Hit és vallás

Egy teremtő nyomában

Bár az alábbi videó magyar feliratos változata több mint másfél éve került fel a Youtube-ra, olyan jól eldugták, hogy csak nagyon kevesen bukkantak rá eddig. Én is csak pár napja láttam először.

Lee Strobel munkásságára talán emlékeztek korábbi posztokból (például ITT és ITT). Ő az, aki agnosztikus feleségének megtérése miatt indult útnak, hogy bebizonyítsa Isten nemlétét párjának és gondolom saját magának. Nem ez történt. Ahelyett, hogy Isten létezésének cáfolatára talált volna bizonyítékokat, Istent találta meg. Ezúttal kérdőjel nélkül mondhatjuk, hogy a kereső Isten nyomába eredt. Honnan tudjuk? Onnan, hogy megtalálta. A kereső ugyanis talál1.

Azóta több könyvet írt útjáról és sokunkat foglalkoztató, fontos kérdésekről. Bár a videóban találunk néhány átfedést más alkotásokkal, szerintem elég jól összefoglalja azokat a sarkalatos kérdéseket, amik a legerőteljesebben mutatnak Teremtőnk felé.

Számomra érdekesek voltak a feltöltő kritikai meglátásai is a videó alatti leírásban. Úgy éreztem leginkább saját magával vitatkozik és nem tudja eldönteni, hogy kinek higgyen, illetve sorai jól illusztrálják, hogy milyen erősen befolyásolják gondolkodásunkat a már szinte hozzánk nőtt szűrők és szemüvegek.

Amennyiben a magyar felirat nem jelenik meg automatikusan, így lehet bekapcsolni:

felirat

  1. Máté 7:7 []
Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

  1. Nekem is volt ilyen időszakom, ateista akartam lenni, de elbuktam. A tudás végtelen erő amit csak egy erre szabott végtelen lény képes kézben tartani. Minden más információ humbuk. Az anyag ISTEN akarata ott és úgy szilárd ahogy Ő akarja és ott és akkor él testesít meg élő funkciót ahol Isten akarja. A vallás labirintusában bolyongok éppen. Amőbaszerű lények azt hiszem emberek tanítják nekem, hogy ők tudnak. Papok akik nem többek mint én ezen a Föld nevű porszemen, kijelentik ők jobban tudják mint Isten saját magáról. Istennek nincs teste nem nemz, nem eszik, nem iszik, nincs semmilyen élettere életképe egy zavaros fénykatyvasz vagy mi. Az angyalok akik ugyanígy nyomorúságos ingerszegény életet élnek pedig külön teremtések kiléptek Istenből és léteznek. Nemzeni , élni, létezni, teremteni, testet alkotni csak Isten képes tudni is csak Isten képes az ember vagy lemond a tudás birtoklásáról vagy őrültségeket beszél. Ézsaiás 66. Csecsemő leszel Isten térdén. Tudatlan eszközök vagyunk akik semmire nem képesek Isten termékenyítő lénye a szeretet nélkül. Azt hogy Istennek van e teste Ő határozza meg. Azt is mi a lélek teste mi a szíve és Isten helyezi ki aminek a módját csak Ő tudja. Ugyanez vonatkozik az anyagra él vagy nem él Isten a legnagyobb szikla és a legkisebb részecske is tehát minden él ha Isten élő létforma. A Föld mint bolygó is élő létforma, a Nap mint bolygó is élő létforma Isten lényéből van minden a teremtés egy élő organizmus a legkisebb résztől a legnagyobb egységig. A földön elszaladt a ló az emberrel. Ő tud valamit egy végtelen erőt akar a véges lényével felfogni tiszta cirkusz. Istenre kell hagyatkozni Isten tud mert a tudást rá szabták saját magára. Milyen jó hogy igazából az Istené a tudás engedd el , engedd szabadon , engedd , hogy visszatérjen hozzád mint egy vadállat méltósággal és büszkeséggel a szívében. Ami Istené az mindenkié és a szeretet az alap a víz amiben minden oldódik. Ebben a vízben tényleg minden mert ez tűz ami megemészt mindent és tisztán vissza ad. A tudást, szeretetet, erőt, értelmet, időt , életet, mindent Isten ajándékoz nekünk és amikor megkapod nem a tiéd add vissza Istennek, hogy újra megkaphasd. Isten pedig mindig csak gyarapítja amit vissza ad.

    1. Igen, itt nyílik a végtelen. Isten MINDENT gyarapít ! Ezért nem kell félnünk hanem néznünk a mezők liliomait, az ég madarait és példát vennünk mert ti.mi is olyanok vagyunk, lennénk …

      Ez az elv viszont érvényes abban is,hogy ha mi adunk, azzal gazdagszunk. Az IGAZI szegény az, aki nem tud adni vagy azért mert nincs, vagy azért mert éppen sok van, és görcsösen fogja … Persze a “szerényeknek” – írom szegények helyett – is van mit adni: lehet az egy szó, egy kedves pillantás, mosoly … bármilyenek is a körülmények.

    2. Látom, keresed az igazságot Istennel kapcsolatban. Én ugyanezeket jártam végig. Nagy örömömre szolgál, hogy megtaláltam! Már több, mint két évtizede foglalkozom a megtalált igazsággal. Elmondhatatlan öröm, hogy tisztán láthatom Isten lényét, bepillanthatok a gondolataiba, érzéseibe. Nincs ehhez fogható semmi a világon! Tudom, hogy mi az akarata, a szándéka amit meg fog valósítani. Egy csodálatos jövő áll azok előtt, akik ezt megismerik. Legfontosabb tevékenységem, hogy ezt minél több embernek átadjam. Ez egy olyan munka, ami a legnagyobb örömmet tudja adni az életben, miközben szabad vagy és élvezed minden percét. Ha valóban érdekel, szivesen segítek, hogy Te is megtaláld. Hogy lehessen egy olyan életcélod, amiért érdemes tenni, amit soha nem fogsz megbánni. Elérhetsz: netfeco(kukac)gmail.com

  2. 61 éves vagyok, de egész eddigi életemben ez az egyik legnagyszerűbb film, amit láttam. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend