Hit és vallás

Egy teremtő nyomában

Bár az alábbi videó magyar feliratos változata több mint másfél éve került fel a Youtube-ra, olyan jól eldugták, hogy csak nagyon kevesen bukkantak rá eddig. Én is csak pár napja láttam először.

Lee Strobel munkásságára talán emlékeztek korábbi posztokból (például ITT és ITT). Ő az, aki agnosztikus feleségének megtérése miatt indult útnak, hogy bebizonyítsa Isten nemlétét párjának és gondolom saját magának. Nem ez történt. Ahelyett, hogy Isten létezésének cáfolatára talált volna bizonyítékokat, Istent találta meg. Ezúttal kérdőjel nélkül mondhatjuk, hogy a kereső Isten nyomába eredt. Honnan tudjuk? Onnan, hogy megtalálta. A kereső ugyanis talál1.

Azóta több könyvet írt útjáról és sokunkat foglalkoztató, fontos kérdésekről. Bár a videóban találunk néhány átfedést más alkotásokkal, szerintem elég jól összefoglalja azokat a sarkalatos kérdéseket, amik a legerőteljesebben mutatnak Teremtőnk felé.

Számomra érdekesek voltak a feltöltő kritikai meglátásai is a videó alatti leírásban. Úgy éreztem leginkább saját magával vitatkozik és nem tudja eldönteni, hogy kinek higgyen, illetve sorai jól illusztrálják, hogy milyen erősen befolyásolják gondolkodásunkat a már szinte hozzánk nőtt szűrők és szemüvegek.

Amennyiben a magyar felirat nem jelenik meg automatikusan, így lehet bekapcsolni:

felirat

  1. Máté 7:7 []
Előző posztKövetkező poszt

3 hozzászólás

  1. 61 éves vagyok, de egész eddigi életemben ez az egyik legnagyszerűbb film, amit láttam. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Send this to friend