Hit és vallás

Az ateista akció nem várt hatása: még több ima

Pár hete több különböző reakció érkezett egy általam idézett mondásra, miszerint Adj az ördögnek elég kötelet és felakasztja magát. Az egyik hozzászóló szerint eredetileg nem az ördögről, hanem a bolondról szól. Szerintem tulajdonképpen mindegy, hiszen akár egyenlőségjelet is tehetnénk a kettő közé. Egy szó, mint száz, ismét egy olyan hírbe botlottam, amire igaz lehet a fenti állítás.

A Georgia állambeli East Cowenta középiskola egyik amerikai futball edzője elmesélte, hogy miután egy ateista szervezet követelésére megtiltották, hogy diákjaival közösen imádkozzon az iskola által szervezett eseményeken, a történet érdekes fordulatot vett.

„A diákjaink csodálatosan viselkedtek. Saját indíttatástól vezérelve megszervezték, hogy közösen imádkozzanak a meccsek előtt,” nyilatkozta az edző. „A korábbi száz diák helyett ezúttal négyszázan vettek részt az imában.”

east-coweta-football

Az edző szerint a kezdeményezés, aminek elsődleges célja az volt, hogy ő maga ne vezethesse diákjait imában, valóban „pozitív eredményt  hozott. A csatát elindító ateista FFRF alapítvány (Freedom From Religion Foundation, magyarul talán Vallásmentesség Alapítványnak lehetne fordítani) a céljaikkal teljesen ellentétes, erőteljes folyamatot indított be.

„Nem tudom mi volt a szándéka az alapítványnak, de ha azt mondod egy kamasznak, hogy valamit nem tehet meg, csak azért is meg fogja tenni,” mondta az edző. „Tényleg nagyon pozitívan alakult a helyzet, hiszen éppen azt akarjuk megtanítani a gyerekeinknek, hogy merjenek egyedül dönteni és kezdeményezni, hogy igazi vezetőkké váljanak. Nekik kellene kezdeményezni egyébként is.”

Az egész mizéria azzal indult, hogy a helyi közösség egyik tagja videóra vette, amint az edző imádkozik a diákokkal, az FFRF alapítvány pedig azonnal akcióba lendült. Levelet küldtek az iskolakerületnek, amelyben felhívták a vezetőség figyelmét arra, hogy egy állami iskola edzője számára tilos személyes vallásos meggyőződését terjeszteni, azáltal, hogy imádkozik diákjaival.

„Egy edző vezette ima egyenlő a vallás állami támogatásával és jóváhagyásával, ami szöges ellentétben áll az alkotmánnyal,” áll az alapítvány közleményében, amiben azt is követelik, hogy a kerület vessen véget az alkotmányellenes gyakorlatnak és hozza minden iskolai alkalmazott tudtára, hogy „középiskolai futballmeccsek előtt vagy után az ima nem megengedett számukra”.

Az iskola jogásza által kiadott útmutató szerint egy tanár, edző vagy bármilyen iskolai alkalmazott még a diákok által kezdeményezett imához sem csatlakozhat, külön kitérve arra, hogy tilos számukra „kézen fogva kört alkotni, fejüket lehajtani, letérdelni vagy bármilyen egyéb módon kimutatni, hogy egyetértenek a diákok vallásos gyakorlatával, legalábbis olyan körülmények között, ahol egy külső szemlélő ezt az iskola részéről történő hozzájárulásként értelmezheti.”

Az FFRF alapítvány igencsak díjazta az iskolakerület intézkedését, a futballcsapat tagjai azonban azzal válaszoltak, hogy megszervezték saját imaalkalmaikat.

Az edző azt is hozzátette, hogy a kerület jogásza által kiadott közlemény ellenére, nem kell „elmenekülnie” amikor a diákjai imádkoznak.

„Nem lehetek az esemény középpontjában, de jogom van ott lenni a játékosaimmal, ha pedig lehajtom a fejem, senki sem mondhatja meg, hogy mi jár a fejemben. Nem az imát vezetem, hanem támogatom a fiaimat. Azt pedig senki nem mondhatja meg, hogy imádkozom vagy sem.”

Nagyjából ennyit lehet tudni a történtekről. Az eset során a különböző hírcsatornák sok hétköznapi embert megkérdeztek. A rögzített vélemények szerint az FFRF és hasonló szervezetek jobban tennék, ha nem avatkoznának ilyesmibe.

„Aki imádkozni akar, imádkozzon. Itt szó nincs kényszerről és ez egy közösségi iskola edzőjére ugyanúgy igaz.”

Előző posztKövetkező poszt

48 hozzászólás

  1. Ilyenkor mindig csodálkozva kérdezem: egy focicsapat, amelyik feltehetőleg a győzelem reményében lép pályára, mit kér imájában? Vagy miért ad hálát?

    “Uram, add, hogy megsemmisítő vereséget mérjünk az ellenfél csapatára. Mert az a Te dicsőségedet szolgálja. Szeretnénk nyerni, kérünk segíts ebben. Szeretnénk a bajnokságban az első helyen végezni, hogy dícsérgessenek az emberek minket. Hogy a dicsőség végül a mienk lehessen. Kérünk, add, hogy sérülés nélkül érjen véget a meccs. Mert ugyan sokkal könnyebb lenne a sérüléseket elkerülni, ha egyáltalán nem játszanánk, de ha már egyszer úgy döntöttünk, hogy beleállunk a küzdelembe, akkor legalább testi épségünket védd meg. Ámen”

    Vagy: ”Uram, kérlek győzd meg az ellenfelet, és a közönséget, hogy a Te világod az egyetlen hosszútávon élhető világ, amiben fontos a szeretet, az alázat, a gyengébb felemelése. Tehát az lenne a kérésünk, hogy szerethessük úgy az ellenfelet, ahogy Te szereted őket. Legyen meg bennünk az az alázat ami nem akar legyőzni másokat. Erősíts minket, hogy ne legyünk hiú dicsőség kívánók. Mutasd meg, kérünk, hogyan tudnánk úgy segíteni az ellenfelünknek, hogy végül ne érezzék magukat gyengébbnek, elesettebbnek. Hogy azt tehessük, amire nekik igazán szükségük van. És egyébként szeretnénk, ha igaz lenne ránk nézve ez is: azt tedd az emberekkel, amit te is akarsz, hogy veled cselekedjenek. Ámen”

    1. Ámen ! Ha őszinték akarunk lenni az igéhez, akkor az ima után el kellene menjenek a pályáról vagy elkezdeni evangelizálni. A versenysport egy hamis vetítés (cirkusz a népnek és biznisz), ami szintén megérne egy konteót, mint minden sátán által kreált vagy legalábbis támogatott világjelenség.

      1. Ezt a felvetést én is beakartam dobni, összekötve a mondandóm a szekuláris állammal és az előző Pál apostolos cikkel. Az említett jelenség végigkísérte az ember történelmét még a Bibliában is lehet róla olvasni, hogy hogyan segítette Isten az övéit a harcban :-). Gott mit uns, velünk az Isten, győzünk a csatában, ha nem, akkor elvesztettük isten kegyét. Nemárt az ágyúkat is megáldani… Ez a régi mottó a protestáns idők óta újra és újra megjelenik. Egy szekuláris államnál, ahol nem ilyen közszórakozás a hit, hanem választható, ilyen torzulás kevésbé fordulhat elő, de működhet jól egy egyházi alapokon működő állam is. Majd eldől, hogy a fociima merre billentette a mérleget. Pál apostol térítő útjait 2000 év után értékelhetjük. Köztudott, hogy zsidó közösségekhez ment evangelizálni, a görög, makedón, spanyol, római területeken lévő diaszpórát és zsinagógákat kereste fel, hogy elmondja Jézus a Messiásuk. Ehhez képest a “pogányok” voltak fogékonyabbak az evangelizációra. Másfél hónapja Pál útjának néhány állomásán voltam a mai Görögországban. Pál szent lett a görög egyházban, lépten-nyomon színes ikonok ábrázolják. Béke volt Szalonikiben, kellemes őszi napsütés, szép volt a tenger, arra gondoltam, hogy micsoda energia indult el anno és miként materializálódott.

      2. Nem konteo az, ami előre el volt határozva ! A hetek.hu-n jelent meg, a keresőben megtalálható és itt is volt már róla szó: “torontói jegyzőkönyvek”.
        —————————————————
        Hát igen, a küzdelem. Egyetértek, nem kellene fegyvert fogni, sőt,minden fegyvert le kellene tenni. A sport lehet csak játék, és annak megy jól, aki úgy csinálja. HA az embereknek értelmesebb élete lehetne nem pedig rabszolgasors sokaknak, szórakozhatnának nem a lelátókon hanem a városszéli, vagy falusi pályákon …

        Nézzétek a gyerekeket, állandóan futkároznak, szaladgálnak örömükben 🙂

        1. Köszi, hogy emlékeztettél erre. Bevallom majdnem el is felejtettem Serge Monast nevét meg a torontói jegyzőkönyvet. Pedig talán lehetne a konteózás alapművének is venni, a szerző meg az életét is adta érte (egyértelműen kinyírták, és még keresztény is volt). Ott szerepel többek között, a szórakoztatás társadalmi alapelve, amivel támogatják és előidézik a versenysporttal, és a zene és film iparral a tömegek elaltatását és civil társadalmi igények és érdeklődés lecsillapítását, a nép elbutítását. Érdemes lenne megemlékezni a téma felvetésével, mert nyilvánvalóan hiteles és valós infókat közölt a likvidált újságíró.

          http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201510/20_eve_kerultek_nyilvanossagra_a_torontoi_jegyzokonyvek

          http://www.origo.hu/tudomany/felfedezo/20151004-uj-vilagrend-osszeeskuves-elmelet-politikai-konspiracios-teoria-bilderberg-csoport-torontoi.html

          http://konteo.blogrepublik.eu/2012/04/21/a-torontoi-jegyzokonyvek/

          https://www.youtube.com/watch?v=B35FIdNjPrc

        2. “A mágikus szertartás egyfajta kapcsolatteremtés a tudatalattival, mely az egyént felruházza a kellő tulajdonságokkal, és képessé teszi arra, hogy irányítsa azokat akarata szerint.E definíció szerint a fekete mágia mások irányításának művészete, hogy az akaraterő segítségével teljes befolyással bírjunk mások felett, végső soron pedig a világot saját elképzeléseink szerint irányíthassuk.
          (…)
          A mágia az ember természetes vágyából fakad, nem természetfeletti jelenség.
          (…)
          A mágia valójában a kreativitásban és az akaratban gyökerezik.Ez annak a folyamatnak a része, amely révén a bennünk szunnyadó erőt aktivizálhatjuk, mintegy önszuggesztióban különleges tetteket hajthassunk végre, vagy szembenézzünk korábbi félelmeinkkel, és legyőzzük őket.
          (…)
          A nácik értettek hozzá, hogyan lehet tömegeket befolyásolni.A fények, a zene, és a nemi szerepek hangsúlyozása -akár a rock koncerteken- valójában egy pogány rituálé kellékei.A vallási szertartásokon alkalmazott segédeszközök -a gyertyák, füstölők, kellékek, a közös imádság hipnózisa- a szentséggel történő egyesülés érzését keltik, amelyek egyben a mágikus szertartások és átváltozások segédeszköze.De nincs ebben semmi misztikus, gondoljunk csak arra, hogy a politikai pártok vagy kereskedelmi vállalatok milyen gyakran alkalmaznak mágikus elemeket, közismert jelképeket, szlogeneket azért, hogy eszméiket vagy termékeiket megvásárolják.”

        3. Tehát mások irányítása művészetének fekete mágia a neve.És amikor valaki önmaga felett gyakorol hatalmat, azt minek nevezzük?Csak mert aki önmaga megzabolázására képes, annak az egész világra kiterjedő hatalma van.Na, ezt a húrt feszítette keresztre egészen az üveghangig Jakab apostol, levelének a harmadik részében.Aki a saját nyelvét igába képes fogni, annak hatalma van az egész lénye felett.

          Beszélni a gondolataink szerint, és cselekedni a beszédünk szerint…

        4. Oszkár, te ezeket a cifra sötét idézeteket honnan vetted ? Mert a torontói jegyzőkönyves cikkekben nem voltak. Remélem nem valami szimpátiával írtad ezeket a mágiákról.

        5. Árpiel, a Harmadik Birodalom okkult hátterét leíró könyvből származik.A reménykedés pedig mindig hasznos.Mert azt mondják, hogy a remény hal meg utoljára.De szerintem a remény sosem hal meg.

        1. Kedves Thea! Ne keverjük össze a célt az eszközzel és a motivációval.
          A mai kereszténységnek egyik legnagyobb hibája, az a gyakorlat, hogy ha valami érték jön létre, akkor mindegy, hogy mi az eszköz. A világban mondják is, hogy a cél szentesíti az eszközt. Az Isten országában azonban ez nem így van. A foci csak akkor lehetne elfogadható eszköz Isten dicsőségének kifejezésében, ha az Isten törvényei szerint valósul meg. Amit már írtam is: szelídség, alázat, megbecsülés, szolgálatkészség, szeretet…
          Egyébként meg elképzelem, hogy Isten dicsősége kiteljesedik, mert a csapat átadta életét Krisztusnak, így a meccs eredménye győzelem Isten dicsőségére. Legyen minél több ilyen csapat, akik hívővé válnak. Csak arra kell vigyázni, hogy egymás ellen ne játszanak, mert az mégiscsak blamás, hogy két hívő társaság küzd az Istenéért, oszt az egyik mégis alul marad. Most akkor a győzelem, vagy a vereség szolgálja Isten dicsőségét?
          Isten képes minden rosszból valami csodálatosat kihozni. Ettől még az a rossz dolog nem válik jóvá. A bűneinket Isten képes a javunkra fordítani. Meg is teszi. De a bűn még bűn marad.
          Ha nincs más lehetőségem egy éhezőt jóllakatni, csak úgy, hogy egy gazdagabb embert kirabolok, az nem lesz helyes attól, hogy a célom helyes volt.
          Egy focimeccsen jó esetben semmilyen törvényellenes cselekmény nem történik. Viszont Isten törvénye nem az emberek törvénye.
          A történelemben sok olyan esetet látunk, ahol Isten dicsősége a bűneinken keresztül is nyilvánvalóvá válik. Ráháb hazugsága megmentette a kémeket. Bálám átkozódni készült, áldás lett belőle. Jákob hazudott, hogy megnyerje azt az áldást, ami egyébként is az övé lett volna. Júdás árulása Jézus kereszthalálában játszott szerepet. A bűnből akármi származik, akkor is bűn marad.
          Kérlek… egyszerűen csak ne mondjuk a rosszról, hogy jó…

        2. Időnként bonyolult dolog átlátni mi a rossz és ki a jó? Ki a rossz és ki a jó? Kinek van szabad akarata és ki Isten, vagy sátán eszköze. Judás kinek volt az eszköze? Judás jót tett, vagy rosszat? És sátán? Talán túl sok credit-et adnak, tulajdonítanak ma a keresztények csunya sátánnak.

        3. Herceg, most képzeld el, hogy mindkét csapat szívén Isten dicsősége van, de nem feltétlenül a győzelem a másik felett. Egyszerű, és önfeledt JÁTÉK 🙂 de szép volna (most meg hatalmas pénzekért folyik).
          Amikor a tanítványok versengtek az első helyekért, Jézus azt mondta, hogy “aki közöttetek első akar lenni, legyen a másiknak szolgája” 🙂 ámen 🙂

        4. Így van ahogy mondod Éva. Legyen önfeledt játék, a keresztényi (Krisztusi) feltételeket betartva.
          Egyébként szeretem a focit, de minden sportot is. Szoktam is a gyerekeimmel játszani. Néha engem is elfog a vágy a győzelemre. De attól, mert a világ – és a kereszténység nagy része – ezt elfogadhatónak, sőt jónak tartja, az attól még nem lesz jó. Ha valamit én magam jónak tartok, de Krisztus szerint nem jó, akkor az nem jó. Nem mi határozzuk meg mi a jó és mi a rossz. Mi “csupán” felismerjük. A bukott természetünk nem azzal lett más, hogy mostmár alkotni tudunk jót és rosszat. Ha valamiről tudni akarjuk, hogy mi a helyzet vele, akkor ne egymást kérdezgessük, hanem a Teremtőt.

        5. Kedves Éva! Nem szerencsés úgy idézni Isten szavát, hogy nem vesszük figyelembe azt, hogy KI, MIKOR mondta, MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT mondta és KIKNEK mondta, vagy szólt az a bizonyos mondat, tanítás, utasítás. Ez mind mind fontos figyelembe venni, ha érteni is akarunk valamit Isten szavából. Tudniillik jönnek mások, akik érthetetlen, vagy megválaszolatlan kérdéseket tesznek majd fel, vagy akar olyanok is akadhatnak, akik tényként közlik velünk, hogy a Bibliát márpedig meghamisították, mert az itt itt meg itt ellentmondásos.
          Igen, az Írás nekünk íródott, hogy olvassuk azt, de nem minden ami benne van vonatkozik azokra, akik ma élnek. Mert példaul ma ugye senki sem akar bárkát építeni. Ez nagyon egy xtrém hasonlat volt, de jól kifejezi a lényeget, amit mondani akarok.
          Ezt kéne, ahogy elnézem, itt mindenkinek végre megértenie.
          Istennek terve volt az egész világgal, de azt is jól meghatározta, hogy miként, milyen sorrendbe történjenek az események(a pogányok, az Ő népe stb. stb.), figyelembe véve az emberek szabad akaratát is. Ez nem mást jelent, hogy így meg úgy is a elsűlhetett a dolog. És el is sült. Lásd a zsidókat, akik elutasították a Messiást. De előtte is voltak hasonló történetek.

        6. “Nem szerencsés úgy idézni Isten szavát, hogy nem vesszük figyelembe azt, hogy KI, MIKOR mondta, MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT mondta és KIKNEK mondta, ”
          Jézus azon szavai, amit Éva idézett (mint az összes többi, ami nem személyes) MINDIG, MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT és MINDENKIRE érvényesek.

        7. Edua.

          “Jézus azon szavai, amit Éva idézett (mint az összes többi, ami nem személyes) MINDIG, MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT és MINDENKIRE érvényesek.”

          Értem. És akkor ezzel mit tudsz kezdeni?

          Máté 15:21-24
          “Jézus azután elment onnan, és visszavonult Tírusz és Szidón területére.
          És ekkor egy kánaáni asszony, aki arról a környékről jött, így kiáltott: “Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam! Leányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek!”
          Jézus azonban nem válaszolt neki egy szót sem. Erre odamentek hozzá tanítványai, és kérték: “Bocsásd el, mert utánunk kiáltozik.”
          De ő így felelt: “ÉN NEM KÜLDETTEM MASHOZ, CSAK IZRÁEL HÁZÁNAK ELVESZETT JUHAIHOZ.”

          Máté 10:5-7
          Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: “POGÁNYOKHOZ VEZETŐ ÚTRA NE TÉRJETEK LE, SAMARITÁNUSOK VÁROSÁBA NE MENYETEK BE,
          inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz.
          Menjetek el, és hirdessétek: elközelített a mennyek országa!

          Látom továbbra is kötőd az ebet a karóhoz, miközben zsidó és tanítvány sem vagy, házad és pénzed is van, útitàskáid, több rend ruhád, ördögöket sem űzöl ki, betegeket sem gyógyítasz meg, stb stb. Nem azért, de olyan hamis vagy mint a $3-os 🙁

        8. “miközben zsidó és tanítvány sem vagy, házad és pénzed is van, útitàskáid, több rend ruhád, ördögöket sem űzöl ki, betegeket sem gyógyítasz meg, stb stb. ”

          Legyél szíves bizonyítani a rágalmaidat.

        9. Edua.
          Bizonyítékok? Akkor tessék, itt van.
          Jézus tanítványai 2000 évvel ezelőtt éltek és mind férfiak voltak.
          Jézus nem neked adott hatalmat a tisztátalan szellemek felett és hogy minden betegséget meggyógyítsál.
          És feltámadása után sem te rád “lehelle” és te neked monda “Vegyétek Szentszellemet”.
          Illetve a zsidó Pünkösdkor sem te “megtelél”, telél meg a Szentszellemmel.

          Tévedésben vagy Edua, ellenszegülsz Isten akaratának és az igazságnak.

        10. “Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
          Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.” Márk 16:17-18

        11. Még csak az kellett volna, hogy mind férfiak legyenek!… 😳 Sok-sok nő is volt.Most is.Hiszen Jézus tanítványai ma is élnek.

        12. Máté 12:38 Akkor újra megszólították néhányan az írástudók és a farizeusok közül: “Mester, jelt akarunk látni tőled.”

          János 4:48 Erre Jézus ezt mondta neki: “Ha nem láttok jeleket és csodákat, nem hisztek.”

          1. Korintus 1:22-23 És miközben A ZSIDÓK JELT KÍVÁNNAK, a görögök pedig bölcsességet keresnek,
          mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság

          Apcsel 2:5 Sok kegyes zsidó férfi tartózkodott akkor Jeruzsálemben azok közül, akik a föld minden nemzete között éltek.

        13. “És lőn ezután, hogy ő jár vala városonként és falunként, prédikálván és hirdetvén az Isten országát, és vele a tizenkettő, és némely asszonyok, a kiket tisztátalan lelkektől és betegségekből gyógyított meg, Mária, a ki Magdalénának neveztetik, kiből hét ördög ment ki,És Johanna, Khúzának, a Heródes gondviselőjének felesége, és Zsuzsánna, és sok más asszony, kik az ő vagyonukból szolgálának néki”
          “Az őt követő asszonyok is pedig, kik vele Galileából jöttek, megnézék a sírt, és hogy miképen helyeztetett el az ő teste. Visszatérvén pedig, készítének fűszerszámokat és keneteket. A hétnek első napján pedig kora reggel a sírhoz menének, vivén az elkészített fűszerszámokat, és némely más asszonyok is velök.És a követ a sírról elhengerítve találák. És mikor bementek, nem találák az Úr Jézus testét.És lőn, hogy mikor ők e felett megdöbbenének, ímé két férfiú álla melléjök fényes öltözetben:És mikor ők megrémülvén a földre hajták orczájokat, azok mondának nékik: Mit keresitek a holtak között az élőt?Nincs itt, hanem feltámadott: emlékezzetek rá, mint beszélt néktek, még mikor Galileában volt,Mondván: Szükség az ember Fiának átadatni a bűnös emberek kezébe, és megfeszíttetni, és harmadnapon feltámadni. Megemlékezének azért az ő szavairól.És visszatérvén a sírtól, elmondák mindezeket a tizenegynek, és mind a többieknek. Valának pedig Mária Magdaléna, és Johanna, és a Jakab anyja Mária, és egyéb asszonyok ő velök, a kik ezeket mondák az apostoloknak…..valami közülünk való asszonyok is megdöbbentettek minket, kik jó
          reggel a sírnál valának;”

          “Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,”

          “Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik.”

          ————————————————————————————————————-

          Elég különleges,hogy a saját (téves) gondolataidat hozod fel bizonyságként.
          Egyébként szokásodhoz híven megint mellébeszélsz. a bizonyítékaidnak semmi közük a rágalmaidhoz, amik a következők voltak: “miközben zsidó és tanítvány sem vagy, házad és pénzed is van, útitàskáid, több rend ruhád, ördögöket sem űzöl ki, betegeket sem gyógyítasz meg, stb stb. ” Kezdjük az elején. Legyél szíves és bizonyítsad, hogy nem vagyok zs’dó. Utánna szépen sorjában tételekként a többit is. Köszönöm.

      1. https://www.youtube.com/watch?v=TLbWBlB2aWA (L)

        A teljes filmet nem linkelhetem be, de akit érdekel, a Videán megtalálhatja magyar nyelven. “Tűzszekerek” címen.A fenti csak a főcímzene (Vangelis), és a film első három perce.Igaz, ez atlétika és nem futball, de az aktuális témát szerintem nagyon világosan és inspirálóan árnyalja.Ebben az időjárásban már a futócipőmet csak teremben használom, de egy napot sem hagynék ki (csak akkor, ha nagyon muszáj).Szerintem a sport egyáltalán nem gáz, de még az élsport sem.A katonák meg embereket ölnek, és Jézus mégis milyen nagy hitet talált abban a bizonyos római századosban.Ha egy dologgal szembekerülünk, akkor az a lényeges, hogy mit kezdünk a helyzettel, nem pedig az, hogy kifilózzuk, hogy az jó-e vagy rossz.Mert amikor indulni kell, akkor indulni kell, és ez olyankor irrelevánssá válik.A paradoxonok erre tanítanak minket.Folyamatosan paradoxonok örvényében élünk, és amikor a szelídebbekben már nem veszítjük szem elől magunkat, akkor a szélsőségesekben sem fogjuk.Vagy legalábbis könnyebben regenerálódunk.

        1. Fúú, ez nagyon jól esett. Nagyon rég láttam. Azt hiszem, ideje újranézni 🙂

        2. Thea, örülök neki! 🙂 Én is régen láttam már, és én is elhatároztam, hogy a napokban sort kerítek rá.Annak a filmnem mi a magyar címe, amire te hivatkoztál az előbb?Érdekesnek tűnik.

        3. Szia Oszkár!
          Ez a magyar címe is, ugyanis ez egy gimnázium neve. Azt hiszem csak felirat van hozzá magyarul. Egyébként igaz történet.

        4. Szia Thea, köszönöm!A “Tűzszekerek” is igaz történet alapján készült.De ezt bizonyára tudod.Ajánlanék ebben a témában még egy filmet: A békés harcos útja.Csodálatos film, és szintén valóságos események vannak a hátterében.Csak éppen kissé misztikus formában van előadva.Igazából az előző posztod témájához (is) passzolna, szerintem.Nem az Út célja a lényeges, hanem az, hogy ki jár rajta.Amikor Jézus hív, nyilván nem azt kérdezzük, hogy hova… 🙂 Egy tornász útját mutatja be a film, aki az Olimpiára érez elhívatást, de valahová máshova jut el…

      2. https://www.youtube.com/watch?v=BYlR9-EBNaw

        http://andre.iwk.hu/pest/

        S még mindig nem épül amit a mennyeiek kértek, helyette bálványoszlopok-szobrok-templomok épülnek, ennyi idő sem volt elég nekik, hogy felfogják a mennyei seregek ellen lehetetlenség fellépni, mert jobb nem tudni, hová kerül az illető. A torontói jegyzőkönyveknél sokkal durvább kinyilatkoztatások vannak, de ez sem elég az emberiségnek, hogy felismerje teremtményi mivoltát. Lássuk az utolsó hetek fejleményeit Miklóskát csak megemlítve http://www.katolikus-honlap.hu/1701/sum-hirek2.htm , bár jobb lenne, ha nem várná meg a 75. életévét s átadná a helyét a segédpüspöknek, mert ő legalább piarista szemléletű, de idővel úgyis kiderül minden, ha megadatik

    1. https://gloria.tv/article/yyHDkx9qrvqG3phMfNPUGCfJP s keressed elő a valós fatimai titkot, amely már ki volt nyilatkoztatva La Salette-ben, San Sebastian de Garabandalban, Gobbi atyának is, Medjugorjében is, s lehetne folytatni, a lényeg a trónját elvehették, de hatalmát nem, míg fel nem ér a Golgotára, sok Krisztushoz hűséges szívű szerzetessel s világi hívővel, amikor ez megtörténik akkor már a második 3,5 év kezdődik, ahogyan különböző üzenetekből kibogarászom a hasonlóságokat.

      1. Fatima titka. (ahogyan a stuttgarti német lapban, a “Neues Europa”-ban 1963. október 15-én megjelent.)

        A titok szövege.

        Ne félj, drága gyermekem. Én, az Isten Anyja szólok hozzád és kérlek, hogy továbbítsd az egész világ felé nevemben a következő üzenetet. Ha megteszed, nagy ellenkezést fogsz vele kiváltani. De legyél állhatatos a hitben és akkor le fogod győzni ezt az ellenségeskedést. Figyelj rám és jegyezd meg, amit mondok: Az embereknek jobbá kell válniuk. Könyörögniük kell eddig elkövetett és ezután elkövetendő bűneik bocsánatáért. Csodajelet kérsz tőlem, hogy elhiggyék neked, hogy Én szólok általad az emberiséghez. Ez a csoda a bekövetkezett, a Napcsoda volt az! Mindenki láthatta – hívők is, hitetlenek is, falusiak, városiak, tudósok, újságírók, laikusok és papok egyaránt. És most mondd a nevemben:

        Az egész emberiséget egy nagy büntetés fogja sújtani; nem ma, nem holnap, hanem a huszadik század második felében. Amint már La Salette-ben is tudtul adtam a gyerekeken, Melanie-n és Maximin-on keresztül, ma előtted is megismétlem. Az emberiség nem Isten elvárásai szerint fejlődik. Az emberiség félrecsúszott, és lábbal tapossa a kapott ajándékokat.

        Akármerre nézünk, többé már sehol sem a rend uralkodik, és a Sátán fog uralkodni, a legmagasabb helyekről irányítva az események menetét. Ő (a Sátán) nagyon sikeres lesz, és be fog épülni az Egyházba a legfelső szintig.

        Sikerülni fog neki zavart kelteni a nagy tudósok fejében, akik olyan fegyvereket találnak fel, amelyekkel pár perc alatt az emberiség felét ki lehet irtani. Ha az emberiség nem hagyja abba a gonosz cselekedeteket, és nem tér meg, hagyni fogom, hogy Fiam karja lesújtson rájuk. Ha azok ott a világ és az Egyház legfelső szintjén nem hagyják ezt abba, én fogok így tenni, és imádkozni fogok az Úristenhez, hogy látogassa meg igazságával az emberiséget. És akkor meg fogjátok látni, hogy Isten még keményebben is meg tudja bünteti az embereket, mint az özönvíz idejében. Ha az emberiség nem fog megtérni, el fog jönni az idők és a végek vége; és ha minden úgy fog maradni, mint korábban, rosszabb lesz, a hatalmas és az erős együtt fog elpusztulni a kicsivel és a gyengével.

        Az Egyház számára a legnagyobb megpróbáltatás ideje fog elkövetkezni. Bíborosok fognak bíborosokkal, püspökök fognak püspökökkel szemben állni; és a Sátán masírozni fog híveivel és Rómában változások lesznek. Ami rothadt, le fog esni, és ami le fog esni, az többé nem fog felemelkedni. Az Egyház el fog sötétedni, és a világot a terror fogja elborítani.

        El fog jönni az az idő, amikor sem király, sem császár, sem bíboros, sem püspök nem fogja várni Azt, Aki mindenképpen el fog jönni, de azért, hogy büntessen, az Atya tervének megfelelően.

        A huszadik század második felében nagy háború fog kitörni. Tűz és füst fog az Égből alászállni, az óceánok vizéből gőz lesz, tajtékjuk megemelkedik, eláraszt és elsüllyeszt mindent. Millió és millió ember fog meghalni órák alatt, és a túlélők azt fogják kívánni, bárcsak meghaltak volna.

        Amerre csak a szem ellát, szenvedés, nyomor és romok lesznek minden országban. Látod?

        Az idő folyamatosan közeledik és a szakadék egyre szélesebb, minden remény nélkül. A jó a rosszal, a nagy a kicsivel, az Egyház vezetői a híveikkel, az uralkodók a népeikkel együtt fognak meghalni

        Mindenütt a halál fog uralkodni az ostobák és a Sátán hívei által elkövetett eltévelyedések miatt, és a Sátán, csakis a Sátán fog uralkodni egyedül az egész világon. Végül, akik túlélik mindezeket az eseményeket, ismét Istent és az Ő győzelmét fogják hirdetni, és úgy fognak Neki szolgálni, mint azelőtt, amikor még a világ nem volt ilyen romlott.

        Menj, gyermekem, és hirdesd! Én mindig melletted leszek és segíteni foglak.

  2. Itt már nem is az ima volt a fontos, hanem a lázadás. Ezért szeretem ezt az univerzumot, mert mindenhol egymásnak feszülnek az ellentétek, az energiák. Politikai és filozófiai irányzatok, nem bírnak egymással, pedig mindig feláll a két sereg és összecsap. Néhány pillanatra az egyik felülkerekedik a másikon, aztán kiegyenlítődnek, látszólag kifulladnak utána szinte a semmiből újra. Sokan nem veszik figyelembe az erő eme tulajdonságát és beleállnak, lázadnak a pillanatért. Pedig az Atya az utolsó atomig, a legkisebb részecskéig megalkotta ezt a pályát az ember által egyre jobban megismert törvényekkel. A látszólagos kettősségnek és kiegyenlítődésnek az egyetlen értelme a fejlődés, ami a harmadik út, maga az Út. A zseniális pedig az, hogy emberi léptékkel kevesen látják át a rendszert, így megélhető a lázadás, a hit a fanatizmus sőt még a kiosztott pofont sem mindig kapjuk vissza ebben az életben.

  3. A legnagyobb bolondság a szabadságról szóló Isteni beszéd, de csak az azoknak, akik “elvesznek”.Már ugye, ha vagyunk olyan dilisek, és hitelt adunk Pál apostol szavainak.De ki veszik el egyáltalán?Jézus azért jött, hogy megkeresse az elveszetteket.S ha Ő megkeresi, azok bizony meg is vannak találva…

    Nem tudom, hogy a fenti történethez mi köze van az ördögnek, de ha van is, akkor annyi történt, hogy valakik kötelet adtak a kezébe, őkelme pedig visszacsempészte az ő nyakukba…

    1. Igaz, most nem azért lett az ördög kezébe kötél adva, hogy önmagát akassza fel, hanem hogy másokat.De az eredmény ugyanaz.Hiszen az ürdöng, mint minden is, tükör csupán.Persze, mi leginkább “szabadon választott” tükrökbe vagyunk leginkább hajlandók belenézni, amelyik az elvárásainkat mutatja, amely olyan képet mutat, mely megfelel annak, amit mi alkottunk magunkról.

      1. Ezt persze nagyon nehezen ismerjük be és fel.Hiszen piszokul végletesen tudjuk önmagunkat védelmezni és mentegetni.De kivel szemben is?… Jézus pedig úgy látszik, hogy egy nagyon egyszerű dolog miatt jött hozzánk, mert a világ eleve egyszerű: hogy kibékítsen magunkat…..önmagunkkal.Mert aki önmagával békében van, az békében van Istennel is.

        1. “Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy ördög munkáit lerontsa.”

          Magam részéről olyan hiteles és erős alapnak tartom ezt János apostol részéről, hogy szerintem Jézus megjelenésével az ördög munkája már azelőtt ellehetetlenült, hogy egyáltalán a létezésének akárcsak a lehetősége is felvetődhetett volna. Isten Fia nem hiába jelent meg.Hanem hogy az ördög munkáit lerontsa.Ha pedig Ő ezért jelent meg, akkor az le is van rontva.Az ebben való kételkedés táplálja az ördögben való hitet, ami csak öregbül azáltal, hogy kötelet akarunk adni a kezébe, meg ilyesmi…

          Tisztában vagyok vele, hogy mindez egy olyan tükör, amibe egyszerűen lehetetlen belenéznünk.Hiszen be kellene ismernünk, hogy egy merő illúzió táplálja a félelmeinket és a gyűlöletünket.Nincs is annál megalázóbb, mint amikor azon kapjuk magunkat, hogy a saját árnyékunktól ijedtünk meg. De az Isten Fia éppen ezért jelent meg.Azért, hogy lerontsa az ördög munkáit. 😉

        2. Az önmagunkkal való béke azért nem mindenáron és minden helyett … Itt van például a Keresztények a Melegekért csoport kis füzete, az van a tetején, hogy “Barátságosabb volna az egész” – minden nagyon barátságos, zárat se tegyünk az ajtónkra hanem fogadjuk barátságosan aki ki akarja rámolni a lakásunkat, hasonlóan esetleg a bankkártyánkat is adjuk oda barátságosan, lelkére kötve a pin-kódot hogy el ne felejtse!

          Oszkár, ha beláttuk az életünket, és a lehető legmélyebben a bűneinket, akkor kibékültünk Istennel, a béke bennünk marad, viszont ez “úgy jön le” mintha magunkkal békültünk volna meg 🙂

          Egyébként díjazom a mondatodat, hajrá 🙂
          Küldök azért egy videót, https://www.youtube.com/watch?v=lZJwuUMses4
          ez annak a fantasztikus könyvnek az eleje – az is olvasható a neten azt is küldöm http://docplayer.hu/7307900-Dr-george-g-ritchie-visszateres-a-holnapbol.html – ami a halál utáni életek ELSŐ dokumentált története, Moody csak G.G.Richie után kezdett kutatni !

          Mindezt azért, mert Jézus bizony feltett KÉRDÉST, ahogy sokaknak … be is számoltak róla ! Miközben elég jóban voltak magukkal !
          (Tudod, hogy én mindig belekötök, bocsi 🙂 Viszont a könyvben szenzációs történeteket,epizódokat találsz …)

        3. Köszi Éva a vide-jókat!Jókat mindig szeretek kapni. 🙂 A videjó már csak azért is jó, mert a szó eredetileg látást jelent.Video=lát(ás).*latin*Ha minden igaz, a szanszkrit ‘vidja’ szóból ered, amely szintén jelent látást.Ezen a nyelven szent dolgot jelent.Isteni látást és tudást.Az ‘avidja’ pedig, ahol az ‘a’ betű fosztóképző, Tudatlanságot, egyfajta vakságot jelent.Az Isteni dolgokat illetően.Szóval, ‘vidja’ és ‘avidja’ kérdése, hogy kik is vagyunk mi.Hogy kivel is vagyunk jóba tulajdonképpen, amikor jóban vagyunk magunkkal… Az ilyesmit feszegetned, feszegetnünk sosem kötözködés. 🙂

        4. Kedves Éva ! Régen én is foglalkoztam ezekkel a halál közeli élményekkel (olvastam Moody könyvét is). Minél jobban elmélyedtem a témában, annál inkább zavaros lett, és merültek fel bennem kétségek. Azóta mint tudjuk, sokkal általánosabb a jelenség, még klinikai halál sem kell hozzá, sokszor a baleseti sokkok is ki tudják váltani a panoráma lét meg az élet lepergése jelenségeket. Az a gondom ezzel az egésszel (a materialista verziót komolyan nem lehet venni), hogy azoknak az embereknek az életében nem lesz gyakoribb a megtérés és Jézus komolyan vétele, akik átélik ezt, de a haláltól már egyáltalán nem fognak félni. Ami persze jó lenne, de ha azt nézzük, hogy nem érzik a megtérést szükségesnek ahhoz, hogy örökké éljenek. Hozzáteszem, én nem hiszek az örök pokol, kárhozat tanában, de a második (végső és szellemi) halálban (Gyehenna) igen. Most a Hatos csatornán (TV) megy egy jó ideje egy beszélgetős sorozat ami ezzel foglalkozik, és bibliailag elég hamis és ellentmondásos dolgokat feszegetnek benne. A címe: “Élet az élet után – Másik Világ”.

        5. Ami a szerzőt illeti,George G.Ritchie-t, ha olvasod a könyvet, ilyen kételyeid nem lesznek. Beleszerelmesedett Jézusba … és ezután lett pszichiáter, MÁSOKAT is tanítva. A könyvben olyan tapasztalata van,amiből sokan megértik,ami a bibliai megszállottság,vagy uralom, amikor az ivóban volt …
          VALAKI MÁS akart piálni,és a szegény függő alkoholistát használta erre. Ez például konkrétabb,mint démonokról beszélni és a szabadulás is könnyebb lehet.
          Úgy látom,hogy nagyon is közelednek Jézushoz és az igaz élethez. Sokan eléggé csalódtak önmagukban 🙂 ez után az élmény után.
          Az biztos, hogy nem hallucináció, mert pl. egy (ideg)orvos is írt erről,hogy ez jelentette a megtérését.
          Nagy harc meg a lelkekért, és minden számít, ami a harcot az érdekükben döntheti el 🙂
          A hamis dolgok, hogy minket “szépet” lát: hát nem!

        6. Helyesbítek: “mindent szépnek lát” … ez szemfényvesztés, ráadásul nem igaz. Te nézed ezeket az adásokat, Arpiel ? Én nem …

    1. Jó fejek ezek a tinik, biztosan a tanárukat is szerették és nagyon jó példát is mutattak. Nagyon megörvendeztettél Thea ezzel a hírrel. Mintha ezek a nyomtatott nagy-betűsök, direkt ilyen eseteket keresnének. Számtalan ilyen és ehhez hasonló kritikus esetnél jelen vannak, mintha fizetnének érte. Miért fáj ez némelyeknek? Pedig egyszer minden térd meg fog hajolni az Úr Jézus előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend