld ki őket úgy ahogy elvárják, és majd csak akkor válsz hiteles “bajnok”. Addig te is csak “propagandistaként” locsogsz a túloldalon. Egyébként a közeljövő eseményei majd feltárják az igazságot, de a vakok még akkor is vakok maradnak. Ami pedig az “eutanázia” szorgalmazóit illeti, nagyon szerencsétlenek, elveszítették értékes IRÁNYTŰJÜKET, következményeként az emberi LÉT számukra értéktelenné vált, a végállomás – pokol – dajkamese, de a halálukkor borzalmas valóságként otthonuk lesz örökre a Sátán birodalma. Az “ellenszer” – TÉRJETEK MEG ÉS HIGGYETEK AZ EVANGÉLIUMBAN! Vegyük fel saját személyes keresztünket minden nap és Urunk nyomdokain haladva biztosan eljutunk az Ő birodalmába. Isteni természete csak annak van aki újjá született és – “eszi az Én Testemet és issza az Én Véremet”, nem a saját feje, akarata szerint törekszik élni, hanem teljesíti a mennyei Atya rá vonatkozó akaratát, rátalál a “keskeny ösvényre”. Ne feledjük, a “széles úton” sokan járnak és elkárhoznak. Modern korunk ebben élen jár, kezdve a politikusokkal, egyháziakkal, értelmiség, stb és a “nyáj” nagy-része is. Mindezek a végső idők konkrét jelei, eseményei.

    1. Kedves Kapisztrán, a felebarátaink és ellenségeink iránti könyörületet mindig tanusitani kell egy kereszténynek, legyen szó vallási, vilégnézeti különbözőségről is. Én jelenleg magam is “migráns” vagyok angliában és afrikai és pakisztáni muszlimok a lakotársaim. Sziriaiakkal is volt szerencsém összefutni. Hat év óta egész jól kijövök velük, annak ellenére, hogy Jézusban hiszek. Ezért is teljes erővel tiltakozom az ellenük zajló lejáratókampány ellen. Egyáltalán nem annyira rossz emberek, sőt a legtöbb esetben erkölcs és nemesség tekintetében megelőzik nyugati embertársaikat. A terrorizmust ők is mélységesen elitélik. Igaz, hogy maguknak valóak, nem hajlandók saját elveiket a nyugati ideákhoz igazitani. Talán ez okozza mások szemében a furcsállást és a frusztrációt. Nem kivánnak tehát asszimilálódni, de itt ezt nem is követelik meg tőlük szerencsére. A muszlim közösségek összetartanak, a családok gondolkozás nélkül segitik egymást. Ritka az elválás, paráznaság. Igaz autentikus patriarcha modell szerint nem szerelmi házasság van az esetek döntő többségében, hanem megegyezéses. A szerelemnek nem tulajdonitanak különösebb jelentőséget. Nem segélyekből élnek, hanem tisztességesen dolgoznak, gyakran túlzásba is viszik. Disznóhúst nem fogyasztanak semmi áron sem. Birkát, marhát, csirkét főleg, de azt is saját törvényeik szerint vágják, nem esznek angol mészárszékről… Sok tekintetben tehát az autentikus zsidókra hasonlitanak. Szóval egész otthonosan vagyok közöttük, annak ellenére, hogy vallási különbözőségeink vannak, sok dologban mégis egyetértek velük-főleg ami az autentikus erkölcsöt és a család-modellt illeti.

      1. Pontosan e miatt gondolom úgy, hogy a nyugati kereszténység is azért viszolyog ezektől a népektől, mert már annyira távolra esett kultúra tekintetében emezektől, hogy elfelejtette, hogy miből esett ki. Igy például az Ó-és Új Szövetség egyes rendelkezései teljesen érthetetlenek és elfogadhatatlanak számukra, mert szinte teljesen beleolvadtak abba a világba, amitől eleve ővta őket az Isten. Szomorú, de mint mindennek ennek is megvannak az okai. Valahol Mózes könyvében ezt tanácsolta az Isten:
        “Mikor te bemégy arra a földre, a melyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint. “

      2. “A terrorizmust ők is mélységesen elitélik.” Pont csak annyira, amennyira az istenüket és a szent könyvüket.
        „Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat! ” Korán 47, 4

        1. Kiragadott idézet szokás szerint. Ők hasonló módon elővehetik a bibliát és idézhetnek belőle olyan passzusokat, amik a mai fül számára megbotránkoztathatóak lehetnek…

        2. Ida, a kereszténységnek semmi köze sincs a neo-hungarista mozgalmakhoz, legyen szives ne járassa le saját magát azzal, hogy szélső-jobboldali propagandaanyagokat terjeszt. Személy szerint is érintve vagyok ez ügyben, ugyanis roma származású vagyok és nagyon nem kedvelem ezeket az új-náci erőszakszervezeteket.

        3. Péter! Az csak két írás, amelyben egy nő a muszlimokkal kapcsolatos tapasztalatairól beszél. Ha akarja elolvassa és megvizsgálja, ha nem, nem. Nincs kényszerítve rá, de lehet, hogy érdemes lenne.

        4. Kedves Ida, hiába tetszik próbálkozni-nekem eleve meg van a határozott álláspontom a muszlim-ügyet illetően. Nem új keletü ez az eseménysorozat ami most zajlik, évezredekkel korábban Bábelnél ugyanez már meg történt. Két egészen eltérő kultúráról van itt szó, az egyik matriarchátuson nyugszik, a másik pedig patriarhizmuson. Ez okozza a problémák gyökerét. Bizonyára ismeri Szemirámisz-az Ég királynője vagy a bibliai Jézabel történetét. Ha nem, ajánlom mélységes tanulmányozásra…

        5. Ida, te az az Ida vagy ? Már akit kizártak egy időre ? Mert akkor Isten hozott !

  6. Kedves Thea!Szabadkoztál ezen cikk megírása miatt.Nem kellett volna.Habár ez is meglehetősen híján van a jó kis összeesküvés elméleteknek 😉 😀 , magyarul a konteóknak… De nem kellett volna szabadkoznod, legfeljebb ez a cikk majd talán összegyűjti a vészmadarakat hozzászólásilag.Ami természetesen egyáltalán nem baj.Sőt!Az a jó, ha mindenki elmondja a véleményét, és még csak nem is az számít, hogy az kinek fog tecceni avagy kinek nem, hanem az számít, hogy minden egyes hozzászólás egy önreflexió.Amibe belenézve, a megírója tanulhat.Mert nem a világ olyan, amilyennek látjuk, hanem mi vagyunk olyanok, amilyennek a világot látjuk.De még csak ez sem így igaz pontosan.Mert az embernek, természetesen beleértve mindannyiunkat, Isteni természetünk van.Amiről pedig azt hisszük, hogy a világ dolgai, nem egyebek, mint hasznos illúziók, útjelzők azon a csodálatos és fantasztikus úton amelyet járunk, hogy megláthassuk végre igaz valónkat a valóságos tükörben, a tükör valóságában; és szerény véleményem szerint ez a tükör és a valóság nem más, mint maga Jézus Krisztus.

  7. Magyarországon már régóta szokás a kórházban megkérdezni az idős ( van erre egy bizonyos korhatár is) betegek hozzátartozóit, hogy igényt tartanak-e még a rokonukra. Akinek nincs rokona annál kérdés sincs. De mivel nem kerül be a sajtóba így nem hír….

  8. Kicsiny hazánkban ennél durvább dolgok is történnek, s a honvédelmi hazugsággyár nagyon hallgat felőle, s amikor végülis kiderül akkor még ők vannak felháborodva, s kezdik kimagyarázni, hogy ők nem felelősek benne, csak a másik, meg parancsra tette. Úgye parancsra hozzák át az Antikrisztus hadseregét NATO hadihajókon a Földközi-tengeren?

    1. André, jól bedőlsz te is a nacionalista propagandának a migránsokat illetően, mely nem egyeben nyugszik, mint szintiszta idegen-gyülöleten. Eddig volt cigányozás, zsidózás-most pedig migránsozás van. Egy kaptafa. Az orruknál fogva vezetik a hiszékeny jónépet, mint egy pár évszázada az eretnek és boszorkánypereknél, vagy elég csak a holokausztot megelőző széleskörü anti-szemitizmusra gondolni. Szánalmas. Az anti-krisztus hadserege éppenséggel olyan egyénekből fog állni, mint az ilyen megvezethető unos és untalan elégedetlenkedő emberek, akik mindig és mindenhol képesek alaptalanul gyülölködni, uszitani-ahelyett, hogy a saját házuk és életük tájékára összpontositanának.

      1. Péter, fájnak a tények, de akkor hadd kérdezzek mit gondolsz hány százaléka az internetnek hasznos? Talán fele, jó is lenne! Talán negyede, sokan még ezt is beveszik! Talán tizede, tegyünk róla takarítsuk le a szemetet, amit a világias szemléletűnkkel nem vagyunk képesek elhagyni. Takarítsuk le, de akkor mindannyian, mert minimális pár ezreléke az internetnek hasznos, a többi féligazság, ami tulajdonképpen HAZUGSÁG. S lehet belemenni, hogy azok a figyelmeztetések amik valójában azok, azokat miért gondoljuk, hogy a Média HAZUGSÁGGYÁRÁnak fel kell ülni. Mégis miért, mert hát a kényelem az fontos, de kérdezem tőled is mégis nyisd már végre ki a szemed, s nézd hogy felégeti a megöntözött talajt is. Nézd mennyire itt a szemünk előtt az éhínség, nézd mennyi mindent megtehetnénk, csakhát akkor a barátaink mit mondanak, mégis mi a fontosabb, az idézőjeles világi barátoknak megfelelni, vagy testvérként segíteni rajtuk, ha már felébredtünk. Lehet belemenni, de tudod, ma már egy helyre felmásoltam ide is megteszem:

        Istenünk, értünk szenvedő Szent Fiad így tanított minket:

        „Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazudozva minden rosszat rátok fognak. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben jutalmatok”. Kérünk, emlékezz meg keresztény testvéreinkről, akik Irakban, vagy bárhol a világban Nevedért üldözést szenvednek. Adj nekik erőt a megpróbáltatásokban, vigasztalást a
        szorongattatásban és békét hitük megvallásához. Kérünk, add meg üldözött testvéreinknek, hogy tanúságtételükben szilárdan kitartsanak, és folytonos békében élhessenek.

        Istenünk, Te azt is tudod mennyi megpróbáltatás éri nemzetünket: erkölcsi, szellemi és anyagi téren egyaránt. Kérünk, adj megtérést a népünknek, erőt a nehézségek elviseléséhez, hűséget keresztény gyökereinkhez. Add, hogy békében és felebaráti szeretetben élhessünk egymással és a körülöttünk élő népekkel, Krisztus, a mi Urunk által.

        Szűz Mária, Béke Királynéja, könyörögj érettünk!

        Üdvözlégy Mária…

        Ámen.

        S még egy megjegyzés, mégis miért nem képesek a lelkitársak kapcsolódni, mert az esetek többségében a múltjukban elkövetett bűneik gátolják meg benne őket, s ezt a pofátlan helyzetet használják ki a honvédelemnél s a betegségügynél alaposan. Igen sok ügyfelem van, akik még fel sem képesek fogni, menjél oda a lelkitársadhoz, fogd meg a kezét, nézzél a szemébe, a többivel meg ne foglalkozzál, mert megadatik, ha képes vagy felfogni, hogy a egység csak akkor jön létre a két fél, negyeddé válik legalább, s többit a Szentháromság irányítja.

        1. André a tényeket lehet igy is úgy is válogatni, játszani velük- felnagyitani-mint a egyesek teszik. Csempésszünk bele egy csekélyke hazugságot, egy kis túlzást-és voilá kész a tökéletes recept a propagandához. S ha még a csapból is ez folyik-az előbb utóbb álltalános paranoiához vezet-még ha nincs is túlságosan valós alapja. Jól emlékszem, hogy politikai részről miféle csindarattát müveltek nem is olyan rég a román Marian Cozma esetéből például, ami nem volt egyéb mint egy balul elsült kocsmai verekedés. Persze rögtön sziven szurták az országot, mert a késelő történetesen egy roma származású maffiózó volt. Jöhetett rögtön a magyar gárda és az egész neo-hungarista bagázs ostort csattogtatni roma-lakta vidékeken. Ezek az apró csepprő magyar jelenségek például valóban felégetik a megöntözött talajt is-ahogy ön is fogalmazta. Ezért is meg kellene látni, hogy rendkivülien gonosz világban élünk, ahol nyitott szemmel kell járni, mert a ragadozó farkasok szerte széjjel mászkálnak, hogy kit ejtsenek el. Sajnálatos, hogy ártatlanokra, bárányokra vadásznak.

      2. “Eddig volt cigányozás, zsidózás-most pedig migránsozás van. Egy kaptafa.” Nem annyira egy kaptafa. Az előbbi kettő nem szokott fényes nappal a nyílt utcán minden előzmény nélkül késsel hátbaszúrni, torkot átvágni, lépcsőn lelökni, villamos, vonat elé kilökni, agyonverni, megkövezni. Sőt még csak tevéket sem szokott kis gyerekek szeme láttára megerőszakolni az állatkertben.

        1. Ejnye Edua, épp te magad tanusitod az elfogult vélekedéseddel, hogy egy kaptafa. Gonoszság mindig mindenhol van, lehet kiragadni eseteket és úgy tálalni, hogy márpedig ez és ez a csoportja az embereknek ilyen meg olyan. Az anti-szemitizmus és a cigány-gyülölet is hasonló elven müködik, pontosan az ilyen propaganda vezetett a holokauszthoz.

        2. Az antiszemitizmus alattomosan kúszott be, elhitették egy néppel hogy felsőbbrendűek. Annak idején ugye az történt, hogy a főpapok Jézus perekor kiáltozták, velük a megvezetett nép: “az ő vére rajtunk és fiainkon”!

          A “migráns” vagy, hazájában elvakult muszlim – sokan közben megtérnek közülük, nem róluk beszélek – olyan gyűlölettel van a keresztényekkel szemben, amiről épp Edua írt. Ez itt egy “új világ” !

          MI nem “viszontgyűlöljük” őket, tévedés ne essen !

        3. Éva, akárhogy is nézzük-és most függetlenül attól, hogy bizonyos csoportjai a muszlimoknak nem csipik a keresztényeket- (gyakran nem alaptalanul!) vagy legyen szó forditva is, a pobléma gyökere itt a Nyugaton a kultúrabeli különbségek miatt van, mint ahogy azt megjegyeztem Idának is. Személy szerint az anti-szemitizmust is-mely magában foglalja a muszlim-gyülöletet mind mind a Nagy Babiloni paráznától jön, akit a biblia Astarótnak is nevez. Nehéz elmagyarázni gyorsan és röviden-anélkül, hogy belemennék órák hosszat tartó kifejtésbe, de a modern feminizmus tulajdonképpen ennek az átkos nőszemélynek a szellemi hagyatéka modern köntösbe bujtatva. Jezabel is, mivel ugyanezt az alakot imádta, maga is hasonlóvá vált hozzá és úgy ismerjük a bibliában mint egy feslett, büszke, dominálni akaró és hiú nőszemélyt. Megrontotta Izraelt azáltal, hogy elterjesztette a szexuális szabadosságot és az Isten szerinti női és férfiideált teljesen átformálta a saját izlésére. Salamon is hasonló bünt követett el, amikor maga is tiszteletét tette az Istár kultusznak és hagyta, hogy kiterjessze befolyását Izraelben…. Meg is lett a treagikus következménye. Most, ebben a Nyugati világban is ugyanez történt, elég csak körülnézni-hogy miféle kultúra vesz minket körül- tragédia, hogy az alapvetően patriarcha eredetü kereszténységséget is megrontotta ez az utálatos bálvány. Ma nagyon kevés keresztény van tisztában azzal, hogy milyen egy Isten szerinti nő és férfi…

        4. Egyetértek veled, lényegében, kedves Péter. Azon dolgozunk különböző szervezetekben – nem is kevesen- hogy visszaforduljunk ha még lehet, + ODATALÁLJUNK a szerepre, a tartalomra, amit a Teremtő szánt nekünk: legalább a következő nemzedék http://ergo-net.hu/

        5. Egyetértek Edua ! Le a migránssimogatással és polkorrekt libsi beszéddel ! A migráció és az iszlám invázió veszélyinek bagatelizálása és támogatásuk, humanista meg álkeresztény cukormázzal való leöntése, árulás és hamis képmutatás. „Nem azt kell szégyellni, hogy az igazságért utálnak, hanem azt, ha a hazugságért szeretnek !” Ala a korszellem polkorrekt beszédét és ideológiáját.

        6. Van egy írás, ami említi a bevándorlást a http://churchofgod.hu/-on. A bibliai tanításokon belül, kell keresni a nemzet intézményét, azon belül is nagyjából a felénél van szó a nemzetről és a bevándolrás kérdéséről. Szó van arról, hogy az egykori izraeliták is befogadtak idegen népeket ÁTMENETILEG. Úgy kezelték őket, mint vendégek, akik miután megpihennek, továbbálnak vagy ottmaradnak, de akkor viszont teljes egészében elfogadják az ottani törvényeket. Volt olyan is, amikor nem akaródzott továbbállni, de nem is akarták elfogadni a törvényeket, és ilyenkor Isten jóváhagyásával kiebrudalhattak bárkit, aki ilyet tett. Nem keresztény emberek esetében a helyzet elég egyértelmű, hogy mi a teendő, hisz meg vagyon írva, hogy “Ne legyen más istened én előttem!” Ez vonatkozik még a legkedvesebb muzulmán emberre is.

        7. Így van Árpi! Akikben a Krisztus értelme van, azok az első perctől kezdve tudják, hogy mivel állunk szemben a muszlim “migráció” kapcsán, akikben az anti-krisztusé, azok pedig “imádják”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend